Veikkausliiga 2008

  • 156 527
  • 1 079

Fordél

Jäsen
Jos haluan katsoa maailmanluokan futista ja silmiä hiveleviä suorituksia, katson futiksen arvokisoja tai Espanjan liigaa. Jos taas haluan katsoa kuinka itselle tärkeä ja kotiseutuni seura taistelee illasta toiseen pelaten suomalaista huippufutista, menen MyPan peliin. En odota Veikkausliiga-matsissa näkeväni ronaldinhomaisia suorituksia, mutta saan kyllä vastinetta sille 7 egen lipulle, sillä näen paljon hyviä tilanteita, kaksinkamppaluita, maalivahtien hienoja torjuntoja ja MyPan kohdalla saan katsoa ne vielä ihan hyvissä olosuhteissa. Ei valittamista.
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Hienoja vastineita futiksen ystäviltä kommentteihini veikkausliigan tasosta, varsin suppealla yhden ottelun perstuntumalla. Suomifutiksen taso on todellakin arka aihe.

Olinkohan odottanut maailmanluokan futista eiliseltä? Ja helppoahan se siellä maalla on kun liputkin on noin halpoja, täällä pulitin eilen tuplasti... tähän kuuluisi se hymiö
 

Fordél

Jäsen
No onhan se kaikille selvää, että Veikkausliigassa ei juurikaan nähdä mitään silmiä hivelevää maatapitkin pelaamista vaan aika paljon se sitä roikkupalloa poksiin ja armotonta puolustamista. Tai jos maissa päästään poksiin niin laukaukaukset viuhuvat ihan mihin sattuu. Vapareissakin pallo menee hyvin todennäköisesti ohi eikä sitä saada edes ristikon sisään. Pelaajatkin ovat monesti rumia tankkeja.Tosin tässä kohdassa on menty viime vuosina eteeenpäin ehkä eniten. Toivottavasti se pelikin nousee perässä.

Joka tapauksessa en itse ainakaan odotakaan mitään suuria kun menen Veikkausliigamatsiin, joten jos siellä joutuu pettymään pelin tasoon niin syy omassa tietämättömyydessä, nuorten jalkapallon valmennuksessa ja Veikkausliigavalmentajien ajamassa pelityylissä. Oikealla tiellä ollaan, mutta kaukana huippumaiden matsien viihdyttävyydessä. Tai itse asiassa oma mielipiteeni on se, että jos telkkarista tulisi samaan aikaan vaikka AC Milan-Lazio peli ja HJK-MyPa peli niin kyllä tämä jannu katsoisi jo pelkästään viihdyttävyyden takia jälkimmäistä matsia.
 

Belenoss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Ottawa ja Real Madrid
No tänkauden matseja oon veritaksella nähnyt 5 kappaletta ja inter on ainakin esittänyt paikoin hyvää ja aktiivista peliä. Telkkaristakin on matseja tullut nähtyä ja hyviä otteluita on ollut. Oikeastaan vain hongan televisoitu peli jäi kattomatta, ei sekään pelin tason takia vaan sentakia että kamera oli aaaivan liian matallalla ja ei sitä peliä voinut katsoa. Muuten on ollut oikein tasokasta menoa ja peli on parempaa kuin keskiverto valioliigamatsi jossa toinen joukkue yrittää 10 miestä pallonalla makaamalla pitää manun, chelsean, arsenalin tai liverpoolin nollilla...

Tänäänkin nähtäneen hyvä futismatsi eli kaikki katsomaan kun inter jyrää paperitehtaan jengin!!
 

Luiro

Jäsen
En kyllä ole koskaan ymmärtänyt futiksen katsomista telkkarista. Kyllä futis on aina parasta paikan päällä ja jos pitäisi valita joku Mestareiden Liigan finaalin katsominen telkkarista tai räntäsateessa pelattava Kakkosen matsi, niin tottakai suuntaisin kakkosen matsiin.

Ja kaikkein mieluiten suuntaan sen oman kaupungin jengin matsiin, joka tuntuu läheiseltä ja omalta joukkueelta.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Muuten on ollut oikein tasokasta menoa ja peli on parempaa kuin keskiverto valioliigamatsi jossa toinen joukkue yrittää 10 miestä pallonalla makaamalla pitää manun, chelsean, arsenalin tai liverpoolin nollilla...

Ei ole. Ero syntyy siinä, että Liverpool, Chelsea, Arsenal ja ManU yleensä ratkaisevat nuo pelit huikealla yksilötaidolla (valitettavasti tuo on viime kausina koskenut Liverpoolia harvemmin, kuin kolmea viimeksi mainittua ;). Veikkausliigassa tuota yksilötaitoa näkee valitettavan harvoin johtuen usein siitäkin, että suomalainen pelaaja on harvoin poikkeuksellisen taitava. Veikkausliigassa nähdään usein kovaa taistelua ja kurinalaista puolustamista, mutta myös lähes naurettavan näköisiä epäonnistumisia maalipaikoissa ja haastotilanteissa johtuen puutteellisesta taitotasosta. Eikä saa myöskään unohtaa sitä, että myös Veikkausliigassa selkeä altavastaaja pyrkii, varsinkin vierasotteluissa, pitämään vastustajan nollilla 10 miestä pallon alla maaten. Se kuuluu jalkapalloon.

Kuulun kuitenkin siihen jalkapallofaniporukkaan, joka katselee huippufutiksen ohella mielellään myös mm. Veikkausliigaa, FC Hämeenlinnan divarimatseja sielläpäin maailmaa vaikuttaessani sekä Itävallan kakkosliigaa, jossa tuo yksi vasemmalla mainituista suosikkijoukkueistani pelaa. On naurettavaa dissata kotimaista sarjafutista ja samalla vaatia parempaa tasoa ja katsomotunnelmaa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
NAKS NAKS Juha - sut saadaan vielä!

Kendayanar Hiitelän ah-niin-objektiivinen analyysi: http://jaatiedostosi.com/Jk3X/Lutuuria.jpg

Vähissä on Suomen urheilujournalismin resurssit, jos jutun tekijäksi on valittu TamU:a vihaava, jääkiekkotaustainen toimittaja. Tämä kendoyanarhan oli jossain vaiheessa suorastaan kehuskellutkin, että ei käy TamU:n peleissä.

Itse jutusta sen verran, että viime vuonnahan TamU lensi suoraan Trondheimiin yksityiskoneella - joka oli sekin väärin: "ikäänkuin joku suurjoukkue". Reittilentoja on käyttänyt muun muassa maajoukkuekin.

p.s Ilves meni keväällä Ouluun junalla - missä jääkiekkolutuuri?
 
Kendayanar Hiitelän ah-niin-objektiivinen analyysi: http://jaatiedostosi.com/Jk3X/Lutuuria.jpg

Vähissä on Suomen urheilujournalismin resurssit, jos jutun tekijäksi on valittu TamU:a vihaava, jääkiekkotaustainen toimittaja. Tämä kendoyanarhan oli jossain vaiheessa suorastaan kehuskellutkin, että ei käy TamU:n peleissä.

Itse olen viime aikoina lukenut kohtalaisen huvittuneena kyseisen sepän tuotoksia samaisesta lehdestä. Kevään mittaan mies, joka toimittajaksi tai paremminkin analyytikoksi itseään tituleeraa, on tehnyt aluevaltauksia eri lajien pariin. Juttujen taso ei ole päätä huimannut, mutta toisaalta IS Veikkaajakin on nykyään enemmän viihdelehti ja satunnainen tilastopaketti kuin se, mitä se joskus oli. Sen huomaa jo pelkästään nykyisestä toimittajaryppäästä. Ikävä on niitä Jukka Pakkasen kolumneja...

Niin ja itse tuohon TamUn matkustusasiaan liittyen, onpa kerrassaan hävytöntä käyttää reittilentoa. Ihan kuin tuolla olisi mitään tekemistä minkään kanssa liittyen itse peliin.

PS. Kyseinen toimittaja tosiaan ei ole se paras kaveri puhumaan mitään jalkapallokulttuurista.
 

Luiro

Jäsen
Ihme pelle tuo Hiitelä. Ensin sanotaan, että pitäisi ottaa tilauslento, koska budjetti on suurempi kuin vastustajalla, mutta heti perään sanotaan TamUa nakkikioskin kokoiseksi seuraksi. Kannattaisi ehkä jättää tuo futiksen kommentointi ja varsinkin sen talousasioiden setviminen muille. Toki voidaanhan Ilveksen jääkiekkohommista ottaa esimerkkiä futikseenkin, siellähän sitä on talous hoidettu varsin mallikkaasti.

Tuon rinnallahan Sundqvist vaikuttaa ihan fiksulta tyypiltä.

Edit. Kertoo jotain futisymmärryksestä, kun väittää TamU:n pelaavan viihdyttävää futista. No, toiset tykkää äidistä, toiset tourupallosta.
 
Viimeksi muokattu:

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ihme pelle tuo Hiitelä. Ensin sanotaan, että pitäisi ottaa tilauslento, koska budjetti on suurempi kuin vastustajalla, mutta heti perään sanotaan TamUa nakkikioskin kokoiseksi seuraksi.

Nakkikioskin kokoinen seura pääsi jatkoon Mestareiden Liigan karsinnassa. Toisella kierroksella vastaan tulee Artmedia Slovakiasta, joka oli ihan lohkovaiheessa mukana 05-06. Hienoa TamU.
 

Luiro

Jäsen
Nakkikioskin kokoinen seura pääsi jatkoon Mestareiden Liigan karsinnassa. Toisella kierroksella vastaan tulee Artmedia Slovakiasta, joka oli ihan lohkovaiheessa mukana 05-06. Hienoa TamU.

TamU:lla kävi melkoinen tuuri tuossa arvonnassa. Artmedia ei ole lähellekään sitä tasoa, mitä esim. viimevuotinen vastustaja Levski Sofia oli. Tuosta pitäisi kaiken järjen mukaan mennä jatkoon.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän TamU sai tosiaan parhaan mahdollisen vasustajan toiselle kierokselle, Slovakian mestarijoukkue on suorastaan todellinen lottovoitto tässä vaiheessa karsintaa, sieltähän olisi voinut tulla jo Rangersin tai Fenerbachen kaltainen huippujoukkue vastaan.

Artmedia on turha kuitenkaan pitää minään läpihuutojuttuna, joukkue pääsi kolme vuotta sitten aina Mestarien liigan lohkovaiheseen asti. Artmedian joukkue on kuitenkin muuttunut kohtalaisen paljon tuosta ja ainoastaan muutama pelaaja on yhä mukana.

TamU:lla pitäisi siis olla täydet mahdollisuudet kukistaa Artmedia ja nousta viime vuotiseen tapaan kolmannelle karsintakierrokselle, mikä olisi kyllä hatunnoston arvoinen suoritus.
 

Fordél

Jäsen
Hienoa TamU! En pidä ko. seurasta, mutta se tekee kyllä hienoa työtä suomalaisen jalkapalloilun ja Veikkausliigan puolesta. Täysi tunnustus siitä vaikka kotimaassa asiat eivätkään suju.

Mitä tulee Hiitelän kritiikkiin niin melkoinen pohjanoteeraushan tuo on. Asiasisältö on täysin nolla. Eikö siellä lehden päässä oikeasti jakseta valvoa yhtään mitä lehteen laitetaan? Tuosta jutusta paistaa niin läpi se, että nyt ei oikeasti löydy mitään muuta kritisoitavaa niin jostain pitää kaivaa se jutun aihe. Eiköhän se nyt ole suht sama pelaajillekin, että menevätkö reittikoneella vai millä. Miksi ihmeessä joku jaksaa kritisoida sitä, että seura harrastaa järkevää talouden pitoa? Tuossakin säästetyt rahat voidaan käyttää fiksummin. Sitten kun kyseessä ei ole enää nakkikioskin kokoinen seura niin mennään vaikka helikopterilla yksitellen sinne paikan päälle pelaamaan mestareiden liigan lohkovaihetta.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Hiitelä nyt puhuu muutenkin ihan suoraan sanoen pask... roskaa myös jääkiekosta. Sen siitä saa kun pyrkii olemaan niin helvetin analyyttinen ja tietäväinen, ja väliin isketään PS:n hajujäljissä "terävää" kritiikkiä. Miehen boksia en ole pystynyt kuuntelemaan ikinä, johtuu varmaan siitä äänestä joka ei sovellu allekirjoittaneen korvaan, tai sitten vaan siitä että puolet jutuista on ihan turhaa läpinää.

TamU juttu oli odotetun kriittinen, tuttua Veikkaja-laatua. Kuka muistaa Vesa Rantasen futiskirjoituksen? Eipä ole Vesku-boy paljoa sen jälkeen futiksesta kirjoittanut, ja hyvä niin. Veikkaaja vain menee koko ajan enemmän ja enemmän IS:n suuntaan ja analyyttisyys on muisto vain. Mutta se siitä.

TamUlle onnittelut jatkopaikasta. Samalla tietysti Lindström ja Petrescu loukkaantuivat, ja varmaan tamumaisesti ovat sivussa vähintään puoli vuotta. Artmedia ei vaikuta ylivoimaiselta vastustajalta joten toivo elää. Levski Sofia taisi olla kovempi joukkue kuin Artmedia, mutta toisaalta TamUkaan ei ole sama joukkue kuin vuosi sitten.

Veikkausliigasta huomioina edelleen Interin loistavat otteet ja tappioton saldo, sekä myös MyPan hyvä peliote. TPS ryöpytti Vepsua, oliko se nousun merkki vai väliaikainen huuma? Pääasia kuitenkin ettei Klubi ole kärjessä, se pelastaa aina hieman ;)
 

Luiro

Jäsen
Veikkausliigasta huomioina edelleen Interin loistavat otteet ja tappioton saldo, sekä myös MyPan hyvä peliote. TPS ryöpytti Vepsua, oliko se nousun merkki vai väliaikainen huuma? Pääasia kuitenkin ettei Klubi ole kärjessä, se pelastaa aina hieman ;)

Tällä kaudella on nähty viimeistään Mursun todelliset taidot. Kaksi kovinta kilpailijaa ovat kontanneet täydellisesti ja siltikään Klubi ei ole onnistunut ottamaan ratkaisevan tuntuista eroa muihin, vaikka materiaali on ylivoimainen (tai siis samaa luokkaa kuin Tampulla ja Tepsillä, mutta kun nämä konttaavat). Jotenkin veikkaan, että siellä on kaksi turkulaisjengiä mitaleilla, Tepsi mahdollisesti jopa kärjessä, lisäksi Lahti ja MyPa kärkinelikossa.

Lahti voi viedä koko paskan, jos se Litti tekee paluun vielä elokuun aikana.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Niin ja itse tuohon TamUn matkustusasiaan liittyen, onpa kerrassaan hävytöntä käyttää reittilentoa. Ihan kuin tuolla olisi mitään tekemistä minkään kanssa liittyen itse peliin.

Ihan helkkarin offtopik, mutta myös mm. maamme presidentti Halonen kulkee reittilennoilla. Vaikka valtion budjetti on miljardeja. Säälittävää. Taitaa sentään bisnesluokassa päästä.

Tampere on pelannut viime vuosina hyvin noissa Euroopan skaboissa, ei varmasti ollut helpoin paikka tuo Montenegrokaan. Yksi asia mikä otti hieman päähän, oli YLE:n suhtautuminen peliin. Oikedethan ovat kyseisellä lafkalla, miksi peliä ei voi näyttää vaikka digipuolella? Olkoonkin vaikka vain ensimmäinen karsintakierros, jos YLE näyttää FA-cupia ja mestislätkää, luulisi Mestarien liigan pelien näyttämisen olevan itsestäänselvyys varsinkin kesällä, kun tarjonta on muutenkin luokkaa Pieni talo preerialla. Se kertoo paljon enemmän tämän maan futiskulttuurista kuin Tampere Utd:n matkustusmuoto.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Ihan helkkarin offtopik, mutta myös mm. maamme presidentti Halonen kulkee reittilennoilla. Vaikka valtion budjetti on miljardeja. Säälittävää. Taitaa sentään bisnesluokassa päästä.

No jos Tarjalla olis oma kone, niin eikö sitten olisi jokainen vasemmalta, oikealta ja keskeltä valittamassa, että ei, koko kansan pressa ei ole köyhien asialla.

(No, eihän se olekaan, toteaa varmaan kohta joku. ;) )
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka

RaLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
I

Tampere on pelannut viime vuosina hyvin noissa Euroopan skaboissa, ei varmasti ollut helpoin paikka tuo Montenegrokaan. Yksi asia mikä otti hieman päähän, oli YLE:n suhtautuminen peliin. Oikedethan ovat kyseisellä lafkalla, miksi peliä ei voi näyttää vaikka digipuolella? .

Mitäs muita puolia Ylellä nykyisin on kuin tuo digipuoli?
Siinä olet kyllä oikeassa, että runsaiden kesäuusintojen joukkoon olisi mahtunut yksi jalkapallo-ottelukin.
 

Kihaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
...runsaiden kesäuusintojen joukkoon olisi mahtunut yksi jalkapallo-ottelukin.

Seuraava TamUn vastustaja lienee jo hivenen mediaseksikkäämpi (joskaan ei senkään peli tätä nykyä mitään taidetta taida olla), joten ehkäpä YLE herää tässä vaiheessa televisioinnin ihmeelliseen maailmaan ja näyttää molemmat pelit suorana. Totuus: parhaassa tapauksessa pääsemme nauttimaan merisään kutkuttavan jännittävistä tiedotuksista.
 

rossoblu

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tällä kaudella on nähty viimeistään Mursun todelliset taidot. Kaksi kovinta kilpailijaa ovat kontanneet täydellisesti ja siltikään Klubi ei ole onnistunut ottamaan ratkaisevan tuntuista eroa muihin, vaikka materiaali on ylivoimainen (tai siis samaa luokkaa kuin Tampulla ja Tepsillä, mutta kun nämä konttaavat).

Mursun todelliset taidot ovat siis paremmat kuin Kuuselalla ja Hjelmillä. Vai miten tuota pitäisi tulkita?
 

Luiro

Jäsen
Mursun todelliset taidot ovat siis paremmat kuin Kuuselalla ja Hjelmillä. Vai miten tuota pitäisi tulkita?

No joo, tarkoitin sitä, että kyllä tuossa tilanteessa olisi pitänyt onnistua saamaan vähän enemmän irti Klubista, kun jostain syystä kaksi muuta ennakkosuosikkia on rämpinyt. Tosin 95-prosenttisella varmuudella Tepsi on Lupin edellä sarjassa. Mursun valmennustaidoista kertoo se, että Lahti on tällä hetkellä parempi jengi kuin HJK vaikka materiaali kertoo muuta (juu, Klubi voitti sunnuntaina, vaikka olikin ihan jyrän alla).
 
Ja mä kun luulin, että olen nähnyt kaiken! Katsoin äsken Veikkausliigan maalikoosteen ja päätin, että pitää varoa seuraavan kerran kanavan vaihto UK:lle, jos sieltä tuollaista oksennuspussikamaa tulee. Eihän tota oikeesti kukaan täysjärkinen seuraa? Surkeaa. Mitä tekemistä tolla on futiksella?

Inter - Jaro peli kruunasi kaiken loistavilla viimeistelyillä.
 

Master

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Ja mä kun luulin, että olen nähnyt kaiken! Katsoin äsken Veikkausliigan maalikoosteen ja päätin, että pitää varoa seuraavan kerran kanavan vaihto UK:lle, jos sieltä tuollaista oksennuspussikamaa tulee. Eihän tota oikeesti kukaan täysjärkinen seuraa? Surkeaa. Mitä tekemistä tolla on futiksella?

Inter - Jaro peli kruunasi kaiken loistavilla viimeistelyillä.

Voi jeesus mitä mieshuoria Suomesta löytyy...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös