Valioliiga ja muu englantilainen jalkapallo 2023–2024

  • 149 264
  • 1 332

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Ducks, KalPa, KuPS, BVB ja Eagles

Barney

Jäsen
Mun mielestä heikkoudet on yhä, että mitä jos joku avainpelaaja särkyy sekä jos taas kerran Bruno ja Rashford peluutetaan puhki. Kaksi ehdotonta huippupelaajaa, mutta tarvitaan tosiaan lisää leveyttä. Vaatii sitä tasonnostoa Sancholta ja Antonylta. Ja ten Hagilta uskallusta kierrättää. Hojlund on varmasti pitkällä aikavälillä hyvä hankinta. Mikä taso on ensi kaudella? Tai pystyykö kestämään kuorman mitä joutunee kantamaan. Martialista ei ole apua. Pysyykö Varane kunnossa? Lindelöf on ihan ok paikko, mutta kyllähän taso putoaa. Saati sitten jos Maguire tulee sisään. Ja kyllä keskikentälle Mountin lisäksi ehdottomasti mahtuisi hankinta.
No kyllä ainakin omaan silmääni Mountin hankinta myös vähentää sitä riippuvuutta Brunosta. Mountin osalta tunnutaan vain painottavan viime kautta, mutta jos otetaan useamman kauden otanta, niin hän on siellä seuraavassa aallossa Brunon ja KDB:n takana Valioliigan parhaissa hyökkäävissä keskikenttäpelaajissa. Nyt Brunoa voidaan ihan hyvin myös lepuuttaa, kun siellä on silti laittaa avaukseen Mount-Eriksen, joka on pallollisesti ihan priimaa. Se on sitten eri asia, että kuinka paljon ten Hag haluaa Brunoa lepuuttaa.

Rashfordista United oli todella riippuvainen viime kaudella, mutta onhan tuolla hyökkäyksessäkin sitä kuuluisaa potentiaalia sen verran, että voisi odottaa joiltain pelaajilta tasonnostoa. Jos katsotaan viime kauden valioliigamaaleja, niin Sancho teki kuusi, Antony neljä ja Garnacho kolme. Kaikki ovat kuitenkin nuoria kavereita, joten melko erikoista on, jos kenenkään tehokkuus ei nouse ensi kaudella. Etenkin kun pelitavallisten muutosten myötä niitä pallonriistoja saadaan todennäköisesti huomattavasti lähempänä vastustajan maalia, jolloin myös todennäköisesti niitä maalipaikkoja syntyy enemmän.

Viime kauden kärkipelaajat Ronaldo, Martial ja Weghorst tekivät yhteensä seitsemän valioliigamaalia, joten siinä on se tavoite, jota Hojlund lähtee tavoittelemaan. Ja ainakin oman käsitykseni mukaan Hojlund on erinomaisesti ten Hagin pelitapaan istuva pelaaja, joten hänen kohdallaan tärkeää ei ole pelkästään maalit vaan myös se, että hän edesauttaa muita pelaajia tekemään enemmän maaleja. Kärkitilanne on vielä vähän auki, mutta löytyy sinnekin vaihtoehtoja, jotta Hojlundin taakka ei kasva mitenkään liian suureksi. Rashford voi pelata myös kärjessä, Martial silloin kun on ehjänä (jos jää) ja Sancho on tähän asti pelannut pre-seasonin valeysinä. Laituriosastolla on kuitenkin se neljä (tai jos Amad ei lähde lainalle niin viisi) hyvää vaihtoehtoa, joten sieltä löytyy myös kärkeen ne tarvittavat vaihtoehdot.

Toppariosaston osalta en ole kyllä samaa mieltä siitä, että Varanen vaihtuminen Lindelöfiin juurikaan pudottaa puolustuksen tasoa, mikäli ruotsalainen jatkaa viime keväänä nähdyllä tasolla. Varane saa todennäköisesti ihan tosissaan taistella, jotta saa pidettyä avauksen paikan itsellään. Neljäs toppari tarvittaisiin ja sellainen saatetaan vielä hommata. Keskikentälle on Romanon mukaan tavoitteena hankkia vielä Amrabat, mutta Hojlundin siirto pyritään saamaan ensin maaliin.

Tähän mennessä tämä on ollut Unitedin paras ikkuna todella pitkään aikaan. Ainut selkeä puute on mielestäni neljäs joukkueeseen soveltuva toppari. Kärjessä ei ole mitään varmaa +20 maalin hyökkääjää, mutta esimerkiksi Arsenal viime kaudella tai City sekä Pool aikaisemmilla kausilla ovat näyttäneet, että ei sellaista menestyvä joukkue edes tarvitse. Tietenkin hyökkäyksessä luotetaan paljon myös potentiaaliin (pl. Rashford), mutta jos siellä on niin paljon potentiaalia kuin Hojlund, Antony, Sancho ja Garnacho, niin todennäköisyydet on sen puolella, että ainakin joku ottaa jonkunlaisen kehitysaskeleen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
esimerkiksi Arsenal viime kaudella tai City sekä Pool aikaisemmilla kausilla ovat näyttäneet, että ei sellaista menestyvä joukkue edes tarvitse.
Tämä on muuten niin olennainen huomio nykyjalkapallosta kuin olla ja voi. Suurin osa menestyvistä joukkueista luo maalipaikat ja siten myös maalit joukkueena, ja tärkein väline suureen maalimäärään ei ole hålandmainen kärkipelaajahirmu, vaan kenttätasapaino, laadukas syöttely, oikea-aikaisuus jne. Toki viimeistelijöinä pitää olla varmoja ammattilaisia, mutta yksin joku 30 maalin Harry Kane ei voita mitään.

Unitedin osalta Onana on aivan ylivoimaisesti tärkein uusi palanen välittämättä siitä, kuka tulee kärkipelaajaksi. Ja tämä siis myös maalinteon suhteen.
 
En tee ainakaan tässä vaiheessa mitään arvioita kaikkein loppusijoituksesta, mutta jos viime kauteen peilaa, niin muutama nosto joukkueista, joiden sijoituksen ennustan muuttuvan enemmän kuin sijan tai kaksi.

Nousussa:

Chelsea (viime kauden 12.)
No tämä on helppo ennustaa. Uusi manageri ja yhtenäisempi, nuorempi ja nälkäisempi joukkue, jota ei europelit rasita. Takuulla nousee useamman sijan ylöspäin viime kaudesta.

West Ham (14.)
Murheellisen viime kauden jälkeen kampeaa itsensä lähemmäs ylempää keskikastia eli sinne missä perinteisesti on ollutkin. Materiaali riittää siihen, vaikka mistään menestyksestä ei toki kannata haaveilla.

Everton (17.)
Dyche hoitaa homman kotiin omalla tyylillään ja palauttaa Evertonin turvalliselle paikalle pois putoajan paikoilta. Ei tuo kokoonpano erityisesti vakuuta, mutta Dychen kanssa riittää.

Laskussa:
Wolves (13.)
Neves lähti ja jotenkin tuntuu, että tämä on nyt se kausi jolloin asiat menee kunnolla pieleen ja jopa putoaminen näyttää ihan mahdolliselta. Laatu riittää säilymiseen, mutta ei juuri muuhun.

Brighton (6.)
Huikean viime kauden myötä europelit tulevat mukaan kokonaisuuteen. En povaa mitään romahdusta, mutta viime kauden sijoituksen toistaminen on hankalaa. Ihan jokainen hyvin scoutattu hankita ei voi breikata Mitoman ja Caicedon tapaan. De Zerbin arvostan korkealla, mutta tällä kaudella hänetkin punnitaan eri tavalla.

Brentford (9.)
Brightonin tavoin kovan viime kauden toistaminen vaikeaa. Toney on sivussa pitkään ja joukkueen materiaali ei kestä avainmiesten poissaoloja vaikka tähän onkin ehditty varautua. Sijoitus lähempänä pohjaa kuin kärkeä.

Fulham (10.)
Samat kuin edellä. Turbulenssia etenkin Mitrovicin ympärillä on ollut ja vaikka manageri päätti saudien kosiskeluista huolimatta jäädä, niin valmistautuminen uuteen kauteen ei vaikuta ihanteelliselta.
 

Jeffrey

Jäsen
Jos nyt oikein laskin niin viime kaudella Unitedin kaikki hyökkäävät pelaajat pl. Bruno tekivät viime kaudella yhteensä 37 maalia. Edellinen kausi (19-20) kun hyökkäyspeli sujui niin yksinään Rashford ja Martial tekivät 34 maalia ja Greenwood mukaanlukien 44.

Unitedilla on ihan valtava työmaa kehittää koko joukkueen ja etenkin hyökkäyspelaaminen sille vaaditulle tasolle. Tähän kuitenkin potentiaalia on valtavasti, joskin nyt muutaman harkkapelin perusteella on tullut pieni kysymysmerkki Antonyn ja Garnachon päälle.

Viimekauden tilastoja on ehkä turha katsoa monestakin syystä. Kauteen lähdettiin ihan tolkuttoman huonosta tilanteesta, jota saatiin pre-seasonik aikana hivenen parannettua kunnes se huononi ensimmäisten pelien myötä. Moni pelaaja lähti kauteen hankalasta tilanteesta, Sancho omien demoniensa kanssa, Antony valtavan siirtosumman paineet harteillaan, Garnacho tuli junnuista Ronaldon ja Martialin tilanteista nyt puhumattakaan.

Ihan selvää on, että Jadonin pitää parantaa. Tähän auttaa kuitenkin jo jos kärkipelaaja saadaan hankittua. Kärkeen joku joka tekee duunia, jolle voi syöttää ja joka edes silloin tällöin tekisi maalin.

Tästä huolimatta esimerkiksi Sancho saa vähän turhankin paljon rapaa niskaan. Pelaaja oli monta kuukautta lataamassa kauden aikana ja tästä huolimatta 6+3 ja npxG+xA per 90 minuuttia oli 0,49 ja osa tilastoista jopa ihan eliittitasoa.

Pelkästään viime kauden tilastoillaan hänen pitäisi olla siellä jossain n. 15 G+A statseilla jos vaan koko kauden joukkueen mukana pysyy. Lisäksi jos se hyökkäyspelaaminen paranee kauttaaltaan ja joku kärkipelaaja tekisi mahdottomammastakin A:sta maalin voi oletusarvon asettaa sinne +20 G+A. Tästä olisi aika hyvä lähteä tuleviin kausiin tavoittelemaan sitä potentiaalia joka miehessä on.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Ei varmaan tarvitse olla mikään salapoliisi, että ymmärtää miksi kyseinen käyttäjä aliarvioi Unitedia ja laittaa sen kuudenneksi arvioissa.

Joku arvioi ManUn top4 ulkopuolelle. ”On vaan ManUa vastaan.”

Onana o ManUn tärkein hankinta. Mount on hyvä hankinta ManUlle, Hojlund jos tulee niin hyvä hankinta tulevaisuuteen. Top4-paikkoja havitteleva joukkue ei vaan voi lähteä 20v kaveri kärjessä kauteen joka on tehnyt yhdeksän liigamaalia viime kaudella. Yhdeksättä kautta ManUssa aloittava Martial ei ole mikään ratkaisu.

Itse odotan myös ten Hagilta enemmän. Viime kaudella peli oli jo hyvää ja lupaavaa, mutta siihen päälle tuli typeriä taktisia virheitä, jääräpäistä peluuttamista ja älyttömiä sukelluksia yksittäisissä otteluissa. Nyt on kohta pistetty jo 300 miljoonaa palamaan lisää, että tuloksia pitää tulla.

Newcastlelle pidän onnistuneena kautena sijoja 5-7. ja jatkoonpääsyä CL-alkulohkosta tai kolmantena eurooppaliigaan ja siellä hyvä cup run. Samoin kuin kotimaan cupeissa.

Sijat 2-6 on todella vaikea arvioida ensi kaudelle. Mulla on jotenkin kutina että Chelsea on yllättävän kova ensi kaudella liigassa, varsinkin kun euro-ottelut eivät häiritse nuoren joukkueen kehittymistä. Poch on hyvä nuorien kanssa ja laatua siellä on pelaajistossa.

Arsenalin uskon pitävän lähelle viime kauden tasonsa ja tappelevan mestaruudesta. Rice on loistohankinta

Poolin keskikenttä mietityttää, mutta sinne tekee vaan hyvää kun Henderson ja Fabinho lähtivät. Varsinkin Henderson oli todellinen hidaste jo viime kaudella pelityylille. Eurooppaliiga tuskin on korkealla tärkeyslistassa, joten siellä on jo syksyllä hyvä vara kierrättää ja lepuuttaa pelaajia.

Spursilla on edessä selvä rakennuskausi.
Toivon Kanen lähtevän ja Angen saavan aikaa. Isoin duuni onkin siellä palauttaa peli-iloa pelaajille ja tässä Ange on hyvä.

City nyt on City, siinä tammi-helmikuussa nousevat viimeistään sarjakärkeen ja sit mennään taas.

Villassa on hyvä meininki ja Emery on hyvä valmentaja. Hyviä ja oikeantyylisiä hankintoja, eli pienellä riskillä haetaan laatua. Diabyssä mietityttää työmoraali, joka oli myös suuri syy miksei Arsenal ja Newcastle olleet enää tällä kaudella perässä.

Todella lyhyesti nyt näin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Lisätään vielä että en ihmettelisi ollenkaan jos ManU on taistelemassa sijoista 2-4 loppuun saakka. Kaikki ainekset siihen jos palikat osuu kohdilleen.
 
R

Rightin Maila

Joku arvioi ManUn top4 ulkopuolelle. ”On vaan ManUa vastaan.”

Kyseessä ei olekaan joku, vaan henkilö, joka on ihan avoimesti kertonut vihaavansa Unitedia. Ymmärrät tällöin varmasti, että tällainen arvio on helppo yhdistää ennakkoasenteeseen.

Mitä tulee arvioihin, niin jokainen saa tehdä sellaisen arvion kuin haluaa. Jos nyt kuitenkin järkiperäisesti arvioidaan lähtökohtia, niin olisi mielenkiintoista kuulla, että millä lähtökohdilla saa esimerkiksi Chelsean Unitedin edelle? Sitä en kiistä, etteikö voisi olla sitä kauden lopussa, mutta tulevaisuutta on vaikea ennustaa, joten lähtökohdista kun puhutaan.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
niin olisi mielenkiintoista kuulla, että millä lähtökohdilla saa esimerkiksi Chelsean Unitedin edelle?
Mulla on jotenkin kutina että Chelsea on yllättävän kova ensi kaudella liigassa, varsinkin kun euro-ottelut eivät häiritse nuoren joukkueen kehittymistä. Poch on hyvä nuorien kanssa ja laatua siellä on pelaajistossa.

Tossa lyhyesti. Ihan riskillä sijoitin kolmanneksi tuossa arviossa, vaan koska on sellainen kutina Pochin Chelseasta. Viimeisen arvion teen sitten vähän ennen kauden alkua vielä.
 

Barney

Jäsen
Ihan mielenkiintoinen asia tuli huomattua, kun katsoin jälkilähetyksenä eilisen Viaplayn jalkapallostudion. Siinä näytettiin ilmeisesti Valioliigan tuottamaa viime kauden hienoimpien maalien maalikoostetta, jossa oli mukana myös yksi Parteyn maali. Toisin kuin kaikkien muiden pelaajien kohdalla, niin Parteyn maalin kohdalla ei tullut ollenkaan pelaajan nimeä ruutuun ja myös selostus oli leikattu niin, että koosteessa ei mainittu ollenkaan maalintekijää.

Tuossa kun tuli aiemmin ihmeteltyä, että aika vähäistä on ollut reagointi noihin Parteyn syytteisiin ja tuntuu, että ne ovat monelta jo unohtuneet, niin ainakin jonkunlaista reagointia on nyt nähty Valioliigalta. Tuo oikeudenkäyntihän piti ilmeisesti alun perin olla nyt kesän aikana, mutta se siirtyi syksyyn.
 
R

Rightin Maila

Tossa lyhyesti. Ihan riskillä sijoitin kolmanneksi tuossa arviossa, vaan koska on sellainen kutina Pochin Chelseasta. Viimeisen arvion teen sitten vähän ennen kauden alkua vielä.

Omituinen peruste. Euro-otteluiden puuttuminen vaikuttaisi näin paljon. Noh, kuten sanottua jokainen tekee sellaisen arvion kun haluaa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Noh, kuten sanottua jokainen tekee sellaisen arvion kun haluaa.

Näinpä. Euromatsien puute on iso etu nuorelle joukkueelle.

Ja tietty mä täällä ja muuallakin arvioin riskillä ja osittain fiiliksellä. Se on selvä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Mut mielenkiinnolla taas myös odottelen muiden arvioita ja perusteluja. Harmittavan vähän niitä joka kausi tulee.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tarkoittaako tämä sitä, että pidät Unitedin kautta erittäin onnistuneena mikäli tuloksena on top-4 sijoitus?

Ottaen huomioon kuinka paljon on jälleen rahaa käytetty viime ja tällä kaudella, Unitedin pitäisi olla mestaruustaistossa mukana ja pitkään. Silloin on onnistunut kausi.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Viimeksi muokattu:

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Laitetaan omakin lista mitä voi sit muokkailla kauden alkamisen kynnyksellä. Ilman suurempia perusteluja.

1. Arsenal
2. City
3. Liverpool
4. Chelsea
5. ManU
6. Newcastle
7. Spurs
8. Villa
9. Brighton
10. Forest
11. West Ham
12. Everton
13. Brentford
14. Bournemouth
15. Burnley
16. Fulham
17. Crystal Palace
18. Sheffield
19. Wolves
20. Luton
 

Jeffrey

Jäsen
Ottaen huomioon kuinka paljon on jälleen rahaa käytetty viime ja tällä kaudella, Unitedin pitäisi olla mestaruustaistossa mukana ja pitkään. Silloin on onnistunut kausi.

Varsin mielenkiintoista! Jos seuran ennakoi olevan kuudes, mutta onnistumiseen vaativan mestaruustaiston, on tuossa aika paljon ilmaa välissä.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Varsin mielenkiintoista! Jos seuran ennakoi olevan kuudes, mutta onnistumiseen vaativan mestaruustaiston, on tuossa aika paljon ilmaa välissä.

Varmaan toi kuudenneksi sijoittaminen antoi pientä vihjettä että en usko ManUlla olevan hyvää kautta. Muuten nyt taas perusjankkaamista johon en jaksa lähteä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Minusta on kiinnostavaa, miten moni uskoo Chelsean menestyvän loistavasti ensi kaudella (itsekin lukeudun hieman tähän porukkaan), mutta vielä enemmän olen kiinnittänyt huomiota lähes täyteen yksimielisyyteen Arsenalin tulevan kauden menestyksestä. Minusta tuossa on todella iso mahdollisuus flopille:
1. Paineet ovat taatusti valtavat koska menestystä odotetaan viime kauden takia enemmän kuin pitkiin aikoihin ja koska Ricen tulo ennätyssummalla kerää median huomiota todella paljon. Lisäksi sisäistä painetta tuo se tapa jolla mestaruus lipsautettiin Citylle; joukkueessa on nyt tieto siitä kuinka virheetöntä pelaamisen pitää olla.
2. Sijaa meriselityksille ei ole, vaan edellistä huonompi kausi on automaattisesti floppi (yleisön silmissä). Kauden pitää lähteä samalla tavalla käyntiin kuin vuosi sitten.
3. Rahaa on käytetty huimasti Artetan projektiin ja tämän kesän hankinnat ovat selkeä "viimeinen silaus". Nyt pitää menestyä kaikissa sarjoissa. Se taas lisää kuormaa.
4. Joukkue on edelleen varsin nuori. Viime kauden lopulla se näkyi kun melkein jokainen avainpelaaja Ödeä lukuun ottamatta näytti vain heijastukselta todellisesta tasostaan.
5. Artetalla on paljon näytettävää, mutta yhtä lailla Ricen, Havertzin, Jesusin, Zinchenkon, Sakan, Martinellin ja Ramsdalen harteilla lepää isoja näyttöpaineita. Lisäksi Saliban pitää välttää toisen kauden kirous, mikä varmasti pyörii mielessä koska media ja fanit puhuvat hänestä suunnilleen Rio Ferdinandin toisena tulemisena.
6. Kysymyksiä: kuinka johtajat, kun Öde, Jorginho, Jesus, Rice jne. saavat sidottua joukkueen yhteen ja muut pelaajat unohtamaan ulkopuolisen maailman? Kuinka hyvä Trossard on todellisuudessa kun Iso Peli alkaa? Miten vaikean Valioliiga-uran toistaiseksi pelannut Havertz sopii uuteen rooliinsa? Miten Timberiä käytetään, jotta välttämätön upgrade Whiteen onnistuu parhaiten? (Ehkä itselleni se mielenkiintoisin asia)

(Enkä nyt siis vihjaa mitään mitä tuossa ei suoraan lue. Mielestäni Arsenalilla on pullat hyvin uunissa, mutta on sitä paine parempiakin joukkueita murtanut).
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Oli niin paljon veikkauksia ja analyysejä, ettei nyt ihan ajatuksella jaksanut käydä läpi. Omalla kohdalla tulen laskemaan Arsenalin ja Newcastlen sijoituksia johtuen eurorasituksesta, jota näillä ei viime kaudella ollut. Newcastlen managerilla ei taida olla minkäänlaista kokemusta näistä. Noin muuten joku iso ennakkosuosikki top4:ään tuntuu floppaavan joka vuosi ellei jopa useampikin. Chelsea ja Spurs pääsevät ilman eurorasituksia tulevaan kauteen. Molemmilla toki isoja kysymysmerkkejä monistakin syistä johtuen. Omalla kohdalla Spursia ajatellen Kanea merkittävämpänä tekijänä pidän toppareiden vahvistamista. Jos tuota osastoa ei vahvisteta, on se ja sama onko siellä Kanea vai ei. Tällä hetkellä on ilmoilla sellainen kutina, että Kane lähtee. Haluan uskoa, että oma suosikkini Spurs tulee olemaan joka tapauksessa pirteä ilmestys ja taistelee top4 sijoituksesta uskottavasti. Pistetään veikkauksia, kun viimeiset palikat alkaa olla laudalla.
 

Barney

Jäsen
Itse listaisin lyhyillä perusteluilla nuo kärkijoukkueet nyt näin:

1. City
- Cityn tilanne on poikkeuksellisen sekava tällä hetkellä. Gundogan lähti ja ilmeisesti myös Walker on lähdössä. Entäs Silva, Mahrez ja Cancelo? Miten nuo kaikki lähtijät korvataan? Kovacic on keskikentälle hyvä hankinta, mutta ihan eri roolin pelaaja kuin Gundogan. Nähdäänkö jotain isompia pelitavallisia muutoksia ensi kaudella?
- Vaikka City on heikentynyt merkittävästi, niin onhan siellä esimerkiksi Foden ja Alvarez valmiina nousemaan isompiin rooleihin. Laatua löytyy varmasti edelleen avaukseen, mutta onko kokoonpanon laajuus ensi kaudella totutulla tasolla? Cityn tilanne näyttää tällä hetkellä huonommalta kuin moneen vuoteen, mutta siitä huolimatta se lähtee mielestäni paalupaikalta kauteen. Arsenal on kuitenkin ihan iskuetäisyydellä.

2. Arsenal
- Arsenalilta loppui bensa viime keväänä, mutta nyt on tehty tarvittavia parannuksia joukkueeseen. Viime kaudella toppariosaston loukkaantumiset aiheuttivat ongelmia, mutta nyt sisään on tullut Timber, joka tarjoaa vaihtoehdon myös oikeaksi laitapuolustajaksi. Rice nostaa Arsenalin keskikentän tasoa selvästi ja Havertz tuo Artetalle paljon vaihtoehtoja.
- Hyökkäyspään leveys Arsenalilla alkaa olemaan jo sitä luokkaa, mitä on totuttu näkemään Citylta. Artetalla on käytettävissä paljon hyviä palasia, mutta miten hän onnistuu kasaamaan niistä toimivan palapelin? Pelaako Odegaard-Havertz yhdessä keskikentällä ja jos pelaa, niin säilyykö kenttätasapaino? Verrattuna viime kauteen, niin nyt myös joukkueen kohtaamat paineet ovat ihan eri tasolla. Miten ne kestetään? Potentiaali on todella korkealla, mutta realisoituuko se?

3. United
- United on tehnyt oikeanlaisia hankintoja, joiden myötä joukkue pystyy muokkaamaan pelitapaansa enemmän ten Hagin näköiseksi. Onana on maalissa erinomainen lisä ja samoin Mount keskikentällä. Kärkeen on tulossa vielä uusi mies, joka on todennäköisesti Hojlund. Sen lisäksi keskikentälle vielä mahdollisesti pelaaja (Amrabat?) ja yksi leveystoppari.
- Puolustus Unitedilla toimi jo viime kaudella, mutta maalimäärissä se jäi selvästi top-2 joukkueille. Sitä parannusta maalimääriin lähdetäänkin hakemaan ensisijaisesti pelitavallisilla muutoksilla eikä millään yhdellä uudella kärkipelaajalla. Onana ja Mount ovat juuri sellaisia pelaajia, jotka mahdollistavat tämän pelitavan muuttamisen. Matkaa on vielä kärkikaksikkoon, mutta jos kaikki osuu kohdilleen, niin United on mukana mestaruustaistossa.

4. Liverpool
- Pool paransi viime keväänä paljon ja nousi lopuksi jopa lähelle UCL-paikkoja. Nyt kesän aikana on laitettu keskikenttää ihan kunnolla remonttiin, kun sisään on tullut Szoboszlai sekä Mac Allister ja ulos on lähtenyt/lähtemässä puoli tusinaa keskikenttäpelaajaa. Keskikentälle on tulossa siis tarvittava remontti (joka olisi pitänyt tehdä jo aikaisemmin), mutta edelleen odottaisin jotain vähän puolustavampia hankintoja keskikentälle.
- Poolin hyökkäys toimii varmasti ensi kaudellakin, mutta miten on puolustuksen laita? Puolustavia keskikenttäpelaajia ei juurikaan ole, TAA:n laita on viime vuosina vuotanut aika pahasti ja ei toppariosastokaan aiheuta hurraahuutoja, kun VVD on ollut loukkaantumisensa jälkeen kaukana maailman parhaista toppareista. Viime kaudella Alisson joutui pelastamaan joukkueelle aika monta pistettä ja ainakin vielä tällä hetkellä näyttää siltä, että sama voi olla edessä myös ensi kaudella. Jos Pool saa kenttätasapainon ja puolustamisen toimimaan, niin se voi taistella jopa mestaruudesta.

5. Chelsea
- Chelsean pakka vaikuttaa hyvin sekavalta, mutta heitä ehdottomasti auttaa se ettei tarvi keskittyä ollenkaan europeleihin. Kuka on ykköskärki? Kuka pelaa Enzon kanssa keskikentällä? Ketkä ovat avaavat topparit? Eiköhän Poch saa rauhoitettua tuon tilanteen sen verran hyvin, että Chelsea tekee paluun seuraavalla kaudella europeleihin. En näe kuitenkaan Chelsealla juurikaan potentiaalia taistella missään olosuhteissa mestaruudesta toisin kuin tuolla yllä olevalla nelikolla.

6. Villa
- Villa oli Valioliigan kuumimpia joukkueita sen jälkeen, kun Emery hyppäsi joukkueen puikkoihin. Nyt kesällä sisään on tullut Diaby, Torres ja Tielemans. Villan pelaajamateriaali oli jo ennen viime kautta todella hyvä, mutta Gerrard veti joukkuetta alas alkukaudesta. Emeryn kanssa näen tuon nipun taistelevan ihan tosissaan UCL-jalkapallosta.

7. Newcastle
- Tonali ja Barnes ovat olleet hyviä Howen näköisiä hankintoja Newcastlelta, mutta lisää tarvittaisiin. UCL tuo mukanaan todella ison lisän rasitukseen ja noin kapealla rosterilla se alkaa näkyä nopeasti suorituksissa. Viime kaudella moni pelaaja pelasi aika lailla potentiaalinsa ylärajoilla, joten sen toistaminen uudestaan ei ole kovin helppoa. Ainakin nimet Almiron, Joelinton, Burn ja Schär ovat niitä, joiden taso voi laskea paljonkin edellisestä kaudesta. Leveyden lisäksi avaukseen tarvitsisi vielä sen 2-3 vahvistusta.

8. Spurs
- Nyt alkaa kovasti näyttämään siltä, että Kane on lähdössä, joten vaikea siinä tapauksessa Spursia on laittaa korkeammalle. Jos Kane jää vielä Spursiin, niin nostaisin Spursin kolme sijaa ylemmäs viidenneksi. Maddison oli erinomainen hankinta Spursilta, mutta kovin vakuuttunut en ole tuosta uudesta veskarista. Richarlison varmasti parantaa, kun ei voi enää huonomminkaan pelata, mutta jos Kane lähtee, niin maalinteko jää liikaa Sonin vastuulle ja kun puolustus todennäköisesti vuotaa ensi kaudellakin, niin tuossa on lopputulos.

9. Brighton
- Brighton varmasti ensi kaudellakin kiusaa isompiaan, mutta Mac Allisterin ja Colwillin lähdöt jättävät ison aukon joukkueeseen. Jos Caicedo lähtee vielä, niin miten nuo voidaan paikata? Valmentaja on hyvä, pelitapa on hyvä, mutta materiaali ei vain taida riittää parempaan.

10. West Ham
- Viime kausi oli Valioliigassa vaikea, mutta Euroopasta tuli kannu. Rice jättää ison aukon, mutta tuolla rahalla on mahdollista hankkia useampi laatupelaaja. Miten rahat käytetään ja saako Moyes homman toimimaan jälleen myös Valioliigan puolella? Hammers on tässä kohtaa vielä melkoinen musta hevonen, mutta uskon sen kisaavan ensi kaudella europaikoista.

Tuossa on tällä hetkellä mielestäni järjestyksessä tuo kärkikymppi, joka taistelee europaikoista. Noiden takaa en usko, että kukaan muu nousee europaikoille ensi kauden aikana. Jos nuo haluaa laittaa vielä joihinkin koreihin, niin ne menevät mielestäni näin:

1. kori - Mestarisuosikit: City ja Arsenal
2. kori - Haastavat mestaruudesta: United ja Pool
3. kori - Haastavat UCL-paikoista: Chelsea, Villa, Newcastle ja Spurs
4. kori - Haastavat UEL-paikoista: Brighton ja West Ham
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös