Välieräsarja Kärpät-HIFK

  • 19 817
  • 156

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kerrankin välieräpari, joka kiinnostaa minuakin Kerhon pelien lisäksi. Tuleehan tästä vastustaja Kerholle finaaliin.

HIFK teki mahdottomasta mahdollisen ja nousi kuilun partaalta aurinkoon. Ja tapa millä se tehtiin, teki minuun syvän vaikutuksen. HIFK ei olekaan pelkästään ykkösketjunsa varassa. Paskan marjat! Eikä sitä ole Kärpätkään. Tästä tulee huikea ottelusarja.

Ennen tätä päivää (lasken päiviä perinteisellä uniperiodi-menetelmällä) olisin väittänyt, että Kärppien hyökkäys yhdistettynä hyvään molariin olisi riittänyt 3-0:n arvoisesti HIFKin kaatoon. Vaikka HIFKillä on kova puolustus, ei maalivahtipeli näytä kovinkaan ruusuiselta. Stathos vajosi ynnämuut-tasolle eikä Lundell tehnyt ainuttakaan todellista pelastusta pelaamiensa minuuttien aikana. Ipa teki jopa pari helpohkoa tänään, mikä ei kerro hyvää Jannen paineensietokyvystä. Aika kamalaa hötkyilyä ja puuralamaista maalintausseikkailua tulikin sitten hiukan liikaa tälle tasolle. Oli vain Ilveksen kädettömyyttä olla rankomatta niistä nähtyä enempää. Jos Aralla on yhtään pelisilmää, Stathos aloittaa lauantaina. Pelkään kuitenkin pahoin, että 'voittavaa joukkuetta ei vaihdeta', kuten Aralla on ollut tapana.

Kärpillä on tunnetusti karmaiseva hyökkäysarsenaali, jota saatiin jopa vahvistettua kauden aikana. Pleijarit taas toisaalta vaativat jotain muuta kuin kauniita kuvioita. Ja siinä onkin HIFKin mahdollisuus rokottaa. Jotenkin meinaan tämän kauden Kärpistä tulee mieleen viime kauden Kerho. Hyökkäämään tottunut joukkue huomaakin yhtäkkiä nysväävänsä kulmissa ja ennen pitkää kaveri tekee pari puolihuolimatonta pörsää vastaiskuista. Ja sitten Kärpillä onkin kakka puntissa. Ja sitä pökälettä Heikkilä ei onnistu ravistamaan ulos, ei sitten millään. Ei millään pahalla, mutta minusta Kärpät on pärjännyt Heikkilästä huolimatta.

HIFK finaaliin 3-1 yhdellä vierasvoitolla, joka tulee ekassa matsissa. Jos Stathos aloittaa.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Herranhumala mitka play-offit siella on menossa. Minusta HIFK on paljon sopivampi vastustaja Karpille kuin HPK. HIFK sytyttaa pelaajat aivan varmasti tayteen taistoon ensimmaisesta sekunnista lahtien, kun taas Jokereiden jalkeen HPK ei olisi valttamatta herattanyt pelaajia taistelemaan heti alusta asti ja ensimmaiset ottelut olisivat saattaneet olla HPK:n heinia. Toivottavasti Lievers katselee videolta muutaman vuoden takaista upeaa soolomaaliaan (makuulta ylamummoon) ja loytaa kadonneen itseluottamuksensa.

Ollappa Raksilassa lauantaina... huoh...

Huutakaa minunkin puolestani! Poika Rotuaarille!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
HIFK on niin ylivoimainen, että tasoituksen vuoksi lähtee pelaamaan hillereitä vastaan kakkomaalivahdilla.

Paha on palanut (pohjaan).
 

Basso75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onhan se mahtavaa, etteivät Helsingin Herrat ja Ladyt mahdu housuihinsa uhonsa kanssa. Napit vaan paukkuu.

Tervetuloa arkeen. Me POROT pistämme teidät nauttimaan pronssipelin ihanuudesta voitoin 3-0. Kertakäynti jullilandiassa saa riittää. Ilveksellä oli nallipyssyt, meillä kanuunat.

Nautinto voi alkaa. Uninen pappa Lundell pelaa korkeintaan yhden pelin, sillä eihän todellisuudessa miehessä ole ainesta.

TIE
TOTUUS
KUNNIA
KÄRPÄT
 

Tarmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Patelan pipomies

- HIFK:n maalissa (mahdollisesti) Jan "playoff" Lundell. Varmasti kaikki, jotka olivat tuona surullisen kuuluisana iltana Raksilan jäähallissa, muistavat tämän kaverin toilailut pitkään. Häntä koipien välissä otti ja lähti jo samana iltana, eikä ole sen koommin näkynyt. Nyt on sitten paluu edessä. Kestääkö pää? Toivottavasti ei.

Mitäs silloin muuten tapahtui???
Mulla on päässyt unohtumaan ko asia tyystin.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti Patelan pipomies
- HIFK:n maalissa (mahdollisesti) Jan "playoff" Lundell. Varmasti kaikki, jotka olivat tuona surullisen kuuluisana iltana Raksilan jäähallissa, muistavat tämän kaverin toilailut pitkään. Häntä koipien välissä otti ja lähti jo samana iltana, eikä ole sen koommin näkynyt. Nyt on sitten paluu edessä. Kestääkö pää? Toivottavasti ei.


Heh, tässä on jännä juttu, kun molemmilla joukkueilla on samanlainen tilanne. Maalillaan mies, josta on luuserin muistot, eräistä esimerkiksi Prahasta, jossa tärkeässä paikassa Niklas"9-2" Bäckström toimi elävänä seulana, jonka tehtävänä oli lähinnä härnätä prahalaisten hyökkääjiä.

Tiukka sarja tulee ja varmasti hyvää kiekkoa, koska Kärpät on vahvasti aktiivisempi kuin Ilves oli. Nyt pelataan finaalipaikasta, keinoja kaihtamatta! IFK!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kärppien maalissa (mahdollisesti) Niklas "Praha" Bäckström. Varmasti kaikki, jotka olivat tuona surullisen kuuluisana iltana Prahan jäähallissa, muistavat tämän kaverin toilailut pitkään. Häntä koipien välissä otti ja lähti jo samana iltana, eikä ole sen koommin näkynyt. Nyt on sitten paluu edessä. Kestääkö pää? Toivottavasti ei.
 

Basso75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä on hubaa näin aamulla lukea, että Nikellä ei kestäisi pää ja toilaili Prahassa. Näitä kun lukee, niin ei takki mahdu enää kiinni. Voi veljet, voitto on meidän!
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jos vaan materiaalia katsotaan niin Kärpät on ehdoton ennakkosuosikki mutta sen pelit narreja vastaan ei mitenkään vakuuttaneet.
Myös nordiksen pienessä kaukalossa voi olla vaikeuksia sillä Hifk pelaa huomattavasti fyysisempää kiekkoa.
Yksi voitto oulusta olis saatava ja sen vois ottaa heti ensimmäisessä pelissä.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Tsädäm

Jahas. Jännääminen alkaa taas. Tässä onkin saanut pari päivää leppuutella hermoja, kun ei ole tarvinnut omien puolesta jänskätä. Se olis sitten Hifk lauantaina.

Runkosarjan tasaväkisistä väännöistä voisi päätellä, että kolmella pelillä tätä sarjaa ei ratkaista puoleen jos toiseen.

Sairaslistakin tyhjenee meillä, kun saadaan Vallu kehiin. Saataisiinkohan tällä liikulla Lieverskin hereille. Miten lienee kaverilla tilanne?

Heh, huvittavaa lukea nuita Praha-Bäckström juttuja. Mää veikkaan, että Lundell laittaa jätti-liberot housuihin eikä halua edes tulla Ouluun. Jätkä hävisi kuin pieru jänkhälle, kun imas sen surullisen kuuluisan ja eilenkin oli pientä merkkiä jo ilmassa, wink wink.

Enivei, lykkyä pyttyyn molemmille. Punaisia paitoja lienee tulossa lauantaina Ouluun, siispä laitamma joikauskilipailut pystyyn.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suomalaisen kiekkomaailman huipputaktikot kohtaavat - Kake ja Ara vastakkain

HIFK:n takki on tyhjä, tämän kauden pakkovoitot on saavutettu ja pajatson viimeinenkin kolikko, ressuja myöten, pudotettu voittolaariin.

H-P-K ketjun työskentely viime aikoina on vakuuttanut ainakin allekirjoittaneen. Pärssinen kärsii jostakin pahemman asteisesta loukkaantumisesta. Jalka ei kestä täysipainoista potkua sivulle, joten Pärä joutuu hakemaan vauhtia kauemmin ja surffailemaan hartaammiin. Harkins on aivan liian hidas pelaamana Kuhdan kanssa ja sama toisin päin. Tuohon kun lyödään päälle vielä puolen tunnin työajat ottelua kohden, niin hei hei - hei hei...

HIFK:sta löytyy toki muitakin pelimiehiä. Järvinen-Hirso-Kuhta ketjulle nostan hattua, oikeesti. Armoton liike ja taistelu illasta toiseen. Ei mahda miltään muulta seuralta tässä maassa vastaavaa duunariosastoa löytyä, ei edes Oulusta.

Helsinkiläisten kakkonen on harmaata massaa, joten neloselle voisi povata jonkin asteista roolia. Jungsteriosasto tekee tässä otteluparissa puolet HIFK:n maaleista, onko se sitten 1 vai 2, aika näyttää.

Penkinpäässä punaisilla on Suomen toiseksi paras valmentaja. Kesälomaa viettävä koutsi olisi toki ominaisväriltään sopinut paremmin DDR:n käytäville, mutta minkäs teet kun Hjallis oli nopeampi ja täytti Penan faksin roskapostilla kun valmentajan paikkoja viimeksi jaettiin.

Kumpikin valmentaja, siis Ara ja Kake ( http://www.atkkomk.cjb.net/ ) omaavat samankaltaisen käsityksen aikalisien käyttämisestä. Lisää hieman myöhemmin...

P-P-P vai M-L-P vai J-L-P vai...

Ketjulottoa luvassa perjantai-iltana ja launtain iltapäivähuumassa. Kuka pelaa kaikki pelaa eikä pelaa...

Routanyrkki on kasassa, siihen sitten jääkin Kärppien ennalta arvattava kokoonpano, jos poisluetaan maalivahdit.

Ai niin - byyrarit

Kärpät voittaa, ei huolta. Jan "Ränni" Lundell...

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
Itis, Skitsola, Siltsu - Dallattiin ympäri Stadii
Mut mis helvetis on Derkku - Toihan on sveesii

Matsi alko - Jengi on hukassa
Mis me ollaan - Ainakin plegessä

Mesta löyty - Mennää inee
Slabat tiskiin ja Bluusit esiin

40 minsaa täynnä - onko vielä tasis
Ei tarvi spiikkaa - tää on selvä peli

Breikillä divataan pari bissee
Samalla heitetään vähän dissee

Prisarin tsubu on kuin jortikan nuppi
Blaijalle monttuun, joko irtos lasti

Vika erä käyntiin - posse jäälle
Kundi heti ulos - Selvä stogari

Kärpät maalaa - B-pääty poraa
Isopasi skriikaa - käyttäkää sporaa
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niin, onhan tuossa Lundell-Bäckström vertailussa pointtinsa. Molemmat ovat kehittyneet sen jälkeen. Tosin eri suuntaan.

Lundell hyppää kehiin 16 joukkueen kokemuksella(muistaakseni). Bägge viiden. Tervetuloa Janne Ouluun.

Saitteko HIFK-fanit enää lippuja eli onko teitä tulossa? Lakanat lienee jo työn alla("Janne teille, Bägge meille?") ;)
 

Pazman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, NuPS.
Viestin lähetti Roope-Seta
Taas tulee vieraita Stadista.
Anteeksi. Tähän oli pakko puuttua. Siis edelliset vieraanne eivät toki olleet Stadista, vaan Hesasta. Huomiset vieraanne sitävastoin ovat Stadista.

Ottelusarjasta sen verran, että vaaka lienee Kärppien puolella. Kärpillä on laajempi pelaajamateriaali, ja mukana nyt myös Machulda. Hän on useaan otteeseen HIFK:ta kyykyttänyt, eikä mielikuva miehestä ole minulla sieltä parhaasta päästä. Karvasta kalkkia juottanut. Loistava pelimies kylläkin.

Lundell joutunee Kärppä-yleisön hampaisiin, mutta ehkä itseluottamus on nyt sillä tasolla, että miehen voi maaliin huoletta laittaa. Bäckström on erittäin luotettava maalivahti. Jos hän pysyy kunnossa, maalivahtiosaston suhteen pinnat Kärpille.

Puolustus saattaa olla Kärppien kompastuskivi. HIFK omaa tällä saralla ehkä hieman laajemman ja kokeneemman kaluston.

Kävi sarjassa miten vain, toivotaan ja luotetaan siihen, että näemme jo kuluneen ilmauksen mukaan hyvää hokia.

Sisua, verta ja kunniaa molemmille joukkueille.
(Täytyypä illalla kuunnella tuo...)
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
On se kyllä aikamoinen suoritus Kärppä-kannattajilta, että se TuTolle putoaminen taannoin divarikarsinnoissa onnistutaan pistämään täysin Lundellin piikkiin...sillä materiaalierolla olisi se sarja pitänyt voittaa, vaikka maalissa ois ollu Stevie Wonder.

Muutenkin Oulussa penailitiin ylivoimaisella materiaalilla käsittämättömän monta vuotta divarissa....itse asiassa niin monta, että liigahallituksen piti puuttua peliin....no, toki Kärpät sen paineettoman Pelicans-sarjan hienosti voitti.

OK, sitten ite sarjaan....Kärpät on suosikki, mutta ainoastaan kotietunsa vuoksi. IFK sai draivin eilen päälle ja kotiotteluissa tulee olemaan sellainen hurmos, että sieltä porot ei voittoa ota. Raksila on kanssa paha paikka, mutta IFK on siellä viime vuosina (siis Kärppien liiga-aikana) pelannut ihan menestyksellisesti.

Jos on Lundellilla Raksilassa paineita, niin ei se Nikkekään helpolla stadissa pääse...ei Nikke mitään huippupelejä ole koskaan Nordiksella pelannut...vanhat muistot vainoavat itse kutakin.

IFK:n kannalta pelaavan maalivahdin lisäksi on mielenkiintoista nähdä, palaako Hurtaj kokoonpanoon ? Kärppien pelityylin voisi kuvitella sopivan tälle paremmin kuin Ilveksen...mutta toisaalta ei Hurttaa olis mitään järkeä neloseen heittää...eli Häbä Luttisen tai Fagerstedin tillalle neloseen ja Hurtta kakkosen keskelle ?

Lopuksi veikataan, että IFK vie tämän sarjan 3-1
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Fyysistä

IFK:n pitää ehdottomasti pelata fyysistä peliä eli taklata kovaa varsinkin Kärppien pakkeja. Karpät tulee kovallla luistelulla ja pyrkii pelaamaan taitokiekkoa. Kärpissä on paljon pelaajia, jotka ei pidä fyysisestä pelistä esim. Machulda pehmenee kovista taklauksista. IFK:n pitää laukoa paljon ja maskimies hakkaa riparit sisään. Raksilan ladossa on isokaukalo joten se on Kärpille pieni etu, kun taas Nordiksella on pieni kaukalo. Sarjasta tulee varmaan tiukka ja kumpikaan ei varmaa tule antamaan senttiäkään periksi.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Itse ainakin vielä leijun Ilves sarjan jälkeen liian korkealla. Toivon ja uskon että pelaajat eivät sitä tee, sillä heistä juuri kukaan ei ole päässyt nauttimaan menestyksestä aiemmin. Ja pääsy pronssipeliin ei todellakaan kiinnosta ketään.

Asetelmat ovat seuraavat:

- Kärpät ilman muuta suosikki paljon leveämmän hyökkäyskaluston ja selkeästi paremman maalivahtipelin takia. Mutta onko pleijareissa sittenkään siinä hyökkäyskalustossa isoja eroja? Jokereita vastaan Kärppien tehot olivat ykköstä ja Viuhkolaa lukuunottamatta aika heikot.
- Maalivahtipeli on minusta nyt se ratkaisevin asia. Nyt on aivan pakko IFK:n kassareiden ottaa myös huippupelastuksia. Enää ei riitä että torjuu kohtalaiset paikat, nyt vaaditaan aivan huippupeliä, peliä joka kantaa joukkueen vaikeina hetkinä. Ilves oli loistava, mutta kovinkaan usein ei joutunut meidän kassarit torjumaan avopaikkoja. Nyt joutuu! Niken taidot tiedetään ja sillä osastolla ei Kärpät tätä sarjaa mokaa
- Puolustus on IFK:lla parempi ja leveempi. Mutta siinäkään ero ei ole mitenkään ratkaiseva.
- Väsymys painaa IFK:ta, mutta onko silläkään mitään väliä? Nyt pelataan pleijareita ja IFK sai lopussa Ilvestä vastaan lopulta sen puuttuvan hurmoksen päälle. Se kuulkaa kantaa aina pitkälle ja silloin ei väsyt paina. Veikkaan että tällä ei ole mitään merkitystä.
- IFK:n ykkönen on kiistatta Suomen pasas ketju. Ilvestä vastaan oli pojat vatsatautien ja muiden pikkuvammojen takia alussa kohmeessa. Eilen peli kulki jo mahtavasti. Nyt vaan paikoista sisään. Suurin etu meille on ykkösestä yv-pelaamisessa. Siinä me ollaan ykkösiä. Ja hei Kärppä fanit: meillä on Hirtson ketju myös tulessa! Sen ketjun kurissa pitäminen on todella vaikeeta. Pelasivat Ilvestä vastaan joka pelissä uskomattomalla asenteella.
- Valmentajat tuskin ratkaisee tätäkään sarjaa. Tasasta on. Ehkä suuremmat paineet Heikkilällä, mutta ei ne painaneet Jokereitakaan vastaan vaikk Jortsu sitä yritti koko ajan hiillostaa.
- Kärpillä kotikenttäetu, muta onko siitä nyt hyötyä vai haittaa? Paineet selkeästi taas Kärpillä ja Jokereita vastaan se tiesi kotona heikkoa kiekkoa. Entä nyt? Jos IFK hoitaa ekan kotipelin, saa IFK kaksi hyvää eräpalloa Oulussa. Toisessa niistä voitto ja sarja saattaa olla meidän.

Sanoisin että tässä sarjassa voi käydä miten vaan. Paljon riippuu nyt miten meidän veskarit onnistuu. En halusi olla Aran housuissa, sillä nyt on pakko tehdä kova valinta: Statos vai Lundel? Itse en enään sano tuohon mitään, mä en ainakaan haluu tota päättää.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Ossi
HIFK finaaliin 3-1 yhdellä vierasvoitolla, joka tulee ekassa matsissa. Jos Stathos aloittaa.

Tähän lauseeseen on helppo yhtyä. Huomenna on IFK:n "momentum" ja sauma iskeä. Hurmos on päällä ja väsymyksen kuittaa pelituntuma. Huomenna punakone iskee Kärpille luun kurkkuun ja nimenomaan Stathoksen huippupelillä. Sen jälkeen kaikki on helpompaa. Näin siinä käy.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Ossi
Jotenkin meinaan tämän kauden Kärpistä tulee mieleen viime kauden Kerho. Hyökkäämään tottunut joukkue huomaakin yhtäkkiä nysväävänsä kulmissa ja ennen pitkää kaveri tekee pari puolihuolimatonta pörsää vastaiskuista.

Etenkin kerhon fanien suunnalta on kuulunut aiemminkin tällaisia arvioita.

Kärpät ei ole kuitenkaan joukkue, joka on esittänyt runkosarjassa päivästä toiseen iloista hyökkäyspeliä, Kärpät ei ole hallinnut peli toisensa perään ottelutapahtumia, eikä Kärppien pulustus ole päässyt helpolla runkosarjassa tai pleijareissa Jokereita vastaan, vaikka jotkut tuntuvat niin uskovan.

Kärppien imago ei kerro ihan koko totuutta joukkueen pelistä. Varsinkin syyskaudella joukkueen kulmakivi oli nimenomaan puolustus ja hyvä maalivahtipeli. Välillä tuntui, että ottelu toisensa perään vastustaja hallitsi pelitapahtumia, mutta Kärpät puolusti sinnikkäästi ja iski vaarallisesti tilaisuuden tullen.

Näin oli viime kaudellakin ottelusarjassa Jokereita vastaan. Jokerit hallitsi kiekkoa, mutta Kärpät puolusti hyvin ja teki sitten näitä käsimaaleja, joilla ottelut ratkaisiin.

Edelleen sama toistui juuri päättyneessä Jokereit-sarjassa. Kärppien neljästä voitto-ottelusta Jokerit taisi olla se kiekkoa kontrolloivampi osapuoli peräti kolmessa ottelussa. Kärppien puolustus ja maalivahtipeli olivat kuitenkin pitävää sorttia.

Toki on myös pelejä, joissa Kärpät on pistänyt vastustajalle luun kurkkuun nimenomaan nopeuden ja hyökkäysvoiman avulla, mutta Kärpät ei elä yksinomaan sen varassa. Otteluita pystytään kääntämään usein voitoksi myös altavastaajan asemasta.

Yksi Kärppien isoista kysymyksistä on kotiedun hyödyntäminen. Kärpillä on varsin usein vieraissa helpompi pelata kuin Raksilassa. Jo tässä surullisen kuuluisassa TuTo-sarjassa tämä oli nähtävissä. Kärpät voitti hyvällä pelillä kaikki vierasottelunsa, mutta hävisi jokaisen kotiottelun. Pleijarisarjoissa Jokereita vastaan Kärpät on tainnut katkaista sarjan jokaisella kolmella voitollisella kerralla nimenomaan vieraissa. Viimeisimmässä Jokerit-ottelusarjassa Kärpät voitti kaikki vieraspelit ja vain yhden kotipelin.

On hyvä, että Kärpissä pelaa runsaasti pelaajia, joilla on oikeasti tunnesiteet Kärppiin, mutta onko juuri heidän vaikeampi käsitellä kotiyleisön paineita kuin muualta tulleiden?

Edelliseen liittyen, Kärpät ei osaa pelata turvallisen tuntuisessa tilanteessa, vaan joukkue lamaantuu. Tämä koskee niin tapahtumia yksittäisen ottelun kuin koko ottelusarjankin sisällä. Ottelun sisällä kahden maalin johtoasema tunaroidaan todella usein ainakin tasatilanteeseen ja Jokerit voitti kaksi otteluaan Kärppiä vastaan juuri tilanteissa, joissa kaikki odottivat Kärppien ottavan ratkaisevan askeleen kohti ottelusarjan voittoa. Vastaavasti jokaisella kerralla, kun ottelusarjan pelättiin kääntyvän Jokereille, Kärpät taisteli voiton.

Jotkut puhuvat tässä ylimielisyydestä tai joukkueen luulotaudista, mutta kyse ei ole siitä. Kärpillä alkaa yksinkertaisesti puntti tutista tilanteessa, jossa heihin kohdistuu voimakkaita odotuksia.

Kärpät voi siis sössiä pahastikin oman henkisen kantin pettämisellä. Onneksi joukkueessa on kuitenkin johtohahmoja, jotka voivat kääntää vaikean tilanteen joukkueen voitoksi. Sellaisia ovat ainakin Viuhkola, Tenkrat, Smyth ja mahdollisesti myös Machulda. Jos joku heistä pystyy näyttämään todellista johtajuutta, saa koko joukkue siitä itseluottamusta.

Yhtään HIFK:ta vähättelemättä, tämä ottelusarja on osin Kärppien kamppailua itsensä kanssa. Sanon näin koska uskon, että jos molemmat joukkueet onnistuvat pelaamaan kykyjensä edellyttämällä tasolla, selviytyy Kärpät kisan voittajaksi. HIFK vie voiton puolustajien kärjen terävyyden osalta, mutta Kärpät on niskanpäällä.
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Viestin lähetti kaizu
On se kyllä aikamoinen suoritus Kärppä-kannattajilta, että se TuTolle putoaminen taannoin divarikarsinnoissa onnistutaan pistämään täysin Lundellin piikkiin...sillä materiaalierolla olisi se sarja pitänyt voittaa, vaikka maalissa ois ollu Stevie Wonder.


Se taas ei ole kummoinen suoritus että ei tiedä mistä puhuu. Lundell oli paska kuten about 98% jengistä siinä pelisarjassa, ja todellakin häipyi välittömästi kaupungista homman mentyä reisille. Eniten shittiä meni kuitenkin (ja aiheesta) ainakin Tamille, Bergeronille ja "patelan Bobby Orr"ille Jaako Niskavaaralle.

Mutta ihmetteletkö tosissasi miksi Lundellia tullaan lähiaikoina tästä muistuttamaan?

Anyway, hienoa että tämä pari toteutui.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti kaizu
On se kyllä aikamoinen suoritus Kärppä-kannattajilta, että se TuTolle putoaminen taannoin divarikarsinnoissa onnistutaan pistämään täysin Lundellin piikkiin...sillä materiaalierolla olisi se sarja pitänyt voittaa, vaikka maalissa ois ollu Stevie Wonder.

Joo-o, täällä on omasta mielestä muisteltu väärin Tuto -ottelusarjan sanomisia ja Tamin ruoskintaa sekä muiden, että kärppäfanien toimesta. Tami ei syyttänyt Lundellia suoranaisesti ottelusarjan häviämisestä vaan sen jälkeisestä toiminnasta. Kirjassaan sanoi jotenkin siihen malliin, että pahiten romahti Lundell joka häipyi vaan pelin jälkeen, oli pitkään tavoittamattomissa ja lopulta tuli ilmoitus kärppätoimistolle että pelaa Ruotsissa ensi kauden.

Eli tyyppi romahti ja häipyi savet housussa ilmoittamatta kenellekkään mitään. Siitä kritiikki kärppäjohdon puolelta.

No mutta asiaan:

Sanokaapa joku punapaita mikä on HIFKin väsytila tällä hetkellä? Jatkopaikka sitä toki lieventää mutta isoja ukkoja ja varmasti seitsemän peliä kovalla tahdilla pistää ropan rasitukselle. Onko faneilla huolta joukkueen jaksamisesta kun vastaan tulee pari päivää enemmän huilannut luistelukone?

Alussa Ilves-sarjassa ykkönen oli pimennossa. Pelasiko Ilves sen pimentoon vai oliko kentällä omia käynnistymisvaikeuksia?

Kärppäläisille: Onko Machulda ollut jäätreeneissä täysipainoisesti tai edes jotenkin luistelukunnossa vai hyppääkö vanha konna laatikkoon täydestä levosta? Jotenkin on kutina, että jos levosta tulee niin osaksi jää ne kaksi-viisi vaihtoa ja taas huilataan.

Miten Kärpissä on välipäivät käytetty. Minkälaista treeniä siellä on vedetty jäällä. Erikoistilanteita ja palauttavia?

Lauantaina on pakkovoiton makua Kärpillä. Kotietu olisi pakkopitää jos tässä sarjassa aikoo voittaa. Vieraspeleihin ei ole luottaminen samaan malliin kuin Jokereita vastaan.

Lievers on aina viihtynyt HIFKiä vastaan, joten nyt tarjotaan kevään alisuorittajalle tuhannen euron paikkaa nostaa profiilia ja nousta takaisin kakkoseen.

Toivottavasti tuomarit ovat joukkueiden edellyttämällä tasolla.
 

Takapiru

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n "matsi joka toinen päivä" -tahti jatkuu samantien. Väsymykseen en usko hetkeäkään, nyt pelataan hurmoksella ja nimenomaan se hurmos on nyt päällä edellisen sarjan ylösnousemuksen ansiosta.

Nordiksella ei enää tällä kaudella hävitä. Eilisen jäljiltä jäi vähän sellainen fiilis. Joten huominen peli on paljon tärkeempi kuin Ilves-sarjan eka ottelu.

Raksilassa tarvitaan onnistunutta puolustuspeliä ja nimenomaan sellaista idioottivarmaa oman pään nöyrää pelaamista (Lue tämä huolella ja hoe itsekses ääneen Jarski). Ihan sama vaikka vedettäis 30 pitkää kiekkoa, mut Kärpille ei saa antaa mahiksia pitkiin 5-5 vastaan pyörityksiin. Ja se avaussyöttö OMILLE.

Kokoonpanoja (veskari, kakkossentteri) odotellessa ja partaa kasvatellessa kohti hienoa ottelusarjaa.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Materiaalista

Vaklasin runkosarjan pistepörssiä, josta tein mielenkiinoisen havainnon. Jos tarkastellaan pistepörssin valossa joukkueiden materiaalin leveyttä, voimme todeta, että

- Kärpillä on 9 pelaajaa, jotka tekivät vähintään 30 pistettä: Viuhkola, Smyth, Jokinen, Tenkrat, Lievers, Palsola, Pyörälä, Pesonen, Machulda. Ifkillä 4 heppua. Iik.

- Kärpillä oli 11 pelaajaa pisteillä 20 tai yli, IFKillä 7

- Kärpistä 17 pelaajaa tahkosi pisteitä 10 tai yli, IFKillä 13

IFKillä tulee kiire näitten veijareiden kanssa. Nyt on kukuttava muidenkin, kuin mahdollisesti ykkösketjun. Kukkukaa kaikki. Silloin meillä on saumat.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Aravirran kannattaa pysyä maalivahtivalinnassaan Lundellissa. Jos mies epäonnistuu Oulussa niin onhan siellä rosterissa varmasti sisuuntunut Stathos. Mielenkiintoinen sarja varmasti tulossa josta toivon punapaitojen ottavan yllätysvoiton ja jotenkin on sellainen kutina, että ratkaisijaksi nousee tuulen nopea Joonas Vihko. Harkinsin, Pärssisen, Söderholmin ja Vopatin pitäisi myös pikkuhiljaa herätä tärkeämpään rooliin jos meinaavat pudottaa Oulun miljoonamiehistön pronssiotteluun. K.Kuhtahan osoitti jo eilisessä matsissa heräilemisen merkkejä mikä lupaa hyvää HIFK:n jatkon kannalta.
Tässä kaikki tällä kertaa täältä uimarannalta.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Aku
Se taas tuottaa HIFK:lle vielä paljon tuskaa, sillä sen oma hyökkäyskään ei ole enää siinä kunnossa kuin parhaimmillaan. Ainakaan se ei näytä siltä. Paras esimerkki tällä hetkellä on Pärssinen, joka ei osu syötöillään omille miehille eikä kiekolla tyhjään maaliin. Ei hyvältä näytä, varsinkaan kun Kärppiä vastaan on turha odottaa yhtä hyviä maalipaikkoja kuin Ipan sekoilevaa puolustusta vastaan.

Tästä täysin eri mieltä. Pärssinen oli vaikeuksissa Ilveksen sumpun ja kovan mailapelin kanssa. Kärpät hyökkää vahvasti itsekin ja näin Pärälle jää paljon enemmän pelitilaa kuin Ilveksen kanssa.

IFK:n ykkönen tulee Kärppien kanssa olemaan huomattavasti parempi ja vaarallisempi kuin Ilveksen kanssa. Kärppien pelityyli sopii PHK:lle monin verroin paremmin kuin Ilves.

IFK:n ykkönen oli runkosarjassa kova, mutta Kärppiä vastaan se oli aivan erityisen vaarallinen. IFK teki Kärppiä vastaan 15 maalia 4 pelissä. Ykkönen latoi pisteet 11+19=30 !!!!!. 7,5 !!! pinnaa per peli. Viimeisessä pelissä Saarinen (1+1) pelasi Jeren paikalla.

Kärppien on oleellisesti muutettava pelityyliään pitääkseen IFK:n ykkösen kurissa. Mutta luulen, ettei se sitä tee, koska sotkee siten koko oman pelinsä.

Edit: pientä paikkailua.
 
Viimeksi muokattu:

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Re: Materiaalista

Viestin lähetti Senior
Vaklasin runkosarjan pistepörssiä, josta tein mielenkiinoisen havainnon. Jos tarkastellaan pistepörssin valossa joukkueiden materiaalin leveyttä, voimme todeta, että

- Kärpillä on 9 pelaajaa, jotka tekivät vähintään 30 pistettä: Viuhkola, Smyth, Jokinen, Tenkrat, Lievers, Palsola, Pyörälä, Pesonen, Machulda. Ifkillä 4 heppua. Iik.

- Kärpillä oli 11 pelaajaa pisteillä 20 tai yli, IFKillä 7

- Kärpistä 17 pelaajaa tahkosi pisteitä 10 tai yli, IFKillä 13

IFKillä tulee kiire näitten veijareiden kanssa. Nyt on kukuttava muidenkin, kuin mahdollisesti ykkösketjun. Kukkukaa kaikki. Silloin meillä on saumat.

So fuckin what ! IFKlla on noin 30 pelaajaa , joilla on kilvenmuotoinen , punainen SYDÄN , johon on tatuoitu teksti " Olen taistelija " Tämä riittää . Noilla runkosarjan pistepörssitilastoilla voidaan vaikka pyyhkiä bärsettä.
UGH !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös