Välierä Venäjä-Suomi 12.5

  • 61 415
  • 366
Tila
Viestiketju on suljettu.

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Dasvidania losers

Loistava suoritus altavastaajilta ! Venäjän pitkän pitkä kuivakausi mestaruuksien osalta sen kuin jatkuu ja tällä kertaa kunnian Putinlandian pysäyttämisestä sai Suomi. Kyllä teki höpöä katsoa venäläispelaajien ilmeitä Koivun runnottua tahtomaalin pömpeliin. Tyytyväisenä tässä hykertelen, kun ajattelen varmaa voittoa odottaneen kotiyleisön pettymystä.

Parhaat pelaa finaalissa, näin julma se maailma vaan on.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Todella suuri voitto todellakin ennakkoon täysin altavastaajajoukkueelta, joukkueelta, jolta ei ennen kisoja suuria voitu edes odottaa paperilla. Ei edes kovin monelta suomalaiselta, allekirjoittanut mukaanlukien. Pidin pronssiottelua ehdottomasti maksimina. Toisin kävi.

Koistinen toden teolla yllätti positiivisesti, joskaan, en nyt miestä tyrmännytkään. Mies paikallaan, toivotaan, että finaalissa jatkaa samoja otteita. Lehtonen nyt oli aivan jäätävä ja todellakin hyvä esimerkki siitä, miten kova maalivahtitaso meillä on. Karkeasti sanottuna maalivahti ratkaisi. Näin se usein on.

Täytyy toivoa, että Kanada tulisi vastaan, vaikka se Ruotsi aina se hegemonia onkin. Meinaan, että Kanada olisi todennäk. henkisesti helpompi vastus. Loistavasti pelannu Olympiajoukkuekin sortui juuri Ruotsia vastaan siihen helmasyntiin, mikä Ruotsin kanssa usein on. Kanada tähän rakoon olisi varmasti "helpompi" tapaus. Kaikki on joka tapauksessa voitettava, eli liikaa ei kai pidä ruveta laskemaan minkään varaan.

Kyllä se Suomikin osaa vaan joskus yllättää, usein kaivattu onnikin on hymyillyt toistaiseksi. Toisaalta tuuri tulee taidon myötä, eli...
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Ei voi kyllä kuin nostaa hattua Koistiselle ja koko Suomen pakistolle. Kylläpä nousi taso USA-pelistä aivan helvetisti. Mitä on tapahtanut USA-pelin jälkeen, heräskö jätkät koomasta?
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Makopide kirjoitti:
Ei voi kyllä kuin nostaa hattua Koistiselle ja koko Suomen pakistolle. Kylläpä nousi taso USA-pelistä aivan helvetisti. Mitä on tapahtanut USA-pelin jälkeen, heräskö jätkät koomasta?

Pakit eivät joutuneet istumaan enää puolta tuntia penkillä katsomassa kuinka Nummelin pyörittää koko ylivoimat yksinään ja pääsivät peliin paremmin mukaan...
 

kaasumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tammerfors ja Södertälje Sport Klubb.
Loistavaa Suomi!

Useat jäähyt Venäjän kaltaista porukkaa vastaan yleensä aina kostautuu lopulta, tänään kuitenkaan ei erinomaisen alivoimapelin ja taistelun ansiosta. Mikä ASENNE JOUKKUEELLA olikaan =)!
Tuuriakin oli matkassa niinkuin on pakko olla tällaisissa peleissä, toivottavasti sitä myös sitten on huomenna finaalissa? Parasta olisi jos vastassa olisi Ruotsi ja saisimme maksaa vanhoja kalavelkoja naapurille, näitä velkoja alkaakin jo olemaan melko pajlon.

Mikä peli Kari Lehtoselta, tätä tarvittiin oikealla hetkellä. Ja Koistinen mikä ekä peli maajoukkuepaidassa, uskomaton suoritus.

Kiitos koko joukkueelle, tämä oli esimerkki nimenomaan kuinka JOUKKUE voitta taitavat yksilöt.

Onnea Finaalissa!
 

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jess! Ryssien tanssii tähtien kanssa-kisat jatkuu sitten pronssimitalin metsästyksellä. Ja jos Neukkujen sama turhautumis-itkuraivari-yksinpelaamislinja jatkuu on neljäs sija aika todennäköinen.
Ylihypetys on oksettanut alusta asti.
Tämä oli nimenomaan oikean Jääkiekon voitto.
Hyvä suomi!
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
jani73 kirjoitti:
No kyllä sielä Peltonen ja Ruutu kaatuili melkein yhtä hyvin, onneksi ei tuomari tätä peliä ratkaissut.

Noh jääkiekon voi nähdä monin silmin. Valitettavasti Suomen materiaali ei riitä pelaamaan taitokiekkoa, mutta maalit ratkaisevat. Parempi voittaa aina, pulinat pois. Edelleen ärsyttää tuo höpötys tuosta joukkueena pelaamisena! Tämänkin pelin ratkaisi muutama hieno yksilösuoritus. M Koivun tekemään voittomaaliin ei joukkuepelaaminen vaikuttanut yhtään.

Onneksi nuoret nousevat ratkaisijoiksi. Lehtinen ja varsinkin Peltonen oli tänään maybe Suomen surkein pelaaja hyökkääjistä.

Hauku ny vielä ne Kärppäpelaajatkin ni helpottaa. Täysin eri mieltä tuosta voittomaalista, sillä joukkuepeliähän se oli. Koistinen toi hienosti Kiekon ylös, Ruutu taisteli kiekon maalin eteen, jonne tiesi Koivun menevän ja pam. Kolmen miehen porukalla tehty maali. Ei siinä Koivun kauheita taikatemppuja tarvinut tehdä, kun Eremenko laski tilanteen täysin väärin. Ei olisi saanut missään nimessä tulla ulos maalilta.

Hyvä Suomi! Laamanen vaikka on kuin paska niin taisi pelata melko isot minuutit joukkueessa, joka meni just finaaliin ja vastassa oli joukko täälläkin hehkutettuja maailman luokan hyökkääjiä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tämä voitto oli maukas ihan noin yleisellä tasolla sikälikin, että kun tuo Veli Venäjä on viimeaikoina kukkoillut suuruudellaan muutenkin, niin hienoa, että urheilutasollakin selkeästi pienempi pudottaa ne vaihteen vuoksi maantasalle oikein kunnolla. =)

Maasta se pienikin ponnistaa...
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Mitenkäs tämän jatkoajan veli-venäläisen suu nyt napsaa? Äitivenäjä kaatui, voisit saada nyt halvalla menolippuja helsingistä, sopiva ajankohta lähdölle voisi olla tämä ilta, kun rakastamasi maa vielä konttaa viisuissakin. Ja ymmärrät varmaan itsekin, ettei tähän maahan original jagseja kaivata :I
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Oikea vastaus Kanada?

Toivottavasti kanukit tulee vastaan finaalissa. Tänään Suomi pelasi prikulleen heidän omilla aseillaan ja on valmis haastamaan heidät kaikissa olosuhteissa. Ruotsikin on OK mutta kaatuu tällä esityksellä turhankin helpolla :)
 

lihaani

Jäsen
Kaikki merkittävä on jo sanottu, mutta alun kova peli Suomelta hieman pehmitti Venäjän prinsessoja, joten se juuri riittävä määrä tilaa kentällä tuli Suomelle.

Niille, jotka täälläkin ovat olleet huutamassa Erkkaa vittuun kisoista ja Sheddeniä tilalle niin voi lausua lohdutuksen sanan: Huomisen pelin jälkeen tämä suomalaisen jääkiekon syöpä Westerlund hautautuu Heinolan perämetsiin ja Sheddenin raikkaat tuulet alkavat puhaltaa!

Voi vittu, mikä urotyön teitte Leijonat! Ei vanhan sydän tahdo kestää :>)
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella komea ja ei-ennakkoon-odotettu voitto Venäjästä! Monta kertaa kiekko pyöri jo Suomen maaliviivalla jatkoajalla ja 3. erässä, mutta onnetar ja puolustus pelastivat meidät takaiskumaalilta.

Jatkoaikamaali meni Eremenkon piikkiin, ei siitä mihinkään pääse. Nätisti Koivu nosti vastaantulevan maalivahdin mailaa ja siirsi sitten kiekon maaliin. Aika lailla tyypillinen jatkoaikamaali.

Suomen paras pelaaja itseoikeutetusti Kari Lehtonen, joka torjui meille voiton. Jätkän hermot on rautaa! Maalivahtiin Suomi ei finaalissa missään tapauksessa ainakaan kaadu.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oli kyllä hyvä peli Leijonilta. Meni kokonaisuudessaan paremmin kuin USA-peli mutta onnitellaan vasta huomenna. Kari Lehtoselta upea peli kuten koko joukkueelta. Mikko Koivu alkaa periä isoveljensä manttelia.

Näinkö muuten väärin vai pelasiko JP Laamanen kaikista pakeista eniten Saravo perässään?
 

HLe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
KIITOS SUOMI, KIITOS!

On tämä kyllä elämäni kevät ei voi muuta sanoa. Vuoden 1999 jälkeen viisi, siis viisi tappiota jatkoilla arvokisoissa, ja nyt yhtäkkiä Suomi on kahdesti perättäin voittanut jatkoilla! On nämä vaan kaikkien aikojen kisat!

Jokohan nyt, vihdoin ja viimein, viiden kivuliaan ja katkeran finaalitappion jälkeen, 12 vuoden odotuksen jälkeen, Suomi vihdoinkin ottaisi arvokisakultaa! Nyt homma kotiin huomenna, taistelkaa!

Anteeksi nyt vaan, mutta minä ainakin heittäydyn Ruotsin bandwagoniin tämän illan ottelussa. Olisi se vaan huikeilla kisoille mahtava ja trillerimäinen päätös jos jälleen Suomi ja Ruotsi pelaisivat loppuottelussa!

HOITAKAA KULTA KOTIIN LEIJONAT!
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
HLe kirjoitti:
Anteeksi nyt vaan, mutta minä ainakin heittäydyn Ruotsin bandwagoniin tämän illan ottelussa. Olisi se vaan huikeilla kisoille mahtava ja trillerimäinen päätös jos jälleen Suomi ja Ruotsi pelaisivat loppuottelussa!

HOITAKAA KULTA KOTIIN LEIJONAT!

Sama. Ruotsi finaalissa vastaan, eihän sen parempaa olekaan.

Toisaalta, ei Känädäkään koskaan ole kylmäksi jättänyt. Molempi parempi! Suomi voisi pelata finaalin molempia vastaan!
 

konna_kuittaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerrassaan uskomatonta Leijonat. Suomi iskee silloin, kun sitä vähiten odottaa. Mutta pääasia kuitenkin on, että ryssät on lyöty kanveesiin. Ei paljon Ovetskinit, Malkinit, Kovaltstukit, Kazanin kentät, Kuolevat joutsenet ja sun muut turhuudet auta, kun Neuvosliittoakin suurempi Suomi laittaa haisemaan.

Vaikka paljon olenkin kritisoinut osaa Leijonien pelaajia ja valmennusjohtoa, niin tämä voitto ei muuta ajatuksiani yhtään. Voitto oli täysin Kari "Kärppä" Lehtosen ansiota. Kipperiä ei tarvita mihinkään, eikä muutenkaan tulisi enää kysellä kyseistä rahanhimoista paskaa maajoukkueeseen.

Tässä on jotenkin haisteltavissa "Ässät2006" -ilmiötä. Täysin puskista finaalin, mutta siellä sitten paukut loppuvatkin. Toivottavasti ei kuitenkaan, sillä kyllähän Leijonat hoitaa Maailmanmestaruuden kotiin.

Koistinen oli loistava, muut puolustajat olivatkin jälleen aivan pihalla.

Tulee finaaleihin vastaan sitten Kanada tai Ruotsi, niin taklauspelin tulee säilyä samalla tasolla, tosin puhtaita niittejä mielellään.

Edit. Vielä kerran, KIITOS LEIJONAT!
 

Jooqeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja KiVa, Jeren käsilaukku & HCM
Jooqeri kirjoitti:
Suomen puolustus on paperilla kirjaimellisesti paperia. Jos tuolla pakistolla voitetaan Iso Karhu, niin melkeinpä repullisen kiviä olisin valmis syömään. Juti "hodari" voisi käydä sitä kuuluisaa siirappia tunkemassa punakoneen rattaisiin tai Jakkehärkä käy niittamassa pari mehevää pommia ja lopuksi sille Venakolle, kuka käy kuumana (pelillisesti) laatat kohti kaakkoa. Tässä lyhyt resepti, kuinka rakas-nallekarhu voitaisiin kaataa. Erkka toivottavasti luet tämän ja uskot ihmeisiin.

Koistisen loistopeliä odotellessa..

Ööh.. repullinen kiviä? Kovia on lupailtu, eiköhän muutama järkäle tuosta mene kun Suomi pelaa kerta MM-finaalissa. Erkka oli näköjään lukassut reseptit Iivanan kaatoon: Juti kävi laittamassa sitä siirappia Karhujen rattaisiin ja samalla myös jotain muuta.. Alku oli mahtava, Kiitos Erkka ja pelaajat! Upeita pommeja! Enää ei kukaan muistele Bergenheimin rangaistusta, luoja, että siitä selvittiin. Jakkehärkä ei ole myöskään KAHDESSA (2) pelissä ottanut yhtäkään rangaistusta!! Peliajasta en tiedä, mutta silti loistavaa.. Eivätpä Venakot pystyneet pirueteilla voittamaan pientä piskuista Suomea Pohjolasta. Milloinkas se virallinen surupäivä vietetään Venäjällä?

Ja tuo Koistinen.. Jäätävä peli häneltä, loistopeli!!
 

krobbe

Jäsen
Käsittämätöntä, ja samalla käsittämättömän hienoa. Täytyy tunnustaa, että olin sata varma Suomen tappiosta ennen ottelua, enää en ole.

Suomen erinomainen viisikkopuolustus ja alimpana lukkona Lehtonen teki Venäjän täysin aseettomaksi. Näennäisestä hallinnastaan huolimatta Venäjää ei päästetty todellisille maalipaikoille kuin ani harrvoin ja silloinkin Lehtonen teki sen minkä hän osaa parhaiten, torjui.

Tasaisesta Suomen joukkueesta on turha hakea tähtiä, muttei siellä kentällä kukaan pahemmin töpeksinytkään. Jos joitain haluaa Lehtosen lisäksi nostaa pramille ovat ne erinomaisen maajoukkuedebyytin tehnyt Koistinen ja maalintekijämme.

Huomenna onkin sama kumpi tulee vastaan, nyt meitä ei pysäytä enää kukaan.
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
konna_kuittaa kirjoitti:
Vaikka paljon olenkin kritisoinut osaa Leijonien pelaajia ja valmennusjohtoa, niin tämä voitto ei muuta ajatuksiani yhtään. Voitto oli täysin Kari "Kärppä" Lehtosen ansiota. Kipperiä ei tarvita mihinkään, eikä muutenkaan tulisi enää kysellä kyseistä rahanhimoista paskaa maajoukkueeseen.

Koistinen oli loistava, muut puolustajat olivatkin jälleen aivan pihalla.

Et ole tainnut katsoa ihan koko peliä, sillä oli siellä paljon muitakin ratkaisevia pelaajia kuin Lehtonen. Lisäksi pakistossa ei ollut nyt läheskään niin paljon epävarmuustekijöitä kuin aikaisemmin ja mm. Laamanen pystyi todistettavasti pitämään oman miehensä maalinedessä ja jopa taklasikin onnistuneesti!!! Revi siitä!!!
 

ipanmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canadiens
Huikea taistelu, huikea voitto!

Todellinen taisteluvoitto. Mikä parasta nyt ne kardinaalivirheet pystyttiin välttämään ja hetkeäkään ei ollut sellainen tunne etteikö olisi voinut luottaa Lehtosen torjuntoihin. Aivan jäätävää maalivahtipeliä häneltä.

Mieltä ylentävää on myös vihdoin nuorten pelaajiemme Tuomo Ruudun ja Mikko Koivun nousu todellisiksi ratkaisijoiksi. Etenkin Koivun peli on miellyttänyt meikäläisen silmää kisojen alusta lähtien. Alkaa jo pikkuhiljaa muistuttaa isoveljeään kaukalossa ainakin mitä intensiteettiin tulee. Tänäänkin tosin 2+10 rangaistus mutta suuri osa tuosta menee kyllä venäjän primadonnan piikkiin joka jäi voivottelemaan jään pintaan ja kalastelemaan jäähyä.

Jo finaalipaikka on uskomaton suoritus ottaen huomioon ennakkoarviot joukkueen menestymismahdollisuuksista. Pitkään näytti että näistä Moskovan kisoista tulee pitkäveteisimmät ja tylsimmät kisat suomalaislasein katsottuna aikoihin, mutta kaksi viimeistä peliä ovat pelastaneet aika paljon. Tähän vielä kruunuksi voitto finaalin jatkoajalla....Ei kahta ilman kolmatta.....Ja ihan sama kuka sieltä tulee vastaan. Päätyyn asti vaan!
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ja huomenna finaalissa kaatuu ....Kanada.

Jotenkin tuntuu nyt, että huomenna on kultajuhlat. Ja maanantaina töistä vapaa.

Sitten juhlii jo joka sihvonen.

Nämä kisat ovat hyvä esimerkki siitä, että Suomi pärjää sittenkin vaikka huikeita sooloilijoita ei löydy. Nuorempien esiinmarssi on jo pitkällä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
IHANAA!

Loistava voitto ylivoimaisesta itänaapuristamme! Näiden kisojen pudotuspelit tulevat jäämään historiaan! Ensin voitto rankkareilla USA:sta, jonka jälkeen Venäjä kaadetaan jatkoajalla epäsuomimaiseen tyyliin! Nyt saa huutaa!

Upea suoritus Leijonilta. Kaksi erää pelattiin tasaväkisesti, joskin rikkonaisesti. Sen jälkeen Venäjä vyörytti kuin ylivoimalla pelin loppuun asti, mutta kuinka kävikään - Mikko Koivu iskee kuin salama kirkkaalta taivaalta todellisen taistelutahdon osoituksen, ja Venäjän unelma kotikisojen voitosta on murskattu!

Tällä kertaa viisikkopuolustusta oli petrattu huikeasti, ja Venäjä ei saanut maalin eteen samanlaista miehitystä kuin USA edellisessä ottelussa. On totta kai selvää, että huipputaitava Venäjän joukkue kuitenkin loi paikkoja kuin liukuhihnalta. Suomi kuitenkin sai viimeisen terän pois noista hyökkääjistä ja Lehtonen alisti venäläispelaajien yritykset. Lopussa Venäjä sortui siihen, mitä en olisi edes odottanut näkeväni: kiekkoa kuskailtiin yksin ja kiekonmenetyksiä tapahtui paljon sen seurauksena.

Nyt pelaa Leijonien uusi sukupolvi ja on hienoa nähdä, ettei se pelkää voittaa näitä tiukkoja pelejä, jotka Suomi on yleensä ryssinyt täydellisesti. Nyt noustiin sillasta ja taisteltiin voitto. Kari Lehtonen oli loistava. Koko joukkue taisteli kynsin hampain ja se oli ilo nähdä!

Ja nyt vielä niille, jotka jaksavat valittaa, ja ovat sitä mieltä, että Suomi meni jotenkin ansaitsemattomasti finaaliin: Haistakaa vittu! Nyt on ilon paikka ja kaikki energia siihen, että kannustetaan Suomi mestaruuteen asti. Kisojen kovin maa on voitettu ja tie on auki taivaaseen asti!

Edit. Ville Koitinen on parempi kuin Petteri. Osaa hommansa myös puolustuspäässä!
 
Viimeksi muokattu:

kymppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olihan uskomaton suoritus. Kaiken pessimismin ja epäilyjen jälkeen finaalissa ollaan. Ero tuli juuri maalivahdeissa. Suomi pystyi kenttäpelissä iskemään sen verran vastaan, että Lehtonen sai mahdollisuuden. Ja sen hän teki.

Se pitää kyllä sanoa, että Suomen ylivoima ei oikeastaan pelin ensimmäistä ylivoimaa lukuunottamatta hirveästi vakuuttanut. Kai sen Nummelinin poissaolon täytyykin jossain näkyä, mutta mitä väliä, kun vielä yksi voitto tulee!
 

Toompe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Minusta peli ei ollut mitään erikoisen hyvää jääkiekkoa. Parasta kuitenkin , että vietiin ylimielisiltä venäläisiltä karkit niiden kotihallissa.

Finaaliin toivon ilman muuta Suomi -Ruotsi revanssia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös