Valioliiga 2013–2014

  • 29 802
  • 117

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan kuin ei olisi ollut tiedossa että Swansean toisesta kaudesta tulee vaikea. Europelit ovat aivan varmasti syöneet fokusta ja ohuen materiaalin terävyyttä. Ei kovin pitkäjänteistä kyllä tämä, Laudrup aika lupaava valmentaja vielä kaiken lisäksi.

Swansean sivuilla eilen seurajohto kommentoi erottamispäätöstä myös sillä, että kun joukkueella on vaikeat ajat muutenkin menossa ja lisäksi on epäselvyyksiä ja rauhattomuutta Laudrupin jatkosuunnitelmien suhteen, niin siellä haluttiin rauhoittaa nyt kaikki nämä hässäkät ja erota Laudrupin kanssa kertaheitolla saadakseen paketti kasaan.

Eli olisiko tilanne ollut eri, jos Laudrup olisi ollut valmis sitoutumaan pidemmäksi aikaa, ja kun nyt ei ollut niin haluttiin varmistaa että nämä asiat eivät entisestään vaikeuta muutenkin hankalaa loppukautta.

Mielenkiintoista seurata miten Swansean loppukausi menee Valioliigassa ja eurokentillä jatkopeleissä, ja sitäkin enemmän kiinnostaa katsella mikä on Laudrupin seuraava osoite.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Ainakin omissa papereissani Mourinhon Chelsea pelasi itsensä kuumimmaksi mestaruussuosikiksi valioliigassa. Ei Mou Abran ihannoimaa tiki-takaa tule koskaan pelaamaan huippujoukkueita vastaan, mutta saa kyllä rakennettua tiiviin joukkuepuolustuksen ja murhaavien vastaiskujen varaan menestyvän joukkueen. Se taitaa riittää Abrallekin nykyään.

Mourinhon joukkueet kontrolloivat peliä nimenomaan puolustamalla. Kun vastustaja menettää pallon, Chelsea pääsee iskemään vastaiskuilla organisoimatonta puolustusta vastaan, mikä vain korostaa Hazardin ja Willianin ominaisuuksia. Tuohon kun kesällä lisäävät huippuhyökkääjän, joka sopii taktiikkaan (Cavani olisi aika täydellinen, eiköhän Diego Costakin menettele), niin vastaiskuista saadaan kaikki potentiaali irti.

Enää en ihmettele pätkääkään, että Matalle ei roolia löytynyt. Matan vahvuudet ovat juuri tiki-takassa. Sitä peliä Mou ei pelaa isoissa otteluissa. Vastaiskuissa ja ennen kaikkea tiiviissä puolustyspelissä hän ei ole parhaimmillaan. Jos FFP-säännöt ovat todella uhka myös Chelsealle, ei Mataa vain kannattanut pitää squadissa luksuksena.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tänään jatketaan taas täydellä kierroksella! Ennakoin hieman maikkarin tv-pelejä.


West Bromwich vs Manchester United
14:45 kierros potkaistaan käyntiin kun Man Utd matkustaa West Bromwichin vieraaksi. Ennakkoon ajateltuna pitäisi olla helppo nakki manchesterilaisille mutta kotijoukkue laittaa ihan varmasti kaikki peliin, koska se on vain yhden pisteen turvin putoamisviivan yläpuolella ennen Sunderlandia. Veikkauslappuuni merkitsin kuitenkin lopulta kakkosen pienen pohdinnan jälkeen. Eiköhän Man United sieltä hikisen maalin voiton nappaa. 1-2 ehkä?

Cardiff vs Fulham
Selkeä ykkönen kello viiden otteluista. Molemmat kamppailevat kiivaasti putoamista vastaan, joten edessä on molemmilla massiivinen kamppailu. Fulham on sarjajumbo pisteen kotijoukkuetta perässä. Tasapeliä ei kumpikaan osapuoli halua, sillä nyt on ehdottomasti täysien pisteiden paikka. Ole Gunnar ei ole saanut walesilaisia sellaiseen lentoon, mitä vaadittaisiin putoamisen välttämiseen useista hankinnoista huolimatta. Rökäletappio Hullia vastaan 0-4 oli järkyttävä.
Kuntopuntaria tarkastellessa, ovat molemmat joukkueet sielläkin sijoilla 19 ja 20. Fulham on napannut viimeisessä kuudesta ottelustaan kaksi pistettä, Cardiff puolestaan neljä, joista kaikki kotoa.
Tiukka matsi tulee ja meikäläisen vihje on kakkonen.

Chelsea vs Tottenham
Päivän kruunaa kello 19:30 alkava Lontoon derby. Vastakkain asettuu kauden kovin kotijoukkue ja hieman yllättäen kauden kovin vierasjoukkue. Spurs on kuuden ottelun kuntopuntarissa viides ja Chelsea toinen. Ennakkoon ajateltuna tämä on mielestäni selvästi Chelsean heiniä. Mourinho vs Sherwood, Terry vs Dawson, Matic vs Dembele ja Hazard vs Lennon. Joka osa-alueella siniset vievät voiton ehkä maalivahtia ja hyökkääjiä lukuunottamatta. Molemmat lähtenevät yhdellä hyökkääjällä peliin mutta maalijuhla saattaa silti tulla. 4-1 Kotijoukkueelle.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Tänään jatketaan taas täydellä kierroksella! Ennakoin hieman maikkarin tv-pelejä..
Ei muuten jatketa. 5 matsia ei 20 joukkueen sarjassa tee millään täyttä kierrosta. Tän ja huomisen päivän FA-Cupin matsit jonkun verran rajoittavat tätä touhua.

Toivotaan Manun sukellusta WBA:n vieraana, ja Chelsean sekä Spursin tasuria, vaikka siniset todennäköisesti ovatkin aika paljon edellä. Lontoon paikallisissa piilee kuitenkin aina pieni yllätysriski.

Cardiffin ja Fulhamin matsissa luulisikin sitten jo asennetta riittävän tässä vaiheessa, ja lopputulos voi olla ihan mitä tahansa.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ei muuten jatketa. 5 matsia ei 20 joukkueen sarjassa tee millään täyttä kierrosta. Tän ja huomisen päivän FA-Cupin matsit jonkun verran rajoittavat tätä touhua.

Niinpä juu on. No, eipäs tuo paljo menoa haittaa.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Eilisillä tuloksilla Chelsea otti kyllä ihan tukevan otteen jo liigakannua ajatellen, vaikkakin on älyttömän hieno liigakausi menossa kun mestaruuteen on aidosti mahdollisuus vielä useilla joukkueilla tässäkin vaiheessa. Kuitenkin 7 pinnan ero laittaa painetta kivasti muille vaikka Citylla pari suht helppoa rästipeliä onkin enemmän käytettävänään. Loppuohjelmien perusteella ennakkoon Chelsealla on kuitenkin ehkä helpoin ohjelma, sillä kärkijoukkueista se kohtaa enää Arsenalin ja Liverpoolin. Toki ainahan joukkue voi kompastua vaikkapa Palacen tai Villan vieraana, mutta tällä hetkellä siihen en ainakaan ihan helpolla usko.

Citylla on rästipelien lisäksi kuitenkin kärkijoukkueista kohdattavana vielä Manu, Arsenal, Liverpool, Everton ja lisäksi mm. yllätysvalmis Southampton. Noista matseista City pelaa vieläpä vieraissa muita paitsi Sotonia vastaan, joten pistemenetyksiäkin saattaa tulla.

Arsenalin tilanne selvinnee n. kuukauden sisällä kun se kohtaa kotonaan Cityn sekä Swansean, ja vieraissa Evertonin, Spursin ja Chelsean. Voittoja noista ja tie on auki lähes vielä minne vaan. Joukkueen nykyvireellä liigassa siihen on vaan vaikea enää uskoa.

Liverpoolin osalta loppukauden pahimmat pelit pitäisi olla kotona kun City, Chelsea ja Spurs tulevat Anfieldille, sekä ensi viikonlopun vierailu Old Traffordilla. Ilman pistemenetyksiä nuo, tai max. parin pisteen menetys, ja vielä olisi saumat jopa titteliin asti, jos nuo muut sinällään myös pahat pelit klaarataan kuten esim. Newcastlea vastaan. Liverpoolia toki helpottaa se, että ainut focus on liigassa, kun kaikilla muilla on kesken vielä cuppejakin. Veikkaisin noissa kuitenkin sen verran pistemenetyksiä että loppusijoitus on 2-3.

Muista joukkueista Spurs (tai Everton voittaessaan rästinsä) on lähimpänä, mutta eilinen viimeistään saattoi ratkaista kyllä 4 ensimmäistä sijaa, mikäli Arsenal ja Liverpool ottavat vähänkin pisteitä seuraavasta matsistaan. Nimittäin 9-10 peliä ollessa jäljellä on noilla sijoilla todella vaikea ottaa 3 voittoa enemmän kuin lähin vastustaja. Tokihan Spurs kohtaa esim. Arsenalin ja Poolin, mutta tällä kaudella valkoiset eivät ole vakuuttaneet noissa "suurten" kohtaamisissa alkuunkaan.

Sarjataulukon alapäässä viiden tällä hetkellä viimeisenä olevan joukkueen osalta tilanne on myös aika jännittävä. Edessä on paljon ristikkäisiä matseja kevään aikana, ja noissa nähtäneen vielä huikeita taisteluja. Fulhamin tilanne on jo lähes liian paha pelastumiseen. Ei ehkä vaikein loppuohjelma, mutta muutama paha matsi, joukkue sekaisin ja ainakin 4-5 pistettä matkaa pelastumiseen. Toinen pahassa vaaravyöhykkeessä on Sunderland, joka kohtaa vielä mm. Cityn, Spursin, Chelsean, Liverpoolin, Manun ja Evertonin. Noilla matseilla veikkaisin että joukkue ei kampea itseään enää divarista pois. Kolmas joukkue näin etukäteen arvioituna on jo vaikeampi nähdä. Crystal Palacella on ainakin mielenkiintoinen ohjelma, sillä luvassa on ainakin 3 matsia näitä putoajakandeja vastaan, ja 3 ottelua TOP4-joukkueita vastaan, he omaavat mahdollisuudet järkyttää jopa mestaruustaistelua. Putoamista en heille toivoisi mutta tuolla ohjelmalla ja materiaalilla veikkaisin näin käyvän. Pari muuta porukkaa viivan pinnassa ovat Cardiff ja WBA, joista varsinkin jälkimmäinen on todella heikko tällä hetkellä, ja saattaa viedä tuon Palacen paikan putoajana.

Yksioikoinen veikkaus tämä on, koska en jaksanut liian tarkkaan käydä esim. arvioimaan putoajien ja top4:n keskinäisiä kohtaamisia ja niiden vaikutusta mestaruuteen. Noissa matseissa on molemmilla älyttömät panokset ja yllätyksiä voi tulla hyvinkin.

Loppuveikkaus siis jotenkin näin:
1.Chelsea
2.Liverpool
3.Man City
4.Arsenal
5. Everton (tai Spurs)
...
18. Crystal Palace
19. Fulham
20. Sunderland
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä, Valioliigassa on menossa todella upea ja monivivahteinen sekä yleisöönmenevä kausi. Sanokoot muiden liigojen fanipojat (jollainen olen osaksi itsekin Real Madridin pelatessa La Ligaa) mitä tahansa, tässä kyseessä on kokonaisuudessaan eurofutiksen hienoin tuote.

Itse olen aika pitkälti samoilla linjoilla Andin kanssa kärjen osalta, joskin uskon Cityn jyräävän kakkoseksi (valitettavasti). En usko Citizensin jatkoon UCL:ssä, joten saavat keskittyä Mestareiden Liigan sijasta Valioliigan loppuhuipennukseen täydellä fokuksella, FA-cup nyt mennee siinä ohella osittain kakkosmiehillä. Tuo suluissa seisova "valitettavasti" lukee tuolla sen vuoksi että itse toivon vilpittömästi menestystä Liverpoolille, joka viimein on breikkaamassa takaisin top4:ään Rodgersin alaisuudessa. Ja Rodgershan on hieno mies joka peluuttaa hienoa futista.

Chelsea on pelannut ehjän kauden. Sen potentiaalisena mestaruusesteenä toimii Mestareiden Liiga, jossa se saattaa edetä pitkällekin, riippuen toki arvastakin. Sanotaan vaikka niin että mikäli se esimerkiksi pelaa UCL:n välierissä, on sen fokus todennäköisesti aika suurelta osin tämän kilpailun voittamisessa. Tällöin Liverpoolilla ja Cityllä on ehdottomasti iskun paikka. Chelsea on joka tapauksessa suurin ehdokas mestariksi juuri nyt, pistekohtaisen karkumatkansa, eikä vähiten eheiden otteidensa vuoksi. En olisi itse uskonut Mourinhon piiskaavan jenginsä näin hyvään vireeseen mutta väärässä tuli oltua.

Liverpool on nähdäkseni kyykyttänyt muita kärkijengejä juuri äärimmäisen hyvin noudatetun pelisysteeminsä nojalla. Rodgersin futis on kaunista ja tällä kaudella se on, kiitos fantastiseen riemukulkuun innostuneen S&S-partnershipin, myös ollut tehokasta. Jos muut jengit hölmöilee, uskon Liverpoolin kyllä ainakin pelottelevan muita onnistumalla stabiilimmin tärkeillä hetkillä. Poolin matsit suuria vastaan Anfieldillä ovat todella tärkeitä.

Cityllä on käsissään niin monipuolinen pelaajisto, että olisin itse Pellegriniltä odottanut jotenkin vielä vahvemman kädenjäljen näkemistä joukkueen pelaamisessa mutta esimerkiksi UCL-osaottelu Barcelonaa vastaan osoitti miten paljon chileläisellä vielä on opittavaa. Kun on käsissään yksi euroopan kovatasoisimmista pelaajistoista tulisi sitä omaa pelifilosofiaa noudattaa sataprosenttisen radikaalisti eikä nöyristellä vastustajia ja muutella systeemiä pelaajien vieroksumaksi sumputtamiseksi. Valioliigassa City pelasi Chelseaa vastaan vähän samankaltaisen ottelun, jossa se kotonaan antoi ohjat Bluesille aivan turhaan. Jos City tosissaan haluaa mukaan kamppailemaan mestaruudesta tulee siis chileläisen suoriutua maksimaalisella tasolla omasta leiviskästään taivaansinisten penkin takana jokaisessa jäljellä olevassa matsissa.

Arsenal on ollut alkukauden sensaatiomaisuuden jälkeen aikamoisessa turbulenssissa. Saas nähdä miten Wenkula saa piiskattua omistaan tehoja ja asennetta irti, aika jäätävää kävelyä nämä muutamat matsit (esim. viime viikon Stoke-tappio) ovat olleet. Tämä on erikoista, sillä tällä kaudella Gunnersilla pitkästä aikaa oli huikeat saumat laittaa vähän isompaakin kapulaa muiden rattaisiin. Vieläkin jonkinasteiset mahdollisuudet mestaruustaistoon on, mutta nyt pitää jo vähän ylisuorittaa.

Yhtäkaikki, oma kärkinelikkoni on Chelsea, City, Liverpool ja Arsenal. Europaikoista käydään Sotonin, Newcastlen, Evertonin, Unitedin sekä Spursin välillä kova kamppailu. Manchesterilaisten jääminen ulos Euroopasta kokonaan olisi aikamoinen paukku, toki sitä on jo se tosiasia että se ei enää millään kampea itseään Mestareiden Liigaan oikeuttaville paikoille takaisin. Aikamoinen kausi menossa kyllä.

Valioliigassa joka kausi myös putoamiskamppailu on äärimmäisen mielenkiintoinen, ja olen itsekin tullut näihin kausiketjuihin kirjoittaneeksi niistä aikaisemminkin. Nyt tilanne on todella absurdi, sillä neljästä viimeisestä jengistä kolme on etabloituneita pääsarjaporukoita joiden satsaukset tähän(kin) kauteen ovat olleet melkoisen suuria. WBA hankki Anelkaa ja Luganoa, Sunderland laittoi haisemaan tammikuun ikkunassa oikein kunnolla ja Fulhamkin koostuu osittain todella kovista nimistä (Holtby, Hangeland, Mitroglou, Sidwell). Overachievereita tällä hetkellä ovat kauden surkeasti aloittanut Crystal Palace, joka on napsinut voittoja niin tehokkaasti että se saattaa uusia sarjapaikkansa pelkästään senkin vuoksi, sekä Hull, joka porskuttaa menemään kolmantenatoista. Jonkin sortin putoamisuhan alla ovat tällä kaudella toki kaikki jengit jotka ovat sijalla kymmenen tai sen alla, ja tämä on todella ennenkuulumatonta. Uskomattoman tasainen kausi tämä on ollut.

Valmentajia on pahnanpohjimmaisten toimesta vaihdeltu oikein urakalla. Yksi kauden omituisimmista managerivalinnoista on eittämättä ollut Pepe Mel, jonka WBA pestasi kesken kauden. Tämä ei ole vakuuttanut alkuunkaan ja Virkkunenkin jutteli eilen että yksi syy tähän saattaisi olla se, ettei kuulemma puhu englantia juuri ollenkaan saatika edes käytä tulkkeja viestinnässään pelaajiston suuntaan. Mielenkiintoista.

Jos pitää veikata omia putoajasuosikkeja, niin näitä on WBA, Cardiff sekä Sunderland. Fulham tullee tuolta pohjalta nousemaan vielä, näistä muista en olisi yhtä varma. Todennäköistä lienee myös se, että putoajat ratkeavat melkoisen dramatiikan päätteeksi kauden viimeisellä kierroksella. Tämä sopii minulle!
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Eikä tarvinnut mennä kuin viikko eteenpäin ja kärkitaistelu sai taas hieman uutta värinää ja taisi käydä niin että vaaka saattoi juuri kääntyä hieman vaaleansinisten suuntaan. Jokatapauksessa yhä tiukemmaksi tämä näyttää menevän, mikä varmaan kyllä sopii kaikille. Chelsea sössi pahasti Villaa vastaan, ja voittamalla rästimatsinsa City voisi porskuttaa Chelsean ohi. Toki nuo matsit on pelattava ensin pois alta ja siellä taitaa yksi rästeistä olla esim. juuri Villaa vastaan? Ensi viikonloppunahan kierros avataan heti Chelsea-Arsenal matsilla, ja sen jälkeen voivat kuviot olla jälleen täysin uusissa puissa. Chelseaa ei varmasti auta että sieltä ovat joulukortin takia sivussa molemmat Ramires ja Willian, oikeastaan juuri ne pelaajat joiden poissaolo eniten hyödyttänee Arsenalia. Joten tuosta matsista edes Arsenalin voitto ei olisi enää suuri yllätys, vaikkakin historia on Gunnersia vastaan tässä jonkin verran.

Arsenal oikeastaan sinetöi eilen Spurs-voitollaan lähes lopullisesti TOP4-joukkueet tai sitten pitää tapahtua ihmeitä.

Liverpool jatkoi sarjassa tappiotonta vuottaan 2014, ja saldo on nyt 8 voittoa ja 2 tasuria. Ihan vielä kaikki ei ole sen omissa käsissä, mutta mikäli tappiosarake näyttää edelleen nollaa parin viikon päästä, ja muiden ristiinpelailu jatkuu, niin Anfieldilla nähdään loppukaudesta todellisia trillereitä pitkästä aikaa. Vieraissa Liverpoolilla on mahdollisuus loppukaudesta hoidella kyllä kaikki loput vastustajat, kun jäljellä olevista pahin taitaa olla sarjan 12. eli Hammers, ja nythän on vastaikään vieraissa kaatunut Soton, sekä ManU peräkkäin maalierolla 0-6. Kotivastustajat luettelinkin jo tuossa edellisessä postauksessani viikko sitten.

Myös putoamiskamppailussa tilanne vain tasoittui kun Fulham ja WBA venyivät voittoihin, sekä Sunderland ja Palace päätyivät pistejakoon. Tämän taiston osalta luultavasti ainakin jännitetään vielä päätöskierroksellakin ennenkuin joukkueet ovat selvillä. Toki sama saattaa päteä vielä taulukon yläpäähänkin.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kun katselee noita kuukauden takaisia omia pohdintoja tässä ketjussa niin pääsääntöisesti metsään on mennyt aika pahastikin. Ainut minkä oikeastaan arvasi oli se, että putoamistaistelun joukkueet todellakin hämmentävät tässä vaiheessa myös taulukon yläpäätä. Kertonee asiantuntemattomuudesta ja siitä että harvinaisen vaikea on tällä kaudella ollut muutenkaan lukea etukäteen sarjan tapahtumia. Nyt on kolme kierrosta jäljellä ja ihan levälläänhän tuossa on vielä sarjataulukon molemmat päät kolmen kriittisimmän sijoituksen suhteen. Viimeisen viikon aikana Sunderland aiheutti taulukon molemmissa päissä melkoista hämmennystä ottamalla Chelsealta ja Citylta yhteensä 4 pistettä. Samaan aikaan Liverpool hoiteli Norwichin ja otti kärjessä hieman kaulaa molempiin sinipaitoihin.

Mestaruuden en vielä ihan usko olevan taputeltu vaan ensi viikonloppu on jälleen erittäin tärkeässä roolissa. Jos Liverpool onnistuu vielä menestyksellä haastamaan Chelsean Anfieldilla, niin siinä vaiheessa olen lähes varma että Merseyn varrella juhlitaan tänä keväänä ja rajusti. Tappio kuitenkin tietäisi sitä että Citylla olisi voitoilla mahdollisuus tulla rinnalle ja jopa maalierolla ohi. Ja eilen taas nähtiin aika vakuuttava esitys Cityn ja WBA:n kohtaamisessa. Chelsean puolestaan pitäisi voittaa Liverpool jos se aikoo haaveilla enää millään muotoa valioliigan kannusta, eikä sekään silti välttämättä riitä.

Liverpoolin puolesta puhuisi tällä hetkellä monta seikkaa jopa allekirjoittaneen punaistenkin lasien läpi. Joukkue on yksinkertaisesti niin huikeassa lennossa 11 peräkkäisen voiton saattamana. Chelseaa varmasti rasittaa vielä reilun viikon sisällä pelattavat CL-koitokset, ja loukkaantumisten kanssa vaikeuksiin joutuneella Cityllakin on suht haastavia pelejä seuraavaksi 2kpl, kun se kohtaa vieraissa Pulisin Palacen, ja pitkästä aikaa eurokentille hamuavan Evertonin. Silti turha tuossa on punaisten vielä tuuletella, koska eihän tästä ole kuin pari vuotta kun mestaruus ratkesi viimeisen kierroksen lisäajalla maalieron turvin.

Peräpäässä sitten Pulis on kuukauden aikana nostellut Palacen tosiaan kauas putoamisviivasta, ja taistelussa onkin nyt 5 joukkuetta (Sunderland, Fulham, Cardiff, WBA ja Norwich) 4 pisteen sisällä. Vielä viikko sitten olisin pitänyt Sunderlandin putoamista lähes varmana vaikean ohjelman takia, mutta luulisi että noista edellisistä kahdesta matsista on tullut sellainen boost että sarjapaikan säilyttäminen on täysin mahdollista. Saa nähdä käyttääkö joukkue tuon sauman hyväkseen. Sunderlandin lisäksi esim. Norwichilla on paperilla todella vaikea loppuohjelma ja säilymistä voisi pitää kyllä pienenä ihmeenä. Ei osaa näitä enää veikkailla, mutta siitä pidetään edelleen kiinni että viimeisellä kierroksella on vielä draamaa kunnolla pelissä.

Putoajien tilalle valioliigaan on jo varmistunut kaksi joukkuetta ensi kaudeksi. Ensimmäinen on Leicester pitkähkön tauon jälkeen, ja toisena varmistui viikonloppuna Burnley.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Vielä viikko sitten olisin pitänyt Sunderlandin putoamista lähes varmana vaikean ohjelman takia, mutta luulisi että noista edellisistä kahdesta matsista on tullut sellainen boost että sarjapaikan säilyttäminen on täysin mahdollista. Saa nähdä käyttääkö joukkue tuon sauman hyväkseen. Sunderlandin lisäksi esim. Norwichilla on paperilla todella vaikea loppuohjelma ja säilymistä voisi pitää kyllä pienenä ihmeenä. Ei osaa näitä enää veikkailla, mutta siitä pidetään edelleen kiinni että viimeisellä kierroksella on vielä draamaa kunnolla pelissä.

Olet totta vie oikeassa. Minä olin jo kirveen heittänyt kaivoon West Ham-pelin jälkeen. Nuo viime viikon neljä pinnaa tulivat sitten kyllä plakkariin niin puskista, että melkoisen epäuskoisena tilanteen etenemistä olen seurannut. Pakkohan se oli käydä nostamassa kirves kaivosta ja jäädä odottelemaan tulevia pelejä. Yleensä puhutaan niistä kuuden pisteen peleistä, mutta tämä matsi on enemmän. Cardiff on ollut nihkeä vastustaja Sunderlandille, olen itsekin ollut todistamassa sitä kahteen otteeseen Stadium of Lightilla. Jep, molemmat ottelut Black Cats hävisi. Yksi Sunderland-henkinen kaverini on menossa tuota peliä katsomaan ja kyseli minulta, että olisinko halukas lähteä katsomaan koitosta. Valitettavasti (tai ehkä onneksi) olen töissä viikonlopun ajan. Nyt on otettava käyttöön kaikki taikauskokin, että saadaan voittoja.

HA'WAY THE LADS!!!
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Mikäs suonenveto tuolle Connor Wickhamille on tullut? Vai oliko se ketsuppipullon korkki niin tiukassa, että kun sen sitten sai auki niin sitä ketsuppia sitten tulee voimalla? :-)

Kaveri kertoi tunnelman olleen kaupungilla, stadionin ympäristössä, stadionilla niin huikean, että ei joukkueella voinut olla muuta mahdollisuutta kuin voittaa peli. Fabio Borini kertoi pelin jälkeisessä haastattelussa, että kun pelaajat olivat lämmittelyssä, niin äänitaso oli jo silloin melkoinen. Ja sitten kun poistuivat pukuhuoneeseen valmistautumaan peliin, niin stadionin mökä kuului entistä kovempana sinnekin. Eli katsomosta tuli se 12. pelaaja Black Catseille. Väkeä Stadium of Lightilla oli 46000+ joten se oli totisesti enemmän kuin kolmen pisteen peli.

Ei kolme peliä sitten oikein voinut edes kuvitellakaan, että nyt joukkue on noussut putoamisviivan yläpuolelle. Sarjapaikka ei todellakaan ole vielä varma, mutta peliesitykset ja niiden myötä lopputulokset ovat osoittaneet pelaajien itseluottamuksen olevan erittäin hyvällä tolalla ja sen vuoksi peli kulkee. Oma arvioni lopun kolmen pelin pistesaldosta on 5-7 pisteen tietämillä, melkoisen positiivinen arvio. Yltiöpositiivinen en uskalla olla, sillä 9 pistettä olisi kyllä melkoinen bonus hankalan kauden päätteeksi.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Black Cats tosiaan on noussut jo viivan paremmalle puolelle ja vieläpä siten että on pelannut matsin vähemmän kuin alapuolellaan olevat. Toivottavasti nyt pitävät tuon vireen loppuun asti ja säilyvät sarjassa. Uskon että pitävätkin ja ohittavat mm. Aston Villan, joka on täysin sekaisin. Omalta kannaltani oikeastaan nyt on viivan alla sellaiset joukkueet jotka voisi lähteäkin, kun kerran kolme pitää valita.

Sarjataulukon toisessa päässä kävi kuten vähän edellisessä viestissä aavistelinkin, ja melkoisella varmuudella kannun kohtalo ratkeaa oikeasti jälleen vasta viimeisellä sarjakierroksella. Kolmikko on nyt muutaman pisteen sisällä ja vieläkin uskallan luvata että yksi tai kaksi joukkuetta noista onnistuu pisteitä menettämään. En usko että kaikki menisivät vieläkään loppukautta voitosta voittoon. Toki Chelsean oljenkorsi on toistaiseksi aavistuksen ohuempi noista koska Cityn ja Liverpoolin pitäisi käytännössä molempien hävitä vielä yhdet pelit ja Chelsean voittaa molemmat että mestaruus sinne menisi. Tasapisteissä Chelsealla on heikompi tilanne maalieron suhteen muihin nähden.

Sitten taas mikäli City ja Liverpool voittaisivat loput matsinsa, olisi mestari 99,5% varmasti City koska sillä on maalierosarakkeessa reilusti Liverpoolia parempi plussa. Liverpoolin toivo lepää siinä että se ottaa 6 jaossa olevaa pistettä ja City menettää edes yhden 9 jaossa olevasta pisteestään.

Jännäksi menee ja veikata ei uskalla, mutta onhan se taas huikeaa ja koomistakin, jos jälleen ratkotaan mestaruutta kaikkien matsien jälkeen pelkällä maalierolla. Jos Liverpool oli viikko sitten suosikki niin nyt se viitta on taas aavistuksen vaalean sinisten harteilla.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Sub näyttää tänään Liverpool-Newcastle-matsin alkaen klo. 16.55. Eli kyyneleitä luvassa. Pool-kannattajille mestaruuden menettämisestä ja meikäläiselle siitä, että taas olen hukannut vuoden elämästäni kannattaen Newcastlea. Noh, ensi kaudella sitten. Hoh.
 

TKH

Jäsen
Laitetaan nyt tännekin.

The run down of broadcast payments made to the clubs for the 2013/14 season.

Despite finishing second in the table, Liverpool received the highest total payment with £97.5m, the largest amount of central revenue that any club has received in a Premier League season. This is because they had the highest number of matches picked for live broadcast in the UK (28). Newly crowned Barclays Premier League champions Manchester City received £96.6m during 2013/14. The ratio between the top and bottom earning club was 1.57:1.
Compelling Barclays Premier League season delivers on and off pitch
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Valioliiga on....

.......julkistanut kauden päätteeksi jatkettuja sopimuksia, sopimustarjouksia ja vapailla siirroilla pois päästettyjä pelaajia koskevat listat. Chelsean ja Unitedin listat ovat mielenkiintoiset. Patrice Evralle jatkosopimus, samoin lupaaville nuorille vapaan siirron saanutta "Kiko" Machedaa lukuunottamatta, Rio-Kallen & Nemanjan viimeinen United-listaus. Frank Lampardille vapaa siirto, samoin vapaa siirto Samuel Eto`olle. West Hamista Maroaune Chamakh myös pois vapaalla siirrolla, samoin Fulhamin Sidwell. Ohessa linkki listoihin.

Premier League clubs submit retained and released lists
 
.......julkistanut kauden päätteeksi jatkettuja sopimuksia, sopimustarjouksia ja vapailla siirroilla pois päästettyjä pelaajia koskevat listat. Chelsean ja Unitedin listat ovat mielenkiintoiset. Patrice Evralle jatkosopimus, samoin lupaaville nuorille vapaan siirron saanutta "Kiko" Machedaa lukuunottamatta, Rio-Kallen & Nemanjan viimeinen United-listaus. Frank Lampardille vapaa siirto, samoin vapaa siirto Samuel Eto`olle. West Hamista Maroaune Chamakh myös pois vapaalla siirrolla, samoin Fulhamin Sidwell. Ohessa linkki listoihin.

Premier League clubs submit retained and released lists

Varsin nostalginen fiilis tulee kun katsoo tuota Unitedin free transfers -listaa kun listalla on Giggsin, Ferdinandin ja Vidicin nimet. Tiedossahan nämä oli, mutta silti jotenkin nostalgista. Uusi aika todellakin.

Chelsean osalta pitää sanoa, että eiköhän Lampard vielä jatkosopimuksen tee kunhan palaa MM-kisareissultaan heinäkuussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös