Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 065 289
  • 61 687
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt klo 19 paikallidia aikoja pitäisi siis alkaa niitä mielenosoituksia, mitä Navaltnjy toivoi. Onko tullut kuvia tai videota, että miten lähtee käyntiin?

Putinista vielä sen verran, että onko Putinista tullut mitään uutta materiaalia ulos? Onkohan äijä vielä hengissä? Periaatteessa viimeisin oli se kehuskelu erikoisjoukoista, mutta sehän voisi olla useita päiviä vanha pätkä?

Kunhan fantasioin, että Puttepossu on jo kylmänä ja slobot paniikissa ei uskalla edes mennä mittaamaan pulssia, vähän niinkuin Kummelin ”perintöä odotellessa”-sketsissä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Minkä verran polttoainetta tuollaisessa venäläisessä tankissa ja muissa ajoneuvoissa kuluu, jos solttupojat pitää käynnissä lämmitelläkseen? Kiovassa taitaa olla myös 1°C lämmintä, eli saattaa olla hieman viileätä jos on nälkäkin. Itse en tuollaisista tankeista ymmärrä, joten osaisiko joku kommentoida noiden sisätilojen lämmitystä?

Hieman riippuu jälleen mikä tankkimalli on kyseessä.

T-72:ssa polttoaineenkulutus oli yllättävänkin taloudellista eli gallonan verran 1,609 kilometriä kohti.

Gallona taas on litroissa ja Yhdysvaltain/Iso-Britannian yksikkömittaa käyttäen 3,785411784 litran-4,54609 litran väliltä oleva määrä.

Vertailuksi T-80 oli/on Venäjällä nopea, mutta tuhlaava bensasyöppö eli 100 kilometrillä voi kulua polttoainetta 750 litraa.

Pitkälti T-80:n ongelmana on ollut liian voimakas turbiinirakenne tekniikoineen.

Se ongelma on myös T-90:ssä, mutta siinä se onkin jo lievempi.

Etenkin kun niissä parhaissa päivitysmalleissa on pieni sähköinen, venäläisvastine APU-teknologiaan kun itse kieltämättä vähän huvittava termi suomalaisittain toden totta auttaa hillitsemään ja sähkövoimahillitsijänä säätelemään polttoainesyötön keskiötä pois itse turbiinista/tankin polttomoottorin nestekammiosta.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Onko tietoa onko rauhanneuvottelut käynnissä jo? Tuntuu että moni unohtaa täysin sen että nyt pitäisi ensin saada rauha, tai edes tulitauko voimaan. Itse ainakin nukkuisin yöni paremmin heti kun tietäisin ettei siellä ammuta, ihmiset eivät kärsi ja eskalaation mahdollisuus pienenee oleellisesti.
 
Keskustelin Jussi Niinistön kanssa noista tässä ketjussa puheena olleista jalkaväkimiinoista. Mielenkiintoisen keskustelun oleellisin pointti oli, että venäläiset oikeasti pelkäävät noita miinoja, joten olisi todella tärkeää saada ne käyttöön.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Soittakaa Lauri Karhuvaaralle! You have to little bit open this mystery..
Lauri: Vlad, I ask! What kind of an invasion is this? Can you, can you tell?

Putin: Can't do it, can't do it.

Lauri: Why? Why?!?

Putin: It's gotta be a surprise, it heightens the impact.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähän vielä hurjista sankaritarinoista, Ukrainan kannattajien tviittien perusteella ne ovat tuhonneet koko Venäjän tuottaman kaluston vähintään kahteen kertaan. Ukkojakin vanjoilla kuulemma kaatuu niin, että Ukrainan soltut kärsii ahdistuksesta, kun lahtaamisesta ei tule loppua.

Varmasti tulee onnistumisia, mutta olisi kyllä hienoa saada jokin riippumaton arvio saavutuksista. Kuitenkin, kaikki tuki Ukrainalle!

Propagandaa varmasti tulee molemmilta puolilta, mutta Ukrainan mediapeli on ollut tähän tilanteeseen täydellistä: vihollisen suuret tappiot ja Ukrainan voitot, venäjän sotarikokset ja siviilien tappaminen pommituksilla, Ukrainan johtohahmojen sitoutuminen ja kansalaisten empatia vihollista kohtaan, sekä Zelenskyin taitava mediapeli luovat aivan maksimaalisen taistelutahdon joukoille jotka maataan puolustavat. Siksi omalta osaltani en halua missään lähteessä (esim. ukrainalaisten medioiden somessa yms.) kyseenalaistaa mitään kertomaansa. Jos Ukraina ilmoittaa tuhonneensa 800 ajoneuvon kolonnan, niin huudan Slava Ukraini! enkä kysele lähteiden perään, koska Ukrainan propaganda on nyt kullanarvoista. Ehkä sodan jälkeen kuullaan tarkempia tietoja, mutta totuus ei välttämättä selviä koskaan. Vaikea noista olosuhteista olisi varmoja tietoja saadakaan.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse arvelen syyksi viljan. Kun länsimaiden ja maailman riippuvuus fossiilisista polttoaineista vähenee, keksi Putin siirtyä viljalla painostamiseen. Venäjä tuottaa ison määrän lannoitteita ja viljaa ja Ukraina osana uusneukkulaa olisi kiva lisä tuohon portfolioon.

Sinänsä tässähän ei ole kuin oikeita vastauksia. Putinin hallinto elää tuota Kremlin narratiivia todeksi: Putin siis faktuaalisesti tarvitsee oman valtansa sinetöimiseksi länttä, koska ilman länttä hänellä ei ole mitään - ei edes omaa narratiivia. Tässä varmasti kuulostan tunnevammaiselta, mutta mihin ihmeeseen nykyaikaisessa sodassa Venäjä edes tarvitsee tuota pienemmistä maista muodostuvaa puskuria, jota se tuntuu kuitenkin faktuaalisesti rakentavan? Se on jo nielaissut Valko-Venäjän ja nyt se haluaa Ukrainan. Jos he itse uskovat omaan narratiiviinsa faktana ja hyökkäyssuuntien ympärille yritetään saada jonkinlainen etupiirimäinen malli niin eiväthän tällaiset viritelmät estä enää vuonna 2022 millään lailla yhtäkään vihollisen faktuaalista hyökkäystä? Koska vihollinenkaan ei tarvitse maata - siis Euroopassa ei ole Venäjän naapurissa yhtäkään maata, joka olisi millään muotoa halukas laajenemaan Venäjän aroille. Jos otetaan Venäjän narratiivi annettuna ja he rakentavat itselleen kilpeä niin tuon kilven rakentaminen on aika vanhanaikainen ajatus, jos sitä varten tarvitaan maata. Eipä se estä nimittäin yhtäkään taktikasta iskua vaikka kuinka syvälle Venäjään, vaikka maa alkaisi Saksan vierestä.

Jollakin tavalla en vain halua uskoa hetkeäkään, että Putin olisi näin houreinen. Itse lottoan edelleen sitä, että Venäjä haluaa faktuaalisesti sijoittaa tuohon anastamaansa maa-alueeseen jotakin. Ovatko ne sitten ydinaseita vai puolustusjärjestelmiä, mutta jollakin tavalla he aikovat tuota maata käyttää. Ukrainan vastarinta ainoastaan koventaa tällä hetkellä Putinin keinoja eli kyllä Putin kovasti haluaa tuon maan ihan kokonaisuutena. Häntä ei tunnu kiinnostavan edes maan hallitseminen, joka on mahdotonta vaan se, että sinne saadaan sellainen hallinto, joka mahdollistaa Putinille sellaista maan käyttöä, joka hyödyttää Venäjää faktuaalisesti. Tuo, mitä tämä mahtaa olla, on se polttava kysymys. Kiina ei tähän puutu, mutta eipä Aasiakaan pääse karkuun sitä, jos tuo Putinin rettelöinti laajenee. Aika äkkiä siihen saadaan porukkaa mukaan myös Aasiasta.

Nyt on jälleen sellainen hetki historiassa, kun olemme aikojen välissä. Vastauksia saadaan joskus, mutta toivottavasti ei silloin, kun se on myöhäistä.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Pakko myöntää, etten olisi halunnut nähdä tässä threadissa "Ukrainan uhraaminen on pieni hinta siitä ettei Venäjä suutu enemmän"-kommentteja.

Täysin sama myöntäilypolitiikka johti toiseen maailmansotaan.
Diktaattorin nälkä kasvaa AINA syödessä.

Georgia oli Reininmaan miehitys.
Krim oli Anschluss.
 

Jeffrey

Jäsen
Periaatteessa näin. En vain pidä enää hyväksyttävänä, että terroristivaltioille "vain annetaan periksi" ja hintana valtavat aineelliset tuhot ja suuren ihmisjoukon kärsimys. Pelkkä hyvisten poteroon jääminen, sekä tee ja sympatia ei enää riitä Putinin Venäjän kanssa ja nyt onneksi Venäjän saama reaktio on ollut ennennäkemätön sitten toisen maailmansodan.

En pidä minäkään. Onneksi länsi on jo tehnyt melko runsaasti toimenpiteitä, joilla Venäjää on pyritty pysäyttämään.

Myös oma toive ja fiilis olisi se, että sotilaallista tukea voitaisiin antaa. En kuitenkaan millään voi sanoa, että tämä johtaisi parempaan lopputulokseen kuin mitä nyt nähdään. Oikeastaan en uskaltaisi tälle antaa edes todennäköisyyksiä. Tästä syystä olen päättänyt luottaa enemmän länsimaisten johtajien päätöksentekoon, kuin omaan fiilikseen.

Itse ajattelen niin, että suurin muutos lähtee aina sisältäpäin. Sama pätee myös Venäjään. Venäläisten ja sitä kautta venäläisten johtajien on vain haluttava muuttua muun maailman meininkiin sopivaksi tai muuten me taas soditaan kun sille paikka tulee.

Osin myös tästä syystä kannatan Natoon liittymistä. Silloin ei tarvitse tehdä vastaavaa päätöksentekoprosessia vaan vastaus on selkeä.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Tuli tuo Futucastin podcast-jakso kuunneltua, jossa Venäjän hyökkäyssodasta, taustoista ja näköpiiristä keskustelee Ulkopoliittisen Instituutin tutkija Jyri Lavikainen (linkki alla). Nauhoitettu eilen klo 12. Kiinnostavaa kuunneltavaa oli, kun täälläkin tämän ketjun sekä koko konfliktin seuraaminen on ollut itsellenikin aika aktiivista. Omaltakin osalta kiitokset etenkin tämän aiheen aktiiveille - väkisinhän tätä tulee seurattua, kun puhutaan niin isoista asioista.



 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Pakko myöntää, etten olisi halunnut nähdä tässä threadissa "Ukrainan uhraaminen on pieni hinta siitä ettei Venäjä suutu enemmän"-kommentteja.

Täysin sama myöntäilypolitiikka johti toiseen maailmansotaan.
Toissapäivän Politiikkaradiossa oli vieraana Heikki Patomäki.

Vähän rupesi oksettamaan se suomettumisen taso.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Toki olen lapseton mies, mutta pitäisikö tuo ydinasekortti katsoa onko vain bluffausta ja naton iskeä täysillä venäjää vastaan ukrainassa. Muuten ollaan kohta samassa tilanteessa kiinan kanssa .
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Toki olen lapseton mies, mutta pitäisikö tuo ydinasekortti katsoa onko vain bluffausta ja naton iskeä täysillä venäjää vastaan ukrainassa. Muuten ollaan kohta samassa tilanteessa kiinan kanssa .

Nyt ei auennut kyllä yhtään tämä syväanalyysi.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Japani on valmis ottamaan pakolaisia Ukrainasta. Yleensähän ovat olleet melko nihkeitä tämän suhteen, mutta hienoa että lähtevät nyt yhteiseen rintamaan.


Toki varmaan mielummin ottavatkin naisia ja lapsia, jotka ovat suuressa vaarassa sodassa, eikä nuoria miehiä jotka juoksevat karkuun ja jättävät naiset ja lapset kärsimään.

On siellä ollut ainakin MQ-9 Reaper testissä mutta pelkään hinnan olevan liian kova. Ja kun ohjataan satelliitin kautta (luulen että turkkilainen on yksinkertaisempi) niin sitten ollaan riippuvaisia pääsystä siihen järjestelmään. Toki muutenkin tiiviit yhteydet Usaan.

Mulla on sellainen kutina, että puolustusbudjettiin tulee lähiaikoina huomattava korotus. Ihan hyvin on mahdollista ostaa vaikka 10 kpl kyseisiä aluksia jos hinta on se 54 miljoonaa. Nuo yhdessa 64kpl F35 hävittäjän kanssa olisi tappava parivaljakko.
 

Benn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
Päivän kevennys:
 

Liitteet

  • IMG-20220302-WA0011.jpg
    IMG-20220302-WA0011.jpg
    122 KB · kertaa luettu: 434

Byvajet

Jäsen
Onko tietoa onko rauhanneuvottelut käynnissä jo? Tuntuu että moni unohtaa täysin sen että nyt pitäisi ensin saada rauha, tai edes tulitauko voimaan. Itse ainakin nukkuisin yöni paremmin heti kun tietäisin ettei siellä ammuta, ihmiset eivät kärsi ja eskalaation mahdollisuus pienenee oleellisesti.
Muakin ahdistaa tappamisen jatkaminen, enkä suinpäin niele ajatuksia, että nyt on vain pistettävä kovasti vastaan, koska oletan, että Venäjä nuijii joka tapauksessa kaiken maan tasalle.

Sama tulos vähemmällä kärsimyksellä vai enemmällä kärsimyksellä?
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomessa toki ollaan erittäin tyytyväisiä kun Lavrov sanoo, että Suomella ja Ruotsilla on oikeus itse päätää mihin liittoihin kuuluvat tai eivät kuulu. Siitä nousee Suomessa positiivinen hyminä, "kuulitteko nyt, ei heillä mitään painostusaikeita Suomea kohtaan ole". Ikään kuin venäläisten sanomisilla olisi yhtään mitään katetta. Tai no, kuten joku sanoi, jos ajatellaan sanominen täysin päinvastaistena, se saattaa jopa ollakin aika lähellä totuutta.
Tämä tulkinta häiritsee todella paljon. Siitä on poimittu rusinat pulasta. Kun tuon ottaa kokonaisuutena, niin minä tulkitsen asian olevan päinvastoin. Lavrov antaa mahdollisuuden, johon sumeilematta tartuttu on tiettyjen tahojan osalta. Esim ex-UM Tuomioja on niin kokenut politiikassa, että voi sanoa suoraa hänen valehdelleen.

”Meidän mielestämme näiden maiden puolueettomuuspolitiikka on yksi tärkeimmistä panostuksista yhteiseurooppalaiseen arkkitehtuuriin ja vakauden varmistamiseen Euroopan mantereella”, Lavrov vastasi Yleisradion kysymykseen suvereniteetista.
Samalla hän väitti, että suvereniteettia eivät kunnioita ne, jotka ”yllyttävät” Natoon.
”Ne, jotka eivät kunnioita Suomen ja Ruotsin suvereniteettia ovat niitä, jotka yrittävät keinolla millä hyvänsä yllyttää niitä liittymään. Tämä alkoi jo kauan sitten.” Venäjä | Ulkoministeri Sergei Lavrov ei usko Suomen ja Ruotsin hakevan Nato-jäsenyyttä, mutta vakuutti Venäjän kunnioittavan niiden suvereniteettia HS
 
Viimeksi muokattu:

Titans

Jäsen
ZSitä tässä ihmettelen, miten EU ei mitenkään ole reagoinut Likasankon ilmoitukseen sotaan l
Tuli tuo Futucastin podcast-jakso kuunneltua, jossa Venäjän hyökkäyssodasta, taustoista ja näköpiiristä keskustelee Ulkopoliittisen Instituutin tutkija Jyri Lavikainen (linkki alla). Nauhoitettu eilen klo 12. Kiinnostavaa kuunneltavaa oli, kun täälläkin tämän ketjun sekä koko konfliktin seuraaminen on ollut itsellenikin aika aktiivista. Omaltakin osalta kiitokset etenkin tämän aiheen aktiiveille - väkisinhän tätä tulee seurattua, kun puhutaan niin isoista asioista.



Suosittelen myös tätä podcastia ja erityisesti tätä jaksoa. Fiksu mies vieraana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös