Vasemmistoliitto

  • 715 885
  • 5 729

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Eli jos suomenkielinenkin oppilas kirjoittaa laudaturin äidinkielestä, lyhyestä ranskasta ja lyhyestä venäjästä, ne vieraiden kielten laudaturit ovat arvokkaampia, koska helpompaahan äidinkieltään on osata. Aika mielenkiintoinen näkemys.

Enkä vieläkään ymmärrä, miksi suomenruotsalaisuus piti tässä yhteydessä nostaa esiin.
En minä tiedä onko tuossa näkemyksessä mitään mielenkiintoista, ihan vain oma mielipiteeni, jolle ei ole minulla ei tilastonäyttöä antaa. Epäilen kuitenkin että niistä jotka kirjoittaa ällän sekä Ruotsista että Suomesta, on suurempi osa kaksikielisestä perheestä. Itsellänikin pari tuttua jotka kirjoittaneet molemmat kielensä ja pitivät sitä luonnollisena vaihtoehtona.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juuri englannin, suomen ja ranskan kaltaisista aineista on melko helppo saada laudatureita heikoillakin älynlahjoilla, kun fiksut ihmiset keskittyvät lukemaan matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa. Li Anderssonin käsienheiluttelua aika paljon nähneenä minua ei lainkaan yllätä se, että hän skippasi lukiossa täysin matematiikan opinnot. Eli juuri sen aineen, jossa älykkyydestä voisi olla hyötyä.

Kyllähän Li on paljon tasokkaampi kuin annat nyt olettaa. Jostain syystä hän taitaa muuten vaan olla vastenmielinen ja siksi noinkin kova kommentti. Ehkäpä puoluekanta vaikuttaa.

Nuori ja aikaa vielä paljon kypsytellä ajatuksiaan. Nokkela ja hauskakin välillä. Hyvä Li´stä vielä tulee:)
 
Epäilen kuitenkin että niistä jotka kirjoittaa ällän sekä Ruotsista että Suomesta, on suurempi osa kaksikielisestä perheestä.

Onko Li Andersson kaksikielisestä perheestä? Jos kaksikielisyys on tässä avain onneen, silloinhan sen pitäisi Anderssonin kohdalla helpottaa nimenomaan suomen kielen yo-kokeessa eikä ruotsin kokeessa, sillä ruotsin hän kirjoitti äidinkielenä. Sinä tunnut kuvittelevan, että Li kilpaili niistä ruotsin arvosanoista suomenkielisiä vastaan. Silloinhan suomenruotsalaisuus antaisi tietysti valtavan etulyöntiaseman mutta eivät kai suomenkieliset kirjoita ruotsia äidinkielenä. Ennemminkin luulisin, että "ruotsi äidinkielenä" on paljon vaativampi koe kuin "suomi äidinkielenä", sillä jo Freudenthal tiesi, että suomenruotsalaiset ovat paljon älykkäämpiä, kauniimpia ja terveempiä kuin me metsäläiset.

Ehkäpä puoluekanta vaikuttaa.

Juu ehkä se vaikuttaa. Todettakoon nyt kuitenkin, että minua ei yllätä julkisten esiintymisten perusteella myöskään se, että Timo Soini, Jyrki Katainen ja Jutta Urpilainen eivät osaa laskennon alkeita.

Kyllähän Li on paljon tasokkaampi kuin annat nyt olettaa.

En minä ole väittänyt, ettei Andersson ole tasokas. Minusta hän on oikein nätti naisoletettu ja hyvä poliitikko. Etenkin vasemmistopoliitikolle laskutaidottomuus on pelkkää plussaa. Jos kaikissa Suomen 13 vaalipiirissä saataisiin työttömyyttä vähennettyä 2 prosentilla, silloin maamme työttömyys laskisi yhteensä peräti 26 prosenttia.
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
@Kirjoittelija missä kohtaa opetusta laskennon alkeet päättyvät? Tai mikä on se lähtötaso jolla voidaan katsoa että osaa laskennon? Laudatur pitkästä matematiikasta?
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tietojeni mukaan hän on.
Ruotsi oli Anderssonin kotikieli, sekä isän että äidin luona. Suomen kielen osaaminen oli vielä lukioaikoinakin heikkoa:

Li Anderssonin tausta on keskiluokkainen. Hänen isänsä on taiteilija Jan-Erik Andersson, joka asuu itse suunnittelemassaan lehden muotoisessa talossa. Äiti on toimittaja Siv Skogman. Vanhemmat erosivat Lin ollessa aivan pieni.

Kotikielenä molemmissa kodeissa oli ruotsi. Andersson sanoo oppineensa suomen kunnolla vasta lukion jälkeen. Yksikielisyys oli rajoite, hän arkaili pitkään tilaisuuksia, joissa joutuisi käyttämään suomea. Vieläkin se pettää hänet: kielivirheitä tulee väsyneenä tai silloin, kun palaa pinna. Blogitekstinsä hän luetuttaa aina etukäteen, jotta nurjat lauserakenteet ja svetisismit saadaan siivottua.

http://www.image.fi/image-lehti/hei-ala-koskaan-ikina-muutu(Linkki Imagen isoon Li-juttuun, josta tuo lainauskin on peräisin.)
 
Sen verran kommentoin, ettei nuo L:n paprut kerro kaikkea, eikä edes ne, joilla on heikommin läpi menneet aineet. Tiedän erään sisarusparvenkin, josta kaikki kirjoittivat L:t, kuudesta aineesta, teoriassa loistavaa, käytännössä? Juu...täysiä tumpeloita=) Niin...ja eräskin proffa ei osannut sytyttää edes grilliä, eli teoriapuolella on varmastikin paljon osaajia, mutta tavallisissa käytännön jutuissakin löytyy huvittavia piirteitä. Eipä silti, kyllä mä arvostan silti ihmisiä, jotka kouluttavat itseänsä, mutta en ylenkatso myöskään toisella lailla pätevöityneitä.
Minusta olisi nyt tähdellistä saada tietää osaako Li sytyttää grilliä.
 
Ruotsi oli Anderssonin kotikieli, sekä isän että äidin luona. Suomen kielen osaaminen oli vielä lukioaikoinakin heikkoa:



http://www.image.fi/image-lehti/hei-ala-koskaan-ikina-muutu(Linkki Imagen isoon Li-juttuun, josta tuo lainauskin on peräisin.)

Kyllähän sen Anderssonin puheesta selvästi kuulee, että suomen kanssa joutuu vähän pinnistelemään. Se ei todellakaan ole mikään häpeä, sillä suomen puhuminen on aika rahvaanomaista. Paljon kivempi on laulaa rapukesteillä Helan går.
 
Viimeksi muokattu:

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Vai luetuttaa Li blogitekstinsä aina etukäteen. Kannattaisi varmaan luetuttaa twiittinsäkin, sen verran hurjaa tekstiä siellä on ollut.

Li Andersson (@liandersson) | Twitter

Ei auta Kela Afghanistanissa, ja nyt ei taida Li puhua Anssi Kelasta.

Saattaa johtua hyvistä keleistä, koska ilmeisesti tavallisesti jälkikäteen lukevienkin silmäparien lienee ollut kovin vähäinen. Mikä muukaan voisi selittää, miksi Anderssonin eiliset viestit ovat saaneet osakseen tavanomaista pienemmän määrä tykkäyksiä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tuossa kyllä Li puhuu itsensä pussiin täysin (oletuksella että hän kiistää että turvanpaikanhakijat ovat elintasopakolaisia). Irakilaista ei pitäisi Lin mukaan palauttaa, koska hänen talounsa on tuhoutunut kun taas täällä Kela maksaisi hänen elämisensä. Tuohan on puhdasta elintasopakolaisuutta, että vaikka kotimaassa olisi turvallista, niin täällä sosiaaliturvan varassa asuminen olisi mukavampaa.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lihän kannattaa ihan avoimesti mm. humanitaarista viisumia köyhyyden perusteella esim Brasilian faveloista (tästä käytiin joku vuosi sitten vääntöä, ja kyllä Li näin on sanonut) joten mitään uutta tässä ei ole. Li on ihan aito "rajat auki" ihminen, ja hän ei oikeasti olisi ottamatta ketään kehitysmaalaista Suomeen.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Kelaa Li, jotkut asuu Utsjoella eikä niillä ole edes luomuvegaanikahvilaa siellä!
Eikä siellä ole edes Itistä tai Stokkaa. Spåråsta ja metrosta puhumattakaan. Jotain poroja kai siellä lie. Marras-tammikuussakaan eivät edes käytä aurinkopaneeleja. Ihme sakkia.
 

Jeffrey

Jäsen
Kelaa Li, jotkut asuu Utsjoella eikä niillä ole edes luomuvegaanikahvilaa siellä!

Eikä siellä ole edes Itistä tai Stokkaa. Spåråsta ja metrosta puhumattakaan. Jotain poroja kai siellä lie. Marras-tammikuussakaan eivät edes käytä aurinkopaneeleja. Ihme sakkia.

Mä ehdottaisin, että otetaan kaikki Utsjokelaiset suuriin kaupunkeihin, ja maksetaan niiden elättäminen hankitaan asunnot, ruuat, ilmalämpöpumput sun muut. Eikä niille tietenkään mikään makaroonilaatikko käy, vaan kylmäsavustettua poroa, lapin puikulaperunoita ja graavattua lohta.

Eikä sekään niin haittaa jos ottaa porotokkansa ja kotansa mukaan. Heille pitää tarjota parhaat mahdollisuudet oman kulttuurinsa harjoittamiseen koska kyllähän suomalaisetkin raiskaa. Lisäksi kadunnimet pitää muuttaa saameksi ja lisäksi pitää rakennuttaa samanistinen suurkirkko Kalasatamaan.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
En ole aivan varma kuuluisiko paremmin jonkun demari-otsikon alle, mutta laitanpa päivän mietelauseen kuitenkin tähän kohderyhmälle omistettuun ketjuun.

"Pahin karhunpalvelus mitä ihminen voi toiselle tehdä on saada tämä uskomaan että hänen vastoinkäymisensä ovat yhteiskunnan vika."

- Mikael Jungner -
 
Persujen ohella myös Vasemmistosta näyttää olevan vuotoa Demareihin.

Vasemmistoliiton edellinen puoluesihteeri, torniolainen Marko Varajärvi loikkaa SDP:n jäseneksi.

– En näe, että vasemmistoliiton linja tulisi uuden puoluejohdon myötä muuttumaan niin paljon, että työehtosopimuksesta ja isyyslomasta kiinni pitävä, lihaa syövä, ydin- ja vesivoimaa sekä turkistarhausta kannattava raskaan teollisuuden ystävä mahtuisi punavihreään hiekkalaatikkoon, Varajärvi perusteli päätöstään Lapin Kansassa, joka kertoi asiasta perjantaina iltapäivällä.

Ainakin yksi työehtosopimuksesta kiinni pitävä, lihaa syövä, turkistarhausta kannattava raskaan teollisuuden ystävä menetti luottonsa Vasemmistoon LI:n puheenjohtajuuden myötä. Samaa tapahtunee myös äänestäjäkunnassa, ääniä valuu demareille mutta varmaan jokunen myös vihreiltä Li:lle päin.

Mua syö aina, kun vihervasemmisto taistelee keskenään.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mua syö aina, kun vihervasemmisto taistelee keskenään.

Suomen yhteiskunnan kannalta se on toki hyvä että tappelevat keskenään. Mutta mikähän on se syy, että nykydemarit, nykyvassarit ja nykyvihreät eivät lyö hynttyitä yhteen? Muu kuin siis se ilmeinen, että siinä menisi monta hyväpalkkaista ja -maineista johtajapaikkaa arkistoon, kun niitä ei enää kaikkia tarvittaisi. Linjaeroahan noilla kolmella ei käytännössä ole yhtään, toki pieniä nyansseja mutta ei mitään merkittävää.
 
Mua syö aina, kun vihervasemmisto taistelee keskenään.

Eihän tuossa vihervasemmisto keskenään tapellut, sillä ei tuo demareihin loikannut ole pätkääkään vihreä. Minusta pitäisi ennemminkin olla tyytyväinen siitä, että juntit lähtevät puolueesta pois. Kun Popedaa ja Yötä kuuntelevista paperi- ja metallimiehistä sekä lähihoitajista ja siivoojista on päästy eroon ja saatu heidän tilalleen akateemista sivistyneistöä ja kulttuuriväkeä, on paljon helpompi taistella avoimesti taantumusta vastaan. Ei-toivotun duunariaineksen poistuminen helpottaa myös huomattavasti yhdistymistä vihreiden kanssa. Siitä yhdistelmästä saataisiin mainio pääministeripuolue.

Suomen yhteiskunnan kannalta se on toki hyvä että tappelevat keskenään. Mutta mikähän on se syy, että nykydemarit, nykyvassarit ja nykyvihreät eivät lyö hynttyitä yhteen?

Demarit ovat aivan liian rahvaanomaisia. Heitä ei tiedostavien ihmisten puolueeseen kaivata.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Luin eilen facebookista erään vasemmisto-politiikon fb-seinää ja kyllähän se ininä vitutti. Siellä nämä pikku pioneerit dissasivat Osmo Soininvaaraa, koska hän oli kehdannut sanoa että on totta, että terveelliset juurekset maksavat vähemmän kuin epäterveelliset ranskalaiset perunat, sillä propaganda-tarkoituksessa pitää väittää että terveellinen ruoka on kallista että saataisiin perustelua suurempia vastiikkettomia tulonsiirtoja.

Ylpeänä ja voitonriemuisena joku peruskoulun supertähti muisti, että peruna ei ole juures, joten juureksista ainoastaan porkkanat ovat edullisempia kuin X-tran ranskikset (1,49e kilo). Pitkin hampain he siis joutuivat, myöntämään että Osmo oli faktisesti oikeassa, sillä porkkanat maksoivat vähemmän (reilun euron kilo), mutta että kun porkkanat olivat heidän mukaansa ainoita niin Osmo oli melkein väärässä kuitenkin ja sekin lasketaan. Olisihan se tylsää olla myöntää, että jos nyt ihan vaan ne tavalliset perunatkin otetaan mukaan vertailuun ranskalaisia perunoita vastaan, niin niitä varmaan saa edullisimmillaan 60-70 senttiä kilo eli ovat alle puolet ranskalaisista.

Korostivat kuitenkin että jos lasketaan että paljonko kaloreita ranskiksissa on versus porkkanoissa, niin euroa per kilokaloreissa mitattuna niin Osmo on ainakin väärässä ja se kaloreiden määrähän köyhälle on tärkeintä hengissä säilymisen kannalta. Olisi niin tehnyt mieli käydä ottamassa leipäjonosta valokuva ja postata se keskusteluun todisteeksi, että ei siellä nyt ihan nälkäkuoleman partaalla olla, että kaloreja pitäsi kaikin keinoin hankkimaan pystyy (kyse ei ole afrikkalaisilla nälkäänäkevillä lapsilla nähdyistä pallovatsoista), Jos siellä on kaloreita laskettu, niin laihdutustarkoituksessa.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Luin eilen facebookista erään vasemmisto-politiikon fb-seinää ja kyllähän se ininä vitutti. Siellä nämä pikku pioneerit dissasivat Osmo Soininvaaraa, koska hän oli kehdannut sanoa että on totta, että terveelliset juurekset maksavat vähemmän kuin epäterveelliset ranskalaiset perunat, sillä propaganda-tarkoituksessa pitää väittää että terveellinen ruoka on kallista että saataisiin perustelua suurempia vastiikkettomia tulonsiirtoja.

Ylpeänä ja voitonriemuisena joku peruskoulun supertähti muisti, että peruna ei ole juures, joten juureksista ainoastaan porkkanat ovat edullisempia kuin X-tran ranskikset (1,49e kilo). Pitkin hampain he siis joutuivat, myöntämään että Osmo oli faktisesti oikeassa, sillä porkkanat maksoivat vähemmän (reilun euron kilo), mutta että kun porkkanat olivat heidän mukaansa ainoita niin Osmo oli melkein väärässä kuitenkin ja sekin lasketaan. Olisihan se tylsää olla myöntää, että jos nyt ihan vaan ne tavalliset perunatkin otetaan mukaan vertailuun ranskalaisia perunoita vastaan, niin niitä varmaan saa edullisimmillaan 60-70 senttiä kilo eli ovat alle puolet ranskalaisista.

Korostivat kuitenkin että jos lasketaan että paljonko kaloreita ranskiksissa on versus porkkanoissa, niin euroa per kilokaloreissa mitattuna niin Osmo on ainakin väärässä ja se kaloreiden määrähän köyhälle on tärkeintä hengissä säilymisen kannalta. Olisi niin tehnyt mieli käydä ottamassa leipäjonosta valokuva ja postata se keskusteluun todisteeksi, että ei siellä nyt ihan nälkäkuoleman partaalla olla, että kaloreja pitäsi kaikin keinoin hankkimaan pystyy (kyse ei ole afrikkalaisilla nälkäänäkevillä lapsilla nähdyistä pallovatsoista), Jos siellä on kaloreita laskettu, niin laihdutustarkoituksessa.

No nyt oli kyllä tyhjentävä kirjoitus aiheesta "Vasemmistoliitto-kenen johdolla eteenpäin." Ranskanperunoillako sitä nykyään taistellaan taantumuksellisia voimia vastaan? No onhan niissä noita kalorioita vai mitä perkeleitä ne on. Menes valittaan nälkääs niin lyärään semmonen rätinki etees että sun ei voi olla nälkä. Kyä jämpti on niin saatana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös