Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 270 226
  • 62 295

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä niillä kai omat ibuprofeenit on. Venäläisessä pillerissä se 400mg voi tosin pitää paikkansa tai sitten ei.
Kerran on käynyt venäläisessä apteekissa, kun kainalot ja käsivarret olivat täynnä luteiden puremia. Sain kutinaan toimivaa voidetta. Sen jälkeen nukuin valot päällä ja vedin illalla Offia kainaloon.

Asiaa sen verran, että pari venäläistä sotalaivaa on nyt pörrännyt muutaman päivän Okinawan ja Taiwanin lähistöllä muistuttamassa olemassa olostaan.

The Japanese ministry said two Steregushchy-class frigates were first spotted 70 km (40 miles) southwest of Japan’s westernmost island of Yonaguni, in Okinawa prefecture neat Taiwan, on Tuesday morning.

The vessels sailed back and forth through the waters between Yonaguni and Taiwan, moved eastward and were last spotted on Friday in the waters between Miyako and Okinawa islands, it said, adding Japan dispatched two vessels to monitor the Russian ships.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Sillä lailla, nyt siellä palataan Stalinin aikaan oikein isoin harppauksin. Aina vaan sairaammaksi menee tuo niiden touhu. Pelkkää tykinruokaahan nuo ovat. Toivottavasti koko paskaläjä saa kunnolla turpaansa ja kyllähän se lopulta saa. Hyvä voittaa pahan.

Varusmiesten lähettäminen sotimaan ulkomaille on kielletty Venäjän laissa, mutta brittiläisen sotahistorioitsija Chris Owenin mukaan maan asevoimat on löytänyt porsaanreiän.

Asian vahvistaa Venäjän puolustusministeriön lähde riippumattomalle venäläismedia Sotalle. Lähteen mukaan Venäjä lähettää taisteluihin ”tietyn kategorian varusmiehiä”.

Sotan mukaan nämä varusmiehet kuuluvat rangaistuspataljoonaan, jonne he ovat joutuneet tehtyään rikoksia palvelusaikana.

Lähde kertoo, että näihin varusmiehiin ei kiinnitetä juurikaan huomiota, koska heidät on lähetetty rangaistuksena näihin suljettuihin komppanioihin.




Owen kertoo, että kyseessä on Josif Stalinin ajoilta peräisin oleva käytäntö.

– Venäjän asevoimat on löytänyt porsaanreiän. Se lähettää satoja varusmiehiä taistelemaan Ukrainassa osana rangaistuspataljoonia elvyttäen Stalinin aikaisen käytännön, hän kirjoittaa Twitterissä.

– Rangaistuspataljoonia käytettiin viimeksi toisessa maailmansodassa, jolloin tuhansia sotilaita määrättiin niihin Stalinin käskyn numero 227 nojalla.

Sotan mukaan Venäjä olisi toistaiseksi lähettänyt noin 500 varusmiestä sotimaan Ukrainaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Yleensä vanhemmat pyrkivät vaikuttamaan siten, että lasten turvallisuus lisääntyisi. Jos lapsen naapurissa sattuu asumaan sakkia, jotka kasvatetaan raivotautisiksi apinoiksi niin pyrin kyllä omilla toimillani lisäämään todennäköisyyttä, että se porukka pysyy omalla tontillaan.
Meinaatko että kun ei toimiteta lääkkeitä Venäjälle niin ne pysyy paremmin siellä puolella
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Niin kuinkahan hyvin tuo kauppasaarto puree. Kuinka paljon esim suomen vienti Kazakstan on kasvanut? Niin Kasakit varmana tarvitsevat vaan tällä hetkellä enemmän Suomi tavaraa kuin ennen erikoisoperaatiota. Vai minne ne tavarat päätyvät
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ahvenanmaan delimirsointi maailman yksi surkuhupaimmista tapauksista.. Englanti ja Ranska antoivat venakoille poikkeusluvan rakentaaa puolustuslinnoiteita. Alueella n.10 canet patteria.. nyt joka 15 klo mielenosoitus suurlähetyksen edessä UA:n puolesta
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Tässä twiitissä oli tiivistetty hyvin se, mitä olen itsekin pohtinut: Venäjä yrittää tukahduttaa Ukrainan etenemisen heti alkumetreille, mutta ottaa riskin reservien ja resurssien epätaloudellisesta käytöstä.



Sinänsä merkityksettömiä Robotynen tapaisia kyliä yritetään ottaa isolla voimalla takaisin, vaikka maasto ja hyökkäysasemat eivät ole tuolla alueella suosiollisia. Sama koskee yritystä tuhota Ukrainan pieni sillanpääasema Dnepr-joen vasemmalla rannalla.

Ajatuksena on tietenkin saada Ukrainan vastahyökkäys näyttämään heikolta ja tyrehdyttää länsimaiden antama tuki ja pakottaa Ukraina tulitaukoon Venäjälle edullisin ehdoin. Länsimaisten Twitter-vatnikkien suusta tulee kuin yhdestä suusta (sattumaa?) "ei siitä mitään tule, parempi lopettaa ja mennä eteenpäin".

Hidas eteneminen syö länsimaisten Ukrainan tukijoiden hermoja. "Harkovan ihme" ei toistunutkaan. Kuten Ukrainan sotilaskomentaja jo turhautuneena asian ihmettelyyn totesi, "tämä on sotaa, ei mitään show'ta".

Toistaiseksi Ukraina on edennyt kurinalaisesti, vastustaen suurta poliittista painetta edetä nopeammin ja hyökkäyskykyä syöden kuin mihin resurssit antavat myöten. Ase- ja varustevarastojen tuhoaminen selustassa jatkuu ja vaikkei niiden kumulatiivinen vaikutus näy vielä, niin ajan myötä kyllä. Aika on yksi resurssi ja toivottavasti myös sitä annetaan Ukrainalle riittävästi, ase- ja varustetuen ohella.
 

Horna

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Boston Bruins, Vimpelin Veto

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin, onko tuo Robotynen rintaman tilanne nyt niin, että Ukraina pääsi noin viikko sitten Robotyneen, ja nyt sen jälkeen edennyt siellä viikossa tuon 1,5 kilsaa? Tokmak lähenee.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Sanotaan tuohon aikaisempaan keskusteluun näin, että liberaali demokratia on ylivoimaisesti paras yhteiskuntajärjestys inhimillisyyden sekä ainakin keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä kansallisen sekä kansainvälisen teknisen ja taloudellisen kehityksen kannalta.

Siksi meillä liberaaleilla demokratioilla on paitsi oikeus, myös velvollisuus edistää yksilönvapaus- ja demokratiakehitystä diktaruureissa, kuten Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Iranissa. Meillä on myös oikeus ja velvollisuus puolustaa demokratiaa ja yksilönvapauksia maissa, joissa ne ovat sisäisesti (esim. Unkari) tai ulkoisesti (esim. Ukraina) uhattuina.

Ettei jää epäselväksi, niin meillä on velvollisuus, koska oma yhteiskuntajärjestyksemme on parempi. Parempi. Vaikka se kuulostaisi ylimieliseltä, se on fakta.

Vielä kerran. Liberaalidemokratia on parempi, kuin kaiken maailman kommunismit, fasismit, teokratiat ja kleptokratiat. On paitsi älyllistä epärehellisyyttä niin myös vaarallista väittää muuta.

Kansakunnat voivat puolestamme valita oman yhteiskuntajärjestyksensä, kunhan valitsevat liberaalin demokratian. Muuten ne valitsevat yhteiskuntajärjestyksen joka todennäköisesti välittömästi ja viimeistäänkin heti alkaa sortamaan joitakin ihmisryhmiä ja siten aiheuttamaan sisäistä epävakautta, ihmisoikeusrikosten kierrettä, kansainvälisiä kriisejä ja sotia. Eli yhteiskuntajärjestyksen, joka on haitallinen paitsi heille itselleen, myös kaikille muille.

Vaikka se kuulostaa vähän ikävältä, niin me voidaan ja meidän pitää puuttua muiden asioihin.

Mutta: jotta ylipäätään voimme näin toimia, meidän ennen kaikkea pitää kaikessa toimissamme puolustaa liberaalia demokratiaa kotimaassamme. Vaikka demokraattinen yhteiskuntajärjestys olisi vahvakin, se ei ole automaatio.

***

YK:n ongelma on se, että se ei tunnusta liberaalia demokratiaa paremmaksi yhteiskuntajärjestykseksi, kuin mitä erilaiset roistovaltiot ja diktatuurit ovat - vaan se yrittää ylläpitää illuusiota, että kaikki yhteiskuntamallit ovat kansakuntien itsensä valitsemia ja siten samanarvoisia. Siksi yleiskokouksessa kaikilla mahdollisilla turkmenbasheilla, polpoteilla, putlereilla, karpaattien neroilla, sesesekoilla ja muilla sekopäillä on yhtä paljon päätösvaltaa ja painoarvoa, kuin niillä valtioilla jotka pyrkivät demokraattisiin prosesseihin pohjautuvin lainsäädännöllisin mekanismein tekemään kaikkensa, ettei vastaavat kaootit pääsisi ikinä polkemaan ihmisoikeuksia kotimaassa tai kansainvälisesti.

Siksi YK ei pysty välttämättä yksiselitteisesti tuomitsemaan edes paraatiesimerkkiä kansanmurhaajadiktaattorista. Ja jos sattuu niukalla enemmistöpäätöksellä pystymäänkin, niin se ei pysty tekemään mitään, koska siihen vaaditaan turvallisuusneuvoston yksimielinen päätös. Siinä instanssissa puolestaan istuu vakiona kaksi valtiota, jotka ovat ottaneet perusoikeusrikkomukset ihan strategisesti missioksensa.
 
Viimeksi muokattu:

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Niin, onko tuo Robotynen rintaman tilanne nyt niin, että Ukraina pääsi noin viikko sitten Robotyneen,
Jos olen ymmärtänyt liikkeet oikein, niin n. viikko sitten Ukraina pääsi Robotynen liepeille ja Venäjä yritti vastahyökkäystä. Vastahyökkäys epäonnistui, mutta lohkolla oli pari päivää hiljaisempaa. Uusin Ukrainan aktiivisempi hyökkäys alkoi 3-4 päivää sitten ja ilmeisesti "vasta" nyt ollaan kunnolla Robotynessä.

Venäjä on pitänyt kylästä kiinni kynsin & hampain, vaikka se ei ymmärtääkseni ole vielä edes ensimmäisellä "oikealla" puolustuslinjalla. Yksittäisistä paikannimistä puhuminen voi tarkoittaa puhujasta riippuen kylää tai kylää alueena.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Pirelkäähän poijjaat suitsista kiinni:

ISW: Wagner avaa kolme kenttäleiriä Valko-Venäjälle, joista kaksi Puolan rajan läheisyyteen​

Venäläiset ja valkovenäläiset lähteet kertovat Wagner-palkkasotilasyhtiön avaavan kolme suurta kenttäleiriä Valko-Venäjälle, yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War kirjoittaa päiväraportissaan.

Yksi kenttäleireistä on ISW:n mukaan jo rakennettu Asipovitshyn kaupungin läheisyyteen. Kaupunki sijaitsee Valko-Venäjän keskiosassa. Ajatushautomo kertoo valkovenäläisen sotabloggarin sanoneen Wagner-taistelijoiden siirtyvän Asipovitshyn leiriin piakkoin, mutta tarkka päivämäärä ei ole tiedossa.

Kaksi muuta Wagner-leiriä on tarkoitus perustaa Puolan rajan läheisyyteen, ISW sanoo.

Lisäksi ajatushautomo kirjoittaa Wagnerin edelleen rekrytoivan sotilaita Venäjältä, vaikka on epäselvää, tekisivätkö uudet sotilaat sopimuksen Wagnerin vai Venäjän puolustusministeriön kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi viimeviikkoiseen kapinaan osallistuneille Wagner-taistelijoille mahdollisuuden liittyä Venäjän armeijaan tai siirtyä Valko-Venäjälle.

IS
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös