Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 023 591
  • 61 555
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Vituttaa muutenkin tuo venäläisten toiminta, kun esim. tänään silta-operaatiossa kuoli kaksi siiviliä, niin hirveä ulina ja uhriutuminen. Itsehän he pyrkivät tappamaan siviilejä joka päivä, välillä onnistuu, välillä ei. Kovemmat keinot vaan käyttöön joka rintamalla, koska sitähän he kerjäävät. Muutenhan he vaan naureskelevat lännen heikkoudelle, kun heidän terrorisointiinsa ei puututa ankarammin. Ei enää tässä vaiheessa pitäisi kenellekään mennä tuollainen epäuskottava venäläinen teatteri läpi.
Näinköhän edes kuoli... Eiköhän vaihtoehdot ole 0 tai enemmän kuin 2. Mutta olisihan se merkkitapaus, että puhuisivat totta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Yhdeksän vuotta sitten, heinäkuun 17. 2014, kello 16:19:56 Malaysia Airlinesin lennon MH17 ohjaamosta vahvistettiin VHF-radiolla ohje lennonjohdolle ”Romeo November Delta, Malaysian one seven” – seitsemän sekuntia myöhemmin yhteys MH17 katkesi, eikä se enää vastannut kutsuihin. Kyseisenä hetkenä klo. 16:20:03 lennon MH17 koneen (Boeing 777-200ER) ohjaamon ääninauhuri ja lennonarvotallennin lakkasivat toimimasta.

Niin, Malaysia Airlinesin lento MH17 pudotettiin iltapäivällä 17. heinäkuuta, lentokone pudotettiin Venäjän maavoimien 53. ilmatorjuntaohjusprikaatin, tuolloin 2. pataljoonan, kalustoon kuuluneelta Novator 9K37 M1 Buk TELARilta nro. 332 laukaistulla ohjuksella (huom. jatkossa selvyyden vuoksi Buk-M1 TELAR = ohjusvaunu). Ohjus laukaistiin pellolta Pervomais’kyin kylän länsipuolelta.

Huom. tavanomaisesti kyseinen Buk-M1 TELAR nro. 332 kuului 3. pataljoonan kalustoon, mutta tuolloin se oli sijoitettu 2. pataljoonaan.

Kuinka kyseinen Buk-M1 TELAR sitten päätyi kyseiselle pellolle?

Luonnollisestihan me kaikki muistamme, että kyseinen 53. ilmatorjuntaohjusprikaati on sijoitettu Venäjällä rauhan aikana Kurskin kaupungin itäpuolelle, prikaatin tukikohta sijaitsee Marshala Zhukovan kupeessa.

Venäjän miehitettyä Krimin niemimaan aiemmin samana vuonna, se alkoi siirtää joukkoja Ukrainan rajojen tuntumaan. Sodan Ukrainan itäosissa alettua huhtikuussa 2014, venäläisen tiedustelu-upseeri Igor Girkinin johtaman Krimin ryhmän aloitettua operaation Slovjansk-Kramatorsk-alueella, Venäjä jatkoi joukko-osastojen siirtoa Ukrainan rajoille.

Kesäkuun loppupuolella (23. kesäkuuta) 53. ilmatorjuntaohjusprikaatin 2. pataljoonan osia vahvistettuna huollolla lähti liikkeelle Marshala Zhukovasta. Videotallenteiden, digikuvien ja sotilaiden somepäivitysten perusteella 45 ajoneuvoa käsittäneen kolonnan liikkeet Marshala Zhukovasta Millerovoon, Rostovin oblastin pohjoisosiin, on kyetty jäljittämään hyvin. Millerovoon kolonna saapui paria päivää myöhemmin, 25. kesäkuuta 2014. Pataljoonan sijoitusalueet Dubyn, Mitjankinskajan ja Chebotovkan sekä Voloshinon ympäristössä kyettiin tunnistamaan sosiaaliseen mediaan jaettujen kuvien perusteella, eräissä tapauksissa kuvien sijaintitietojen avulla. Sijoitusalue sijaitsee Millerovon länsi- ja lounaispuolella, rajoittuen Ukrainan itäosiin.

Heinäkuun 16. 2014 käydään kahden henkilön välillä kohtalokas puhelu, jonka seurauksena 53. ilmatorjuntaohjusprikaatin 2. pataljoonan varustukseen kuulunut Buk-M1 TELAR nro. 332 lähetetään Venäjältä Ukrainaan.

Ensimmäinen havainto trailerilla liikutettavasta Buk-M1 TELARista nro. 332 Ukrainan maaperällä tehtiin Sorokinessa (ent. Krasnodon) klo 04:28, 17. heinäkuuta 2014. Samalta aamulta kolonnasta on havainto myös Hartsyzkista Makiivkan itäpuolelta ennen ensimmäisiä julkaistuja kuvia Donetskista aamulta 17. heinäkuuta 2014. Kyseisenä aamuna (17. heinäkuuta 2014) Buk-M1 nro. 332 kuvattiin trailerilla Donetskissa prospekt Illitšan ja Šahtobudivnykiv bulevardin risteyksessä.

Tämän havainnon jälkeen Buk-M1 TELARista nro. 332 trailerilla on runsaasti havaintoja (valokuvia, videoaineistoa, ainakin yksi satelliittikuva jne.) reitillä Donetskista Torezin kautta Snižneen, jossa Buk-M1 TELAR ajettiin pois Volvon vetämältä trailerilta. Tämän jälkeen Buk-M1 ajoi omin voimin Snižnestä Pervomais’kyihin muun muassa tietä T0522 myöten.

JIT ei ole julkaissut kaikkea aineistoa, jota on koottu Buk-M1 TELARin liikkeistä Pervomais’kyin alueelta. MH17 pudottamisen jälkeen TELARin siirto Ukrainan maaperältä Venäjälle oli ukrainalaistaustaisen Leonid ”Krod” Hartšenkon vastuulla. Khartšenko oli entinen upseeri, jonka Venäjä oli värvännyt.

On todennäköistä, että Buk-M1 nro. 332 oli kätkettynä jonnekin Snižnen alueella iltapäivän ja illan (17. heinäkuuta) ajan, sillä ohjuksen laukaisun ja ilta puolenkymmenen (Girkinin soitto) välillä Buk-M1:den ympärillä vallitsi syvä hiljaisuus. Snižnen alueelle oli perustettu venäläisten avulla muutamia materiaalivarastoja kesällä 2014. Todennäköisesti jossain niistä Buk-M1 oli piilossa muutaman tunnin ajan. Siirto Venäjälle alkoi Girkin puolikymmenen tapahtuneen soiton jälkeen.

Buk-M1 TELARia trailerilla kuljettanut Volvo onnistuttiin kuvaamaan Luhanskissa noin kello 05:xx. Erilaisten tallenteiden ja puhelinkeskusteluiden perusteella on päätelty Buk-M1 TELARin siirtyneen Venäjän puolelle Sjevernyin kautta noin klo. 07:15. Sjevernyi sijaitsee maiden välisellä rajalla, sieltä menee lukuisia maastoreittejä Venäjän puolella. Näitä reittejä Venäjä hyödynsi toistuvasti kesän 2014 kuluessa, myös elo-syyskuun offensiivivaiheessa.

Malaysia Airlinesin lennon MH17 alas ampumisesta syytettiin monikansallisen tutkijaryhmä JIT:n nimeämää nelikkoa, johon kuuluivat venäläiset tiedustelu-upseerit Igor Girkin, Sergei “Khmury” Dubinski ja Oleg “Gyurza” Pulatov sekä ukrainalaistaustainen Leonid Hartšenko. Tuomioistuin vapautti Pulatovin syytteistä.

JIT ei ole toistaiseksi nimennyt miehistöä, joka operoi tuolloin (17. heinäkuuta 2014) MH17 pudottaneella Buk-M1 TELARilla. Julkaisemattoman aineiston perusteella voidaan päätellä, että heillä on vähintäänkin kuva siitä, keitä kaikkia tuolloin 53. prikaatista oli operaatiossa mukana. Buk-M1 TELAR on osa järjestelmää, jolla kouluttamattoman on mahdotonta operoida. Itä-Ukrainassa oli tuolloin järjestelmästä vain Buk-M1 TELAR eli ohjusvaunu, joka kykenee itsenäiseen työskentelyyn (siinä on oma tutkavarustus).

53. ilmatorjuntaohjusprikaatin komentajana toimi MH17 pudottamisen aikaan eversti Sergei B. Mutškajev; 2. pataljoonan komentajana toimi tuolloin everstiluutnantti Dmitri Trunin. Myös kyseisen pataljoonan patterikomentajat on tiedossa, kuin myös järjestelmän TELAReiden eli ohjusvaunujen komentajat on tiedossa. Kysymysmerkki liittyy siihen, että Buk-M1 TELAR nro. 332 kuului 3. pataljoonan varustukseen mutta se siirrettiin 2. pataljoonan kalustoon kesäkuussa 2014, ennen pataljoonan siirtoa etelään Ukrainan rajan tuntumaan, ts. operoivatko 2. vaiko 3. pataljoonan miehet sillä - vai oma erillinen ryhmä (esim. upseereista koottu).

Kiinnostavana havaintona voimme todeta, 2. pataljoonan ohjusvaunukomentaja Konstantin Miškin on palkittu IV luokan Pyhän Yrjön ristillä, joka voidaan myöntää sotilaalle tai upseerille, joka on ansioitunut puolustaessaan Venäjää ulkoisen vihollisen hyökkäykseltä tai ansioitunut sotilasoperaatiossa vieraan valtion alueella, joka tähtää turvallisuuden ylläpitämiseen tai rauhan palauttamiseen. Miškin on saanut Pyhän Yrjön ristin ennen lokakuun 10. 2015. Prikaatin ainoat tunnetut sotilasoperaatiot Miškinin prikaatissa palvelun alun ja 10. lokakuuta 2015 välillä suoritettiin Syyriassa sekä Itä-Ukrainassa.

Niin, älkäämme myöskään unohtako MH17 uhreja. Kyseisen lennon koko miehistö ja koneen kaikki matkustajat menehtyivät tuolloin – yhteensä 298 ihmistä, joista miehistöä oli 15 henkeä. Matkustajista 80 oli alle 18-vuotiaita.


Kirjoituksen lähteet, joissa lueteltu joukko tunnettuja ja arvostettuja lähteitä:

MH17: 53. ilmatorjuntaohjusprikaatin 2. pataljoonasta kootun kolonnan matka Ukrainan rajalle

MH17: 53. ilmatorjuntaohjusprikaatin 2. pataljoonan Buk-M1 TELAR miehitetyssä Itä-Ukrainassa

MH17: tarkastelussa 53. ilmatorjuntaohjusprikaati

MH17: neljä epäiltyä – kolme syyllistä
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Azerbaidzaninilta humanitääristä apua. Summahan ei ole valtava, mutta puolensahan nuo ovat pitkälti valinneet jo aiemmin ja linja on oikein hyvä.




Kastehelmeltä hyvä ketju. Hyökkäys Kertsin sillalle ei ole terrorismia, vaan se on hyvin toteutettu operaatio sotilaallista kohdetta vastaan.




Hyvä huomio tuokin, ettei vielä voida tietää millaisia rakenteellisia vaurioita nämä räjähdykset todellisuudessa voivat aiheuttaa sillalle pitkällä aikavälillä. Ja venäläisten rakennushommat tietäen, tuskin nuo siitä lähellekään uuden veroista saavat koskaan, vaan lähinnä parsivat jotenkuten kasaan odottamaan seuraavaa romahdusta.



 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
No, nyt sieltä tuli kovaa tekstiä. Putin vaati, että Kertsin sillan turvallisuus on varmistettava, sillä siihen on kohdistunut sodan aikana nyt kaksi iskua. Puten mukaan Venäjä tulee vastaamaan ja maan puolustusministeriö kaavailee jo ehdotuksia iskuun vastaamiselle. Varmaan taas yritetään iskeä johonkin sairaalaan tai päiväkotiin, muutenhan tuo on turhaa länkytystä.

Meinaavat myös saada sillan korjattua marraskuun alkuun mennessä. Pikkusen Erikeeperiä, niin kyllä se siitä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Uuh, Oli muuten oikeasti vuoden noloin pätkä , teinislangilla megacringe. Konsertissa ”lauletaan” ydiniskusta Natoa vastaan. Säälittävä.




Tuo maa menee vaan koko ajan hullummaksi ja hullummaksi...
Ai niin, piti itsekin jo päivällä kommentoida.. eikös se "räppi" ole tunnetusti kantaaottavaa musiikkia :D jopa myös tällainen uskomattoman paskasti räpäytetty kama, ihan kuin kaverilta olisi koko ajan kunto loppumassa. Jos vielä koittaa joskus päivä jolloin Venäjä palaa euroviisuihin, niin kyllä tässä olisi ihan ainesta jos rybyt päättävät yrittää sellaisella huumoriaktilla. Ja taustalaulajille tietenkin ehdottomasti tuollaiset jonkin kesäteatterin puvustosta kaivetut univormut päälle..

Vaikka väki fiilistelee hyvin mukana, niin ei mikään yleisömenestys näytä esitys olevan. Mielenkiintoista olisi tietää missä ihmeen Venäjän kaukoidän kyläjuhlilla tämä on mahdettu kuvata..
 

Motti-Masa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, PeTo
Kuinka paljon tässä jutussa on suolaa, meinaan tuo olisi aikamoinen määrä ukkoa ja kalustoa? Ripulivaltio olisi sijoittanut 100k miestä ja 900!! tankkia Kupyanskin ja Lymanin ympäristöön



Nuo määrät vaikuttavat järjettömän suurilta, mistä Venäjä saa noin paljon kalustoa yhtäkkiä keskitettyä juuri tuonne? Onko Ukrainan liioittelua vai onko Ukraina joutumassa pahaan liemeen? Ukrainan pitäisi siirtää reservejään torjumaan noita ja silloin ei omasta vastahyökkäyksestä tule mitään?
 

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En omasta mielestä sanonut (tosin ei tuo postaus sanamuodoiltaan nyt ehkä kaikkein selkein ollut, pahoittelut siitä), ettäkö länsimaat olisivat kieltäneet aseiden käytön Venäjän maaperälle tai Ukrainan alueella, mutta siitä on ollut puhetta, että länsimailla on omat halunsa, mitä kohteita vastaan aseita käytetään. Eli siis että jos suunnitelma olisi lanata HIMARS:illa ja Storm Shadowilla Belgorod soraläjäksi, niin joku länsimaissa voisi nikotella...

En tietenkään tiedä asiasta yksityiskohtia, mutta jonkun verran tästä oli puhetta silloin sodan alussa ja sittemmin siinä vaiheessa, kun Venäjän sotajohtoa alkoi kaatua kuin kärpäsiä. Silloin oli jotain puhetta siitä, että länsimaat tosiaan tarjoavat tiedusteluapua ja merkkaavat kohteita, mutta Ukraina loppuviimeksi päättää, mitä kohteita tulittavat. Ja siinä yhteydessä oli jotain puhetta siitä, että länsimailla on omia toiveitaan kohteista.

Pahoittelut myöhäisestä ajankohdasta vastaukselle. Olen pohjanmaalla käymässä lasten kanssa, ja nyt löysin ensimmäisen vapaan ajankohdan kirjautua Jatkoaikaan.

Ymmärsin viestisi ehkä kokonaan väärin. Ja tiedän kyllä, että länsimailla on tietyt "toiveet" aseiden käytössä ja käytännössä, kuten sanoit, Ukraina voisi lanata jonkun naapurimaan kylän sorakasaksi.

Mutta minun ymmärrykseni mukaan Ukraina ei tekisi siitä huolimatta, että pitkän kantaman ja/tai suuren tuhovoiman omaavaa aseistusta tarjonneet länsimaat eivät olisi asettaneet mitään rajoitteita tuolle tarjoamalleen aseistukselle. Ukrainan tahtotila kaikkinensa on häätää loiset pois alueeltaan. Ei aiheuttaa ylimääräistä kärsimystä siviiliväestölle.

Siinä on se ero länsimaihin ja pois korruptiosta ja muusta paskasta haluavasta maasta verrattuna tuohon itänaapurin tunkiolandiaan. Sanoisin, että järjetön ero, mihin suuntiin noita maita vedetään omien toimesta!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Niin no minä olen yrittänyt ehdottaa täydellistä kauppasaartoa ml. lääkkeet mitä terroritunkioon tulee. Tuolla toimenpiteellä todennäköisesti tämä kansanmurha loppuisi. En vaan jaksa jäädä vääntämään asiasta, kun seuraava palikka viherpiipertäjä ihmisoikeusaktivisti tulee nolla perusteluilla kertomaan, että kuinka näin ei todellakaan voida toimia...
Kannattaa ottaa Euroopan komissioon yhteyttä. Siellä päätetään pakotteista.
 
Viimeksi muokattu:

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Kuinka paljon tässä jutussa on suolaa, meinaan tuo olisi aikamoinen määrä ukkoa ja kalustoa? Ripulivaltio olisi sijoittanut 100k miestä ja 900!! tankkia Kupyanskin ja Lymanin ympäristöön




Tässä CNN:n juttua aiheesta. Hurjalta kyllä kuulostaa varsinkin tuo tankkien määrä, tiedäppä sitten. Muutenkin tässä on jo yli vuosi hoettu eri tahoilta, että Venäjällä kalusto loppuu ja aina ne vaan jostain niitä kaivaa.

Huom! Tämä ei tietenkään tarkoita, että em. lukemat olisivat faktaa ja/tai että millaisia tankkeja nuo ovat, eli ovatko niitä WW II aikaisia purkkeja vaiko mitä.


Edit: äh, eipä tuo linkki viekään suoraan tuohon spesifiin uutiseen. No löytyy se sieltä kun vähän scrollaa alaspäin.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Nuo määrät vaikuttavat järjettömän suurilta, mistä Venäjä saa noin paljon kalustoa yhtäkkiä keskitettyä juuri tuonne? Onko Ukrainan liioittelua vai onko Ukraina joutumassa pahaan liemeen? Ukrainan pitäisi siirtää reservejään torjumaan noita ja silloin ei omasta vastahyökkäyksestä tule mitään?
Vai Putinin oma "Battle of the bulge", eli viimeinen uhkayritys jolla kääntää aloite itselleen? Ukrainalta tosin puuttuu se etu, joka liittoutuneilla oli tuolloin, eli sen alkushokin jälkeen ja kelien käännyttyä taas ilmaoperaatioille suotuisaksi, liittoutuneet lopulta murskasivat saksalaiset ilmaherruutensa avulla.

Jos miettii venäläisten kalustotilannetta (vaikka sitä ehkä olisikin täällä länsi- ja ukrainalaismedioissa aliarvioitu) ja miehistötilannetta, niin tuon hyökkäyksen kaatuminen ja isojen tappioiden kärsiminen olisi todennäköisesti aika katastrofi ryysyille, ja saattaisi johtua samanlaiseen luhistumiseen kuin mitä natseille tapahtui tuon Ardennien tappion seurauksena. Mutta vastaavasti Kupianskin, Lymanin jne. takaisin haltuunotto helpottaisi heidän huoltotilannettaan, ja voisi helpottaa painetta myös etelässä ja Bakhmutissa mikäli Ukraina joutuu laittamaan reservejään tuonne suunnalle. Siinä mielessä voi olla jopa ihan kokeilemisen arvoinen operaatio tunkiolandian kannalta vaikka riskit on heidänkin kannaltaan isot.

Riippuu varmaan vähän siitäkin, minkälaista kalustoa ja miehistöä tuonne on saatu rahdattua. Laajamittaisempi hyökkäys joidenkin lapiolla varustettujen mobikkien ja T-34-tankkien toimesta ei välttämättä johda mihinkään suureen menestystarinaan. Mutta jos tuonne on saatu kasattua tykinruoan lisäksi vähän kokeneempaa väkeä ja ne viimeiset suht' nykyaikaiset tankit mitä tunkiolaisilta vielä löytyy, niin on tuolla jonkinlaiset mahdollisuudet saada jotain etenemistä aikaan.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Sehän tuossa Venäjässä on, että resurssit ei ehkä ole kummoisia, mutta niiden määrät valtaisia. Miehiä riittää ja niitä ei pelätä uhrata, tankkien määrä tuntuu huimalta, mutta jos siellä on kaikki muut asemat ja yksiköt laajoilta rajoilta tyhjennetty sekä kaivettu lisää tuota historiakamaa niin kai niitäkin edelleen valtavan määrän saavat kasaan.

Nyt vain sitten on kysymys siitä, että kuinka kestävä Ukrainan linja tuolla on. Kuinka paljon rypäleammukset auttavat jne. Toivottavasti saavat jauhettua heidät palasiksi tavalla tai toisella, koska moneen tuollaiseen the massiiviseen Venäjällä ei kuitenkaan ole tuosta vain mahdollisuutta.

Onneksi Ukrainan tiedustelu on hereillä, mielenkiintoisia aikoja - seuraavat pari-kolme kk näyttävät isosti sen suunnan mihin koko homma menee, koska sitten joudutaan taas alkaa talviasemoitumaan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Huom! Tämä ei tietenkään tarkoita, että em. lukemat olisivat faktaa ja/tai että millaisia tankkeja nuo ovat, eli ovatko niitä WW II aikaisia purkkeja vaiko mitä.

Toisaalta eikös Ukrainakin ole käyttänyt hämäysmielessä niitä "pumpattavia" tankkeja? Eli voisiko venäläisillä olla nyt samanlainen taktiikka, jos kamaa on enemmän kuin "pitäisi" olla. Meinaa kyllähän nuo lukemat kieltämättä kovilta kuulostaa siihen verrattuna, mitä ollaan saatu kuulla venäläisten kalustotappioista. Toisaalta onhan se myös niinkin, että totuushan sodassa kuolee ensimmäisenä, että voi myös olla, että meille on maalattu liian ruusuista kuvaa tilanteesta.

Eli jos heillä ihan aidosti on se määrä kalustoa ja miehistöä, mitä nyt kuullaan, niin toivottavasti kyse olisi sellaisesta viimeisestä epätoivoisesta yrityksestä ja edelleen, toivottavasti se kaatuu heti lähtöaskeliin (jos varustus on siis jotain luokkaa toinen maailmansota).

Asiasta viidenteen, en tiedä miksi, mutta aamu-uutisia katsellessa tuli jostain syystä mieleen ne korttipakat, mitä jenkit Irakin sodan aikana Irakin johtajistosta teetti. Voisikohan samankaltaiset korttipakat toimia Euroopassa ikäänkuin lisätukena Ukrainalle. Eli alettaisiin myymään korttipakkoja venäläisistä sotarikollisista ja rahat menisivät sitten lyhentämättömänä Ukrainan sotaponnisteluihin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tässä CNN:n juttua aiheesta. Hurjalta kyllä kuulostaa varsinkin tuo tankkien määrä, tiedäppä sitten. Muutenkin tässä on jo yli vuosi hoettu eri tahoilta, että Venäjällä kalusto loppuu ja aina ne vaan jostain niitä kaivaa.

Huom! Tämä ei tietenkään tarkoita, että em. lukemat olisivat faktaa ja/tai että millaisia tankkeja nuo ovat, eli ovatko niitä WW II aikaisia purkkeja vaiko mitä.


Edit: äh, eipä tuo linkki viekään suoraan tuohon spesifiin uutiseen. No löytyy se sieltä kun vähän scrollaa alaspäin.

Onhan siitä ollut juttua, että ripulivaltio on siirtänyt ukkoja ja kalustoa koko kevään ja alkukesän ajan tiettyyn paikkaan rintamalinjaa ja nyt se näyttää olevan sitten tämä. Todennäköisesti tankeista on suurin osa jotain vanhempaa kalustoa, koska niitähän tuolla syöpäläisten kehdossa riittää vaikka muille jakaa. Ei siis välttämättä ole ollenkaan liioittelua nuo luvut. Tämä on varmasti yksi isoimmista syistä, miksi Jenkit päättivät antaa rypäleammuksia juuri nyt UA:n käyttöön.

Jatkuvasti tulee raporttia, että tilanne itäisellä rintamalla on vaikea/haastava, koska tunkiomaa tuuppaa sinne lisää joukkoja




Ja Kreminnan suunnassa tunkiomaa tulee sitten vähän leveämmällä höökillä





Ja tässä kesäleiriä syöpäläisten tapaan


 
Viimeksi muokattu:

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Ai on jostain saatu satatuhatta uutta juoppoa lapiosankaria? Onko tämä eliittiryhmä jo junamuodostelmassa Kiovan porteilla?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös