Välieräsarja Blues-Kärpät kevät 2009

  • 56 046
  • 197

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jos pitää vertailla Corsoa ja Eavesia niin onhan Corso parhaimmillaan sellainen Messierin tapainen johtaja, joka tekee liukuhihnalta pisteitä ja rymyääkin hieman. Ei yhtä kova, muttei ihan lasileukakaan. Asennetta on.

Eaves on kuitenkin tällä mittarilla Gretzky, enkä liioittele. Mies suorastaan dominoi etenkin ylivoimapelissä, ja saa kaikki ketjukaverinsa näyttämään paremmalta. Jos joukkueesta löytyisi enemmän hyvän kudin omaavia, suoraan syötöstä laukovia pelaajia, jälki olisi vielä tappavampaa. Nyt siellä pelaavat hyvin Lammassaaret ja Kähköset, mutta heillä on Kurriksi ja Robitailleksi vielä matkaa. Eikä Petri Kokkokaan ihan Paul Coffey ole.

Mahtoi muuten paikallisia alkuasukkaita pelottaa kun Eaves otti alivoimalla kiekon jalkaansa. Palasi kuitenkin irvistellen. Olisi ollut todellinen final blow, enkä puhu suihinotosta.

*****

Tärkeä voitto Kärpille tänään! Bluesilla olisi ollut saumansa, mutta paletti hajosi omassa päässä. Tuntuu että kyttäävä vieraspeli sopii paljon paremmin Bluesille kuin kotipeli, jossa pitää jatkaa hyökkäämistä myös johtoasemassa. Tai, nyt sattui paskaa tuuriakin matkaan, mutta olihan Kärpillä tappiopeleissäkin pirusti paikkoja.

Nyt pelien välissä on niin vähän aikaa, että tuntuu mahdottomalta että Blues saisi koottua tässä välissä enää rivejään vierasvoittoon. Mahdottomalta. Tämäniltainen viides peli oli kuitenkin niin uskomaton, etten uskalla huokaista ennen kuin huominen peli on pelattu loppuun. Hyvää viihdettä!
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tänään näytti vähän siltä että Kärpät yksinkertaisesti luistelee finaalipeleihin. Meillä on kentällisen verran jätkiä joilla jalat eivät toimi, pakistossa Kultanen liittyi näköjään Alangon piikkikerhoon edellisen ottelun takulauksen jälijiltä. Hyökkäyksessä Häppölän johtama puujalka-ketju oli yksinkertaisesti hirveä ja Öhmanin kankeilu ei myöskään lämmittänyt mieltä. Se että kohtapuolin pitäisi hypätä takaisin kaukaloon ei paranna asetelmia.

Toivoisin nyt että Matikainen kaivaisi kaikki mahdolliset jalat kokoonpanoon. Pakistossa vastuuta Kokolle, Kuoppalalle ja Kurjelle. Kultanen on hyvä, mutta mies tarvitse metrin verran etumatkaa tällä hetkellä. Hyökkäyksessä rohkeasti vaan lisää vastuuta Ståhlhammarille, Nurmelle ja Saariselle. Eihän tuo Saarinen saa mitään aikaiseksi, mutta jaksaa ainakin polkea. Miten esimerkiksi Häppölä huomenna? Montako metriä jää Koivistolle?

Jos Sallisen ja Husen saisi mukaan niin sekin olisi plussa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Toivoisin nyt että Matikainen kaivaisi kaikki mahdolliset jalat kokoonpanoon. Pakistossa vastuuta Kokolle, Kuoppalalle ja Kurjelle.

Miksi ei kehiin tuoretta Dale Clarkia ja Bruckler katsomoon? Tuorejalkainen pakki olisi hyvä lisä Bluesille.

Harmi että pelataan päivän sisään kaksi peliä... pitäisi nyt kuitenkin se yksi välipäivä joukkueille aina antaa, olkoon kuinka hyviä päiviä nämä lauantait. Tänään ottelun alku määrännee tahdit, Kärpiltä odotan vihdoinkin onnistunutta ekaa erää.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Miksi ei kehiin tuoretta Dale Clarkia ja Bruckler katsomoon? Tuorejalkainen pakki olisi hyvä lisä Bluesille.
Siksi, että Clarkella on ilmeisesti nivuset paskana ja sen lisäksi miestä ei kiinnosta Bluesin pärjääminen - soppari muualle löytyy jo. Tunteella pelaava Clarke kyllä mahtuisi Bluesin kokoonpanoon, vaikka vähän rampanakin, mutta nyt on parempi peluuttaa Kuoppalaa ja muita. Fysiikkahan Kuoppalalla ei riitä ja hazardejakin omassa päässä sattuu ajoittain, mutta on sillä ainakin sininen sydän ja yritystä riittää!
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Kustiin housuihin ja lisäksi muutama tärkeä pomppu oululaisille, mutta onnittelut sinne pohjoiseen - olitte jälleen kerran parempia.

Pakko kyllä sanoa, että tuo viimeisen matsin tasoitusmaali jäi kyllä kaivelemaan. Jos lirahti Bluesilla housuihin, taitavat olla kyllä tuomareidenkin housut kosteat tuon tilanteen jäljiltä. Eipä löytynyt munaa puhaltaa täysin selvää rikettä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
PArempi voitti, ei voi mitään. Vähän paska maku jäi tuosta tasoitusmaalista, täysin selkeä jäähyn paikka mutta pitkässä juoksussa noita tulee molempiin suuntaan.

Kokemus ja maalivahti. Nämä olivat Kärppien voiton takeena, Bluesin nuori joukkue ei vaan pystynyt kampeamaan Kärppien rutinoituja pelaajia jotka on tottunut voittamaan.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuomarit sinne ja tänne. Kyllä tässä nyt vaan kävi niin, että parempi vei sarjan. Onnittelut taas pohjoiseen.

Ei varsinaisesti jäänyt epäselvyyksiä. On siellä sitten mikä Alatalo tai kuka vaan, niin Kärpät nähtävästi vie aina.
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Onnittelut Kärpille, parempi voitti. Teillä on uskomaton voittamisen kulttuuri. Jälleen viime minuutilla tasoihin, tapoitte 5 vs 3 tilanteen jatkoajalla ja ekasta paikasta teitte maalin, helvetin hieno suoritus. Omista olen ylpeä, vaikka näin tiukka tappio tuntuukin pahalta. Espoossa voittamisen taito ei ole vielä niin korkealla kuin teillä, mutta oikeaan suuntaan tässä ollaan menossa.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Ei jäänyt edes tasoitusmaalista paska maku, selvä estäminen mutta ei noista koskaan vihelletä. Näkyy vastaavia jokaisessa matsissa kun yritetään tasoitusta ilman maalivahtia, puolin ja toisin.

Parempi jatkoon, ei mitään selittelyjä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Parempi voitti, ei mitään selittelyjä. Koskinen oli kuitenkin liian kokematon vielä näihin kinkereihin ja jos ei kahden miehen yv:llä saada mitään aikaan, niin Kuhta voi tuoda ne kuuluisat peilinsä mukanaan Espooseen.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Vaikka tuomarilinja läpi ottelusarjan suosi Bluesia jopa räikeästi, ei Bluesilla ollut missään vaiheessa mitään mahdollisuuksia. Matikainen sen ratkaisuottelun jälkeen itse hyvin sanoi, sieltä puuttuu voittamisen kulttuuri. Ratkaisevaa ottelua ei pystytty paketoimaan edes lahjoitetulla 5-3 ylivoimalla. Ei tuollainen joukkue finaalipaikkaa ansaitsekaan. Kärpät pelasi alle tasonsa koko sarjan ajan, ainoastaan ajoittain nousi omalle tasolleen, kun oli pakko. Sarja meni aika pitkälti ennakko-odotusten mukaisesti ja Kärpät jatkaa tästä kohti mestaruutta. Toivottavasti Blues voittaisi edes sen pronssiottelun.
 

Morgoth

Jäsen
Matikainen sen ratkaisuottelun jälkeen itse hyvin sanoi, sieltä puuttuu voittamisen kulttuuri.

Eihän siitä saa kuin kokemuksella, mutta siinäkin on taas ristiriita, että pian Espoossa opitaan se 'häviämisenkulttuuri'. Hienosti Kärppien avainpelaajat ovat saaneet jotenkin kokemuksen ja voittamisen taidon siirrettyä koko joukkueeseen.

Sanoisin, että Kärpät on ärsyttävän vahva henkisesti ja nuosee kuin Ruotsi konsaneen aina lopussa Suomea vastaan.

Hieno ja viihdyttävä sarja, ja hienosti molemmat pelasivat. Sääli, että tämä oli jo välierissä, vaikka tosin finaalia vielä ei ollakaan nähty.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Kiitos Espoo, kiitos Kärpät. Tärinä on vieläkin megaluokkaa. Leveämmällä materiaalilla ja kovalla kokemuksella finaaliin. Fiilis on tällä hetkellä katossa, pelityyli edellisiin vuosiin verrattuna on täysin eri peruutteluhokista.

Vielä iso käsi ja kumarrus Espooseen ja faneille, jatkamma ens vuonna vääntämistä. Nyt alko mehumaija hommat.
 

molari

Jäsen
Eipä voi kun Kärppiä onnitella, eiköhän se poika Oulussa pysy.

Näymmä Kärpät on "Ruotsi" ja Blues "Suomi", niin paljon yhtäläisyyksiä löytyy (häviämisestä).

Jos joku pikku pointti pitää heittää, niin Viitakosken verran parempia olitte, kaveri oli aika jäätävä (lähes) aina tärkeissä mestoissa, kun pelejä ratkottiin, vastaavasti Ekistä (eikä kenestä muustakaan) ei nyt löytynyt samanlaista potkua.
 

rpeez

Jäsen
Joo, kyllä Blues saa syyttää itseään. Jotain tehdään ehdottomasti väärin jos saadaan ensimmäinen maali kuudessa ottelussa ja silti hävitään ne 4-2. Komppaan Ville Niemistä tuossa, että johtoasemasssa unohdetaan liikaa oma kiekollinen peli.

Kärppien vahvuus on alkaa tosiaan hieman ärsyttämään, kun tulee jo toisen kerran kuokkaan peräkkäin play-off sarjassa. Jos joku lohduttaa niin uskoisin luvassa olevan hienot finaalit. Toisin kuin monet muut, epäilen JYPin nykykunnossaan antavan kovemman vastuksen Kärpille kun Blues.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kärpät pelasi alle tasonsa koko sarjan ajan, ainoastaan ajoittain nousi omalle tasolleen, kun oli pakko. Sarja meni aika pitkälti ennakko-odotusten mukaisesti ja Kärpät jatkaa tästä kohti mestaruutta.

Olipahan varsin erikoinen ottelusarja. Päällimmäisenä jää mieleen tietenkin Bluesista Eavesin huikeat esitykset. Kärpistä tietysti Viitakosken Vesku runnoi ja teki vanhan hyväksi havaitun kaavan mukaan niitä árvokkaita maaleja. Niin ja eilinen 5-7 peli Canalilta, olipa viihdyttävää katsottavaa kotona sohvalta.

Finaalisarja onkin sitten jo ihan oma juttunsa. Jo Dufva vs. Alatalo asetelma on mielenkiintoinen sekin. JYP ei joutunut koville KalPaa vastaan mutta nyt odottaa sitten ihan eri pelit. Kotivoitto Hippokselta olisi varsin tärkeä sarjan alkajaisiksi.
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Eihän siitä saa kuin kokemuksella, mutta siinäkin on taas ristiriita, että pian Espoossa opitaan se 'häviämisenkulttuuri'. Hienosti Kärppien avainpelaajat ovat saaneet jotenkin kokemuksen ja voittamisen taidon siirrettyä koko joukkueeseen.

Sanoisin, että Kärpät on ärsyttävän vahva henkisesti ja nuosee kuin Ruotsi konsaneen aina lopussa Suomea vastaan

Kärpillä nyt vaan on nostettu tekeminen sille tasolle, että vaihtuvuudesta ja kauden alussa nousseista epävarmuustekijöistä huolimatta kokonaispaketti on aina laadukas. Hyvä materiaalikin niillä vielä aina on, roolitukset laitetaan ja nipusta saadaan poikkeuksetta paras irti keväällä.

Bluesillakin oli taas ihan hyvä nippu, eikä suoritustasoa voi hirveästi moittia, mutta aika vähän heillä on voittajina tunnettuja pelaajia. Hattua täytyy tietysti nostaa sille, että usea nuori pelaaja on kahden kauden aikana nostettu marinoitumaan isoihin peleihin, vielä ei kuitenkaan rahkeet riittäny. Menetettyjä kahden maalin johtoja, seitsemäs peli yhden 5vs3 ylivoimamaalin päässä, että likellä olivat, muttei kuitenkaan.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Erittäin hieno ja jännittävä sarja oli, kyllä tätäkin kelpaa muistella sitten joskus. Erityisesti 3. peli viime maanantaina Barona Areenalla oli ihan varmasti yksi viime vuosien tasokkaimpia liigapelejä, jollaista ei melkoisella varmuudella tulla finaalisarjassa näkemään.

Bluesilla on hieno joukkue ja hieno valmentaja ja tavallaan sääli on ettei se nyt saanut vielä palkintoaan, mutta jos vaan runko pysyy kasassa niin eiköhän se palkinto tulevina vuosina jossain odota. Kärpät oli nyt sitten vielä aavistuksen tasokkaampi ja ennen kaikkea rutinoidumpi joukkue, ja itselle on vain ja ainoastaan positiivinen yllätys että Alatalo on saanut joukkueelle tällaisen ilmeen aikaiseksi vaihtelevan runkosarjan päätteeksi.

Kiitokset rehdeistä onnitteluista Blues-kirjoittajilta ja hoitakaa nyt se pronssi ainakin kotiin!
 
Viimeksi muokattu:

Thumb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Edmonton Oilers, Liverpool
Moni on jo edellä sanonut mutta sanon minäkin eli mahtava pudotuspelisarja. Pomppu sinne, toinen tänne ja ottelut olisivat voineet kääntyä ihan toiseen suuntaan. Lisäksi kolme peliä jatkoajalla.

Luulin viime maanantain Espoon pelin jälkeen ettei ottelu voi enää jännittävämmäksi muuttua mutta niin vain eilinen ja tämän illan peli osoittivat tuonkin vääräksi. Maanantain peli ehkä kuitenkin oli sarjan paras peli, ainakin paras peli mitä SM-liigassa tällä kaudella olen nähnyt.

Ikävää että jomman kumman täytyy tällaisen jälkeen pettyä. Blues näyttää harjoittelevan huipulle pääsemistä pidemmän kaavan mukaisesti ja Kärpät on ollut nyt monta vuotta peräkkäin kantona kaskessa. Kuitenkin Bluesilla on nuorissa kavereissa sellaista potentiaalia että espoolaisten aikakin tulee. Kähkönen murtautui jo nyt liigan voimahyökkääjien kärkikastiin ja Koskinen on varmasti yksi lisä suomalaisten huippumaalivahtien joukkoon. Lisäksi Matikainen valmentajana on ihailtava kaveri. Eläytyy peliin ja on jo näyttänyt olevansa todellinen lätkäjätkä. Toivottavasti joukkue saa pidettyä Ben Eavesin myös ensi kaudella, huikea kaveri.

Eli pää pystyyn vain espoolaiset ja kiitokset hyville kannattajille!

Ja teemaksi finaaleihin voisi ottaa vaikka mestaruus Veskulle. Viitakoski oli yksi sarjan tärkeimmistä pelaajista ja moni hänen hankintaa kritisoinut (itsekin) saa mennä nurkkaan häpeämään sanojaan.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Kiitokset Bluesille ja faneille espooseen. Blues on hieno joukkue, joka on kestävän kehityksen tiellä ja tulee varmasti mestaruuden voittamaan lähivuosina.

Kärpät on myös huikea joukkue. Ei luovuta koskaan, nousee aina. Ei oikein tiedä mitä sanoa. Monta kertaa yksittäisten matsien, erien jopa erän sisäisten heikkojen jaksojen jälkeen kirvestä heiteltiin jo kaivolle päin, mutta aina vaan noustiin.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Matikaisen haluan joskus nähdä Kärpissä koutsina. Se huonomipi Matikainen oli jo joskus aikoinaan...
 

pete666

Jäsen
Suosikkijoukkue
BLUES
Onnea vaan Kärpille ja faneille finaalipaikasta. Hyvin te veditte, saatana! Pyyhkikää valtralla jäätä, ja ens vuonna annatte sitten neljä maalia eteen ennen vikaa erää joka matsissa...deal?

Vielä kerran onnea! Parempi meni jatkoon ansaitusti!
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
hyvin menee mutta semiä

Hieno sarja!

Paikoittain luokatonta kiekkoa, Blues rikkoi taitavasti ja Kärpät sössi Järventie etunenässä. Erittäin viihdyttävää peliä se kuitenkin oli. Bluesilla Gretzky-Eaves ja Mustasch-Keller sekä Lex Luthor Kähkönen eivät vain nyt riittäneet. Kärpillä taustalta nousivat odotetut Viitakoski ja kumppanit, Bluesilla etenkään peräpäässä ei Kuoppalan lisäksi kukaan. Voi miettiä miten sarja olisi mennyt jos Bume ja Kokko olisivat vaihtaneet paikkaa päittäin?

Ensi vuodeksi Häppölä, Öhman ja Kokko tasaisempiin miehiin (Häppölä edes mieheen), Rajamäki terveeksi ja lopuille kavereille isosti lisää itseluottamusta. Väitän että aineksia kestomenestyjäksi ja mestariksi on, itsekin veikkasin Blegua mestariksi, ainoa pelko on NHL-peikko ja se ettei Arto Laatikainen palaa takaisin.

Peukku ylös Blegulle, Matikaisen troopsit kaatuivat saappaat jalassa.

Nyt joutuu juhlimaan semisti.

Jääkiekko ei kuitenkaan ole kirkossa kuulutettu peli, ja Blues pistää Kärpät tiukille ihan varmasti. 4-1 Kärpille.

Pisti se.
 

Kapo

Jäsen
Kova on porukka Kärppänutussa aina, oli sitten valmentajana kuka tahansa. Sieltä löytyy nimenomaan sitä voittamisen kulttuuria jolla aina löytyy se yksi ylimääräinen rutistus tiukoissa paikoissa. Ei voi kuin kadehtia ja onnitella. Meidän muiden ei vissiin auta muu kuin olla niin paljon parempia että edes Kärppien lisärutistus ei enää auta ja voitto tulee, vain siten päästään luomaan sitä omaakin kulttuuria näihin peleihin.

Sitä odotellessa prossit kaulaan (todellakin kiinnostaa) ja onnea matkaan kaikille jotka jengistä lähtevät ensi kaudeksi muualle. Hieno porukka muttei tarpeeksi kova.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös