Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 268 464
  • 62 281

Dr. Gallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
MLRS se on myös BM-21 Grad. En oikein usko, että sinne M270-heittimiä olisi annettu. Niitä kun ei meilläkään liikaa ole. Gradit sen sijaan taidettu jo poistaa käytöstä.

Mahtaakohan puolustusvoimilla vielä olla 122 RakH89:t tallessa? Itse olin kyseisessä raketinheitinpatteristossa mittamiehenä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Transnistriaan onnistuisi ilmaantumaan useampi tuhat ylimääräistä örkkiä, veikkaisin myös Ukrainan irrottavan jostain joukkoja omalle puolelle rajaansa.
Johan invaasion alkupuolella UA pisti yhden raja-aseman kiinni, kun uumoilivat kärjistymistä, on ne hereillä.

Eikä unohdeta tätä, Ukraina on tarjoutunut siivoamaan nurkat..
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tässä kanssa ihan mielenkiintoinen haastattelu video. Ukrainassa sotinu burjaatti ja puolivirolainen vanha rouva, jonka mielestä sodassa voi olla menny enemmänkin kun 100k, antaa pientä palautetta hallintoa ja sotaa kohtaan. Burjaatin yksikkö menetti ilmeisesti 800 sotilasta. Sitten toista ääripäätä edustaa rouva, joka suoltaa ihan täysin Kremlin propagandaa. Lännessä pedofilia on laillista, eläimiinsekaantujille on omat laitoksensa jossa saavat vapaasti harrastaa eläinseksiä, insestistä tehdään normaalia, lännessä on 85 eri sukupuolta, lasten täytyy valita sukupuolensa, muuten ne viedään perheiltään jne.



Edit.
Lisätäänpä tähän, että liikkuu huhuja, että Venäjän rajat menee kutsuntaikäisiltä kiinni 9.1 ja uusi mobilisaatio alkaa 16.1.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Eipä näille mobilisointimainoksille voi muuta ku pyöritellä päätä tai nauraa. Tais käydä isukki käydä siinä pöllimässä iPhonen Ukrainasta.

Tuota videota katsellessa ensimmäinen ajatukseni oli: onneksi en asu Venäjällä. Onneton pätkä, joka toimii ainoastaan z-mielisille sekä niille miljoonille venäläisille, joilla ei ole muuta mediaa käytössään kuin valtion tarjoamat kanavat.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Saksalainen turvallisuuspolitiikan tutkija Jessica Berlin käy läpi samaa asiaa, josta keskustelimme toissa päivänä. Ja monta kertaa aiemminkin.

Jos Venäjä tai Kiina tarjoaa meille jotakin, mikä näyttää ratkaisevan lyhyen aikavälin ongelmamme, meillä on taipumus tarttua siihen, vaikka se voi lopulta vahingoittaa meitä pitkällä aikavälillä. Lyhytnäköinen ajattelumme on ase, jota diktatuurit käyttävät meitä vastaan, Berlin toteaa.

Saksan tulisi Berlinin mielestä tukea Ukrainaa huomattavasti tähänastista enemmän Putinin ydinaseuhkailuista piittaamatta.

Saksan on opittava, miten tällaisissa tilanteissa toimitaan. Meidän ei pitäisi näyttää kiusaajalle pelkoamme, vaan meidän pitäisi saada kiusaaja pelkäämään meitä. Saksalaiset rakastavat hänen mukaansa vapautta, mutta ovat unohtaneet, että vapautta ei voi pitää itsestäänselvyytenä. Jos emme ole valmiita taistelemaan oman vapautemme ja ystäviemme vapauden puolesta, menetämme sen.



 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Miksi Venäjällä on sotaharjoitus Itämerellä, kun heillä on oikea sota Ukrainassa? Sotaharjoituksissa on varmaan helpompi olla voittoisa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Eipä näille mobilisointimainoksille voi muuta ku pyöritellä päätä tai nauraa. Tais käydä isukki käydä siinä pöllimässä iPhonen Ukrainasta.
Tässä toinen, jossa isoisällä ei ole rahaa ruokaan ja on joutua myymään rakkaan neuvosto-Ladansa, mutta lapsenlapsi pelastaa lähtemällä sotimaan. Slava Malamudin twiitti mukana siksi, että englanti taittunee monella paremmin kuin venäjä.



 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Zelensky käymässä Bakhmutissa. Putin käymässä Minskissä.

Varmaan riittävästi mietittävää taas herrojen eroista yhteen viestiin.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ote kirjasta Ukraina -Rajamaa (2015). Teksti Anna-Lena Laurenin. Liittyy aika vahvasti siihen, miksi venäläiset ei kapinoi.

"Minä olen asunut Venäjällä yhteensä seitsemän vuotta, mutta vieläkin on kysymyksiä joissa venäläiset ystäväni ja minä emme tavoita toisiamme. Yksi tyypillisimmistä koskee ihmisen kykyä muuttaa yhteiskuntaa, jossa hän elää, yksilön voimaa joka minun nähdäkseni voi olla ällistyttävä tilanteissa, joissa kaikki osuu kohdalleen. Mutta tätä minun venäläiset ystäväni eivät usko. Minun korkeasti koulutetut, kielitaitoiset, matkustaneet ja vapaamieliset venäläiset ystäväni. He ovat vuorenvarmoja, että jossakin on aina jokin ulkopuolinen voima joka vaikuttaa tapahtumiin ja ohjaa niitä. Yksilö voi toimia miten tahtoo, mutta loppujen lopuksi asiasta määräävät muut etupiirit. Joka ei tätä tajua on lapsellinen."

Juuri ennen tuota pätkää mainitaan yhdistä kirjailijan ystävästä, joka ei usko sitä, että Maidanin sai aikaan kansa, vaan joku muu taho ja niin mittavaa ruohonjuuritason liikettä ei voi olla olemassa.

Toisessa kohtaa kirjassa on eräs mielenkiintoinen kohtaus, kun Lauren käy kuvaajan kanssa Krimillä. Eräskin venäläismielinen, kun sai selville, että nämä puhuvat keskenään ruotsia, totes että - ahaa Pultava, olette siis vakoilemassa meitä täällä!. Lauren on siis suomenruotsalainen.

Jarmo Limnelin ajatuksia. Venäjä pitää lyödä täysin sotilaallisesti







Mielipidekirjoitus siitä, miksi NATO:n pitäisi mennä Ukrainaan

Joku joukkio on Venäjällä käyny lahjoittamassa muutaman lekan Suomen suurlähetystölle


 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Onko muuten kellään mitään näköhavaintoa Yön susista? Kovasti nuo päristelijät olivat rauhan aikana isänmaallista poikaa, mutta nyt niitä ei näy missään.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
16-vuotias tyttö käyny Pietarissa kirjottamassa vähän Pietarin ja Mariupolin ystävyysmonumenttiin.



Edit:
Mestaristrategi on saanu aikaan sen, että ukrainalaisista 80%:in sijaan 2% ajattelee Venäjästä positiivisesti



Tetiana, a refugee from the ruthlessly bombed and destroyed city of Mariupol, had suffered without heat, light or water in a cellar under constant bombardment, seen her best friend killed by a Russian missile, and then had a traumatic odyssey of escape. Tetiana not merely speaks much better Russian than Ukrainian; her mother is actually from Russia, as are her parents-in-law. The Russian president would consider her a Russian. So I asked her for her message to Putin. She replied that she would like to kill him.


 
Viimeksi muokattu:

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Onko muuten kellään mitään näköhavaintoa Yön susista? Kovasti nuo päristelijät olivat rauhan aikana isänmaallista poikaa, mutta nyt niitä ei näy missään.
Eipä näistä mitään uutisia ole ollut sitten viime heinäkuun, jolloin porukan pomo ja adjutantit joutuivat EU: n pakotelistalle. Ajelut pitkin Eurooppaa eivät ainakaan jatku.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Venäjä tosiaan pakkaa kamaa Valko-Venäjälle. Jonkun verran tuolla redditin puolella on keskustelua että tällä kertaa koittaisivat halkaista maan pystysuunnassa Zhytomirin ja Vinnitsian kohdalta, jolloin lännen avustukset jäisivät saamatta / jäis pussiin länsi-Ukrainaan. Vaikea temppu.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös