Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 270 848
  • 62 295

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Ikäviä tapahtumia kyllä. Eipä tähän ole muuta lääkettä kuin se, että Ukrainalle pitää vain lisätä aseistusta, jotta sota voisi loppua nopeammin. Varsinkin Saksa voisi lopettaa Venäjän paijaamisen, ja antaa Ukrainalle niitä heidän pyytämiänsä panssarivaunuja. Tälläisellä toiminnallahan Venäjä ei omia mahdollisuuksiaan sodan voittamiselle paranna, vaan asia on täysin päin vastoin. Historia osoittaa, että siviilien pommittamisella vain lujitetaan vastustajan taistelutahtoa.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuolla on kovat paikat, toivottavasti ilmapuolustusta ei kokonaan ohiteta.




Ei voi kuin toivoa Lännen heräävän viimein ja haluavan estää siviilikohteiden pommitukset ja lasten tappamisen ohjuksilla. Varmasti löytyisi ilmatorjuntajärjestelmiä lisää, jotta Ukraina pystyy puolustautumaan paremmin.

Itse en tajua, miksi tämän annetaan tapahtua. Venäjään toimi vain voima, eivät korupuheet tai uhkailut. Venäjä on jo avoimesti ilmoittanut käyvänsä sotaa Länttä vastaan, joten mitä odotellaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt seistään yhdessä Ukrainan rinnalla. Venäjä pyrkii luomaan ohjusiskuillaan tilanteen, jossa Ukrainan sotilaallinen auttaminen kyseenalaistetaan, koska sehän johtaa vain Ukrainan iskuihin Venäjän "siviilikohteita" vastaan ja Venäjän kosto-iskuihin. En usko, että länsi tähän lankeaa, mutta eiköhän näitäkin kirjoituksia nähdä lisää, joissa lännen rooli on sodan pitkittäjä ja Ukrainan kansan teurastaja. USA:n imperialismi on näissä ajatuksissa kaiken pahan takana.

Saksassa on ryhtiliikkeen paikka. Paitsi Leopard 2 osalta, myös sisäsiivouksessa. Jälleen paljastui uusi KGB/FSB-yhteys huipulla ja edellisestä paljatuksesta on aikaa vain pari päivää.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voi vittu näitä moderaattori ressukoita... ensin ehkä kk sitten tuli pelikieltoa kun laitoin niinkin raaán videon kuin jotain 100 metristä dronella tiputetaan kraanaatti ja joku raiskaajamulkku tuupertuu tonttiin. Näitä täällä vilissyt vaikka kuinka perkeleesti muiltakin... sitten tänään joku mode jäänyt viikonloppua ilman torttua ja tämä sama neiteily jatkuu kuten alla lukee... nyt kun ajattelin, että täytyy jatkossa jättää niitä "raakoja" K-12 videoita tänne linkittämättä niin linkitys kielletään kokonaan kun laitoin muistaakseni siitä sillan räjäytyksestä pari videota mitä täällä ei ollut näkynyt jotta kaikki pysyisivät kartalla yhdessä ketjussa missä mennään... haistakaa nyt modet pitkä vittu!


Hei.

Olemme kyllä aika monta kertaa kiltisti huomauttaneet, mutta sillä ei näytä olevan vaikutusta. Noita upotusviestejä vaikkapa tuohon Venäjä-aiheeseen tulee edelleen ihan hirvittävällä tahdilla, niiden kuvaukset ovat ihan mitä sattuu ja sitä kautta anti ketjuun on kyseenalainen. Kun kerran tämän ongelmallisuutta olemme yrittäneet vääntää sinulla rautalangasta ilman minkäänlaista muutosta, olemme päättäneet kaivaa kanin hatusta ja antaa sinulle mediaupotuskiellon toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Tämä ei estä palstan käyttöä tai keskustelua, mutta uskoaksemme sen pitäisi auttaa tähän ongelmakohtaan eli merkityksettömään spämmiin.

Ystävällisin terveisin
Moderaattorit
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ei jumalauta. Nyt saatanan länsi, nyt pitää vetää raja tälle. Sulkekaa Ukrainan ilmatila, ottakaa se valvontaan. Tämä on aivan sietämätöntä, yhden vitun sillan takia laitetaan tälläinen käyntiin. Varmaan on loppu alussa Putinilla, mutta nyt pitää loppua vauhdittaa.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse en tajua, miksi tämän annetaan tapahtua. Venäjään toimi vain voima, eivät korupuheet tai uhkailut. Venäjä on jo avoimesti ilmoittanut käyvänsä sotaa Länttä vastaan, joten mitä odotellaan.
Kyllä. Nyt riittää. Lännen pitää seisoa nyt vahvasti yhtenä rintamana Venäjää vastaan ja aloittaa vaikka täysimittainen laaja sota sitä vastaan. Ydinaseet sitä ja tätä joo, mutta sen taakse ei voida enää mennä. Venäjä on lyötävä polvilleen mahdollisimman nopeasti taloudellisesti ja myös sotilaallisesti. Kuinka kauan tätä aiotaan vielä katsella sivusta? Asetoimitukset eivät riitä lopettamaan siviilien laaja-alaista pommittamista.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL

Kyllä tässä kusessa oltaisiin ilman Yhdysvaltoja, ja myöskin Britanniaa. Iso hatunnosto myös Puolalle, Virolle, ja monelle muulle, kun ovat taloutensa kokoon nähden auttaneet niin merkittävästi. Keskisormea taas käytännössä jokaiselle EU:n "suurelle" valtiolle, etunenässä EU:n johtajakaksikolle Saksalle ja Ranskalle. Ranska avustanut vähemmän kuin Viro, mitä vittua ihan oikeasti? Täysin häpeällistä. Noh, onneksi Macron sentään soittelee täysin turhia puheluita ja juttelee Puten kanssa lämpimikseen. Toivottavasti muistaa vain olla nöyryyttämättä tätä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Venäjä iskee tällä hetkellä kamikazedroneillaan ja ohjuksilla Ukrainan kaupungeihin. Eivät edes pyri kohdistamaan iskujaan sotilaskohteisiin vaan iskut siviilikohteisiin ovat jälleen uusi todiste venäläisestä pelkuruudesta ja uusi luku pitkässä sotarikoksien listassa. Yhdestä asiasta voi olla varma, Venäjä tulee joutumaan näistä vastuuseen ja se tullaan velvoittamaan korvaaman kaikki viimeiseen kopeekkaan.

Kun Venäjä toteuttaa näitä siviilikohteisiin suunnattuja iskuja alkaa samalla myös paine kasvaa lännellä siihen, että se aloittaa toimittamaan Ukrainalle sellaista kalustoa, jolla sodan loppuminen ja Venäjän armeijan taistelukyvyn hävittäminen nopeutuu. Taistelutoiminnan iskukyvyn kannalta ilmaherruus on avainasemassa. Tästä syystä pidän päivänselvänä sitä, että tällä hetkellä NATO-maissa on iso määrä ukrainalaisia, joita tyyppikoulutetaan lännen hävittäjäkoneille. Kun nämä lentäjät ovat saaneet koulutuksensa ja valmiita taistelutoimiin, tulee Ukrainan puolustustaisteluun aivan uusia kierroksia, kun Venäjällä on varsin rajallinen kyky torjua näitä. Jo pelkästään ilmasta maahan ohjukset tulisivat tarjoamaan merkittävän edun Ukrainalle mm. siihen, että Kertsin silta tullaan katkaisemaan tällä kertaa joko korjauskelvottomaksi tai siihen suunnataan iskuja strategisesti oikeilla hetkillä mm. polttoainejuniin kohdistuvine iskuineen. Lisäksi ilmaherruus tulisi tarjoamaan Ukrainalle kattavan keinovalikoiman toteuttaa yhteistoiminnassa lännen tiedustelun kanssa erilaisia Ukrainalle suotuisia operaatioita.

Toki valmistuminen sotilaslentäjäksi vie aikaa mm. Suomessa reilun vuoden ja tähän päälle tyyppikoulutus, mutta Suomessa koulutus on varsin kattava ja se toteutetaan rauhanaikaisen suunnitelman mukaan ja tietyin resursseihin liittyvine hidasteineen sekä siihen sisältyy varusmiespalvelus alokasaikoineen ja taistelijan peruskoulutuksineen.

Summasummarum; terroriteot Ukrainan siviiliväestöön on saatava loppumaan. Venäjä ei niitä vapaaehtoisesti tule lopettamaan vaan ne on pakotettava siihen.

Venäjä ei kunnioita kuin voimaa. Annetaan sille sitä siis lisää.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Yhdestä asiasta voi olla varma, Venäjä tulee joutumaan näistä vastuuseen ja se tullaan velvoittamaan korvaaman kaikki viimeiseen kopeekkaan.

Muuten yhtenäisyys palstalla on ihailtavaa mutta tähän lauseeseen en valitettavasti jaksa uskoa. Näkeehän sen jo nyt kuinka joku YK turvaneuvostoineen ovat aivan hyödyttömiä tämän(kään) tragedian estämisessä.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kääpiön silta räjäytettiin, ja kostona tappavat ohjuksilla siviilejä ympäri Ukrainaa. Ei nämä iskut yllätyksiä toki tuon siltaiskun jälkeen ole, mutta tässäkin taas kerran Venäjä ja ryssät paljastavat todelliset kasvonsa. Siltaisku oli muka terrorismia, mutta melkein koko maailma tietää sen, ketkä niitä todellisia terroristeja ovat.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Pahoittelen besserwissermäistä lähestymistapaa, mutta sinänsä tämä meni aivan täydellisesti juuri kuten oli odotettavissa.

Kertsinsalmen siltaa vastaan hyökkääminen oli jälleen yksi Putinin asettama ”kriittinen punainen viiva”, jonka ylittämisen seuraukset ovat ”ennennäkemättömän kovat”.

Tässä tapahtui taas kerran yhden Putinin asettaman ”kriittisen punaisen viivan” ylittäminen ja seurauksena oli taas ydinisk… siis ohjuksia siviilikohteisiin, kuten on tapahtunut kerta toisensa jälkeen sodan aikana.

Tämänpäiväinen isku kertoo kahdesta seikasta, ensinnäkin Venäjällä ei ole enää kykyä eikä halua iskeä sotilaskohteisiin voimalla tai ylipäätään esimerkiksi ydinasein toiseksi Venäjä toimii täydellisen ennalta-arvattavasti taas kerran.
 

J.Petke

Jäsen
Ei länsi tähän tule reagoimaan millään muulla kuin pakote/aseistus-linjalla. Siellä on vedetty jo aiemmin Mariupol parkkipaikaksi ja joukkohaudoista kaivettu satoja kidutettuja siviilijejä, ei tämä mitään erityistä uutta viivaa ylitä. En usko, että länsi tulisi omia koneita tai ohjuksia käyttämään muussa kuin ydinaseen vastaamiseen.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Pahoittelen besserwissermäistä lähestymistapaa, mutta sinänsä tämä meni aivan täydellisesti juuri kuten oli odotettavissa.

Kertsinsalmen siltaa vastaan hyökkääminen oli jälleen yksi Putinin asettama ”kriittinen punainen viiva”, jonka ylittämisen seuraukset ovat ”ennennäkemättömän kovat”.

Tässä tapahtui taas kerran yhden Putinin asettaman ”kriittisen punaisen viivan” ylittäminen ja seurauksena oli taas ydinisk… siis ohjuksia siviilikohteisiin, kuten on tapahtunut kerta toisensa jälkeen sodan aikana.

Tämänpäiväinen isku kertoo kahdesta seikasta, ensinnäkin Venäjällä ei ole enää kykyä eikä halua iskeä sotilaskohteisiin voimalla toiseksi Venäjä toimii täydellisen ennalta-arvattavasti taas kerran.

My thoughts exactly. Tämä on se taso, johon Venäjä pystyy retorisen uhittelun lisäksi. Kovin monia päiviä heillä ei sitä ohjusarsenaalia tällaiseenkaan riitä, joten nyt on vain pysyttävä Ukrainan lujana hetken aikaa. Tuomittavaa, kuvottavaa, mutta odotettua - eikä kestä ikuisesti. II MS ajan "suurpommitukset" nykyajassa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Twitterin tietojen mukaan ohjuksia on ammuttu valtava määrä ja iso määrä on päässyt läpi Ukrainan ilmapuolustuksen. Kiovassakin mittavia tuhoja, kun videoita katsoo. Siltoja myös ammuttu ohjuksin Kiovassa paskaksi ja voimalaitos oli liekeissä.

Pommitukset jatkuvat edelleen ja ohjuksia ammutaan lisää.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Viimeistään tässä vaiheessa kaikkien kansainvälisten liittojen ja yhteisöjen, joissa Venäjä on jäsenenä, tulisi irtisanoa kyseisen valtion jäsenyys määräämättömäksi ajaksi, alkaen YK:sta. Kyseinen yhteisö on täysi vitsi ja se tosiseikka, että Venäjällä on siellä veto-oikeus, on vielä suurempi vitsi. Tuollaista paaria-valtiota tulee kohdella täsmälleen samalla tavoin kuin Afghanistania ja Pohjois-Koreaa eli jättää se täysin yksin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös