Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 268 804
  • 62 286

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko sivustoa realistiseen tilannekuvaan?
Tuskin mitään merkittävää on tapahtunut viimeisen kyselysi jälkeen.

Pieniä muutoksia siellä ja täällä.
Venäjä saanut etelässä pellon pätkän haltuunsa ja jossain muualla Ukraina työntänyt vastaavasti Venäläisiä kauemmaksi. Muutokset todella pieniä päivittäin.

Joen toisella puolella venäjä tuhlaa tankkeja ja ajoneuvoja dronejen ruoaksi, eikä ole saanut Ukrainalaisia häädettyä vieläkään.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
En tiedä olenko jo ruvennut näkemään merkityksiä siellä, missä niitä ei oikeasti ole, mutta jotenkin Sunakin vierailu sattui sopivasti siihen, kun USA ja Iso-Britannia tekivät ison iskun huthikapinallisten tukikohtiin.

Venäjä onnistui manipuloimaan Iranin ja Hamasin kiihdyttämään konfliktia Lähi-idässä. Jonkin aikaa se toimi Venäjän näkökulmasta, kun tuki Ukrainalle väheni. Minusta vaikuttaa, että pahan akseli saattaa vetäistä tämän(kin) manööverin överiksi huthien ohjusiskujen ja merirosvoilun myötä. Jos Britannia ja USA laittavat tuolla ison vaihteen silmään, Venäjä ja Iran protestoivat, mussuttavat YK:ssa ja lisäävät tukea hutheille, Hizbollahille ja Hamasille. Jossain mulkvistijohtajien salaisessa kerhossa varmaan uskotaan, että tämä kiinnittää länsimaiden huomion vielä tiukemmin Lähi-itään ja Ukraina jää entistä pahemmin varjoon.

Itse uskon, että eskalaatio toimii juuri päinvastoin. Mikään ei yhdistä ihmisiä niin mukavasti kuin yhteinen vihollinen. Jos USA:ta ryhdytään haastamaan vielä tiukemmin, demokraatit ja republikaanit löytävät helpommin yhteisen sävelen ainakin tuohon haasteeseen vastaamisessa. Tavallaan tämä hetki voisi olla vähän kuin tämän konfliktin Pearl Harbor. USA on ollut ns. puolivaloilla mukana Ukrainan tukemisessa ja myös Lähi-idän sekoilussa, mutta kun sitä härnätään ja ärsytetään tarpeeksi, joutuu se ihan oikeasti käärimään hihat ja laittamaan kovan kovaa vastaan. Sama koskee myös Iso-Britanniaa.

Jos huthit nyt iskevät takaisin johonkin isomman profiilin kohteeseen, näiden suuravaltojen on omasta mielestään ihan pakko reagoida siihen. Toisen posken kääntäminen ei oikein kuulu niiden keinovalikoimaan. Jos suurelle yleisöllekin syntyy sellainen vaikutelma, että tässä käydään sotaa isompaa pahan akselia vastaan, poliitikkojen on helpompi tehdä asiaan liittyviä päätöksiä ja kuluttaa huimia summia rahaa. Tämä vaikuttaa jopa Trumpiin ja MAGA-jengiin. Venäjää ja Pohjois-Koreaa Trump tuntuu olevan valmis miellyttämään vaikka maailman tappiin, mutta Iran on sellainen valtio, jonka edessä Trumpilla ei ole varaa eikä halua näyttää heikolta. Jos konflikti laajenee ja Iran tukee hutheja ja Venäjä tukee Irania, Trumpin kannattajien on myös pakko kiristää suhtautumistaan Venäjään. Tämän taas pitäisi helpottaa tuen myöntämistä Ukrainalle.

Lännessä ei ole ymmärretty Venäjää ja sen toimintaa, koska sen oletetaan toimivan samoin kuin me toimisimme. Siksi hyökkäys Ukrainaan yllätti meidät kaikki. Venäjä ei nähtävästi myöskään ymmärrä länttä, koska se olettaa sen toimivan samoin kuin se itse. Venäjä itse perääntyy, jos vastustaja osoittaa olevansa valmis laittamaan kaiken peliin. Nyt se minun mielestäni kuvittelee lännen toimivan samoin. Se lisää painetta kaikilla rintamilla ja odottaa lännen peräytyvän. Todennäköisesti käy juuri päinvastoin ja Venäjä lopulta pakottaa länsimaat aktiivisempaan toimintaan.

Toki voi olla, että pidän tätä uutta kehitystä jotenkin liian isona muutoksena, koska toivon muutosta myös Ukrainan pattitilanteeseen. Huomautuksena nyt siis, että en mitenkään toivo sodan laajenemista Lähi-idässä, mutta sen sijaan toivoisin anglosaksisille (ja saksalaisille ja ranskalaisille ja muillekin länsimaisille) johtajille ymmärrystä siitä, että tämä kaikki perseily ei nyt vain lopu tyynnyttelemällä ja neuvottelemalla. Tuo pahan akseli uskoo vain voimaa ja nyt sitä voimaa pitäisi oikeasti olla valmis näyttämään. Siksi pidän tätä reaktiota huthien iskuihin oikeana.

Erittäin hyvä kirjoitus. Israelin joutuminen Haagin sotarikostuomioistuimeen on osa Venäjän master planiä. On käsittämätöntä, ettei tätä yleisesti ymmärretä täällä lännessä, vaikka Venäjän, Iranin ja Hamasin (sekä hutien) tiedetään koordinoivan toimia yhdessä.

Etelä- Afrikka on tunnettu kansanvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien puolustaja, maailman 2000-luvun Ruotsi...... Etelä-Afrikka on tuominnut Venäjän siviilikohteiden pommitukset Ukrainassa, haastanut Venäjän ja Syyrian Assadin porukat Haagiin kemiallisten aseiden, yli satakertaisesta käytöstä siviilejä kohtaan, Sudanin, Libyan, Jemenin, ym. militantit odottavat hiki otsalla Haagin käsittelyitä........., eiku.......

Kyllä täällä lännessä riittää "tampiota", jopa itsetuhoista porukkaa. Haagissa kokoonnutaan nyt täysin Venäjän nuottien mukaan ja taputtajia riittää.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Lännessä ei ole ymmärretty Venäjää ja sen toimintaa, koska sen oletetaan toimivan samoin kuin me toimisimme. Siksi hyökkäys Ukrainaan yllätti meidät kaikki.

Eipä olisi yllättänyt jos Euroopassa olisi uskottu Jenkkien sotilastiedustelua. Mutta eihän sitä taidettu uskoa edes Ukrainassa.

Edelleen sylettää tämä Euroopan saamattomuus aikalailla kaikessa. Kirsikkana kakun päällä tuo, että banaanivaltio nimeltään Unkari pystyy sitomaan EU:n kädet.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Onpas surullista luettavaa IS:n seurannassa Ukrainan ammuspulasta. Nyt herätys, Eurooppa! Koneisto on oikeasti aika saada käyntiin tai tässä käy vielä todella huonosti ja Ukraina maksaa entistäkin kovempaa hintaa tästä saamattomuudesta. Osittain paskaa kamaahan se Venäjä saa P-Korealta, mutta on sekin parempi kuin ei mitään. Noloa kaikkineen, historioitsijat eivät tule kirjoittamaan tästä kauniisti.

Venäjä on saanut edun puolelleen Itä-Ukrainassa, New York Times uutisoi. Tällä hetkellä Ukrainan joukkojen akuutein ongelma on hiipuvat ammusvarastot ja lännen tuen jatkumisen epävarmuus.

Ukrainalaiskomentajat joutuvat säännöstelemään ammuksiaan tietämättä, jääkö seuraava ammustoimitus viimeiseksi.

Sotilas, jonka kutsumanimi on Italian, kertoi ammusongelman olevan laaja. Italian on pataljoonan varakomentajana Luhanskin alueella.

- Minulla on kaksi tankkia, mutta vain viisi ammusta, Italian sanoi.

- Tilanne on nyt huono, etenkin Avdijivkassa ja Kupjanskissa.

Viime vuoden lopussa Ukrainan 10. prikaatiin kuuluvat tykkimiehet istuivat bunkkerin sisällä, heidän Neuvostoliiton ajalta peräisin oleva kenttätykkinsä piilotettuna. Vasta sitten, kun kuorma-auto toi kaksi tykistön ammusta, pääsi ryhmä jälleen toimiin. He nopeasti ampuivat ammukset kohti venäläisiä päin, jotka hyökkäsivät ukrainalaisten asemia vastaan muutaman kilometrin päästä.

- Tänään meillä on kaksi ammsuta, mutta joinain päivinä meillä ei ole näissä asemissa mitään, sanoi joukon johtaja, jonka kutsumanimeltään Monk.

- Ammuimme edellisen kerran neljä päivää sitten ja silloin se oli vain viisi ammusta.

Ammuspula ja taistelukentän aloitteen vaihtuminen tarkoittaa, että ampujat eivät pysty enää tukemaan ukrainalaisten hyökkäyksiä. Sen sijaan he tulittavat ainoastaan silloin, kun venäläiset ryntäävät kohti ukrainalaisten taisteluhautoja.

- Me voimme pysäyttää heidät nyt, mutta kuka tietää, Monk sanoi.

- Huomenna tai ylihuomenna me emme ehkä pysty pysäyttämään heitä. Se on todella iso ongelma meille.
 
Onpas surullista luettavaa IS:n seurannassa Ukrainan ammuspulasta. Nyt herätys, Eurooppa! Koneisto on oikeasti aika saada käyntiin tai tässä käy vielä todella huonosti ja Ukraina maksaa entistäkin kovempaa hintaa tästä saamattomuudesta. Osittain paskaa kamaahan se Venäjä saa P-Korealta, mutta on sekin parempi kuin ei mitään. Noloa kaikkineen, historioitsijat eivät tule kirjoittamaan tästä kauniisti.

En osaa edes kuvitella, miten huonoksi tilanne muuttuu, kun USA:n tuki vähenee radikaalisti Trumpin uudelleen valinnan jälkeen. Tarvitaan eurooppalaisten todellista ryhdistäytymistä ja paljon enemmän tukea Korealta ja Japanilta myös ammusten muodossa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siellä joku afrikkalainen voodoo nukkeja valmistava nyrkkipaja vähäsen tilailee Texas Instrumentsin mikrosiruja. Leopardien toimituksia blokkaava Sveitsikin osallistuu hienosti ukrainalaisten murhaamiseen. Kapitalistiset länsitaloudet niin mitä sitä rahanhimoissaan turhaan valvomaan tai sanktioimaan. Mulla on kyllä kuppi niin nurin tämän asian kanssa:



Sehän se on, kun sitä kapitalismia pyörittää nippu kusipäitä, niin ei voi kai oikein mitään yhtenäisyyttä odottaa, kun se money talks. Pitäisi tulla sellaiset rangaistukset, että oksat pois. 50 vuotta vankilassa, ja kaikki omaisuus tuomitaan menetetyksi.
 
Viimeksi muokattu:

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
En osaa edes kuvitella, miten huonoksi tilanne muuttuu, kun USA:n tuki vähenee radikaalisti Trumpin uudelleen valinnan jälkeen. Tarvitaan eurooppalaisten todellista ryhdistäytymistä ja paljon enemmän tukea Korealta ja Japanilta myös ammusten muodossa.
Muutenkin Euroopassa on tuudittauduttu siihen, että USA tulee aina pelastamaan ja itse voidaan tehdä hieman vasemmalla kädellä se mitä tehdään. Pitäisi alkaa kantamaan sitä vastuuta itsekin, eikä odottaa jenkkien hoitavan kaiken puolestamme. Taloudelliset resurssit ovat olemassa, mutta halu sekä päättäväisyys puuttuu ja se on iso ongelma nyt ja tällä tyylillä vielä isompi tulevaisuudessa. Korulauseet eivät paljon lämmitä, kun totuus iskee silmille Ukrainaa lännempänäkin, ei toki huomenna, mutta jossain vaiheessa aivan varmasti, ellei muutosta tapahdu.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Muutenkin Euroopassa on tuudittauduttu siihen, että USA tulee aina pelastamaan ja itse voidaan tehdä hieman vasemmalla kädellä se mitä tehdään. Pitäisi alkaa kantamaan sitä vastuuta itsekin, eikä odottaa jenkkien hoitavan kaiken puolestamme.
Euroopassa on taidettu pikemminkin tuudittautua siihen, että sodat ovat sodittu meidän osaltamme. 2. maailmansodan jälkeen syntyneet sukupolvet ovat nimenomaan kasvaneet siihen rauhan aatteeseen. Rauhaa on tänne rakennettu lähes 80 vuotta, jossa EU:n perustaminen on omanlaisensa suojamekanismi.

Kyllä tuo tavallaan on minusta ihan ymmärrettävää, että tämmöisessä ilmapiirissä näin on käynyt, kun mitään valtavia sotatarvikevarastoja ei ole pidetty yllä. Viimeisestä isosta sodasta on kulunut jo niin kauan, että ihminen vaan tuppaa unohtamaan ja hävittämään ymmärryksen. Etenkin jos ei itse ole ollut jossain osallisena.

Nyt tässä tapauksessa on päässyt käymään niin, että vaikka emme olekaan toistemme kurkuissa enää kiinni täällä Euroopassa, niin ymmärrys Venäjästä pääsi vuosikymmenien kuluessa meiltä aika pahasti katoamaan. Ja itänaapurimme pääsi tätä hyväksi käyttäen yllättämään meidät todella pahasti housut kintuissamme.

Vertaus USA:han ontuu siinä mielessä, että heidän asemansa maailmanpoliisina on koko ajan ollut ihan toisenlainen. Jotta he ovat maailmanpoliiseja, niin heillä täytyy olla tuo huikaiseva arsenaali sotatarvikkeita. Ja he ovat tätä arsenaaliaan useissa eri otteissa myös käyttäneet. Siinä on isona vaikuttimena ollut taustalla sen aseman näyttäminen, joka on johtanut heidän myös useampaankin isoon sotaan.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Muistatteko mikä haloo ja ininä alkoi niin liki kaikkien poliitikkojen kuin mediankin keskuudessa kun Häkämies ministerinä silloin joskus ehkä kymmenisen vuotta sitten antoi kv-lausunnon että Suomen ainoat todelliset haasteet ovat Venäjä, Venäjä Ja Venäjä?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Muistatteko mikä haloo ja ininä alkoi niin liki kaikkien poliitikkojen kuin mediankin keskuudessa kun Häkämies ministerinä silloin joskus ehkä kymmenisen vuotta sitten antoi kv-lausunnon että Suomen ainoat todelliset haasteet ovat Venäjä, Venäjä Ja Venäjä?
Muistan. Ja koska muistan myös sen, kuka surkimus oli siihen aikaan tasavallan presidenttinä ja veti herneet klyyvariinsa Häkämiehen ilmaisusta, niin tiedän tapauksesta vierähtäneen jo vähän enemmänkin kuin kymmenisen vuotta. Vuosi oli muuten 2007.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Muistan. Ja koska muistan myös sen, kuka surkimus oli siihen aikaan tasavallan presidenttinä ja veti herneet klyyvariinsa Häkämiehen ilmaisusta, niin tiedän tapauksesta vierähtäneen jo vähän enemmänkin kuin kymmenisen vuotta. Vuosi oli muuten 2007.
Jos jostain löytyisi jotain lausuntoa Salelta asiasta, olisi sekin mielenkiintoista lukea.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Syyskuussa 2007 Häkämiehen pitämää puhetta aiemmin helmikuussa 2007 Putin piti Munchenissä oman kuuluisan veretseisauttaneen ja kylmäävän puheensa. Omassa puheessaan Häkämieshän osoitti Putinin verenhimoiset aikeet tosiksi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Jos jostain löytyisi jotain lausuntoa Salelta asiasta, olisi sekin mielenkiintoista lukea.
Menestyksekästä etsintää. Rohkenen kuitenkin epäillä, ettei Euroopan Investointipankin varapääjohtajalta ole välttämättä kyselty lausuntoja Suomen puolustusministerin Yhdysvalloissa pitämästä puheesta.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Syyskuussa 2007 Häkämiehen pitämää puhetta aiemmin helmikuussa 2007 Putin piti Munchenissä oman kuuluisan veretseisauttaneen ja kylmäävän puheensa. Omassa puheessaan Häkämieshän osoitti Putinin verenhimoiset aikeet tosiksi.

Länsi uskoi oman systeeminsä ylivertaisuuteen niin vahvasti, että Venäjän puuhia pidettiin vain kipuiluna kun se matkasi kohti länsimaista liberaalidemokratiaa. Kuka nyt haluaisi sotia ja käydä tarpeillaan ulkohuussissa kun länsimainen malli tuo hyvää kaikille? Looginen ajatus sinänsä. Mutta Venäjä ja myöskin venäläiset kansana eivät halunneet muuttua kivaksi ja rikkaaksi vaan pysyä köyhänä mutta pelättynä. Tätä länsimaiset ihmiset (kuten minä) ei tajua oikein vieläkään, mutta näin se on. Siksi Venäjää ei pitäisi ymmärtää meidän länsimaiden kontekstissa vaan ihan eri tavalla.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Syyskuussa 2007 Häkämiehen pitämää puhetta aiemmin helmikuussa 2007 Putin piti Munchenissä oman kuuluisan veretseisauttaneen ja kylmäävän puheensa. Omassa puheessaan Häkämieshän osoitti Putinin verenhimoiset aikeet tosiksi.
Vietin sunnuntaiaamua lukemalla uutisia ja lausuntoja Häkämiehen 3xVenäjä-puheesta.
Tulin siihen tulokseen, että silloisista kriitikoista Eero Heinäluoma on oikeastaan ainoa, joka ei ole perääntynyt Häkämiehen arvostelusta tuumaakaan.
Jopa Halonen ja Tuomioja ovat nähneet puheessa jotain realismia.
Mäinittakoon, että presidenttiehdokas Urpilainen on Heinäluoman opetuslapsi.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mutta Venäjä ja myöskin venäläiset kansana eivät halunneet muuttua kivaksi ja rikkaaksi vaan pysyä köyhänä mutta pelättynä. Tätä länsimaiset ihmiset (kuten minä) ei tajua oikein vieläkään, mutta näin se on. Siksi Venäjää ei pitäisi ymmärtää meidän länsimaiden kontekstissa vaan ihan eri tavalla.
Väitän, että aika moni venäläinen ja varsinkin koulutettu ja vähän kansainvälisemmistä hommista osalliseksi päässyt venäläinen näki tuo kansalliskollektiivisen ”köyhä mutta pelätty” -roolin epätarkoituksenmukaisena. Molemmat attribuutit yhdessä ja erikseen. Ne, joille valta juopolta Jeltsiniltä lopulta siirtyi, ajattelivat osittain toisin. Siitä en ole varma, oliko Neuvostoliiton tai mikä hyvänsä imperiumin palauttaminen silovikkien alkuperäisellä agendalla pääasia, jonkinlainen asia kuitenkin, mutta varallisuuden uusjaossa he ajattelivat kuitenkin menestyä. Kansallismielisyydestä oli kuitenkin tässä toimessa hyväksi työkaluksi. Muutoin työkalut olivat Neuvostoliiton peruja. Mitäpä sitä vanhat KGB-upseerit muuta ymmärtäisivätkään.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Menestyksekästä etsintää. Rohkenen kuitenkin epäillä, ettei Euroopan Investointipankin varapääjohtajalta ole välttämättä kyselty lausuntoja Suomen puolustusministerin Yhdysvalloissa pitämästä puheesta.
Ei varmasti ole suuresti kyselty kun ei Sale tosiaan tuolloin ollut politiikassa vaan tässä kuuluisassa kokkareiden poliittisessa täytevirassa, mutta ihmettelisin jos Sale ei olisi koskaan ottanut asiaan mitään kantaa edes myöhemmin, kun palasi päivänpolitiikkaan.

No, oli miten oli, mielensäpahoittajia löytyi kyllä ihan ympäri poliittista kenttää tuolloin.

Hyvin vain kertoo sen miten päin persettä kaikki on Suomessa ollut niin monta vuosikymmentä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Syyskuussa 2007 Häkämiehen pitämää puhetta aiemmin helmikuussa 2007 Putin piti Munchenissä oman kuuluisan veretseisauttaneen ja kylmäävän puheensa. Omassa puheessaan Häkämieshän osoitti Putinin verenhimoiset aikeet tosiksi.
Häkämieshän lähes vedettiin kölin alitse tuolloisessa suomettuneessa ilmapiirissä, vaikka 100% totta hän tuolloin puhui. Hän ansaitsisi kunnon anteeksipyynnön.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Siitä en ole varma, oliko Neuvostoliiton tai mikä hyvänsä imperiumin palauttaminen silovikkien alkuperäisellä agendalla pääasia, jonkinlainen asia kuitenkin, mutta varallisuuden uusjaossa he ajattelivat kuitenkin menestyä.
Fiksuimmat näistä ovat onnistuneet siirtämään vohkimaansa varallisuutta ulkomaille ja Putinin ulottumattomiin.
Ei se kaikkia kuitenkaan ole estänyt putoamasta ikkunasta, uppoamasta uima-altaaseen tai syömästä pilaantunutta kalaa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ei se kaikkia kuitenkaan ole estänyt putoamasta ikkunasta, uppoamasta uima-altaaseen tai syömästä pilaantunutta kalaa.
Pitää osata pelata pelejä. Toki onnenpyörässä voi aina osua rosvosektori.

Oligarkin nimipäivää eilen vietettiin
Pankkiirit ja kaivosherrat sinne kutsuttiin
Ensin tilit, jahdit, mökit, huorat verrattiin
Äkkikuolleita myös hetki muistettiin
Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa
Ei auki heillä ollut yhtään ikkunaa!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös