Väkisinhiihdon MM-kisat

  • 7 429
  • 99

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Viestin lähetti Daespoo

Säälittävää pelleilyä, onneksi Suomessa toimii vielä aktiivinen 40-50v urheilutoimittajien klikki joiden mielestä hiihto on keihäänheiton ja mäkihypyn ohella ainoaita oikeita urheilulajeja joten saamme taas tuutin täydeltä sitä paskaa Val Di Fiemmestäkin.

Aamen! Aivan sama vaikka kansa haluaisi esim. kumparelaskua ja käsipalloa telsuun niin silti sieltä tulee hiihtoa ja keihäänheittoa. Breznevin aikanakin niitä näytettiin joten kumma jos ei nyt kansalle kelpaisi.

Kuten Oloneuvos aikaisemmin tässä ketjussa totesi TPS ja IFK ovat saaneet kovan kilpailijan The Pena Thorpystä. Hiihtoliitto on vahvoilla. Huomenna Norjan ja Ruotsin lehdistö pääsee hehkuttamaan Suomalaisten Penailulla taas 100-0.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Viestin lähetti Icing
Eikös historia silloin tällöin toista itseään?

Nyt täytyy kyllä toivoa, ettei historia toista vitsejään.

Meinaan jos näistä kisoista suomalainen käryää, niin sitten olisi jo viisasta jättää koko laji niille, jotka sitä osaavat harrastaa ja keskittyä täällä ihan vaan kansanhiihtomerkkien suorittamiseen.

Tilannehan on nyt aika pitkälti kuin Lahdessa, paitsi että Lahdessa liian korkeita hemoglobiiniarvoja laskettiin käyttämällä sitä legendaarista HemoHessiä. Nyt ollaan sen verran puhtaampia (mutta edelleenkin amatöörejä) että hankitaan ne korkeat hemoglobiiniarvot kaiken maailman alppitelttakikkailuilla, mutta ei käytetä mitään niiden tasapainottamiseen sallituille rajoille.

En jaksa millään uskoa, että esimerkiksi norjalaisten fysiikka olisi luonnostaan niin paljon parempi tai harjoittelu niin paljon tehokkaampaa, että he pärjäisivät pelkästään sen turvin. Sen sijaan uskon, että Norjassa on tehty selkeä päätös keskittyä nimenomaan näihin "nordic ski"-lajeihin ja jättää jääkiekko, autourheilu ja tennis vähän vähemmälle panostukselle. Lajin parissa pyörii oikeita ammattilaisia. "Tuntemattoman" Lahtisen sanoin voidaan todeta: "Ei ne luule, ne tietää. Sanopa että niillä on liikaa hemoglobiinia, niin ne lyö sulle sellaset rätinkit eteen, että ei voi olla."

Suomessa hiihtolajeilla on valmiiksi jo vähän kehitysalueurheilun leima ja sen pariin eivät tunnu muutenkaan maan terävimmät aivot hakeutuvan (vrt. Petäjä, Kyrö, Jylhä). Ei mikään ihme, että kömmähdyksiä sattuu. Hiihtokin alkaa olla jo niin hi-tech -laji, että kansainvälinen menestyminen vaatii älliä. Pitäisi tehdä kuten norjalaiset. Kaapata asiantuntijat ulkomailta. Norskeilla ei mäkihyppy kulkenut - värvättiin Kojonkoski opettamaan. Nyt pitäisi palkata joku norjalainen proffa opettamaan nenäsumutteiden ja verenohentimien käyttöä.

Toinen vaihtoehto tietysti on, että pitäydytään ihan rehdisti ruisleivän voimalla urheilemisessa ja haistatetaan pitkät paskat koko kekkereille. Vedetään lenkki reilusti läpi vieläpä puusuksilla ja näytetään miltä aito urheilun ilo näyttää.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Olipas veli Bast todella laittamattomasti sanottu.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Kempes
Jos teidän mielestä (onebigred ja kullervo) touhu ei ole amatöörien hommia, ihmettelen.

Kuten ensimmäisen viestin otsikassani totesin Amatöörien puuhastelua. Mutta mielestäni virhe tehtiin jo aikaisemmin. Siitä ei olisi ollut mitään hyötyä, että SHL:n lääkäri olisi tehnyt testin maanantai aamuna. Hemoglobiinitesteistä saadut arvot heittelevät riippuen mittaajasta ja laitteesta. Hiihtoliiton lääkärit olisivat saattaneet saada testissä alle hemoglobiinirajan olevan arvon ja virallisessa testissä raja olisi silti ylittynyt.

Kummasti on taas se Kyrö noussut taustalle kummittelemaan.
 

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Puhtaan hiihtourheilun riemuvoitto norjalaiset otti kolmoisvoiton douppaavan Veerpaluun edestä, hyvin ne näköjään pärjää näille "huijareille" vaikka ovatkin puhtaita. Kyllä taas palas usko puhtaaseen hiihtourheiluun.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Ohoh! Norskeilla on näköjään ollut jäsentenväliset. Mites meikäläiset? Katkesiko sauva vai iskikö flunssa?

Edit: Ainakaan noilla suomalaisten sijoituksilla ei joudu testattavaksi kuin arvalla.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipas muuten hauska vertailla eilen uutistoimitusten antia Variksen Hb-testin tiimoilta.

Yle: Puhuttiin asiallisesti Hb-testistä, mukana ADT:n johtaja Timo Seppälä. Seppälä totesi ettei tämä ole mikään dopingkäry, eikä välttämättä edes viittaa sinne päin.

MTV3: Jari "Silmäpussit" Porttila ja skandaalinkäry! Haastateltiin SHL:n johtajaa (Piirainen), ja tivattiin että "joko sponsorit jättävät uppoavan laivan?" Kohokohtana "Alppiteltta ei ole uskottava selitys, sanoo professori (en muista nimeä, kuitenkin ADT:n listoilta"

Tosiasiassa Prof. muotoili asiansa näin: "Alppiteltta ei kaikilla urheilijoilla nosta Hb-arvoja, mutta on myös urheilijoita joilla sen käyttö nostaa Hb-arvoja jopa 15%.

Taisimme todistaa juuri Porttilaa parhaimmillaan, eli asiasta kuin asiasta saadaan skandaali kun oikein yritetään.

Nelonen oli asiasta myös MTV3:n linjoilla, vihjailua ja käryn odotusta.

Tiedän melko paljon hiihtourheilun tapahtumista kulissien takana, lajin "likaisuudesta" ym., mutta silti tämä Variksen "käry" ja siihen liittyvä uutisointi on melko naurettavaa. Hiihtopiireissä kukaan ei pidä Variksen Hb-arvon muutoksia mitenkään erikoisena, ei edes matkan voittanut Skari. Skari muisti todeta myös että "Hb-rajan ylitys ei ole dopingkäry".

Asia joka unohtuu monelta joiden uutiskynnyksen hiihto ylittää vain arvokisojen aikaan.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hyvä Karri!!!
Pääsit lähes tavoitteeseesi, nimittäin 21. sija jäi vain viiden sijan päähän.

Miksi lähetetään tällaisia statisteja kisoihin? Mieluummin Isometsä ja Myllylä kuin nämä säälittävät nykyiset miesedustushiihtäjät. Mielestäni tällaisten sijoitusten jälkeen pitäisi Hietamäen ja kumppaneiden maksaa matkansa, majoituksensa ja valmennustukensa takaisin. En halua, että yhteiskunta rahoittaa verovaroilla tällaistä taaperrusta.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Suomalaisilla meni odotusten mukaisesti eli päin persettä. Isometsähän on vapautunut kilpailukiellosta. Loppuviikoksi ehtisi jo Italiaa. Sijoitus tuskin olisi ainakaan sen heikompi kuin näillä ns. hiihtäjillä. Nytkin matkassa oli vain kolme miestä eli Jari olisi mahtunut porukkaan mukaan. Saisivat norskit ja hurrit vähän lisää valitettavaa. Ja Mika mukaan ensi viikoksi.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kauhea poru nousi joka puolella, kun ehdotettiin Myllylää ja Isometsää kisoihin lähtijöiksi. Nyt olisi ollut kitisijöillä mahdollisuus näyttää, ettei noita kahta kaveria kisoissa tarvittu, mutta mitenkäs kävi? Onko Suomella mitaleita?

Ja mitä tulee dopingiin, norjalaisilla on sellaiset voimat takana (suuria lääkeyhtiöitä jne) ettei siihen maahan saada käryä millään. Ellei joku puupää sitten mokaa vielä pehemmin kuin Kyrö. Mutta ei siellä kukaan valmentaja kulje lääkelaukujen kanssa. Rahat kulkevat lääkeyhtiöiden sisällä, eikä kukaan yksittäinen amatööri käy Espanjassa ostamassa apteekista litkuja matkalaukkutolkulla.

Norjalaiset ovat doping-laivaa niin monta vuotta edellä, että hommaan ei saad tolkkua ennenkuin joku maksetaan puhumaan tietonsa julki. Vaan kiinnostaako Norjan mediaa lähteä maksamaan ko. maan maineen lokaamisesta? Ei taida ruotsalaisiakaan juuri saada riveihin. Suomessa olisi varmaan energiaa kaivella juttuja, mutta lähteet ovat yhtä hyvin saatavilla kuin tietous dopingistakin...
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Kempes
Hyvä Karri!!!
Pääsit lähes tavoitteeseesi, nimittäin 21. sija jäi vain viiden sijan päähän.

Miksi lähetetään tällaisia statisteja kisoihin? Mieluummin Isometsä ja Myllylä kuin nämä säälittävät nykyiset miesedustushiihtäjät. Mielestäni tällaisten sijoitusten jälkeen pitäisi Hietamäen ja kumppaneiden maksaa matkansa, majoituksensa ja valmennustukensa takaisin. En halua, että yhteiskunta rahoittaa verovaroilla tällaistä taaperrusta.

Eikös se ole hyvä, että lähetetään näitä nuoria lupauksia oppirahoja keräilemään arvokisoista? Karri Hietämäki toinen suuri lupaus (syntynyt 1969), tämän vuoden sijoitukset maailmancupissa 21, 41, 51 ja 56. Viime olympialaisissa sijat 43 ja 33.

Ja toinen nuori lahjakkuus, joka kerää arvokasta kokemusta on Kuisma Taipale (syntynyt 1970), tämän vuoden sijoitukset maailmancupissa 24 ja 26. Olympialaisissa sijat 30 ja 49.

Eli kuten näet, selkeää arvokisamenestystä on pohjalla ja paras kehitysvaihe menossa. No joo. En minä tiedä mitä näillä ikälopuilla tuolla tehdään. Minusta olisi paljon hienompaa jos joku nuori suomalainen äijähiihtäjä sijoittuisi sijalle 40 kuin nämä ikäloput 30 paikkeille. Kuisma ja Karri ovat päässeet näyttämään lukuisat kerrat osaamistaan, joten luulisi nyt kaikkien tajuavan mihin he pystyvät. Ei mihinkään!
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipäs pojat moitita miehiä, sillä hiihto on kova laji ja pelkästään kisoihin pääsemiseen vaaditaan rautainen kunto ja paljon työtä. Miesjoukkueen päätavoite on vasta sprintissä ja viestissä. Sprintissä tavoitteena on hiihtää päivän kunnon mukaisesti kovaa alkuerässä ja katsoa mihin se riittää. Tämän jälkeen mennään sitten seuraamaan ladun varteen pudotuskisoja. Viestissä tavoitteena on voittaa Jamaikan kelkkajoukkue ja ankkuriksi kaavailtu Kuisma Taipale haluaisi päästä ladulle yhtäaikaa muitten ankkureitten kanssa (ei pelkästään verryttelyalueelle vaan ihan kisaladulle). Aloittaja Karri Hietamäki haluaisi ehtiä kisan jälkeen suihkusta ja saunasta pois ennen ankkureiden maaliin saapumista. Karri haluaisi saada voittajajoukkueen nimikirjoitukset. Spesiaalitoiveena olisi ehtiä syömään kisamakkarakin.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti Kempes
Hyvä Karri!!!
Pääsit lähes tavoitteeseesi, nimittäin 21. sija jäi vain viiden sijan päähän.

Miksi lähetetään tällaisia statisteja kisoihin? Mieluummin Isometsä ja Myllylä kuin nämä säälittävät nykyiset miesedustushiihtäjät. Mielestäni tällaisten sijoitusten jälkeen pitäisi Hietamäen ja kumppaneiden maksaa matkansa, majoituksensa ja valmennustukensa takaisin. En halua, että yhteiskunta rahoittaa verovaroilla tällaistä taaperrusta.

Noilla perusteilla ei tarvisi yleisurheilun MM-kisoihinkaan lähettää kuin pari kuulantyöntäjää ja keihäänheittäjää. Ja Suomen ei pitäisi osallistua futiksen MM-kisojen karsintoihinkaan, kun mitaleille ei kuitenkaan ole kisoissa mitään mahdollisuutta.

Mutta samaa mieltä Aksun kanssa, ennemmin olisi pistetty VDF:n kisoihin jotain nuoria jannuja hakemaan kokemusta, eikä näitä taipaleita ja hietamäkiä jotka ovat jo osoittaneet että eivät pysy kansainvälisessä vauhdissa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Suomen jalkapallomaajoukkueen kustannukset kuitenkaan eivät ole samaa luokkaa, päinvastoin. Taas hiihtäjät ja yleisurheilijat maksetaan suoraan meidän pussista. Valitettavasti siis tuemme tuollaista puuhastelua.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Viestin lähetti HABS #11
Aamen! Aivan sama vaikka kansa haluaisi esim. kumparelaskua ja käsipalloa telsuun niin silti sieltä tulee hiihtoa ja keihäänheittoa. Breznevin aikanakin niitä näytettiin joten kumma jos ei nyt kansalle kelpaisi.


Ja taas käytetään kansan syvimpien rivien äänitorvena Ilta-Sanomien internet-äänestystä ja City-lehden katugallupia. Hiihto ja mäkihyppy keräävät edelleen hyvin katsojia, esimerkiksi alppihiihto ei ole pystynyt kunnolla haastamaan lajia vaikka menestystäkin tulee. Tosiasia on se, että on olemassa myös muita ihmisiä kuin boheemeja porverita ja latte-sukupolvi, ja tälle osalla suomenniemeläisistä kelpaa väkisinhiihto edelleen aivan hyvin. Kyllähän minä haluaisin nähdä töllöstä vaikka AHL-liigaa, mutta eipä minua kuunnella, mikä on pelkästään järkevää.

Tämä unohdettu kansa ei myöskään ole niin tyhmää, että pitäisi kumparelaskua heti maailman tärkeimpänä lajina kun maajoukkueemme pärjää kyseisessä lajissa jossa harrastajia on vieläkin vähemmän kuin yhdistetyssä--- joka muuten on ehkä vähiten arvostettu talviolympialaji, anteeksi vaan Samppa-fanaatikot.
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Korrrrostaisin kuitenkin sitä, että jos on ikävä Myllylää ja Isometsää, niin on kyllä ikävä Paavo ämmääkin.

Kyllä se olisi vaan ollut jotain, kun Paavo olisi tuskaisena ja posket punaisina tullut kamerrrroille kerrrtomaan miten trrraaginen juttu Varrrriksen arrrrvojen nousu on suomalaiselle hiihdolle.

Ja seurrraavaksi miten trrraagista on, että Kyrrrrön nimi liitettiin tähänkin sotkuun. Ja miten korrrrrostettaisiin sitä, että hiihtoliitto ei tiedä mistään mitään, eikä ole mitenkään osallisena nyt jo kerrrrottuihin sotkuihin tai niihin mitkä jatkossa selviävät. Mutta asia kyllä perrrrrrusteellisesti selvitettäisiin. Siitä puhumattakaan, että sama kerrottaisiin Paavon englannilla koko maailmalle!

Nyt siellä on vaan joku rehumies ja kyllä yksi Paavo aina kymmentä rehumiestä vastaan.

We want Paavo back!
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Yksi kaunis pyyntö kiitos: eikö provoilua muuten voisi harrastaa provo-ketjussa? Eihän SM-liigapalstoillakaan saa provoilla. Kritiikkiä saa esittää, mutta turhanpäiväinen "minun piti koulussa kerran laahata kun oli kolme astetta pakkasta, mun puolesta koko laji voidaan lopettaa"-kommentointi ei ole kenellekään hyödyksi.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Ai niin, yksi juttu vielä...

Tiesittekö että Kari-Pekka Kyrön ja Kaisa Variksen suhteeseen liittyy muutakin kuin pelkkä valmennus? Hiihtopiirejä lähellä olevan tiedon mukaan he ovat asuneet yhdessä jo usean vuoden.

Miettikääpä sitä.
 

Icing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche.
Kyllä minä ainakin uskon Kari-Pekan vilpittömyyteen. Kari-Pekka kertoi jo Lahden kisoissa kaiken harmaasta vyöhykkeestä avoimesti kansalle ja otti tapahtumista miehekkäästi täyden vastuun. Minusta on pelkästään hienoa, että Kari-Pekka haluaa yhä auttaa suomalaista hiihtokansaa ja laati Kaisalle hienon lehdistötiedotteen. Se oli lähes yhtä hienon kuuloinen kuin taannoinen Mika Myllylän testamentti suomalaisille.

Kaisan ja Kari-Pekan suhde on puolestaan varmastikin pelkästään ammatillinen valmennussuhde. Seppo Rehunenkin korosti sivulauseessa tänään, että hiihtoliitossa on tiedetty Kari-Pekan ja Kaisan ystävyydestä jo pitkään. Sitä paitsi Kari-Pekalla on dopingsotkuista huolimatta yhä varmasti paljon annettavaa Kaisalle. Ei pidä unohtaa sitäkään, että Kari-Pekalla on yhä todennäköisesti varastossa huippuluokan valmennustietoa, jopa ulkomailtakin hankittua. En näe mitään väärää miksei Kaisa voisi tuota tietomäärää hyödyntää?

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kaisa saa varmasti jo hiihtää kisojen päätösmatkalla. Koko jupakka oli huonon tuurin seurausta. Lahdessa muistan, kun yhdeltä mieshiihtäjältämme katkesi suksi vai sauva kesken matkan ja hän joutui jättämään kisansa kesken. Toivotaan, että Kaisan kohdalla onni nyt kääntyy ja myös sitkeä flunssa paranee. Kaisan epäonni hemo-asiassa johtui siitä, että alppiteltasta ei ollut tarpeeksi tietoa ja sen vaikutus kesti Kaisalla liian pitkään. Pois ei voi tietysti vieläkään sulkea myöskään mittavirheen mahdollisuutta itse hemoglobiinitestissä.
Tai voisiko olla mahdollista, että näytepurkit ovat sekoittuneet jonkun toisen kanssa?

Ja vielä kommentti tuohon televisioasiaan. Minusta hiihtoa on yhä hieno seurata, ehkä jopa voisi näyttää enemmänkin? Karri Hietamäen ja Kuisma Taipaleen taistelu kolmenkympin sakkiin pääsemisestä oli urheiludraamaa parhaimmillaan. Sinivalkoinen kyynel herähti silmäkulmaan kun Karri ja Kuisma taistellen varmistivat lopulta sijoituksensa. Katselin tuossa Karrin maaliintuloa nauhalta hidastuksena ja voin sanoa että Kalle Palanderin laskut eivät ole sen rinnalla yhtään mitään. Olisi hienoa jos YLE ja MTV3 ymmärtäisivät ottaa ohjelmaansa esimerkiksi maakunnallisia hiihtokilpailuja. Myllylän ja Isometsän palattua kuvioihin katsojia tulisi taatusti enemmän kuin Hockeynightille.
 
Viimeksi muokattu:

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
"Lahdessa muistan, kun yhdeltä mieshiihtäjältämme katkesi suksi vai sauva kesken matkan ja hän joutui jättämään kisansa kesken."

Taisipa tuo mieshiihtäjä katkaista tuon sauvansa itse.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti eagle
Suomen jalkapallomaajoukkueen kustannukset kuitenkaan eivät ole samaa luokkaa, päinvastoin. Taas hiihtäjät ja yleisurheilijat maksetaan suoraan meidän pussista. Valitettavasti siis tuemme tuollaista puuhastelua.

Tästä haluaisin nähdä jotain faktaa. Epäilen, että Palloliitto saa aivan samalla lailla tukea kuin muutkin urheilujärjestöt. Voin olla väärässäkin.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Kullervo
Tästä haluaisin nähdä jotain faktaa. Epäilen, että Palloliitto saa aivan samalla lailla tukea kuin muutkin urheilujärjestöt. Voin olla väärässäkin.

Minä voin tuottaa faktan, eagle oli vähän "metsässä".

Liikuntajärjestöjen valtionavustuksia vuonna 2003:

Suomen Hiihtoliitto: 748.700 €

Suomen Palloliitto: 1.340.000 €

Suomen Jääkiekkoliitto: 900.000 €


Ei futareita ainakaan hiihdon tai lätkän varjolla sorsita.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Viestin lähetti OneBigRed
Suomen Hiihtoliitto: 748.700 €

Ei varmasti sorsitakaan. Ikävää vain on, että tällaista maan mainetta vahingoittavaa pelleilyä tuetaan verovaroilla. Vikahan ei tietenkään ole lajin, vaan sen maineen toiminnallaan pilanneiden ihmisten.
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti eagle
Taas hiihtäjät ja yleisurheilijat maksetaan suoraan meidän pussista. Valitettavasti siis tuemme tuollaista puuhastelua.

Juuri ennen kisojahan televisiossa oli juttua, että hiihtoliiton avustusten osuus 20% budjetista. Eli he hankkivat 80% varoistaan tukijoidensa kautta.
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti OneBigRed
Minä voin tuottaa faktan, eagle oli vähän "metsässä".

Itse asiassa minä tiesin sen jo etukäteen. Tiedot löytävät täältä.

Nämä tiedothan eivät kerro mihin rahat käytetään. Osa menee nuorisotyöhön ym ja vain osa käytetään "huippu"urheilun hyväksi.

Tässä on mielenkiintoista, että monet ovat sitä mieltä hiihtourheilu on läpimätää, mutta samat ihmiset seuraavat sitä innoissaan televisiosta.

Mutta jottei epäselvyyksiä tulisi niin olen edelleen sitä mieltä, että hiihtoliiton johdossa on amatöörejä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös