Vaasan Sport 2008-09

  • 600 517
  • 2 328

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Minua kiinnostaisi tietää, että montako ottelua Sport voitti aikanaan syyskaudella Tamin ensimmäisellä kaudella? Ja monesko Sport oli runkkarissa syyskauden päätteeksi? Muistikuvia?
Oh, löysin runkosarjataulukon!

Syyskaudella Sport pelasi 26 ottelua, joista voitti 11 ottelua, pelasi neljä tasan ja hävisi 11 ottelua. Oli syyskauden jälkeen viides. Kevätkaudella Sport pelasi 18 ottelua, joista voitti 12, pelasi kolmesti tasan ja hävisi kolmesti. Runkosarjan päätteeksi Sport oli siis neljäs.

Tähän mennessä Sport on siis pelannut 26 ottelua, joista Sport on voittanut 14 kertaa, kerran jatkoaikavoitto ja hävinnyt 11 ottelua. Tänään siis Sport pelaa 27. ottelunsa ja mahdollisuus napata 15. voitto tai 12. tappio. Sijoitus tulee olemaan joko kuudes tai seitsemän.
 

papera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ei. Sport ei tarvitse yhtään uutta pelaajaa. Mitä Sport on tarvitsee on työhansikkaat, joiden käteen asettamisen jälkeen pitää alkaa tehdä duunia, jotta peli paranee. Jos peli ei parane Tammisen johdolla, kannattaisi mielelläni kokeilla Westerbackin taitoja. Uutta koutsia en tälle kaudella hankkisi, koska kausi on jo nyt menossa kovaa kyytiä taloudellisesti päin persettä. Tässä joukkueessa on enemmän kuin tarpeeksi taitoa ja kokemusta voittamaan tämä sarja. Nyt kyse on ainoastaan siitä, osataanko edellä mainitut kyvyt ulosmitata.

Mitä Sportin kannattaisi tehdä, on hankkiutua eroon kalleista alisuorittaneista pelaajistaan. Tottakai niin, että todetaan hankkiutuminen kokonaisuuden kannalta kannattavaksi.

Niin. Jos pelattaisiin mehusarjan voitosta, tämä kokoonpano riittäisi vallan hyvin siinä taistelussa eikä uusia pelaajia kannattaisi hankkia. Jos halutaan mennä tavoitteiden mukaan ja tähdätä paikkaa liigassa, on selvää että 1-2 vahvistusta tarvitaan. Niin muutkin, eritoten päävastustaja KooKoo tekee. Odotan edelleen, että ne maailmanluokan kädet tulevat tuohon ryhmään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Niin lisättäköön eiliseen vielä, että Sportiin ei tule enään yhtään ulkomaalaista, ilman try-outia. Tuo on taas todella hyvä päätös.

Niin ja Jumalaan. Kun kerran TuTo sai ennenaikaisena joululahjana Forren, miksi me ei saada Jumalaa? Ei me nyt niin tuhmia olla oltu, vai ollaanko?

Meidän kannalta Baselin meno näyttää kyllä todella lupaavalta. Basel on vajonnut 11 joukkueen sarjassa sijalle 10. Eihän se tietty automaattisesti lupaa PW:tä meille, mutta antaa edes aihetta pieniin, märkiin uniin.
Kun nyt vain lasipolvet pysyis kunnossa ja jotenkin ihmeessä Saari pääsis kolkkaamaan Patten joululomilla sekä reahaamaan pukukoppiin kevättä varten naftaliiniin, sais joulu mun puolesta jo tulla.

BTW, Saarelta joulun toivotukset koko jatkoaika.comissa askarteleville Sport-faneille.
 

Jääkone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekin punapaidat!
Niin. Jos pelattaisiin mehusarjan voitosta, tämä kokoonpano riittäisi vallan hyvin siinä taistelussa eikä uusia pelaajia kannattaisi hankkia. Jos halutaan mennä tavoitteiden mukaan ja tähdätä paikkaa liigassa, on selvää että 1-2 vahvistusta tarvitaan. Niin muutkin, eritoten päävastustaja KooKoo tekee. Odotan edelleen, että ne maailmanluokan kädet tulevat tuohon ryhmään.

Noinkohan Sportin peli tuosta paranisi jos siihen hommattaisiin kahdet parit maailmanluokan kalliita käsiä, en usko sen verran "kasassa" peli on" että, tuskin meno tästä paljoa muuttuisi, nykyisilläkin pelaajilla Sportin pitäisi olla aivan sarjan kärjessä,mutta ei olla kun paketti on "kasassa"! Tärkein mitä Sport nyt kaipaa on maailmanluokan valmentaja, Koivu tai joku jolla on tämän vuosituhannen päivitetty pelikirja, kalliiksi tulis mutta ei tule halvaksi tämä nykyinenkään konsepti, näillä kotiesityksillä on vaikea Tammikuussa saada halliin yli 2000 katsojaa katsojaa/peli!
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Tärkein mitä Sport nyt kaipaa on maailmanluokan valmentaja, Koivu tai joku jolla on tämän vuosituhannen päivitetty pelikirja, kalliiksi tulis mutta ei tule halvaksi tämä nykyinenkään konsepti, näillä kotiesityksillä on vaikea Tammikuussa saada halliin yli 2000 katsojaa katsojaa/peli!
Todellakin yksi valmentaja on halvempi ja helpompi vaihtoehto vaihtaa, kuin etsiä 3000 uutta kannattajaa Sportille. Tätä menoa vanhoja ei paljon napostele (toki en voi puhua kuin omasta puolestani ja kyllä sitä tänäänkin hallille pitää lähteä, vaikka meininki tuppaakin sylettämään). Mutta mitä tekee hallitus? Lämmittää saunaa Tamille?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
näillä kotiesityksillä on vaikea Tammikuussa saada halliin yli 2000 katsojaa katsojaa/peli!

Tätä katsojien katoamista olen ihmetellyt vähän laajemminkin. Myös liigassa on lähes jokaisella (lukuunottamatta Kalpa ja JYP) hävinnyt yleisö katsomoista. Näin, vaikka sarja on ennätys tasainen.
Liekö tohon ja Sportinkin katsomohävikkiin sitten syy kuitenkin enemmänkin globaali taloustilanne, kuin paskat edesottamukset?
Who knows, varmaan osittain molemmat, mutta aika pahalta näyttää joukkueen, kuin joukkueen osalta budjetissa pysyminen.

Lisämausteen jatkoa ajatellen tuo muuten Bonnierin Canal+ hankinta. Miten käy jatkossa liigajoukkueiden sopimusrahojen, jos esim. joku Yle ostaa noi oikeudet? Tämä on varmaan suuri uhka niin liigajoukkueille, kuin niillekin, jotka tavoittelevat nousua. Onhan esim. Sport laskenut liigalisenssirahoituksen aika pitkälle myös noiden tv-oikeusmaksujen varaan. Siinä mielessä liigaan olisi kiire. Taas toisaalta, miten toi tulee vaikuttamaan vaikkapa Ässien tai Kalpan tilinpäätöksiin? Tuleeko konkkia ja avautuuko liigapaikkoja kohta tätäkin kautta?

Mielenkiintoisia aikoja elämme.....


Mutta mitä tekee hallitus? Lämmittää saunaa Tamille?
Vaconilla on muuten todella mukava ja "kostea" edustussaunaosasto. Näin vaan knoppitietona. =)
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitä Sportin kannattaisi tehdä, on hankkiutua eroon kalleista alisuorittaneista pelaajistaan. Tottakai niin, että todetaan hankkiutuminen kokonaisuuden kannalta kannattavaksi.

Keistä jäsen mendieta olisi valmis luopumaan ja jäisivätkö nämä ruudut täyttämättä? Entäpä mitä sitten tehdään kun muutama avainloukkaantuminen tulee? Ulkomaalasista Joshua saanee etsiä uusia maisemia varmuudella eli tätä kautta ainakin yks ulkomaalasmesta on varmasti tyhjä. Jos ja kun Sihvonen palaa uutena miehenä ruotuun takasin niin ykkössena uupuu niiku monissa kirjotuksissa on pohdittu. Mä en vain usko, että Pattesta olis tähän touhuun ratkasumatseissa ja vielä vähemmän mahdollisissa karsinnoissa. Pattea voisi kyllä ajatella pienenpään rooliin yhden ylivoimakentän pyörittäjäksi hänelle räätälöidyllä roolilla - jos siis toivoa saisi ja fyrkkaa ei tarvis miettiä. Kiekollisen johtavan pakin paikkaa tämä joukkue huutaa myös.

Loistava voiton haku Turkkusesta - kiitos Sport siitä ja uskoa on taas paremmasta!
 
Viimeksi muokattu:

Nicotsein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Pittsburgh Penguins (Geno <3)
Tässä kun eilen katselin tuota TPS-Jokerit ottelua, niin tuli mieleen että juuri tuollaista hurmosta Sporttikin tarvitsisi kotikaukalossaan!

TPS:llä on ollut ilmiselviä ongelmia, ja kotiotteluista on ihmiset kaikonnut (vähän sama asia Sportilla), niin kun saataisiin yksi tuollainen aivan suvereeni näytös kotona, se heti parantaisi ilmapiiriä. Kyllä turkkulaiset eilen nauttivatkin siitä mitä näkivät, eikä syyttä.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ulkomaalasista Joshua saanee etsiä uusia maisemia varmuudella eli tätä kautta ainakin yks ulkomaalasmesta on varmasti tyhjä. Jos ja kun Sihvonen palaa uutena miehenä ruotuun takasin niin ykkössena uupuu niiku monissa kirjotuksissa on pohdittu.
---

Kiekollisen johtavan pakin paikkaa tämä joukkue huutaa myös.

Tyhjänä saa pysyäkin. Osumatarkkuus on ollut sitä luokkaa, että toivottavasti ei edes yritetä enää näillä kontakteilla hankkia ketään ulkomaalaista.

Kun Sihvonen palaa kokoonpanoon niin sentterit on Sihvonen, Suonpää, Aikins, Takala, Laitinen. Ei tarvita yhtään lisää pelaajia mielestäni. En edes tiedä mistä ihmeestä Sport löytää rahat edes näihin nykyisiin miehiin.

Meillä on 5 kiekollista pakkia kokoonpanossa joka ilta. Kaikki ovat olleet uransa aikana johtavia puolustajia joukkueissaan Mestistasolla. On se perkele jos ei nuo miehet riitä. Tamin tehtävä on saada nuo pelaajat tasolleen ja pelaamaan joukkueena/joukkueelle.

Eli mielestäni Sportin ei tarvitse hankkia yhtäkään pelaajaa enää tällä kaudella. Loukkaantuneet korvataan A-junnuilla.
 
PW olisi varmasti hyvä lisä ainakin ylivoimaan, mutta....

Montako kevättä ko pelimies on veivannut Sportissa ja monenako vuonna on kyennyt johdattamaan Sportin mestaruuteen?

Mikähän siinä oli, että Tami ulosti Ianin pihalle? Siinä olisi ollut tiedossa, mitä saa. Kuka Ianin aikanaan toi Vaasaan? Onko siinä syy, miksi ei kelpaa Sportille (Eli jos ei ole Tamin "löytö")?
 

667677

Jäsen
Huhuja hallilla että 4 pelaajaa haluaisi omasta tahdostaan jättää Sportin kesken kauden. Toivottavasti on kyseessä ankka tai että kyseiset pelaajat ovat vilttiosastoa. Lisäksi PW:stä että viettää joulun Svetsissä, muu perhe käymässä Vaasassa, joten koti ikäväää tuskin on havaittavissa.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Huhuja hallilla että 4 pelaajaa haluaisi omasta tahdostaan jättää Sportin kesken kauden.
Huhut hallilla tänään kertoi myös että Aikinsista haluttaisiin päästä eroon.

Tosiasia on että hinta/laatu-suhde on suorastaan surkea pohjoisamerikkalaisittain tämän päivän Sportissa. Tuon hintaiset pelaajat pitäisi tehdä 2-3 pistettä/ottelu.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Collins ulos, Prudden ulos, Aikins ulos?.. Taitaa olla jonkinlainen ennätys Sportissa, miten monta ulkkaria on kätelty ulos kesken kauden siitä syystä, että on itse kämmätty skouttaus.

Ketähän muita sieltä sitten olisi lähdössa? Voisi kuvitella ainakin Salmun ja Jaatisen katselevan muualle. Salmu on ollut ihan uskomattoman huono ja näkymätön, alkukauden muutamaa väläytystä lukuunottamatta. Jaatisen jäähyminuutit puolestaan kertovan jonkinlaisesta turhautumisesta.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Collins ulos, Prudden ulos, Aikins ulos?.. Taitaa olla jonkinlainen ennätys Sportissa, miten monta ulkkaria on kätelty ulos kesken kauden siitä syystä, että on itse kämmätty skouttaus.

Ketähän muita sieltä sitten olisi lähdössa? Voisi kuvitella ainakin Salmun ja Jaatisen katselevan muualle.
Muistetaan vielä viime kauden huippuskouttaus, Conny Strömberg. Jaatinen on viime peleissä mielestäni päässyt käyntiin, joten en jaksa uskoa että olisi menossa pois. Mutta eihän sitä ikinä tiedä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Villi veikkaus, että Markku Erholtz. Ei taida Ere (siis M.E.) ja Tami olla ihan parhaita kavereita.

Sen tiedän etteivät ole, mutta taitaa olla harvassa ne valmentajat, joista E-holle pitäisi. Erholzt valitsi Vaasan, koska täällä päin on sukulaisia ja lapsilla kavereita. Tiedä sitten miten muuten on motivaation laita. Sanoi hiljain Pohjalaisen haastattelussa, että syyt huonoon syksyyn henkilökohtaisella tasolla liittyvät viime kauden vammoihin, ja että olisi nyt sitten hiljalleen pääsemassä vauhtiin... tiedä tuosta sitten. Pelajatkin ovat aika hyvin nykyään sisäistäneet julkisuuspelin. Sanovat toista, ajattelevat toista.

fanstasashark kirjoitti:
Muistetaan vielä viime kauden huippuskouttaus, Conny Strömberg

Conny oli itseasiassa ihan hyvä. Kunto ei vaan ollut kohdallaan Mestikseen. Sekin tosin olisi seurajohdon pitänyt ottaa paremmin huomioon. Mestiksessä ei oikein pelkät kiekkotaikurit pärjää. Mutta kunnossa ollessaan olisi ollut vastustajan kannalta todella ärsyttävä pelaaja.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Huhuja hallilla että 4 pelaajaa haluaisi omasta tahdostaan jättää Sportin kesken kauden. Toivottavasti on kyseessä ankka tai että kyseiset pelaajat ovat vilttiosastoa.

Mistä tämä hallitonttu aina ilmestyy näitä huhuja jakelemaan? Jos olet huhuja kuullut niin ehkäpä kuulit myös nimiä!? Totta lienee se, että jonninmoista vaihtoa on tulossa varmuudella viimestään tammikuulla ennen siirtorajan ikkunan sulkeutumista. Olemassaolevilla pelaajilla Sport ei taistele loppuun asti Divarin voitosta ja liigakarsinnassa kunniokkaasti. Jotakinhan on pieleen mennyt kun olemassa olevalla joukkueella ei vielä kilvotella sarjan voitosta ja se lienee kaikille selvää. Tiedossa on jo myös pitkään ollut se, että joukkueen rakentaminen jatkuu niin kauan kuin se on mahdollista.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Collins ulos, Prudden ulos, Aikins ulos?.. Taitaa olla jonkinlainen ennätys Sportissa, miten monta ulkkaria on kätelty ulos kesken kauden siitä syystä, että on itse kämmätty skouttaus.

Ketähän muita sieltä sitten olisi lähdössa? Voisi kuvitella ainakin Salmun ja Jaatisen katselevan muualle. Salmu on ollut ihan uskomattoman huono ja näkymätön, alkukauden muutamaa väläytystä lukuunottamatta. Jaatisen jäähyminuutit puolestaan kertovan jonkinlaisesta turhautumisesta.

Niin ota nyt tuosta enää selvää. Miehiä tulee ja menee muutenkin edestakaisin kokoajan. Joukkuehenki ja yhtenäisyys senkuin tiivistyy. Kyllähän se on jo ollut pitemmän aikaa näkyvissä ja aistittavissa, että joukkueen sisällä ei kovin hyvin voida. Voitaisiin koittaa vaikka välillä sellaista yhdistelmää, että valmentaja ulos ja uusi sisään :). Nojoo mutta taitavat tässä olevan ongelmat menneet jo syvemmälle muutenkin. Lisää rahaa vain palamaan.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Miehiä tulee ja menee muutenkin edestakaisin kokoajan. Voitaisiin koittaa vaikka välillä sellaista yhdistelmää, että valmentaja ulos ja uusi sisään :).

Aivan totta. Tami on kyllä vakuuttava ainakin vahvana persoonana. Kyllä olis moni muu äijä tässä tilanteessa jo pistetty pihalle, mutta ei Tamia, joka on hallituksen "oma mies".

Tilanteen kuvastaa hyvin se, että kun tässä taannoin oli Pohjalaisessa tieto, että hallitus oli käsitellyt valmennusjohdon luottamusta, niin sitten siinä olikin itse Aurinkokunkku kommentoimassa tilannetta ikäänkuin hallituksen puolesta, että asiat on kunnossa :)

Aina voidaan mennä sen taakse, että sarja on poikkeuksellisen tasainen, eikä kärkeen ole hirveästi eroa, vaikka vasta kuudentena ollaankin yms blaa blaa. Mutta kun tässä ei ole nyt kyse siitä, että Mestis on tasainen, vaan siitä että Sportin peli on ihan järkyttävän huonoa, vaikka siellä on kokemusta jäällä ja vaihtoaitiossa.
 
Viimeksi muokattu:

Sigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit
Loppupeleissä jos tota ulkkari rulettia vertaa vaikka koriksessa mestaruussarjassa tapahtuvaan ees taas lennättelyyn niin sportti on kyllä ihan siististi hoidellut asiat :)

Kouvot tais parhaalla kaudella vaihtaa 12kertaa vahvistuksia ;)
 

A-piste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, SM-liigan perustajajäsen
Näin joulutauon kynnyksellä listasin fiilispohjalta muutaman plussan, miinuksen ja kysymysmerkin syyskaudesta. Ja sit vielä lopuksi muutama lahjatoive lahjattomalle.

+Samuli Kivimäki
+Kim Nabb
+Sport-Kookoo –pelin tunnelma
+Pohjalaisen kiekkosivut ja jutut Sportista
+Sportin ja Terveystalon yhteistyösopimus
+Kutsuvierastilaisuus
+Voitot Mestiksen kärkiporukoista

-(-435 ). Tuon verran Sportin yleisömäärä on keskiarvotavoitteesta jäljessä. Kertokaa tuo kotimatsien määrällä (14) ja se vaikka 15 eurolla (keskimäärin pääsylippu ja pari makkaraa), niin näette millaisen loven tuo kassaan tekee.
-Yleinen kiekkoinnostuksen laimeus Sportin ympärillä
-Collins, Prudden, Aikins…shit happens! Ja silti meillä on varaa ”pitää varastossa” Iania.
-11 tappiota. Tällä rosterilla tuossa on puolet liikaa.
-5 kotitappiota. Tällä rosterilla tuossa on ainakin 4 tappiota liikaa.
-Pelillinen ilme monessa, liian monessa ottelussa. Jos pelaajia ei homma nappaa, niin tuskinpa silloin satunnaista katsojaakaan homma nappaa.
-Kotiotteluiden tunnelma paria poikkeusta lukuun ottamatta
-Pelikirja hukassa

? Taloudellinen tilanne vs. kovat bisnesmiehet hallituksessa.

Ja vielä muutama joululahjatoive Korvatunturin suuntaan. En toivo mitään Porschea, en kämppää Kaskisaaresta enkä liiganousua, mutta isännän viiriä hallin kattoon vähän toivoisin. Sitten toivoisin meidän hallituksellemme viisautta talousasioissa, jotta ei jatkuvasti hakattaisi päätä Kuparisaaren mäntyyn. Ja vielä ensi kaudeksi valmentajaa, joka ymmärtää nykykiekkoilun lainalaisuudet ja osaa siirtää ne vielä pelaajillekin. Jos kerrankin Sportiin saataisiin pelaajia valmennuksen ja kehittymisen vuoksi, eikä pelkästään Mestis-dollareiden takia.
 

667677

Jäsen
voi vehnä ois edes toisinpäin eli meille se maalintekijä ja sapkoon nelosketjun jarrumies
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös