Välieräsarja 2004-2005 Jokerit-HPK

  • 64 456
  • 594

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti Svante
Onko tämä todellakin sm-liigan huippua? Jessus mitä skeidaa ja missä oli yleisö? (En kaipaa lukuja myydyistä lipuista).
Ei. Eilinen peli oli kaikilla mittareilla mitattuna skeidaa. Lauantain peli Hämeenlinnassa ei ollut, se oli SM-liigan huippua. HPK oli valitettavan huono tässä sarjassa, Jokerit tässä ottelussa.

Väkisinkin tulee mieleen, että paras seitsemästä -systeemillä näistäkin välieristä olisi saatu huomattavasti enemmän irti. Nykysysteemillä paremmin runkosarjassa sijoittuneelle joukkueelle riittää yksi vierasvoitto sarjan puhtaaseen voittoon, pidemmässä sarjassa olisi molemmilla joukkueilla kuitenkin vähintään ne kaksi kotipeliä. Toivottavasti liigapäättäjät ymmärtävät muuttaa systeemiä urheilullisempaan suuntaan (en pidättäisi hengitystäni).

Toivottavasti edes finaaleissa nämä pudotuspelit alkavat tuntua joltain, toistaiseksi on tuota em. Hämiksen matsia lukuunottamatta menty aika puolivaloilla.
 

Ari63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Katkeruus paistaa läpi JULLIEN kommenteissa.
Älkää paleltuko siellä Hietsussa. Tapelkaa, niin tulee lämmin olo.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Svante
missä oli yleisö? (En kaipaa lukuja myydyistä lipuista).

8500 on enemmän mitä mahtuu Helsingin ja Turun areenoita lukuunottamatta yhteenkään jäähalliin suomessa. Eiköhän nuo myydyt liput kerro aika lähelle sen mitä siellä on ollut ihmisiä paikalla. Tuskin moni ostaa pleijareihin irtolippuja jättääkseen ottelun väliin.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Svante

Onko tämä todellakin sm-liigan huippua? Jessus mitä skeidaa ja missä oli yleisö? (En kaipaa lukuja myydyistä lipuista).

Etkö Sä ole vieläkään oppinut? Tule nyt tuollaista miten asiallisesti hyvänsä kysymään vieraaseen ketjuun, niin osa vastauksista on luokkaa: mene sinä julli helvettiin täältä sössöttämästä. Nasakka peruste asialliseen ajatuksenvaihtoon.

Ja kyllä, olen käynyt katsomassa kaikki kotiottelunne ja sekä yleisömäärä, että tunnelma on ollut pettymys. Fanikatsomonne saa puhtaat paperit, siellä on asiaankuuluva älämölö. Mitä sitten tulee muuhun viihteeseen äänenvoimakkuusmittareineen ja Tenkasiin - sanonko hienovaraisesti, ettei kovin luottamusta herättävä. Mitä se sitten kertoo? Osittain huonosta suunnittelusta/toteutuksesta ja osittain siitä, ettei SM-Liigan finaalipelien yleisömäärä ja tunnelma ole itsestäänselvyys. Liigan ja seurojen on tehtävä konkreettisia toimenpiteitä, esim sääntöuudistuksin, mielenkiinnon kasvattamiseksi ja tuotteen hyvinvoinnin parantamiseksi.

Vaikka kannattamani seuran pelillinen menestys oli tälläkin kaudella perseestä, on tuote ja tunnelma paremmassa kunnosta, ison kuvan kannalta. Kertokoon cobol viitsiessään oman mielipiteensä, jotten joudu värilasieni takaa teille omaa näkemystäni myymään.
 

Morgoth

Jäsen
Viestin lähetti Twite
En pysty analysoimaan että oliko TPS todella paska vai pelasiko Kerho nyt sitten Jokereita vastaan huonommin.

TPS pelasi varmaan taitojensa ylärajoilla HPKta vastaan eikä sekään riittänyt. Jokerit on vain ihan toisen luokan joukkue kuin TPS. Se ehkä vähän Hämeenlinnassa hämärtyi. Eihän TPS tällä kaudella pärjännyt Jokereita vastaan oikeastaan ollenkaan.

TPS menestysvuodet 90-luvuilta ei suoraan kerro mitään siitä millainen saavutus TPS vm. 2005 voittaminen oli. Joukkuehan oli vasta runkosarjan kuudes ja näin turkulaisittain katsoen yksi tämän vuosikymmen heikompia TPS-joukkueita (Sakusta huolimatta). Sattumaako että HPKta vastaan ollaan tiputtu juuri surkeiden TPS-rosterin aikoihin (Nenän jälkimmäinen kausi) ja nyt tämän Koivun toisen joukkueen kanssa, jotka eivät nyt ihan niitä parhaimpia olleet.

Sanokaa sitä turkulaiseksi negatiivisuudeksi ja huonoksi häviäjiksi että moni TPS-kannataja oli sitä mieltä että kerho menee jatkoon TPS-sarjasta, mutta voimat menee siihen ja kerho tippuu välierissä. Realismiksi minä sitä lähinnä kutsuisin.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Jokereiden tuote tökkii?

Viestin lähetti Jermu
Liiga saa arvoisensa finaalin? Hyvät bileet? Mikä finaalitunnelma?

Eipä olisi uskonut, että eilen oli katkolla SM-liigan finaalipaikka. Katsojia 8500, Kerho-faneja ehkä 20 (säälittävää), ja tunnelma kuin kirkossa. Neljäsosa istuimista tyhjillään.

Niin, voisiko ko. toiminta johtua siitä, että tuote nimeltä Jokerit ei ole kunnossa.

Hämeenlinnassa peliä oli seuraamassa lähes täysi tupa ja tunnelma oli sen mukainen. Areenassa sen sijaan pelin ollessa vielä tiukemmassa vaiheessa lehterit loistavat tyhjyyttään ja kansa loistaa poissaolevana tai poissaolevana.

Ei kuulkaas hyvältä näytä.

Täältä tähän
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä, jostain syystä juuri meidän naapurijoukkueen kannattajat ovat jostain syystä pettyneitä peliin. Täytyy kuitenkin ymmärtää, että yleisön viihdyttäminen ja poliisitutkinnat täytyy joskus jättää vähemmälle, mikäli joukkue haluaa myös menestyä. Valitettavasti muutama finaali ottelu saattaa vaikuttaa mm. Salatut Elämät ohjelman näyttämiseen.

Viestin lähetti ervatsalo
tuote nimeltä Jokerit ei ole kunnossa.

Kyllä se jollain tavalla täytyy olla kunnossa, jos joudutaan vielä finaalikin pelaamaan.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Viestin lähetti Senior
Toki onnistumisen, mutta jotenkin jäi mielikuva, ettei Jokerit ole joutunut ollenkaan vielä venymään. Ilves kaatui kävellen ja Kerho hölkäten. Kärppiä vastaan pitää jo juosta. Jokerit pesi Ilveksen ennenkaikkea taidossa ja Kerhon leveydessä. Kärpillä on niitä molempia. Ehkä jopa enemmän, kuin Jokereilla. Siksi Jokereille ei riitä pelkkä onnistuminen. Sen tulee pelata ns nappiin.

Kyllä tässä se vaara piilee, että Jokerit menee Kärppienkin yli kävellen.

Voidaan puhua paremmasta taitotasosta tai leveämmästä materiaalista, mutta kyllä pleijarihommat ratkaistaan oikealla kunnon ajoituksella, keskittymällä oleellisiin asioihin ja ennen kaikkea pitämällä pääkoppa kylmänä ja nälkäisenä ja tahto- ja taistelutaso huipussaan juuri oikealla hetkellä.

Niistä leveämmistä materiaaleista tai paremmasta taitotasosta ei ole mitään iloa, jos ratkaisevalla hetkellä syyllistytään sekoiluun tai surffailuun. Esim molemmilla pääkaupungin joukkueilla on kokemusta taitavammalla ja leveämmällä materiaalilla häviämisestä pleijareissa, toisella enemmän kuin kaksi ja toisella enemmän kuin kaksikymmentä kertaa.

Nyt Jokereilla tuntuisi olevan nuo toisessa virkkeessä mainitsemani asiat varsin hyvällä mallilla. Jos viretila pysyy samana voi loppuottelusarjasta tulla yhtä lyhyt kuin välieristäkin. Onko se sitten jonkun vika tai huono asia?
 

Jeffrey

Jäsen
Re: Perättömiä väitteitä!

Viestin lähetti ervatsalo

Itse esimerkiksi nostin pöydälle Jokerivalmentaja Jortikan sopimussekoilut perustuen nimenomaan koviin faktoihin, jotka jokainen voi tarkistaa psykologiaa käsittelevistä teoksista.

Itse Jortikan toimet on selvitetty lukemattomissa erillisissä medioissa, joista vastaavat kulloisenkin median päätoimittajat.


Niin, että sä tosiaan kuvittelet, että sillon kun vuoden alussa Jortikka ilmotti, että ei jatka Jokereissa niin, että pelaajat olisi silti ajatellut, että jatkaa Jokereissa. Ja tää tps-kytkös ois tullu jotenkin yllätyksenä?
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Viestin lähetti Svante
Hjördis-areenalla käydyssä pelissä en muista nähneeni juuri minkäänlaista kontaktia joukkueiden välillä. Narrit olivat tuossa surkeassa pelissä vähemmän surkea kuin tosi-surkea HPK.
Onko tämä todellakin sm-liigan huippua? Jessus mitä skeidaa ja missä oli yleisö? (En kaipaa lukuja myydyistä lipuista).

Tuntuu vahvasti siltä että varsinkaan tähän kolmanteen peliin ja siinä sarjan kääntymiseen ei uskottu edes Hämeenlinnassa enää. Sieltä nimittäin oli poikkeuksellisen pieni edustus porukkaa. Vain erittäin pieni ryhmä päätykatsomossa.

Ottelun taso ei myöskään päätä huimannut, jonka ovat todenneet myös Jortikka ja mm. Filppula. Toisaalta, kun vastustajan pelitaso ei ollut lähelläkään huipussaan, ei voi odottaa kummia kotijoukkueeltakaan (ainakaan tässä tapauksessa). Vastaavanlainen (periaatteessa) ilmiö nähdään runkosarjassa lukuisia kertoja otteluissa Pelicanseja ja Saipaa vastaan (ei pitäisi tapahtua enää tässä vaiheessa kautta, mutta minkäs teet).

Kyllä näihin peleihin porukkaa olisi toivonut enemmänkin, mutta totuus taitaa olla että suora tv-lähetys ja otteluparin yleinen "selvyys" eivät tainneet mahdollistaa parempaa lopputulosta tähän paikkaan. Uskoisin kyllä hallilla olleen aika tarkkaan tuon ilmoitetun määrän porukkaa, ottaen huomioon että pelkästään alakatsomoihin mahtuu 6700 henkilöä ja ylhäälläkin oli kohtuullisesti sakkia.

Yleisesti ottaen taitaa kuitenkin olla niin, että lähes kuka tahansa "aito" HIFK -fani löytää erittäin helposti niin hallista kuin mistä tahansa Jokereihin liittyvästä asiasta yli 90% negatiivisia asioita. Paikalle tultaessa tahi ottelun seurannassa toivotaan Jokereille tappiota ja ollaan ylikriittisiä kaikesta ohessa tapahtuvasta. Siltä pohjalta on noin keskimäärin (kun Jatkoajan vääntöjäkin seuraa) melko vaikeaa luoda oikeasti objektiivista keskustelua. Inhokerroin on kohdallaan. En sano, etteikö Jokerit -nimisessä tuotteessa ole paljon parantamista (ja on, kehitysehdotuksia on Jokerit -ketjun alla tullut monia) - mutta sanon, että Jokerit nimistä tuotetta on turhaa ja miltei mahdotonta myydä hyväksyttävästi HIFK-puolen kannattajille. Eikä ole tarkoituskaan. Jos halutaan asiallista keskustelua, kannattaa avaavan palautteenkin olla sitä.

Seniorille: olet oikeassa, että varsinkaan HIFK-kannattajan ei kannattaisi antaa ym. palautetta tässä ketjussa. Varsinkin nuoremmat jokeriportaan edustajat ottavat asian puhtaasti provona. Toisaalta Svanten osalta leikkisästi Hjördis, narrit (olkoonkin että on yleisesti käytetty termi) ja skeidaa -kommenttien liittäminen tuohon lyhyeen viestiin vähän hakeekin provosointia, pientä nimittelyä sekin - samoin kuin omaan sanavarastooni kuulumattoman "julli" -sanan käyttö.
Tuo case Tenkanen on kyllä täällä "asiantuntevien" Jokerienkin taholla teilattu täysin 100%:sti. Ei mene jakeluun yhtään, kuten ei moni muukaan organisaation "viihdyke". Olen mm. tuolla meidän ketjussamme ehdottanut, että Jokerien tulisi kokeilla parin matsin ajan "ammattiapua", eli playoffeissa olisi esimerkiksi voinut palkata ammattimaisen tapahtumanjärjestäjän ideoimaan ja hoitamaan oheisohjelmaa sekä audiovisuaalista toteutusta. Vaan sama mössö jatkuu edelleen. Ja todennäköisesti ensi vuonnakin jne jne. Paska homma, mutta ei näytä muuttuvan. Eikös Jokerit ollut jossain vaiheessa tässä rekrytoimassa uutta markkinointijohtajaa? Kukahan ko. hemmo on ja millaisella ideologialla liikkeellä? Ehkä uudelle kaverille saisi näitä ajatuksia paremmin läpi ennen kuin Masa&co vakuuttavat kaiken olevan "ihan kunnossa"?

Edit: HIFK -fanille Jokerit -tuotteen positiivisuuden myyminen on kuin yrittäisi kaupata vannoutuneelle Harley-Davidson kuskille Suzuki Hayabusaa. Toista kiinnostaa vain se, että tyyli on kunnossa, kromi kiiltää ja äänet jylisevät. Hayabusa tarjoaa äärimmäistä nopeutta ja kiihtyvyyttä, mutkaominaisuuksia ja japanilaisen pyörän teknisiä huippuominaisuuksia. Molemmat ovat hyviä pyöriä, mutta suunniteltu aivan erilaisille käyttäjille. Ihan niin kuin HIFK ja Jokerit. En siis yritä myydä meidän Hayabusaa naapurin HD-miehille =).
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pistänpä tässä muutama sanan itse ketjun aiheestakin sen tavanomaisen Jokerit-IFK -vittuilun lomaan.

Välieräsarja ottaa pattiin huomattavasti vähemmän kuin edellisen kerran Jokereita vastaan pelattu sarja. Näin siitäkin huolimatta, että jääkiekkoilullisesti sarja jäi valovuoden jälkeen edeltäjästään ja Kerho oli melko puhdas vastaantulija. Näin siis tällä kertaa. Positiivista on kuitenkin, että sarja ratkaistiin tällä kertaa ihan selkeästi pelaamalla, ei kabinettipäätöksillä. Parempi voitti, huonompi joutuu ottamaan kierroksen kahvakiekkoa Lukkoa vastaan perjantaina.

Ei siinä mitään, homma on selvä ja uusi yritys ensi vuonna.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Niinkuin tuolla joku edellä jo ansiokkaasti kirjoittikin, tämä finaaleista tippuminen korpeaa kaikista vähiten ajanjaksolla kevät 02-05.

Näille edellisille oli ominaista, että väärä joukkue meni finaaliin. No, viime keväänä ei mennyt väärä, vaan turkulainen.

Jokerit oli yhdessä pelissä selvästi parempi, kahdessa seuraavassa tehokkaampi. Kärppiä sympatiseeraan finaalissa, mutta jos Jokerit yhtä tehokkaasti jatkaa, niin taitaa Jortsu kerrankin voittaa jotain muualla kuin turussa.

Yhden huipputekstin löysin, kun nopeasti selasin eilisillan kirjoituksista tähän:

Viestin lähetti snailcake
Eniten kai tässä naurattaa se, että sitten kun ottelusarja päättyi Jokereiden eduksi, niin meidän jokerifanit tulevat vittuilemaan tänne, että Turengissa ei osata pelata ja jne.

Tarkennetaan sen verran, että huippuasiallinen. Toinen huippu löytyi odotetulta taholta:

Viestin lähetti Elton
Avoimen kommunikoinnin puolesta, Elton

Ensimmäinen KunniaRitari on valittu. Aatelointi voidaan suorittaa Hänen Majesteettinsa Aateli Heinon kuppilassa jossain vaiheessa kevättä/kesää. Ensi kaudella odotamme näkevämme sir -etuliitteen ko. nimimerkin edessä.


edit. Eilisen lähetyksen parasta viihdettä tarjosi yllättäen parhaat paikat. Jokeri-hippi oli odotetun hyvä voittaja ja sekös HIFK(/HPK) -fania vitutti. Olisi ollut hauska nähdä, miten kyseinen tilanne eteni, oliko fyysistä peliä edes katsomossa.
 
Viimeksi muokattu:

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Jaahas, täällä on taas naapurit, kissat ja koirat kommentoimassa Areenan tunnelmaa, yleisömääriä jne, kun peliesityksissä ei haukuttavaa juuri tällä hetkellä ole. Kuinka yllättävää...

Totuushan on, että eilenkin hallissa oli enemmän porukkaa kuin IFK:n peleissä koko tällä kaudella(mikä ihmeen täyttöaste?);) Yleisömäärään vaikuttaa myös varmasti se, että nyt hallista ovat pois nämä "pukupellet", jotka eivät itse maksa lippuaan. Nyt peleissä käyvät ne, jotka todella ovat kiinnostuneita Jokereiden otteista.

Tunnelmasta sen verran, että se ihan normaalitasolla areenalla. Fanikatsomo kannustaa, muut istuu hiljaa paikoillaan(tosin eilen olin havaitsevani elonmerkkejä myös 105 ja 106 katsomoissa...). Finaaleissa meiningin on pakko parantua ja hallin täyttyä, muuten olen huolissani.
 

Jokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti mixu
Suvi-Urpo liiga saa ansikokkaan päätöksen kun hippakiekon mestarit narrit ja Kärpät ottaa yhteen.
Oli taas tänään niin Jortikkamaista kiekkoa että voi hyvä Sylvi.
Ei minkäänlaista fyysisyyttä ollut narrien pelissä.

Yleisöä oli 8500 ja sekin kertoojotain.Ei tuollaisesta ringetestä kannata ainakaan itse maksaa.

No tuolla tyylillä pärjää eikä vamarsti tänä keväänä tarvitse Jortikan itkeä kuinka väkivaltaista kiekkoa vastustaja pelaa kuten vuonna 1999.

Mixu tässä omaa tekstiäsi jonkun ajan takaa:

"Mulle Jortikka kävis (vaikka en hintti ookaan) sillä hänen saavutuksensa ovat Suomen parhaat ja sais laiskoihin pappoihinkin vauhtia.Kyllä Jortikka taklauspelinkin hallitsee jos vaan joukkueessa on sellaisia pelaajia jotka taidon osaa.Suurin Jortikan saavutus oli kun Tepsi voitti Hifkin 99 selvästi heikommalla materiaalilla."

Näin se mieli muuttuu ;)
 

bsb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers& WHUFC
Jokereiden eiliset otteet olivat todella varman päälle pelaamista, etten sanoisi Aravirralta(muistaako tuota valmentajaa enää kukaan?) tuttua 2-0 taktiikkaa.Onneksi ei mennyt yhtä enemmän omiin.
Jos Jokerit olisi pelannut kuin HIFK kaksi-nolla tilanteessa pelttaisiin tätäkin sarjaa vielä.
Jokerit on tällä kaudella näyttänyt parasta kiekkoa sitten edellisen mestaruuskauden. Luistin kulkee, kiekko liikkuu. Taitavat sentterit tekevät ilmiömäisiä pelejä, jotka päättyvät maaliin. Jos maalin edessä on liian ruuhkaista siirretään kiekko viivaan, josta ratkaisijoita riittää.
Tämä on jääkiekkoa, lämärileffan saa dvd.llä pilkkahintaan, jos toisenlaisesta menosta tykkää.
Hei, me pelataan mestaruudesta!
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
No ei ole ensimmäinen HIFK-kannattaja, jonka takki on kääntynyt niin että höyhenet vain pöllyää sen jälkeen kun Jortikka tuli Jokereihin. Aikaisemminhan Jortikka oli niin brändiä niin brändiä... Jos tätä ei suostu myöntämään, niin siitä vain tarkistelemaan monen pitkäaikaisenkin kirjoittajan tekstejä parin kauden takaa.

Joka tapauksessa Jortikan Jokerit erityisesti tänä vuonna on pelannut parhaimmillaan erittäin viihdyttävää jääkiekkoa. Ehkä jopa viihdyttävintä sitten kauden 91-92. Tästä menee iso kiitos Jokereiden taitaville ja nopeille pelaajille Metro ja Filppula etunenässä, mutta toki myös Jortikalle.

Mulle viihdyttävyys tosin ei merkitsekään mitään pullistelua ja ylilyöntejä. Thank God.

Se onkin toinen asia, että itse ottelutapahtuma on Jokereiden kotiotteluissa ollut hakusessa itse asiassa jo pitkään. Oikeastaan koko Hartwall-areena-ajan. Itse kaipaisin ihan yksinkertaisia ja jääkiekkoilullisia asioita, kaikki tenkaset ja patjat joutaisivat huis hemmettiin. Mutta ei anneta sen nyt kuitenkaan hämärtää sitä tosiasiaa, että itse jääkiekko on ollut tällä kaudella erittäin hyvää.

Tiedä sitten olisiko HIFK:nkään kotipeleissä katsomot pullistelleet jos Lukko olisi ollut täysi vastaantulija. Toki NHL-vahvistukset olivat sitä luokkaa, että jo pelkästään he vetivät paljon porukkaa. Jokerit valitsivat selkeästi eri linjan ja joka nyt jälkikäteen on osoittautunut ainakin urheilullisesti hyväksi päätökseksi. Kasassa on nähtävästi erittäin hyvä henkinen joukkue ja jonka peliesitykset ovat olleet erinomaisia. Se on monesti nähty että sellaiseen ei mikään AllStars-porukka pysty, vaikka olisi mukana ketä maailman huippuja. Kysessä on kuitenkin lopulta joukkuepeli ja joukkueen kokoaminen vaatii aina pelisilmää ja ennen kaikkea aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
3-0 on jopa hieman nolo hävitä, mutta eipähän jäänyt varaa selittelyille. Vilpittömät onnittelut Jokereille finaalipaikasta. Yhtä vilpittömästi toivon, että tulee hyvä ja tasainen finaalisarja. Vieläkin vilpittömämmin toivon, että Kärpät hoitaa Suomen mestaruuden jälleen Ouluun - ei toki siksi, että olisin tappiosta katkera (tai olenhan minä, mutta se ei ole se syy), vaan siksi, että Kärpät pelaa minun mieleistäni kiekkoa. Ja Jore saa alkaa täyttämään toista kenkälaatikollista niillä hopeamitaleilla.

Meidän kausi on yhtä peliä vaille pulkassa. Toivottavasti väki vaivautuu hallille kannustamaan Kerhon voittoon jo siksikin, että pronssista saa enemmän rahaa ensi kauden joukkueen rakentamiseen. Meille kun jokainen penni, tai siis eurosentti, merkkaa jotakin. Toinen hyvä syy perseensä hallille raahaamiseen on se, että Kerhoa voi kiittää kaudesta - niitä hienoja hetkiä oli kuitenkin tälläkin kaudella niin paljon. Ja voihan siellä vetäistä vaikka pienet tai isot hönöt, kun kerran perjantaipeli on kyseessä.

Näihin sanoihin ja paskoihin tunnelmiin. V*tuttaahan tää!
 

kapusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ry
Voi voi Hifk- faneja! Onkohan tämä oikea ketju tulla valittamaan kun ei ollut tarpeeksi fyysistä peliä jokerit-kerho sarjassa tai että väärät joukkueet ovat jatkossa. Ei minua ainakaan kiinnosta, vaikka jokerit pelaisivat tyhjälle hallille, jos kerran pelaavat hyvin(ikävä kyllä), eivätkä sorru samanlaisiin idioottimaisiin ylilyönteihin kuin jotkut muut.
Kerho jaksoi taistella tepsiä vastaan erinomaisesti ja tepsin pakit tekivät jopa virheitä, joista kerho rankaisi järjestäen, mutta jokereiden loistava viisikkopuolustus ei moiseen antanutkaan mahdollisuutta. Tais kyllä olla takki taas aika tyhjä ton ekan kierroksen jälkeen, niinkuin joka vuosi. Cambell ja Lepistö ovat loistavia!
Mutta onnea vaan jokereille finaaleihin- kerho ottaa perjantaina perinteisesti pronssit, kun ne vahingossa viime keväänä hävittiin sille huonommalle hesalaisporukalle!
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Mitä teitä vaivaa?
Jos minua oksennutti tuo eilinen peli ja tulen sen tänne kertomaan, niin johan alkaa Ilmalan pojilta (ei ihan kaikilta) höyry nousta korvista.
Onko väärin kertoa oma mielipidi eilisestä välieräpelistä sen omassa otteluketjussa? Se, että minun suosikkiseurani on HIFK, tarkoittaa etten koskaan pitäisi narreista (Jokereista), häh? Vain siksi, että narrit (Jokerit) voittivat ja pelaavat finaalissa, pitäisi jo olla riittävä syy minulle kehua eilistä peliä ja sitä yleisömassaa mitä ei ollut paikalla? Ehkä alakatsomoonne mahtuu 6.200 katselijaa mutta jo telkkaristakin näki miten paljon tyhjiä paikkoja varsinkin "HPK:n päädyssä" oli ja myös muualla. Minua vain ihmetyttää juuri se, että miksi siellä ei käydä vaikka oma joukkue onkin noinkin pitkällä. Ruotsissa samat matsit televisioidaan mutta hallit ovatkin täynnä.

Hyvät Jokeri -kannattajat: kaikki mitä HIFK:n kannattja sanoo, kertoo tai kirjoittaa ei tarvitse tulkita Jokeri-vastaiseksi.

Vertailu elitserienin 2. finaalipeliin oli lähinnä siksi, että olen aina pitänyt ruotsalaista kiekkoilua ei-fyysisenä ja lähinnä neiti-kiekkoiluna. Eilinen peli oli positiivinen yllätys kun taas tämä kotimainen oli mielestäni skeidaa - täyttä skeidaa. Ja kuten sanoin HPK oli todella huono.

Joten en muuta Ruotsiin vielä tuon pelin perusteella, kuten joku tässä jo toivoikin.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Svante
Vain siksi, että narrit (Jokerit) voittivat ja pelaavat finaalissa, pitäisi jo olla riittävä syy minulle kehua eilistä peliä ja sitä yleisömassaa mitä ei ollut paikalla? Ehkä alakatsomoonne mahtuu 6.200 katselijaa mutta jo telkkaristakin näki miten paljon tyhjiä paikkoja varsinkin "HPK:n päädyssä" oli ja myös muualla. Minua vain ihmetyttää juuri se, että miksi siellä ei käydä vaikka oma joukkue onkin noinkin pitkällä. Ruotsissa samat matsit televisioidaan mutta hallit ovatkin täynnä.
Mun mielestä eilinen yleisömäärä 8494 on helvetin hyvä ja on jokseenkin outoa ihmetellä puuttuvaa yleisömassaa. Onhan tuo 8494 kuitenkin enemmän yleisömassaa kuin missään muussa pudotuspelissä sm-liigassa tänä vuonna.
 

jester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti bozik
Mun mielestä eilinen yleisömäärä 8494 on helvetin hyvä ja on jokseenkin outoa ihmetellä puuttuvaa yleisömassaa. Onhan tuo 8494 kuitenkin enemmän yleisömassaa kuin missään muussa pudotuspelissä sm-liigassa tänä vuonna.

Täytyy nyt kuitenkin muistaa, että naapurilla joka on Stadista ja joka pelaa lätkää ihan oikeassa jäähallissa, vetäisi omaan halliinsa ihmisiä tuhatkaupalla enemmän jos vain mahtuisi.

Syykin on selvä - se on se niiden brändi ja Pena. Show vetää, ja Pena sirkustirehtöörin tavoin käy keräämässä jokaiselta lapseltakin rahat kourasta. Pelle Hermannina toimii Ruudun Jartsa, joka heittele voltteja keskiympyrässä - näin se show pyörii.

Meidän kannattaa nyt vain pysyä lestissämme ja olla tyytyväisiä noinkin suureen yleisömäärään - varsinkaan kun kannatuspohjaakaan ei ole Itä-Helsinkiä lukuunottamatta.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti bozik
Mun mielestä eilinen yleisömäärä 8494 on helvetin hyvä ja on jokseenkin outoa ihmetellä puuttuvaa yleisömassaa. Onhan tuo 8494 kuitenkin enemmän yleisömassaa kuin missään muussa pudotuspelissä sm-liigassa tänä vuonna.

Yleisämäärä = myydyt liput. Paikallaolijat on sitten oma lukunsa. Tunnetusti Hjördis tekee bisnestä ja myy lippuja yrityksille (myös pleikkari-lippuja) eikä kaikkia lippuja käytetä. Tiedän sen joten älkää ampuko alas.

Minä puhun nyt siitä, että mikä on ettei tuo halli täyty vaikka ollaan näinkin pitkällä. Vertailin tuossa aikaisemmin eiliseen 2. finaaliotteluun Ruotsissa, jossa oli 12.044 katselijaa (täynnä?) vaikka se televisioitiin suorana. Telkkarista en nähnyt mitään tyhjiä paikkoja toisin kuin Hjördis-areenassa. Meillähän pitäisi olla NHL:n jälkeen kovin sarja! Missä yleisö?

Onneksi finaalivastustaja onkin Kärpät, koska pk-seudulla asuu niinkin paljon Oululaisia, että halli täyttyy jo melkein heistä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Seniorille ja muillekin:

Kyllä minä kaipaan niitä aikoja, jolloin Hjalliksen Jokerit nousi haastajana Suomen kiekkotaivaalle ja välierään Ässiä vastaan sai jonottaa lippuja Shellin huoltoasemalla klo 06.00 alkaen. Silloin oli todellinen pelko, että halliin ei pääsekään, koska sinne mahtui vain noin 8 000 ensimmäistä. Ja meitäkin välierässä oli paikalla koko perhe ja paljon ystäviä ja tarvittiin ainakin 10 lippua. Ja me ja koko halli huudettiin niin perkeleesti kun Jokerit meni ratkaisevassa ottelussa 1-0 johtoon. Se oli yhtä karnevaalia ja me itkettiin ja unelmoitiin finaalista ja Jokereiden mestaruudesta.

Nyt on toiset ajat. Jokerit ja Hjallis eivät enää ole palanen uutta kulttuuria, joka on kaatamassa pystyyn lahonneen hifkin. Tänä päivänä Jokerit on pikemminkin osa pysähtynyttä Hjalliksen imperiumia kuin aitoa kapinaa paremman jääkiekon puolesta. Siksi Jokerit ei ole ilmiönä niin kiinnostava marginaalikatsojille. Gloryhuntereita on vähemmän koska Jokereissa ei enää ole gloryhuntattavaakaan.

On yksi poikkeus. On katsomo, jossa on fiilistä, elämää pelissä. Jokereiden fanikatsomo on paljon parempi kuin Hjallis ansaitsikaan. Se on sitä siksi, että on vain Jokerit. Pitkästä aikaa Jokereiden fanikatsomo otti hallin haltuunsa Tampereella (olin paikalla) ja Hämeenlinnassa (kuulin ottaneen). Sieltä se alkaa taas. Kuten aina ennenkin.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Senior ja Svante:

Kirjoitin juuri pitkän viestin, mutta se häipyi bittiavaruuteen. Kokeillaan uudestaan.

Eli, mielipiteenne ovat hyviä ja olen niistä useista täsmälleen samaa mieltä kanssanne. Kuitenkin siitä huolimatta ainakin itse näen, ettei niiden hokeminen illasta, viikosta ja ketjusta toiseen täällä Jatkoajassa ei palvele juuri ketään, kun täällä ainakin suuri osa faneista yrittää nyt jo keskittyä olennaiseen.

Meillä on tuolla Jokerit-osiossa 210 viestiä pitkä ketju otsikolla Ottelutapahtumat ja "show", joka sisältää tasan 210 viestiä avautumista ihan meidän jokerifanienkin toimesta meidän Areenamme ottelutapahtumien laatikon ulkopuolisesta tasosta, joka on, kuten tunnettua, lähellä valtakunnan surkeinta. Silkkaa paskaa illasta iltaan, noin suoraan sanottuna.

Yleisömäärät jatkavat laskuaan vuodesta toiseen ja tulevat jossain vaiheessa asettumaan sille alhaiselle tasolle, joka osoittaa sen kannattajapohjan ydinjoukon todellisen laajuuden, ja se on hyvä niin. Tämä saattaa nimittäin lopulta johtaa siihen, että organisaatiossamme tapahtuisi jotain oikeita muutoksia. Niitä ei nimittäin tule tapahtumaan ennenkuin brändimme uskottavuuden jo kättelyssä pilaavat avainhenkilöt poistuvat jokerileiristä. Nämäkin asiat ovat ihan tunnetusti tiedossa, mutta niistäkään enää kukaan jaksa illasta toiseen valittaa.

Siinä ei ole mitään vikaa että te IFK-fanit, kuten Svante ja Senior, tulette tänne otteluketjuihin tuomaan näkemyksiänne ja sohimaan arkojakin asioita. Mutta kun nyt vain tuntuu siltä, että IFK-fanit ovat suunnilleen ainoita joita tässä vaiheessa vuotta jaksaa päivästä toiseen kiinnostaa valittaminen ja avautuminen näistä sinänsä epäolennaisista asioista.

Standardoitujen jhagilaisten sivallusten asteelle asettuneet perusvalitukset sen kuuluisan Fyysisyyden (tm), Brändin, Tunnelman, Yleisön ja Rock'n'Rollin puutteesta eivät enää jaksa näiden vuoden tärkeimpien pelien aikoihin kiinnostaa ketään muita kuin IFK-faneja. Se on teidän valitsemanne linja, mutta me yritetään nyt keskittyä mestaruusjahtiin ja itse pelin analysointiin.

Olennaista tässä vaiheessa vuotta on omasta mielestäni Suomen mestaruuden voittaminen, ei brändinrakentelu ja imagovertailun piirisarjakisat. Itse ainakin nautin edelleen pudotuspelien katselusta. Jos katsomossa ei ole mökää tai pelissä ei tapella, en minä sille mitään voi. Onneksi kiekossa on monia monia muitakin asioita, mistä minä saan fiilikseni ja mielihyväni.

Nyt pelataan mestaruudesta. Brändikiekko oli varmasti ihan kiva juttu, mutta dunkkuun tuli. Onneksi me pelataan meidän kiekkoa niin päästään näkemään finaaleitakin Areenalla.

-TommyT-
 
Viestin lähetti Svante
Yleisämäärä = myydyt liput. Paikallaolijat on sitten oma lukunsa. Tunnetusti Hjördis tekee bisnestä ja myy lippuja yrityksille (myös pleikkari-lippuja) eikä kaikkia lippuja käytetä. Tiedän sen joten älkää ampuko alas.


Mikä "uusi tieto" tuo nyt sitten on? Jokainen liigaseura myy lippuja myös yrityksille ja niiden käytöstä tai käyttämättömyydestä ei voi kukaan antaa mitään takuuta. Pleikkareissa tosin tuo käyttämättömyysaste on aika lähellä nollaa, veikkaisin. Ei se ole mitään Hjalliksen "rikollista toimintaa" kuten sen varmasti mielellään tulkitsisit, vaan ihan yleinen käytäntö, että myös firmoille niitä lippuja myydään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös