Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 057 223
  • 61 669

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikea näistä luvuista on mitään positiivista löytää. Kuitenkin suht luotettava lähde ollut.
Onhan siellä tosiaan noin 1,5 % leopardeista menetetty hyökkäyksen vaikeimpina hetkinä jos pitää paikkansa. Jos muutkin kalustotappiot ovat suhteellisesti tuota luokkaa hyökkäyksen ensimmäisinä päivinä ja Venäjää moukaroidaan paljon pahemmin, niin kyllä mä löydän tuosta paljon positiivista.

Me ei tiedetä yhtään mitään.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Liitteenä aiemmin Venäjän julkaisema kuva ja uudemmasta videosta kuvakaappaus. Kuvakaappauksessa merkitty punasella vanhat tappiot ja keltasella uudet tappiot. Oon täysin vakuuttunut, että kyse on täysin samasta hyökkäyksestä, mutta eri vaiheesta. Yksi pusku on epäonnistunut Ukrainalta ja siitä sitten Venäjä levittelee eri kuvakulmista ja erivaiheista materiaalia niin, että näyttää uusilta tappioilta.
 

Liitteet

  • vanhakuva2.PNG
    vanhakuva2.PNG
    465,8 KB · kertaa luettu: 129
  • Uusikuva1.PNG
    Uusikuva1.PNG
    260,8 KB · kertaa luettu: 129

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ukraina mitä ilmeisemmin tekee edelleen tunnusteluhyökkäyksiä.

Ja peli on kuulemma jo menetetty. Jatkoajasta luin.

No eihän siinä sitten.
 

Analyzer

Jäsen
En tiedä, olenko liian optimistinen, mutta ainakin alku menee samalla kaavalla kuin Kersonin alueen hyökkäyksessä. Jo heti ensimmäinen matalahko joki oli vaikea ylitettävä ja tappioita tuli perkeleen paljon. Niistä ei vain levinnyt liiemmälti kuvamateriaalia, joten se ei luultavasti piirtynyt samalla tavalla mieliin kuin kuva vaurioituneesta Leopardista. (Huomautan, että vaurioitunut Leopard voi olla yhä käyttökelpoinen korjauksen jälkeen. Niistä ei sentään lennä tykkitorni stratosfääriin.)

Davydiv Bridin risteyskaupunki pysyi venäläisten hallussa todella pitkään ja näytti ensimmäisten viikkojen aikana siltä, ettei Ukraina saa vallatuksi kuin merkityksetöntä pikkukaupunkien välistä tasankoa. Venäjä oli pureutunut kiinni asemiinsa.

Ongelmat syntyivät ajan kuluessa. Venäläiset eivät saaneet korvatuksi materiaalia, jota Ukraina tuhosi selustan takana. Nyt Ukrainan etuna - ja Venäjän haittana - ei ole ylitettävää jokea, mutta Ukrainan tuhovoima etäälle selustaan on aiempaa parempi.

Venäjä oli Kersonissa kyvytön hyväksymään joustavan puolustuksen taktiikkaa ja vetäytymään linja kerrallaan. Onko Putin vihdoin luopunut jääräpäisestä "hinnalla millä hyvänsä"-ajatuksestaan, eikä syötä reserviä sellaisiin asemiin, joita ei voida pitää sillä hetkellä hallussa?

Oli miten oli, eteläinen rintama vaikuttaa "slowly, then suddenly"-tyyppiseltä alueelta. Kuten Normandia aikanaan.

Hyvä ja informatiivinen viesti.

Korostan kuitenkin vielä, että oma viestini ei millään lailla liity havaintoihin alkuviikosta alkaneeseen vastahyökkäykseen. Kokonaiskuvaa ei mitkään Twitteristä löytyvät muutamat tuhotut tankit hetkauta.

Huoli kohdistuu ylipäätään tähän asetelmaan, jossa neukut on koko talven valmistautunut tähän hetkeen, eli Ukrainan vastahyökkäykseen. Sekä siihen mitä siitä seuraa, jos se ei onnistu.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Vaunujen tappiossa pitää muistaa, että tuhottu on täysin eri asia kuin taistelukyvytön. Minulla ei tosin ole mitään käryä siitä, miten Ukraina on valmistunut huoltamaan kalustoa rintamalla. Oikeaoppisella toiminnalla kuitenkin teoriassa hyökkääjä ei menetä vahvuudestaan vaurioituneita vaunuja. Sotilaiden kohdalla tilanne on eri. Haavoittunut ei välttämättä koskaan palaa vahvuuteen. Vaunu taas voi ensi viikolla olla taas mukana tositoimissa.

Edit. Linkissä samoja ajatuksia meritoituneemmalta kommentoijalta.


 
Viimeksi muokattu:

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers

Ei sinällään mitään uutta, samaa on täälläkin jo pohdittu. Kyllähän tässä isossa roolissa on nimenomaan tämä, että miten Ukraina saa säilytettyä länsikalustoa taistelukykyisenä.

Keskeinen uhka liittyy hänen mukaansa siihen, onnistuuko Ukraina pitämään uuden kalustonsa suojassa matkalla murtokohtiin.

”Ukrainalla ei lopulta ole valtavaa määrää kallisarvoista länsikalustoa. Olisi tärkeää saada se ehjänä siihen varsinaiseen toimintaan, jota varten se on suunniteltu.”
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle




Vaikea näistä luvuista on mitään positiivista löytää. Kuitenkin suht luotettava lähde ollut.

Harmittaa vaan miten tyhmällä tavalla nuo on menetetty. Olen ainakin itse alkanut jo luovuttamaan, mutta toisaalta en olekkaan tuolla sotimassa.

Täysin merkityksettömiä tappioita etenkin kun huomioidaan että noista kolmesta Leopardista kaksi saadaan takaisin tositoimiin kun linjaa on puskettu pikkuisen edemmäs ja vehkeet hinataan telaketjukorjaamolle.

Twitterin kommentteihin ei kannata myöskään luottaa paskan vertaa. Tunkioimperiumin botit, trollit, sekä ulkomailla niille ilmaiseksi työskentelevät hyödylliset idiootit ovat toki siellä meltdown-tilassa ja russki-biasta lisää Muskin sananvapaussankarointi mikä antoi automaattisen ohituskaistan ryssätrolleille ja -boteille kun 8 dollarin nimellistä kuukausikorvausta vastaan pääsee tuuttaamaan suollosta suoraan paskatunkiolta.

Ukraina on tiedustellut aseellisesti länsikalustoa hyödyntäen maanantaista lähtien eli reilut neljä vuorokautta. Tässä ollaan vielä todella kaukana siitä hetkestä kun se ihan oikea varsinainen läpimurtovyörytys lähtee käyntiin, paitsi jos paskamaan terroristiraiskaajilta romahtaa puolustus pelkästä tiedustelusta. Toki altistuessa tulitukselle saattaa tulla myös omia tappioita, mutta toisaalta kun keihäänkärki operoi nyt länsikalustolla paskamaalaisen sijaan, kalustoa ja miehistöäkin saadaan osuman jälkeen myös paikattua takaisin kenttäkuntoon siinä missä tunkiolandian vehje on osuman saatuaan erittäin nopeasti lämpiävä grilli. Lisäksi tuo ainoa todistettavasti tuhottu vehje on Leon 2A4 versio, vieläpä ilman reaktiivipanssareita, eli heikoimmin suojattuja Ukrainan saamista länsivaunuista (heikoin jos Leon ykkösversioita ei oteta lukuun, niitäkin on ilmeisesti tulossa joitain satoja mm. Espanjasta ja ovat toki edelleen moninkertaisesti mitään terroristiraiskaajien vehjettä parempia tankkitaisteluissa vaikka länsistandardeilla heikkoja ovatkin).

Tuolla aiemmassa viestissä muistuteltiin aiheesta Harkovan vyörytystä. Paskanaamoille toitotettiin H'ersonin vastahyökkäystä viikkoja, minkä lisäksi siellä lähdettiin puskemaan valmiita asemia kohti, mikä lopulta innoitti paskanaamat tyhjentämään Harkovan lohkon. Täysin idioottimaisen ilmiselvä huijaus, mutta niin vaan itäpaskan sotilasnerot siihenkin lankesivat. En pitäisi millään lailla kirkossa kuulutettuna että Zaporizzja tulee olemaan ainakaan ensimmäinen oikeasti ison vyörytyksen paikka, vaikka sieltä onkin kuulunut nahinaa ja paskamaan ruskeaa suoltavat määkivät kukin vuorollaan miten siellä on Ukraina taas kerran yrittänyt sodan päättävää hyökkäystä ja jälleen lopullisesti hävinnyt kun on tuhottu satoja Leopardeja ja kymmeniätuhansia natseja. Mitä sitten ne twitterin paskiaiset ja botit jakavat edelleen, oletettavasti yrityksenä peittää paskalla kaikki keskustelu mm. Kahovkan padon massatuhoaseen käyttöön verrattavissa olevasta terroristisesta räjäyttämisestä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Vaunujen tappiossa pitää muistaa, että tuhottu on täysin eri asia kuin taistelukyvytön. Minulla ei tosin ole mitään käryä siitä, miten Ukraina on valmistunut huoltamaan kalustoa rintamalla. Oikeaoppisella toiminnalla kuitenkin teoriassa hyökkääjä ei menetä vahvuudestaan vaurioituneita vaunuja. Sotilaiden kohdalla tilanne on eri. Haavoittunut ei välttämättä koskaan palaa vahvuuteen. Vaunu taas voi ensi viikolla olla taas mukana tositoimissa.

Edit. Linkissä samoja ajatuksia meritoituneemmalta kommentoijalta.



Jos nuo Bradleyt ja nuo 2 Leoa(yksi näytti palavan, joten sitä tuskin korjataan) jäävät sellaiseen maastoon josta Ukraina voi ne hinata pois, ne saadaan jollain aikataululla takaisin käyttöön. Ainakin miinoista telansa menettäneet saadaan jo kenttäkorjaamoilla, olettaen että vaihteisto ei ole saanut liikaa kipeää. Mutta kuten sanoin, meidän on nyt julkisuuteen päästettyjen tietojen pohjalta mahdotonta tehdä kovin vahvoja johtopäätöksiä, tieto on liiany yksipuolista ja epävarmaa. Ja Russitsien intresseissä on saada tilanne näyttämään siltä että UA hukkaa länsiapua täysin hyödyttömästi jotta poliitikot rupeaisivat hannailemaan aseavun kanssa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle

Tämäpä juuri. Terroristin vaatimuksiin myöntymisellä saadaan se vaan vaatimaan seuraavalla kerralla enemmän, eikä tilanne muutu mitenkään ydinterroristin kohdalla. Mikä olisi estänyt tunkioimperiumin paskanaamoja ilmoittamaan onnistuneen Ukrainan kiristysvaltauksen jälkeen että "seuraavaksi se olisi sitten Baltian aika siirtyä takaisin kansojen vankilaan ja jos joku urputtaa niin se on heti ydinpommilla päähän!"?
 
Venäjä tulee saavuttamaan juuri sen mitä se sodalta tavoitteli, eli lisää alueita Ukrainasta.

Twitterissäkin on yleinen mielipide päivä päivältä enemmän Venäjän puolella. Alkaa länsimaat olla liian väsyneitä Ukrainan auttamiseen.

Huonolta näyttää, mutta niin se pahuus vaan aina voittaa.

Olisin voinut lainata koko viestin, mutta nappaan nyt vain näihin lainauksen kolmeen kohtaan kiinni.

Ensimmäiseen, rybykät eivät todellakaan tule saavuttamaan tavoitteitaan. Pala maata on heille ihan merkityksetöntä ja tietävät sen kyllä itsekin. Tämänhän piti olla kolmen päivän marssi Kiovaan ja omien tyyppien muodostama nukkehallitus kehiin. Ei ollut eikä ole. Näin ollen tuohon viimeiseen kohtaan vastauksena: pahuus ei voita.

Ja keskimmäisen väitteeseen vastaan vaan, että huoh. Oikein Twitterissä kerrotaan. Mikään ei ainakaan indikoi, että länsi olisi väsymässä.

Tottakai omakin näkemykseni saattaa olla vääristynyt kun haluan niin pirusti, että tunkiolandia työnnetään syvälle takaisin omalla maaperälleen. Mutta ei tuo sinun kuvauksesi ainakaan realistiselta kuulosta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Ja keskimmäisen väitteeseen vastaan vaan, että huoh. Oikein Twitterissä kerrotaan. Mikään ei ainakaan indikoi, että länsi olisi väsymässä.

Jep, varsinkin nyt kun Trumpin Mälliä antaumuksella nieleskelevä idiootti nimeltä Musk määrittää mitä twitterissä saa sanoa, en antaisi paskaakaan arvoa mitä trollibotit ovat mieltä.

E: Tärkeintä olisi että Ukraina saisi nyt katkaistua tuon maayhteyden Krimin ja emärussitsilandin välissä Donetskissa. Tuo Kerchinsalmen silta on rakennettu jo perustuksiltaan sellaiselle pohjalle jolla se ei tule kestämään kuin muutaman vuosikymmenen (kallio tuolla kohdilla merenpohjassa on todella syvällä). Russitsit tietävät tämän itsekin varsin hyvin ja ovat siksi keskittyneet valtaamaan tuon maakäytävän.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

Liitteet

  • Wagner Varsova.PNG
    Wagner Varsova.PNG
    403 KB · kertaa luettu: 128
  • Wagner Varsova2.PNG
    Wagner Varsova2.PNG
    20,5 KB · kertaa luettu: 125
Viimeksi muokattu:

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Ukrainaa ei kyllä varustettu alkuvaiheessa neukkuaseilla pelkästään siksi, että se olisi järkevää. Neukkukalustoa oli helppo antaa, kun sillä ei minkään maan omassa puolustuksessa ollut enää merkittävää roolia ts olivat käyttöikänsä loppupuolella.
Kyllä, näin, ja tästäkin silloin puhuttiin. Esimerkiksi itse sanoin useaan otteeseen, ettei länsimailla ole mitään syytä pantata itäkalustoa (tankkeja, migejä, tykkejä yms), koska ne ovat länsimaissa menemässä joka tapauksessa romutettavaksi ja Ukrainalle heti käyttökelpoisia, kävi niille kentällä miten vain.
 

Morgoth

Jäsen
Ukraina on tiedustellut aseellisesti länsikalustoa hyödyntäen maanantaista lähtien eli reilut neljä vuorokautta. Tässä ollaan vielä todella kaukana siitä hetkestä kun se ihan oikea varsinainen läpimurtovyörytys lähtee käyntiin, paitsi jos paskamaan terroristiraiskaajilta romahtaa puolustus pelkästä tiedustelusta.
PToveri pohdiskelee, että onko Ukrainan päähyökkäys tämä vai tulossa jossakin toisaalla myöhemmin. Nythän Ukraina puskee terroristiraiskaajien yhtä vahvinta kohtaa vasten. Venäjän sotilasjohto saattaa kuvitella tämän olevan päähyökkäys ja siirtää reservejä varmuudeksi avuksi ja se taas olisi jostakin muualta pois.

Nojoo, ihan arvailua kun emme tiedä miten joukot ovat ryhmitetty.

Sekin muuten kannattaa muistaa, että vaikka USAn sotataito kenties parasta maailmassa ja Ukrainakin on kaukana siitä niin kukaan ei kuitenkaan tunne terroristiraiskaajien sodankäyntiä ja mielenmaisemaa paremmin ukrainalaiset. Tuollaista ymmärrystä länsimailla ei ole.
 
Viimeksi muokattu:

MegaForce

Jäsen
Toivotaan, että Venäjän hyökkäyskyky on hetkeksi syöty, sekin auttaa asiaa. Sitten toivotaan, että Ukraina etenee sen verran, että länsimaiden apu jatkuu ja Venäjällä joudutaan alkaa tosissaan pohtimaan, että mitä tässä nyt tehtäisiin.
Olen muuten täysin samaa mieltä viestistä, mutta länsimaiden (ase)apu Ukrainalle on jatkuttava huolimatta tämän hyökkäyksen lopputuloksesta. Ja aseita pitää toimittaa enemmän, sekä tehokkaampia. Sitä pitää jatkaa niin kauan, kuin Ukraina sitä tahtoo ja tarvitsee. Venäjälle ei vain kertakaikkiaan saa antaa tässä sodassa periksi.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
PToveri pohdiskelee, että onko Ukrainan päähyökkäys tämä vai tulossa jossakin toisaalla myöhemmin. Nythän Ukraina puskee terroristiraiskaajien yhtä vahvinta kohtaa vasten. Venäjän sotilasjohto saattaa kuvitella tämän olevan päähyökkäys ja siirtää reservejä varmuudeksi avuksi ja se taas olisi jostakin muualta pois.

Nojoo, ihan arvailua kun emme tiedä miten joukot ovat ryhmitetty.

Sekin muuten kannattaa muistaa, että vaikka USAn sotataito kenties parasta maailmassa ja Ukrainakin on kaukana siitä niin kukaan ei kuitenkaan tunne terroristiraiskaajien sodankäyntiä ja mielenmaisemaa paremmin ukrainalaiset. Tuollaista ymmärrystä länsimailla ei ole.
Twitterissä(ottakaa suurella varauksella) eräs kanadalais-/ukrainalainen tutkiva toimittaja viittaili saman suuntaisesti. Että Venäjä olisi jo siirtämässä reservejä tuolle alueelle tueksi.
Eräs tilannetieto? Tuossa on linkki ketjuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös