Varustelua...

  • 5 184
  • 38

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä se taas nähtiin. Kun suurseurojen pelit eivät ole lähteneet aivan putkeen, niin heti alkaa uusien miehien kalastelu ympäri maailman kolkkia. Tampereella kirvesrinnat ja Oulussa kärpäset heti paniikkinappulaa painamaan ja rahaa kuluttamaan ja miestä riviin hommaamaan.

Se vain hieman ärsyttää, kun kerrankin olisi tasainen liiga, niin johan ylimääräistä rahaa jemmassa olevat joukkueet hankkivat niin monta kanukkia ja tsekkiä ja ruottalaista ja pari venäläistä kaupan päälle ja vielä ryöstävät muiden seurojen paluumuuttajat siinä muun ohessa, jotta voittojen tielle taas vaikka väkisin päästään. Keskittyisivät miettimään pelillisiä yksityiskohtia.

Hatunnosto kuitenkin Jokereille, jotka vielä toistaiseksi ovat pelanneet samalla konseptilla kuin aloittivatkin.

Oli tästä jossakin toisessa ketjussa, mutta joskus hämärinä hetkinä olen sitä mieltä, että olisi hienoa, kun pelattaisiin kaikki ottelut samalla miehityksellä eikä sorvailtaisi sakkia kesken kauden. Onhan siinä omat haittansa, mutta...
 
No jaa, miten sen nyt ottaa. Kuitenkin kannattaa muistaa, että Descoteaux ei todellakaan päässyt sille tasolle jota häneltä odotettiin, joten ainakin omasta mielestäni tuo sopimuksen purkaminen oli ihan oikea ratkaisu. Toisekseen, Pentikäinen saattaa olla pitempäänkin sivussa, JOS nyt olen oikein ymmärtänyt, että sikälikin ihan hyvä tuo parin pakin hankinta.

En tiedä oliko tämä Tapanilan viesti kieli poskessa kirjoitettu, mutta uskoisin, että seuroilla tasaisen liigan ylläpitäminen ei välttämättä ole se päätarkoitus? Bisnestä tämä touhu kuitenkin on. Ja eihän sitä vielä edes kunnolla tiedä, vahvistavatko nuo "vahvistukset" joukkueitaan vai voidaanko heitä kenties kutsua heikennyksiksi.

Jaa, että rahaa jemmassa..? Noh, Kärpillä sitä saattaa ollakin, mutta eipä Tapparalla sitä nyt kuitenkaan hirveästi luulisi olevan. Kannattaa myös muistaa, että niin Kinos, Clarke kuin Petriläinenkin Tapparasta ovat try-outilla, tosin Petriläisen sopimus taitaa kestää vähintään sinne joulukuuhun asti.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Mosabacka
Hatunnosto kuitenkin Jokereille, jotka vielä toistaiseksi ovat pelanneet samalla konseptilla kuin aloittivatkin.

Harvoinpa on kiitoksia tällaisesta asiasta Ilmalan suuntaan kuulunut.
 

Tipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jaahas, nyt se kateellisten kitinä sitten alkaa. Minä ainakaan en ole vielä havainnut mitään uutta tuolla "varustelurintamalla". Kärkijoukkueista ei kukaan ole vielä mainittavammin rostereitaan päivitellyt. Ässissähän tietysti pelimerkit on jo aikoja sitten käytetty ja näillä mennään. Hyvä niin. Mitä tulee sitten esim. kärppien hankintaan, johon tässä kenties viittaat, niin eikö kärpät ilmoittanut jo kesällä, että se hakee riveihinsä kahta nhl-kokemuksella varustettua hyökkääjää sekä yhtä pakiston liideriä. Stepanek ja Dawe sinne hankittiin aiemmin, vielä jätettiin paikka auki hyökkääjälle. Käsittääkseni suuremmat ja taloudellisesti vakaammat seurat nimenomaan budjetoivat pelaajapalkkojaan myös näiden nhl:n harjoitusleireiltä vapautuvien tai muuten varteenotettavien palkkaamista huomoiden.

Eikö se ole myös paljon parjatun liigamme etu, että saadaan tänne takaisin niitä mainostamiasia ruotsalaisia, venäläisiä jne. ns. staroja. Jos jollain seuralla on varaa pitää liigamme tasoa yllä, olkaamme kaikki tyytyväisiä. Saamme me muutkin fanit jotain mielenkiintoista ja kenties värikkäämpää seurattavaa. Ja kuten muistamme, ei sota ikinä sitä yhtä miestä kaipaa, kiekkojoukkueen menestykseen kun vaikuttavat ne kuuluisat muutkin tekijät.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kärpät eivät painaneet mitään paniikkinappulaa. He hankkivat pelaajan vasta nyt ihan tietoisesti. Tapparan pakkiostokset ovat tietysti vähän oma lukunsa.

Miten muuten, jos Jyp häviäisi esim. 6 ensimmäistä peliä, niin pitäisikö silloin sallia joukkueen vahvistaminen. Oletetaan nyt leikkimielisesti, että esim. Perrin ja Pihlman haluaisivat palata Jyväskylään ja tappioputki painaisi pahasti. Taitaisit Mosabacka päästellä silloin ärräpäitä solkenaan, kun pelaajia ei saisi ostaa. Perrin ja Pihlman valittelisivat lehdissä, että pakko oli mennä Ruotsiin pelaamaan, kun Jyväskylään ei pääse.

Minusta pelaajasiirrot tuovat lisää mielenkiintoa sarjaan.

Yritettäisiinkö elellä ihan voimassa olevien sääntöjen mukaista elämää pelaajasiirtojen osalta. Niiden takaraja on 31.1. ja ulkolaisia ei saa olla enempää kuin 5 samaan aikaan kokoonpanoon ilmoitettuna.

Näin on hyvä.

edit. typo
 
Viimeksi muokattu:

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kai tuo Mosabackan sivallus oli enemmän tuonne Tampereelle kohdistettu kun kerta Tappara otti 3 pakkia kerralla.

Tai mistä minä tiedän, kai Blues varustelee sitten loka-marraskuussa sitten kun se puuttuva pakki saapuu...
 

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Mosabacka ei ilmeisesti halua että Jypi kerää mahdollisimman hyvän joukkueen, jos uudet miehet noin tyrmätään?!

Mitenkäs se muitten seurojen asioiden hoitaminen noin ihmeesti yhtäkkiä kiinnostaa?
 

H.Hietaharju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No kärppiin on viimekeväästä asti ollut tulossa maalitykki jenkkilästä!
Pelaaja sattui tulemaan just Jypille hävityn pelin jälkeen.

mutta ei hätää, vielä tänne saattaa yksihyökkääjä tulla.

Jyp teki hankitansa kesällä, toiset ja keväällä.
Kärpät teki nyt, ja tekee edelleen!

se on paniikkinapin painamista että erotetaan pelaajia kesken kauden ja värvätään niiden tilalle uusia, toki Tapparan kanukkipakki sai mielestäni täysin aiheesta lähtä nosteleen, sillä edes tapparalla ei ole varaa pitää noin surkeaa puolustajaa riveissään.

Jypin kanntaisi keskittyä Perrinin takaisin saamiseen (mies tippui farmiin) eikä itkeskellä siitä, että muut seurat vahvistuvat/ tekevät pelaajakauppoja.
Enkä leimaa tässä jyppiä/fanjea, esimerkki vain.
 

tiikeri

Jäsen
Eipä minua ainakaan haittaa, että muut seurat hankkivat vahvistuksia kesken kauden. Minusta on ainakin mielenkiintoista nähdä uusia pelaajia liigassa, kuten esimerkiksi Brad Smyth. Ne joilla mahdollisuus on hankkia pelaajia, niin mikseivät he sitä käyttäisi hyväksi? Ja ei kai se Kärpät nyt mitenkään surkasti ole kauttansa kuitenkaan aloittanut, joten uskon että vahvistus olisi rosteriin tullut jokatapauksessa. Sen verran pahoja menetyksiä joukkue koki viime keväänä / kesänä.

Money talks, bullshit walks.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Luulekos, joku että tämä Brad olisi ollut keväällä valmis tekemään sopimuksen Kärppien kanssa? Se, että joku hankkii kanukkinsa keväällä/kesällä kertoo vain sen, että iso mahtava NHL ei ole näille pelaajille edes toive.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Varustelua ja varustelua.

Kyllä sieltä on tulossa ihan lähipäivinä ulkomaalainen pelaaja erääseen pienempäänkin seuraan.
 

Tipi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti msg
Luulekos, joku että tämä Brad olisi ollut keväällä valmis tekemään sopimuksen Kärppien kanssa? Se, että joku hankkii kanukkinsa keväällä/kesällä kertoo vain sen, että iso mahtava NHL ei ole näille pelaajille edes toive.

Tuossa on myös vinha perä. Mikäli minä istuisin seurapomon jakkaralla ja budjetissa löytyis jonkun verran joustovaraa, jäisin ehdottomasti odottelemaan juuri näitä viimeisiltä harjoitusleireiltä tipahtaneita, sisuuntuneita ja näyttöhaluisia kavereita. Ja siinähän taitaa olla silkka taloudellisuusnäkökohtakin.. vai oliko se juttu niin, että tehtäessä sopimus näin myöhään syksyllä palkanmaksajalla säästyy merkkitävä summa euroja jossain veroissa tai sosiaaliturvamaksuissa vai mitä lievät..

Sikäli off topic, mutta tuo smyth ei kuitenkaan tainnut tippua harkkaleiriltä, vaan oli lähtenyt metsästämään venäjälle euroja. Mutta kuinkas ollakkaan, äiti venäjän vastaanotto ei tainnut olla kovin lämmin. Mitenköhän tulevat viihtymään muut venäjänmaalle lähtenee seikkailijat? Sieltä saattaa hyvinkin löytyä muitakin paluumuuttajia..
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Petriläinen oli jo Tapparan hakusessa kesällä, vaan silloin taisi hakea pelipaikkaa muualta. Descon flopatessa enemmän tai vähemmän ja ollessa keskenkuntoinen niin minusta aika normaalia hankkia pelaaja tilalle. Turha ulkolaiselle maksaa maltaita, jos kaverista ei ole iloa tai sitä vahvistusta mitä piti olla. Pentikäinen loukkaantui ja muutenkin Tapparalla ollut loukkaantumisia, niin aika luonnollista hakea kaveria.

Kärpät on hakenut taas kaveria jo keväästä lähtien ja nyt sai kaverin joka täyttää tilastollisesti mitat. Aika normaalia tuokin.

Kavereista joita ei ole nähty kuin ehkä ottelu tai kaksi, eikä välttämättä yhtään euroopassa on aika normaalia että tässä alkusyksystä sellaisia kavereita tulee&menee. Varsinkin kun harvalla joukkueella on mahdollisuuksia scoutata näitä pelaajia otteluita otteluiden jälkeen.

Kohta kun tulee tuo jo lähes legendaarinen 6kk raja vastaan, niin varmasti tulee enemmän ja enemmän pelaajia. Tipille myös tiedoksi, että nyt on vielä turhan aikaista näitä ostaa. Tässä kuussa tulee tämä raja siis.

editti:vanha on hidas sisäistämään milloin vaihtuu kuukaudet.
 
Viimeksi muokattu:

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Viestin lähetti eagle
Kohta kun tulee tuo jo lähes legendaarinen 6kk raja vastaan, niin varmasti tulee enemmän ja enemmän pelaajia. Tipille myös tiedoksi, että nyt on vielä turhan aikaista näitä ostaa. Ensi kuussa tulee tämä raja siis.

Sori viilaus mutta jos viimeinen ottelu on 13.4 niin eikös nyt kuitenkin lokakuun eli tämän kuun aikana tuo raja ylity?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitenkäs tämä nyt näin menee ?

Tässähän on jokerifanina aivan ihmeissään kun on tottunut siihen, että täälllä saa puolustella Jokereiden kesken kauden tekemiä hankintoja. Nyt kun kerrankin voisi näiltä osin seurata keskustelua sivusta, niin kaikki ovat yksissä tuumin sitä mieltä, että ihan ok vahvistaa joukkuetta. Otetaanpa nyt vaikka tämä Tapparan tilanne. Pihalle laitetaan kohtuullisen kovalla rahalla hankittu ammattilainen ja pakistoa täydennetään muutoinkin muutamalla pelaajalla. Täällä ollaan liikkuttavan yksimielisiä siitä, että oikein tekivät, Diskoteekki oli liian heikkotasoinen vahvistukseksi ja oli siksi vaihdettava uuteen. Niinpä, tästähän näissä pelaajavaihdoissa tai uuden hankkimisessa on aina kyse.

Ja ettei jäisi epäselväksi niin olen samaa mieltä siitä, että Tappara ja Kärpät tekivät oikein vahvistaessaan rivejään. Minusta jokainen jengi saa hankkia riveihinsä vahvistuksia aivan niin kuin parhaaksi näkevät. Siirtoajan puitteissa toki.
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Selittely pahentaa tilannetta...

Tulosta kuitenkin haetaan. Koko kauden on etsitty pelaajaa, että tässä siirtorajan lähettyvillä hommataan playoffseista ulos jääneen joukkueen paras pelaaja vaihtopenkkiä lämmittämään? Noh, siitä taitaa kuitenkin tulla loputon taistelu, että mikä olisi paras siirtoraja, joten anti olla.

Ottaa vain hermoon, kun alkukaudesta taistellaan ihan eri joukkueita vastaan kuin keväämmällä, näin rosterien mielessä. Pienemmillä seuroilla tätä rahan suomaa etua tai voimaa ei ole.

Pilke silmässä alkuperäisen jutun kirjoitin.

Että ostakaa vaikka koko Venäjä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti InSideHockey
Varustelua ja varustelua.

Kyllä sieltä on tulossa ihan lähipäivinä ulkomaalainen pelaaja erääseen pienempäänkin seuraan.

Olinkin jo hieman kyllästynyt Tepsin konttaamiseen...
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti Nikke
Sori viilaus mutta jos viimeinen ottelu on 13.4 niin eikös nyt kuitenkin lokakuun eli tämän kuun aikana tuo raja ylity?

Niin siis tätä kuuta tarkoitin, eihän sitä muistanut että on jo lokakuu, siitä sekaannus.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Nythän on kuitenkin hiukan erilaisesta tilanteesta kyse, kuin jos ostetaan playoffien alla playoffseista pudonneen seuran paras pelaaja tai vuokrataan loppu kaudeksi kaveri. Tuotakaan en muuten edes niin vastustaisi, jos liigasta voisi teoriasssa edes tippua, niin joukkueet jotka roikkuvat hännillä joutuisivat taistelemaan vielä lopussakin pisteistä/voitoista. Nythän kummatkin seurat hankkivat sopimuksettoman pelaajan, joten se ei ole keneltäkään pois, vaan ainoastaan lisää liigalle. Tappara toivottavasti vahvistuu ja pystyy antamaan vastusta jatkossa paremmin muille seuroille, mikä on muiden etu vain.

Tapparasta ei kuitenkaan mestariksi ole, eikä kukaan varmasti jaksaisi lähteä katsomaan sitä umpisurkeaa Tapparaa kotona/vieraissa mitä se on jo eräissä otteluissa ollut. Kärpät haki Tenkratille&Tonille korvaajaa, nyt sellainen löytyi ja kaveri tuo varmasti lisäväriä liigaan. Itse ainakin olen iloinen vain mitä kovempia kavereita liigaan saadaan, oli seura mikä vain. Tapparasta ei kuitenkaan mestariksi ole, joten mielummin sitten katselee kuinka vastustajalla on kovia pelaajia, jotka pelaavat näyttävää peliä, kuin että menee katsomaan kahta täysin surkeaa ja konttaavaa seuraa. Ymmärtäisin valituksen jos Tappara olisi käynyt nappaamassa jonkun muun SM-liigaseuran parhaan puolustajan ja näin heikentänyt tätä tai jos Kärpät olisi ottanut jonkun tähden pienemmästä seurasta vahvistamaan seuraa.

Niin ja kuten sanottua raja lähestyy, joten varmasti kaikki seurat jolla on tilaa budjetissa ja pelaajapaikoissa hankkivat vahvistuksia kohta puoliin. Leiritkin alkavat olla ohi, joten kyllä sieltä irtoaa koviakin kavereita.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei tuo eaglen näkemys ole oikeastaan kuin aamenta vaille. 99 % samaa mieltä.

Olen "liberaalimpi" oikeastaan vain tuon muista liigaseuroista pelaajan ostamisen tai vuokraamisen suhteen. Minusta sekin on ok ja perustuu molempien seurojen käsitykseen siitä, mikä heille on parasta. Tähän kieltämättä liittyy paljon myös negatiivista, eihän kukaan halua esim. katsoa oman suosikkijengin pelaavan "kupattua" joukkuetta vastaan. Kyllä kunnon vastus ja tasaiset pelit on kaikkien etu.

Näin jatkoaikalaisten osalta vaikuttaa siis siltä, että nykyiseen siirtosysteemiin ollaan kohtuullisen tyytyväisiä. Hyvä näin ja juuri kuten eagle kirjoitti, sen parempi mitä enemmän tähtiä tai edes tasokkaita pelaajia liigaan saadaan. Tulivat ne sitten omaan tai vieraaseen joukkueeseen.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Mielenkiinnolla odotamme sitä itkua mikä alkaa, kun sarjakärki-Ilves hankkii riveihinsä kaksi puolustajaa joulutauon tietämillä.


Siihen asti..
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti H.Hietaharju
Jypin kanntaisi keskittyä Perrinin takaisin saamiseen (mies tippui farmiin) eikä itkeskellä siitä, että muut seurat vahvistuvat/ tekevät pelaajakauppoja.
Enkä leimaa tässä jyppiä/fanjea, esimerkki vain.

Kyllä Perrin kelpaisi ainakin minulle milloin vain, jos takaisin haluaa. Erkki on mahtava, ei vain pelaajana vaan myös esimerkillisenä ihmisenä. Mutta kohtuullisen hyvin näytetään pärjäävän ilmankin. Jukka Holtari on ilmiömäinen scouttaaja, kannattaisi muidenkin joukkueiden hankkija hänen klooninsa. Ei tarvitse jäädä murehtimaan, jos muutama avainpelaaja lähteekin. Toisekseen, ei tarvitse painaa paniikkinappulaakaan kesken kauden.
 

Padis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Ohmi
Olinkin jo hieman kyllästynyt Tepsin konttaamiseen...

InSideHockey taisi puhua PIENEMMÄSTÄ seurasta:D. Olisikohan länsirannikolle tulossa taas joku maailmanluokan kaappaus... toivottavasti ei:D
 

H.Hietaharju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Padis
InSideHockey taisi puhua PIENEMMÄSTÄ seurasta:D. Olisikohan länsirannikolle tulossa taas joku maailmanluokan kaappaus... toivottavasti ei:D

niin, Ässissähän pelaa jo Fandul & Bergeron.
Molemmat tammisen luottopelaajia kärppien divariajalta, mutta entä sitten Jevgeny Davydovi?
Ehkä "davy" voisi tulla pelaamaan ässiin ruokapalkalla, koska hän ei saanut koskaan näyttää taitojansa sm-liigassa sillä 2.peliä oli eittämättä liian lyhyt näyttömahdollisuus! tosin kultakypärä päässä kaveri suunnisti raksilasta tiehensä.
Davydov ei ole mikään raketti mutta taitoa on kuin Bergeroonilla jos ei enemmän.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Tipi
Mitenköhän tulevat viihtymään muut venäjänmaalle lähtenee seikkailijat? Sieltä saattaa hyvinkin löytyä muitakin paluumuuttajia..

SM-Liigan onneksi Venäjällä tunnutaan kohtelevan ainakin ulkomaisia kiekkoilijoita kuin vierasta sikaa. Kärppiinkin on parin kuukauden sisällä tullut sieltä jo Stepanek ja Smyth.

Yksi liigan kannalta mielenkiintoisimmista nimistä Venäjällä voisi olla Tenkrat. Mies ei ollut tiettävästi tehnyt yhtään maalia joukkueensa kolmessa ensimmäisessä pelissä, joten kohta saattaa kyseinen seura vaikka päättää lopettaa palkan maksamisen Petrille. Sitten tuleekin ikävä Kärpistä säännöllisesti irronnutta palkkapussia ja...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös