Välieräsarja 2004-2005 Kärpät - Lukko

  • 67 846
  • 479
Tila
Viestiketju on suljettu.

JohannA

Jäsen
Suosikkijoukkue
K Ä R P Ä T
^ Juu, siis tarkoitin lähinnä termiä "ikuinen kolmonen" en viime vuotta.
 

bluefox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jaahas parempi voitti. Oulun ylpeys Kärpät vei Lukkoa 3 ottelussa maalein 10-4, ja ansaitsi finaalipaikkansa. Kärpillä oli paljon laajempi materiaali, ja ratkaisijoita löytyi myöskin laajalta rintamalta.
Lukko ei kypsynyt sellaiseksi joukkueeksi, jota odotin. Taistelu jäi vaisuksi. Pronssipeli on pelkkä muodollisuus, ja se ei minua juuri liikuta. Eli kesäloma jääkiekosta alkoi tällä päivämäärällä. Ohjelmassa on vielä HMV-MM-kisat ja finaalien seuraaminen sivusilmällä. Suosikkia finaaleihin en osaa sanoa. Jos jotain positiivista on haettava, niin nyt pystyy paremmin keskittymään kevään tentteihin lätkän ollessa poissa kuvioista.

Kiitos Lukko hyvästä kaudesta vaan ja onnea siihen merkityksettömään pronssipeliin.
 

RolleX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja muut urheilua harjoittavat seurat.
Viestin lähetti Repolainen
Kärppien puolustus pystyy uhkailemaan invalidia järjestysmiestä, mutta jos veskarin eteen ilmestyy Topo, Gill, Torkki tai Pettinen niin poru on kova! Lyökää meidät kolme-muna niin tunnusta tulee, mutta sota on vasta alussa ja tämä sarja menee neljään otteluun, sillä kärpät ei lukkoa Raumalla lyö!

Jos kärpät lukon lyö, niin annan varmasti kehuja, enkä katoa maan-alle niinkuin muuan isakson.

Koko Kärppien organisaatio odottaa kehuja Lukolta ja faneilta =)

Mielestäni juuri sinun esillenostamasi miehet ratkaisivat voiton Kärpille!!! (Roloson ja Gill)
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Hieno oli sarja, vaikka menikin tapahtumiin nähden liian selvästi nyt Kärpille. En tietenkään valita. Lukko on kova joukkue ja etenkin lukon vauhti yllätti ainakin minut. Maalipaikkoja oli lukolla ihan yhtä paljon ellei jopa enemmänkin. Tässä astuu kuvaan sitten sarjan ratkaisu eli maalivahdit. Roloson ei ollutkaan se lukon pelastaja ja jatkoon viejä. Roloson pelasi kohtuullisesti, mutta ei se riittänyt alkuunkaan. Bäckström sen sijaan oli lähes huikea. Tänään oli heikoin päivä ja silti lukuisia huippupelastuksia.

Uskomaton on tuo Kärppien kyky venyä. Se on varmaan tässä parilta viime kaudelta opittua. Viime vuonna oli huikeita venymisiä ja sama näyttää jatkuvan. Vaikka kärppiä omatkin paljon kritisoivat niin eipä paljoa enempää joukkueelta voi toivoa. Vaikka kuin näyttää tappio tulevan niin yhtäkkiä se verkko heiluu vastustajan päässä. Nyt sitten sen kauden alla suurimman ennakkosuosikin kaatoon. Toivottavasti alkais nuo pelit jo lauantaina, ettei ihan turhaan taas tarvi viikkoa odotella nää on kuitenkin pleijarit, joissa ottelutahdin kuuluu olla tiivis, varsinkin vastustajalle tilanne olisi sama.

Onnea Lukolle ja kiitoksia eräistä parhaista matseista, joita liigassa ollaan nähty Kärppien puolelta.
 

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Voihan nyt p***e. Nyt sitten marssitaan jonnekkin hikiseen pronssipeliin, ei vois vähenpää kiinnostaa. Toki Lukko rahallisesti hyötyy jos pronssin napaa, mutta pronssipelit voitais unohtaa hieman änärin tapaan"vai mitä kerho fanit".

Voitot 3-muna kuvastaakin lukon pelejä, yritystä kyllä oli mutta ei uskoa. Kärpät nyt vaan oli tässä sarjassa se joukkue joka ei mokannut, lukko mokasi joka pelissä ja tässä sitä ollaan. Ratkaisevassa pelissä oikein tarjottiin maaleja naaleille, ei kesäloma noin paljon voi vielä kutsua, ulkona on vielä kylmä.
Saarela, Gill, Pirnes, Pettinen, Roloson, Rautakorpi... nyt sitten meni rahat hukkaan tän sarjan osalta, oltais voitu säästää ens kauteen. No onneks saa jo pikku hiljaa alkaa odotella ens kautta ja uusia pettymyksen ja vitutuksen hetkiä. Että näin.

t:voihan v***n v***u ja he*****in p***a.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
ONNITTELUT KÄRPILLE!

Ansaitsette finaalipaikan näillä esityksillä täysin. 3-0 voitot kertovat kaiken olennaisen. Enää on turha jossitella mitään sarjassa tapahtunutta. Eipä siinä olekaan oikeastaan mitään jossiteltavaa.

Pronssipeliin tässä on katseet vaan sitten käännetävä. Kyllä pronssikin on mitali. Neljännestä sijasta ei jää muuta kuin rupia perseeseen. Mitalikolmikon saattaa joku ehkä muistaakin vielä ensivuonna. Eikä niitä mitaleita Raumalla niin järin usein ole nähty. Ties vaikka taas menisi 10 vuotta seuraavaan mahdollisuuteen. Nyt Lukko kaikki peliin päiväkerhoa vastaan.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuten sanottua, Lukolla ei ole mitään syytä häpeilyyn. Rautakorpi sanoi lehdistötilaisuudessa, että tänään joukkue oli parempi kahdessa viimeisessä erässä ja että maalipaikat menivät viimeisessä erässä Lukolle 5-2. Paha mennä väittämään vahvasti muuta.

Kärpät taas on ennakkosuosikkinakin nimenomaan sitkeä joukkue, joka pärjää erittäin hyvin altavastaajana ja jolta löytyy aina yllättävän paljon maalintekovoimaa. Raumalaisten ei minusta kannata missään nimessä osoitella Rolosonia ottelusarjasta, tänään mies teki yhden virheen, jonka paikkasi toisessa erässä läpisyötöllä. Jos lammasmerkkejä pitää jakaa, tulee niiden kohdistua tasaisesti joukkueen ratkaisijasektorille sekä ehkä vielä erikseen Toporowskille, joka provoilu aiheutti enemmän jäähyjä omille kuin vastustajalle. Onnea Lukolle pronssipeliin.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onnittelut Kärpille finaalipaikasta. 3-0 ei jätä selittelyille sijaa. Ei me huonoja oltu, mutta vastus oli luokkaa parempi. Bäckström jätti Rolin varjoonsa eikä Lukon taitotaso riitä Kärpille. Eiköhän se pokaali Ouluun mene tänäkin vuonna.

Nyt sitten ajatukset pronssipeliin, sillä itseäni se kiinnostaa kovastikin. Mitaleita tulee Raumalle harvoin ja seuraavaan mahdollisuuteen menee todnäk taas vuosikausia. Varokaa nappiverkkarit, kohta me tulemme ja viemme mitalit!
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiitos Kärpät...kiitos Lukko

Se on sitten siinä, kolmas peräkkäinen finaalipaikka, ai kun osaa lämmittää vanhaa sydäntä, kuitenkin vielä niin lähellä ne karut vuodet ilman SM-liigaa, kausi kakkosdivarissakin oltiin. Kiitokset myös Lukolle, vaikka kolmella meni poikki, niin hyvän vastuksen annoitte. Lukossa on kuitenkin meikäläiselle sellaista gloriaa, pikkupentuna Jenkki-purukumin keräilysarjoista putkahteli sellaisia nimiä kuin Rastio, Keinonen ja kumppanit keltaisissa paidoissaan, ne oli aarteita siihen aikaan, oli sellainen toive aina,
että kun noiden näkisi pelaavan ihan livenä niin a vot!
Lukolle onnea pronssipeliin, se on kuitenkin voitettu mitali.
Omalle joukkueelle vain...kaikki peliin, vaikka vaikeimman kautta,
silti... POIKA poronhoitoalueelle :)
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Jos joku Lukon kannattaja kehtaa sanoa, että pronssi ei kiinnosta niin vaihtakoon sitten vaikka suosikkijoukkuettaan
En tiedä kannattajista, mutta valmentajanne taisi sanoa ottelun jälkeen, että pronssipeli ei paljon kiinosta. :)

Lukolla oli tänään tilaisuutensa. Zambonimies tuossa puhui lukon taktiikanmuutoksesta toisessa erässä. Itse näin sen alkaneen heti 2-0 maalin jälkeen. Lukko siirtyi kovaan peliin ja pikkusikaan. Se selkeästi sai Kärppien pelin sekaisin. Jalonenkin myönsi kopin olleen ensimmäisellä erätauolla pienessä paniikissa. Ja tämä näkyi toisessa erässä. Tästä johtui myös lukon kiri. Kun lukko pääsi johtoon se muutti tyylinsä taas siihen tavanomaiseen. Tässä vaiheessa kärpät pääsi peliin mukaan taas. Ja sitä kautta voittoon. Näin minä näin sen menneen.

Kiitokset lukolle ja sen faneille välieristä. Ette olleet niin paljon huonompia kuin 3-0 antaa olettaa. Tsempiä pronssipeliin.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiitokset Lukko-faneille ja tsemppiä.

Sarja meni nyt suoraan kolmella voitolla meille ja kolmatta kertaa peräkkäin ollaan nyt finaaleissa. Perhana, tämä alkaa tuntua aika nasevalta nyt!

Rohkaisevalta tuntuu se, että laajuutta tässä ratkaisijaporukassa on. Jumankekka, Mikkolan Ilu ei olisi voinut herätä paremmassa saumassa. Samoin Niinimaan assisteeraukset olivat paikallaan. Toivottavasti Eero saisi nyt syttöä tekemisiinsä, nythän olisi tilaisuus nokitella Jokereita vastaan kirkkaissa valoissa. Bäckström on tikissä kuten pitääkin, niin vain on Rolosonista "tehty paperia" vaikka ennakkoon homman kenties oletti olevan kallellaan hänelle. No, nämä ovat aina kiinni siitä, mitä sielä loorassa touhutaan.

Nyt sitten hetkinen huilia ja aletaan kaivamaan finaalivirettä kehiin niin kuin olis jo!
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Totta helvetissä pronssi kiinnostaa. On se sentään voitettu mitali kun esimerkiksi hopea hävitään.

Harmi vaan ettei tuota pronssipeliä pelata Raumalla. Vähän yllättäen tämän kauden pelit nyt kotihallissa loppuivat.
 

Orsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KÄRPÄT, RoPS, Maajoukkue, Hollanti, Gun`n`Roses
Kiitos!!

Kärpät, Rauma ja Salon ABC:n kokit.

Tässä tähän sarjaan liittyvät positiiviset muistoni. Käsittämättömän kokoiset hampurilaiset tuolla Salossa. Kunnioitin Lukkoa, ehkä jopa hieman pelkäsin. Kärpät kuitenkin venyivät uskomattomasti. JokisJussikin heräsi jollain tavalla tärkeimmällä hetkellä. Tiukkoja pelejä oliva nämä 2 viimeistä.

Raumalla oli hauskaa. Keskimäärin on kuitenkin hauskempaa pelata finaaleja (vaikka olisivat osittain HKI:ssä), kuin olla pelaamatta.

Mikä ratkaisi sarjan Kärpille? Väittäisin että pääosin sama(t) jätkät jotka ratkaisivat IFK-sarjan Lukolle. Roli, Pahi, Topo, Laru ja muut nyt eivät vain nousseet tarpeeksi esiin. Roloson oli Nikkeä huonompi. Huippuna Mikkolan maali.

Nyt vähän nuoleskelua:" Hävittiin Mahtavalle joukkueelle. Uskoin Lukkoon jo ennen kauden alkua. Todisteena siitä Veikkauksen SM-liigan mestari-lappu jääkaapin ovessa kertoo sen."

Kuitenkin paremmalleen häviää, jos häviää 3:ssa pelissä. Hyvä Lukko, LOISTAVAA KÄRPÄT!!!

Nyt Pellet nurin ja Bileet pystyyn.
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Roku
Totta helvetissä pronssi kiinnostaa. On se sentään voitettu mitali kun esimerkiksi hopea hävitään.

Harmi vaan ettei tuota pronssipeliä pelata Raumalla. Vähän yllättäen tämän kauden pelit nyt kotihallissa loppuivat.

Raumalta on lyhyt matka Hämeenlinnaan. Me Pohjoisessa ajetaan tommoiset matkat pakilla! Ei muuta kuin paikan päälle kannustamaan.
 

kymppipaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AcOulu, Liverpool, Barca
Lukolle kiitos hyvästä sarjasta. Loppuun asti sai jännittää. Toisin kuin Tapparaa vastaan, vaikka Lukko ei nyt saanut edes yhtä voittoa. Mutta ei se kaukanakaan ollut.

Viimeisestä pelistä muutamia huomioita:

- Rolosonilla tuntui olevan koti-ikävä.Sen verran tuntui jopa auttavan Kärppiä maaliteossa.
- Kuolevia joutsenia kentällä.
- Topo on PELLE.
- Tukka-Jukka osoitti olevansa huono häviäjä lehdistötilaisuudessa. Tuomarista itkemistä, ei muka antanut Lukolle mahdolisuutta urheilulliseen lopputulokseen, vaikka juuri Favorin lahjoitti Lukolle tasoituksen. Ja muutenkin Lukon peli oli niin sikaa välillä, että urheilullisuus merkitsee siinä lähinnä painia, nyrkkeilyä tai uimahyppyjä.Olisivat jättäneet ne vinkeet suosiolla HIFKIlle.
- Aikaisemmassa kirjoituksessa huomioimani alisuorittajat,"Eero&Jussi and the Boys", näyttivät mulle hauista. Kiitos siitä.
-Nikke otti taas ne pari tärkeää, vaikka ei parhaimmillaan ollutkaan.

-Kiitos Lukko-faneille hyvistä kirjoituksista. Jatketaan syksyllä. Nyt keskitytään taittamaan sanan säilää sit vuorostaan Narri-porukan kanssa.
-
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hieno sarja, pienet oli marginaalit. Hyvä taistelu Lukolta!

Mielestäni suurin yksittäinen tekijä sarjan kannalta oli Kärppien voittamisen kulttuuri. Maila ei tärise tiukoissa paikoissa, mikä on helvetin hienoa. Kaikkien kolmen ottelun ratkaisut nähtiin kolmannessa erässä.

Puolustus pelasi todella upeasti ja uhrautuvasti. Bäkki otti niskalenkin Rolosonista. Kärppien avainpelaajat eivät jäätyneet tiukoissa paikoissa.

Siinähän niitä ratkaisutekijöitä tuli lueteltua muutama.

Suurimmat ilonaiheet tästä sarjasta Kärppä-lasien takaa:

+++++ Puolustus pelasi loistavasti niin kiekottomana kuin kiekollisenakin. Takalinjojen äijinä heiluivat änärimiehemme Bume ja Niinimaa. Myös muut ottivat roolia kuten Lelu ja hieman yllättäen myös Mikkola tässä viimeisessä ottelussa. Kukkoslassea ei myöskään tule unohtaa.

++++ Tenki ja Viuhkola nousivat takaisin parrasvaloihin ja ratkaisivat omalla suurella henkilökohtaisella panoksellaan otteluita

+++ Bäkki oli taas kerran voittava kassari

++ Soosin syttyminen poffeihin

+ Pirnes jäätyi totaalisesti ;)


Kojon ensimmäinen valmennuskausi Kärpissä oli menestys. Se voidaan sanoa jo nyt, käy finaaleissa miten tahansa. Ei sinne kuitenkaan häviämään missään nimessä lähdetä!
En olisi rehellisesti sanottuna uskonut kauden alussa. Mielelläni olen väärässä.Hattu pois päästä.

Kojo on selkeästi tuonut Kärppien ylivoimaan ideaa. Kiekko KULJETETAAN alueelle, toisin kuin Heikkilän aikana.

Kiitokset sarjasta, nyt Nokka kohti finaaleja ;)
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Se oli sitten siinä

Tuntuu hiukan oudolta, ettei Äijänsuolla ennen pitsejä pelata. No, säästyvätpähän nekin rahat muihin harrastuksiin. Ilmeisen selvää on, että parempi nyt sitten voitti, pienet olivat erot mutta kumminkin. Joskus sitä vain toivoo, että tällaiset pelit kuin tänäänkin menisivät Lukolle edes jonkun tuuripompun avulla. Tosin nyt kun tarkemmin ajattelee niin taidettiin se kiintiö täyttää jo Hifkiä vastaan.

Taitaa olla vaan niin että tämä välieräpaikka on se pikkuseuran mestaruus ja taitaa ganaalissakin virrata ainakin Itämeren verran vettä ennen kuin joku pikkuseura pystyy finaaliin menemään. Ei ole helppoa Kerhollakaan. Jotenkin tyhjä on takki kyllä ja oikeastaan untuvat hävisivät jo Hifk-sarjan jälkeen. Miksi näin, en tiedä. Ehkä itsekään ei vain usko johonkin niin utopistiseen kuin finaalipaikkaan.

Hyviä muistoja tästä kaudesta kuitenkin jää ja muistan varmasti vielä 30 vuoden päästäkin Gillin ja Rolosonin, jotka toivat väriä kaukaloon, kuten koko muukin joukkue. Harmi vaan, että heidät on nyt sitten nähty ja koettu joka tapauksessa, kun en pronssipelin takia viitsi Rinkelinmäellekään lähteä. Yksi asia on varmaa ja se on se, ettei ikkunasta näy enää lunta niin kuin monta kertaa aikaisemmin Lukon pelien päättyessä. Se piristää mieltä kummasti.

Onnea Kärpille jatkoon, vaikka Jokereiden puolta pidänkin jostain kumman syystä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Äiti, mulla on paha olla...
 

JohannA

Jäsen
Suosikkijoukkue
K Ä R P Ä T
Allekirjoittanut myöntää myös että kuultuaan Kojon tulemisesta ruoriin, olin todella pessimistinen tuloksen suhteen.
MUTTA, tässä sitä ollaan. Ei hullusti, ei ollenkaan.

Tässä raportteja odotellessani, jostain luin että Toporowski tai joku (?)
olisi huitassut kunnon viikatteella käsille jotakuta. Loukkaantuiko se kärppä tilanteessa?
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Suurin vitutus on nyt laantunut ja pronssikin kiinnostaa jo. Pienet asiat ratkaisivat tämän sarjan Kärpille. Oikeastaan kaikki kolme peliä menivät suunnilleen samanlaisella käsikirjoituksella. Eli kolmanteen erään lähdettiin aina tasatilanteessa ja voittomahdollisuudet olivat siis 50/50. 3. erien aluissa Lukolla oli joka kerta ratkaisun avaimet käsissään, mutta paikat sössittiin huolimattomuuteen/osaamattomuuteen/epäonneen/Bäckströmin huippuvireeseen. Kaikkiin noihin. Sitten joka kerta Kärpät teki harvoista paikoistaan sen johtomaalin, jonka jälkeen Lukko ei enää kyennyt nousemaan. No, tänään Lukolla oli kyllä paikkoja tasoittaa vielä 4-4:ään, mutta kun ei niin ei.

Mitenköhän pelit olisivat menneet, jos Lukko olisi joka kerta mennyt johtoon kolmannessa erässä (paikkoja kun kerran oli)? Siinäpä mielenkiintoinen kysymys, johon ei saada koskaan vastausta.

LukkoUkko 5-v. -osio: Epäreilua. Me päästään niin harvoin finaaliin. Te pääsette melkein aina. Olisitte voineet antaa meille sen finaalipaikan tänä vuonna, ku meil ei oo sit taas pitkään aikaan mahiksia sinne kultasarjaan. Te ootte ihan tyhmiä. Mä kerron äitille.

Ja lopuksi pakollinen: onnea vaan kaikille Kärpät-faneille Kärppien finaalipaikasta. Piste.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Samat sanat kuin kaikilla muillakin. Ei jaksa mitään omaakaan keksiä. 3-0 tulokseen nähden pelit olivat tiukkoja ja ratkesivat pieniin asioihin. Molemmat näkemäni Oulun pelit olisivat voineet kääntyä kumminkin päin. Kolmannen pelin tärkein maali ja ratkaisu oli Jokisen nopea 3-3 tasoitus. Tappiolla erätauolle ja tulos olisi helposti ollut toinen. Rolosonia on syytelty, mutta oikeastaan vain tuo 2-0 maali menee täysin hänen piikkiinsä. Useat Kärppien maalit tulivat hienojen kuvioiden päätteeksi. Oli ymmärretty, että Rolosonia ei kannata lämmittää viivavedoilla ja ylivoimallakin yritettiin pelata lähinnä avoimia paikkoja.

Kaiken kaikkiaan Lukko antoi hyvän vastuksen. Ainoa selvästi miinusmerkkinen erä oli 3. pelin avauserä, jossa oma saamattomuus kanavoitiin sikailuun. Enpä olisi Rautakorpena kehdannut tuomarista itkeä, kun oma joukkue pelasi kuten pelasi. Enemmänkin olisi voinut antaa. Onneksi kukaan ei loukkaantunut. Joku sanoi Gillin 2+10 jäähyä huutojäähyksi. Jos maila katkeaa huitoessa, niin saa sitä jonkin verran väärinkäyttää. Tuomaritoiminnasta pleijareissa yleensäkin voi kyllä valittaa. Toinen päätuomari kitkisi juuri tuota sikailua ja jälkipeliä pois. Ammattiliigaan ammattituomarit.

Erityiskiitos kummankin joukkueen faneille perjantain pelistä. Eipä ole tuommoista tunnelmaa Raksilassa hetkeen ollutkaan. Onnea vaan kerhon kaatoon. On se pronssikin mitali ja luulisi Rauman kaltaisessa kiekkokaupungissa kiinnostavan.

Joku meinasi, että vastus kovenee finaaleissa. Jollain mittapuulla ehkä, mutta jotenkin tuntuu, että Jokerit on Kärpille helpompi vastus kuin Lukko oli. Jotenkin on luottavainen fiilis finaalien suhteen. Pelottavan luottavainen.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liverpool F.C.
NY Rangers
Olihan se tasainen sarja, ja pienet asiat ratkaisivat. 3-0 ja 10-4 meni kuitenkin tuo numeropuoli. Oli ilo seurata tiukkaa playoff-vaantoa. Ehka ne erot oli sitten juuri siina playoff-kokemuksessa ja tietynlaisessa voittamisen kulttuurissa. Suurimmalla osalla Karppien pelaajista on kuitenkin viime vuosilta plakkarissa erittain tiukkoja playoff-sarjoja ja joukkueessa tiedetaan miten juuri ne kuuluisat pikkuasiat hoidetaan niin, etta saadaan voittoja.

Ehkapa nama pelit olikin sitten arvokasta kokemusta ensikauden lukkojoukkueelle, ken tietaa.


Ja sori nyt vaan etta nuo aakkosten viimiset puuttuu. No can do...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös