Vancouver Canucks 2003-2004

  • 34 013
  • 278
Suosikkijoukkue
Canucks
Vielä Allen / Slegr aiheesta sekä prospect leiristä

Korjatkaa jos muistan väärin mutta muistaakseni Allenia ei voi enää ensi kaudella laittaa farmiin ilman waiver menettelyä, jolloin pressiboxi uhkaa jos ei peliaikaa löydy. Tarkemmin ajatellen Allenin mahdollisuuksia on kuitenkin ehkä liikaakin epäilty, eihän tässä ole muuta tapahtunut kuin Baron vaihtunut Slegriin joten ei tilanne ainakaan viime kautta vaikeammalta näytä. Epävirallisen tiedon mukaan Slegrin sopimus on kaikenlisäksi kaksisuuntainen.

Slegrin tulo joukkueeseen avaa itse asiassa useita mahdollisuuksia. Slegr pystyy pelaamaan sekä oikeaa, että vasenta puolta ja kokemuksensa ja monipuolisuutensa vuoksi on varmasti luotettava loukkaantumisreservi. Mikäli Slegr onnistuu hyvin saattaisi tosiaan mahdollistua Sopelin tai Salon treidaaminen. Mikäli Slegr taas ei vakuuta NHL tasolla olisi hän kaksisuuntaisen sopimuksen myötä varmaankin oiva mentori Koltsoville farmissa. Rahaakin toki säästyi, Baronin sanotaan saanen 1,1 milj. Bluesilta ja Slegrin siis 0,8.

Prospect leirillä on päästy pelailemaan. Team Red vei Team Silveriä maalein 8 – 5. Virallista statistiikkaa en ole löytänyt mutta epävirallisesti joitakin maalintekijöitä. Punaisista Tyler Bouck ja Alexandre Burrows iskivät kaksi maalia mieheen (Burrowsin toinen tyhjiin), lisäksi Brandon Reid ja Marc-Andre Bernier onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Hopea joukkueesta olivat ainakin Francois-Pierre Guenette ja Nathan Smith päässeet maalaamaan. Marc-Andre Roy oli myös elementissään, kaksi tappelua ekassa erässä vastustajina Tristan Grant ja Josh Reed.

Tässä eilisten joukkueiden rosterit, toinen intrasquad matsi pelataan tänään varmaankin eri kokoonpanoilla:

Team Red:
G
Alex Auld
Lukas Mensator
D
Gary Gladue
Martin Grenier

Tomas Mojzis
Josh Reed

Conlan Seder
Rene Vydareny

F
Marc-Andre Bernier
Tyler Bouck
Alexandre Burrows

Paul Cabana
Tristan Grant
Jason Lehoux

Chris Nielsen
Brandon Reid
Jess Schultz

John Wrobleowski
Tim Smith (ei pelannut)

Team Silver:
G
Rob McVicar
Evan Lindsay

D
Dan Ehrman
Matthew Hansen

Mikko Jokela
Kirill Koltsov

Nathan McIver
Aaron Power

James Sanford
Chris St. Croix

F
Fedor Fedorov
Olivier Filion
Francois-Pierre Guenette

Ryan Kesler
Jason King
Judd Medak

Ty Morris
Brandon Nolan
Marc-Andre Roy

Nathan Smith
Justin Morrison (ei pelannut)
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Allen

Aivan, Allenilla on vielä kaikki kortit näyttämättä. Itse en ole heittänyt Allenin suhteen pyyhettä kehään. Vaikka Allen ei ole pelannut NHL:ssä kuin noin 70 ottelua koko urallaan, hän on kuitenkin vasta 23-vuotias. Moni Canucks fani taitaa unohtaa tämän tosiasian ja he tuomitsevat Allenin kehityksen joukkueen
keskustelupalstoilla. Heidän mielestään Allenin olisi pitänyt mahduttaa itsensä jo pari kautta sitten NHL:ään, mutta tässä ei ollut kyse kyvystä pelata NHL kiekkoa.

Allenille oli varmasti vain parempi pelata farmissa isoja minuuttimääriä kuin katsella pelejä katsomosta tai pelata 10 minuutin hajavaihtoja. Lisäksi pitää muistaa, että kilpailu on erittäin kovaa. Allenin olisi pitänyt syrjäyttää viime kaudella Murray Baron tai Marek Malik tai toissa kaudella Baron / Scott
Lachance. Nämä kaikki ( Baron, Malik ja Lachance ) ovat kokeneita pakkeja, kohtuu suurilla sopimuksilla, joten vaikea heitä olisi ollut farmiinkaan tai katsomoon laittaa. Heillä kaikilla oli sopimuksen ja kokemuksen tuoma etu puolellaan ja oikeastaan he olisivat löytäneet itsensä katsomosta vain, mikäli pelit olisivat menneet huonosti. Eivät menneet ja he pelasivat.

Allenin kehityksessä varmaankin suurin hidastava tekijä on ollut hänen useat loukkaantumiset. Juniori-iässä Allen ei pystynyt pelaamaan ehjää kautta kolmeen tai neljään vuoteen ja pelituntuman hakeminen kesti. Hän on kuitenkin perustaidoiltaan, lahjakkuudeltaan ja ominaisuuksiltaan erittäin lahjakas pelaaja. Aikanaan hän oli Draftinsa neljäs varaus, edellä vain Lecavalier,
Legvand ja Stuart. Tämän jälkeen Allen valittiin OHL:n all-starsiin, vaikka pelasi puolet vähemmän kuin liigan muut huippupakit - tämä oli osoitus siitä, kuinka lahjakas pakki Allen oli omana aikanaan.

Mutta kuitenkin. Hienoista taustoista huolimatta Allenista ei ehkä tule koskaan sitä 1-2 pakkia, mitä Canucks toivoi ja moni odotti. Tämä ei ole pettymys, sillä hänestä on hyvää vauhtia kasvamassa luotettava, fyysinen, iso ja puolustava 3-4 pakki kuitenkin. Ei siis Derian Hatcheria, mutta kumpa saataisiin Mike Rathje, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen. Allen on mennyt joka kausi eteenpäin ja viime kausi oli jo melko hyvä. Viisi maalia, +8 ja kehuja Crawfordílta on ihan ok suoritus nuorelle ja fyysiselle pakille.

Canucksin kakkosGM Dave Noniksen mukaan Allen on kehittynyt aikatauluunsa nähden odotetusti. Tähän ei moni Canucks fani yhdy, mutta isolta pakilta voidaan odottaakin hitaampaa kehitystä. Lopulta ratkaisee se, kuinka kauan Allen tulee pelaamaan hyvin NHL:ssä, ei se, kuinka nopeasti hän sinne nousee. Uskon, että lopulta moni kiittää Canucksin johtohenkilöitä kärsivällisyydestä. Allenilla on nimittäin edessään pitkä ja kohtalaisen menestyksekäs NHL ura.

NHL.comilta löytyy osoitteesta

http://www2.nhl.com/fancentral/qa/morrison_answers.html

Brendan Morrisonin uusi haastattelu. Tässä haastattelussa, jossa kysymykset on perinteiseen tapaan laadittu NHL fanien toimesta, Morrison kertoo mm. tämän kesän vietostaan, West Coast Expressista,
Crawfordista, Klattista, tulevasta kaudesta ja odotuksista sen suhteen, sekä yliopistokiekosta ( Mohan oli aikanaan Hobey Baker ). Haastattelusta selviää myös, miksi Canucksin kemia toimii ja kenet kuuluisuuden Morrison haluaisi tavata...
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Juuri hankitun Arvedsonin lisäksi myös Mike Keane on kutsuttu Canucksien harjoitusleirille.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Viestin lähetti Henkka
Juuri hankitun Arvedsonin lisäksi myös Mike Keane on kutsuttu Canucksien harjoitusleirille.

Nyt alkaa mennä hermo... Ensin päästiin Klattista eroon, mutta hankinnat ovatkin sitten aivan järkyttäviä. Hedbergin hankinnan vielä jotenkin saattoi sulattaa, vaikka siinä syötiin Auldin peliaikaa runsaasti, mutta onpa ainakin kokeneempi kakkonen.

Seuraavaksi tuleekin pommi, että maksetaan 1,5 miljoonaa pelaajalle joka on kerran tehnyt 20 maalia ja 40 pistettä, viisi kautta sitten. Noh, pitäishän sen osata puolustaa, kuuluu aina perustelut. Mutta jos on pelannut Alfredssonin kentässä niin pitäisi siinä enemmän saada tehoja kuin 37 pistettä. Ja kuinka hyvä Arvedson on ollut pleijareissa? Aika jäätävä, 52 ottelua, 11 pistettä ja kertaakaan ei edes plussalla! Ei edes viime kaudella vaikka pelasi 18 playoff-ottelua. Toivottavasti asetetaan se Sedineiden ketjuun, tosin sekin on turhan hyvä paikka Arvedsonille.

Sokerina pohjalla on tietysti Mike Keane. Siitä se vielä riemu repeää jos Mikelle soppari väsätään ja taas passitetaan joku Brandon Reid tai Fedor Fedorov kaudeksi farmiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onko tämä Ruotsalainen imperiumi?

Viimeksi kun katsoin Vancouveria, kaupunki näytti kauniilta Kanadalaiselta kaupungilta. Lippusalkoon oli vedettynä Kanadan punavalkoiset vaahteranlehtiliput. Nyt niiden tilalle pitäisi vaihtaa Ruotsin "Mamma-Mia" liput sinikeltaisine väreineen. Kaupungin ylpeys Canucks on nimittäin tällä hetkellä enemmän Ruotsalainen kuin Ikea. Heillä pelaa seitsemän Ruotsalaista. Siis seitsemän! Tänä kesänä luku on lisääntynyt kahdella.

Canucksin tunnusbiisiksi pitäisi vaihtaa ABBA:n musiikkia, valmentajaksi Curt Lindström, pelaajien pitäisi värjätä hiuksensa punaisiksi, heidän pelipaitansa voitaisiin muuttaa sini-keltaisiksi kruunupaidoiksi, otteluissa ei tarjottaisi faneille kuin lihapullia ja palttua, Kuningas "Kalle" seuran presidentiksi, seuraava hankinta kolmosen keskelle voisi olla Mats Wilander, pelaajille Volvot...
Näinhän se menee. Björk tietää sen.

Magnus Arvedssonin hankinta herätti kohua. Itse odotin uudeksi kakkosketjun hyökkääjäksi Shane Doanin, Anson Carterin tai Eric Dazen kaltaista pelaajaa. Saatiin Ruotsalainen. Saatiin Arvedsson. Kiva juttu. Puolustava Ruotsalainen hyökkäävään joukkueeseen. Tasapainoa pitää olla. Onkohan Dackell vapaana? Joopa joo...

Näin moni Canucksin fani ajattelee ja näin ajattelin itsekin kun kuulin ensimmäisen kerran siirrosta.

Mutta asiaa pidempään mietittyäni siirto vaikuttaa koko ajan vain paremmalta ja paremmalta. Tärkein asia on tietysti se, että Arvedsson on hyvä pelaaja. Hän ei ole hyökkäyspäässä Doanin, Carterin tai Dazen tasoinen pelaaja, mutta hän on hyvä pelaaja. Hän on nopea pelaaja, hän on taitava pelaaja, hän on monipuolinen pelaaja. Ainoa syy, miksi Arvedsson ylipäänsä oli vapaana, oli se, että Ottawan hyökkääjätilanteesta johtuen hänelle ei olisi ollut palkkansa arvoista roolia.

Canucks ei menettänyt Arvedssonissa ketään. Se on asia, josta voidaan olla tyytyväisiä. Burke haluaa pitää kasassa yhtenäisen joukkueen ja sellaisen hän on onnistunutkin pitämään. Koska Canucks ei menettänyt ketään, se tietää samalla sitä, että joukkueen syvyys säilyi erinomaisena. Mikäli Canucks olisi
satsannut tosissaan ja hankkinut vaikkapa kolmella pelaajalla yhden kakkosen pelaajan, se olisi todennäköisesti tietänyt samalla sitä, että syvyys olisi kadonnut. Syvyys ratkaisee 82 runkosarjan ja kovalla tahdilla pelattavien playoffien aikana huikeasti.

Klattin ja Baronin menetykset tuntuvat tietysti ja eniten henkisellä puolella, mutta Arvedsson, Hedberg ja Slegr pystyvät korvaamaan heidät ja vähän enemmän. Sitten on vielä Brad May, joka pelaa ensi kaudella kokonaisen kauden. Joukkue jatkaa ensi kaudella siis viime kauden rungolla ja parilla vahvistuksella
lisättynä. Lisäksi joukkueen muutamilla nuorilla, mm. Sedineillä ja Allenilla on odotettavissa tason nousua. Ei näytä minusta huonolta.

Arvedsson teki joukkueesta vain vähän paremman, mutta kuitenkin paremman. Suurempi parannus on tulossa jos Sedinit saavat Arvedssonista apuja viimeinkin läpilyöntiin. Silloin puhutaan jo erinomaisesta hyökkäyksestä NHL mittapuun mukaan. Arvedsson on pelaajana sellainen, joka voisi hyvin sopia Sedien ketjuun. Hän on Klattin tyylinen vääntäjä, mutta on parempi puolustamaan ja mielestäni parempi hyökkäämään, mikäli saa vapaudet siihen. Burken suunnitelmana olisi, että Arvedsson saisi vapaudet hyökätä Sedinien kanssa. Silloin voitaisiin puhua jo 25 maalista.

Arvedssonin pelissä eniten pisti Ottawa vuosina silmään hänen nöyrä ja taisteleva asenteensa joukkueelle. Hän pelasi oman päänsä erittäin hyvin ja se on asia, miksi hän on Canucksille arvokas pelaaja. Viime kauden playoffeissa esimerkiksi Canucks teki kyllä riittävästi maaleja. Samoin runkosarjassa. Ykkönen toimi ja "secondary scoring" Canucksilla on hyvää, vaikkei kakkosketju
aina loistanutkaan.

Akilleen kantapääksi muodostui viime kauden playoffien Minnesota sarjan kolmessa viimessä pelissä oman pään pitäminen. Moni syytti tässä asiassa maalivahti Cloutieria ja totta onkin, että hänen tilastonsa olivat Minnesota sarjassa surkeat. Mutta kyllä iso syyllinen näihin tilastoihin oli koko joukkue. Vaikea siinä olisi kenenkään maalivahdin loistaa kun äijät jättävät Marian Gaborikin vapaaksi maalineteen. Canucks pelasi liiankin hyökkäysvoittoista peliä ja puolustamisessa epäonnistuttiin pahasti. Juuri tämä puolustaminen kääntää usein playoff ottelut
voitoiksi juuri tässä Arvedssonissa on hyötyä.

Arvedssonista oli kiinnostuneita moni muukin joukkue ( 10 joukkuetta otti yhteyttä ), mutta hän valitsi Canucksin, vaikka olisi saanut muualta enemmän rahaa. Hänestä näki, että hän haluaa pelata Vancouverissa. Tälläisiä pelaajia ottaisin koska tahansa Canucksiin. Pelaajia, jotka asettavat joukkueensa palkkojen edelle. Arvedssonin tapauksessa Rangersin kerrotaan tarjonneen
hänelle yli kahta miljoonaa taalaa, mutta kaupunkina Vancouver vei voiton ja onhan kaupungissa ollut viime vuosina myös parempi joukkue.

Canucksissa on nyt Arvedssonin tulon jälkeen 12 euro-pelaajaa. Luku on paljon jos vertaa sitä kymmenen vuoden takaiseen lukuun. NHL:ssä Floridalla on 14 euro-pelaajaa 21 pelaajastaan, Stanley Cup finalistilla Anaheimilla 11, neljällä muulla joukkueella 10 ja 15:sta NHL:n 30 joukkueesta pelaa vähintään seitsemän euroa. Canucksilla Ruotsalaisia on mainitut seitsemän; Näslund,
Öhlund, Hedberd, Arvedsson, Sedinit ja Lindgren.

Nämä "Svedut" pelaavat vielä joukkueen tärkeillä paikoilla. Viime kaudella NHL:n parhaaksi pelaajaksi valittu Näslund on ykkösessä, kakkosessa saattaa hyvin olla kokonaan Ruotsalainen armeija, kakkospakkina on Ruotsalainen ja mahdollisesti maalissa pelaa Ruotsalainen... Tämän Ruotsalaisemmaksi joukkue ei
enää voisi paljon mennä. Mutta toisaalta, minä ottaisin vaikka koko Ruotsin maajoukkueen Vancouveriin jos se olisi tie Stanley Cupiin. Eikä minua häiritse pätkääkään, vaikka koko joukkue olisi Intiasta, mikäli se toisi menestystä.

Mielenkiintoista seurata muuten Ottawa fanien kirjoituksia joukkueensa keskustelupalstalla. Lähes kaikki olivat sitä mieltä, että Canucks sai hyvän pelaajan halvalla. Samaa sanoivat Canucksin monesti kriittiset fanit omalla keskustelupalstallaan. Tässä joitakin poimintoja Ottawa fanien keskustelupalstalta;

Nimimerkki sens_girl: "Arvie wanted to stay with the sens, but there's really no space on the roster. Someone had to go. I liked Arvedsson though and am happy he's with a quality team in another place that will also provide a good lifestyle for his family".

Nimimerkki armani: "Maybe a change of scenario is what Arvie needs. He had a relatively injury free year last season in a very long time, so I expect him to find his true niche this year. A very solid pickup for the Nucks, expecially when he costs a mere 1.5M. We are talking about a former ( and still a potential ) Selke Trophy nominee here.

If Arvie turns around and becomes the MACHINE that he was before his injury 3 years ago, Vancouver just made one of the best pickups this season."

Nimimerkki leafsstink: "I think it's a great deal for the nucks because i'm sure he'll be one of the best 1.5M players in the league"

Nimimerkki goods007: "He is a huge loss."

Nimimerkki yodabob: "I'll miss him a lot. He's been my fave for a couple years now. A great defensive forward that we'll miss! It's a good thing we're so deep."

Nimimerkki: htl: "Sorry to see Magnus go, he was a great player for us and a class act all the way. Good luck in Vancouver!"

Nimimerkki bdoo: "Nucks fans, you have made a really good acquisition here. While he had some detractors in Ottawa, one can read from posting by more knowledge posters on this forum, that he was highly respected both here as well throughout the league."
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
nuckhead, kyllä näitä juttuja innolla käydään lukemassa, vaikkei tänne muut paljoa kirjoittelekaan. Täytyy tunnustaa, että Canucks on ajan myötä tullut minulle aina vaan meiluisammaksi joukkueeksi. Pidän tavasta jolla joukkue on rakennettu ja jolla se pelaa (vaikka noista Ruotsalaisista en niin välitäkkään). Uskon että Canucks tulee ensi vuonna olemaan entistä vahvempi joukkue.
 

ilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Onko tämä Ruotsalainen imperiumi?

Täytyy onnitella epävirallisen Suomen Magnus Arvedson fan clubin ainoana jäsenenä Vancouveria erinomaisesta hankinnasta. Tosiaan 1,5 miljoonaa on pilkkahinta. NHL:n keskipalkka on $1,790,209, joten Canucks sai NHL:n parempaan puoliskoon kuuluvan pelaajan huonomman puoliskon palkalla. Ei mielestäni ollenkaan paska diili. Muistakaa: moni huomattavasti huonompi virtuoosi ansaitsee huomattavasti enemmän kuin Magnus.

Kuten Nuckhead tuossa yläpuolella hehkuttaa, osaa Arvedson tehdä kaikkea: todellinen köyhän miehen Jere Lehtinen. Tosin tässä tapauksessa köyhällä miehellä ei tarkoiteta keppikerjäläistä, vaan jos Bill Gates hankkisi Jeren, olisi Magnus Prinssi Alwaleed Bin Talal Alsaudin valinta.

Viestin lähetti Mr. Smith
Mutta jos on pelannut Alfredssonin kentässä niin pitäisi siinä enemmän saada tehoja kuin 37 pistettä.
Täytyy muistaa, että Magnus ei pelannut Ottawassa vakituisesti ylivoimaa. Kuitenkin nykyisessä jääkiekossa yv-pelaaminen nostaa pelaajan pistesaldoa merkittävästi. Jos Magnifient Magnus saa vastuuta (=peliaikaa ylivoimalla), tekee hän helposti yli 20 maalia ja uransa parhaat pisteet. Ennen kaikkea (Sedinien kanssa pelatessaan) mies tulee ruoskimaan kaksoset pelaamaan lahjojensa mukaista peliä.

Viestin lähetti nuckhead
Magnus Arvedssonin hankinta herätti kohua. Itse odotin uudeksi kakkosketjun hyökkääjäksi Shane Doanin, Anson Carterin tai Eric Dazen kaltaista pelaajaa. Saatiin Ruotsalainen. Saatiin Arvedsson. Kiva juttu. Puolustava Ruotsalainen hyökkäävään joukkueeseen. Tasapainoa pitää olla. Onkohan Dackell vapaana? Joopa joo...
Joopa joo tosiaankin. Millä pelimerkeillä Vancouver voisi saada Doanin, Carterin tai Dazen tasoisen pelaajan. Bertuzzi, Näslund tai Jovanovski varmaan kelpaisi kauppakumppaneille, mutta veikkaisin, ettei miehet ole kaupan. Ainahan saa fantasioida, mutta teräksen kylmä fakta on, ettei Cookeilla ja Ruutuilla Dazea tai Doania saada.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: Re: Onko tämä Ruotsalainen imperiumi?

Viestin lähetti ilja
Joopa joo tosiaankin. Millä pelimerkeillä Vancouver voisi saada Doanin, Carterin tai Dazen tasoisen pelaajan. Bertuzzi, Näslund tai Jovanovski varmaan kelpaisi kauppakumppaneille, mutta veikkaisin, ettei miehet ole kaupan. Ainahan saa fantasioida, mutta teräksen kylmä fakta on, ettei Cookeilla ja Ruutuilla Dazea tai Doania saada.

Enhän minä ole Cookieta mihinkään kauppaamassakaan. Cookie tulee pysymään Vancouverissa niin kauan kuin hän jatkaa 40 pisteen tuntumassa ja on siinä samalla Canucksin kahden arvokkaimman alivoimapelaajan joukossa + taklauksissa NHL:n hyökkäjien top10:ssä. Lähinnä fantasioin tälläisestä kakkosketjun laiturista ja vaihdossa olisi voinut mennä vaikkapa ensi kesän ykköskierroksen varaus, Sopel ja Chubarov.

Canuckshan sai aikanaan ( kaudella 2001-2002 ) Lindenin ykköskierroksen varauksella. Linden on kakkos - kolmosketjun tasoinen pelaaja. Nyt jos tähän ykköskierroksen varaukseen olisi laittanut päälle vielä 40 pistettä kakkosylivoimasta tekevän Sopelin ja mahdollisesti tulevaisuudessa liigan arvokkaimpiin puolustaviin hyökkääjiin lukeutuvan Artem Chubarovin ( molemmilla on yli 10 vuotta edessään ja ovat aika varmoja pelaajia, eivät mitään toivotaan - toivotaan prospecteja ), jonkunlainen 60 - 70 pisteen hyökkääjä olisi hyvinkin ollut mahdollista saada. No ehkä Phoenix kapteeni Doan oli vähän liikaa...

NHL:stä löytyy takuuvarmasti seuroja, jotka olisivat olleet valmiita kauppaamaan vaikka tärkeänkin pelaajan tulevaisuuden pelaajiin. Samalla nämä olisivat säästäneet pelaajakuluissa. Mutta kuitenkin. Fantasiointi saa jäädä ja olen tällä hetkellä jo erittäin innoissani Arvedssonista. Uskon, että Burke teki oikean ratkaisun kun hankki hyvän ja monipuolisen hyökkääjän kakkosen laidalle. Magnus ei pilaa varmasti omalla egollaan joukkuehenkeä, ei vienyt sitä tärkeätä syvyyttä ja antaa Sedineille ainakin paremman vaihtoehdon kuin Kasipallo tai Klatter.

Siirto toiseen hyvään Kanadalaiseen joukkueeseen saattaa tehdä Arvedssonillekin pelkästään hyvää.
 

ilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Re: Re: Onko tämä Ruotsalainen imperiumi?

Viestin lähetti nuckhead
Canuckshan sai aikanaan ( kaudella 2001-2002 ) Lindenin ykköskierroksen varauksella. Linden on kakkos - kolmosketjun tasoinen pelaaja. Nyt jos tähän ykköskierroksen varaukseen olisi laittanut päälle vielä 40 pistettä kakkosylivoimasta tekevän Sopelin ja mahdollisesti tulevaisuudessa liigan arvokkaimpiin puolustaviin hyökkääjiin lukeutuvan Artem Chubarovin ( molemmilla on yli 10 vuotta edessään ja ovat aika varmoja pelaajia, eivät mitään toivotaan - toivotaan prospecteja ), jonkunlainen 60 - 70 pisteen hyökkääjä olisi hyvinkin ollut mahdollista saada. No ehkä Phoenix kapteeni Doan oli vähän liikaa...
Hyvä että lisäsit sanan "jonkunlainen". Pelaajia, jotka ovat tehneet urallaan nuo 60-70 pistettä, löytyy kauppa-arvoltaan moneen ryhmään, ja eiköhän tuolla paketilla ja halvemmallakin saada "jonkunlaisen" pelaajan. Tosin loppupeleissä Arvedsonin hintalaatusuhde saattaa olla parempi kuin tämän mysteerisen herra X:n.

Mainittakoon vielä, että olen edelleen sitä mieltä, etteivät Doan, Daze tai Carter ole "jonkinlaisia" pelaajia.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Näillä(kö) mennään

Näyttäisi Arvedsonin tulon myötä siltä, että Canucksin osalta kesän hankinnat on tehty. Tällä koostumuksella varmaankin aloitetaan ja jos palaset eivät loksahda kohdalleen voidaan Burkelta odottaa siirtoja kauden aikana. Kuten Burke joka välissä tuntuu huomauttavan, kausi on pitkä. Tuskin tämä kokoonpano kuitenkaan on täsmälleen se jolla keväällä pelataan.

Kesän aikana Canucks menetti kovuutta ja eurooppalaistui entisestään (Baron & Klatt vs Slegr & Arvedson). Arvedsonin tulo myös pudottaa todennäköisesti Brandon Reidin tai Jarkko Ruudun pois kokoonpanosta ja koska tuota kovuutta nimenomaan on menetetty luulisi Jarkon taistelevan nelosketjun paikan itselleen ja Reidin pelaavan ja kehittyvän vielä vuoden farmissa. Mitä Mike Keaneen tulee, toivon ettei häntä olla tosissaan tuomassa Canuckseihin pelaamaan vaan, että Keanen mukana olo kuvioissa liittyy vain johonkin Burken mystisiin waiver draft taktikointeihin.

Arvedson vahvistaa varmasti Canucksin alivoimapeliä joka saattaa olla melkoinen vahvuus ensi kaudella, Cooke - Chubarov, Lindgren – Arvedson alivoimassa ja reservissä vielä mm. Linden ja Ruutu, hyvältä näyttää.

Jos ajattelee missä mentiin vuosi sitten on Canucks mennyt vuodessa paljon eteenpäin. Hlavac, Druken, Letowski, Schaefer, Klatt, Skudra ovat vaihtuneet nimiin Arvedson, Lindgren, May, Salo, Malik, Hedberg. Ei hassumpaa, jostain vielä kovuutta lisää ennen playoffeja niin pitkälle mennään. Runkosarjassa Canuksilla on mahdollisuuksia tunkeutua neljän parhaan joukkoon lännessä. Läntisen konferenssin pahimmat kilpakumppanit ovat varmaankin vanhat tutut. Detroit vaikuttaa jälleen vahvimmalta. Coloradon kakkosketju on parempi kuin minkä tahansa muun joukkueen ykkösketju, paitsi Vancouverin :-), mutta maalivahtipeli lienee pieni arvoitus. Dallasissa Guerin palannee totutulle tasolleen ja Turco lienee jopa lännen paras maalivahti. Prongerin paluu vahvistaa ilman muuta St.Louisia. Anaheim on Kariyan lähdöstä huolimatta vahvistunut, enkä usko finaalikrapulan vaivaavan. Minnesotaa veikkaan sen sijaan suurimmaksi putoajaksi viime kauteen nähden. Eniten viime kaudesta lännessä tullee parantamaan Los Angeles, joka oli loukkaantumisten suhteen varmaan viime kauden epäonnisin joukkue liigassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: Re: Re: Re: Onko tämä Ruotsalainen imperiumi?

Viestin lähetti ilja
Hyvä että lisäsit sanan "jonkunlainen". Pelaajia, jotka ovat tehneet urallaan nuo 60-70 pistettä, löytyy kauppa-arvoltaan moneen ryhmään, ja eiköhän tuolla paketilla ja halvemmallakin saada "jonkunlaisen" pelaajan. Tosin loppupeleissä Arvedsonin hintalaatusuhde saattaa olla parempi kuin tämän mysteerisen herra X:n.

Mainittakoon vielä, että olen edelleen sitä mieltä, etteivät Doan, Daze tai Carter ole "jonkinlaisia" pelaajia.

Kun kerran "jonkunlainen pelaaja" herätti mielenkiintoasi noin paljon, niin kerron mitä sillä hain.

Tarkoitin tällä "jonkunlaisella pelaajalla" juuri tälläistä Dazen tai Carterin tasoista pelaajaa. "Jonkunlainen pelaaja" ei ole mikään halventava nimitys kakkosketjun pelaajasta, vaan käytin sitä vain koska en jaksanut alkaa spekuloimaan kaikilla mahdollisilla 2-ketjun nimillä, jotka olisivat Canucksia kiinnostaneet ja joihin joukkueella olisi ollut realistinen mahdollisuus. Jos Daze ja Calder eivät sitten tähän "jonkunlaisen pelaajan" ryhmään mielestäsi
kuulu, kerro ihmeessä, minkänimiseen ryhmään sinä arvon herrat rankkaisit.

Canucksin puhuttiin hakevan tälläistä "jonkunlaista pelaajaa", eli käytännössä se olisi tarkoittanut pelaajaa, joka on syntynyt vuosien 1978 ja 1973 välillä, pelannut tasaisesti ( samalla tasolla, ei yhden kauden piikkejä ), tehnyt noin 60 pistettä useampana jonkunlaisena kautena ja jonkunlainen palkkalappu olisi pitänyt olla alle neljän miljoonan taalan. Tälläistä "jonkunlaista pelaajaa"
joukkue haki, mutta päätyi Arvedssoniin. Osittain siksi, että Magnus oli erinomainen hinta-laatu suhteeltaan ja osittain, koska useat joukkueet pyysivät Burken mielestä liikaa tälläisestä "jonkunlaisesta pelaajasta".

Urallaan 60-70 pisteen rajan rikkoneita pelaajia on tietysti paljon ja näiden joukossa on tietysti paljonkin eri hintaluokan pelaajia, mutta pelaajan olisi pitänyt mahtua myös ikähaitarinsa puolesta muun avainryhmän sisälle. Eli mitään Steve Thomaksen tai Adam Gravesin kaltaista, uransa parhaat hetkensä nähnyttä veteraania joukkue ei hakenut ( en ala tässäkään erittelemään sen tarkemmin muita veteraaneja joita joukkue ei varmasti hakenut... ), vaan haki edellä mainittua "jonkunlaista pelaajaa".

Burke on tietoisesti kasannut Vancouveriin jonkunlaista joukkuetta, jonka ikärakenne on siinä 26 - 28 vuoden sisällä ( Bertuzzi, Jovanovski, Öhlund, Morrison, Malik, Sopel, Cloutier, Lindgren, Ruutu, Cooke... ) ja tätä pidetään yhtenä joukkueen jonkunlaisista vahvuuksista, koska näillä on urallaan menossa
suunnilleen sama vaihe ennen siirtymistä kolmenkympin klubiin. Moni on ikänsäkin puolesta puhjennut parin viime kauden aikana parhaaseen peli-ikään. Tulevan herra-X:n, eli siis jo kuuluisan "jonkunlaisen pelaajan ryhmään" kuuluvan pelaajan olisi pitänyt olla suunnilleen saman ikäinen.

Ja olen edelleen sitä mieltä, että Canucksilla olisi ollut mahdollisuuksia hankkia tälläinen "jonkunlainen pelaaja" jonkunlaisella kaupalla, johon olisi sisältynyt mm. jonkunlaisia nuoria, jo NHL uran alun tehneitä pelaajia ja lisänä jonkunlaisia varausvuoroja tai jonkunlaisia toivotaan - toivotaan prospecteja. Jonkunlaisella seuralla olisi varmasti ollut kiinnostusta saada
vahvistusta jonkunlaiselle tulevaisuudelleen antamalla nykyjoukkueensa top 3 tai top 4 laituri.

Moustachelle;

Aivan. Näillä mennään varmasti ensi kauteen. Olen varma, että ennen kauden alkua ei uusia vahvistuksia enää tule. Mielestäni joukkue on ensi kaudelle lähdettäessä paperilla parempi, mitä viime kauden lopulla nähtiin ja selvästi parempi, mitä viime kauden alussa. Selkein plussa on mielestäni maalin suulla ja myös mainitsemasi alivoimapelaaminen on kunnossa. Niin, ja erikoistilannepelaaminen kokonaisuudessaankin, koska myös ylivoimaan joukkueella on heittää kentälle viisikko, jollaista harvalla joukkueelta löytyy.

Joukkue on muuten myös todellakin eurooppalaistunut. Menetyksistä Klattin lähtö harmittaa, mutta Murray Baronin paras ominaisuus olisi ollut ensi kaudella kopissa. Baron ei olisi mielestäni enää mahtunut kunnolla top kuuden joukkoon pakeista ( uskon Allenin ajaneen jo ohi ) ja kun Slegr saatiin Baronia halvemmalla, mitään ei ole menetetty. Arvedsson puolestaan korvaa Klattin, joten tässäkään mielessä joukkue ei ole heikentynyt. Päinvastoin. Magnus voi olla vielä erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle.

Sitten huolestumisen aihetta; Olen veikannut Canucksille vahvaa kauden alkua kahdella edellisenä kaudella. Mutta mitä on jäänyt näiden kausien aikana käteen? Surkea alku. Canucks on joutunut viime kausina tekemään treidejä melko nopeasti kauden alusta ( toissa kaudella hankki Lindenin, Hlavacin, Letowskin, Warrinerin ja Bouckin ja viime kaudella Malikin+Langdonin ja Salon ). Nytkin
veikkaan hyvää alkua. Saapa nähdä, joutuuko joukkue tekemään jälleen treidin.

Toisaalta tässä mahdollisessa treidissä olisi se hyvä puoli, että Burke on hyvä niissä. Hän on pystynyt jäämään selvästi plussalle edelliskausilla ja nyt kesällä hän on tehnyt mielestäni ainakin näin ennen kautta ajatellen erinomaisia treidejä. Kariya menetettiin kun kaksikko Kariya - Selänne halusi muuttaa kimppaan, mutta Hedbergin treidi kakkoskierroksen varaukseen saattoi olla
pidemmällä tähtäimellä loistohankinta, samoin Arvedssonin treidi.

Menetyksinä näissä kahdessa treidissä on kakkoskierroksen varaus ja rahaa. Nämä eivät ole kuitenkaan suuria tappioita, sillä molemmat uudet pelaajat ovat hinta-laatu suhteeltaan erinomaisia ja joukkue on nuori, joten kakkoskierroksen varaus ei merkitse älyttömästi. Niin, ja toisaalta rahaakaan ei olla paljon tuhlattu uusiin pelaajiin. Klattin, Baronin, Letowskin ja Skudran palkat pois ja tilalle Mayn, Arvedssonin, Hedbergin ja Slegrin palkka.

Keane on mielenkiintoinen tapaus. Hän ei onnistunut Coloradossa viime kaudella ja nyt tämä kolminkertainen Stanley Cup voittaja, kolmessa eri joukkueessa vielä, ja ex-Montreal kapteeni joutuu tyytymään tryoutiin. Hän saa mielestäni aivan vapaasti taistella paikastaan leirillä, sillä joukkue ei menetä mitään. Korkeintaan saa yhden kaiken peliin pistävän, kokeneen pelaajan leirilleen ja harjoituspeleihin.

Keane toisi - saadessaan sopimuksen - johtajuutta ja kokemusta muuten melko nuoreen joukkueeseen. Hän ei tehnyt viime kaudella kuin viisi maalia ja toissakaudella kuusi, mutta uskon hänen pystyvän ( vaikkakaan hänen paras ominaisuutensa ei ole maalinteossa ) tekemään vähän enemmän. Viime kaudella hän pelasi 1.5 miljoonan taalan palkalla ja mikäli saa nyt sopimuksen,
palkka on varmasti alle miljoonan taalan. Moni pitää Keanea jo menetettynä pelaajana, mutta onhan hän nuorempi kuin Joe Nieuwendyk tai Igor Larionov, esimerkiksi.

Olen kovasti yrittänyt miettiä, miksi Keane tuli juuri Canucksin
harjoitusleirille. Jostain muualta Keane olisi hyvinkin saanut helpommin NHL paikan ja hän varmasti tietää, kuinka Burke suhtautuu nelosketjun pelaajien palkkaamiseen. Jos joukkueella on nelosessa jo yksi May, joka saa yli miljoona taalaa kaudesta, Burke ei halua maksaa toisella nelosen pelaajalle edes sitä, mitä tämä muualta NHL:stä saisi.

Keane halusi siis itse tulla joukkueeseen, jolla on jo ennestään varsin hyvä nelosketju, kilpailemaan paikasta ja kaiken mennessä hyvin Keane palkittaisiin tästä tsempistään pienemmällä palkalla, mitä hän muualta saa. Kuulostaako järkevältä? Mielestäni ei, mutta ehkä tuloon olivat jotkin muut syyt.

Keane uskoo itseensä. Sen vaikutelman ainakin saa kun hän tuli Canucksin leirille. Toisekseen Canucks valmentaja Crawford pitää Keanesta ja kaksikko tekikin hyvää työtä yhdessä jo aikanaan Coloradossa, jossa Keane oli voittamassa mestaruutta vuonna 1996. Kolmas tekijä saattaa olla se, että Winnipegista kotoisin oleva Keane on hyvin läheinen ystävä Canucksin farmijoukkueen Manitoba Moosen GM:n Craig Heisingerin kanssa. Ehkä Hirvien
laumanjohtajalla on sorkkansa pelissä.

Harjoitusleiristä

Canucksin harjoitusleiri on nyt takana. Kuusi päivää intensiivistä harjoittelua ja näiden aikana ehti tapahtua paljon. Leiri vietettiin Vernonin pikkukylässä ja kuuden päivän aikana tätä Canucksin leiriä kävi seuraamassa peräti 17.000 ihmistä. Canucks manageri Burke sanoi paikkaa erinomaiseksi leiripaikaksi ja lupasi tulla joukkueineen ensi vuonna uudestaan.

Kiekkobuumi on todella korkealla Vancouverissa jo nyt, vaikka peliäkään ei olla pelattu. Tästä kertoo myös se, että ensi kaudelle kausikortteja on myyty jo nyt 15.000. Yleisökeskiarvo ennätys tehtiin viime kaudella ja ensi kaudesta voidaan odottaa vielä parempaa. Hankala saada lippuja siis jos haluaa lähteä katsomaan paikan päälle pelejä.

Darren Langdon on kunnossa! Hän voitti joukkueen sisäisen pistepörssin, kahdessa ottelussa kolme maalia. Ehkä Langdon ottaa paikan ykkösestä Todd Bertuzzin paikalta... Toinen veteraanipelaaja, joka näyttää olevan erinomaisessa kunnossa, on Trevor Linden. Linden näytti useiden mielestä olevan leirin paras luistelija. Itse Linden kertoi olevan paremmassa kunnossa kuin edellisten viiden - 10 vuoden sisään, koska on viettänyt paljon aikaa Peter Twistin kuntokoulussa. Canucksin entisen kuntovalmentajan koulussa ei tunnetusti koskaan löysäillä.

Leirin suurin pettymys oli Fedor Fedorov. Tämä on harmi, sillä nuoremmalla Fedorovilla olisi pelillisiä lahjoja vaikka mihin, mutta miehen, vai pitäisikö sanoa pojan, pää ei kestä. Viime kaudella Fedor suututti asenteellaan Burken ja nyt hän myöhästyi joukkueen yhteisestä jääharjoituksesta. Kun Fedor sitten vaivaantui paikalle, hänet käännytettiin takaisin huoneeseensa. Hän oli leirille tullessa lisäksi surkeassa kunnossa. Tällä asenteella ei NHL paikkaa tulla koskaan saamaan. Kuka saisi kaivettua hänestä asennetta?

Nuori Tsekkipakki Tomas Mojzis oli ehdottomasti leirin positiivisin nuori pelaaja. Viime kaudella erittäin kovat tehot pakille WHL:n Seattle Thunderbirdsissa tehnyt Mojzis näytti olevan jo valmis pelaaja NHL:ään. Canucks kapteeni Markus Näslund sanoi Mojzisista; "Hän voi olla tähti NHL:ssä. En ymmärrä kuinka Toronto saattoi luopua hänestä. Hän on todella hyvä pelaaja."
Mojzis on erinomainen hyökkäävä puolustaja. Hänestä saattaa hyvin kasvaa tuleva ykkösylivoimapakki. Hän olisi tähän tehtävään jo nyt valmis - nyt nähdyillä näytöillä -, mutta on muistettava, että takana ei ole kuin kuusi leiripäivää.

Brent Sopelilla ei mene hyvin. No, hän vietti kesän yhdessä kauniin tyttöystävänsä Kelly Reevesin kanssa, mutta kuuli jatkuvasti erilaisia treidihuhuja. Hän varmaan pelästyi niitä niin paljon, että ajoi huikeat kutrinsa kesän aikana pois. Nyt leirillä, oudon näköinen, lyhytlettinen Sopel kuuli Crawfordilta, että
Canucks aikoo peluuttaa kahta parasta pakkia Ed Jovanovskia ja Mattias Öhlundia yhdessä. Sopelin peli on aikaisempien kausien aikana käynyt hyvin yhteen Öhlundin kanssa, mutta ei kenenkään muun. Nyt Sopel joutuu etsimään pakkikaverikseen tämän 'muun'.

Sedinin kaksoset näyttivät leirillä olevan kovassa kunnossa. Kaksoset antoivat medialle lausuntoja, joissa kertoivat myös itse tietävänsä, että lopullisen läpimurron paikka on nyt ensi kaudella eikä myöhemmin. Sedinit ovat saaneet kesällä lisää voimaa ja nopeutta. Toivottavasti peli käy myös kun kiekko putoaa jäähän lokakuun 9. päivä. Nyt olisi todellakin aika lunastaa odotukset.

Brandon Reid ja Jason King näyttivät myös olevan hyvässä kunnossa. Reid oli saanut kesällä kuusi kiloa lisää massaa ja Mattias Öhlund kertoi Reidin astuneen selvästi yhden portaan eteenpäin. Viime kaudella tämä entinen QMJHL liigan tähtipelaaja teki viisi pistettä seitsemässä pelissä. King teki puolestaan vaikutuksen manageri Burkeen. Burke sanoi Kingin olevan valovuoden viime kautta edellä. Myös King pääsi jo viime kaudella pelaamaan NHL:ssä muutaman ottelun.

Canucksilla on nyt edessään 10 harjoituspelin maratooni. Nämä 10 peliä pelataan seuraavien 17 päivän aikana ja joukkueen
mukana on edelleen 47 pelaajaa. Jesse Schultz ja Jason Lahoux on laitettu jo farmin mukaan, ykkösketjussa harjoituspeleissä pelannut Marc-Andre Bernier, Triston Grant ja Tsekkimolari Lukas Mensator on puolestaan laitettu juniorijoukkueisiin.

Jäljellä olevista 47 pelaajasta yhtä pelaajaa kohden ei tule kuin ehkä viisi tai kuusi harjoitusottelua ja parhaille ei sitäkään. Nuoret saavat näyttöpaikan ja esimerkiksi Markus Näslund ja Todd Bertuzzi pelaavat vain harvoin. Ensimmäinen harjoituspeli käydään jo tätä kirjoitettaessa kun Canucks kohtaa Minnesotan.
Näistä harjoituspelien tuloksista ei voi tehdä kovinkaan pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta edelleen muutama mielenkiintoinen kysymys leijuu ilmassa:

Nelosen laiturin paikka on auki. Jarkko Ruutu, Brandon Reid, Jason King vai Mike Keane? Magnus Arvedsson ei ole kysymysmerkki, mutta on hienoa nähdä hänen pelaamisensa Sedinin kaksosten kanssa. Entä mitä tekevät pakkiprospectit Tomas Mojzis ja Kiril Koltsov? Vaikea mahtua pelaamaan, mutta entä tulevaisuus? Miten he pelaavat kun vastassa on toisen joukkueen parhaat prospectit ja jo NHL:ssä paikkansa vakiinnuttaneet pelaajat? Entä maalivahti Johan Hedbergin esitykset harjoituspeleissä? Ainakin näihin kysymyksiin saadaan joitakin vastauksia seuraavien 10 pelin aikana.

Edittinä: Canucks voitti Minnesotan ensimmäisessä harjoituspelissä maalein 1-0. Maalintekijänä Mats Lindgren, syöttäjinä tryoutilla oleva Mike Keane ja Mikko Jokela. Laukaukset menivät aika kirkkaasti Vancouverille, Minnesotavahti Manny Fernandez oli kiekon tiellä 42 kertaa, Canucksin torjuntahommat jakoivat Alex Auld ja Tyler Moss ja nämä joutuivat torjumaan vain 12 kertaa. Auld ja Moss ovat molemmat farmimaalivahteja. Toivottavasti seuraavassa ottelussa nähtäisiin maalin suulla ensimmäistä kertaa Moose Hedberg.

Ottelun toisessa erässä Minnesotan idioottigooni Matt Johnsson taklasi Mattias Öhlundin pään laitaan kuuleman mukaan erittäin rumasti. Johnssonilta tälläistä temppua näinkin "tärkeässä" pelissä voitiin odottaa. Toivottavasti Öhlund on kunnossa. Harmi, että Gaborik ei pelaa. Seuraavassa ottelussa Canucksin Langdon ja May voisivat nimittäin taklailla vuorostaan häntä sääntöjen vastaisesti. Tai no ei kuitenkaan. Toivottavasti Canucksin pelaajat eivät syyllisty tälläiseen idioottimaisuuteen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Canucks
>Toivottavasti seuraavassa ottelussa nähtäisiin maalin suulla ensimmäistä kertaa Moose Hedberg.

Hedberg sai treeneissä luistimesta viilloon polveen, eikä lähtenyt vieraskiertueelle mukaan. Canucks kohtaa vieraissa tänään uudestaan Minnesotan, maanantaina Edmontonin ja tiistaina Calgaryn. Eka kotipeli on torstaina Phoenixiä vastaan, toivottavasti Hedberg on pelikunnossa silloin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Viestin lähetti Moustache Dave #44
>Toivottavasti seuraavassa ottelussa nähtäisiin maalin suulla ensimmäistä kertaa Moose Hedberg.
Mistä tuo Moose lempinimi Hedbergille tulee vai siitä että hän on pelannut Manitoba Moosessa?
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Dana77 kysyy:
>Mistä tuo Moose lempinimi Hedbergille tulee vai siitä että hän on pelannut Manitoba Moosessa?

Vastaus löytyy mm. tästä ketjusta, nuckhead kirjoittaa edellisellä sivulla:

>...Hedberg oli tällöin tärkeässä roolissa maalillaan ja sai Pittsburghin kannattajilta lempinimen Moose. Moose tuli siitä, että Hedberg tuli juuri ennen kauden alkua Pittsburghiin Manitoba Moosesta ( nykyinen Canucksin farmijoukkue Manitoba oli silloin Pittsburghin farmijoukkue ) ja kun hän onnistui hyvin, kannattajat alkoivat kutsua torjuntoja "Moose Callseiksi".
 

ilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Re: Re: Re: Re: Re: Onko tämä Ruotsalainen imperiumi?

Viestin lähetti nuckhead
Tarkoitin tällä "jonkunlaisella pelaajalla" juuri tälläistä Dazen tai Carterin tasoista pelaajaa. "Jonkunlainen pelaaja" ei ole mikään halventava nimitys kakkosketjun pelaajasta, vaan käytin sitä vain koska en jaksanut alkaa spekuloimaan kaikilla mahdollisilla 2-ketjun nimillä, jotka olisivat Canucksia kiinnostaneet ja joihin joukkueella olisi ollut realistinen mahdollisuus. Jos Daze ja Calder eivät sitten tähän "jonkunlaisen pelaajan" ryhmään mielestäsi
kuulu, kerro ihmeessä, minkänimiseen ryhmään sinä arvon herrat rankkaisit.
Daze ja Carter kuuluvat samaan ryhmään kuin Shane Doan, Adam Deadmarsh tai Jason Arnot. Kaikki ovat 25-30 vuotiaita, jotka ovat saaneet urallaan jotain aikaiseksi (60-70 pistettä, Stanley Cup...) ja joille maksetaan nykystandardien mukaan maltillisesti. Lisäksi kyseisillä pelaajilla on SUURI rooli joukkueissaan. Toisin sanoen pelaajan menettäminen heikentää joukkuetta ja tämän vuoksi heistä pitää alihinnan sijaan maksaa ylihintaa.

Mielestäni Vancouverilla ei ole tällä hetkellä mitään sellaista tarjottavaa (oletan, että Näslund, Bertuzzi, Jovanovski ja Morrison eivät ole kaupan), jonka vuoksi esimerkiksi Mike Smith olisi valmis riskeeraamaan ensi kauden menestyksen ja oman työpaikkansa. Sopel ei ole yhden piikin (37 pisteen kauden) jälkeen vielä pommin varma 40 pisteen puolustaja. Joka joukkueesta löytyy 1-2 artemchubarovia (3.-4. ketjun 20 pisteen puolustava hyökkääjä). Jos ei löydy, waiver draftista saa ilmaiseksi. Ensimmäisen kierroksen varausvuoro tuntuu todella houkuttelevalta sen löytyessä top 10:stä (Vancouverin ensi kesän vuoro luultavasti välillä 20-30).

Miksi Smith/Sather/Barnet siis heikentäisi omaa joukkuettaan myymällä aivainpelaajan pois saadakseen tilalleen kamaa, jota löytyy jo varastosta? Vai onko se Ovechkin niiiin hyvä?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Onko tämä Ruotsalainen imperiumi?

Viestin lähetti ilja
Daze ja Carter kuuluvat samaan ryhmään kuin Shane Doan, Adam Deadmarsh tai Jason Arnot. Kaikki ovat 25-30 vuotiaita, jotka ovat saaneet urallaan jotain aikaiseksi (60-70 pistettä, Stanley Cup...) ja joille maksetaan nykystandardien mukaan maltillisesti. Lisäksi kyseisillä pelaajilla on SUURI rooli joukkueissaan. Toisin sanoen pelaajan menettäminen heikentää joukkuetta ja tämän vuoksi heistä pitää alihinnan sijaan maksaa ylihintaa.

Mielestäni Vancouverilla ei ole tällä hetkellä mitään sellaista tarjottavaa (oletan, että Näslund, Bertuzzi, Jovanovski ja Morrison eivät ole kaupan), jonka vuoksi esimerkiksi Mike Smith olisi valmis riskeeraamaan ensi kauden menestyksen ja oman työpaikkansa. Sopel ei ole yhden piikin (37 pisteen kauden) jälkeen vielä pommin varma 40 pisteen puolustaja. Joka joukkueesta löytyy 1-2 artemchubarovia (3.-4. ketjun 20 pisteen puolustava hyökkääjä). Jos ei löydy, waiver draftista saa ilmaiseksi. Ensimmäisen kierroksen varausvuoro tuntuu todella houkuttelevalta sen löytyessä top 10:stä (Vancouverin ensi kesän vuoro luultavasti välillä 20-30).

Miksi Smith/Sather/Barnet siis heikentäisi omaa joukkuettaan myymällä aivainpelaajan pois saadakseen tilalleen kamaa, jota löytyy jo varastosta? Vai onko se Ovechkin niiiin hyvä?

Niin, tämä Dazen, Carterin, Doanin, Deadmarshin ja Arnottin muodostama kuuluisa pyhä viisikko, ryhmä "Untouchables" oli varmaankin kiinnostuksen kohteena myös Canucksilla, mutta valitettavasti Canucksilla oli antaa vaihdossa vain waiver draft kamaa...

Ensinnäkin voisin sanoa tästä viisikosta, että nämä ovat hyviä, samanikäisiä ja Pohjois-Amerikkalaisia pelaajia. Viisikosta Arnott ja Deadmarsh ovat voittaneet Stanley Cupin. Näistä viidestä Deadmarshista en kovin paljon kuitenkaan maksaisi, koska seuraava aivotärähdys ja ura on finaalissa. Hänestä en todellakaan maksaisi 'ylihintaa'. Ai niin, eihän Canucks ollut maksamassakaan kuin alihintaa. artemchubarovin ja Sopelin tasoiset pelaajat kun ovat tälläisiä.


Et ole näköjään kovinkaan tarkasti seurannut esimerkiksi Artem Chubarovin uraa, joten kerron sinulle vähän hänestä. Toivottavasti huomaat, että pelaajalla voi olla SUURI rooli joukkueessa, vaikka ei olisikaan jokaisen iltapäivälehden lööpissä ja pistepörssin kärjessä ja puolustavankin pelaajan menetys voi
oikeasti heikentää joukkuetta...

Ensinnäkin Chubarov oli aikanaan Venäjän nuorten maajoukkueen avainpelaajia ja hänet varattiin vuoden 1998 Draftissa numerolla 31. Eli nykydraftissa, joka on laajempi kuin silloin, Artem olisi ollut heti toisen kierroksen ensimmäinen pelaaja. Hän pääsi näin korkealle Draftissa pelkillä puolustavan hyökkääjän taidoilla ja tämä puolustuspeli on edelleen Artemin vahvin ominaisuus, vaikka onkin sitten Draftin monipuolistanut peliään. Aika harvoin puolustava hyökkääjä varataan näin korkealla. Tämä kertoo jotain siitä lahjakkuudesta ja luonteesta,
jota Artem näytti jo nuorena.

Hän on tässä puolustuspelissä tällä hetkellä erittäin hyvä, vaikka ei olekaan vielä valmis pelaaja. Mutta niin kuin jossain aikaisemmassa viestissä kirjoitin, odotan häneltä tulevaisuudessa ehdokkuutta jopa Selke-Trophyyn asti. Hänellä on siihenkin mielestäni lahjoja, sillä sitten varauksen, hänen pelinsä on, niin kuin mainitsin, monipuolistunut.

Artem teki aikanaan, tullessaan Pohjois-Amerikkaan, AHL:n ja IHL:n farmiliigoissa pisteitä yli piste per ottelu tahdilla puolustavasta roolista huolimatta ja tämän lisäksi hän pelasi joukkueensa ykkösalivoimaa - nämä kaikki parikymppisenä nuorukaisena uudessa maassa ja uusissa kuvioissa. Hän oli jo
silloin haluttu pelaaja monen joukkueen listoilla, mutta Burke halusi pitää Venäläisen.

Olen varma, että NHL:stä löytyy edelleen monta joukkuetta, jotka ottaisivat koska tahansa Chubarovin joukkueeseensa ja maksaisivat hänestä hyvin. Miksi?

Ensinnäkin, Chubarov on halpa pelaaja. Hän ei ole tehnyt puolustavasta roolista johtuen vielä isoja pisteitä ja vaikka onkin pelannut oman roolinsa hyvin, nuorille puolustaville hyökkääjille ei makseta kovin paljon ( kaikki kuitenkin tietävät kuinka tärkeää on omata nuori ja erittäin hyvä puolustava hyökkääjä, jolla on edessään noin 15 vuotta NHL:ssä ).

Toiseksi, Chubarov on onnistunut aina parhaiten silloin kun on ollut tiukka paikka. Aikanaan hän teki nuorten MM-kisoissa Kanadaa vastaan voittomaalin jatkoajalla, myöhemmin NHL:ssä hänen parhaat pelinsä ovat tulleet playoffeissa. Mainittakoon, että hänen onnistumisesta playoffeissa kertovat mm. hänen
playoffien aloitusvoittoprosentti, joka on koko uralla komea 57.46. Myös hänen peliaikansa on noussut playoffeissa verrattuna runkosarjaan.

Kolmanneksi, Chubarov on kehittynyt joka kausi hyvin eteenpäin. Parhaiten hänen kehityksensä on näkynyt puolustuspelissä, mutta myös hänen pistesaldonsa on kasvanut NHL:ssä ja hänen kokonaispelinsä on parantunut. Viime kaudella tulleet 20 pistettä tulivat 62 ottelussa, joten kokonaisen kauden pelatessaan hänellä olisi ollut saumat rikkoa 30 pisteen raja.

Chubarovin taidoista sen verran, että hänen luistelunsa on jo hyvää NHL luokkaa, ehkä keskiarvoa korkeammalla, hänen aloituksensa ovat keskiarvoa parempia, hänen laukauksensa ( usein rannelaukaus ) on keskiarvoa parempi ja hänen kokonsa, mailatekniikkansa ja kykynsä suojata kiekkoa ovat kaikki keskiarvoa parempia.

Neljänneksi, Chubarov harjoittelee erittäin paljon tullakseen paremmaksi pelaajaksi. Hän on yksi Vancouverin joukkueen ahkerimmista harjoittelijoista ja hän jää usein treenien jälkeen kentälle. Kaikki valmentajat rakastavat pelaajaa, joka tekee paljon extraa. Chubarov on lunastanut Crawfordin suosion.

Viidenneksi, Chubarov ei tee tyhmiä virheitä, eikä ota tyhmiä jäähyjä. Chubarov on ehkä epävenäläiseen tapaan huomattavasti enemmän joukkuepelaaja kuin yksilöurheilija. Hän ei sooloile ( eikä tosin tee kovin näyttäviä harhautuksia
riskitilanteissa ), vaan pelaa mielummin varman päälle kaikki tilanteet. Tämän vuoksi Artem laitetaan kentälle lähes aina kun omaa maalia joudutaan pelin lopuilla suojelemaan.

Kuudenneksi, Chubarovilla on hyvä upside. Mielestäni hänellä on mahdollisuuksia aina kakkosketjuun ja siihen mainittuun Selkeen saakka. Mutta ei aivan vielä - pariin kauteen. Nimittäin päästäkseen tähän asemaan, hänen offensiivinen pelinsä pitää parantua ja hänen pitää syrjäyttää joko Henrik Sedin tai Brendan
Morrison. Ilman loukkaantumisia tätä mahdollisuutta ei tule.

Yhteenvetona Chubarovista voisi sanoa, että hän on todella hyvä, nuori kahden suunnan pelaaja, joka voi tehdä tulevaisuudessa pisteitä. Chubarov on erittäin hyvä omassa päässä ja on todistanut olevansa paljon töitä tekevä, energinen pelaaja playoffeissa.

Entä sitten Sopel? Mielestäsi hän ei ole yhden piikin vuoksi vielä pommin varma 40 pisteen puolustaja. Hei, tästä olen samaa mieltä kanssasi! Nimittäin kukapa olisi kahden yli 60 ottelun runkosarjakauden jälkeen 'pommin varma yhtään mitään'. Sopelilla on kuitenkin kaikki mahdollisuudet kehittyä tälläiseksi 40
pisteen pakiksi.

Hän muistuttaa minusta hyvin paljon entistä Canucks pakkia Adrian Aucoinia, joka teki Sopelin tapaan nuorena paljon virheitä, oli myös late-bloomer, oli tunnettu hyvänä PP pakkina ja sai myöhemmin paketin kasaan. Tällä hetkellä Aucoin on ehkä Islandersin ykköspakki, vaikka joukkueessa pelaa mm. Roman
Hamrlik ja Janne Niinimaa.

Sopel on näyttänyt tähän mennessä kykenevänsä hyökkäyspeliin, mutta tämä kokonaispaketin rakentaminen on vielä vaiheessa. Viime kaudella tuli omassa päässä virheitä, jotka näkyivät kauden lopussa, +/- saldo oli joukkueen huonoin, - 15, kun pakkikaveri Öhlundilla luku oli +1. Mutta aivan toivotonta tämä oman pään pelaaminen ei ole, sillä toissakaudella Sopelin +/- saldo oli kuitenkin +21. Hän ei ole niin huono omassa päässä, mitä tilastot viime kaudelta kertoivat. Mutta vielä epätasainen ja tätä tukee tämä tilasto.

Tästä Sopelin hyökkäyspelistä voidaan sanoa sen verran, että viime kauden 37 pistettä oli uran tähän mennessä korkein saldo, mutta mahdollisuuksia olisi ollut vielä enempään. Etenkin jos Sopel olisi pelannut jossain toisessa joukkueessa. Sopel ei saanut Vancouverissa nimittäin kunnollista ylivoima-aikaa Morrison - Bertuzzi - Näslund ketjun takana ja joutui pelaamaan "vain" kakkosylivoimaa. Tasakentällisin Sopel oli tehokkaampi kuin Niinimaa, Timonen, Numminen tai Aucoin, esimerkiksi.

Saadakseen ykkösylivoima-aikaa, Sopelin olisi pitänyt syrjäyttää Ed Jovanovski ykkösylivoimasta ja tämä ei ole kovin helppoa. Jossain toisessa joukkueessa Sopel olisi päässyt pelaamaan ylivoimaa parhaiden hyökkääjien kanssa kun jokaisessa joukkueessa ei ole Jovanovskia viivalla. Nämä ykkösylivoimasta
tulleet pisteet vaikuttavat pakeilla erittäin paljon ja Sopelin tehot kärsivät tästä.

Ja vielä tästä ylivoimasta; Canucks pelaa aika paljon ykkösylivoimaansa siten, että Bertuzzi on maalin edessä, Näslund kaarella, Morrison pelinrakentajan paikalla, Henrik Sedin vanhalla Andrew Cassellsin paikalla toisena viivamiehenä ja Jovanovski toisella puolella viivaa. Ykkösylivoimassa ei siis ole kuin yksi pakki. Kakkosylivoimassa pelaa kaksi pakkia ja nimet Öhlund, Sopel ja Salo ovat nämä kiertävät pakit. Salon laukaus on joukkueen kovin ja hän laukoo lähelle 100 mailia tunnissa, Sopel ja Öhlund laukoivat Canucksin all-stars kisassa viime kaudella molemmat yli 96 mailia tunnissa. Sopelilla on siis pelotetta myös viivalta.

Se Sopelista, mutta jos tälläisiä Chubarovin tasoisia pelaajia on saatavilla waiverista tosta vain, laitan paperit menemään Vancouverin toimistoon managerin paikalle. Jos nimittäin managerina oleminen on näin helppoa, jopa minulla on
mahdollisuuksia viedä Canucks mestaruuteen. Ei tarvita kuin ykkösketju ja loput ilmaisina waiverista tai Sopelin ja Chubarovin tasoisina varastosta. Kylläpä helpotti saada tietää, että jokaisesta joukkueesta löytyy kasapäin 40 pisteen pakkeja ja näitä "artemchubaroveja", joilla ei ole käyttöä oikein mihinkään. Ai
niin, paitsi tärkeisiin rooleihin eräässä 104 pisteen joukkueessa
Länsi-Kanadassa.
 

ilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olkaamme kärpäsinä katossa, kun Vancouverin GM Brian Burke yrittää vahvistaa joukkuettaan.

Vancouverin Burke soittaa Chicagon Smithille:

- Moi Burke täällä. Me halutaan Daze. Te saatte Artemin, Sopelin ja varausvuoron.
- Terve Brian. Mitä helvettiä me teemme Chubarovilla. Meillä on senttereinä Arnason, Ruutu ja Yakubov, jotka ovat yhtä vanhoja tai nuorempia ja helvetin paljon lahjakkaampia kuin teidän venäläinen wonder kid. By the way Brian, Tuomo ja Mikhail pyyhkii Artemilla pyllynsä. Sopel me voidaan ottaa. Te saatte Sullivanin. Daze ei liiku mihinkään, jos tänne ei tule Bertuzzi tai Jovanovski. Morrisonia lupaan harkita.
- Mutta hei, te saatte Artemin. Se on tehnyt parhaimmillaan vain 50 pistettä vähemmän kuin Daze.
- Saatana. Etkö tajua, että Daze on meidän paras ja ainoa hyökkäyspään uhka. Se mies ei liiku mihinkään jos ei saada vastaavaa tilalle.
- Hei C'mooon. Törkeetä ylihinnoittelua. Nyyh, Nyyh, Nyyh...
- Tuut, Tuut, Tuut, Tuut, Tuut...

Vancouverin Burke soittaa Phoenixin Barnettille:

- Moi Burke täällä. Me halutaan Doan. Te saatte Artemin, Sopelin ja varausvuoron.
- Moro. Ensinnäkin Brian, olet sekaisin. Doan ei ole myynnissä. Chubarov? What a fuck me tehdään sillä. Meillä on Hrdina, Gratton ja Langkow.
- Mutta Artem on nuori. Se on lupaava.
- Kuules Brian, Taffe pyyhkii Artemilla pyllynsä.
- Hei C'mooon. Törkeetä ylihinnoittelua. Nyyh, Nyyh, Nyyh...
- Tuut, Tuut, Tuut, Tuut, Tuut...

Vancouverin Burke soittaa Rangersin Satherille:

- Moi Burke täällä. Me halutaan Carter. Te saatte Artemin, Sopelin ja varausvuoron.
- Terve Brian. Tiedätkös, Ansonilla on suuri rooli joukkueessa. Se pelaa Lindrosin kanssa. Mä luulen, että niillä on kivaa yhdessä. Mun munissa kutisee sellaiset kutinat, että Anson ja Eric ovat ensi vuonna helevetin kova dynamic duo. Musta tuntuu, että mä olisin vähän pöhkö, jos nyt möisin Ansonin. Pitäisi saada tilalle ykköskentän voimalaituri. Ketäs teillä on: Bertuzzi...
- No mutta te saatte Artemin. Se on tosi lupaava. Se on tehnyt IHL:ssa 10 pelissä 11 pistettä.
- Näin meidän kesken Brian, Jamie pyyhkii Artemilla pyllynsä.
- No mutta entäs Sopel ja varausvuoro...
- Brian, you must be kiddin' maa freend. Meillä on Poti. Me ei tarvita toista hyökkäävää hazardipakkia. Varausvuoro? Fuck, meillä on rahaa, me ei tarvita varausvuoroja.
- Hei C'mooon. Törkeetä ylihinnoittelua. Nyyh, Nyyh, Nyyh...
- Tuut, Tuut, Tuut, Tuut, Tuut...

Vancouverin Burke soittaa Dallasin Armstrongille:

- Moi Burke täällä. Me halutaan Arnott. Te saatte Artemin, Sopelin ja varausvuoron.
- Terve. Tiesitkö, että Jason on meidän ykkössentteri tällä hetkellä. Toisin sanoen vähän niinku helvetin tärkeä jätkä meidän joukkueelle. Mikä vähän niinku tarkoittaa sitä, että mies ei liiku mihinkään, jos ei saada vastaavaa tilalle. Lupaan harkita, jos tarjoat Morrisonia ja ekan kierroksen varausvuoroa. Tosin Morrison on säälittävä pussy verrattuna Jasoniin.
- No mutta hei. Te saatte Artemin. Se on tosi lupaava puolustava hyökkääjä. Teki viime vuonna 20 pistettä.
- Fuck, Niko pyyhkii Artemilla pyllynsä.
- Hei C'mooon. Törkeetä ylihinnoittelua. Nyyh, Nyyh, Nyyh...
- Tuut, Tuut, Tuut, Tuut, Tuut...
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Loistavaa tarinaa ilja! Aivan mahtava. Ei voinut olla nauramatta. heh. Minusta kans Chubarov on vähän yliarvostettu pelaaja monen Canucks lasin takana. Hänen laisiaan työmyyriä on joka joukkueessa melkein. Ja farmista niitä löytyy vielä enemmän jotka eivät vaan ole saaneet näyttöpaikkaa. Artem on ihan ok pelaaja mutta ei korvaamaton. Ei ainakana minun mielestäni.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Brian Burke on kulttihahmo boardseilla siinä missä Brett Hull, Matt Foy, Jere Lehtinen tai Patrice Briseboiskin. Hauskoja Burke-puheluita löytyy lisääkin... Googlettamaan!
 

Särki

Jäsen
Olipahan puhelinkeskustelut!

Näin tutustuimme GM:ien arkeen ja huomasimme ettei ole helppoa heilläkään myydessään ns. huippulupauksiaan, kuten Artem "Who the fuck is Artem?" Chubarov jne.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pakko sanoa, että olipa Burkella mielenkiintoiset ja hauskat puhelut! heh. Hyvin kirjoitettu Ilja. Pari asiaa kuitenkin pitää oikaista. Ensinnäkin en usko, että Burke olisi tavoitellutkaan Arnottia. Enemmänkin Canucks yritti saada kakkoseen laituria jostain sellaisesta joukkueesta, joka on rakennusvaiheessa ja / tai haluaa pienentää budjettiaan. Muun muassa Chicago ja Phoenix ovat tälläisiä rakennusvaiheessa olevia joukkueita. Rangersin Carterin otin esiin, koska hänestä oli paljon puhetta ( =huhua ).

Toisekseen Chubarov ei ole Wonder Kid, huippulupaus ( paitsi ehkä puhtaasti puolustavana hyökkääjänä ) eikä mikään korvaamaton pelaaja. En ole häntä sellaiseksi koskaan väittänytkään ja siksi Canucksilla olisi ollut mahdollisuus treidatakin hänet. Chubarov on nuori ja erittäin lupaava puolustava hyökkääjä, joka tulee pelaamaan parhaat ottelunsa vasta muutaman vuoden päästä.

Tällä hetkellä hän ei ole korvaamaton, vaikka onkin tärkeä pelaaja. Aina voidaan kuvitella, että tämä ja tämä farmipelaaja korvaisi Chubarovin, mutta miksi he eivät sitten tee sitä! Miksi Chubaroville maksetaan tiukan budjetin joukkueessa ja puolustavassa roolissa miljoona taalaa kaudessa jos joku toinen vastaava olisi saatavissa parilla sadalla tuhannella taalalla. Vai onko Burke, joka on tehnyt Canuckseissa loistavaa työtä, tehnyt arviointivirheen juuri Chubarovin kohdalla. Onko Chubarov joukkueen musta lammas, josta maksetaan turhaan liian paljon? Saisiko Chubarov jossain muualla selvästi vähemmän?

En oikein usko. Eivät Burke tai Crawford ole mitään Chubarovin faneja, jotka roikottavat Venakkoa väkisin joukkueessaan. Chubarov on ansainnut itse jokaisen minuuttinsa jonka pelaa ja ansaitsi myös jatkosopimuksensa.

Chubarovilla on ollut ja on edelleen haastajia pelipaikkansa suhteen. Tällä hetkellä Canucksin harjoitusleirillä on ehkä kovempi taistelu pelipaikoista kuin koskaan ja jos mennään taaksepäin, Chubarovin ovat haastaneet mm. Mats Lindgren, Harold Druken, Josh Holden, Todd Warriner, Mike Stapleton, Denis
Pederson, Fedor Fedorov ja Brandon Reid. Joukossa on siis sekä nuoria, että kokeneita pelaajia. Kolmosen sentterin paikka on kuitenkin mennyt Chubaroville viime kausina. Miksi? Miksi 20 pisteen 'artemchubarov' pelaa joukkueessaan tärkeässä roolissa ja miksi Canucks ei hanki tilalle ketään toista?

( Muistakaa jälleen, että en tarkoita tässä seuraavassakaan sitä, että Chubarov olisi wonder kid, vaikka häntä kehunkin; )

Eli Chubarovin viime kaudesta voidaan sanoa vielä sen verran, että hän oli Canucksissa juuri se pelaaja, joka pelasi vastustajan ykköstä vastaan kaikkein eniten. Mats Lindgren oli toinen, mutta nelosen sentterinä ei saanut lähellekään vastaavaa vastuuta. Chubarov sai ketjuineen pelata ilta illan jälkeen Forsbergia, Jagria, Thorntonia, Lemieuxia, Hossaa tai Modanoa vastaan.

Tämä vastuu kertoo jotain Canucks valmentaja Crawfordin luotosta Chubarovia kohtaan ja kun muistetaan nimenomaan sentterin rooli tälläisessä tehtävässä, voidaan sanoa Chubarovilla olleen tärkeän roolin. Trevor Lindenhän on alunperin
sentteri ja hänetkin oltaisiin voitu laittaa Chubarovin paikalle, mutta Crawford luotti Artemiin. Chubarovilla oli kauden päätyttyä +/- saldona +4, joten Canucksin valmennusjohto oli varmaankin tyytyväinen Chubarovin peliin näitä tähtiketjuja vastaan.

Se, että häntä ei noteerata täällä Suomessa mitenkään johtuu osittain varmaankin tästä. Hänen päätehtävänsä oli pelata nolla nollaa vastustajan tähtiä vastaan. Siinä roolissa ei kovin suuriin mainetekoihin pääse ja katsojien pitää todella KATSOA Chubarovin peliä saadakseen kunnon kuvan hänen
puolustustaidoistaan. Mistään tulosruudusta, urheiluruudusta tai NHL ToNightista hänen peliään on turha etsiä. Mistähän johtui viime kaudella esimerkiksi se, että Canucksin ykkönen oli lähes jokaisessa ottelussa vastustajan parasta ketjua tehokkaampi? Tietysti se johtui ykkösen tehoista, mutta pitkälle myös siitä, että Chubarov oli ketjuineen pitämässä tätä nolla nollaa.

Mitä tulee sitten tuohon ensimmäiseen puheluun Smithille, oli aika hauska veto rankata Mikhail Yakubov Chubarovin edelle! Siis kaveri, joka ei ole edes AHL:ssä päässyt kunnolliseen rooliin, "pyyhkii Artemilla pyllynsä"? Niillä 11 pisteelläkö, jotka Yakubov viime vuonna "hurjasteli" AHL:ssä!? C'mooon. Chubarov teki saman ikäisenä nämä 11 pistettä KYMMENESSÄ ottelussa, Yakubov pelasi 62 ottelua. Chubarov on lisäksi parempi puolustuspelissä. Ja Yakubov pyyhkii pyllynsä!? Just. Näinhän se taas menee...

Ja Tuomo Ruutu pyyhkii myös? JOS polvet kestää, niin SAATTAA olla, että parin kauden päästä, mutta vielä hän ei ole pelannut PELIÄKÄÄN NHL:ssä, eli on vähän liian aikaista puhua mistään pyyhkimisestä. Tuomosta voi tulla Chubarovia parempi pelaaja, mutta entäs sitten. Chubarov on puolustavan roolin pelaaja,
Tuomo kahden suunnan pelaaja.

Entä Taffe sitten? Vaikka Taffe onkin lahjakas pelaaja niin 20 NHL ottelun perusteella ja miinus neljällä ei pyyhitä vielä mitään. Lisäksi väität, että PHOENIXIN VITOSentteri pyyhkii VANCOUVERIN KOLMOSsentterillä pyllynsä? Selvä. Näinhän se menee. heh. Olet hauska kaveri Ilja.

Jatkoa seuraa... Sopel on hazardipakki. Jaaha, selvä. Katsotaanpa. Sopel on 222 NHL ottelua kestäneellä uralla plussalla +18. Eli Sopel EI TODELLAKAAN OLE hazardipakki, hän on pluspelaaja. Sopel on tehnyt 22 maalia, 61 syöttöä eli 83
pistettä. Sopelilla on mainitun Potin, eli sen toisen "hazardipakin" kanssa aika lailla saman kaltaiset tilastot mitä tulee piste per ottelu tahtiin NHL:ssä, mutta +/- sarake Sopelin uralla on mainittu +18, Potin uralla -2. Viime kauden playoffeissa Sopelin tehot olivat 14 ottelussa 2+6=8, eli playoffeissa tämä "hazardipakki" oli koko NHL:n puolustajista sijalla 10.

Edellä tai samoissa pisteissä ( Ozolinsh ja Kuba samoissa ) olevat puolustajat Niedermayer, Stevens, Rafalski, Chara, Redden, Jovanovski, Ozolinsh Zupov ja Kuba pelasivat Zupovia lukuunottamatta enemmän pelejä kuin Sopel. Näistä Devilsin kolmikko pelasi 10 ottelua enemmän, Ozolinsh seitsemän ottelua ja Kuba sekä Ottawa kaksikko neljä ottelua enemmän. +/- sarakkeeseen Sopelilla tuli playoffeissa -2, mutta Canucksissa Murray Baronilla oli -5, Marek Malikilla -7 ja Ed Jovanovskilla -5. Tämän sinun tilastointitapasi mukaan kaikki Canucksin pakit ovat varmaankin näitä hazardipakkeja. Hazardipakeilla saavutettiin 104 pistettä. Ei huonosti.

Lopuksi haluan sanoa, että tämä keskustelu on ollut mielenkiintoinen ja sokerina pohjalla oli tämä Burken puhelinkeskustelu, mutta tämä ei näytä etenevän mihinkään. Minä ja monet muut Chubarovia seuranneet arvostavat häntä,
monet muut ( ehkä sellaiset jotka eivät ole seuranneet häntä ) eivät. Suomessa ja Ruotsissa, jossa faneille näytetään ehkä pari Canucksin matsia kaudessa, joukkueen kolmosketjun pelaajat eivät nouse esille. Täällä noteerataan kyllä hyökkäävät pelaajat jokaisesta joukkueesta, mutta nämä joukkueelleen tärkeää työtä tekevät puolustavat pelaajat jäävät turhaan mainitsematta.

Voin olla tästä Chubarovin tulevaisuuden Selke ehdokkuudesta täysin hakoteillä. Voi olla, että Chubarov ei pääse koskaan kolmosketjua pidemmälle. Voi olla, että hänestä tulee farmipelaaja, joka kiertää pari farmijoukkuetta ja lähtee sitten takaisin Venäjälle. Mikään ei ole varmaa silloin kun pelaaja on vähän päälle 20-vuotias. Se on lähes varmaa, että mitään huippupistemiestä hänestä ei tule, mutta nykykiekkossa elintärkeä erittäin hyvä puolustava hyökkääjä kylläkin. Se on sitten eri asia, missä hän pelaa viiden - kymmenen vuoden päästä. Kilpailu on niin kovaa, että Canucksissa esim. Ryan Kesler voi ottaa hänen paikkansa vielä jatkossa.

Jos pidät Chubarovia täytemiehenä, siitä vain, mutta kannattaisi KATSOA häntä ennen kuin hutkii ( oletan, että asut Suomessa ja näet Canucksia vain Canalplussalta, korjaa jos olen väärässä. Korjaa myös jos olet todellakin seurannut häntä ). Chubarov on arvostettu pelaaja monen Pohjois-Amerikkalaisen fanin ( ja managerin ) silmissä, joskin USA:n puolella Canucksin ottelut tulevat maantieteellisistä seikoista johtuen yleensä sellaiseen aikaan, että niitä ei moni seuraa ja tästä syystä joku
Chubarov, siis pelaaja, joka ei tee pisteitä, on Artem Who the fuck is Artem.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Seti
Roman Abramovich kiinnostunut ostamaan seuran ?

lähde: http://www.nhl.ru/

Abramovichin on tosiaan huhuttu olevan kiinnostunut Canucksista. Abramovichin kerrotaan vierailleen Vancouverissa useampaan kertaan ja pitäneensä kaupungista paljon. Hän on urheilufani, joka omistaa sekä länsi siperiassa majailevan Omskin jääkiekkojoukkueen, että tänä kesänä ostamansa Chelsean jalkapallojoukkueen.

Chelseasta hän maksoi muistaakseni noin 230miljoonaa dollaria ja on sittemmin hankkinut joukkueelleen paljon vahvistuksia. En seuraa jalkapalloa kovin inteesivisesti, mutta mitä olen kuullut, niin Abramovich on kasannut lähes kaksi joukkueellista kovan luokan pelaajia riveihinsä.

Abramovichin omaisuudeksi raportoidaan 5.7 biljoonaa taalaa ja hän oli Forbes lehden mukaan maailman 49 rikkain ihminen. Abramovich on tehnyt omaisuutensa öljyllä, hän omistaa maailman neljänneksi suurimman öljy-yhtiön. Eli rahaa pitäisi ainakin riittää mikäli hän seuran ostaa. Tämä tarkoittaisi samalla sitä, että Canucks pysyisi Vancouverissa kävi uuden CBA:n kanssa miten tahansa.

Canucksin tällä hetkellä omistava multimiljonääri John McCaw on kuulemma halukas myymään pääosakkuutensa seurasta, mikäli sopiva ostajaehdokas löytyy. McCaw on hävinnyt seurallaan helvetin paljon rahaa, vaikka viime kaudella joukkue tekikin 12 miljoonaa taalaa voittoa.

Tällä hetkellä Canucksilla näyttää menevän myös talouspuolella paremmin kuin koskaan. Seura on myynyt ennätysmäärän kausikortteja, vaikka onkin nostanut lippujen hintoja 8%. Lisäksi Canucksin puolesta puhuu tällä hetkellä se, että Kanadan taala on vahvistunut verrattuna USA:n dollariin. Mielenkiinnolla seurataan mitä seuraavien kuukausien aikana tapahtuu. Ostaako herra isosetä joukkueen?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Viestin lähetti nuckhead
Ja Tuomo Ruutu pyyhkii myös? JOS polvet kestää, niin SAATTAA olla, että parin kauden päästä, mutta vielä hän ei ole pelannut PELIÄKÄÄN NHL:ssä, eli on vähän liian aikaista puhua mistään pyyhkimisestä. Tuomosta voi tulla Chubarovia parempi pelaaja, mutta entäs sitten. Chubarov on puolustavan roolin pelaaja,
Tuomo kahden suunnan pelaaja.

.

Ymmärrän "ärtymyksesi" Nuckhead, mutta ei Tuomon polvissa enää mitään vikaa ole. Ne ovat Tuomonkin mielestä ihan 100% kunnossa, joten jos Tuomo pyhkii Jamal Mayersia niin eiköhän Artemiakin. Pyyhkii on tosin hieman provosoiva ilmaisu. Jossittelu sikseen, Artemin polvet voi mennä siinä kuin Tuomollakin ja jos lehmät lentää...

Vakavasti ottaen Smith voisi hyvinkin olla kiinnostunut Sopelista, mutta Daze olisi liian kova hinta hänestä. Sopelin valmiuksia toimia joukkueen ykköspakkina ei ole takuita, kun esim. Hawkseissa hän tähän rooliin väistämättä joutuisi. Brent on ideaali kolmos/nelospakki.

Chubarov on varmasti arvokas pelaaja joukkueelleen, mutta niin on moni muukin pelaaja omassa joukkueessan. Näitä pelaajia harvoin muu kuin oma media ja valmentajat että pelaajat osaavat arvostaa. Näin ollen ei ole ihme, että luettuasi Vancouverin median kirjoittamia artikkeleja ja arvosteluja Artemista jää hänestä positiivinen vaikutelma, varmasti ihan aiheestakin. Mutta näitä unsung hero- pelaajia löytyy varmasti joka joukkueesta, joita ei esim. Vancouverin tiedotusvälineet huomioi. Ja ainahan omia pitää puolustaa.. ; )
 
Artem Chubarovin ja Brent Sopelin taitoja ja potentiaalia yhtään vähättelemättä liittyy NHL-ympyröiden kaupantekoon luonnollisesti rutkasti muutakin kuin pelkkää yksinkertaista napuloiden siirtämistä. Vastapuolen kokoonpanon koostumus, palkkabudjetti, omat prospectit tai vaikkapa divisioonien ja konferensien väliset kilpailuasetelmat vaikuttavat unelmoituihin siirtoihin varsin merkittävästi.

Joukkueiden keskushyökkääjätilanne sekä kokoonpanon rakenne asettavat esimerkiksi Chubarovin kauppaamiselle paksuja kapuloita rattaisiin. Vaikka lahjakkaille puolustaville hyökkääjille on käyttöä varmasti jokaisessa joukkueessa lienee Chubarovin arvo esimerkiksi mainittujen Carterin, Dazen ja Doanin hankkimiseen liian alhainen. Joukkueen kantavan pistenikkarin ja runkopelaajan korvaaminen kolmosketjun keskushyökkääjällä kuulostaa absurdilta - erittäin absurdilta vaikka mukaan lisättäisiin muutamia täytepelaajia ja varausvuoroja.

Laatua ei voi korvata määrällä. Vaikka esimerkiksi Coyotes ja Blackhawks ovat rakennusvaiheessa kirpaisisi Dazen ja Doanin siirto varsin merkittävästi joukkueen kokoonpanoa. Korvaajaksi täytyisi nousta lähes välittömästi omista prospecteista kelpo pelimies, sillä maaleja pitää edelleenkin tehdä voittaakseen jääkiekko-ottelun.

Blackhawksin tapauksessa sentteritilanne omine prospecteineen puoltaa myös kieltävää kantaa Chubarovin siirrolle. Zhamnov, Arnason, Ruutu, Nichol, McLean, Yakubov sekä mahdollisesti jopa Korolev ja Mark Bell täyttävät tarvittaessa kapellimestarin tontin. Coyotesilla keskelle on istuttaa muun muassa Langkow, Gratton, Hrdina, Sillinger, Kolanos sekä villillä kortilla Jeff Taffe. Artem Chubarovin paikka keskushyökkääjähierarkiassa olisi perin ongelmallinen, vaikka mies kuinka lahjakas ja potentiaalinen puolustuspäänspeliasti olisikin. Liiallinen ylitarjonta keskushyökkääjistä kostautuu, etenkin, jos hintana on joukkueen kantaviin voimiin kuuluva runkohyökkääjä, jonka korvaajaa ei omasta materiaalista ilmaannu.

Brent Sopelin kohdalla skenario saattaisi olla hyvinkin samankaltainen. Toki esimerkiksi Blackhawksin tapauksessa profiilipuolustajan tarve on akuutti, mutta kuten edellä on mainittu, saattaisi Sopel joutua samanlaisen kurimukseen eteen kuin Jon Klemm tai Steve Poapst - ykkösparin vastuu kakkosparin taidoilla. Lisäksi hinta saattaisi osoittautua yksinkertaisesti aivan liian korkeaksi: Steve Sullivanin ja Eric Dazen kaltaisten runkopelaajien vaihtaminen puolustajaan, jonka todellisista kyvyistä ei ole vielä pitkän aikavälin näyttöä voisi olla liian suuri riski.

Pelaajien arvosta voidaan toki olla montaa mieltä. Brent Sopel voi olla tulevaisuuden profiilipuolustaja, joka herää täyteen loistoonsa myöhään. Blackhawks tarvitsisi kuitenkin nyt ja heti puolustajan, joka pystyy ottamaan vastuuta välittömästi ykkösparista - ei muutaman vuoden päästä, jolloin omatkin lupaukset mitä todennäköisimmin kolkuttelevat kärkiparien ovia.

Canucks-sankareiden mahdollisesti erittäin rutkasta potentiaalista huolimatta päiväunelmissa ja HF Boardseilla vilisevät kaupat lienee parasta asettaa reaalimaailman kontekstiin ja tarkastella kummankin osapuolen tarpeita mahdollisimman objektiivisesti. Menestyksen huumassa tietyttyjen pelaajien arvo saattaa nousta yllättävänkin korkealla, joten värillisten lasien läpi katsominen spekulaatioissa on ymmärrettävää, mutta loppujen lopuksi varsin hedelmätöntä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös