Välierä Suomi - Venäjä pe 24.2.2006

  • 76 006
  • 443
Tila
Viestiketju on suljettu.

65536

Jäsen
Suosikkijoukkue
Takatukat
Kaikki ovat pelanneet ihan huonosti. Nummelin käyttää nopeuttaan ja mailatekniikkaansa sen sijaan että yrittää taklata kaikkea mikä liikkuu. Itkettää. Numminen kaatui kesken pelin. Lainais ees Helmiseltä rollaattorin. Lydman lähti viivalta seikkailemaan. Melkein tuli maaleja. Kaikki menee huonosti. Perjantaina hävitään varmasti. Ei tästä tuu mitään. Me on hävitty tää peli. Läski-Salonen maaliin, ei se Niittymäki mitään osaa. Lässyn lässyn lää.

Onko se nyt niin ylivoimaista tunnustaa, että kaikki ketjut ovat potentiaaliinsa nähden pelanneet erinomaisesti? Eihän niillä menneillä toki ole pahemmin merkitystä, koska perjantaina luistellaan kilpaa ja pisimpään jaksava voittaa.
 

Largostos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Anaheim/Teukka
eagle kirjoitti:
Kannattaisiko lukea niitä tekstejä vähän tarkemmin. Sanoin että Suomella ei ole yhtään hyökkääjää joka normaalissa 5vs4 yv'ssä toisi viivalle mitään mitä ei esim. Salo tai Timonen voisi tarjota.

Väitteesi että hyökkääjä viivalle puolustajan tilalle tuo automaattisesti hyökkäysvoimaahan ei pidä ollenkaan paikkaansa. Jos siis vaikkapa Blues olisi muutama kausi sitten vaihtanut yv'lle Cajanekin MacInniksen tilalle, se olisi antanut lisää hyökkäysvoimaa&paremmin maaleja Bluessille? Tai vaikkapa Suomi vaihtaisi Salon pois ja tilalle Hagmanin?

Mitä tulee siihen tiedänkö mistä puhun, niin sitä voi miettiä. Voitaisiinhan tässä vertailla cv'tä, alkaa vaikka siitä kuinka montaa NHL-pelaajaa vastaan on pelannut tai kuinka monen jääkiekkoammattilaisen kanssa on samassa kentässä pelannut tai kuinka monta valmentajatutkintoa omaa. Mutta jos tahdot siihen mennä niin ehkä se on parempi hoitaa muualla kuin täällä, jos oikeasti sitä siis kaipaat?

Suosittelen keskittymään enemmän asiaan(sekä lukemiseen) ja vähemmän hassuihin hymiöihin.

No siis tässähän ei puhuta mistä tahansa pelaajasta tilalle ja sinänsä esimerkkisi Salo-Hagman on aika karkea. Koko jutun ajatus oli se, että lisäämällä puolustajan tilalle hyökkääjän, tuo se lisää hyökkäysvoimaa. Se miten ne valinnat tehdään riippuu paljolti joukkueesta. Halutaanko sinne enemmän laukaisuvoimaa, pelisilmää, maalinedessä työskentelyä jne. Toinen asia minkä halusin tuoda ilmi oli se, että näin tekemällä riski omassa puolustuspäässä ilman muuta kasvaa. Sitä ei tarvitse edes lähteä perustelemaan.
Se siitä ylivoimashaissesta! lähdetään muihin aiheisiin vähemmän moittivalla asenteella.
 

Sides

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man U
Ei kukaan sattuisi tietämään, mistä peliä pystyy seuraamaan internetin ihmeellisen maailman välityksellä? Tietenkinhän on niin, että sivuun raapustanut on töissä huomenna 22->! Tattista vaan jo etukäteen avulialle.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
eagle kirjoitti:
Niin no ensinnäkin Rolstonin veto voi olla ihan jees, mutten oikein näe kaveria jonka maalinteko-ennätys on luokkaa 31 minään huippulaukauksen omaanava. Monta vuotta muutenkin kyllä on liioittelua, lähinnä puhutaan viime vuosista. Tai ainakin siis jos puhutaan ykkös yv'stä.

Vaan kyse on rooleista ja pelaajien vahvuuksista, miten niitä käytetään ja miten ne saadaan yhteen.

Ymmärsin kyllä pointtisi. Rolstonin kohdalla juuri hyvä laukaus on vahvuus ja sen takia hänet on viivalle laitettu. Ja viime vuosinahan Rolston on tosiaan hyökkäyspäässä kukkaan vasta puhjennutkin, joten se minun monta vuotta tarkoitti viimeistä 3-4 vuotta. Näin ne käsitteet on liukuvia eri ihmisillä. No menipä off topiciksi, eihän se Rolston pelaakaan Suomen tai Venäjän joukkueessa, joten suljenpa suuni.
 
Suosikkijoukkue
SUOMI
Hieno peli on tulossa ja onneksi se viiltomurhaa yrittänyt mieleltään järkkynyt epäurheilijamainen kiukutteleva keskenkasvuinen slaavi nimeltä Malkin saatiin ulos pelistä. Huonolle ei hävitä jos tappio tulee ja jos voitetaan niin upea ja ansaittu juttu!
 

jeijjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sharks
Sides kirjoitti:
Ei kukaan sattuisi tietämään, mistä peliä pystyy seuraamaan internetin ihmeellisen maailman välityksellä? Tietenkinhän on niin, että sivuun raapustanut on töissä huomenna 22->! Tattista vaan jo etukäteen avulialle.
http://www.yle.fi/urheilu/torino/index.html

Eikö tuosta linkistä saa näkymään ihan Mertsin selostuksella kun laittaa oikeasta reunasta "Katsele ja kuuntele Olynpialähetyksiä". En ole varma kun en Euroopan ulkopuolella olevana voi katsoa kyseisestä linkistä, mutta ainakin Suomessa oleva veljeni on katsonut pelejä tuolta Ylen nettisivujen kautta. Voi tosin olla, ettei näy kun muistaakseni yle24:n lähetys näkyy tuosta. Eli jos peli tulee myös yle24:ltä niin pitäisi toimia.

Mängimies kirjoitti:
Onko muuten jollain tietoa tuleeko netin kautta kuva ja selostus jopa samaan aikaan? Se vasta hienoa olisi. Tarkoitan siis tilanteita, joissa selostus ja kuva tulevat eri lähteistä.
Molemmat tulee noin 30-50s viiveellä. En tiedä tulevatko juuri samalla viiveellä. Muutama sekunti ei haittaa, mutta isompi ero voi olla jo ikävämpi. Mutta onhan se pelkkä kuvakin parempi kuin ei mitään. Tai pelkkä radioselostus. Radioselostuksen laadusta en kyllä mene takuuseen. Suomi-USA pelissä ainakin kommentaattori oli kyllä huono. Sillon tällöin vain heitteli "kyllä"-sanoja selostajan omien mietteiden väliin. En kyllä tiedä kommentaattorin nimeä, mutta Ilkka Sinisalo tai Sakke Lindfors olivat kyllä aikanaan paljon parempia kuin nykyinen.

Onneksi itse voin kuitenmin katsoa pelin. Vaikkei NBC näyttääkin sen tunnin viiveellä niin sitähän voi jännittää kunhan vaan ei mene urkkimaan tuloksia mistään. Kerrassaan hieno urheiluaamu tuolossa tännepäin. Ensin curling ja sitten heti perään lätkä. Sitten voikin jo suunnata rannalle juhlimaan Uusista ja leijonia toivottavasti isoihin aaltoihin.
 

zore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Onko Rolston saanut Suomen tai Venäjän kansalaisuuden kun kaverista tässä ketjussa niin kovasti joristaan?

Jännittää niin pirusti kuka tulee Suomelle loppuotteluun vastustajaksi! Jarkon virne tullaan muistamaan huomisen pelin jälkeen suomalaisissa kiekkopiireissä vuosia!
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
zore kirjoitti:
Jarkon virne tullaan muistamaan huomisen pelin jälkeen suomalaisissa kiekkopiireissä vuosia!

Laitoin itse saman merkille. Samalla tuli mieleen että Jarkkohan ei ole enää mikään nuorukainen (30v.). On puhuttu palsta metreittäin siitä kellekkä pukukopin liiderille nämä ovat viimeiset isot kisat. Mutta Torino saattaa olla hyvinkin myös Jarkon viimeiset isot kisat vaikka kotikaupungissa onkin mittelöt 4v päästä.

Olisiko niin että tuon v******n hymyn alla kytee - tai suorastaan palaa - ajatus unelmasta jonka eteen tehdään kaikki seuraavien 120min aikana.

All or Nothing/Death before Dishonour/For King and Country
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
jeijjo kirjoitti:
http://www.yle.fi/urheilu/torino/index.html

Eikö tuosta linkistä saa näkymään ihan Mertsin selostuksella kun laittaa oikeasta reunasta "Katsele ja kuuntele Olynpialähetyksiä".

"YLE päätti torstaina lopettaa suorien tv-lähetysten välittämisen Torinon olympiakisoista Internetin kautta. Päätöksen perusteena on moninkertaisesti odotukset ylittänyt lähetysten suosio, minkä seurauksena oli nähtävissä, että välityskustannukset olisivat kisojen edetessä nousseet kohtuuttomiksi."

Suomi-Italia oli viimeinen peli, mitä tuon linkin kautta pystyi katsomaan - kiitos kuitenkin siitä, sillä se oli ainut peli mitä en pystynyt kotona/baarissa katsomaan.
 

ipaz

Jäsen
eagle kirjoitti:
Monta vuotta muutenkin kyllä on liioittelua, lähinnä puhutaan viime vuosista. Tai ainakin siis jos puhutaan ykkös yv'stä. En minä muuten ihmetellyt tätä asiaa kuin sen takia ette Rolston ole koskaan mikä kiekkovarmin pelaaja ollut.

En muista Rolstonin Devils-ajoista että pelasiko mies siellä viivalla, mutta ainakin Bostonissa hänen selkeä roolinsa ylivoimalla oli viivamiehen paikka - viiden kauden ajan. Ja sama jatkuu nyt Minnesotassa. Näkemäni perusteella miestä ollaan liikuteltu paljon ykkös ja kakkosylivoiman välillä. Rolstonilla on keskitasoa parempi ja todella nopea laukaus, lisäksi mies on erittäin nopea luistelija. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä, että laidassa ja on loistava alivoimapelaaja (Minnesotan ykkösalivoimassa Wes Walzin kanssa). Yhteenvetona siis hyvinkin monipuolinen pelaaja, joka on turvallista laittaa vähän mihin paikkaan vaan. Myös ylivoimalla viivalle. Rolston on pelannut tällä kaudella toiseksi eniten Wildin pelaajista ja selvästi eniten hyökkääjistä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Saku ja Teemu totesivat, ettei USA-matsin kaltainen esitys ja liike riitä missään nimessä tänään. Suomi kaatui keväällä Venäjälle, koska jäätiin vähän USA-matsin lailla liian passiivisena puolustamaan ja lopulta ne jyräs meidät. Kiekko pitää saada pyörimään slobojen päädyssä alusta alkaen ja missään vaiheessa ei saa vetäytyä omalle alueelle seisoskelemaan puolustusasemiin. No, ehkä jos lopussa johdetaan selvästi.
Ykkösen on aika palata omalle tasolleen ja kakkosen säilytettävä edellisen pelin tasonsa. Luotto Niittymäkeen on kova ja toivottavasti pakit pitävät nopeat venäläishyökääjät mahd. kaukana maalilta. Kyllä Saloa voi kuitenkin tulla vielä ikävä.

Henk. koht. lähden seuraamaan ottelua Savon korpeen kaverin mökille, jossa seurana on urheilusta vähemmän kiinnostuneita ihmisiä. Onneksi siellä on kaksi mökkiä, joten oma telkkari sinne mukaan, pullo pöydälle ja levyltä ennen matsia hengenkohotusta: http://www.fyysikkokilta.fi/kilta/fiisut/silmien.valliin.html
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Routainen Sydän kirjoitti:
Hienoa, että Evgeni Malkin on sivussa. En arvosta kaltaisia typeryystekoja ollenkaan.

Eipä ole RS:ltä ennen tullut näin lyhyitä ja ytimekkäitä viestejä. Ei kai tunnuksia ole kaapattu?
 
Major Julli kirjoitti:
Eipä ole RS:ltä ennen tullut näin lyhyitä ja ytimekkäitä viestejä. Ei kai tunnuksia ole kaapattu?

Tällaiset viestiketjuun kuulumattomat kuitit on syytä jättää pois. Major Julli kuittaa itselleen varoituksen tästä ja seuraavista vastaavista sitten kovennettua kaikille osapuolille.

Moderaattorit
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
IHANAA LEIJONAT IHANAA!

Naganon 1998 uusinta siis edessä. Perjantai aamu ja jo nyt pulssi lyö taukoamatta liian korkeita lukemia. Voi Leijonat, tehkää se ja voittakaa "rakas" itänaapurimme! Olympiafinaali olisi jotain aivan käsittämättömän upeaa!

Suomen '98 semifinaali joukkueesta Torinossa pelaa seitsemän pelaajaa. Teemu Selänne, Saku Koivu, Jere Lehtinen, Teppo Numminen, Aki Berg, Kimmo Timonen sekä Ville Peltonen. Venäjän vastaava lukema on neljä - Sergei Gontshar, Alexei Zhitnik, Darius Kasparaitis ja Alexei Yashin. Erikoista on myös se, että maiden general managerit Jari Kurri & Pavel Bure tekivät Naganon kohtaamisessa tehopisteitä, Kurri 0+2 ja Bure... No kaikki tietää.

Tämä surullisen kuuluisa ottelu käännetään tänään toisinpäin!
Suomen maalissa pelasi Jarmo Myllys, Venäjällä Mikhail Shtalenkov

Naganon Talviolympialaiset 1998 Japani
Big Hat Olympic Hall - 20.02.98


VENÄJÄ vs SUOMI 7-4 (2-0, 2-3, 3-1)

09:51 RUS 1/0 Pavel Bure (Alexei Zhamnov) YV
17:28 RUS 2/0 Pavel Bure (Boris Mironov)
20:59 RUS 3/0 Pavel Bure (-)
23:28 FIN 3/1 Raimo Helminen (Juha Lind)
24:59 FIN 3/2 Kimmo Rintanen (Jari Kurri, Kimmo Timonen)
34:07 FIN 3/3 Teemu Selänne (Saku Koivu, Jari Kurri) YV
37:26 RUS 4/3 Alexei Zhamnov (Alexei Zhitnik) YV
45:15 FIN 4/4 Saku Koivu (Teemu Selänne)
46:33 RUS 5/4 Andrei Kovalenko (Sergei Fedorov)
55:58 RUS 6/4 Pavel Bure
59:55 RUS 7/4 Pavel Bure (Alexei Yashin, Boris Mironov)

Aika hauskaa ajatella, että Ovetchkin oli 12-vuotias pojan kloppi, kun Teemu, Saku & Jere yrittivät pudottaa Venäjää Naganossa pronssiotteluun. Nyt he kohtaavat samassa kaukalossa ja kuka tietää, vaikka juuri Ovetchkin olisi se Venäjän uusi Pavel Bure, Suomen tappaja. Toivottavasti ei.

Aivan sama kuka sen voittomaalin tekee Suomelle, mutta en tykkäisi yhtään pahaa jos asialla olisi joku seuraavista --> Jarkko Ruutu, Ville Nieminen, Aki Berg, Teemu Selänne tai Olli Jokinen. Kaikki loistavia kiekkomiehiä, mutta silti jakavat suuren kansan mielipiteet kahteen leiriin.

LEIJONILLE TSEMPPIÄ YHTEEN KAIKKIEN AIKOJEN OTTELUISTA!
 
Viimeksi muokattu:

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Aika kovaan paikkaan Kukkonen komennetaan. Lomilta suoraan Olympialaisten välierään pelaamaan maailman taitavimpia kavereita vastaan. No eiköhän Kukkosen rooliksi jää tsempata vaihtoaitiossa muita pelaajia. Pääsi ainakin parhaille paikoille kotisohvalta. Salon menetys on iso, kuten on todettu. Taitaa olla tätä nykyä Leijonien ykköspakki, vaikka Philadelphian ykköspakki Joni "mulla on nivunen ja vatsalihakset paskana, vaikka pelaan 26min" Pitkänen olisi mukana.
Onneksi Evgeni Malkin ja Koroljuk(?) tasoittaa puntteja. Lydman saisi nostaa tasoaan ja reilusti. Näillä otteilla joutuu vielä Janneksi Niinimaan paikalle jatkoajan viralliseksi sylkykupiksi. No eihän hän mitenkään erikoisen heikosti ole pelannut, mutta odotukset olivat reilusti korkeammalla.

Jännää, että TOJ on pitänyt hiljaiseloa, vaikka hänelle elämää suurempi joukkue pelaa välierissä. No eiköhän hän odota, että pääsee iskemään haaskalle tai sitten toivottavasti käy niin ettei hän pääse hehkuttamaan ja pysyy varmaankin hiljaa. Minullakin on sellainen kutina, että Teukka Salama sammuttaa Venäjän valot.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Moni täällä on suhteellisen optimistisella tuulella.
Huomaa että Suomen menestyminen on nostanut fanien itseluottamusta uudelle tasolle.

Jos joku olisi tullut ennen kisoja sanomaan, että Suomi taistelee finaalipaikasta perjantaina 24 päivä helmikuuta Venäjää vastaan, 8 vuotta ja 4 päivää myöhemmin siitä, kun Pavel poika meni tekemään Naganon kisoissa jotain sellaista, mikä sattuu syvälle sielun syövereihin vielä tänäkin helmikuisena aamuna.
Jos joku olisi ennen kisoja näin sanonut, en todennäköisesti olisi uskonut häntä lainkaan.
Vaikea olisi ollut uskoa myös se, että Selänne pelaa kuin nuoruudenvuosien hurmassa.
Jääkiekko on ihmeellinen peli, Antero Niittymäki on kuin muuri, puolustuspelaaminen toimii ja hyökkäyksiin lähtö on terävintä ja nopeinta, mitä olen ikinä Leijonien nähnyt pelaavan, kisoissa joista piti tulla suuren kaltainen fiasko, kaikkineen kieltäytymisineen, maalivahtisekoiluineen yms. kisoissa joiden tarkoituksena oli todistaa, että Suomen johtoporrasta, valmennusta ja kaikkea mikä siihen liittyy, olisi tuuletettava huolella ja ilmaa vaihdettava rajusti.

Edellinen peli USA:ta vastaan ei ollut paras mittari pelin tasostamme, sillä Slovakialle, yhdelle parhaimmista joukkueista koko kisoissa kävi, kuten Suomelle oli käydä.
Liike ei ollut parasta mahdollista ja väsymys jaloissa puuroutti pelaamisen, vastustaja alkoi hallitsemaan keskialuetta ja pelaamisesta muodostui roiskimista ja tuskan kasvaessa ylivoimapelaaminen puuroutui kohtalokkaasti, Suomen onneksi saimme tärkeän avausmaalin sekä henkisesti äärimmäisen tärkeän 3-2 maalin.

Suomen pelistä oli lento kadoksissa jenkkimatsissa, uskon että syynä tähän oli kertakaikkisesti se, että kun aikaeroon tottuminen söi virtaa, päälle 6 matsia 8 päivään, se ei voinut olla näkymättä, vaikka kuinka saksapelissä säästeltiin.

Nyt on ollut välipäivä, vireen ja liikkeen, sen löytäminen ei ole vaikeaa, sillä joka ikinen pelaaja tuossa joukkueessa tulee myöhemmin muistelemaan tuota matsia kuitenkin, oli tie sitten uskomattomasti finaaliin, sensaatiomaiseen Olympiakultaan, tai sitten sitä ”niin lähellä, niin katkeran lähellä” tilannetta.

Venäjä on paha, se on pahin kaikesta jäljellä olevista. Siksi Suomen pitää tänään taistella viimeiseen sekunnin rippeeseen asti.
Tahtotila ratkaisee paljon, ja jokaisen pitää vain käsittää se tosiasia että Venäjä hallitsee peliä suurimman osan ajasta, vaikka pelattaisiin kuina hyvin tahansa.
Suomen mahdollisuus on aktiivisessa viisikkopelaamisessa, tuurin ansaitsemisessa ja muissa henkisissä seikoissa.
Rva forttuunan ei kestä tänä iltana näyttää Suomen jääkiekkomaajoukkueelle persettä, näin se vaan on.

Rajulla uskolla kohti iltaa!
Suomalainen jääkiekkohistoria on tekemässä tänään jotain todella suurta.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Toi oli yllättävä fakta minkä HCM heitti, että 7 pelaajaa on vaan mukana Naganosta. Pikku hiljaa se maajoukkueen runko muuttuu, vaikka tuntuu et nämä samat äijät on jauhanut jo iäisyyden. No onhan se 8 vuotta pitkä aika.

Ovechkin pelottaa julmetusti. Kanadaa vastaankin tuntui, että Ove pääsi melkein vaivattomasti luistelemalla vaan kaarelta veteleen. Miten sitäkin vastaan voi puolustaa? Jos menee liian lähelle se kiertää tai hankkii ainakin jäähyn. Jos jättää liikaa väliä se luistelee sen umpeen ja laukoo tulisesti. No toivottavasti Suomen pakit selviytyy.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jännitys nousee... Venäjä on selkeä suosikki, mutta paras yhdestä antaa yhtenäiselle ja taitavalle Suomelle hyviä mahdollisuuksia yllätykseen. Maalivahtipeli on tietysti avain: Nabokov oli Kanadaa vastaan pelottavassa kunnossa, mutta Niittymäki on ollut Suomelle voittavan maalivahdin perikuva ja kannatellut joukkuetta pahimmissa paikoissa. Venäjällä on tietysti pitkä rivi pelaajia, jotka pystyvät puhtaalla henkilökohtaisella taidolla ratkaisemaan otteluita: jos annetaan tilaa ja mahdollisuuksia niin Bure-ilmiö voi hyvin toistua. Tiivistä, huolellista ja kovatempoista peliä, ja tilaisuuden tullen Venäjän puolustuksen aggressiivista haastamista. Venäjä on voittanut arkkivihollisensa ja on ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin lähellä suurvoittoa, paineet siellä ovat varmasti kovat.
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Maaginen mailavirtuoosi kirjoitti:
Kanadaa vastaankin tuntui, että Ove pääsi melkein vaivattomasti luistelemalla vaan kaarelta veteleen. Miten sitäkin vastaan voi puolustaa?

Suomelle tehtyjen maalien määrä tasakentällisin kun ensimmäiset 10sek jäähyn päättymisen jälkeistä aikaa jätetään huomioimatta???

Niinpä. Eli avaimet ovat täysin omissa käsissä. Jalat, jalat, jalat....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös