Vaasan Sport 2010–2011: Kohti parempaa tulevaisuutta!

  • 563 320
  • 1 448

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Kesälomien alettua meidän pelien suhteen olen itse vetänyt henkeä, ja hyvä jos on jaksanut näitä Sportin puolen keskusteluita lukea. Pettymys oli kova ja suuri vahinko, että emme saaneet maistaa Kuparisaaren tunnelmaa tämän pidemmälle kevääseen.

Kommentoidaan nyt pikaisesti tätä valmentaja-casea.
Törmäsen muista pelaajana paitsi pandan silmistään, niin myös periksiantamattomana ja fiksunakin pelaajana. Vasta alkuvaiheessa olevaa valmentajan uraansa en ole kuitenkaan seurannut lainkaan, joten tähän väliin ihan vilpitön kysymys: mitkä ovat ne tekijät, miksi Sport-fanit (tai ainakin osa) iloitsevat Törmäsen valinnasta? Vai onko kyse vain enemmänkin siitä, että ruoriin hyppää potentiaalinen ja tuore tulevaisuuden nimi?
Vautsi! Erittäin hieno homma, jos Törmänen olisi tulossa meillepäin. Mun mielestä juuri sellainen koutsi, jota me tarvittaisiin. Suhkot kokenut kettu (pelaaja enimmäkseen), mutta ennenkaikkea tosiaan potentiaalinen ja tuore tulevaisuuden nimi. Ja lisäksi mikä parhainta, hän olisi täysin ulkopuolinen eikä "piiri pieni pyörii" -kaveruksia.

Täytyy nyt vain ensin toivoa, että koko seura pysyisi kasassa. Näköjään about sen verran on helmikuun lopussa ollut nyt sitten miinusta, mikä olisi vedetty plus miinus nollaan, jos oltaisiin menty mestisfinaaleihin asti, kuten Hiltunen aijemmin ilmoitti, että niin on budjetoitu.
 

Jääkone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekin punapaidat!
Törmänen on nimenä mielenkiintoinen. Sport hakee kai tässä omaa nousevaa kykyään. Ennemmin annan Törmäsen koittaa, kun otan jonkun kehäraakin, jonka eväät on syöty todistetusti jo ajat sitten.


Näitä kehäraakkien nimiä kun pyörittelee jotka on ilmeisesti vailla pestiä on ainakin Eloranta, Rauhanen, Kolek, Makkonen, niin kyllähän 95-maailman mestari Törmänen tuntuu erittäin hyvältä ja tuoreelta vaihtoehdolta,ei muuta kuin nimiä papereihin ja varaamaan huonetta SAS-Radissonista, eikö Tamikin sielä pari kautta asustellut.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Täytyy myöntää, että en tiedä minäkään yhtään mitään Törmäsen valmennustyylistä jne. Bluesin kanssa A:n kultaa on tietysti hyvä suoritus mutta ei mikään huikea suoritus kuitenkaan. Bluesilla kun piisaa tuota pelaajamateriaalia ja vielä Holtari oli taustalla ryöstämässä mm. Pohjanmaan junnuja sinne, perkele. :)

Mutta siitä olen samaa mieltä, että ehdottomasti kannattaa kokeilla jos Törmänen tulee ns. sata lasissa ja motivoituneena.

Aika samoilla meriiteillä tuo tulisi kuin Pikkarainen Jokipoikiin pari vuotta sitten.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Törmänen on nimenä mielenkiintoinen. Sport hakee kai tässä omaa nousevaa kykyään. Ennemmin annan Törmäsen koittaa, kun otan jonkun kehäraakin, jonka eväät on syöty todistetusti jo ajat sitten.

No niin, täällähän päästään asiaan.

Täysin oleellinen kysymys Evertonilta, ja lainauksessa taas mendieta osuu kerralla mahdollisen valintakriteerin ytimeen. Valmentajavalinnassa on juurikin kyse ajan edelle katsomisesta. Nyt Sportin täytyy löytää se henkilö, jolla on potentiaalia olla seuraava Dufvan kaltainen modernia ja voittavaa kiekkoa peluuttava valmentajaguru. Hänen täytyy olla valmentajaksi nuorehko ja mielellään pelaajaurallaan kansainvälisesti kokenut henkilö, jolla on tuore näkemys siitä miten koko maan kiekkoilua voidaan kehittää. Hänellä täytyy olla vahvat sosiaaliset taidot. Hänellä ei saa olla tamimaista egoa vaan hänen tulee olla humaani persoona, joita nuorten pelaajien on mahdollista kunnioittaa. Hänen täytyy tuntea laajasti maan 2-kymppisten pelaajien rinki, sekä tuotava samalla vahvan näkemyksensä juniorikiekon edistämisestä myös Sportin juniorimyllyn käyttöön edustusjoukkueen valmennuksen ohella.

Ko. valmentajatyypin löytäminen on äärimmäisen vaikeaa, mutta Törmänen voisi hyvinkin olla se ketä kaivataan. Joka tapauksessa valittava henkilö täytyisi tulla piireistä, missä hän on ollut vahvasti kosketuksissa sekä kansainväliseen huippukiekkoon että erityisesti juniorikiekkoon. Hyviä ehdokkaita löytyy varmasti mm. Tampereelta, Kuopiosta, Jyväskylästä, Turusta ja jopa Porista, mutta kokemus on osoittanut että uusmaalaiset viihtyvät ja onnistuvat rantaruotsissa hyvällä prosentilla.
 

rekufa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mutta haluaisin edelleen toistaa sitä aisaa, että sellainen negatiivisuuden lietsominen sisältä päin, eli omien kannattajien keskuudesta ei millään tavalla ainakaan paranna tilannetta. Toivoisinkin että edes me Sportin kannattajat voisimme omalla asenteellamme edesauttaa sitä ansiokasta työtä, jota Hiltunen ja kumppanit ovat parhaillaan tekemässä.

Olen aika vakuuttunut siitä, että ne tarvittavat eurot saadaan kasaan. Raunio ja kumppanit ovat pumpanneet seuraan rahaa tänä keväänä ja olisihan se aika erikoista, jos tämän jälkeen vielä päästäisivät seuran konkurssiin. Näin ei vain tule käymään.
...................


Itse myös toivois että annettais nyt hallitukselle rauha. Nimittäin vuoden vaihteen palkkaongelman jälkeen itse olen pannut merkille että hallituksen ulostulot ovat olleet kokoajan linjassa eteenpäin pyrkimisen kanssa. Nyt on hyvä huomata missä mennään. Ensisijainen tarve on mahdollisimman hyvän valmentajan palkkaaminen. Pelaajamateriaali pitää olla tavoitteiden mukainen, playoffit on ensi kauden tavoite. Joka tapauksessa niin kuin johto on sanonut seuraavaksi tarvitaan pari voitollista kautta, jolloin saadaan velkoja pois. Samaan aikaan rakennetaan joukkuelle runko. Hyvässä lykyssä viimeistään 4-5 vuoden kuluttua meillä on varaa yrittää liigaan silloin tarvitaan velaton organisaatio ja varaa palkata hyvään runkoon tarpeelliset kunnon vahvistukset.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Teemu Kuusisto palaa Norjaan, tällä kertaa pelaa Lørenskogin paidassa tulevan kauden. Lähde
 

Fordél

Jäsen
Tuli tuossa jokusen viikko sitten lähetettyä Niemelle pari mailia, missä kerroin omat ehdotukset tulevaa kautta varten (Mainitsin Jatkiksen palstan, koska täällä on erittäin hyviä pointteja tulevaa kautta varten, jonka lisäksi mainitsin erikseen nimen Antti Törmäsen.) ja Niemi vastasi viesteihin monella rivillä, eikä vain onelinerilla. Ehkä sittenkin meillä on toivoa?

Hienoa työtä fanilta! Ja hienoa myös, että kaiken tämän hässäkän keskellä Niemeltä riittää aikaa vastata kunnolla fanien yhteydenottoihin. Oishan tuo aika rouheeta, jos Törmänen tosiaan hankittaisiin ja me ollaan ko. kaveria nostettu täällä esiin. No ehkäpä tuo on Sportissa hiffattu jo ennen meitä. Toivotaan ainakin...

Täytyy kuitenkin tunnustaa, että itselle Törmänen ei ole kovin tuttu valmentajana. Pelaaja-Törmäsestähän tiedämme kaikki mitkä ovat kaverin vahvuudet (asenne, asenne ja asenne), mutta valmentaja-Törmäsestä meillä ei ole kovinkaan paljon tietoa. Sen tiedämme, että nuorten puolella on tullut menestystä, joten eiköhän kaveri osaa kehittää nuoria pelaajia. Ja vaikka Aran kanssa tuli lähtö Jokereista kesken kauden, uskon, että Törmäselle on jäänyt paljon takkiin kokeneelta valmentajalta. Toimintatavoissa luulisi olevan paljon samaa Aran kanssa eli kyseessä ei ole mikään jortikkamainen diktaattori, joka tuntuu lähtevän negaation kautta asiaan kun asiaan vaan hyvät yhteistyötaidot omaava positiivinen ja asenteellinen valmentaja.

No, mutta tuo kaikki oli vain johtopäätelmää ja mutua, mutta jos Törmänen tulee Sportiin, olemme viisaampia millainen kaveri on kyseessä. Joka tapauksessa mielenkiintoinen nimi, joka olisi hyvä kiinnittää pidemmällä sopparilla viemään seuraa eteenpäin.
 

Rocco

Jäsen
Sen mitä itse olen Törmäsestä kuullut, on pelkkää hyvää ja ainakin erilaista mitä täällä on viime vuosina nähty. Törmänen on etenkin nuorten kanssa mainio valmentaja, jaksaa opastaa ja olla maltillinen, eikä hukuta mahdollista asiantuntemuksen puutettaan jatkuvan möykkäämisen ja riehumisen taakse. Jos Sport todellakin lähtee kasaamaan nuorta joukkuetta (400.000€:llä!!!) niin Törmänen voi olla paras vaihtoehto joka on saatavilla. Tässä voi olla meidän löytö penkin taakse, eli nuori valmentaja joka hankkii kannuksiaan, ja sopii pelaajamateriaalin kanssa yksi yhteen.
 

Fordél

Jäsen
Sen mitä itse olen Törmäsestä kuullut, on pelkkää hyvää ja ainakin erilaista mitä täällä on viime vuosina nähty. Törmänen on etenkin nuorten kanssa mainio valmentaja, jaksaa opastaa ja olla maltillinen, eikä hukuta mahdollista asiantuntemuksen puutettaan jatkuvan möykkäämisen ja riehumisen taakse. Jos Sport todellakin lähtee kasaamaan nuorta joukkuetta (400.000€:llä!!!) niin Törmänen voi olla paras vaihtoehto joka on saatavilla. Tässä voi olla meidän löytö penkin taakse, eli nuori valmentaja joka hankkii kannuksiaan, ja sopii pelaajamateriaalin kanssa yksi yhteen.

Tosiaan Tammisen jälkeen Törmänen olisi organisaatiolta täyskäännös, mutta vaikea uskoa, että ainakaan huonompaan päin mentäisiin. Törmänen ei ole taatusti yhtä kuluttava kuin Tamminen vaan paljon yhteistyökykyisempi ja -haluisempi. Törmäsen kanssa on paljon helpompi viedä organisaatiota yhteen suuntaan ja kehittää sitä kun energiaa ei tuhlaannu epäolennaiseen kuten Tamin kanssa. Lisäksi hän tulee kaiken vaasalaisen kiekkoilun ulkopuolelta, jonka näen vain ja ainoastaan hyvänä asiana. Ulkopuolisen on helppo nähdä ongelmakohdat ja helppo niihin myös puuttua.

Jos Törmäsestä tulee Sportin päävalmentaja, on se tosiaan otettava huomioon joukkuetta kasatessa. Törmäsen harjoittamasta pelitavasta en osaa sanoa mitään, mutta pelaajatyypin uskoisin olevan tällainen bluesmainen nuori ja asenteellinen hyvä liikkeinen pelaaja. Siihen päälle muutama vanhempi kaveri tuomaan kokemusta joukkueeseen niin tästä voi tulla vaasalaisittain vielä ihan hyvä.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
No aivan ensiksi pitää tuo akuutti 400k saada kerättyä. Jos sitä ei saada, niin voidaan unohtaa törmäset ja pelaajahankinnat sen siliän tien. Hiltunenhan puheli suunnatusta osakeannista nykyisille omistajille ja "myös uusien omistajien mukaantulo on mahdollista". Meikä ei todellakaan ole mikään talousnero, joten voisikos joku kertoa, voidaanko tosiaan suunnattu ja avoin osakeanti järjestää samanaikaisesti? Onkohan kellään minkäänlaista käsitystä paljonkohan osakkeen hinta on nykyisellään? Joku muistikuva ittellänni on, että joskus vuoden 2004 tienoilla hinta per osake oli 100€ ja minimi merkitsemismäärä oli viisi kappaletta. Todennäköisemmin muistan kuitenkin väärin, kuin oikein...

Mutta jotta ei menisi aivan talouspuolen löpinöiksi väärässä ketjussa, niin voisi kuvitella tosiaan, että Törmänen olisi aika pitkälti sitä, mitä Sport tarvitsee. Mutullahan tässä mennään, mutta jotenkin uskoisi, että maailmanmestarissa olisi ainesta ja varmasti nuorille olisi kuitenkin uskottava auktoriteetti ilman sitä mouhoomista. Tuli tsekattua Törmäsen statsitkin pelaajana, niin oli paljon vakuuttavammat, mitä muistinkaan. Toki niillä pisteillä ei valmennushommissa ole suurtakaan painoarvoa.

Pitäisi vaan muistaa, etenkin itse, että ei olla heti vetämässä kölin alta, jos "pari" tappiota tulisikin kärkeen. Pitkäntähtäimen projektihan tosiaan kyseessä, tai ainakin pitäisi olla, oli valmentaja kuka tahansa. Pitäisi vain olla pirun huojentunut, jos Vaasassa vielä Mestis-hokia syssyllä pelataan!
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Vähemmälle huomiolle ainakin täällä on jäänyt seminaari, jonka järjestäjänä tai ainakin osajärjestänä Sport oli. Mukana oli vaikutusvaltaisia henkilöitä Vaasan alueelta, ja tästä tapahtumasta ainakin Pohjalainen uutisoi eilisessä lehdessä varsin laajalla jutulla. Wärtsilä Finlandin Kytölän viesti oli mieltä lämmittävä: Sport on saatava liigaan millä hinnalla hyvänsä! No, tuosta "millä hinnalla hyvänsä" kohdasta voidaan olla montaa mieltä, mutta hienoa että kv. yrityksen tj. näkee (ja seminaarissa yleisemminkin tunnustettiin) Sportin merkityksen Vaasalle ja Vaasan seudulle. Juuri tällaisia signaaleja me nyt tarvitsemme suuryrityksiltä ja pienemmiltä yrityksiltä, alueen kunnilta (esim. hallihanke) ja muilta toimijoilta.

Ja tietysti myös kannattajilta ja faneilta. Nythän on menossa erilaisia varainkeruukampanjoita, mutta toivoisi tähän nyt jotain yhtenäisempää juttua. Kun on toivottomasti tähän seuraan rakastunut, niin kyllä "uuteen jaloille nousuun" haluaisi taas sydän läpättäen pistää rahojaan kiinni :)

Vielä Törmäsestä. Signaalit Antista ovat niin positiivisia, että mielelläni hänet tänne ottaisin. Ja toivottavasti Antille (tai uudelle valmentajalle) annetaan sitten työrauha, eikä muutaman ottelun tappioputket syksyllä tai talvella pistä painamaan paniikkinappulaa. Tämä työrauha tietysti sillä edellytyksellä, että työn jälki muuten on laadukasta ja toimintaa eteenpäin vievää.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Törmänen saattaisi olla hyvä valinta. Seura on tässä taloustilanteessa pakotettu tilanteeseen, missä on pakko tehdä pitkäjänteistä työtä. Jos nyt Törmänen saataisiin esimerkiksi kolmen vuoden sopimuksella, niin ensimmäinen kausi menee joka tapauksessa enemmän tai vähemmän harjoitteluksi, kaksi viimeistä vuotta näyttää lopullisen tuloksen.

Niin kuin joku tuossa aiemmin kirjoitti, niin jos ja kun Törmänen tulee vaikka kolmeksi vuoden sopimuksella, niin toivottavasti kannattajat eivät ole heti ensimmäisen kauden jälkeen savustamassa ulos, vaikka menestys ei tätä kautta parempi olisikaan.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Näissä tuoreissa(kin) on se riskinsä. Vrt. Jukurit, Ruotsalainen/Makkonen. Sen kummemmin ottamatta kantaa, niin en pitäisi ollenkaan hullumpana jatkaa loppukauden päävalmentajalla myös ensikauden.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Näissä tuoreissa(kin) on se riskinsä. Vrt. Jukurit, Ruotsalainen/Makkonen.

Sen verran komppaan tähän, että jonkun ehdottamaa jopa kolmen vuoden sopimusta (lähes) näyttöjä antamattomalle valmentajalle tuntuu kyllä hölmöläisten hommalta. Taisi tuo Makkonenkin maksaa Jukureille kahden vuoden pesteineen ihan riittävästi. Törmänen voisi olla hyväkin valinta, mulle tosin melko tuntematon suuruus valmentajapuolelta.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ja Mestiksen mestarivalmentaja on yllättäen vapailla markkinoilla. Tähän saumaan vain kiinni Hiltunen!
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Ja Mestiksen mestarivalmentaja on yllättäen vapailla markkinoilla. Tähän saumaan vain kiinni Hiltunen!
Edellisenkin kauden mestarivalmentajakin taitaa olla "yllättäen" vapailla markkinoilla. Tähän saumaan älä vain tarraa kiinni Hiltunen! :)
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pikkarainen olisi kyllä ihan ok veto. Ei täysin kokematon, hyvä nuorten pelaajien kanssa (?) ja suht kovat näytöt. Jaksaako sitten vetää mestiksessä kolmen vuoden projektilla, luulisi saaneen tarjouksia liigastakin.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Pikkaraisen näytöt on kyllä kovaa luokkaa. Mestiksen kakkosija ja heti sukkana perään mestaruus. Lisäksi miehellä on todella laaja kirjo kontakteja eri Mestis-pelaajiin. Näinköhän vaan Sportin rahat ja ennen kaikkea vetovoima konkurssikypsänä seurana riittävät Pikkaraiseen, jolla olettaisi olevan kova kysyntä päällä. Olettaisi jonkun Liigajoukkueen kiinnittävän kaverin kakkoskoutsiksi ensi kaudella, mutta kuka tietää?

BTW, törmäsin tänään kaupungilla kahvijonossa McGregoriin ja Dickensoniin. Kysyin siinä jonotellessa McGrgorilta tulevaisuuden suunnitelmista ja vaikka kylmästä Vaasasta pitääkin, ei Vaasa ole kovin realistinen vaihtoehto jatkolle. Miehellä on suunnitelmia palata kotimaahan, mutta sanoi, että myös Pohjoismaista on tullut tarjouksia.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Pikkaraisella on jo melkoinen valmennuskokemus. Kävi Erkka Westerlundin valmentajakoulutuksen Vierumäellä ja kiinnitettiin HeKi:n Suomi-sarjajoukkueen päävalmentajaksi. HeKi nousi Pikkaraisen komennuksessa Mestikseen. Pikkarainen siirtyi HeKi:n nousun jälkeen Rauman Lukon kakkosvalmentajaksi kahdeksi vuodeksi. Sitten hän siirtyi päävalmentajaksi kahdeksi vuodeksi kotikaupunkiinsa Joensuuhun ja Jokipoikien nousu Mestiksen kärkijoukkueeksi alkoi.

Pikkarainen on tasonsa Mestis-valmentajana osoittanut. Hän olisi kova hankinta Sportilta, jos Vaasaan tulisi.

Sportilla on hyvä tilanne, koska Kenneth Westerback olisi luotettava ja kyvykäs ratkaisu päävalmentajaksi. Antti Törmästä on täällä huhuiltu myös Sportiin. Törmänen on kokemattomin näistä kolmesta ehdokkaasta, mutta olisi myös hyvä hankinta päävalmentajaksi, jos seura häneen päätyy.

Itselleni päävalmentajan valinta kertoisi sen, että Sport jatkaisi Mestistä taloudellisista haasteista huolimatta, joten odottelen nyt ensin tätä kaikin puolin merkittävää ratkaisua seurajohdolta.
 

Fordél

Jäsen
Pikkaraisen näytöt on kyllä kovaa luokkaa. Mestiksen kakkosija ja heti sukkana perään mestaruus. Lisäksi miehellä on todella laaja kirjo kontakteja eri Mestis-pelaajiin.

Kyllä ja mestaruusjuhlissa Pikkarainen otti myös kontaktia toimittajaan ja kuvaajaan, joten verkosto sen kuin vain laajenee.

Mutta jos tosissaan ollaan niin vaikka Pikkarainen ei jatka Joensuussa, en näe mitään syytä miksi hän siirtyisi Vaasaan, jossa pakka on sekaisin ja tulevasta kaudesta ei ole mitään tietoa. Muualta on tullut taatusti paljon houkuttelevampia tarjouksia, joten en pidä Vaasaa realistisena vaihtoehtona.
 

VH87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Törmänenkin kyllä ok ratkaisu, mutta kuitenkin sen verran kokematon ettei nyt kannata mitään messiasta ehkä odottaa. Pajuojakin oli aikanaan potentiaalinen valmentaja, mutta homma Ässissä lässähti miltei heti alkuunsa. Tosin Sportin tapauksessa kyse on projektista, jossa ensimmäinen kausi on ehkä paineettomampaa siinä mielessä etteivät odotukset ole heti liigakarsinnoissa tai viireissä. Kenasta en taasen tiedä, tuntee pelaajat mutta on jotenkin profiloitunut kakkoskoutsina, pystyykö kantamaan lopullisen vastuun?
 

kistrand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En näe yhtään syytä miksi Pikkarainen tulisi Vaasaan?? (paitsi jos Sport taas tarjoaa liian suuren palkan valmentajalle). On jo antanut näytönsä mestiksessä ja varmasti haluaa eteenpäin urallaan eikä taaksepäin. Eiköhän liigaan tai ulkomaille lähde?
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
En näe yhtään syytä miksi Pikkarainen tulisi Vaasaan?? (paitsi jos Sport taas tarjoaa liian suuren palkan valmentajalle). On jo antanut näytönsä mestiksessä ja varmasti haluaa eteenpäin urallaan eikä taaksepäin. Eiköhän liigaan tai ulkomaille lähde?

Se kysymys on kai se, että onko liigajoukkueissa tilaa Pikkaraiselle? Ulkomaat voi olla vaihtoehto, mutta lopulta suomalaisten valmentajien määrä ulkomailla ei ole kovin suuri ja en tiedä onko se nuoren valmentajan kannalta edes hyvä vaihtoehto.

Sport tarjoaisi Pikkaraiselle kuitenkin - edelleen - yhdet sarjan suurimmista resursseista ja vaativimman toimintaympäristön. Kyllä omien sportmielisten lasien takaa Sport on edelleen liigaseurojen jälkeen se mielenkiintoisin - tai ainakin top 3:ssa - seura monella eri mittarilla.
 

Fordél

Jäsen
Se kysymys on kai se, että onko liigajoukkueissa tilaa Pikkaraiselle?

Tämä on yksi ratkaisevista kysymyksistä ja käsittääkseni ei ole. Itsellä ei tule mieleen kuin Kärpät, joissa on ilmeisesti kakkoskoutsin paikka auki, mutta siihenkin taitaa olla menossa Juujärvi. Jokereiden kakkoskoutsin (Aho vai mikäli olikaan) jatkosta ei ole tietoa, mutta olisikohan Jortikka-Pikkarainen -akseli kovinkaan järkevä veto...Muuten seurat taitavat jatkaa niillä valmentajilla, joilla he kautensa lopettivat tai sitä edelleen jatkavat. Mutta kun kerran kyselyitä Pikkareiselle on tullut, eiköhän siellä joku liigaseurakin ole mukana.

Ulkomaat voi olla vaihtoehto, mutta lopulta suomalaisten valmentajien määrä ulkomailla ei ole kovin suuri ja en tiedä onko se nuoren valmentajan kannalta edes hyvä vaihtoehto.

En näe mitään syytä miksi ulkomaat ei olisi hyvä vaihtoehto juuri nuorelle valmentajalle, joka voisi saada sieltä uusia kokemuksia ja näkemyksiä lajiin, joita on tähän mennessä imetty vain kotimaasta. Joku Allsvenskanin päävalmentajan pesti voisi ollakin hyvä vaihtis, koska on Mestistä astetta kovempi vaihtis. Ulkomaat vaatii tietysti sen, että siviilipuoli antaa myöden lähteä.

Sport tarjoaisi Pikkaraiselle kuitenkin - edelleen - yhdet sarjan suurimmista resursseista ja vaativimman toimintaympäristön. Kyllä omien sportmielisten lasien takaa Sport on edelleen liigaseurojen jälkeen se mielenkiintoisin - tai ainakin top 3:ssa - seura monella eri mittarilla.

Sport tarjoaa tosiaan vaativimman toimintaympäristön valmentajalle, niin hyvässä kuin pahassa. Ja jos kaikki menee putkeen, ovat resurssitkin hyvät tälle sarjatasolle. Toki sitä ne olivat myös Joensuussa. Kuitenkaan Jokipoikien jälkeen Sportin päävalmentajuus ei olisi mielestäni millään tavalla eteenpäin menoa vaan sama kun vaihtaisi Nissanista Mazdaan. Pikkaraisen kannattaa takoa nyt kun rauta on kuumaa ja hakea jostain sitä Mersua, Bemaria tai Audia, jolla nousta seuraavalle tasolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös