Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 024 610
  • 61 555
Suosikkijoukkue
HIFK
Vielä kerran: Ukraina ei tule voittamaan ilman hävittäjiä. Nykyjään maavoimien tehtävä on lähinnä tulla perässä ilmavoimien tuhoamille alueille. Jenkit kyllä tämän hyvin tietävät, kun ovat käyttäneet tätä taktiikkaa mm. Balkanilla ja varsinkin Irakissa, jossa sotilaat eivät edes nähneet muita kuin palaneita ruumiita edetessään kohti Bagdadia. Se, että hävittäjiä ei ole vielä Ukrainassa, on puhtaasti jenkkien ja Naton vika. Ukrainan ei kannata aloittaa mitään itsemurhahyökkäystä Venäjän vahvasti linnoitettuja puolustusasemia vastaan. Ja koska hävittäjiä ei kesän aikana ole tulossa, niin sota jatkuu ja seuraava aika yrittää uudestaan on ensi keväänä.
On kyllä huomioitava, että Jenkit saivat sitten näissä Irakin kaupunkisodissa kyllä taistelemaan ihan verisesti, kaatuneita oli n. 4500 ja haavoittuneita 32000.

Vaikka se ilmaherruus oli täysin ylivoimainen, niin kaduilla sillä ei ollut mitään merkitystä. Eteneminen isoihin kaupunkeihin oli toki helppoa, kun kaikki edessä oleva on pommitettu koneilla ja risteilyohjuksilla, jokaiseen hyökkäykseen on tukena ensiluokkaiset helikopterit, tykistöt ja länsimaiset panssarit jne. Jne. Joukot on koulutettu ja operaatioissa on mukana huippuluokan erikoisjoukkoja.

Vertailu on siinä mielessä turhaa, että samanlaisia hyökkäysresursseja ei ole kellään, eikä niitä tähän sotaan saada. Toki haaveilla saa, mutta turhan pessimistiseksi ei kannata ryhtyä.

Hävittäjiä toki tarvitaan ja jossain vaiheessa saadaankin, mutta tässä kaikki odottelee edelleen, että miten tämä vastahyökkäys etenee.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Esitän tässä ajatelman, toivon että tätä ei käsitetä kannustuksena tai toiveena terrorismiin.

Jo sodan alussa pohdin, että miksi Ukraina ei kohdista Venäjälle jonkinlaista hallinnollisiin ja infrastruktuuriin suunnattua terrorismia. Nythän näitä droneiskuja on yritetty ja jonkinlainen vapaan venäjän legioona toimii.

Toki venäjällä on poikkeuksellisen paljon selittämättömiä tulipaloja, mutta pitäisin hyväksyttävänä ja tehokkaana iskuja, joilla pyrittäisiin luomaan venäjälle epävakaa ja turvaton tunnelma. Iskut eivät saisi kohdistua missään nimessä siviileihin, jottei kansa kääntyisi selkeästi sodan kannalle.

Olisi ikäänkuin luotava tilanne, että ”vittu täällä ei tule onnistumaan mikään niin kauan kuin tämä sota on käynnissä”
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Samaa veikkaan minä.



Myös Suomessa erilaisten korvaavieja luovien torjuntaratkaisuiden ideointi ja kehittäminen on edessä, koska erilaisia tehtävään suunniteltuja (kannettavia) järjestelmiä ei ole riittävästi. Ukrainassa käynnissä oleva sota on myös osoittanut sen, että käsiasetulella on mahdollista vaikuttaa (havaittuun) lennokkiin. Ongelma onkin pienen nelikopterin havaitseminen.
Ei kait tuo niin ongelmallista ole. Haulikko käteen ja trap ampuja Mäkelä-Nummela kouluttamaan :) . Näköetäisyydeltä rupee kaikki putoon. Tietysti vähän kovempia panoksia kuin kilpa trapissa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Sotilaskirjeenvaihtajat ilmoittivat Gerasimovin syrjäyttämisestä komentajan paikalta. Gerasimov säilyttää muodollisesti kenraaliesikunnan päällikön viran, mutta hänellä ei ole mitään tekemistä sotilasoperaatioiden kanssa. Ilmeisesti Teplinski on nyt sitten puikoissa, joten Puten karuselli pyörii ja tuskin tuostakaan mitään positiivista seuraa heidän kannaltaan ja hyvä niin.




Kenraalieversti Mikhail Teplinski kuuluu niihin venäläisiin upseereihin, joiden voi sanoa edenneen urallaan paljolti myös oman osaamisensa ansiosta eli siinä mielessä huono nimitys, koska nimitys voi hyödyttää Venäjän sodankäyntiä. Toisaalta, kelvollisestakaan komentajasta ei ole hyötyä, jos taustalla "mikromanageraa" diktaattori puuttuen kaikkeen ja sotkien kuvioita kaiken aikaa. Eikä kelvollisesta komentajasta ole siinäkään tapauksessa hyötyä, jos komentoketju ja suorittava porras ei kykene panemaan toimeen suunnitelmia (kaluston puutteen, osaamisen, motivaation jne. syiden tähden).

Teplinski ei myöskään ole ensimmäistä kertaa mukana Ukrainan sodassa. Teplinski oli kenraaliluutnanttina rakentamassa miehitetyssä Itä-Ukrainassa operoineiden 1. ja 2. armeijakunnan perustuksia, toimien lopulta kaikkien joukkojen komentajana toukokuusta 2015 eteenpäin ainakin vuoden 2016 alkuun saakka. Kyseiset armeijakunnat operoivat miehitetyillä Donetskin ja Luhanskin alueilla, 1. AK Donetskin alueella ja 2. AK Luhanskin alueella. Armeijakuntia johdettiin Venäjältä, Novotšerkasskissa sijaitsevasta Ukrainan operaation esikunnasta eli 12. HQ /12. reservin armeijan esikunnasta käsin. Kyseinen esikunta toimi Venäjän 8. armeijan rinnalla, mutta Venäjän yleisesikunnan ja maavoimien alaisuudessa.

24. helmikuuta 2022 myötä kyseisten armeijakuntien rooli muuttui täysin, niihin kuuluneet aluepuolustuspataljoonat (5-8 kpl) menettivät arvioiden mukaan ensimmäisinä viikkoina ja kuukausina 70-90 prosenttia vahvuudestaan kaatuneina, kadonneina ja haavoittuneina sekä sotavankeina.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Mitenkä noita rypäleanmuksia pidetään niin vaarallisina? Onko niissäkin muovikuori kuten joissain jalkaväkimiinoissa? Jos on metallia tai muuta tunnistetta, niin tarkka paikannus raivausta varten luulisi nykyaikana olevan drooneilla helppoa.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
TOS-1A...ukrainalaisten käsissä:




edit: Näillä terroristitunkio veteli surutta siviilienkin niskaan, kun piirittivät Mariupolia. YK, Amnesty ja muut ihmisoikeusjärjestöt voivat ihan pitää turpansa kiinni mitä tulee Ukrainalle toimitettavaan aseapuun. Maa taistelee olemassaolostaan ja Ukrainalla on täysi oikeus puolustautua parhaaksi katsomallaan tavalla. Käyttävät näitä aseita kuitenkin taistelukentällä tilanteessa missä rikollinen maahantunkeutuja pyrkii priorisoimaan siviilikohteita ja aiheuttamaan siviileille maksimaalista kärsimystä...
 
Viimeksi muokattu:

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Entinen pääministeri uskaltaa sanoa totuuden ääneen, toisin kuin ihmisoikeusjärjestöiksi itseään kutsuvat Venäjän myötäilijät.



Oikeastaan Bidenin olisi pian syytä antaa Lavroville tarjous, josta ei voi kieltäytyä.

Ensimmäinen lähtökohta on se, että venäläiset ovat pelkureita. He hyökkäävät vain pienempiensä kimppuun.

Toinen lähtökohta on se, että venäläisille ei saa antaa yhtään siimaa. Heille on osoitettava, että ovat selkä seinää vasten eikä ulospääsyä ole.

Kolmas on se, että sota on lopetettava hyvinkin pian. Venäjä tähtää pitkään sotaan, jossa länsimaat vähitellen menettävät kiinnostuksensa sotimiseen.

Näistä lähtökohdista on venäläisille osoitettava, että länsimaiden kärsivällisyys on loppunut. Ukrainasta lähdetään joko hyvällä tai sitten pahalla.

Venäläisille on annettava salainen ultimaatumi, jossa määritellään vetäytymisajankohta. Jos ei siihen päivään mennessä ole Ukraina vapaa, silloin Nato puuttuu peliin.

Ja puuttuminen tapahtuu tuhoisalla voimalla. Venäläiset tapetaan sijoilleen. Koko armeija tuhotaan. Länsimaat eivät pelkää puuttumisen seurauksia eivätkä Venäjän uhkauksia.

Tätä vaihtoehtoa ollaan varmaan pelattu monta kertaa. Ehkäpä Naton kokoontumisessa tätä pohditaan. Sodan pitkittyminen ei kuitenkaan palvele kenenkään etuja. Venäjä ei kykene valtaamaan lisää maata. Toisaalta, nykyinen tilannekaan ei voi jatkua. Sotaa ei voida voittaa tähän tyyliin: tarvitaan merkittävästi lisää voimaa, jotta venäläisten asemat pettävät. Pelkät asetoimitukset eivät tätä voimaa takaa.

Tarvitaan myös sotilaita, jotka tässä ja nyt osaavat operoida natoaseilla.

Onko Putin valmis luopumaan armeijastaan vai voittaako järki tässä. Emme voi varmuudella tietää. Viimeistään Turkin ilmoitus tuesta Ukrainan Nato-jäsenyydelle täytyy herättää pohdintaa Venäjällä. Ukraina on jo menetetty tapaus. Olisi viisainta vetäytyä ja saada jonkinlainen vakuutus regiimin jatkumisesta Venäjällä. Jos Nato puuttuu peliin, regiimin päivät ovat varmasti luetut.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Alan pitää tästä Erdoganista. Syöttää venäläisille omaa lääkettään. Sulttaani vähät välittää sopimuksista venäläisten kanssa. Siinä on jotain kaunista kun Peskov vinkuu, kuinka nyt sopimusta on rikottu. Ahhaahaa, näinkö pääsi käymään?
Tää Azovien päästäminen Ukrainaan oli Erdolta selvä hauiksen näyttö Putlerille ennen kääpion Turkin vierailua. Erdo pelaa omaan pussiinsa tätä peliä. Jollain tavalla pitää rispektaa, vaikka kyse on lähes diktaattorista.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Tää Azovien päästäminen Ukrainaan oli Erdolta selvä hauiksen näyttö Putlerille ennen kääpion Turkin vierailua. Erdo pelaa omaan pussiinsa tätä peliä. Jollain tavalla pitää rispektaa, vaikka kyse on lähes diktaattorista.

Eikä Turkki ole tainnut muutenkaan paljon kumarrella ripulivaltion suuntaan. Tiputtavat välillä niiden hävittäjän ja mitään vastatoimia ei ole tiedossa. Turkki tekee mitä tahtoo ja hevosenpäät ihmettelevät vierestä.
 

hammerhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Erdo pelaa omaan pussiinsa tätä peliä. Jollain tavalla pitää rispektaa, vaikka kyse on lähes diktaattorista.

Tämän takia siihen ei yhtään voi luottaa. Nyt ilmoitetaan näin, mutta takinkääntö voi tapahtua koska tahansa.

En yllättyisi vaikka kyseinen heppu kohta olisikin taas Putlerin paras kaveri "ja yhteistyötä laajennetaan" tyyppinen lausunto pistettäisiin pihalle.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Erdogan toimii kuin vanha vaaka, kummalle puolelle(länsi vs venäjä) laitetaan enemmän punnuksia, sen puolelle hän kallistuu. Jotain on varmaan taas lännen puolelta luvattu lisää, koska eihän ole pitkä aika siitä kun julistivat putinin kanssa maiden syventyvästä yhteistyöstä.

En yleensä tykkää kun heikompaa alistetaan, mutta nyt tykkään siitä, että selkeästi Erdogan alistaa putinia.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikä Turkki ole tainnut muutenkaan paljon kumarrella ripulivaltion suuntaan. Tiputtavat välillä niiden hävittäjän ja mitään vastatoimia ei ole tiedossa. Turkki tekee mitä tahtoo ja hevosenpäät ihmettelevät vierestä.
Väitän, että Turkki ja Kiina ovat tässä geopoliittisesti suurimmat hyötyjät. Kiina hyötyy tästä Ukrainan sodasta päättyy se miten päin tahansa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tää Azovien päästäminen Ukrainaan oli Erdolta selvä hauiksen näyttö Putlerille ennen kääpion Turkin vierailua. Erdo pelaa omaan pussiinsa tätä peliä. Jollain tavalla pitää rispektaa, vaikka kyse on lähes diktaattorista.

Olen vähän itse pohtinut sellaista, että yksi syy Turkin selkeämpään puolen valintaan on se, että sillä alkaa mennä hermo Putinin touhuihin. Padon räjäytys oli sellainen toimi, että se osoitti, mihin venäläiset ovat valmiita, jos kukaan ei puutu mihinkään. Nyt jos Zaporižžjan ydinvoimala vielä räjähtäisi, siinä tulisi lisää ongelmia, joista Turkki saisi osansa. Ydinsaasteita valuisi Dniepriä pitkin Mustaanmereen.

Ja vaikka todellisuudessa tuo ei enää merkittävästi vaikuttaisi Turkin rannikoilla, voisi tuo olla turismille melko tuhoisaa. Ihmiset ovat herkkiä mielikuville, etenkin kun kyseessä on ydinsaaste, enkä yhtään ihmettelisi, vaikka moni vaihtaisi tuon perusteella jopa Turkin Välimeren rannikon loman Kreikan matkaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olen vähän itse pohtinut sellaista, että yksi syy Turkin selkeämpään puolen valintaan on se, että sillä alkaa mennä hermo Putinin touhuihin. Padon räjäytys oli sellainen toimi, että se osoitti, mihin venäläiset ovat valmiita, jos kukaan ei puutu mihinkään. Nyt jos Zaporižžjan ydinvoimala vielä räjähtäisi, siinä tulisi lisää ongelmia, joista Turkki saisi osansa. Ydinsaasteita valuisi Dniepriä pitkin Mustaanmereen.

Ja vaikka todellisuudessa tuo ei enää merkittävästi vaikuttaisi Turkin rannikoilla, voisi tuo olla turismille melko tuhoisaa. Ihmiset ovat herkkiä mielikuville, etenkin kun kyseessä on ydinsaaste, enkä yhtään ihmettelisi, vaikka moni vaihtaisi tuon perusteella jopa Turkin Välimeren rannikon loman Kreikan matkaan.
Padon räjäytys ja mahdollinen ydinterrorismi paskiaisten toimesta on myös Kiinalle erittäin epätoivottavaa, ne kun ostavat suuren osan viljastaan Ukrainasta, minkä lisäksi vuokraavat suoraan tolkuttomia maa-aloja viljelysmaata sieltä. Kiinalaisten ruokahuolto nojaa siinä määrin reilusti Ukrainan alueeseen, että sen tuhoaminen viljelyskelvottomaksi on melko täysin kiellettyä puuhaa vaikka sinänsä kiinalaisia ei niin paljoa kiinnosta, onko alue itsenäinen vai osa terroristitunkiota.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
On kyllä huomioitava, että Jenkit saivat sitten näissä Irakin kaupunkisodissa kyllä taistelemaan ihan verisesti, kaatuneita oli n. 4500 ja haavoittuneita 32000.

Vaikka se ilmaherruus oli täysin ylivoimainen, niin kaduilla sillä ei ollut mitään merkitystä. Eteneminen isoihin kaupunkeihin oli toki helppoa, kun kaikki edessä oleva on pommitettu koneilla ja risteilyohjuksilla, jokaiseen hyökkäykseen on tukena ensiluokkaiset helikopterit, tykistöt ja länsimaiset panssarit jne. Jne. Joukot on koulutettu ja operaatioissa on mukana huippuluokan erikoisjoukkoja.

Vertailu on siinä mielessä turhaa, että samanlaisia hyökkäysresursseja ei ole kellään, eikä niitä tähän sotaan saada. Toki haaveilla saa, mutta turhan pessimistiseksi ei kannata ryhtyä.

Hävittäjiä toki tarvitaan ja jossain vaiheessa saadaankin, mutta tässä kaikki odottelee edelleen, että miten tämä vastahyökkäys etenee.
Ei etene oikein mitenkään: " Lisäksi Venäjällä on käytössään Suhkoi-hävittäjiä ja Ka-52 -helikoptereita ympäri etelärintamaa, joiden torjumiseen Ukrainan ilmatorjunta ei aina riitä.

”Kun meitä varoitetaan, että viholliskone on noussut ilmaan, ainoa tapa selviytyä siitä on suojautua”, kertoo WSJ:lle joukkueenjohtaja nimeltään Dmytro.

Ukraina on saanut kumppaneiltaan neuvostoaikaisia MiG-29-hävittäjiä, ja Puolan on kerrottu lähettäneen Ukrainalle kymmenkunta Mi-24 -taisteluhelikopteria ilmoittamatta asiasta julkisuuteen.

Länsimaisten hävittäjien toimittaminen maalle on kuitenkin yhä puolitiessä. Nato-maat ovat keskustelleet F-16-hävittäjien lähettämisestä, ja monet maat ovat sanoneet osallistuvansa lentäjien koulutukseen, mutta hävittäjät saapuisivat Ukrainaan todennäköisesti aikaisintaan ensi vuonna. Ukraina ja sen presidentti Volodymyr Zelenskyi ovat pitkään pyytäneet länsimaita kiirehtimään kalustotoimitusten kanssa.

Aiemmin tällä viikolla Zelenskyi kertoi yhdysvaltalaisen CNN:n haastattelussa, että Ukraina ei voi aloittaa tiettyjä hyökkäyksiä, koska sillä ei ole "asiaankuuluvia aseita"."

 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ei etene oikein mitenkään: " Lisäksi Venäjällä on käytössään Suhkoi-hävittäjiä ja Ka-52 -helikoptereita ympäri etelärintamaa, joiden torjumiseen Ukrainan ilmatorjunta ei aina riitä.

”Kun meitä varoitetaan, että viholliskone on noussut ilmaan, ainoa tapa selviytyä siitä on suojautua”, kertoo WSJ:lle joukkueenjohtaja nimeltään Dmytro.

Ukraina on saanut kumppaneiltaan neuvostoaikaisia MiG-29-hävittäjiä, ja Puolan on kerrottu lähettäneen Ukrainalle kymmenkunta Mi-24 -taisteluhelikopteria ilmoittamatta asiasta julkisuuteen.

Länsimaisten hävittäjien toimittaminen maalle on kuitenkin yhä puolitiessä. Nato-maat ovat keskustelleet F-16-hävittäjien lähettämisestä, ja monet maat ovat sanoneet osallistuvansa lentäjien koulutukseen, mutta hävittäjät saapuisivat Ukrainaan todennäköisesti aikaisintaan ensi vuonna. Ukraina ja sen presidentti Volodymyr Zelenskyi ovat pitkään pyytäneet länsimaita kiirehtimään kalustotoimitusten kanssa.

Aiemmin tällä viikolla Zelenskyi kertoi yhdysvaltalaisen CNN:n haastattelussa, että Ukraina ei voi aloittaa tiettyjä hyökkäyksiä, koska sillä ei ole "asiaankuuluvia aseita"."

Ukrainalle riittää yksi murtuma paskanaamojen rintamassa, minkä jälkeen koko korttitalo luhistuu. Bakhmut vaikuttaisi ilmiselvimmältä, mutta varmasti siellä on muitakin paikkoja joissa terroristiraiskaajilla on erittäin epäsuotuisat olot, vaikka niistä ei olla yhtä paljoa julkisuuteen puhuttukaan.

Joukkueenjohtajalla tai joukkueellaan tuskin on missään tapauksessa muita keinoja ilmavaaralta suojautumiseen, jos kyseessä ei satu olemaan ilmatorjuntajoukkue. Kentällä on varmasti myös ukrainalaisilla kuumat paikat, oleellisinta on iso kuva ja se tuntuisi olevan jatkuvasti enemmän sen suuntainen että tunkioimperiumi tuhlaa reservejään taistelemalla omien puolustuslinjojensa edessä kun ei haluta antaa Ukrainalle mitään voittoja propagandan käyttöön, mikä on perivenäläistä housuun kusemista pakkasella että hetken aikaa näyttää hyvältä mutta romahdus tulee olemaan sitäkin jättimäisempi. Samaa touhuavat mm. valuuttansa kanssa.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Ukrainan pyrkimys someen ja länsimaisiin uutisiin näkemyksensä perustavan sohvaperunan mielestä näyttäisi olevan venäläisten sotajoukkojen huollon mahdollisimman tehokas katkaisu tai häirintä. Eräänlainen jättiläismäinen motti.
Eli siellähän vähitellen kidutte ja värjöttelette ilman ruokaa, vettä, polttoainetta ja paukkuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös