Välieräsarja kevät 2010: JYP - TPS

  • 124 449
  • 547

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Havaitsin juuri mielenkiintoisen yksityiskohdan JYPin ja TPS:n kohtaamisissa tällä kaudella nimittäin TPS on tehnyt joko kaksi maalia tai ei yhtään JYPin verkkoon. Eli huominen vierasvoitto kirjataan joko lukemin 0-2 tai 1-2. Tämä tulosvedonlyöjille tiedoksi! :)
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Yleisömääristä sen verran, että eihän ensimmäisessä puolivälierässäkään ollut täyttä hallia? Perinteisesti vasta ottelusarjojen myöhemmät matsit ovat olleet loppuunmyytyjä. Nyt tosin keskiviikon ottelun peli-ilme (ei välttämättä niinkään tulos) määrittelevät aika pitkälle sen, tuleeko halli täpötäyteen, ts. riittääkö turkulaisten usko omien jatkopaikkaan.
Yleisömääristä sen verran, että ensimmäisessä puolivälierässä oli "yhdeksän tonnia", kun vastaavasti ensimmäisessä välierässä oli vain "seitsemän tonnia". Mistä tämä ero johtuu? Muutamia ajatuksia:

- puolivälierissä ennen ensimmäistä kotipeliä oltiin johdossa 1-0; välierissä tappiolla 0-1
- Raumalta, Laitilasta, U:kista, Eurasta jne. tuli varmasti paljon Lukon kannattajia
- Lukko on Turussa kiinnostavampi vastustaja kuin JYP (lähes paikallisvastustaja)

Toisaalta, jos ensimmäinen kohta vaikuttaa noin pahasti; silloin turkulaiset glory hunting -puheet pitävät paikkansa. Entisen maajoukkuekapteenin ja Jääkiekkoleijona #79 sanoin: "Mä häpeän! MÄ HÄPEÄN!".

Voiko vastaavasti toinen kohta pitää noin pahasti paikkansa? Tuliko Raumalta/ympäristökunnista tosiaan pari tuhatta Lukon kannattajaa Turkuun? Silloin voidaan todeta, että turkulaisia ei yksinkertaisesti kiinnosta TPS:n pelaaminen pudotuspeleissä. Samat loppusanat kuin edellisessäkin kohdassa.

Kolmas kohta pitänee jonkin verran paikkaansa. Ihan perinteisestikin Lukko on vetänyt Turussa hyviä yleisömääriä lehtereille. Ainakin ennen viime kevättä JYP on voitu Turussa hyvin lyhentää muotoon HMV. Tällä kaudella JYP:ia oli kahdessa runkosarjan matsissa seuraamassa keskimäärin 4870 silmäparia. Vastaavasti Lukon kolme matsia veti yhteensä yli 20000 katsojaa Turkuhalliin, joten Lukko-matsien yleisökeskiarvo oli 6691. Keskimäärin JYP-otteluita oli runkosarjassa katsomassa siis 1821 katsojaa vähemmän kuin Lukko-otteluita. Ensimmäisen Turussa pelatun puolivälierän (vs Lukko) ja ensimmäisen Turussa pelatun välieräottelun (vs JYP) välinen yleisöromahdus oli yhteensä -1789 silmäparia.

Toisaalta pitää ihmetellä, että viime vuonna pudotuspeleissä JYP kiinnosti. Yleisömäärät olivat 11039, 10904 ja 11820. Yhteensä kolmessa matsissa siis 33763 katsojaa, joka antaa keskiarvon 11255/ottelu. Lisäboostin varmasti antoi se, että Turussa pelattiin ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen pudotuspelejä. Toisaalta tänä vuonna voidaan sanoa, että ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen Turussa pelataan välieriä. Silti turkulaisia ei kiinnosta! Missä vika?

Jopa kuudessa TPS:n runkosarjaottelussa oli enemmän väkeä kuin eilisessä välieräkamppailussa. Tämän viimeistään pitäisi soittaa jotain kelloja jokaisen kannattajan päässä, jotka eivät eilen hallilla olleet.
Koodi:
>7134 katsojaa TPS:n runkosarjaotteluissa kaudella 2009-10:
la 10.10.2009 TPS-IFK  9094
pe 11.12.2009 TPS-LUK  8126
su 27.12.2009 TPS-KÄR  7135
pe 08.01.2010 TPS-IFK  8513
la 30.01.2010 TPS-JOK  7528
la 20.03.2010 TPS-IFK  8082

JYP-ottelut runkosarjassa kaudella 2009-10:
to 19.11.2009 TPS-JYP  5062
ti 09.03.2010 TPS-JYP  4677

Lukko-ottelut runkosarjassa kaudella 2009-10:
ti 17.11.2009 TPS-LUK  6329
pe 11.12.2009 TPS-LUK  8126
ti 16.02.2010 TPS-LUK  5617

Lukko-ottelut pudotuspeleissä keväällä 2010:
ke 31.03.2010 TPS-LUK  8923
la 03.04.2010 TPS-LUK 11820
Noita TPS:n yli 7500 katsojan runkosarjaotteluita kun katsoo, niin huomaa selvän kaavan. IFK, Jokerit ja Lukko kiinnostavat, mutta nekin ainoastaan viikonloppuisin. Runkosarjaotteluissa mä jotenkin vielä ymmärrän noiden viikonloppupelien suosion, mutta että välierissäkin. Absoluuttisessa maksimissaankin TPS:lla on tätä kautta jäljellä viisi kotipeliä. Koska ne turkulaiset ovat hallille tulossa, jos ei näitä pelejä tulla katsomaan?
 
Odotin kyllä vielä parempaa tepsiä eilen ja täytyy olla voittoon tyytyväinen. Seuraava ottelu kertoo paljon. Jos tepsi haluaa vielä finaaliin niin seuraava ottelu olisi hyvä iskun paikka. Voitto jyväskylästä varmistaisi sen että halli olisi täynnä torstaina ja kuskin paikka varmistettuna.

Yleisömääristä sen verran, että ensimmäisessä puolivälierässä oli "yhdeksän tonnia", kun vastaavasti ensimmäisessä välierässä oli vain "seitsemän tonnia". Mistä tämä ero johtuu?

Täytyy vielä lisätä tuohon että myös lippujen hinta varmasti vaikuttaa. Ainakin itselläni (opiskelijabudjetti) vaikuttaa se että lipun hinta on nyt melkein puolet enemmän kuin lukko otteluissa. Ja tuosta eilisestä ottelusta vielä sen verran että olin katsomassa ensimmäisen lukkomatsin turussa ja mielestäni eilen oli enemmän ääntä hallissa ja vaikea on kyllä uskoa että tuo 7134 pitää paikkaansa.
 
Ja tuosta eilisestä ottelusta vielä sen verran että olin katsomassa ensimmäisen lukkomatsin turussa ja mielestäni eilen oli enemmän ääntä hallissa ja vaikea on kyllä uskoa että tuo 7134 pitää paikkaansa.

Omastakin mielestä hallissa oli eilen enemmän ääntä kuin Lukkoa vastaan ensimmäisessä ottelussa, mutta ajattelin ensin että se johtui siitä että istuin aika oudolla paikalla (alhaalla, viimeisessä sivukatsomossa, takarivissä) ja että kaiku noin isossa hallissa hämää. 7134 pitää kyllä paikkansa, ei siellä sen enempää ainakaan ollut väkeä (ehkä 7200). Yhdessä alakatsomossa ensimmäiset ~6 riviä täysin tyhjät, ei siis tosiaankaan yhtäkään ihmistä, ja yläkatsomoissa G:n puolella kaikki ainakin 6-7 ylintä riviä myös täysin varaamattomat. Hienoa.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Voitto on aina voitto, ei auta vähättelyt. Tunnelma oli tosiaan ihan hyvä. Lipun hinnat oli ja on kohtalaisen kovaa luokkaa. Onneks tuli voitto niin ei se siinä tunnu missään.. ;D

Tepsin peli on selkeästi nousujohteista, eilen se ei kestänyt sitä täyttä 60min, mutta niin harvoin se muutenkaan tällä kaudella on kestänyt. Tärkeimmiltä pelaajilta odotan enemmän. Tämä taso ei riitä, enemmän saisi osua tolppien väliin. Omasta mielestä Vahalahtea ei paljon eilen näkynyt, paitsi se läpiajo.

Joukkueiden kuntopuntari menee selkeästi eri suuntiin, sanoi Jyp-fanit mitä tahansa. Eilenkin ihan selkeästi painoi Pihlströmin ja Koskisen jalka. Mutta sehän on vaan hyvä.

Huominen on kyllä kova ottelu. Paineet on Jypillä, kääntelee sitä miten vaan. Kotiottelu,ennakkosuosikki jne. Ja edelleen, tilanne on tasan. Yhdellä voitolla ei finaaliin mennä.
Jyp on selkeästi niskan päällä huomenna, mutta Tepsi oppi taatusti ekasta kerrasta jotain. Maalivahtipeli voi ratkaista..
 

Knightrider

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy vielä lisätä tuohon että myös lippujen hinta varmasti vaikuttaa. Ainakin itselläni (opiskelijabudjetti) vaikuttaa se että lipun hinta on nyt melkein puolet enemmän kuin lukko otteluissa.

Samat sanat täällä, lipun hinnan takia täytyy priorisoida mihin peliin tiketit ostaa. Ymmärtääkseni välierissä ei edes saa opiskelija-alennusta.

Onko SM-liigalla muuten joku linjaus, että lipun hintoja nostetaan mitä pidemmälle kevääseen mennään? Ihmettelen vain, miksi hintoja on nostettu, kun TPS ei lipputulojaan suoranaisesti kuitenkaan saa pitää? SM-liigan kannalta lienee aika sama ostetaanko Turussa 7000 kalliimpaa vai 10 000 halvempaa lippua, mutta kioski- ja oheismyynnissä noilla lienee merkitystä.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko SM-liigalla muuten joku linjaus, että lipun hintoja nostetaan mitä pidemmälle kevääseen mennään? Ihmettelen vain, miksi hintoja on nostettu, kun TPS ei lipputulojaan suoranaisesti kuitenkaan saa pitää?

Puolivälieräsarjojen lipputulot menivät seurojen omaan kassaan, kun taas välierien ja finaalien lipputulot kerätään yhteiseen pottiin joka sitten jaetaan sijoitusten mukaan.

Olettaisin että näissä lippujen hintojen muutoksessa on kyse juuri tästä, eli siirtymisestä TPS:n omista hinnoista SM-liigan määräämiin hintoihin.
 

Jamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, RoKi
Pihlman mukaan

Jahas. Pihlman hyppää takaisin askin keskivikkona, saa nähdä millaisessa kunnossa. (linkki jatkoajan uutiseen: http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=uutiset&id=10715 ).

TPS-kannattajana pitää toivoa, ettei miehen kunto ole huipussaan ja mukaantulo sotkee jypin peliä ketjumuutosten kautta, muussa tapauksessa Pihlmannin paluu lisännee jypin terävyyttä ja viimeistelykykyä maalipaikoista.

Jälkimmäisen toteutuminen vaatisi tepsiltä erittäin ison tasonnoston sarjan voittamiseksi. Mielenkiinnolla odottelemaan huomista, niin nähdään miten käy. Itse uskon tepsin nostavan tasoaan nin että huomisesta pelistä tulee tiukka. Riittäkö se, saa nähdä. Uskon kuitenkin voiton irtoavan maalin marginaalilla.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
TPS-kannattajana pitää toivoa, ettei miehen kunto ole huipussaan ja mukaantulo sotkee jypin peliä ketjumuutosten kautta

Se on selvää, että Pile ei ole heti kärkeen samassa kunnossa kun oli tällä kaudella milloin dominoi koko liigaa. Ketjumuutokset ei sotke normaalia enempää JYPin peliä, koska RD tuota ahkerasti harrastaa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Lippujenmyynti torstaiseen kamppailuun näyttää olleen jonkun verran aktiivisempaa. Huomenna vielä voitto niin eiköhän ainakin 10 000 mene rikki. Alakatsomon päädyt on jo aika täynnä. G ja E katsomoissakin mennään pikaisella katsauksella jo suht korkealla.

Lippujen hinnat ovat toki opiskelijalle suolaiset. Siinä yksi syy miksi oli pakko itsekin valita toinen kahdesta ensimmäisestä. Valitsin torstain, eikä ainakaan vielä harmita. Jos ja kun vielä kolmaskin kotiottelu pelataan, olen varmasti paikanpäällä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ja tuosta eilisestä ottelusta vielä sen verran että olin katsomassa ensimmäisen lukkomatsin turussa ja mielestäni eilen oli enemmän ääntä hallissa ja vaikea on kyllä uskoa että tuo 7134 pitää paikkaansa.
Eiköhän tuo pidä aika hyvin paikkansa. Alakatsomossa oli suurehkojakin alueita tyhjinä, yläkatsomoissa viisi-kuusi ylintä riviä lähes täysin tyhjinä, piippuhyllyillä ei ollut juuri ketään ja päätyaitiotkin ammottivat suurimmaksi osaksi tyhjyyttään.

Turkuhallin alakatsomoissa on istumapaikkoja 4457 ja yläkatsomoissa 3942, joten istumapaikkoja on yhteensä 8399. Aitiot ja ravintolat nielevät vajaat tuhat henkeä ja viimeiset 2500 paikkaa ovat käytännössä vain seisomapaikkoja. Jos edes summittaiset luvut muistaa, niin noiden avulla on hemmetin helppoa arvioida yleisömäärää. Jos yläkatsomossa on suuria katsomolohkoja (esim. E1 tai G7) lähes tyhjillään, hallissa on vajaa seitsemän tuhatta katsojaa.
Täytyy vielä lisätä tuohon että myös lippujen hinta varmasti vaikuttaa. Ainakin itselläni (opiskelijabudjetti) vaikuttaa se että lipun hinta on nyt melkein puolet enemmän kuin lukko otteluissa.
Ööö... oliko näin, että Lukko-matseissa yläkatsomon liput maksoivat 13e ja nyt JYP-otteluissa 18e? Onhan tuo tietysti n.1,4-kertainen hinta, mutta kun se varsinainen korotus on vain 5e. Köyhä opiskelija jättää yhden oluen ottamatta Three Beer's:ssa, niin sillä tuo hinnankorotus on jo kuitattu. Äläkä yritäkään selittää mulle, että turkulaiset opiskelijat eivät juo olutta tai käy Trebarissa.

Itse opiskelin Porissa, kävin Smiler's:ssa ja join olutta opiskelijabudjetilla eikä multa jäänyt yhtään ainoata matsia näkemättä rahapulan takia. Kevään 2004 yhdestä finaaliottelusta jouduin luopumaan aikapulan takia. Opinnäytetyö oli niin kriittisessä vaiheessa, että yhden Turun reissun johdosta valmistuminen olisi tod.näk lykkääntynyt yli puolella vuodella ja seitsemän lisäkuukautta Porissa ei oikein houkutellut. Silloin pistettiin asioita tärkeysjärjestykseen ja kaiken kukkuraksi TPS:kin hävisi!
Samat sanat täällä, lipun hinnan takia täytyy priorisoida mihin peliin tiketit ostaa. Ymmärtääkseni välierissä ei edes saa opiskelija-alennusta.
Hmmm... lipun hinnan takia täytyy priorisoida. Toisin sanoen SM-liigan välieräpelit, joissa oma joukkue pelaa, eivät ole riittävän tärkeitä pelejä maksaaksesi korotettua lipun hintaa. Ei SM-liiga enää paljoa parempaa tarjoa; aika hyvin, jos uskallat opiskelijabudjetin niukkuuden takia odotella SM-liigan finaaleita. Se vaan ei ole ollenkaan varmaa, että oma joukkue pelaa niissä. NYT sinne hallille pitää mennä eikä priorisoida ja odotella finaaleja!

Eilinen saattoi olla tämän kauden toiseksi viimeinen ottelu Turkuhallissa! Kuten jo aiemminkin sanoin; Turkuhallissa pelataan tänä keväänä absoluuttisessa maksimissaankin viisi ottelua. Toisin sanoen satasella näkee varmuudella kaikki kotimatsit. Muistan omilta opiskeluajoiltanikin, että kuinka "sellaisen satasen" löysi aina jostain, kun riittävän tiukka paikka tuli. Säästötili, luottokortti, vanhemmat, kaverit... aina sitä rahaa jostain löytyi, jos sitä oikeasti tarvitsi tai "tarvitsi". Sitten syötiin hetken aikaa taas nuudeleita. Tietysti jos joku päivittäinen kebab tai pizza tai mäyräkoira on tärkeämpi kuin TPS:n välieräpelit, niin se on jokaisen oma valinta.
Lippujen hinnat ovat toki opiskelijalle suolaiset. Siinä yksi syy miksi oli pakko itsekin valita toinen kahdesta ensimmäisestä. Valitsin torstain, eikä ainakaan vielä harmita. Jos ja kun vielä kolmaskin kotiottelu pelataan, olen varmasti paikanpäällä.
Tämä ei nyt ole mitään piruilua, vaan ihan mielenkiinnosta.

Opiskelijan oli pakko valita vain toinen ottelu kahdesta ensimmäisestä. Toisin sanoen opiskelijalla oli rahaa sijoittaa jääkiekko-otteluihin 18e, mutta ei 36e. Voitko kertoa ihan julkisesti, mitä köyhä opiskelija nyt tekee tuolla säästyneellä 18 eurolla? Olisitko tullut molempiin matseihin, jos lipun hinta olisi ollut tuon 13 euroa?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä ei nyt ole mitään piruilua, vaan ihan mielenkiinnosta.

Opiskelijan oli pakko valita vain toinen ottelu kahdesta ensimmäisestä. Toisin sanoen opiskelijalla oli rahaa sijoittaa jääkiekko-otteluihin 18e, mutta ei 36e. Voitko kertoa ihan julkisesti, mitä köyhä opiskelija nyt tekee tuolla säästyneellä 18 eurolla? Olisitko tullut molempiin matseihin, jos lipun hinta olisi ollut tuon 13 euroa?
Toki pelkästään lipun hintaan nojaaminen on typerää, mutta siihen on lisättävä vielä matkakulut kauempaa saapuvalle. Eipä tuo hintaero silti ole kyllä mikään syy, siinä olet oikeassa. Täytyy tosin muistaa, että myöskin kaikkien otteluiden televisionti syö katsojia.

Näkisin että yleisökato on kaikkien tässäkin ketjussa mainittujen asioiden summa.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Yleisömäärä

En nyt kyllä näe minkäänlaista murhetta TPS:n yleisömäärissä.

+7000 on SM-liigassa erinomainen lukema ja seuraavassa kotipelissä ollaan varmaankin taas 10k lähettyvillä. Takana on kolme ottelua ja ka on 9292 katsojaa.

Heti kun muuallakin käy saman verran tai selvästi enemmän, niin ollaan sitten allapäin. Alkuviikon pelit(ma-ti) nyt eivät vaan vedä väkeä kuten pe-la vetävät. Noinhan se aina on ollut, siis muistaakseni.

Ja kyllä, olen tietoinen että muualla on pienempiä halleja ja paikkakuntiakin. Em. eivät kuitenkaan ole TPS:n yleisömääristä millään muotoa pois.

Mitä lippujen hintoihin tulee niin ainahan se on ollut niin, että joka vaiheessa ovat nousseet taas hitusen.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Toki pelkästään lipun hintaan nojaaminen on typerää, mutta siihen on lisättävä vielä matkakulut kauempaa saapuvalle. Eipä tuo hintaero silti ole kyllä mikään syy, siinä olet oikeassa. Täytyy tosin muistaa, että myöskin kaikkien otteluiden televisionti syö katsojia.

Näkisin että yleisökato on kaikkien tässäkin ketjussa mainittujen asioiden summa.
Viisi ukkoa autoon, niin 140km:n matka ei tee kuin pari euroa per nuppi + kuskin palkkio. Melkein halvemmaksi tulee kuin Turun keskustasta bussilla. Vähän ontuva selitys tuokin. Vai meinaatko ettei nykyajan opiskelijaympyröistä löydy viittä jääkiekon ystävää, yhtä autoa ja yhtä selväpäistä kuskia?
En nyt kyllä näe minkäänlaista murhetta TPS:n yleisömäärissä.

+7000 on SM-liigassa erinomainen lukema ja seuraavassa kotipelissä ollaan varmaankin taas 10k lähettyvillä. Takana on kolme ottelua ja ka on 9292 katsojaa.
Yksittäisen välieräottelun lukemaksi tuo on heikko. Vaikka keskiarvo vielä pysyykin suht korkealla, niin minua huolestuttaa enemmän tuo laskeva trendi. Tämän kevään kolme matsia: 9000, 12000, 7000... Koska viimeksi välieriä on käynyt katsomassa vähemmän porukkaa kuin puolivälieriä? Pikaisella tarkastuksella löytyi tasan yksi ottelu keväältä 1997. Puolivälierien kahdessa ottelussa Ässiä vastaan reilu 8000 katsojaa kummassakin, välierissä HPK:a vastaan 7000, 9000 ja 10000. Toista tällaista laskevaa trendiä ei käsittääkseni Turkuhallin aikana ole ollut.
Alkuviikon pelit(ma-ti) nyt eivät vaan vedä väkeä kuten pe-la vetävät. Noinhan se aina on ollut, siis muistaakseni.
Noinhan se aina on ollut, siis muistaakseni, runkosarjassa! Mikä merkitys viikonpäivällä on, kun pelataan ratkaisupelejä? Ymmärrän sen runkosarjassa. Joskus syksyllä/talvella la-päivä voikin mennä niin, että lähdetään jätkäporukalla hallille. Illemmalla matsin jälkeen mennään johonkin yhdessä saunomaan/syömään ja lopuksi ravintolaan. Silloin peli ei ole pääosassa, vaan yhteinen illanvietto. Nyt pelataan kauden tärkeimpiä otteluita! Nyt itse peli on pääosassa eikä se kaikki muu oheistoiminta. Toistan kysymyksen: mitä merkitystä viikonpäivällä on pudotuspeleissä?

Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1 ja neljä voittoa vaaditaan finaalipaikkaan. Sarja jatkuu keskiviikkona Jyväskylässä, torstaina Turussa ja lauantaina Jyväskylässä. Pahimmassa tapauksessa torstai on kauden 2009-10 TPS-joukkueen viimeinen esiintyminen kotiyleisön edessä. JYP:n voittaessa kolme seuraavaa ottelua, kausi jatkuu pronssiottelulla joko Hämeenlinnassa tai Kuopiossa. That's it! Siinä vaiheessa sitä sitten ihmetelläänkin, että miksi hemmetissä sitä tulikin jäätyä kotiin kuuntelemaan Järvenpäätä Auran Aalloilta ja ihmettelemään SM-liigan erinomaisesti toimivia tulossivuja. Opiskelijan niukka budjetti on tämän valinnan jälkeen sen 18e enemmän plussalla, joka kuitenkin menee viimeistään seuraavana "opintotukikeskiviikkona" kurkusta alas jossain paikallisessa kuppilassa.

Jos sarja etenee kotivoitoin tasatahtia, niin kuudes ottelu pelataan myös Turussa ja viikonpäivä on maanantai. JYP johtaisi silloin sarjaa voitoin 3-2 ja TPS:lla olisi alla vierastappio. Olisiko silloinkin hallille odotettavissa ~7000 katsojaa? Aika oudolta kuulostaisi! Eikös tilanne ole sama kuin eilenkin? Tylsä maanantai-illan peli, jolloin ketään ei kiinnosta tulla hallille ja TPS:lla ei ole mahdollisuutta katkaista sarjaa, vaan ainoastaan mahdollisuus lyödä sarja tasoihin.

Ei tuosta eilisestä yleisömäärästä voi sanoa muuta kuin että hävettää!
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Opiskelijan oli pakko valita vain toinen ottelu kahdesta ensimmäisestä. Toisin sanoen opiskelijalla oli rahaa sijoittaa jääkiekko-otteluihin 18e, mutta ei 36e. Voitko kertoa ihan julkisesti, mitä köyhä opiskelija nyt tekee tuolla säästyneellä 18 eurolla? Olisitko tullut molempiin matseihin, jos lipun hinta olisi ollut tuon 13 euroa?

En tiedä mitä muut köyhät opiskelijat tekevät mutta tälläkin hetkellä allekirjoittaneella on loppukuun ajaksi laskujen ja muiden kulujen jälkeen ~55 euroa valuuttaa. Näistä menee tuo parikymppiä yhteen lippuun, ja kun Salosta tulee niin matkakaan ei ole ilmainen. Ja tuolla säästyneellä 18 eurolla ainakin itse ostan viikon safkat. Toki olin tiistainkin matsissa mutta tuon matsin lippua ei tarvinnut itse maksaa. Sori offtopicista.

*****************

Jaa että Immosenkaveri Pihlman olisi tulossa peleihin mukaan. Hyvähyvä, tarkoittanee väistämättä sitä että joku JYPin kohtalaisesti toimivista ketjuista menee uusiksi ja kestää ainakin kolme matsia ennenkuin toimii kunnolla taas. Onneksi tuon kolmen matsin jälkeen JYP on jo lomilla, joten pääsee Pilekin sitten kesälaitumille parantelemaan haavojaan kunnolla.

Maalilla huomenna TPS:lla toivottavasti Leggio, tuntuu että pää kestää paremmin ainakin tässä vaiheessa. Atte sitten kotimatsiin nollaamaan JYP.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jaa että Immosenkaveri Pihlman olisi tulossa peleihin mukaan. Hyvähyvä, tarkoittanee väistämättä sitä että joku JYPin kohtalaisesti toimivista ketjuista menee uusiksi ja kestää ainakin kolme matsia ennenkuin toimii kunnolla taas. Onneksi tuon kolmen matsin jälkeen JYP on jo lomilla, joten pääsee Pilekin sitten kesälaitumille parantelemaan haavojaan kunnolla.
Lukitaanko vastaus vai mietitäänkö uudelleen. Jos nimittäin vastaus lukitaan, voidaan todeta ettei nimimerkki Saikka tiedä kovinkaan paljon miten liigan play off -systeemi toimii.

RD sekoittelee muutenkin ketjuja paljon jopa otteluiden sisällä, joten en usko että tuossa suurta haittaa JYPille on. Todennäköistä on, että niin yllättävä se onkin, huonosti pelannut Kariya saa antaa tilaa Pilelle. Vaikkakin Kariya pelasi parhaimman ottelunsa juuri Turussa. Tai sitten RD miettii Kariyan potentiaalia ja ottaa hyvin pelanneen Hakkaraisen sivuun ja rakentaa kaksi uutta ketjua. Itse veikkaan tuota ensimmäistä eli Pihlman puhtaasti Kariyan paikalle.

On tämäkin kun pitää heittää joku Steve Kariya pois pelaavasta kokoonpanosta vaikka on terve. Ihan uskomaton rosteri taas JYPillä. :)
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Lukitaanko vastaus vai mietitäänkö uudelleen. Jos nimittäin vastaus lukitaan, voidaan todeta ettei nimimerkki Saikka tiedä kovinkaan paljon miten liigan play off -systeemi toimii.

**************

On tämäkin kun pitää heittää joku Steve Kariya pois pelaavasta kokoonpanosta vaikka on terve. Ihan uskomaton rosteri taas JYPillä. :)

Käsittääkseni kuitenkin neljällä voitolla mennään finaaleihin, ja TPS:n voittaessa seuraavat kolme ottelua on TPS finaaleissa ja JYP lomilla.

Hyvä vaan jos päästävät Kariyan pois pelaavasta kokoonpanosta, Turussa ainoa kerta kun erottui kentällä oli sen muutaman sekunnin kun makasi jäällä Mäkisen kolattua pikku-Steven Palloseuran maalin kulmalla. Odotin paljon enemmän Kariyalta, toivottavasti ei JYP maksa paljoa tästä "huvista". SM-Liigasta kuitenkin sen verran kovat näytöt että voipi olla kalliskin sopimus.
 

Knightrider

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hmmm... lipun hinnan takia täytyy priorisoida. Toisin sanoen SM-liigan välieräpelit, joissa oma joukkue pelaa, eivät ole riittävän tärkeitä pelejä maksaaksesi korotettua lipun hintaa. Ei SM-liiga enää paljoa parempaa tarjoa; aika hyvin, jos uskallat opiskelijabudjetin niukkuuden takia odotella SM-liigan finaaleita. Se vaan ei ole ollenkaan varmaa, että oma joukkue pelaa niissä. NYT sinne hallille pitää mennä eikä priorisoida ja odotella finaaleja!

Mr. Fox on hyvä eikä tulkitse ihan omiaan. En puhunut mitään mistään finaalien odottelusta, eikä tässä kuuluta kyseiseen gloryhunter-osastoon, joka on vasta nyt löytämässä tietään hallille. Priorisoinnilla tarkoitin sitä, että tässä rahatilanteessa todellakin täytyy tehdä valinta maanantai- ja torstai-pelin välillä, jos haluaa tässä kuussa myös tehdä niinkin älytöntä asiaa kuin syödä.

Tietysti jos joku päivittäinen kebab tai pizza tai mäyräkoira on tärkeämpi kuin TPS:n välieräpelit, niin se on jokaisen oma valinta.Tämä ei nyt ole mitään piruilua, vaan ihan mielenkiinnosta.

Opiskelijan oli pakko valita vain toinen ottelu kahdesta ensimmäisestä. Toisin sanoen opiskelijalla oli rahaa sijoittaa jääkiekko-otteluihin 18e, mutta ei 36e. Voitko kertoa ihan julkisesti, mitä köyhä opiskelija nyt tekee tuolla säästyneellä 18 eurolla? Olisitko tullut molempiin matseihin, jos lipun hinta olisi ollut tuon 13 euroa?

Toisinsanoen tällä opiskelijalla on laskujen ja vuokran jälkeen hädin tuskin varaa sijoittaa jääkiekko-otteluun 18e (20,2e jos tarkkoja ollaan), mutta ei 36e. Ja usko pois, tuo 18e ei tasan mene mihinkään kebabiin ja kaljaan, vaan ihan peruselämiseen. Helppo sieltä on huudella, kun ei tarvitse laskeskella roposia selviytyäkseen kesäkuuhun. Enkä nyt todellakaan puhu kaikkien opiskelijoiden puolesta, vain itseni (kun valintojani näemmä arvostellaan).

Ihmeellistä pätemistä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Käsittääkseni kuitenkin neljällä voitolla mennään finaaleihin, ja TPS:n voittaessa seuraavat kolme ottelua on TPS finaaleissa ja JYP lomilla.
Väärin. Jos nyt niin ikävästi pääsisi käymään että TPS voittaisi kolme seuraavaa ottelua putkeen, mihin en for the record usko, JYP ei silti missään nimessä ole lomilla. Vielä olisi yksi ottelu jäljellä, nimittäin se ottelu minkä toivottavasti TPS pelaa. Kyseessä on tietenkin pronssiottelu. Niin vaan nimimerkin Saikka takaa löytyvä oppi taas yhden asian suomalaisesta pääsarjasta.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.

Se pronssimatsi nyt on yksi helvetin turha läpsyttely, mutta kyllä, lomilla on väärä sana, ennemminkin tippuvat finaaleista. Toki jos tuo pronssi Jyväskyläläisiä kiinnostaa kovastikin niin hyvä juttu, Turussa ollaan totuttu että se mestaruus on tavoitteena.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Käsittääkseni kuitenkin neljällä voitolla mennään finaaleihin, ja TPS:n voittaessa seuraavat kolme ottelua on TPS finaaleissa ja JYP lomilla.

Ärsyttää, kun me JYP-fanit olemme ylimielisiä ja niin varmoja mestaruudesta. Pahoitteluni Saikka henkilökohtaisesti sinulle, että olemme koskaan tohtineet toivoa edes mestaruutta.
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ärsyttää, kun me JYP-fanit olemme ylimielisiä ja niin varmoja mestaruudesta. Pahoitteluni Saikka sinulle, että olemme koskaan tohtineet toivoa edes mestaruudesta.

En tiedä miten tuo nyt liittyy lainaamaasi tekstiin mutta minkäs teet. Ja mitäs helvetin anteeksi pyydeltävää tässä kenelläkään on, tottakai mestaruutta pitää tavoitella ja toivoa. Ylimielisyyttä en ole kovin paljon havainnut kummallakaan puolella, vaan helvetin kovaa luottoa omaan jengiin (Ok, joku kohtalaisen ylimielinen JYP-fani tuli mieleen kun nyt tuli sanottua mutta jostain tusinanimimerkistä oli kyse). Itse veikkasin sarjan alussa Palloseuran menevän 4-2 jatkoon ja tähän uskon vieläkin. Siihen ei vaikuta yhdenkään JYP-fanin/kannattajan mielipide.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viisi ukkoa autoon, niin 140km:n matka ei tee kuin pari euroa per nuppi + kuskin palkkio...

Ei tuosta eilisestä yleisömäärästä voi sanoa muuta kuin että hävettää!

Täytyy sanoa, että onneksi keskustelun taso on noussut, nimimerkki Saikka kuitenkin tekee parhaansa vielä, että ketjun taso pysyy "ylhäällä".

Mutta tästä Turun hallin keskustelusta pakko sanoa, että Mr.Fox kyllä hienosti perustelee asiaa, jota itsekin jaksan aina välillä ihmetellä eli mistä näitä gloryhunttereita oikein sikiää - tai on sikiämättä.

Se nyt vaan menee niin, että perussuomalainen tulee mukaan leikkiin vasta menestyksen ollessa varmaa tai lähes varmaa. Viime kauden Suikkasen ihme toki lisäsi vielä Turun kiimaa ja se oli mielestäni kyllä näin JYP-lasienkin läpi erittäin kiva juttu koko liigalle. Ajatelkaapa milloin viimeksi Jaffalassa olisi ollut samanlaista tunnelmaa kuin viime kauden puolivälierissä? Aivan. Ei ihan hetkeen.

Surullista tässä on tosiaan se, että missä se väki nyt on? Heittona tuohon lippujen hinnoitteluun: kyse on todellakin ainoastaan siitä, miten tekee oman intohimonsa mahdolliseksi. Eli raha kyllä riittää itselle rakkaimpaan harrastukseen, kun niin haluaa. Kokonainen vuosi on aikaa säästää näitä tärkeitä pelejä varten ja yhden kuukaudenkin kurinalainen (muu elämä) suoritus mahdollistaa varmasti myös opiskelijalle jokaisen pelin näkemisen.

Ok, se siitä.

Huomisesta pelistä: TPS kyllä Turussa osoitti, että sillä on saumoja tiputtaa meidät. Tein havainnon, että TPS sai puhkaistua JYPin paketin useammin kuin esim. Kärpät teki koko ottelusarjassa. Turun suunnalle ikäviä uutisia: osa tästä johtuu siitä, että myöskään JYP ei ole vielä syttynyt samanlaiseen tappeluun kuin oululaisia vastaan. Tämä näkyy kaikessa eli tappamisvimma ei ole vielä noussut JYPin leirissä riittävälle tasolle.

Syy JYP-fanien mielenrauhaan lepää joukkueen jo 3 kautta jatkuneessa pelillisten esitysten tietyssä tasapainossa. Joukkue on jostain syystä erittäin epäsuomalainen "voittajajoukkue", joka pelaa parhaimmillaan juuri silloin, kun on pakko. Siksi tämä "pakko", se vaaditaan. Samalla tavalla katselin 2000-luvun alkupuolella kateellisena Oulun suuntaan. JOukkue tuli takaa ohi aina kun oli "pakko". Nyt toivon, että tämä "pakko" saadaan pintaan ennen kuin joku tuuripomppu ratkaisee sarjan puoleen tai toiseen, sillä TPS on osoittanut, että tietty luovuus ja taito elämän ja kuoleman peleisssä löytyy ja nyt pitäisi pystyä ratkaisemaan sarja ennen kuin se todellinen pakkotilanne on päällä.

En tiedä saivatko jo kaikki provotautiset penaltyt vai miksi täällä alkaa olla jo asiallista keskustelua. Pidetään tästä kiinni, jooko?

Jotta tärkein ei unohdu lisätään vielä, että Valtra on selkeästi voittanut mediapelin ja tuli siksi 3 vuoden jatkoilla JYPin taakse. Joten traktorit keulivat ja legenda elää. Hyvää pelisilmää Valtralta käyttää tätä traktoriklisettä hyväkseen oman brandinsa vahvistuksena. Miten esim. HIFKin sponssina saisi ilmaista viraalikamppista tuekseen samalla tavalla kuin nyt Valtra asemoidessaan itsensä mielikuvallisesti luonnollisen heinähattujoukueen takalinjoille JYPin tukijana? Valtra gogo!

Pakollinen loppuun: "Meidän isin Valtra keulii korkeammalle ja tykimmin kuin teidän isin Massikka",

Jupa
 
Viimeksi muokattu:

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Se pronssimatsi nyt on yksi helvetin turha läpsyttely, mutta kyllä, lomilla on väärä sana, ennemminkin tippuvat finaaleista. Toki jos tuo pronssi Jyväskyläläisiä kiinnostaa kovastikin niin hyvä juttu, Turussa ollaan totuttu että se mestaruus on tavoitteena.

Jos TPS tippuu pronssiotteluun niin uskallan väittää että ko. ottelulla on enemmän merkitystä kuin koskaan seuran historiassa. Mutta ei mennä sinne asti vielä, tänään nimittäin aurinko paistaa niin lämpimästi että sen täytyy tarkoittaa vierasvoittoa JYP-TPS-ottelussa! :)
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siis ihmettelikö edellä joku Jyp-fani Turun yleisömääriä? Jos nyt ensin koitatte saada sen oman latonne täyteen ja tulette sitten vasta ihmettelemään 7200:n yleisömääriä. Vai mikä se olikaan selitys sille ettei halli ollut täynnä kahdessa edellisessä ottelussa, joista toinen katkopeli ja toinen lauantaina pelattu välierä. Onko maha täynnä jo?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös