Vancouver Canucks 2012-2013

  • 87 890
  • 275

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ilmeisesti Canucks on sillä Doanin "näihin joukkueisiin voisin haluta" listalla ykkösenä.

Siis suomeksi "vaimo haluaa takaisin kotikulmilleen asumaan, jossa kaikki sukulaisetkin on".

Canucksin rosterissa on kyllä niin täydellisesti juuri Shane Doanin mentävä aukko. Jos mies ei Phoenixiin jää, niin en yllättyisi yhtään, jos suuntana on Canucks.

Organisaation kannalta tuohon Kassianin tutorointiin on vaikea keksiä parempaa miestä.

Cap-tilan saa luonnollisesti tehtyä tulevalla Luongo-treidillä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Cap-tilan saa luonnollisesti tehtyä tulevalla Luongo-treidillä.

Jos Doan tulee niin tilaa saa tehtyä monellakin keinolla, ei ainoastaan Luongon varassa olla tällöinkään. Ilmeisesti tilaa on tällä hetkellä noin 3 miljoonaa, joten alkuvuosi menisi helposti ilman mitään kauppaa, kun Keslerin voi laittaa LTIR-listalle. Tämän jälkeen sitten nähdään esim Ballardin tai Raymondin vire ja heistä pitäisi olla helppo päästä eroon, ainakin jonkun lisukkeen kera. Ellei muuta niin Ballard 4,2 millin cap hitillä farmiin niin johan on tilaa. Ja aina noita pakkeja meillä on ollut lasaretissa, vaikka nyt Salosta "päästiinkin" eroon.

Vaihtoehtoja on siis monia:

- Kesler LTIR-listalle ja tilalle seuraava hänen parantuessaan (lähes kuka tahansa pakeista tai esim Booth)
- Ballard kaupaksi tai farmiin
- Raymond kaupaksi
- Luongo kaupauksi

Kuten nuck tuossa aiemmin totesi niin rahasta tai sopimuksen pituudesta Doanin tulo ei saa jäädä kiinni. Siis kun puhutaan järkevistä määristä ja vuosista. Itselle Doan on kaukainen unelma, josta ei uskalla oikein edes unelmoida.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Siis suomeksi "vaimo haluaa takaisin kotikulmilleen asumaan, jossa kaikki sukulaisetkin on".
Tuon lisäksi hyvin kaikin puolin hoidettu ja menestyvä seura sekä juuri hänelle sopiva paikka joukkueessa, jonka vuoksi palkka ja sopimus muutenkin voisi olla sopiva. Kun tuohon vielä lisää tuon tekijän, että Canucksin apulaismanageri (ja entinen Winnipegin/Phoenixin apulaismanageri) Laurence Gilman on kertonut tunteneensa Doanin 19-vuotiaasta saakka ja pitäneensä häneen kaikki nämä vuodet yhteyksiä, Canucks on varmaankin ainakin aika hyvissä asemissa neuvottelupöydässä. Mutta tuostakin on kuitenkin vielä pitkä matka sopimukseen.

Minä pidän Doania pelaajana, jonka merkitystä ei suoraan pisteistä tai tilastoista näe. En tiedä mitä Mike Gillis hänestä ajattelee kun Gilman on tässä asiassa ainoa joka on tullut mediassa esiin Vancouverin puolelta, mutta muutaman kauden takaa muistuu mieleen tapaus-Sundin. Gillis teki kokeneelle johtajalle Sundinille vähän järjettömältäkin kuulostavan sopimustarjouksen ja perusteli tuota juuri sillä, että hänen vaikutuksensa Canucksin silloiseen tilanteeseen ja seuraan on pidempi kuin pisteistä tullaan näkemään.

Mahdoton sanoa, miten oikeassa tai väärässä entinen pelaaja-agentti Gillis tuossa lausunnossaan oli, mutta fakta oli joka tapauksessa se, että Sundinin tulon jälkeen Ryan Kesler nousi kolmosketjusta 60-70 pisteen hyökkääjäksi yhdessä kauden puolikkaassa. Toki tuo olisi voinut tapahtua myös ilman Sundinia, mutta Keslerin kasvu pelaajana Sundinin tulon jälkeen oli huomattava muutenkin kuin uuden roolin kautta. Siksi uskon Sundinista olleen kentän ulkopuolista hyötyä kokonaisuudelle ja uskon, että entinen pitkän linjan pelaaja-agentti Gillis näkee nämä asiat juuri pelaajapuolen taustansa vuoksi hyvin kokonaisuuksina, ei ainoastaan yhden pelaajan pisteitä ja tilastoja tuijottaen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luultavasti Vancouverin kannattaa tosiaan hakea kakkosmaalivahtinsa (sen jälkeen kun tuo Luongon tilanne nyt joskus ratkeaisi) muualta. Lahjakkaan Eddie Läckin kannattaisi pelata ehkä kuitenkin vielä vuosi Wolvesin ykkösenä ja saada rauhassa kehittyä, vaikka Gillis sanoikin hänen olevan nyt NHL:n porteilla;

“Eddie is very close. He’s definitely going to be an NHL goalie at some point. He’s that good. We’re just not sure if he’s going to be absolutely ready and we might not know until next September if he’s completely ready.”

Noista vaihtoehdoista yrittäisin Huetia. Hän sai paljon likaa niskaansa kun ei pystynyt kannattelemaan aikanaan Chicagon hänelle tarjoamaa älytöntäkin sopimusta, mutta hän voisi olla lyhyen ajan kakkosvahtina edelleen hyvä sijoitus. Kun Huetilla on yhteistä taustaa Melansonin kanssa ja ranskalainen sanoi tuossa jutussa Melansonin saaneen häneen aikanaan iskostettua työnteon mallia, niin heillä olisi jo valmiiksi hiottu pohjat yhteistyölle. Tietysti Melansonin näkemyshän tuossa painaa varmasti paljon, kun hän tuntee Huetin hyvin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Dale Weisen kanssa päästiin sopimukseen ennen välimiestä. Vuoden soppari ja hintaa tuli 615 000 dollaria. Hyvä soppari varsinkin, kun Weisestä näytti olevan muuhunkin kuin nelosen fyysiseksi laituriksi. Tosin niitä näyttöjä tuli turhan harvoin. Mukavasti on taas kilpailua viimeisistä paikoista Volpatin, Weisen ja Pinizzoton sekä muiden mahdollisesti vielä signattavien kesken.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Luongon tilanteesta ei taida olla mitään uutta? Vai olisiko kuitenkin mahdollista, että mies jatkaa vielä kauden verran Canucksissa?
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Weisen soppari näyttäisi olevan yksisuuntainen, toisin kuin ryhmällä Volpatti, Pinizzotto, Ebbett, Kassian, Schroeder. Pieni etulyöntiasema tuosta tullee, mutta eipä tuo yksisuuntaisuus ennenkään ole Canucksissa pelipaikkaa taannut.

Luongon osalta huhut tuntuvat hiljentyneen, vaikea olisi mistään päätellä tällä hetkellä, että treidi olisi lähellä. Maalivahtimarkkinoita ei juuri ole, lisäksi Luongolla on NTC, mikä vaikeuttaa kauppaamista. Niillä joukkueilla, jotka ovat Luongosta neuvotelleet, ei ole paineita korottaa tarjoustaan, sillä tietävät, että muut joukkueet eivät NTC:n takia pääse tarjoamaan mitään. Gillisin papereissa taas Luongo on varmasti NHL:n kärkimaalivahteja, eikä hän halua puoli-ilmaiseksi auttaa kilpakumppaneitaan parantamaan veskariosastoaan, vaan pitää Luongon vaikka mieluummin Canucksissa kakkosmaalivahtina.

Keslerin loukkaantumisen myötä Canucksilla on Cap mielessä aikaa odotella kauden alkua, jonka viivästyminenkin on CBA asioiden vuoksi mahdollista (en tietenkään toivo kauden avauksen viivästyvän). On mahdollista, että Luongo aloittaa kauden Canucksissa, ja jos maisemat eivät miellytä, hän alkaa lisätä nimiä listaan joukkueista joihin suostuu menemään, mikä taas parantaisi Gillisin mahdollisuuksia löytää kauppakumppani ja saada vaihdossakin jotain.

Se että Luongo ja Schneider pelaisivat molemmat koko kauden Canuckseissa, tuntuisi nyt hullulta, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Yleinen konsensus oli esimerkiksi ennen kauden 2010-2011 alkua varma siitä, että Canucks treidaa Kevin Bieksan mahduttaakseen joukkueen Capiin, mutta homma vain venyi ja venyi, sitten Sami Salo lähti pelaamaan sählyä ja hommasi meille kompuroidessaan Cap tilaa, ja niin vain Bieksa edelleen Canucksin puolustusta edustaa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Jokin aika sitten Luongo sanoi Vancouver Sunin haastattelussa aika suoraan, että hänen aikansa Vancouver Canucksin pelaajana on päättynyt. Tiedä sitten miten toimitaan, jos kauppa ei toteudu ennen seuraavan kauden alkua. Aika kallis mies katsomossa istumaan.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Jokin aika sitten Luongo sanoi Vancouver Sunin haastattelussa aika suoraan, että hänen aikansa Vancouver Canucksin pelaajana on päättynyt. Tiedä sitten miten toimitaan, jos kauppa ei toteudu ennen seuraavan kauden alkua. Aika kallis mies katsomossa istumaan.
Tuo on varmaan heinäkuun alun radiohaastattelusta lähteneistä jutuista, josta lehdet ovat nostaneet lähinnä Luongon vastauksen keskeltä sitaatin ”I think it’s time to move on”. Kokonaisuudessaan Luongo vastasi radiossa näin:

Haastattelija: Any chance in hell you’re in a Canucks jersey this fall?

Luongo: Never say never, but I think we all know what’s going on, we’ve all seen what’s developed. At the end of the day I think it’s time to move on, and I’m ok with that. I’ve had a great six years in Vancouver and I think it’s a wonderful city. I really enjoyed my time there. Sadly I could never win a cup there, which is probably my greatest regret, but it was a great six years.


Tuon alleviivatun tulkitsen pieneksi takaportiksi jäämisen varalle, vaikka aika selvästi lähtökuopissa tosiaan ollaan.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tuo on varmaan heinäkuun alun radiohaastattelusta lähteneistä jutuista, josta lehdet ovat nostaneet lähinnä Luongon vastauksen keskeltä sitaatin ”I think it’s time to move on”.

Kyllä vaan. Löysin tuosta jutusta suppeamman version Vancouver Sunin nettisivuilta: Kas tässä.
Paperiversion juttu oli muistaakseni laajempi, mutta tuskin siinä mitään tarkempaa saati ristiriitaista juttua oli. Voisin joutessani katsoa, onko meillä vielä se lehti tallella ja huudella tänne, jos on jotain lisättävää sen perusteella. Ja joukkueeseen jääminen on melko iso vaihtoehto tällaisessa tilanteessa, kun kaupan on megaluokan sopimusta takataskussaan pitävä pelaaja, ja vaikka pelaaja itsekin on täysin valmis siirtymään muualle.

Aika hiljaista tämän asian kanssa on julkisesti, mutta uskon toimistoissa puhelinten soivan ja sähköpostien liikkuvan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mukavasti on taas kilpailua viimeisistä paikoista Volpatin, Weisen ja Pinizzoton sekä muiden mahdollisesti vielä signattavien kesken.

Ja mukaan kilpailuun ilmoittautui vanha tuttu, Guillaume Desbiens. Desbiens käväisi Calgaryn organisaatiossa, mutta kausi ei ollut mikään menestys, vaikka hän pelasikin 10 ottelua Flamesin paidassa. Tehot AHL:ssä laskivat neljättä kautta putkeen (47 - 34 - 27 - 14) ja Desbiens onkin ollut joutunut keskittymään enemmän matsailuun kuin pisteiden tekoon.

Sopimuksesta ei ole tarkempia tietoja vielä tullut, mutta ei tuo yhdensuunnan soppari voi millään olla. Ja tuntuu, että Volpatti, Weise ja Pinizzotto ovat Desbiensin edellä hierarkiassa, ainakin harjoitusotteluihin asti.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Kaksisuuntainenhan tuo Desbiensin sopimus on (1 vuosi. $600,000 / $105,000). Tuttu pelaaja kaikin puolin: pelannut nykyisessä Canucks-valmennuksessa, pelannut Arnielin valmennuksessa, pelannut Atlantan aikoina Chicago Wolvesissa, Abbostfordissa ollut helppo läheltä seurata. Ainakaan systeemien ei pitäisi tulla yllätyksenä.

5 tappelua 10:een peliin ylhäällä viime kaudella, ei muistaakseni kaikkein viihdyttävin tappelija, mutta näyttöhaluja on ainakin löytynyt. Jos Wolvesin kannalta ajattelee, niin tällä hetkellä viime kauden joukkueesta ovat pois Duco, Bitz, Oreskovich ja AHL-sopimuksella pelannut Antoine Roussel (sai NHL-sopimuksen Dallasista), joten alhaalta pitäisi ainakin roolia löytyä.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Tänä kesänä toisella kierroksella varatulle Alexandre Malletille kolmevuotinen tulokassopimus (Province).

Mallet on jo 20-vuotias ja lähtee luultavasti AHL:ään kokeilemaan, mihin voimaan perustuva pelityyli miehiä vastaan riittää.

Mallet: “I’m a tough guy who can score goals. I have to keep all that characteristic together to be me. “I’m confident I can play in the American League next season. I have to work hard this summer and have a great camp.”

- - - -

Aquillinit pääsevät vielä maksamaan Dorca Bay -miesten 15 vuoden takaisesta Canucksien tuhoamisoperaatiosta. (Seuraavat Provincesta niin ikään.)

Jamiesonilta asiapitoisemmin: Messier the new $6 Million Man after Canucks pay up following arbitrator's ruling
Ja katkeroituneemmin Wyatt Arndtilta: Vancouver still paying for Mark Messier

Eli Messierillä on ollut sopimuspykälä, jonka mukaan Canucks maksaa hänelle, jos seuran arvo nousee vuosien 1997-2007 välillä. Ääliöt. Helvetti… Messierin aikana katsojat kaikkosivat hallista ja seura ei päässyt kertaakaan pudotuspeleihin, mutta kyllähän se franchisen arvo sitten vuoteen 2007 mennessä oli saatu noususuuntaan. Eli maksamme Markille, kiitos Mark.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Laitetaas Vancouverin ketjuunkin yksi sopimusuutinen. Vancouver teki siis sopimuksen kakkosmoken / farmin ykkösen Eddie Läckin kanssa. Ensimmäinen vuosi on kaksisuuntainen (650 000 dollaria) ja toinen yksisuuntainen (850 000 dollaria).

Eiköhän Vancouver kokeneen kakkosen hommaa mikäli Luongo saadaan kaupaksi. Näin ollen Läck jatkaisi farmissa vielä kauden ajan.

Muita viime aikojen huhuja ikuisten Luongo ja Doan sekä Arnott huhujen lisäksi ovat Edlerin ja Burrowsin jatkosopimusneuvottelut. Siinä olisi kyllä kaksi tulevan kesän tärkeintä UFA-pelaajaa, joten toivotaan että sopimukseen päästään jo tänä syksynä.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Luongon tilanteesta vähän kysyisin, eli onko se nyt kuinka varmaa että hänen soppari puretaan ja mies matkaa muualle (Floridaan) ?
Mä oon aatellut että voisin vielä yhden mahdollisuuden miehelle antaa, mutta veikkaan että suurin osa faneista ei antaisi. Mitä olette mieltä?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Luongon tilanteesta vähän kysyisin, eli onko se nyt kuinka varmaa että hänen soppari puretaan ja mies matkaa muualle (Floridaan) ?
Mä oon aatellut että voisin vielä yhden mahdollisuuden miehelle antaa, mutta veikkaan että suurin osa faneista ei antaisi. Mitä olette mieltä?

Sopparin purku tuskin tulee kyseeseen, mutta kauppoja on varmastikin koko ajan vireillä. Paljon varmastikin riippuu siitä koska kausi alkaa ja paljonko salary cappi tulee laskemaan.

Onhan tuo toki mahdollista vetää kausi päälle 9 millin kaksikolla, ainakin vielä tässä salary capissä, mutta hyvin epätodennäköistä se on. Ilmaiseksi Gillis ei varmastikaan Luongoa myy, mutta ei hän myöskään Luongosta mitään äärettömän hyvää tarjousta tule saamaan. Veikkauksena, että joku kohtuu hyvä lupaava pelaaja + rosteripelaaja, on se mitä Luongosta irtoaa.

Nyt on ollut kyllä todella hiljaista joka rintamalla, joten odotellaan mistä lumipallo lähtee vyörymään. Sopu kaudesta avaisi varmasti hanat, mutta myös Doanin soppari voisi tehdä saman. Sen jälkeen mm Arnott on entistä kiinnostavampi pelaaja. Mutta odotellaan nyt rauhassa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Isompia kaloja odotellessa Vancouver on tehnyt EL-sopimuksen Evan McEnenyn kanssa. Viime kauden 1994-syntynyt pakki missasi lähes kokonaan, mutta kaippa hänessä jotain erikoista nähdään. Alla pari juttua McEnenystä (TheSpec ja OHLwriters):

He may be No. 211, but at least he’s on the list | TheSpec.com

http://ohlwriters.com/articles/ohl-s-draft-eligible-evan-mceneny

Ilmeisesti AHL-kautta silmällä pitäen Vancouver on laittanut waiveriin viisikon Desbiens, Joslin, Ebbett, Mullen ja Gordon. Farmissa ainakin on kokemusta jos NHL-kausi jää pelaamatta. Ebbett ainakin pitäisi olla kova luu tuolla tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Burrowsille sitten todella hyvä soppari, kun kestoksi tuli 4 vuotta ja cap hitiksi 4,5 miljoonaa. Nyt on sitten hyökkäyksen kärki turvattu vähintään kahdeksi vuodeksi. Tämän jälkeen päättyy Sedinien sopparit.

Vancouverin toimistollakin valmistauduttu lockoutiin (linkki TSN:n uutiseen aiheesta):

Canucks' front office will take pay cut over lockout

Eli siirrytään nelipäiväiseen viikkoon toimistolla.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Hieman jälkijunassa seuraan uutisointia, mutta hyvä soppari Burrowsille minunkin mielestäni. Ovat varmaan kopioineet Brad Marchandin sopimuksesta tekstit... Burrowsin sopimuksessa ilmeisesti lisäksi NTC. Burrows on ollut kutakuinkin tuon rahamäärän arvoinen jo muutaman kauden. Neljä lisävuotta on aika optimaalinen pituus, kun vanhaakin sopimusta on vuosi jäljellä. Burrows on sopimuksen päättyessä 35-vuotias. Luulisi tasaisen suorittajan tason säilyvän vielä tuonne uuden sopimuksen puolellekin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Neljä lisävuotta on aika optimaalinen pituus, kun vanhaakin sopimusta on vuosi jäljellä. Burrows on sopimuksen päättyessä 35-vuotias. Luulisi tasaisen suorittajan tason säilyvän vielä tuonne uuden sopimuksen puolellekin.

Pientä pilkun viilausta, mutta Burrows on sopimuksen päättyessä 36-vuotias. Burrows agentteineen haki sopimusta mikä olisi loppunut hänen ollessa 38-vuotias, joten hyvä että tuosta saatiin ne pari viimeistä vuotta nipistettyä pois. Toki mistä sitä koskaan tietää millaisessa iskussa Burrows on vielä 36-vuotiaana, mutta katsotaan sitä sitten 5 vuoden päästä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Canucksin pelaajat olivat sitten ennen jääharjoituksia kääntäneet paidat nurinpäin, että saivat joukkueen logon piiloon. Kun on kuulemma työsulku päällä, niin eivät voi edustaa mitään työnantajaa. TSN:n haastattelussa lähinnä naureskelivat ja sanoivat, että ei tätä nyt minään kovin vahvana kannanottona tarvitse ottaa, vaan enemmänkin pilailuna.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Pientä lock out päivitystä.

Chicago Wolvesin training camp alkaa tänään. Leirillä on 49 AHL/NHL pelaajaa. Wolvesin kausi alkaa varsinaisesti 13 lokakuuta, eli parin viikon aikana Arnielin pitää pudottaa joukosta reilu puolet pois ja näiden pudonneiden pitäisi sitten keksiä jotain töitä itselleen, mikäli NHL ei pääse käyntiin. Nimekkäimmät NHL-sopimuspelaajat joukossa ovat Chris Tanev ja Zack Kassian.

Taneville ja Kassianille voi tehdä ihan hyvääkin pelata isossa roolissa AHL:ää. Sen sijaan lock out kirpaisee varmasti Jordan Schroederia ja Alex Frieseniä, joille muuten olisi ollut aukeamassa näyttöpaikkoja Canucks kokoonpanoon Ryan Keslerin toipuessa leikkauksesta. Tanevin mukanaolo vähentää varmasti jonkin verran pienemmän profiilin pakkien, kuten Adam Polasek ja Yann Sauve, saamaa vastuuta.

Wolvesin lisäksi Canucks-yhteyksiä omaavia pelaajia löytyy lock outin aikana ainakin Elitserienistä ja OHL:stä.

2011 ykkösvaraus Nicklas Jensen on aloittanut tämän hetken Elitserien jumbo AIK:n riveissä kohtuullisesti, 3+1 kuuteen peliin. Pelaajakohtaiset tehopistehighlightit voi käydä kätevästi katsomassa Elitserienin sivuilta.

2011 seiskakierroksen varaus puolustaja Henrik Tömmernäs löytyy Frölundan riveistä, hänellä 7 peliin tehot 2+2.

Saman varausvuoden viidennen kierroksen varaus Frankie Corrado pelaa OHL:ssä Sudbury Wolvesin kapteenina. Tämän vuoden ykkösvaraus Brendan Gaunce kipparoi samassa liigassa Belleville Bullsia. Muutama viikko sitten signattu Evan McEneny edustaa Kitchener Rangersiä. OHL:n highlight videoita voi katsella liigan sivuilta.

Kuluneella viikolla NHL-joukkueiden piti jättää listat CHL pelaajista, joita voivat kutsua ylös, jos NHL-kausi alkaa. Canucks nimesi ainoastaan Frankie Corradon, eli Gaunce viettää joka tapauksessa koko kauden OHL:ssä. Corrado voisi siis periaatteessa kauden alkaessa päästä haistelemaan NHL tunnelmia ainakin 9 peliin, pidän tätä tosin hyvin epätodennäköisenä, vaikka Canucks miehen ”omakseen” nimesikin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös