Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 036 288
  • 61 596

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Mietin olisiko valitussa kuvassa symboliikkaa. Tuossa kuvassa on hyvin miettiväisen ja huolestuneen oloinen Nemtsov. Vähän semmoinen viesti tästä välittyy että kalsarimyrkyttäjän hovi-oligarkit pohtivat julkisesti että "Nemtsov pyörii haudassaan, olisipa se meidän johtaja".

Oletettavasti samat viestit on julkaistu myös telegramissa yms. venäläisille näkyvissä sosiaalimedioissa?
Symboliikkaahan tuo on. Sanoma: Vitun Putin.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Toivon, että Putte teloitetaan mahdollisimman pian, mieluiten jo ensi-viikolla. Hyviä merkkejä, jos jotkut luotto oligarkitkin kääntyvät vastaan.
 

Spagettijalat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Putler on ajettu seinää vasten ja voi nyt epätoivoisena tehdä mitä vaan välittämättä seurauksista. Pahoin pelkään, että neuvotteluissa uhkaa ydinaseella jos Ukraina ei antaudu välittömästi. Täällä moni muukin kysynyt, mutta onko kenelläkään faktaa siitä pystyykö Putte yksin päättämään niiden käytöstä ja laukaisemaan?
Vaatii kaksi muutakin
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Alitajuista Venäjän vastustuta lapsesta asti kun Ukki kertoi tosiasioita R***istä.

Historia tekee maailmasta erikoisen. Ne ryssät, joista ukkisi on kertonut, ovat saattaneet olla ukrainalaisia.

*tämä ketju näköjään auki kahdesti, mistä syystä kiinnitin vanhaan viestiin huomiota vasta nyt.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Ei Venäjä ydinaseita ala käyttämään, kunhan uhkailee. Kyllä siellä tiedetään mitä siitä seuraisi ja jos Putin sitä tosissaan ehdottaisi, niin hänet hirtetään omiin kalsareihinsa sillä hetkellä. Ei nuo Shoigut ala maailmaa tuhoamaan yhden pöhöttyneen bunkkerirunkkarin skitsoilun takia, kun on vedetty koko korona Kotkan Meripäiviä jossain Uralilla ulkonäöstä päätellen.

Venäjän hyökkäys näyttää olevan katastrofi, mutta aivan kaikkea tietoa ei kannata uskoa. Totuus kuolee sodassa ensimmäisenä ja jos kuvatodisteita ei ole, niin asioihin kannattaa suhtautua varauksella. Puheet miten Harkovassa alkaa motivaatio loppua ja joukot antautua ovat lupaavia, mutta odotan kuvia. Jos näet antautuneita on oikeasti paljon, niin aivan varmasti Ukraina pyrkii heidät isona laumana kuvaamaan ja varustekasat myös. Se on hyvää viestintää.

Kaiken lisäksi on syytä muistaa ettei Venäjän joukkoja ole ajettu pois Ukrainasta. Se on kyennyt etenemään ja Ukraina on pystynyt hidastamaan sitä, mutta vastahyökkäykset ja alueiden valtaamiset ovat jääneet vähiin. Mikään ei estä Venäjää mobilisoimasta laajempaa joukkoa Ukrainaa vastaan ja muuttamasta sotaa täydeksi hävityssodaksi. Vaikka Venäjän eliitin riveistä kuuluu rakoilua, ei palatsivallankaappausta kannata ihan heti olla odottamassa.

Kuitenkin Ukrainan taktiikkana, joko omana ideana tai vahvan Naton ohjeistuksen avulla, on ollut puolustaa syvyydessä ja kuluttaa vihollisen voimaa ja taistelukykyä. Nyt kun huoltoa tarvitaan, niin ne tuhotaan droneilla. Lopulta taistelukärjet ovat väsyneitä ja vailla huoltoa, jolloin Ukrainan pitäisi kyetä suorittamaan omilla mekanisoiduilla joukoilla vastahyökkäys ja ajamaan vihollinen pois alueeltaan. Ei Ukraina voita tätä sotaa puolustautumalla Kiovan sisällä ja käyttämällä mitään Volkssturm-taktiikkoja, jotka vaikka ovat urheita, maksavat myös suuren inhimillisen hinnan. Puhumattakaan siitä mitä ison skaalan kaupungitaistelu on.

Huono se on suurista voitoista puhua, kun ne ovat koko ajan lännempänä eikä idempänä. Puolustajankin on kyettävä hyökkäämään.

Ukrainan suuri apu on ehdottomastin Naton tiedustelutieto. Siellä ei käy yksikään venäläinen edes paskalla pusikossa ilman että ukrainalaiset sen tietävät. Jos tuolla on tehty jotain oikein, on Yhdysvaltojen tiedustelu kertonut jo aikoja sitten mitä kaikkea rajalla on ja tiedetään tarkat luvut kuinka paljon vaikka huollon ajoneuvoja on.

Kaiken kaikkiaan ei tämä Venäjän homma ole onnistunut yhtään. Joukoilla ei näytä olevan käsitystä ja halua taistella, Ukrainan vastarinnan kyky aliarvioitu ja tavoitteita ei ole saavutettu. Huolto on myös mennyt aivan miten sattuu ja maahan virtaa jatkuvana virtana aseapua avoimella shekillä. Sanktiot tekevät Venäjän taloudelle rumaa jälkeä ja se on ajanut itsensä hylkiövaltioksi.

Clausewitz sanoi sodan olevan politiikan jatkamista toisin keinoin. Tuolla ajatuksella voi sanoa Ukrainan sodan olevan neljäntenä päivänään Venäjälle nöyryyttävä kokemus, sillä se on tuhonnut kykynsä pehmeään valtaan ja ajanut itsensä poliittiseen paitsioon, jonka lopputulema lienee maan talouden romahdus. Samalla se on aiheuttanut läntisen uudelleenvarustelun, mutta myös osoittaen ettei sen armeija ole niin kyvykäs kuin se on koittanut väittää. Ukrainan ei pitänyt olla kenenkään mielestä haaste, mutta Venäjä ei ole saanut edes ilmatilaa hallintaansa neljässä päivässä.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Historia tekee maailmasta erikoisen. Ne ryssät, joista ukkisi on kertonut, ovat saattaneet olla ukrainalaisia.
Näinhän se on. Raatteen tiellekin lähetetyt divisioonat taisivat kaikki olla ukrainalaisia. Maailma muuttuu ja hyvä niin. Pääasiat että tyrannit kaatuvat. Ennemmin tai myöhemmin. Aina.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Komppaan minäkin. Tulee mieleen ketju USA:n pressanvaaleista, kun siellä osattiin jo ennustaa hyvin tarkasti Bidenin voittomarginaali samaan aikaan kun media vielä jenkeissäkin liputti Trumpin etua.
Sanoin vaimolleni minuutti sitten, että tämä keskustelu on yhtä laadukas kuin USA:n pressanvaaliketju. Kiitos teille, jotka lähetätte tänne uutta informatiivista aineistoa.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Iltasanomien seurannasta tämä lause, boldaus oma:

Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi ydinasevalmiutensa hälytystilaan ja syyttää länsimaita vihamielisistä toimista Venäjää kohtaan.

Ihan vaan pisti taas mietityttämään pientä ihmistä, että mitenkäs nuo heidän omat toimet Ukrainassa??? Onneksi ne eivät ole millään tapaa vihamielisiä, vaan täysin rauhanomaisia ja ystävällisiä. Voi vittu nyt sentään, on näillä pokkaa!
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Keskustelupalstoille ei taideta jakaa valtion tiedonjulkistamispalkintoa missään kategoriassa? Jo USA:n vaaliketju oli aidosti todella laadukas, ja tämä jatkaa samalla polulla. Kiitos aktiiveille!
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Yhden asian muuten lupaan satavarmasti. Jos tämä pian päättyy hyvin, niin en enää nillitä ikinä mistään koronasta taikka rajoituksista. Nyt jälkikäteen oikein vituttaa, kun maailmassa on pahempiakin asioita.
Aamen. Itekki tulee nillitettyä välillä, että oispa tätä ja tota. Nyt kun on seurannu tätä tilannetta, nii mulla on kyllä ollu kaikki koko ajan hyvin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Näinhän se on. Raatteen tiellekin lähetetyt divisioonat taisivat kaikki olla ukrainalaisia. Maailma muuttuu ja hyvä niin. Pääasiat että tyrannit kaatuvat. Ennemmin tai myöhemmin. Aina.

Näin se on. Nyt kysymys onkin siitä, mitä tyrannien kaatumisesta seuraa. Valko-Venäjällä on sentään olemassa selvä oppositio, mutta entä Venäjällä? Minä pelkään, että tyrannin kaatumista seuraa anarkia, joka pysäytetään uudella diktaattorilla. Demokratiaa ja oikeusvaltiota siihen maahan ei ainakaan saada aikaan.
 

Yargon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, KeKi
Moni asia varmaan vaikuttaa. Huono motivaatio ja sotaan pakottaminen, simputus ja heikko koulutus, huonot upseerit (venäjällä yliopiston käyneet ei joudu armeijaan), ylimielinen asennoituminen, jne.
Joo varmasti tottakai mutta jää tästä väkisinkin monelle sellainen kuva, että sitä uhkaa on vahvasti liioteltu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös