Valioliiga 2014–2015

  • 18 556
  • 103
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Vaikka tuolla jossain Etelä-Amerikassa vielä höntsäillään jossain pihafutisturnauksessa, niin täällä vanhalla mantereella mietitään täyttä päätä jo tulevaa kautta tässä ihan oikeassa jalkapallosarjassa. Kyseessä siis tietysti Englannin Valioliiga, ja tämä polkaistaan käyntiin elokuun 11. päivä lauantaina. Otteluohjelmaan pääsee tutustumaan esimerkiksi täältä (linkki premierleague.com sivustolle).

Jostain syystä suoralla nousulla valioliigaan nousseet Burnley ja Leicester joutuvat aika kovaan kyytiin heti alkuun. Burnley aloittaa Chelseaa vastaan kotona, sitten Swansea vieraissa, ja sen jälkeen Man Utd kotona. Leicester puolestaan aloittelee valioliigaurakkansa Evertonia vastaan kotona, sitten kohtaa Chelsean vieraissa, ja tämän jälkeen tulee vastaan Arsenal kotona. Valioliigapaikan vasta playoff kierroksen jälkeen varmistanut Queens Park Rangers puolestaan aloittaa Hull Cityä vastaan kotona, sitten on vuorossa Tottenham vieraissa, jonka jälkeen vuorossa on Sunderland kotona. Jostain syystä Ärrille on tuossa annettu hiukan helpompi aloitus kaudelle. Toisaalta tämä voi olla myös Burnleyn ja Leicesterin etu, kärkijoukkueet ei välttämättä vielä kauden alussa ole täysin sataprosenttisessa kunnossa. Eli yllätyksiä voi sattua.

Paljon on seurattavaa tässä kaudessa. Miten Man City Pellegrinin johdolla puolustaa mestaruutta? Oliko Liverpoolin viime kausi vain suonenveto? Miten onnistuu Luis Van Gaal Man Unitedin peräsimessä? Joko nyt olisi Wengerin vuoro juhlia vai onko aika ajanut ohi? Entäs Martinezin Everton. Potentiaalinen Musta hevonen tälle kaudelle?

Mielenkiintoista on myös nähdä, miten Leicester pärjää valioliigassa kymmenen vuoden tauon jälkeen. Ainakin Chairman Vichai Srivaddhanaprabhan mukaan tavoitteena on viiden vuoden sisällä taistella mestarien liiga paikasta. Burnleyn tavoitteista en ole kuullut, mutta Harry sanoi QPRn tavoitteen olevan tällä kertaa liigassa pysymisen. Eli kovin korkealle ei Loftus Roadilla ainakaan tällä kaudella pyritä.

Muista jengeistä Southampton (Ronald Koeman), Tottenham (Mauricio Pochettino), ja WBA(Alan Irvine) lähtevät Man Utdn lisäksi kauteen uusitulla manageriosastolla. Miten mahtaa Koeman onnistua valioliigassa? Jatkuuko WBAn alavireiset esitykset tällä kaudella vai saako Irvine porukan pelaamaan? Crystal Palacella ja Hullilla on nyt se kuuluisa toinen kausi valioliigassa. Jotkut sanovat, että tämä kausi on vielä vaikeampi nousseelle joukkueelle kuin ensimmäinen kausi. Hull pelasi kyllä aika sensaatiomaisen kauden viime kaudella, ja Pulis laittoi Palacen pojat lähes hurmokseen. Miten käy nyt kun alkaa uusi kausi ja uudet kujeet?

Näihin ja moneen muuhun kysymykseen jäämme odottamaan vastauksia. Toivottavasti tulee hieno kausi ja miksei tulisi. Nyt on goal line technology tullut myös saarivaltakuntaan. Ei enää siis epäselvyyksiä sielläkään osastolla.

Alkais jo!!
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kausi alkaa jo ensi kuussa ja odottelen sitä todella mielenkiinnolla, vaikka parhaillaan pelataan kauneinta mahdollista futiksen juhlaa.
Meneillään oleva MM-turnaus vaikuttaa joihinkin joukkueisiin enemmän joihinkin vähemmän. Ennen kaikkea Manchester United saa ehkä kärsiä siitä eniten, kun sillä on toiseksi eniten pelaajia kisoissa ja uusi managerikin on sidottu kisoihin pitkäksi aikaa. Liverpoolilla on sikäli hyvä tilanne, että näin nopeasti heitettynä taitaa olla kaikki avainpelaajat jo ulkona kisoista. Toki Suarezin puremiskohua tuskin kukaan Liverpoolin johtoportaassa katsoi hyvällä. Yhdeksän peliä sivussa kauden alussa tai sitten mahdollinen siirtosumma jää odotettua laihemmaksi.

Listaan tähän viimekausien mestarit kun on pelattu EM- tai MM- kisat ennen kautta:

2013 Manchester United
2011 Manchester United
2009 Manchester United
2007 Manchester United

Louis van Gaal on sen verran kova velho taktisesti ja muutenkin muistuttaa monella tapaa Sir Alex Fergusonia valmennustavoissaan, että tuskin mitään Moyeslaista floppauskautta tulee. Sir Alex Ferguson jyräsi monta vuotta heikommanpuolisellakin materiaalilla mestariksi ja vähän samaan tapaan Louis van Gaal johdattaa tällä hetkellä Hollantia menestykseen.

Chelsea on vahvistanut keskikenttää ja ennen kaikkea hyökkäystään. Kuitenkin sen hyökkäysmateriaali ei edelleenkään ole Manchesterin joukkueiden tasolla. Mourinho on oiva taktikko mutta viime vuosina isoja voittoja ei ole tullut, tosin ei isoja notkahduksiakaan. Mun mielestä Josen taso on heikentynyt kun AVB jätti Josen ja lähti rakentamaan omaa tarinaansa. Kuitenkin mielenkiintoinen persoona, jota brittifutis vihaa ja rakastaa.

Arsenalista ei tarvitse sanoa mitään. Samanlainen kausi sieltä on taas tulossa eli neljättä sijaa juhlitaan kuin mestaruutta. Tottenhamille veikkaan perinteistä viidennettä sijaa. Pochettino on mielenkiintoinen kaveri mutta vaikka miehen pelitapa onkin iloista pallonhallintaa, on se mielestäni liian yksitoikkoista, eikä taktisia muutoksia esimerkiksi vastahyökkäyspeliin nähdä.

Martinez on nyt toista kautta Liverpoolissa, eikä pääse tällä kertaa yllättämään ketään. Sijat 6-8 ovat ne todennäköisimmät sijat Evertonille. Kamppailu Mestarienliiga paikoista on niin kova, että sinne ei ole mitään asiaa.


Laitetaan oma arvio lopullisesta sarjataulukosta:

1. Manchester United
2. Chelsea
3. Manchester City
4. Arsenal
5. Tottenham
6. Liverpool
7. Everton
8. Sunderland
9. QPR
10. Aston Villa
11. Hull
12. Newcastle
13. Stoke
14. West Ham
15. Crystal Palace
16. Burnley
17. Southampton
18. Leicester
19. West Brom
20. Swansea


Liverpool floppaa. Menestyspaineet ovat nyt nousseet ja joukkue pelaa samalla nyt myös mestarienliigaa. Suarezista saatuja rahoja käytetään vääriin pelaajiin. QPR pelaa iloisesti ja puolustaa hyvin. Mestaruus jää jälleen Manchesteriin. Viimeeksi se on matkannut Manchesterin ulkopuolle 2010 kun Chelsea voitti niukasti pisteellä. Edellisen kerran pytty on matkannut Lontoon tai Manchesterin ulkopuollle 1995, kun Blackburn vei pytyn.
 

Aapee79

Jäsen
Ei jaksa vielä runoilla mitään isompaa, kun kauden alkuun matkaa, mutta tämän hetken tiedoilla kärki ja pohja:

1. Chelsea
2. Man City
3. Arsenal
4. Liverpool
5. Man Utd
6. Everton
7. Tottenham
.
.
.
18.Hull
19.QPR
20. Burnley
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Vaikka kesän siirtomarkkinat ovat vasta alkaneet, niin selvää lienee että mestaruuden ratkaisevat Chelsea ja City. Arsenal on melko varmasti kolmas, sillä se on edellä jäljempänä olevia, mutta ei ihan yllä kärkeen. Neljännestä Mestarienliigan paikasta kisaavat Liverpool, Everton ja Tottenham. Liverpool on tosin tällä tietoa saamassa Barcalta Suarezista haluamansa 70-80 miljoonaa euroa, joten jos sillä rahalla haaviin jää jo hankittujen Lallanan, Canin ja Lambertin lisäksi yksi rai useampi todellinen pelimies, niin se voi nousta taas haastajaksi korkeammallekin. ManU ei saa vielä tarpeeksi uudistettua joukkuettaan, joten uudellakaan valmennuksella ei ole asiaa 7-8 sijaa korkeammalle. Nousijat + Swansea ja W B ovat häntäpäässä. Eli:

1. Chelsea
2. Man City
3. Arsenal
4. Liverpool
5. Everton
6. Tottenham
...


18. QPR
19. Leicester
20. Burnley
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Jännä juttu, että joka vuosi liigaan nousseet joukkueet laitetaan ennakkoasetelmissa pahnan pohjimmaisiksi. Valioliigan historiassa kuitenkin näin on käynyt vain kerran. Kaudella 1997-1998 putosi kaikki liigaan nousseet joukkueet Bolton, Crystal Palace, ja Barnsley.Wikipediasta lisätietoa. Melkoisella varmuudella voidaan siis sanoa, että ainakin joku kolmikosta QPR, Leicester, tai Burnley pelaa valioliigaa myös ensi kauden jälkeen. Täällä on kova luottamus siihen, että QPR on yksi noista joukkueista joka valioliigaa pelaa myös ensi kauden jälkeen.

MM-kisoista tutuksi tullutta tuomareilla olevaa spraypurkkia, jolla siis merkitään vaparitilanteissa raja missä muuri seisoo, ei ainakaan tulevalla kaudella nähdä valioliigassa. Tämä on sääli, kyllähän tuo selkeyttää tilanteita paljonkin. Ehkä sitten seuraavalla kaudella.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Turha alkaa vielä tässä vaiheessa kesää analysoimaan voimasuhteita sen tarkemmin, mutta kyllähän tuo kärkiviisikko (Chelsea, City, Arsenal, ManU, Liverpool) näyttäis erottuvan muista jengeistä materiaalinsa suhteen aika selvästi ensi kaudella.

Everton ja Spurs ovat sitten seuraavassa korissa vahvimmat.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Valioliiga ottaa alkavaksi kaudeksi käyttöön MM-kisoista tutun sprayn, jota tuomarit käyttävät vapaapotkutilanteissa. Kyseessä siis se jännä itsekseen häviävä spraymaali, jolla tuomari piirtää rajan siihen, missä muuri voi olla vaparitilanteissa. Hieno homma että takki tässä asiassa kääntyi, MM-kisojen aikaan Valioliigan kanta oli vielä, että asiaa pitää tutkia, ja että missään nimessä ei vielä alkavaksi kaudeksi tule tällaista uudistusta.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tony Pulis ei saanut riittävästi massia pelaajahankintoihin ja Pulisin haluamat pelaajat menivät muualle. Tilanne kärjistynyt pitkin kesää ja nyt vajaa 2 vuorokautta ennen Valioliigastarttia, Pulis lähti Crystal Palacesta.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tony Pulis ei saanut riittävästi massia pelaajahankintoihin ja Pulisin haluamat pelaajat menivät muualle. Tilanne kärjistynyt pitkin kesää ja nyt vajaa 2 vuorokautta ennen Valioliigastarttia, Pulis lähti Crystal Palacesta.

Hitonmoinen isku Crystal Palacelle. Pulis pelasti viime kaudella seuran putoamiselta ja olisi todennäköisesti tehnyt saman nytkin. Mistäköhän nyt löytävät luotsin? Moyes olisi tietysti vapaana, vaikkei nyt Crystal Palace päässytkään Mestareiden liigaan, niin jonkinlainen kasvojenpesun paikka tuo voisi skotille olla. Onhan mies ainakin tottunut elämään pienillä rahasummilla Evertonissa.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Kai tässä "Kriisi" Palacesta voi puhua. Viime vuonna se oli kuitenkin Pulisin tulo remmiin, joka nosti Palacen pois putoamistaistelusta keskikastiin asti.

Odotettavissa vihkoon mennyt syyskausi, jonka jälkeen katsotaan, löytyykö ruoriin uutta ihmeen tekijää.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Kai tässä "Kriisi" Palacesta voi puhua. Viime vuonna se oli kuitenkin Pulisin tulo remmiin, joka nosti Palacen pois putoamistaistelusta keskikastiin asti.

Odotettavissa vihkoon mennyt syyskausi, jonka jälkeen katsotaan, löytyykö ruoriin uutta ihmeen tekijää.

Todella kova menetys Palacelle. Viime vuoden paras manageri valioliigassa, ihan siis palkittiin tällä tittelillä. Itse aina pitänyt Pulisin tyylistä ja viime
kauden näytöt sysipaskan Palacen ruorissa olivat todella kovat. Nero mieheksi.

Aiai kun saisi Pardew kenkää nyt... Noh, toivotaan pikaista paluuta brittikentille.
Tosin olisihan se mahtavaa nähdä neron piiskaavan joukkuettaan esim. La Ligassa. Tony tule takaisin!
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kyllähän tuo ManUn tappio on kovin harmillista. Nyt sielläkin urpotkin jo tajuavat, ettei valmentajassa ollut viimekaudella mitään vikaa, vaan joukkueessa. Van Gaal on jo tajunnut mihin läjään sormensa työnsi:linkki Iltasanomien uutiseen van Gaalin lausunnosta, että ymmärtää ettei joukkueella ole asiaa kärkeen. Mikään ei ole muuttunut viime kaudesta, kuten mm. allekirjoittanut ja muutamat muut asiantuntijat olemme todenneet. Tämän ymmärryksen saavuttaminen olisi mielellään saanut kestää kauemmin.
Ei toki oteta Swansealta mitään pois. He saattavat hyvinkin yllättää ja nousta vaikka ManUn eteen. Mikäli Newcastle pelaa ennakoidun hyvin, niin van Gaalilla on tekeminen kymmenen joukkoon sijoittumisen kanssa.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuo ManUn tappio on kovin harmillista. Nyt sielläkin urpotkin jo tajuavat, ettei valmentajassa ollut viimekaudella mitään vikaa, vaan joukkueessa.

Mikäli Newcastle pelaa ennakoidun hyvin, niin van Gaalilla on tekeminen kymmenen joukkoon sijoittumisen kanssa.
Tällaisia syväanalyyseja on aina ilo lukea. Nyt aukesi omatkin silmät. Toivon että tuot panoksesi keskusteluun jatkossakin.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ennustin jo ennnen kauden alkua, että Pardew on ensimmäinen Valioliigavalmentaja, joka saa kenkää. Tänään jos tulee tappio Stokea vastaan, niin huhujen mukaan tulee kenkää.

Newcastle avasi kauden kotitappiolla Cityä vastaan, ja monet näkivät paljon hyvää Nwecastlen pelissä ja ennustivat positiivista kautta. Minä näin vain holtittomasti säntäilevän joukkueen, jonka City pystyi helposti kukistamaan ilman sen kummmempaa hohtoa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Ennustin jo ennnen kauden alkua, että Pardew on ensimmäinen Valioliigavalmentaja, joka saa kenkää. Tänään jos tulee tappio Stokea vastaan, niin huhujen mukaan tulee kenkää.

Niin se maailma muuttuu. Pardew saanut porukkansa pelaamaan. Tuonne yleiseen keskusteluun jo laitoinkin, Leicesterin Pearson on vahva ehdokas ensimmäiseksi lähtijäksi. Myös West Bromwichin Alan Irvinen on syytä saada joukkue voittamaan otteluita, muuten on lähtö lähellä.

Mielenkiintoista muuten, että vain yhdeksän joukkuetta kahdestakymmenestä luottaa englantilaiseen manageriin. Mistäköhän mahtaa johtua? Todellista englantilaista huippumanageria on nykyisin vaikea löytää. Sam Allardycen nimen voisi kai tässä kohtaa mainita. Harry Redknapp alkaa olemaan jo vähän liian vanha näihin kuvioihin. Olikos muita?
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Niin se maailma muuttuu. Pardew saanut porukkansa pelaamaan.

Tosin viime ottelut ovat olleet taas tuskallisia ja kolme kertaa ovat tainneet nyt jäädä peräkkäin maalitta ja edellisellä kierroksella tuli karvas 0-1 kotitappio derbyssä Sunderlandia vastaan. Nyt Man United kaatoi Newcastlen 3-1 Old Traffordilla. Spurs pudotti ennen joulun pyhiä Newcastlen Cupista 4-0 Lontoossa.

Newcastlella näyttää olevan Pardewin alaisuudessa välillä pitkiä huonoja jaksoja ja sitten kaikkein suurimman kritiikin hetkellä joukkue pelaa pitkän hyvän jakson. Pardew valittiin marraskuussa kuukauden manageriksi.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tosin viime ottelut ovat olleet taas tuskallisia ja kolme kertaa ovat tainneet nyt jäädä peräkkäin maalitta ja edellisellä kierroksella tuli karvas 0-1 kotitappio derbyssä Sunderlandia vastaan. Nyt Man United kaatoi Newcastlen 3-1 Old Traffordilla. Spurs pudotti ennen joulun pyhiä Newcastlen Cupista 4-0 Lontoossa.

Newcastlella näyttää olevan Pardewin alaisuudessa välillä pitkiä huonoja jaksoja ja sitten kaikkein suurimman kritiikin hetkellä joukkue pelaa pitkän hyvän jakson. Pardew valittiin marraskuussa kuukauden manageriksi.

Ehkä sekin vaikuttaa "hieman" et sieltä on puoli joukkuetta porukkaa telakalla, mm. ykkös- ja kakkosveskarit. Tänään myös keskikentän tärkein mies Tiote oli pelikiellossa ja näin punaisten hyökkäys pääsi mellastamaan miten tahtoi.
 

gsjez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester City
Ensimmäinen kenkää saanut valmentaja Valioliigassa on Crystal Palacen Neil Warnock. Todennäköisesti lisää potkuja on tulossa lähiaikoina, esimerkiksi Leicester City ei ole voittanut yhtäkään matsia sitten syyskuun.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Ensimmäinen kenkää saanut valmentaja Valioliigassa on Crystal Palacen Neil Warnock. Todennäköisesti lisää potkuja on tulossa lähiaikoina, esimerkiksi Leicester City ei ole voittanut yhtäkään matsia sitten syyskuun.

Tämä tuli kyllä puun takaa. Vastahan Warnock Palaceen palkattiin. Noh, seuraava lähtijä on mitä todennäköisimmin Irvine West Bromwichista. Eilinen 3-1 Man Citylle saattoi olla liikaa.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tämä tuli kyllä puun takaa. Vastahan Warnock Palaceen palkattiin. Noh, seuraava lähtijä on mitä todennäköisimmin Irvine West Bromwichista. Eilinen 3-1 Man Citylle saattoi olla liikaa.

Toisaalta CP:n viimeisin voitto sarjassa yli kuukauden takaa kriisi-poolista ja sitä edellinen syyskuulta, toki niitä voittojakaan ei ole kuin se kolme kappaletta että siinä ne tuli melkein lueteltua tältä kaudelta. Eli ei hirveän kovana yllätyksenä tullut, Palacen materiaali on kylläkin aikalailla divaritasoa ja uutta Pulisia tuskin tulee pelastamaan joukkuetta vaikka uusi manageri voi alkuun saadakin piristymään tuon jengin.
 
Viimeksi muokattu:

N^Miksu

Jäsen
Näyttää vahvasti siltä, että tänään myös Newcastle vaihtaa manageria. BBC:n mukaan Crystal Palace ja Newcastle ovat sopineet ehdoista, joilla Pardew siirtyy Palacen manageriksi: http://www.bbc.com/sport/0/football/30626587

Nopeasti tilanteet muuttuvat. Viikko sitten ihmeteltiin sitä, että yksikään seura Valioliigassa ei ole vaihtanut manageriaan. Muutaman päivän kelaus eteenpäin ja tilanne on ihan toinen.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Tony Pulis tulee olemaan WBA:n uusi manageri, sikäli mikäli brittitoimittajien lähteet pitää paikkansa. Ilmeisesti huomenna virallista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös