Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 268 804
  • 62 287

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Venäläisillä alkaa olla ongelmia koneidensa kanssa, kun lentotunnit alkavat tulla täyteen ja asianmukaista huoltoa ei kyetä suorittamaan eli alkaa olla samoja oireita kuin niillä pöllityillä siviilikoneillakin. No, kyllähän ne aina alas tulevat ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella.



Siellä oli muuten taas yksi Su-34 tullut tonttiin Voronezissa. Eli tässä brittiarviossa voi olla aika hyvinkin perää.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Venäläistä ilmatorjuntaa on kritisoitu kun Krimillä ja lentotukikohdissa on paukkunut, niin päättivät nyt näyttää että "Täältä pesee, perkele!"? Väliäkö tuolla, kenen kone sieltä alas tulee. Pääasia että homma toimii!

Saattoi myös olla, että koneessa oli huollon laiminlyönnin vuoksi ilmennyt joku vakava vika, ja päättivät ampua sen varmuuden vuoksi alas, ennen kuin se törmäisi Kremliin tai Putinin datšalle.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Yhden venäläisen ajatuksia. Jokainen joka elää paremmin on vihollinen, tsaari ei salli sitä, että Venäjältä käydään varsinkaan naapurimaassa ostoksilla. Venäjä hengittää naapureidensa kärsimystä ja on olemassa vain silloin kun alistaa muita. Imperiumi-mentaliteetti estää Venäjää kehittymästä ja Venäjä pitäisi jakaa pienempiin valtioihin.



Russian:
▪️Russia is at war, preparing for it, or recovering from it
▪️Russia exists only while it oppresses others. It oppresses even its own regions
▪️Anyone who lives better is an enemy
▪️People from Shebekino went to Kharkiv for shopping
▪️Russia should divide into states
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ei tainnut viimeisinkään Ukrainan läpimurto kovin kummoinen olla?
Mistään koko puolustuslinjat läpäisevistä läpimurroista ei ole ollut missään vaiheessa kyse, niin sikäli tuo sana on hieman harhaanjohtava.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän ISW, AFU ja bloggarit paisuttelevat tuota "vastahyökkäyksen" menestystä. Faktahan on se ettei tuosta suurempaa menestystä ole näillä näkymin tulossa. AFU käyttää neuvostotoppahousujen doktriiniä, jossa miestä ja materiaalia menee ihan vitusti kun aselajien yhteistyötä ei ole. Yksi tuttu kapiainen on noita käynyt kouluttamassa ja viesti oli aika lohduton jos pitää opetus aloittaa maihareiden nauhojen solmimimesta.

Jos tämä oltaisiin haluttu hoitaa kunnialla maaliin niin nuo parhaat vehkeet ja varusteet olisi luovutettu sillä ehdolla että niitä käyttää nämä eurooppalaiset joukot joita siellä vapaaehtoisena on, lisättynä niillä ukrainalaisilla ketkä ovat palvelleet muukalaislegioonassa. Nyt hyvää rautaa makaa paskaksi ammuttuna ympäri peltoja.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jaa, missä näin on kerrottu?
Paskatunkion virallinen totuus ainakin tuommoinen.

@Trimmer tuskinpa tilanne noin synkkä on mitä maalailet. Lisäksi epäilen vahvasti että Ukrainassa sotisi länsimaalaisia aselajieksperttejä että pelkästään niille voisi antaa länsikaluston käyttöön. Ukraina ei toki ole edennyt kuin USA/länsikoalitio pariin otteeseen Persianlahdella, mutta toisaalta tuota ei oikein ihmeenä voi pitää kun ei etenisi USA/länsikoalitiokaan ilman täydellistä ilmaherruutta perkeleen lailla miinoitetussa maastossa. Ukraina kuluttaa nyt paskatunkion joukkoja ja kalustoa (etenkin huoltoon iskemällä) ja tekee terroristiraiskaajien olot äärimmäisen epämukaviksi. Vyörytystä tapahtuu sitten vähän kerrallaan. Iso romahdus saattaa nykypelikentällä vaatia sen että paskatunkion terroristiraiskaajat tajuaisivat itse olevansa väärässä paikassa ja että heillä ihan oikeasti olisi myös halutessaan täysi kyky lähteä helvettiin, koska ei niitä kukaan olisi paskatunkiolle paluussa estämässä kun jokainen terroristiraiskaaja muutamaa mummonpotkimiseen koulutettua lukuunottamatta on siellä Ukrainassa.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ok, eli homma on aikataulussa. Pahoittelut negaviestistä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Onko Venäjän aloittama erikoisoperaatio Ukrainassa edennyt suunnitelmien mukaan?
Ainakin Putin ja Lavrov ovat koko ajan kertoneet näin. Ruplan kurssikin on kehittynyt kivasti ja Venäjän talouskehitys on ollut huimaa jo yli vuoden.
Tosin tämä kaikki pitää kaivaa esille Telegramin uutisryhmistä ja Dmitri Medvedevin someviestien rivien välistä.
Länsimainen media on Venäjän menestyksestä jostain syystä vaiennut. On kuitenkin uutisoitu, että erikoisoperaatiossa on tuhottu 238 ukrainalaista sairaalaa ja 447 koulua ym. Saavutushan se on sekin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
On tuo korruption määrä kyllä rakkaassa itänaapurissa uskomaton 80% sotalaivojen korjausbudjetista pöllitty ja sen yhen ydinaseporukan korruptio prosentti oli 96.



Russian Investigative Committee has detected the theft of 80% of funds allocated for the repair of warships.

The Investigative Committee of Russia has opened a criminal case on large-scale fraud against the Novik industrial group engaged in the repair of Russian warships, Russian media report.

According to the investigation, the criminal schemes were coordinated by former MP of the State Duma Alexei Lyashchenko, who headed Novik from the company's formation in June 2009 until its bankruptcy in September 2016. According to the Kommersant newspaper, Mr. Lyashchenko is now hiding in the UAE because of a criminal case over non-payment of salaries to the company's employees. Last year, Moscow's Basmanny Court arrested Lyashchenko in absentia, but after an appeal, a Moscow City Court judge overturned the decision.

Investigators believe the embezzlement was committed between 2014 and 2016, when Novik was engaged in the repair of warships under subcontracts with the Yantar, Sevmash, Northern Design Bureau, Granit, Zvezdochka and 35th ship repair plants. The heads of the plants transferred advances to Lyashchenko in the amount of 40-80% of the contract value, which were allegedly spent on Novik's risk insurance, but in fact, the insurance companies cashed in the money received and returned it to the alleged embezzlers after deducting interest, the Kommersant writes.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Kyllä sitä Suomenkin armeijassa pitää joidenkin kohdalla aloittaa perusopetus noista nauhojen solmimisesta, valitettavasti. Mutta sitähän varten siellä treenataan.

Tähän päälle kyllä väittäsin, että tässä on parin vuoden aikana kehittynyt tuhansia, jopa kymmeniätuhansia Ukrainalaisia sotilaita joiden kyvykkkyys toimia taistelukentällä tositilanteessa on parempi kuin valtaosalla Suomen "laukaus laukaus sarrrrja" kokemuksen omaavista mosista, minä mukaanlukien. Toki meidän eri aselajit varmasti toimivat ainakin treenioloissa paremmin yhteen, ja Ukrainalla on tässä aika iso takamatka, mutta fakta on myös se, että yksikään treeniolosuhde ei korvaa tositilanteen tuomaa kokemusta, mitä taas Ukrainalla on kokoajan enemmän ja enemmän.

Se kyllä on totta, että SoMe propaganda toimii ylikierroksilla Ukrainan eduksi, ja todellisuudessa Venäjä on paljon, paljon kovempi vastus kuin läjä juoppoja ruosteisine aseineen.
Toisaalta pelkkä taistelukokemus ei ole myöskään autuaaksi tekevää, vaan upseeristolla pitää myös olla kyky ja valtuudet toteuttaa järkevää sodankäyntitapaa esimerkiksi paskatunkiodoktriinin "paskotaan kaikki ja raiskataan ruumiit" sijaan. Toki jälkimmäinenkin tuottaa myös kokeneita sotilaita ja varmaan niistä osa olisi pelkässä yksilötaistelijan kyvykkyydessä ihan päteviäkin kokemuksensa myötä, mutta tuo sodankäyntitapa tuhoaa tehokkaasti kaikki omat ilman että se kokemus pääsisi merkittävästi parantamaan selviämismahdollisuuksia.

Toki myös naapurimme on saanut päivitettyä doktriinia pitkin sotaa, mutta paskatunkion laiva kääntyy todella hitaasti, koska kyseessä on diktatuureille tyypillinen orjasotilaista koostuva armeija. Väliportaalla ei ole pienintäkään oikeutta soveltaa ylempää tullutta käskyä vaikka kentällä tilanne vaatisi täysin erilaista toimintaa. Jos väliporras lähtee soveltamaan ja on voitokas, se on uhmannut käskyä ja osoittanut vaarallista kykyä vapaaseen ajatteluun -> gulagille. Jos väliporras puolestaan tapattaa koko porukkansa toteuttamalla jotain pienen tsaarin antamaa, länsimaalaisittain täysin idioottimaista, "kävelyhyökkäys aukean yli joka päivä tasatunnein kunnes vihollisen asema vallataan" käskyä, on se regimen arvostuksen ja palkkiot saava tunkioimperiumin sankari riippumatta siitä saiko lopulta aseman vallattua vai ei.

Ukrainan merkittävin etu paskatunkiota vasten on siis se, että 2014 lähtien maassa on määrätietoisesti koulutettu upseereita lännen avustuksella ja samalla siirretty syrjään neukkulan opeilla koulutettua väkeä. Toki siirto on pitkällinen prosessi ja mitä korkeampiarvoinen kentsu, sitä kauemmin menee että sille saadaan sivistysmaailmassa oppinsa saanut korvaaja. Luonnollisesti tuossa upseeriston vaihdossa tärkeää on myös päästä eroon porukasta jotka ovat terroristiraiskaajien komentajien koulukavereita.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös