Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 287 030
  • 62 332

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Niinistö korostaa ydinaseiden käytön riskiä ja varoittelee kovasanaisesti semmoisen seurauksista.

Tämä edustaa täysin länsieurooppalaista ja pohjoisamerikkalaista linjaa Venäjän hyökkäyssodan suhteen, jossa tasapainoillaan Ukrainan tukemisen ja "eskaloitumisen välttämisen" välillä. Samaa linjaa noudattavat myös muun muassa Yhdysvallat, Ranska ja Saksa.

Tämä on se "vanhan lännen" suuri problematiikka, jossa Venäjälle ikään kuin jätetään tämä ydinase-jokeri käyttöön. Pelkään hieman, että se saattaa johtaa sodan jämähtämiseen pattitilanteeseen, koska Venäjän itse asettamia kynnyksiä ei jossakin vaiheessa enää uskalleta ylittää. Siitä huolimatta, että tähän mennessäkin on ylitetty Venäjän asettama kynnys toisensa jälkeen ilman, että minkäänlaista semmoista eskaloitumista ei ole tapahtunut mitä Venäjä ei olisi tehnyt muutenkin.

Niinistön retoriikka on nyt sävyltään semmoista, jota ei sodan aikana ole ennen kuultu. Nämä lausunnot ovat sikäli merkittäviä, että ne todennäköisesti tulevat johtamaan siihen, että median ydinasespekuloinnit tulevat kiihtymään tai eivät ainakaan vähene. Tässä puolestaan on se riski, että kansan vaatimukset Ukrainan tukemisesta muuttuvat varovaisemmaksi. Suomessa, jossa presidentin arvovalta on suuri, Niinistön lausunnot voivat suoraankin vaikuttaa ihmisten asenteisiin.

Inhimillisesti on tietenkin ymmärrettävää, että vanhan lännen johtajat vetävät varovaista linjaa. Neuvostoliiton suhteen tuo linja oli menestyksekäs ja sillä Neuvostoliittokin lopulta tuhottiin. Ja kukaan johtaja ei tietystikään halua olla se, jonka varomattomien toimien seuraukset johtavat ydinaseen käyttöön.

Voi olla, että tämmöisenä tavallisena tallaajana vain on niin sanotusti helppo huudella, mutta minun näkemykseni mukaan linjaa kaikilla tasoilla heikentynyttä Venäjää vastaan pitäisi asteittain koventaa - ei jarrutella. Lännen pitäisi olla se, joka asettaa Venäjälle kynnyksiä - ei antaa Venäjälle mahdollisuutta tehdä sitä Ukrainan ja lännen suuntaan. Lännen vakaan ja rohkean tuen myötä Ukraina on kuitenkin ollut tähän mennessä erittäin menestyksekäs ja Venäjän alamäki on ollut jyrkkä erityisesti siihen peilaten, mitä sodan alkuvaiheessa ajateltiin.

Mielestäni pitäisi pitää kirkkaana mielessä, että vähäinenkään siiman antaminen diktaattoreille ja roistovaltioille ei yleensä ole tuonut hyvää tulosta. Rooseveltilta ja Chamberlainilta on hankala kysyä enää mitään, mutta historian kirjoista selviää varsin nopeasti, mihin pehmeä linja Hitleriä kohtaan johti. Toki tämä ei ole suoraan verrattavissa nykytilanteeseen: viittamani Rooseveltin ja Chamberlainin linja oli käytössä ennen, kun Hitler aloitti sotaa, kun taas nyt ollaan tilanteessa, jossa diktaattori on jo käynyt hyökkäyssotaansa puolentoista vuoden ajan.

 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
HS:n faktantarkistaja John Helin oli sitä mieltä, että läpimurto on vain "poliittisesti valikoitu sana", koska Ukraina on vain työntänyt venäläisiä joukkoja kohti etelää.

Eikö nuo ole pitkälti sama asia. Ei kai jämäneukut siitä edestä lopu ennen kuin tulee Asovanmeri vastaan?
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Eikö nuo ole pitkälti sama asia. Ei kai jämäneukut siitä edestä lopu ennen kuin tulee Asovanmeri vastaan?

No ei kai se nyt ole sama asia, ennen kuin ne on työnnetty sinne Asovanmereen saakka. Sillonkaan ei toki ole puhkaistu yhtäkään puolustuslinjaa, mutta tuo taitaisi ajaa saman asian. Eli kaipa se läpimurto tarkottaisi puolustuslinjan puhkaisua eikä sen työntämistä taaksepäin.

EDIT: Tai näin minä asian järkeilen tällaisena ala-arvoisen paskana nojatuolikorpraalina
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Stoltenberg kertoo, että venäläisen dronen isku Romanian puolelle ei ollut tahallinen teko. Taannoisten Puolan tapahtumien jälkeen arvelin, että nyt otetaan naapurilta senkka nenästä, mutta eihän se homma tietenkään ole aivan näin yksinkertaista.

Toivon kuitenkin ettei näitä aleta kovin usein katsomaan läpi sormien. Jotain hieman jämäkämpää suhtautumista toivoisin tulevaisuudessa. Jotain, millä hillitä venäläisten innokkuutta räiskiä rajaseuduille.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Sekin on otettava huomioon, että venäläisten etelään vetäytyminen ei ole tapahtunut ilman suuria kalusto- ja miestappioita.

Jep. Rintamalinja venyy ja paukkuu ja murtuisi, jos ei halkeamiin liimattaisi lisää ukkoja täytteeksi. Toki onhan se hyökkääjän kärkikin enemmän painepesuri kuin keihäs. Jos vettä lakkaa kaivosta tulemasta, niin vähitellen hiipuu ja kuivuu pois.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikö nuo ole pitkälti sama asia. Ei kai jämäneukut siitä edestä lopu ennen kuin tulee Asovanmeri vastaan?

Puolustusasemien murtamisessa ja venäläisten eteenpäin työntämisessä on pieni ero ainakin siinä mielessä, miten itse ymmärrän. Molemmissa vaihtoehdoissa kyllä rintama siirtyy etelään. Mutta ratkaiseva ero on rintaman paikassa. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa ei oteta rintaman sijaintiin mitään kantaa, mutta kontekstista voi päätellä, että se viittaisi puolustuslinjojen olevan vielä venäläisten hallussa. Ensimmäisessä vaihtoehdossa rintama on taas ainakin joiltain osin edennyt puolustuslinjojen eteläpuolelle.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Erinomaista, että ei heijastele tutkasäteitä, mutta ulkonäkö on kuin Trabantti. Kehitystyö siltä osin jatkukoon. :-P
Kaippa se on sama, minkä ulkonäköinen tuo on, kunhan tulosta saa aikaiseksi.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ishkerian pakolaishallinnon johtajan mukaan Venäjän on valmistautunu sotaan Ukrainaan vastaan jo vuodesta 1994



Europe has started to look towards the independence of Chechnya Akhmed Zakayev, head of the government of the Chechen Republic of Ichkeria in exile, told NEXTA that Russia began preparing for war with Ukraine as early as 1994. He also mentioned that the rhetoric of Western countries has changed a lot: if earlier even the most liberal countries were in favor of the territorial integrity of the Russian Federation, now they are increasingly talking about the independence of Ichkeria and the disintegration of Russia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ishkerian pakolaishallinnon johtajan mukaan Venäjän on valmistautunu sotaan Ukrainaan vastaan jo vuodesta 1994

Voi tietyllä tapaa jopa pitää paikkaansa. Mailla oli Neuvostoliiton hajottua pitkäkestoinen kiista Mustanmeren laivaston kohtalosta. Ja silloin joissain yhteyksissä puhuttiin jopa sodan uhasta. En sinänsä yhtään ihmettelisi, vaikka Venäjän sodanjohdossa olisi tuolloin tehty suunnitelmat tuota skenaariota varten. Sen sijaan konkreettisiin suunnitelmiin Ukrainan valtiollisen itsenäisyyden tuhoamisesta en suuremmin usko - ainakaan vielä tuolloin.

Toisaalta on melko varmaa, että varmasti Venäjällä on suunnitelmat ollut jo pitkään muitakin naapureita vastaan käytäviä sotia varten. Mutta kovinkaan todennäköisinä en pidä sitä, että niiden täytäntöönpanoa olisi vakavissaan mietitty ennen näitä hulluja vuosia. Käännekohta on ollut mielestäni Georgian vuoden 2008 sota.

On siellä Suomeakin vastaan varmasti suunnitelmat. Ja eiköhän siinä meille tämän ketjun aktiiveille ole merkitty oma vaunu Siperiaan matkaavasta junasta...
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Israelissa alettiinkin heti muokkaamaan historian kirjoja ja Simon Wiesenthal julistetaan harhaoppiseksi.
Miten noi hönöt keksii noin paskoja läppiä?
Putlerin propagandistit tajusivat että kotoperäisten uusnatsien keskuudessa saattaa mafiaregimen kannatus vähetä ja väkivaltainen dissidentismi lisääntyä jos jatkavat "natsien" mustamaalausta. Eiköhän tässä päästä vielä jossain vaiheessa historiantulkintaan jossa tunkioimperiumi tunnustaa jälleen Molotov-Ribbentrop -sopimuksen lisäpöytäkirjoineen, mutta sillä spinnillä että siinä vaan vapaudenkaipuiset kansakunnat yrittivät suojella maailmaa globalistipankkiireilta ja länsifasisteilta (jossa tapauksessa toki pitänee selvä erotus tehdä itä- ja eteläfasisteihin joiden puolella kansojen vankila taisteli henkisesti jos ei aina sotilaallisesti).
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Putin valkopesee jo Natsi-Saksan rikoksia ja laittaa niitä ukrainalaisten kontolle



Odotan jo innolla seuraavaa paljastusta, että Adolf Hitler oli oikeasti syntynyt Ukrainassa ja kasvanut Kiovassa.

Kääpiö on ilmeisesti päättänyt, että tässä vaiheessa kansalle voi syöttää ihan mitä tahansa puppua, ja kaikkien on pakko uskoa, tai muuten putoaa myrkytettynä ikkunasta tai lentokoneen mukana.
 

Tuplatorkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Jets, Red Wings, Bayern
Waffen SS:ssä oli länsiukrainalainen divisioona ja ukrainalaisia, kuin myös muitakin itäeurooppalaisia, käytettiin juutalaisten teloittajina omissa "poliisiryhmissä". Korostan vielä, etten todellakaan kannata Putinin propagandaa, mutta tässä paskassa piilee hyvin pieni totuuden siemen mukana. Se nyt on tietysti täyttä höpöhöpöä, että nämä poliisiryhmät olisi vastuussa valtaosan juutalaisten tappamisista. Putinille voisi joku muistuttaa varmaan myös siitä, kuinka paljon venäläisiä toimi enemmän tai vähemmän vapaaehtoisina saksalaisten puolella "Suuressa Isänmaallisessa Sodassa", ei nimittäin ihan pieni määrä ollut se.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Ja eiköhän siinä meille tämän ketjun aktiiveille ole merkitty oma vaunu Siperiaan matkaavasta junasta...
Poliitikot, upseerit, opettajat, jatkiksen aktiivit, mitänäitänyton...

Joskus mietin että kun putte toistelee noita juttujaan tarpeeksi niin näinköhän se jo itsekin puoliksi uskoo niihin.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
USA aikoo toimittaa lisää rypäleammuksia Ukrainaan, New York Times kertoo kolmen viranomaislähteen perusteella. Yhden lähteen mukaan Yhdysvaltain aiemmin kesällä toimittavat rypäleaseet ovat auttaneet Ukrainaa pitämään yllä momentumia hyökkäyksissään maan eteläosissa.

Moskovan ilmapuolustuksesta vastannut komentaja, kenraalimajuri Konstantin Ogienko on pidätetty lahjusrikoksista epäiltynä ja häntä uhkaa jopa 15 vuoden vankeusrangaistus.

Linnaanhan siitä joutaa, jos ei saa drooneja pysäytettyä. Voihan Ogienko tietysti pudota tutkintavankilan ikkunastakin, jos huono tuuri käy.



I hope that the successor will be as "effective".
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Se on myös hyvä asia. Ei tarvitse enää kahlata kahtakymmentä "höhö perseensuristin höhö" -viestiä, jotta löytäisi jotain asiaa itse sodasta.
Tuli vaan mieleen, että kremlin ja fsb:n Suomi-osastoilla raavitaan päätä jatkuvasti, kun yrittävät ymmärtää, että mikä tämä Suomessa siellä-täällä jatkuvasta toistuva perseensuristin-juttu oikein on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös