Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 285 455
  • 62 331

yökkömies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Bundesliga
Tässä vähän juttua eiliseltä. Hyvältähän tuo vaikuttaa, jos pitää paikkansa. Linkki Euromaidan Pressin juttuun:

 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ei ole Venäjällä ainakaan kiire tutkia onnettomuuksia.
Aikasintaan 2028 saa Venäjän lain mukaan nyt alottaa terrori-iskuista johtuvien onnettomuuksien tutkinnan
Lain viimeisessä pykälässä todetaan, ettei tällaisten tehtaiden tai vesirakennelmien kuten esimerkiksi patojen ”onnettomuuksia, jotka johtuivat vihollisuuksista, sabotaasista tai terrorismista” tulla tutkimaan ennen tammikuun ensimmäistä päivää 2028.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
John Deere näytti Leopard 2:selta *hymiö*






Ukrainan traktorit taitavat olla niin traumatisoivia vehkeitä maailman toiseksi parhaalle armeijalle, että ne rinnastetaan heti Leopardiin. Seuraavaa uhria odotellessa, sillä Ukrainassa kyllä riittää traktoreita ja myös leikkuupuimureita, joka tultaneen nimeämään Abramsiksi. Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, uskoo varmaan tuonkin sankariteon.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Toisto, mutta yhteenvetona.
Miksi Venäjä miinoitti padon?


Miksi aamulla Saldo sanoi, että kaikki on hyvin, vaikka ikkunasta näkee tulvaveden?

Miksi Venäjä nosti vedentason ennätyskorkeaksi juuri ennen murtumista



Miksi venäläinen sotilas sanoo, että venäläiset räjäytti padon ja uhkailee, että muitakin patoja tuhotaan.



Miksi Venäjä kieltsi lailla tutkimukset viikkoa ennen tämän kaltaisissa tilanteissa?
https://twitter.com/visegrad24/status/1666144565642788879
Miksi Venäjä ei anna ihmisten lähteä tulva-alueilta.
https://twitter.com/meduza_en/status/1666196181230419969
Miksi Venäjä aiheutti myös toisen tulvan samana päivänä.
https://twitter.com/Vijesti11111/status/1666156346268319752

https://twitter.com/Vijesti11111/status/1666156346268319752
Edit: Tähän olisi vielä lisäksi vasta-argumentti tviitti venäläiseltä tililtä pariin venäläisten argumentteihin, miksi Ukraina olisi ollut tuon takana. Eli venäläiset sanoo, että Venäjän armeija kärsii tästä ja Ukrainan armeijaa hyödyttää se ja toinen on, että Ukraina halusi Krimin vesihuollon katkasta. Tässä kyseisessä tviitissä tämä venäläisnaikkosoletettu totesi, että Venäjän armeija pärjää kyllä tuon kanssa, ei kuulemma haittaa juuri yhtään ja Krimilläkin on tosiaan vesivarastot täytetty.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Israel ei ole hiljaa, vaan syyttää Venäjää padon räjäyttämisestä.

Myös amerikkalaisasiantuntijat arvioivat, että pato ei todennäköisesti murtunut eikä siihen isketty ulkoapäin, vaan asetetut räjähteet padon sisällä laukaistiin. Ilmeisesti ensimmäinen räjäytys toimi vain osin? Mielenkiintoinen seikka sekin, että Venäjä sääti 30.5. 2023 lain, jonka mukaan voimaloiden räjäytyksiä ja vastaavia ko. alueilla ei tarvitse tutkia lainkaan.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jotenkin laiskasti länsimaailman johtajat ovat tähänkin massatuhoon reagoineet. Tässä padon räjäyttämisessä on kuitenkin siviileihin ja siviilinfrastruktuuriin kohdistuva massatuhonta kyseessä, ja en ole juuri keneltäkään merkittävältä johtajalta mitään ulostuloja nähnyt. Toistaiseksi näyttää siltä, että länsimaailma hyväksyy tämänkin joukkotuhonnan, ja vihreää valoa annetaan seuraavillekin massamurhille.

Jos Venäjä saa räjäyttää patoja ja tuhota kokonaisia kaupunkeja, ja Ukraina ei saa yli 80km kantaman ohjuksia, niin paha tulee voittamaan.
Sotarikos, taas.

Kovin paljoa uutta ei enää Venäjäkään voi aikaansaada. Ydinvoimala luultavasti jo kutkuttaa sotilasjohtoa. Sen tuhoaminen hidastaisi vastahyökkäystä entisestään.

Emme tiedä, mitä ko. padon räjäyttäminen vaikuttaa sotaan. Viesti lienee tärkeämpi: voimme odottaa Venäjältä vielä rajumpia toimia, mikäli sotaonni kääntyy lopulta Venäjälle epäsuotuisaksi.

Mitään muuta mahdollisuutta ei ole kuin noudattaa samaa kylmää logiikkaa. Ukrainalaisten on jo aika räjäyttää Kertsinsalmen silta huitsin nevadaan. Krimin on jo aika saada niskaansa todella paljon enemmän ohjuksia kuin tähän saakka.

Venäjä ei luovuta sovinnolla valtaamiaan alueita. Länsimaiden on jo syytä myöntää, että olemme sodassa Venäjää vastaan. Mitä hitaammin asia ymmärretään, sitä sotkuisempaa asiasta tulee.

Juuri nyt en erityisesti harjoittaisi asuntosijoittamista. Mutta aseteollisuus on investoinneille hyvä kohde.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Admiral Kuznetsov paikannettu Shebekinossa tunkiolandiassa Belgorodin alueella:

Taitaa venäläisillä olla polttoaine jo vähissä, kun savua tulee noin vähän.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Putin teki julman strategisen siirron Stalinin tyyliin padon hajottamisella tai sitten se oli vain huolimattomuutta, mikä ei poista Venäjältä vastuuta tapahtuneesta. Voi olla myös mahdollista, että teko on lavastettu huolimattomuudeksi. Venäjä kuitenkin hyötyy sotilaallisesti tilanteesta ja pystyy siirtämään tulva-alueen takaa lisää joukkoja ja kalustoa torjumaan Ukrainan odotettavissa olevaa vastahyökkäystä. Ukraina tuntuisi puolestaan yrittävän Venäjän joukkojen sitomista Belgorodin ympäristöön ja yrittää venyttää rintamalinjaa. Tilanne voi johtaa myös siihen, että molemmat keskittävät lopulta lisää joukkoja rintalinjan ytimeen. Mahdollisuuksien rajoissa on todellinen suurtaistelu Donetskin ympäristössä, missä tappiot voivat olla karmeita.

Toivoa sopii kuitenkin, että Ukrainalta löytyisi muutama merkittävä yllätys hihasta ja että tappiot pysyisivät edes jotenkin siedettävinä. Venäläisten kannattaisi myös välittää hengestään ja antautua. Tiedä sitten mikä olisi rintamalinjan heikko kohta tai mistä voisi murtautua helpoiten läpi? Vähän tulee mieleen, että mahtavatkohan yrittää koukata jopa pohjoisempaa Venäjän puolelta rintaman selustaan? Se olisi todellinen yllätys. Edellisissä Ukrainan hyökkäyksissä kun rintama alkoi murtua kunnolla, niin sitten alkoi se paniikki venäläisten puolella ja vetäytyminen oli nopeaa. Nyt tilanne on toki vähän erilainen, kun Venäjä on saanut aikaa linnoittautua paremmin ja valmistautua. Toisaalta Venäjän kalusto on lienee heikompaa ja kokematonta reserviä ja upseeristoa on enemmän. Ukrainalla saattaa tässä suhteessa olla etua, mutta hyökkäys on aina vaativampaa kuin puolustautuminen.

On tämä Putinin "erikoisoperaatio" aivan käsittämätön katastrofi joka vain jatkaa kasvuaan. Neuvostoliiton Afganistanin operaatio näyttää lähes "aurinkomatkalta" nykyiseen menoon verrattuna.



 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Nähdyn perusteella venäläiset on heikoimmillaan silloin kun heidät saa liikkeelle. Kyllä vähemmänkin taitava mobikki kaivautua osaa, ja ampua montusta kohti vihollista, mutta kun tuo porukka pakotetaan liikkumaan niin sitten alkaa johtamis- ja logistiikkaongelmat näkymään. Lisäksi on nähty, että venäläiset saa panikoimaan kun heidän joukkonsa saa pilkottua vähän hajalleen, ja samalla viestiyhteydet poikki. Kun miehistö ja aliupseerit ei uskalla tehdä itsenäisiä ratkaisuja niin paniikki iskee helposti. Kolmas iso tekijä on venäläisten logistinen heikkous. Kun heiltä vie mahdollisuudet rautateitse tapahtuvaan huoltoon tai isojen välivarastojen hyödyntämiseen, niin heikko kyky huoltaa joukkoja kumipyörillä alkaa näkymään.

Tuossa on minusta ne avaimet, joiden kautta Ukrainan pitäisi homma pystyä joyätenkin ratkaisemaan. Mikä on sitten se suunta, jossa noiden maksimaalinen hyödyntäminen voisi olla mahdollista? En tiedä. Mutta toivon että Ukraina löytää sen.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Nova Kakohvkan pato oli suunniteltu kestämään ydiniskua ulkopäin. Joten 100% varmaa, että räjäytettiin sisältä.

Yksi ketju syyllisestä





Edit:
Lisätään tämä



 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oletan että Venäjän johto vihaa ukrainalaisia, koska ovat "pettureita" - Ukrainan hallinta olisi ollut tärkeä suurvenäläisen imperiumiaatteen kannalta.

Ideologisen vihan kyseessä ollessa tuhotöitä voidaan tehdä vaikkei niillä saavutettaisi mitään strategista tai taktista etua. Samoinhan natsit käyttivät paljon aikaa ja vaivaa löytääkseen ja tuhotakseen Euroopan eri kolkissa piileskelevät juutalaiset, vaikka siitä ei ollut mitään hyötyä sodan voittamisen kannalta.

Joten voipi olla että Venäjä laittoi padon paskaksi ihan vain aiheuttaakseen mahdollisimman paljon tuhoa. Se täytyi tehdä nyt kun pato on vielä heidän hallussaan - Ukrainan vastahyökkäylsestä on puhuttu koko kevät, joten kai heidän täytyi ottaa huomioon se mahdollisuus että padon hallinta vaihtuu pian toisiin käsiin.

Sen ydinvoimalan kannalta tämä on tietty huolestuttava ajatus. Eli jos näyttää siltä että Venäjän joukot ajetaan sieltä pois, niin saattavat ennen lähtöään pyrkiä aiheuttamaan mahdollisimman ison onnettomuuden sielläkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös