Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 263 796
  • 62 272

MegaForce

Jäsen
Tämä on tärkeä pointti. Toivottavasti tässä ei nyt päädytä Salomonin tuomioon kuten @adolf enteili. Se on kaikissa ennusmerkeissä mitä nyt maailmalta kuuluu se todennäköisin skenaario. Ongelma siirtyy taas muutaman/kymmenen vuoden päähän.

Toki inhimillistä on länsimaistakin ettei tukea voida jatkaa maailman tappiin isollaan. Se syö valtavasti rahaa mitä voisi käyttää järkevämmin. Toisaalta ainut kestävä hyvinvoinnin tae on laittaa rosvoille jauhot suuhun. Mutta reaalipolitiikka alkaa vallata alaa. Hitaasti ja varmasti.
Jos Venäjä selviää tästä minkäänlaisena voittajana, se on viesti muille diktatuureille, että voivat tehdä mitä vain, ja silloin vasta demokratioita tullaankin haastamaan, jonka päätepisteenä on luultavasti vielä verisempi ja kalliimpi sota jossain päin maailmaa.

Eiköhän iso linja ole se, että Ukrainaa tullaan auttamaan niin paljon ja kauan kuin se vaatii. Kallista tämä on Venäjällekin.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Rehellistä puhetta propagandastilta. Kaikki menee suunnitelmien mukaan.




What is happening to Russian Propaganda??? Have they given up on lying? Or do they simply know the end is near and are trying to score some honesty points before their trials at the Hague?
Sergey Markov - in an interview with PublicO: “We are losing tens of billions of dollars on discounts on oil, gas, fertilizers, etc. Conventionally, we receive 10-20% less than we could get for our goods.
Secondly, we have problems getting the products we need. For some things we overpay, but for others we cannot buy them at all. In addition, there is a colossal subsidization of the army that is hostile to us. We are forced to spend a lot of money to confront it.
Thirdly, Westerners have an almost monopoly on the information space. It's hard for us to compete with them. Hence the problems with influencing public opinion. Well, and finally, we have almost no allies. Even those who exist sometimes are absent.”
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jos Venäjä selviää tästä minkäänlaisena voittajana, se on viesti muille diktatuureille, että voivat tehdä mitä vain, ja silloin vasta demokratioita tullaankin haastamaan, jonka päätepisteenä on luultavasti vielä verisempi ja kalliimpi sota jossain päin maailmaa.

Näinhän on käynyt kautta historian, enemmän tai vähemmän diktatuurit ja yksinvaltiaiden hallitsemat maat ovat tehneet mitä haluavat joskus hyvällä välillä huonommalla menestyksellä. Ei mitään uutta auringon alla. En osaa sanoa onko demokratia nyt sen yleisempää kuin ennenkään, ehkä jossain määrin. Silti muistetaan että länsimaissa elää se 2 miljardia ihmistä muun maailman 6 miljardia vastaan.
 

NK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sellainen tuli mieleen, että nyt on NATO:lla pienehkö dilemma. Silloin kun Venäjän taktisen ydinaseen käyttöä alettiin ensimmäistä kertaa "pelätä julkisesti", annettiin selkeä varoitus, että se johtaisi Lännen rajattuun, mutta kovaan vastaukseen, joka voisi olla esimerkiksi Venäjän Mustanmeren laivaston tuhoaminen.

Ukraina on päässyt tuossa jo sen verran pitkälle, että tarvitaan kohta jo uusi uhkaus, jossa kohde vaihtuu. Laivastosta on kohta enää rippeet jäljellä, niin sen vähän tuhoaminen ei enää tuntuisi Putinista tuossa konkurssissa missään...

Ja ei, en usko ydinaseen käyttöön yhtään sen enempää kuin vaikka muutama viikko sitten... Mutta eiköhän jossain päin jo kohta ajatella, että "nyt se pöhkö pistää atomipommit liikkeelle"...
Olen jo jonkin aikaa asetellut päähäni foliohattua, että olisiko tuo laivaston tuhoamisoperaatio suunniteltukin tehtäväksi hissunkissun "eskaloimatta", antamalla vain Ukrainalle maksimaalinen tiedustelutietoa ja aseita tasan sen verran kuin ko. operaation onnistuminen vaatii? Ja että onko tuo operaatio nyt käynnissä? Ja joo, ytimiä ei ole poksuteltu, mutta onhan tässä muunlaisia viivoja ylitetty; on eksynyt drooneja Romanian puolelle, ja on paljastunut että viime vuonna Venäjän hävittäjän suorittamat ohjuslaukaisut Brittikonetta vastaan oli tarkoituksellisia. Tietynlaisia selkeitä viivojen ylityksiä nuokin ovat ja mielestäni selvän vastauksen arvoisia. vaikkakaan ei mitenkään ytimiin verrattavissa. Ja mystisesti nuo Ukrainan onnistumiset ovat lisääntyneet viime aikoina tuon laivaston tuhoamisen suhteen.

Toki luonnollinen selitys voi olla myös se, että Krimin ilmatorjunnan rampauttaminen on saavuttanut kriittisen pisteen, jotta onnistumisiakin tulee enemmän. Mutta kaikenlaisia teorioita on kiva kehitellä. Mehän ei kuitenkaan koskaan tiedetä, minkälaista peliä kulisseissa pelataan, minkälaisia varoituksia on annettu, ja mitä kaikkea apua Ukrainalle annetaan 'piilossa'.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ajatus alueiden menettämisestä perustuu siihen ikiaikaiseen sodan logiikkaan, jolla niitä on aina käyty. Siihen, että en näe tällä hetkellä realistisena sitä, että Ukraina saa kaikkia noita menettämiään alueita enää vallattua takaisin. Niin paljon kuin haluaisinkin sen tapahtuvan, niin ihan mahdotonta minun on tällä hetkellä itselleni perustella sitä, että Ukrainalla riittäisi sotilaallinen voima siihen.

Noita vallattuja alueita ei länsimaailmassa tietenkään pidä tunnustaa Venäjän valtion alueeksi, mutta sellaisina he itse tulevat ne näkemään. Samaan tapaan kuin vuoden 2014 jälkeen kävi Krimin suhteen.

Jos tässä nyt kuitenkin käy niin, että Venäjän vastarinta romahtaa täysin, ja olen ollut täysin väärässä asian suhteen, niin tulen sen kyllä tänne ensimmäisten joukossa myöntämään. Toivottavasti näin tapahtuu, mutta juuri nyt en vaan näe tuota tapahtuvaksi.
Minä taas näen hyvinkin realistisena sen että Ukraina kykenee valtaamaan menettämänsä alueet takaisin. Perustan näkemykseni puhtaasti numeroihin ja raportteihin, lähes 300 000 kaatunutta ryysyä ja noin 600 000 haavoittunutta joista noin 60% on saatu parsittua kasaan uudelleen lihamyllyyn lähetettäväksi. Noin 4000 tuhottua tykistöjärjestelmää ja käytännössä kaikki ryysyjen vastatykistötutkat. Jos pitää kerjätä ammuksia pohjois-korealta on tilanne erittäin huolestuttava mistä kertoo myös etulinjasta tulleet raportit. Ja tilanne ryysyjen osalta huononee päivä päivältä kun taas Ukraina saa jatkuvana virtana uutta kalustoa ja ammuksia.
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Toki luonnollinen selitys voi olla myös se, että Krimin ilmatorjunnan rampauttaminen on saavuttanut kriittisen pisteen, jotta onnistumisiakin tulee enemmän.
Ymmärtääkseni Ukraina on koordinoinut hyökkäykset hyvin. Noin kuukausi sitten Ukrainan erikoisjoukot tuhosivat rannikkotutkajärjestelmän Krimin länsipuolella.

Nyt tuohon katveaukkoon lähetettiin ensin dronet tekemään "palvelunestohyökkäys" ilmatorjunnalle ja kun tilanne oli venäläisillä päällä, lähetettiin vasta ne kunnon ohjukset aktivoitunutta (ja sijaintinsa paljastanutta) ilmatorjuntaa nuijimaan.

Ilmatorjuntaa ja tutkavarustusta on nyt heikennetty niin paljon, että Venäjän kyky tiputtaa ohjukset alas taitaa levätä pääosin hävittäjien varassa. Krim tarvitsee selvästi korvaavaa ilmatorjuntakalustoa, mutta kunnes aukko on paikattu, on Ukrainalla tilaa missä temmeltää.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Butshan pormestari vierailulla Suomessa. Täytyy aina vaan arvostaa ukrainalaisten sinnikkyytä kansamurhan keskellä ja onhan tuo jälleenrakentaminenkin aivan uskomatonta. Suomen menestys talvisodassakin mainitaan esimerkkinä. Venäjä todellakin on paha ja sitä ei saa unohtaa.

 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Poimin vain yllä olevan hyvästä kirjoituksesta. Samaa toistetaan usein. Ukrainan vastahyökkäys stoppaa, koska talvi on tulossa ja aikaa on enää vähän. Todellisuudessa näin ei ole kahdesta syystä. Ilmastonmuutos ei ole nostanut vain täällä pohjoisessa lämpötiloja luokkaa kolmesta viiteen asteeseen loka-marraskuussa, vaan muutos vaikuttaa myös etelämpänä. Sateilla on tietenkin vaikutuksensa, mutta ulkomuistista ne eivät estäneet viime syys-marraskuun etenemistä merkittävästi. Ukrainalla on tässä mielessä aikaa viime vuoden tapaan vielä viikkoja.
Niin, ilmastonmuutos on vähän kaksipiippuinen juttu tässä tilanteessa, koska se juuri tekee mahdolliset talvioffensiivit vaikeammaksi toteuttaa. Jos olisi kunnon talvi ja maa jäässä, niin panssaroitua kalustoa voisi helpommin käyttää tiestöjen ulkopuolella, mutta nykyiset talvet eivät kunnolla mahdollista tätä. Toki tässä on vielä varmaan kuukauden päivät jäljellä sääikkunan puolesta aikaa isommille operaatioille, kuten sanoit, mutta harmillisesti tässä kyllä käydään taistoa aikaa vastaan kokoajan kiihtyvällä tahdilla. Varmaan lähes kaikki asiantuntijat pitää marras-maaliskuuta hyvin haastavana aikana hyökkääjälle ja tätä mutakautta se ilmastonmuutos pidentää. Tämä ei tietenkään estä sitä, että tulevana keväänä Iivanaa painettaisiin taas oikein olan takaa taaemmas.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti



Tuosta hidastetusta pätkästä näkee hyvin kun toinen Storm Shadow menee katosta läpi ja räjähtää vasta pohjakerroksessa, jossa saamiemme tietojen mukaan sijaitsi viestikeskus, koska syttymishetkeä voi säätää. Viksu vekotin tuo Storm Shadow.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Niin, ilmastonmuutos on vähän kaksipiippuinen juttu tässä tilanteessa, koska se juuri tekee mahdolliset talvioffensiivit vaikeammaksi toteuttaa. Jos olisi kunnon talvi ja maa jäässä, niin panssaroitua kalustoa voisi helpommin käyttää tiestöjen ulkopuolella, mutta nykyiset talvet eivät kunnolla mahdollista tätä.

Totta. Olisihan se parempi, että alla olisi kova pohja. Hyökätä voi silti.

Oma kommentti useista viikoista hyökkäämiseen perustui siis kahteen asiaan. Vuoden 2022 vastahyökkäykseen sekä ukrainalaisjoukkojen komentajan ilmoitukseen. Vielä marraskuun puolivälissä pystyi hyökkäämään etelässä ja tätä pohdittiin suomalaisissakin studioissa. Mutaisuus alkoi ilmeisesti ilmastonmuutoksesta tai muusta syystä myöhemmin. Eteläisessä Ukrainassa on aiemminkin lämpötila ollut marras-joulukuussakin plussalla ja nyt varmaan aiempaa enemmän. Sateiden määrä ratkaisee.

Toiseksi, ukrainalaiskenraali Oleksandr Tarnavskyi totesi uutiskanava CNN:lle ettei usko lähestyvän talven hidastaa vastahyökkäystä. Sää voi hidastaa etenemistä, mutta koska etenemme pääosin ilman ajoneuvoja, en usko sen suuresti vaikuttavan vastahyökkäykseen, Tarnavskyi totesi. Todettakoon, että tukea löytyy nyt aiempaa paremmin mm. ohjuksin.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Vaikuttaa siltä, että Ukrainan kyky hankaloittaa venäläisten huoltoa Etelä-Ukrainan miehitysalueilla ja Krimillä on nyt paljon parempi kuin viime talvena.
Jos ei routa porsasta kotiin asti aja, niin nälkä niille voi poteroissa vieraaksi tulla. Jano tuskin pääsee yllättämään.
 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
”UKRAINAN vastahyökkäystä etelärintamalla johtava kenraali Oleksandr Tarnavskyi kertoo CNN:lle, että Ukraina on tehnyt läpimurron ja jatkaa etenemistä Verboven kylän suunnalla Zaporižžjan alueella.
Tarnavskyi toteaa haastattelussa, että edistyminen on ollut odotettua hitaampaa.
”Tärkein asia on, että emme menetä aloitetta, joka meillä on nyt”, hän sanoo.
Tarnavskyiä haastatellut CNN sanoi, ettei se ole pystynyt riippumattomasti vahvistamaan tarkkoja väitteitä taisteluiden edistymisestä. Sen mukaan avoimista lähteissä saatavilla olevien videoiden mukaan näyttää kuitenkin siltä, että Ukrainan joukot ovat päässeet läpi tärkeästä Venäjän puolustuslinjasta Verboven lähistöllä.
TARNAVSKYIN mukaan vastahyökkäyksen suuri läpimurto tapahtuisi, jos Ukraina pystyisi valtaamaan takaisin Tokmakin kaupungin, joka on Venäjälle strategisesti tärkeä.
Tarnavskyi sanoo uskovansa läpimurtoon.
”Uskon, että se tapahtuu Tokmakin jälkeen.”
Tokmak sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Ukrainan joukkojen asemista. Aiemmin syyskuussa Ukraina kertoi vallanneensa takaisin Robotynen kylän ja lähestyvänsä Novoprokopivkan kylää.”

Hesarin seurannasta tämä.

 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onkohan tuon Lavrovin vodkankulutus hallinnassa kun tuntuu olevan pettynyt siihen että länsi ei olekaan Venäjän suurimpia ystäviä vai onko vaan lukenut liikaa venäläisiä sanomalehtiä? Pelle!
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Venäjän kansallisen vastarintakeskuksen mukaan Venäjän puolustusasemat Kurskin alueen rajavyöhykkeellä ovat suurimmaksi osaksi tyhjillään ja tehty vain jäljittelemään puolustusasemia, eli ovat käytännössä valelinnoituksia. Kaikki miehistö noista on siirretty Ukrainaan.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä, jos länsi ei olisi vetänyt näitä punaisia linjoja länsiaseiden käytölle, ja jos Ukrainalla riittäisi reserviä, että minne asti tuolta päästäisiin mikäli Ukraina päättäisi lähteä ihan tosissaan höökimään Venäjälle.

Wagnerit pääsivät aika helposti ihan Moskovan porteille ja näissä pienissä Ukraina puolella taistelevien venäläisjoukkojen paikallisissa operaatioissa nämä joukot pääsivät yllättävänkin helposti yllättämään venäläiset ja etenemään rajalta eteenpäin, joten minkähänlainen sekasorto tuolla saataisiin venäläisjoukkoihin kun lähdettäisiin Sumysta kohti Kurskia ja Moskovaa?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tässä tulee taas täysin oikeaa puhetta ja se on totta, ettei ripulivaltiolta tule rahat loppumaan hetkeen, jos toiseenkaan.
Eikä vielä ainakaan toistaiseksi myöskään miehet, koska minkäänlaista isompaa vastustusta ei ole vielä ainakaan näköpiirissä sille, että nuoria miehiä lähetetään teuraalle tässä järjettömässä sodassa. Tapatettavaa tuossa maassa kyllä riittää yllin kyllin.

Minkälaista kalustoa heille on sitten antaa, niin se onkin sitten isompi kysymysmerkki.

Ukrainalle on kyllä antaa vielä ainakin toistaiseksi lännestä laadukasta kamaa, mutta senkin suhteen kysymysmerkki alkaa tulemaan koko ajan suuremmaksi, mitä pidemmälle tämä sota etenee.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eikä vielä ainakaan toistaiseksi myöskään miehet, koska minkäänlaista isompaa vastustusta ei ole vielä ainakaan näköpiirissä sille, että nuoria miehiä lähetetään teuraalle tässä järjettömässä sodassa. Tapatettavaa tuossa maassa kyllä riittää yllin kyllin.

Minkälaista kalustoa heille on sitten antaa, niin se onkin sitten isompi kysymysmerkki.

Ukrainalle on kyllä antaa vielä ainakin toistaiseksi lännestä laadukasta kamaa, mutta senkin suhteen kysymysmerkki alkaa tulemaan koko ajan suuremmaksi, mitä pidemmälle tämä sota etenee.

Hyvällä tuurilla pääsevät laatikossa kotiin. Ei ole nämä koneet tarkoitettu istumapaikkoihin...



 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Toiseksi, ukrainalaiskenraali Oleksandr Tarnavskyi totesi uutiskanava CNN:lle ettei usko lähestyvän talven hidastaa vastahyökkäystä. Sää voi hidastaa etenemistä, mutta koska etenemme pääosin ilman ajoneuvoja, en usko sen suuresti vaikuttavan vastahyökkäykseen, Tarnavskyi totesi. Todettakoon, että tukea löytyy nyt aiempaa paremmin mm. ohjuksin.
Onko tästä tullut mitään kommenttia asiantuntijoilta? Kuulostaa omaan korvaan ison riskin toiminnalta hyökätä pelkällä jalkaväellä ja tykistö/ohjustuella kiinteitä puolustusasemia vastaan. Tähän mennessä Ukraina on kuitenkin pyrkinyt välttämään korkeita tappioita ja tuossa olisi ainekset kalliisiin operaatioihin ilmatuen puuttuessa.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko tästä tullut mitään kommenttia asiantuntijoilta? Kuulostaa omaan korvaan ison riskin toiminnalta hyökätä pelkällä jalkaväellä ja tykistö/ohjustuella kiinteitä puolustusasemia vastaan. Tähän mennessä Ukraina on kuitenkin pyrkinyt välttämään korkeita tappioita ja tuossa olisi ainekset kalliisiin operaatioihin ilmatuen puuttuessa.
Mistään en mitään tiedä, mutta jos oletetaan vahvat miinoitukset ja jonkunlaiset juoksuhaudat niiden välissä ja Venäjän joukot, jotka ei ole ihan priimaa, niin systeemi on varmaan etsi polku seuraavaan hautaan ja vyörytä se. Tykistöllä ja muulla vastaavalla on tässä vaiheessa siivottu isommat puolustuslaitteet ja nuo tankit ja muut saadaan paikalle vasta sitten kun haudat on edestä saatu omaan näppiin ja voidaan rauhassa siivota polku. Eli käytännössä pitämään aluetta kun se on haltuun saatu. Ja kyllähän useamman viestin rivien välistä voi lukea, ettei tuo halpaa ole. Voisi hyvinkin olla mahdotonta, ellei Venäjä olisi kohteliaasti ammuttanut noin kaikki järkevästi koulutetut joukkonsa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Onko tästä tullut mitään kommenttia asiantuntijoilta? Kuulostaa omaan korvaan ison riskin toiminnalta hyökätä pelkällä jalkaväellä ja tykistö/ohjustuella kiinteitä puolustusasemia vastaan. Tähän mennessä Ukraina on kuitenkin pyrkinyt välttämään korkeita tappioita ja tuossa olisi ainekset kalliisiin operaatioihin ilmatuen puuttuessa.

En ole juuri tuohon parin päivän vanhaan haastatteluun mitään kommentteja vielä löytänyt. Sitä ennen arvostelua lännestä asiantuntijoilta tuli mm. siitä, että Ukraina ei a) osaa yhdistää eri aselajeja samanaikaiseen taisteluun ja b) hyökätä voimalla optimipaikassa ja tämän takia vastahyökkäys ei nyt vaan etene.

Ukrainalla on kuitenkin vastassa yli puoli vuotta linnoituksia, esteitä ja miinakenttiä rakentaneen Venäjän joukkoja eikä länsimaiselle hyökkäyssodalle tyypillistä ilmaherruutta käytössään. Rypälepommit onneksi vaikeuttavat merkittävästi Venäjän puolustautumista (lausunto joltain venäläisupseerilta).

Toistaiseksi menevät pienissä ryhmissä ja kertomansa mukaan Ukraina on oppinut paremmin raivaamaan esteitä ja miinoja edetessään. Ei mennä läntisen oppikirjan mukaan, mutta menevät tavalla, jota Ukraina osaa käyttää ja soveltaa tilanteen mukaan. Tuhotaan esteitä ja miinoja edessä ja hitaasti edetään ilman ilmatukea ja panssareita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös