Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 024 731
  • 61 555

RaumTiger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kolla/Rauma Tigers, New York Rangers
Eihän tosta jämäneukkulan "vanhusten" käyttämisestä tuu mieleen muutaku se yks South Parkin jakso missä ne vanhukset valtas sen kaupungin...

Jämäneukkulan väki kun vähenee tarpeeks hyvää vauhtia niin kohta siellä Ukrainassa painaa Igor 84v ja Sergei 82v maastomodatuilla rollaattoreilla jotkut perkeleen ritsat kädessä kun ei ole parempia aseita enää tarjolla kun Ukraina pistänyt kaiken paskaks.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Todennäköisesti tankeista on suurin osa jotain vanhempaa kalustoa, koska niitähän tuolla syöpäläisten kehdossa riittää vaikka muille jakaa. Ei siis välttämättä ole ollenkaan liioittelua nuo luvut.
Paljon ennen tätä sota naurettiin tutun kanssa kuvalle, että miten hitossa voi olla t-62a tankkeja noin paljon ulkosäilytyksessä ja ihan romuna. Paljon kait osia "varasteltu", mutta kait niistä sun muista saa kivan museokokoelman liikkeelle. Ja totuushan on se, että parempia kuin ei mitään ja ei niistä rynnäkkötankilla edes modernilla läpi mennä ja tietty modernissa panssaritaistelussa niistä ei mihinkään ole, mutta kyllä ne miehistön suojavaunuina toimivat. (Suomikin olisi voinut säästää t-72:set jalkaväen tukivaunuina, niin kauan kuin reservissä osaajia).
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Eihän tosta jämäneukkulan "vanhusten" käyttämisestä tuu mieleen muutaku se yks South Parkin jakso missä ne vanhukset valtas sen kaupungin...

Jämäneukkulan väki kun vähenee tarpeeks hyvää vauhtia niin kohta siellä Ukrainassa painaa Igor 84v ja Sergei 82v maastomodatuilla rollaattoreilla jotkut perkeleen ritsat kädessä kun ei ole parempia aseita enää tarjolla kun Ukraina pistänyt kaiken paskaks.
Epäilen tuon toteutumista. Jo ennen sotaa Venäjän väestörakenne oli heikko. Viimeisen kolmen vuoden aikana Venäjällä on kuollut kolme miljoonaa ihmistä enemmän kuin tavallisesti. Viidessä vuodessa venäläismiesten elinajanodote on tippunut viidellä vuodella 64,2:een, pääosin koronapandemian ja alkoholiin liittyvien sairauksien vuoksi. Ennuste on nyt samalla tasolla Haitin kanssa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Olkaa mitä mieltä hyvänsä, mutta Toveri on kyllä jotenkin outo persoona entiseksi sotilaaksi ja vielä kenraaliksi. On ihan normaalia nykyaikaisessa sodankäynnissä, että jos väkeä ja kalustoa riittää tehdään oma offensiivi toisella rintamaosalla että saadaan vastustajan joukkoa vedettyä taisteluun.

Kyllä, mutta tällaiselle offensiiville voi olla useita syitä ja yksi niistä on juuri se, jonka Toveri nostaa esiin eli tilanne etelässä alkaa olla niin heikko, että yrittävät omalla offensiivilla toisella rintamalohkolla saada aikaan sen, että Ukrainan pitäisi siirtää omia strategisia reservejään torjumaan Venäjän offensiivia, ja näin paine etelässä helpottaisi.

Syitä voi toki olla muitakin, mutta kun tässä on venäläisten viestintää eri lähteistä seurannut, niin ensimmäisenä kyllä tulee mieleen se, että kyseessä on yritys helpottaa painetta etelässä, jotta rintama siellä ei luhistu. Miksi siellä sitten olisi vaara luhistumiselle, kun Ukraina ei ole edes edennyt vielä pääpuolustuslinjallekaan?

Ensimmäinen on tietty se, että Ukrainan on onnistunut tuhota viimeisten viikkojen kuluessa lukuisia merkittäviä huoltotukikohtia tai ammuvarikkoja. Niiden tuhoaminen ei heti heijastu rintamalle, koska Venäjä on hajasijoittanut viime vuotta paremmin rintaman ammus- ja huoltovarikkoja (pienempiä ja enemmän), joten rintaman tuntumassa on ollut ammuksia kohtuudella viikkojenkin tarpeeksi. Mutta nyt viestintä alkaa indikoida sen puolesta, että rintaman tuntumasta varikot alkaa olla käytetty loppuun, selustan suuria varikkoja on tuhottu lukuisia sitten toukokuun, joten logistinen ketju alkaa olla romahduspisteessä - niillä pulla-uazeilla ei loputtomiin rahdata kranaattia rintamalle. Tähän päälle vielä se, että Ukrainan on onnistunut tuhota varsin monta elintärkeää vastatykistötutkajärjestelmää sekä elso-järjestelmää, joten Venäjä alkaa olla kohta - jos ei sokea - niin yksisilmäinen siellä rintamalla.

Ukrainan on myös onnistunut harventaa venäläisupseereita jonkin verran kesän kuluessa, päälle vielä venäläisten omat toimet, joiden seurauksena näyttäisi ainakin jokunen kelvollisena pidettävä kenraali-tasoinen upseeri siirtyneen "tuntemattomaan loppusijoituspaikkaan". Tämäkin vaikuttaa jossain vaiheessa komentoketjuun, ja kun voimme olla varmoja, että esikuntaan kohdistuneen iskun seurauksena "muonavahvuudesta" on poistunut muitakin, kuin vain se yksi kenraali. Kyllä siellä on kaatunut tai haavoittunut majureita ja everstejä jne.

Sitä ei sovi kiistää, etteikö Venäjä ole onnistunut puolustustaistelussa. Se mitä me emme varmuudella tiedä on se, kuinka paljon Venäjä on uhrannut reservejään taistelusta ensimmäisestä puolustuslinjasta? Mikäli Venäjä on uhrannut taistelussa ensimmäisestä puolustuslinjasta merkittäviä määriä strategisia reservejä, niin jokainen arvaa mitä käy, jos/ kun läpimurto tulee, eikä Venäjällä enää ole strategisia reservejä jäljellä. Ukraina ei ole vielä käyttänyt strategisia reservejä offensiivivaiheessa, joita Venäjän tarkoituksena on ilmeisesti houkutella omalla offensiivilla etelästä pohjoisemmaksi ja itään.

Alueellinen ilmaylivoima, mikä Venäjällä etelässä on, on hyödyttänyt sitä puolustustaistelussa. Se on kuitenkin menettänyt rynnäkkökoneita ja taistelu- sekä tulitukihelikoptereita viime viikkoina. Jokainen menetys lisää jäljellä olevien työkuormaa, mikä heijastuu jossain vaiheessa koneiden ja helikoptereiden huoltoon, josta seuraa lentosuoritusten merkittävä lasku. Jeiskin lähellä syöksyi eilen (siis ma) mereen venäläinen Sukhoi Su-25 rynnäkkökone. Samaa tukikohtaa kyseiset koneet käyttävät taistelulentoihin Ukrainaan, joten kaikissa tapauksissa Venäjä menetti eilen yhden koneen ja lentäjän.

Mikäli Venäjä olisi osoittanut yllättävää luovuutta ja mikäli se olisi osoittanut kykenevänsä ottamaan ilma-aseella ilmatilan täysin hallintaansa, pitäisin Venäjän spekuloitua hyökkäystä itä-pohjois-akselilla merkittävästi suurempana uhkana. Toistaiseksi mistään tällaisestä ei ole merkkejä! Toisaalta suhtautuisin myös tietyllä varauksella tietoihin Venäjän alueelle sijoittaman kaluston määrästä. Tai jos määrä pitääkin paikkansa, niin minkä laatuista se sitten on? Mikäli pääosa raskaasta kalustosta on modernisoimatonta (tai modattu viimeksi vuosikymmeniä sitten), niin tässä tapauksessa määrä ei korvaa laatua, vaikka maasto Kreminnan alueella ja siitä pohjoiseen on metsäisempää ja rikkonaisempaa vrt. etelä, jossa vaakanäkyvyys voi olla helposti kilometrejä, jolloin pst voi tuhota etenevät vaunut, ennen kuin vaunut havaitsevat kohteen tai voivat avata tulen pääasella sitä kohti. Samaa vaakaulottuvuutta Venäjä on hyödyntänyt itsekin etelässä, sen taisteluhekot (Ka-52 ja Mi-28) ovat voineet tulittaa maksimietäisyydeltä (+/-8000 metriä) ukrainalaisia ts. Ukrainan lähi-ito:n kantaman ulottumattomista.

Tulevat viikot paljastavat meille sen, mihin suuntaan tilanne rintamalla kehittyy. Muistuttaisin lukijoita vielä vuodentakaisesta, tuolloin kaikki tuntui tapahtuvan kuin hidastetussa elokuvassa (Ukrainan eteneminen Hersonin alueella oli olematonta) ja Ukrainan vastahyökkäys tuomittiin tuhoon. Kunnes aivan yllättäen Harkovan rintamalla löytyi otollinen "rako" rintamalohkojen yhtymäkohdasta, johon lähteä puskemaan, jonka jälkeen eteneminen sujui hetken "kuin tyhjää". Viime vuonna Ukrainalla ei ollut kunnon reservejä käytössä toisin kuin nyt, ts. jos vastaava tapahtuu tulevina viikkoina, on mahdollista, että näemme jotain vastaavaa mutta se edellyttää sitä, että Venäjän logistiikka ei toimi, ongelmat joukko-osastoissa lisääntyvät jne. Venäjälläkin on omat mahdollisuutensa, mutta nähdyn perusteella en olisi valmis lyömään rahojani sen puolesta.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
ISW:n tietojen mukaan kyseessä ei olisikaan suurhyökkäys vaan vankeinhoidollinen erikoisoperaatio.

ISW arvioi myös, että Venäjä ei tule todennäköisesti saamaan merkittäviä kyseisellä Harkovan ja Luhanskin välisellä alueella, sillä sinne osoitetut venäläisjoukot ovat ajatushautomon mukaan heikkoja. Kupjanskin lähelle on ISW:n mukaan lähetetty taistelemaan esimerkiksi vangeista koostettuja Storm-Z-yksiköitä, jotka kärsivät heikosta moraalista sekä kurista.

 
Eihän tosta jämäneukkulan "vanhusten" käyttämisestä tuu mieleen muutaku se yks South Parkin jakso missä ne vanhukset valtas sen kaupungin...

Jämäneukkulan väki kun vähenee tarpeeks hyvää vauhtia niin kohta siellä Ukrainassa painaa Igor 84v ja Sergei 82v maastomodatuilla rollaattoreilla jotkut perkeleen ritsat kädessä kun ei ole parempia aseita enää tarjolla kun Ukraina pistänyt kaiken paskaks.
Ottaen huomioon venäläisten miesten eliniän ennusteen, löytyykö tuolta enää niin vanhoja? Yli 6-kymppinen taitaa olla jo harvinaisuus.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pyrkivät nyt estämään niitä viljakuljetuksia tuhoamalla satamainfraa, kun välttämättä ei uskalleta lähteä kokeilemaan Turkin laivaston liipasinherkkyyttä.

Kyllä vaan ja tuohan on käytännössä persläpivaltiolta jälleen toimintaa vailla minkäänlaista järkeä, jos siellä vähäänkään ajateltaisiin asioita tulevaisuuteen. Mutta kun aivot ovat kuin hyttysellä, niin lopputulema on tämä.

Aika heikkoa ollut viime yön ilmatorjunta...
Odessassa osunut valitettavasti sinne tärkeimpään kohteeseen


 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ei vielä nähdä avaruusaseita, mutta innovoitu on uusi wunderwaffe:

Eli tää vehje todennäköisesti sitten ryysyjen operoidessa sillä, tuhoaa sekä itse vaunun että sen miehistön. Tämän on pakko olla voittava arpa... siis ukrainalaisten kannalta.

Uuden MT-LB:n ongelma on, etteivät kaksi siihen asennettua asetta ole yhteensopivia. Rakettikasetin laukaiseminen vaatii mörssäriä operoivien henkilöiden poistumista, etteivät he hengittäisi rakettien kuumaa pakokaasua. Kuuma pakokaasu saattaa myös vaurioittaa 2B9 mörssäriä.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ei vielä nähdä avaruusaseita, mutta innovoitu on uusi wunderwaffe:

Sinällään näissä "wunderwaffeissa" ei tietysti itsessään mitään naurettavaa, koska kyllähän ukrainalaisetkin näitä omia viritelmiään rakentelee, ja osa on jopa osoittautunut yllättävän toimiviksikin. Mutta kun ottaa huomioon venäläisten saavutukset esim. perseensuristinrintamalla, niin voi nämäkin wunderwaffet olla sellaisia jotka vähän ahdistaa sinne anukseen työnnettäessä ja surinakin jää korkeintaan pieneksi pihinäksi.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Eli tää vehje todennäköisesti sitten ryysyjen operoidessa sillä, tuhoaa sekä itse vaunun että sen miehistön. Tämän on pakko olla voittava arpa... siis ukrainalaisten kannalta.

Uuden MT-LB:n ongelma on, etteivät kaksi siihen asennettua asetta ole yhteensopivia. Rakettikasetin laukaiseminen vaatii mörssäriä operoivien henkilöiden poistumista, etteivät he hengittäisi rakettien kuumaa pakokaasua. Kuuma pakokaasu saattaa myös vaurioittaa 2B9 mörssäriä.
Tuossa palaisi mörssärin käyttäjien perskarvat pakokaasujen hengittämisen lisäksi. Perskarvat *kihihihihi*
 

RaumTiger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kolla/Rauma Tigers, New York Rangers
Ottaen huomioon venäläisten miesten eliniän ennusteen, löytyykö tuolta enää niin vanhoja? Yli 6-kymppinen taitaa olla jo harvinaisuus.
Eipä ole ittellä mitään tietoa heijän eliniän ennusteista mut eipä se ainakaan onneksi siitä parane kun lyödään postimerkki ottaan ja lähetetään Ukrainan käsiteltäväksi.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Yleensä alkeellisillakin eliöillä on joku itsesuojeluvaisto, mutta rypsyköiltä tämä näyttää puuttuvan kokonaan. Jotenkin masentaa tämä rypsyköiden ääretön tyhmyys yhdistettynä äärettömään julmuuteen. Tuleeko maahan jonka kansalaiset esim. naulaavat koiran tassun oveen kiinni tai polttavat koiran silmät tupakalla niin viedä lääkkeitä?


 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös