Uusi sentteri haussa

  • 287 378
  • 790

Maalari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edelleenkään en usko siihen, että em. kolmikosta kukaan lähtisi. Tai jos pakon edessä jostakin olisi jostakin huipusta luovuttava, niin sitten se olisi porukan pienin, eli Kariya. Ja tämäkin vain siksi, että playoffit ovat sellaista vääntämistä ja taistelua, että siellä Pilen ja Allun panos on välttämätön.

Rahaa pitäisi olla vielä senan verran ja vähän ylikin Immosen siirrosta johtuen. Pitää huomioida se, että palkkabudjetissa oli ja on vieläkin rakoa sekä Immosen että Mäntymaan korvaajille. Nyt toinen on Kariyan myötä osaksi täytetty, mutta aivan eri korvauksella kuin mitä Immonen sai. Talouden vuoksi lisää siirtoja ei tarvitse tehdä.
 

sean

Jäsen
Kyllä se vaan niin menee että jos Venäläiset seurat joukun pelaajan suomesta haluavat niin kyllä he sen saavat. Immosen sanoja lainatakseen. Eli en usko enää pätkääkää siihen, että Pihlman täällä loppu kautta pelaa.
 

Mosabacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meneepäs mielenkiintoiseksi. Jos oletetaan, että tiettyjen nimimerkkien kuulopuheet pitävät paikkansa, niin mahdollisen lähtijän nimen suhteen voi tehdä järkevääkin spekulointia.

Minun mielestäni ainoat mahdolliset lähtijät ovat sellaisia, jotka ovat olleet Sm-liigan lisäksi näkyvillä maajoukkuepeleissä. Tähän listaan mahtuu neljä nimeä: Pihlman, Hytönen, Tuppurainen ja Louhivaara. Kaikkien herrojen sopimukset päättyvät ymmärtääkseni tähän kauteen. Viidenneksi herraksi voi nostaa Kariyan.

Toisaalta Wallinheimon ja Immosen lähdön jälkeen on pakko hyväksyä tosiasia, että kuka tahansa voidaan myydä, kun tarjotaan tarpeeksi rahaa. JYPin kassa ei ole pohjaton ja esimerkiksi ensi kautta ajatellen jatkosopimuksiin tarvitaan reilusti pätäkkää. Ja kuten joku ilmaisikin, jos tiedetään lähtöalttius, on parempi myydä kesken kauden.

Jos asiaan lisää ripauksenkaan tunnetta mukaan, Hytösen tai Pihlmanin lähtö olisi hirveä pommi. Tuppuraistakaan en päästäisi ja Louhivaara tuskin kiinnostaa Venäjällä. Kariya on ainoa herra, jonka voisi päästää lähtemään kynsin hampain. Sen jälkeen Virtaselle saattaisi löytyä taas hyökkäävää roolia, jonka kanukki on vienyt.

Joku Venäjän liigaa tarkemmin seuraava voisi heittää listan, jossa todennäköisesti on sentteri, jota on joko tarjottu JYPille tai josta JYP on kiinnostunut. Suuret kiitokset etukäteen.
 

El Guaje

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, Spurs
Jos Pile lähtee, itken. Kariyan lähtöön en usko, sillä tuskin kaveria tänne pelinappulaksi hankittiin. Jos lähtijä on joku tästä puhutusta kolmikosta, niin toivon, että se on Tuppurainen. Sori Allu, ei mitään henkilökohtaista, pelaat loistavaa kautta, mutta jos joku tuosta kolmikosta pitää valita, olisit se sinä.

Pahoin kuitenkin pelkään että lähtijä on Pihlman. Mikäli kyseinen seura olisi Kazan, olisikohan mahdollinen vaihto Pihlman <=> N.Kapanen + euroja taskun pohjille? Tämä siis puhdasta spekulaatiota.

Mutta mikäli Pile lähtee, hävitään ja lujaa. Ellei itse Jarkko Immonen ratsasta vaihdossa takaisin kotiin. Mihinkään jaromirjagriin vaihtoa en hyväksyisi. Miika Lahden takatukka saa tässä seurassa riittää. Kaljut kunniaan.
 

sean

Jäsen
Pihlmanista saadut rahat voisi sijoittaa ensi kauteen ja tehdä hyvät tarjoukset Tapparan ykköskentän jätkille. Ostettiinhan me joskus muinoin myös Kalpan ykköskenttä.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Pihlmanista saadut rahat voisi sijoittaa ensi kauteen ja tehdä hyvät tarjoukset Tapparan ykköskentän jätkille.

Ilmeisesti yhden näistä kohdalla olisi jo myöhäistä, näin kerrotaan.

Mutta ajatustasolla huvittavaa minkälaisen ostovoiman yksikin hyvä diili KHL-joukkueen kanssa saa aikaiseksi. Siis jos taseet on siinä kunnossa että kaiken pystyisi laittamaan suoraan uusiin hankintoihin.
 

sean

Jäsen
Mutta ajatustasolla huvittavaa minkälaisen ostovoiman yksikin hyvä diili KHL-joukkueen kanssa saa aikaiseksi. Siis jos taseet on siinä kunnossa että kaiken pystyisi laittamaan suoraan uusiin hankintoihin.

Ei näitä kannata niin kamalan vakavasti ottaa. Eikai tuossa mistään ostovoimasta ole kyse, jos kerran sopimukset loppuu tähän kauteen. Eihän tuo taida ensimmäinen pelaaja olla ketä ois täältäpäin KHL-lähdössä. Tuskin viimeinenkään Seppäsen tuntien.
 

Siniviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat JYP
Talouden vuoksi lisää siirtoja ei tarvitse tehdä.
Ei varmaan minkään akuutin syyn vuoksi. Mutta Seppänen on vuosikaudet julistanut, että hänen mestaruutensa on positiivinen tilinpäätös. Sellaista ei kaikesta huolimatta tullut viime kaudeltakaan. Tuli toisenlainen mestaruus. Seura on käsittääkseni edelleen myös velkainen, joten kaikki toimenpiteet, jotka parantavat taloudellista tulosta, lienevät Seppäsen työkalupakissa päällimmäisenä urheilullista tulosta romahduttamatta.
 

dead c

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei varmaan minkään akuutin syyn vuoksi. Mutta Seppänen on vuosikaudet julistanut, että hänen mestaruutensa on positiivinen tilinpäätös. Sellaista ei kaikesta huolimatta tullut viime kaudeltakaan.

Mutta eikös sitä ennen ollut pari - kolme kautta voitollisia? Eihän ne voitot isoja olleet mutta plussalle mentiin kuitenkin.

Ja eikös viime kauden tuloksessakin näkynyt jo halliremppa, joka sen suurimman loven aiheutti.

En kyllä usko että kukaan avainmiehistä lähtee. Pilen lähtö tällä kaudella olisi kyllä järkytys.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pile taitaa kyllä olla ainut pelaaja, joka voisi oikeasti kiinnostaa Venäjällä. Toivon kyllä viimeiseen asti, ettei kyseessä olisi tälläinen vaihtokauppa. Pelillisesti JYP vain häviää mikäli Pile on lähtijä, tulisi vaihdossa sitten lähes kuka tahansa. Kuten jo on aiemminkin mainittu, niin sopimus on katkolla eli rahastuksen mahdollisuus on käsillä.

Pihlman on JYPissä täysin omalla tasollaan omassa roolissaan, eikä korvaaja ole saatavilla. Vaikea tilanne.

Ja eikös viime kauden tuloksessakin näkynyt jo halliremppa, joka sen suurimman loven aiheutti.

Nyt kun hallin kapasiteettiakin on saatu myös nostettua, niin ei luulisi tuon pienehkön miinusmerkkisen kauden olevan niin merkittävä asia? Varsinkin, kun edelliset kaudet on ollut ihan ok.
 

Hazlewood

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lähtikö tämä koko Pihlman Venäjälle huhu nyt siitä kun Royal-E mainitsi että JYPin kannattajat saavat mieluisia yllätyksiä samalla yhden hyökkääjän menettäen? Mä en nyt ihan ymmärrä miten se että Pihlman lähtisi olisi mieluinen yllätys, vaikka tilalle tulisi jeesus. Tai sitten Royal-E:llä on varsin kieroutunut käsitys mieluisista yllätyksistä.
 

pkl75

Jäsen
Suosikkijoukkue
JyP, Red Wings
Niin, samaa mieltä kuin edellinen kirjoittaja. Ei se voi (ei saa!!) olla Numero 49, ellei vaihdossa tule Jeesus + Kuningas + Jagr + kauheasti rahaa ;-D

Eikä Antti Virtanen, tunnesyistä, vaikkei olisi tehnyt pistettäkään vielä. Ainoa lajissaan JYP:issä moneen vuoteen. Järkisyyt eri juttu ehkä nyt, mutta ketä kiinnostaa. JYP osannee käyttää Antin hyökkäyspotentiaalin kunhan saadaan oikeat pelimiehet vierelle.

Kariya se tuskin on koska hänen hankinta olisi ollut virhearvio siinä valossa. Hän lienee osa suunniteltua palapeliä. Jos taas joustavuutta olisi, voisi se olla Steve mutta en usko että on.

Hytönen on joukkueen tärkein pelaaja joka pitää koko joukkueen henkisesti koossa ja taistelemassa - out of question.

Tuppurainen (?), Pesonen (??) ja ehkäpä Vänttinen (???) ovat ainoat joiden vaihtamisessa olisi jotain järkeä, ja joku seura ulkomailla voisi olla kiinnostunutkin. Näistä toki uskon ja toivon, että Vänttisen saamme pitää.

Muut hyökkääjät, mukaanlukien Louhivaara, ovat taistelijaosastoa jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan JYP:ille hyviä ja tärkeitä, ja muille vähemmän hyviä saati kiinnostavia.

Voisiko ketään puolustajaa olla lähdössä.

Mieluummin vaan miettisin sitä kuka olisi tulossa JYPpiin.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Rahaa pitäisi olla vielä senan verran ja vähän ylikin Immosen siirrosta johtuen. Pitää huomioida se, että palkkabudjetissa oli ja on vieläkin rakoa sekä Immosen että Mäntymaan korvaajille. Nyt toinen on Kariyan myötä osaksi täytetty, mutta aivan eri korvauksella kuin mitä Immonen sai. Talouden vuoksi lisää siirtoja ei tarvitse tehdä.

Rahaa kyllä on , mutta vaikka Immosesta tulikin hyvät rahat niin ei tässä mitään rikkaita viellä olla. Halliremonttit tällä ja viimekaudella verottanut kassaa, mahdollisesti myös jotain lainoja lyhennetty tai vastaavaa, Kariyan palkaaminen ym.. eli menoja on jonkin verran. Toki sitä kassaa pitäisi olla mutta jos ajatellaan seuraavia kausia niin monella pelaajalla sopimukset katkolla, jos meinataan pitää nykyiset todennäköisesti pelaajabudjetti kasvaa ja jos pelaajia lähtee korvaajia pitää etsiä ja se ei aina ole halpaa.

Kuitenkin JYP pelaa jopa hieman yli resurssien vaikka halli tuottaakin nykyään enemmän rahaa ja sponsoritulot kasvanut. Koska JYP on edelleen keskitason tiimi ja suoranaisesti muita rahoittajia ei ole kuin Jukka Seppäsen lompakko niin noita kauppoja pitää venäjälle(tai muualle kuten Ruotsiin) tehdä. Jos niitä ei nyt tehdä niin todennäköisesti ensikaudella tai myöhemmin pitää tuo tehdä kun imosen rahat tuhlattu , jos tulot ei radikaalisesti nouse tai menot laske.

Varsinkin siis jos kyse on näistä pelaajista joilla sopimus katkolla ja ei tule ensikaudella täälä jatkamaan. Pihlman ja Tuppurainen oikeastaan ne vaihtoehdot. Hytösen arvo joukkueelle lian suuri vaikka saisi kuinka ison rahatukun niin mielellään ei siitä luopuisi vaan lyödään vaikka immosen sopimustakin isompaa summaan pöytään ja jatkosopimusta vähintään 3 kaudeksi. Louhivaarasta tuskin kukaan maksaa nykyistä palkkaa suurempaa summaa eli jos vaihtokauppoja tulossa niin tuskin louhivaarasta kannattaa luopua.

Jos jotain tommoista kauppakikkailua tulossa vaihtoehdot ovat Tuokkola, hytönen, pihlman, tuppurainen , kariya ja mahdollisesti Wallinheimokin käydä johonkin arvottomampaan pelaajaan vaihtokaupaksi vaikka kotimaan markkinoilla. Näistä siis vähiten toivoisi Tuokkolaa ja hytöstä, jos jommasta kummasta joudutaan luopumaan niin korvaajan pitäisi olla samaa tasoa vähintään ja se ei ole helppo tehtävä löytää.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Jos Royal-E:n viestiin tarttuu tarkemmin, hän puhuu mieluisista yllätyksistä. Ja lisää perään että samalla menetetään yksi hyökkääjä.
En minä puhuisi mieluisista yllätyksistä, jos Pihlman tai Hytönen vaihdettaisiin, oli vaihtarina tulossa kuka hyvänsä. Koska jos puhutaan kovemman luokan vaihtarista hyökkääjien osalta, tasan nämä kaksi nimeä ovat sellaisia mitkä voivat esim. KHL:n suuntaan kiinnostaa. Viime kauden Virtasen olisin listaan laittanut, en enää nyt. Ei mitkään Tuppuraiset tai Louhivaarat.

Ja kyllähän tuo vaihtokauppojen määrä on aika vähäinen vielä SM-liigassa, vaikka Vehanen-Tellqvist kauppa tänä vuonna tehtiinkin. Että sikäli pikkasen lähdekritiikkiä esittäisin.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuppurainen on mielestäni todennäköisin kaupattava. Riittävän kiinnostava esim. Venäjän markkinoita ajatellen, ja melko varma lähtijä kauden jälkeen joka tapauksessa. Pihlman on tällä hetkellä liekeissä ja niin tärkeä pelaaja joukkueelle, että on vaikea kuvitella sellaista Pileä koskevaa diiliä joka kääntyisi JYPin kannalta plusmerkkiseksi. Hytönen ja Louhivaara ovat pelaajia jotka eivät ehkä ole tarpeeksi "flashy" saadakseen venäläiset öljyfirmat laittamaan ruplia riviin. J-P:n kaltaisia kahdensuunnan raatajia luulisi löytyvän helpommin ja kapteenin treidaaminen kesken kauden olisi kyllä paha munaus.

Usko Seppäseen on horjumaton, siinä määrin hyviä kauppoja mies on tehnyt. Kariyan hankintakin saa varmasti uutta järkeä kun nähdään millainen sentteri markkinoilta tulee. Nyt Steve on ollut vähän hukassa, vaikka mukavat tehot onkin nakuttanut.

Tuppurainen Venäjälle, Perrin tänne? Kyllä minä voisin tällaiseen vaihtokauppaan myöntyä... Etenkin jos saataisiin mies JYPiin parin vuoden sopparilla.
 
Viimeksi muokattu:

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
En minä puhuisi mieluisista yllätyksistä, jos Pihlman tai Hytönen vaihdettaisiin, oli vaihtarina tulossa kuka hyvänsä. Koska jos puhutaan kovemman luokan vaihtarista hyökkääjien osalta, tasan nämä kaksi nimeä ovat sellaisia mitkä voivat esim. KHL:n suuntaan kiinnostaa. Viime kauden Virtasen olisin listaan laittanut, en enää nyt. Ei mitkään Tuppuraiset tai Louhivaarat.
Edelleenkin jos puhutaan vain tuosta Royal E:n viestistä ja mietitään ihan pelkästään sen perusteella, olen samaa mieltä siitä että ei ole mieluinen yllätys jos jompi kumpi Pihlman tai arvon kapteenimme Hytönen olisi siirron toinen pelaaja. Sen sijaan, kuten Rostislav tuossa ylempänä jo totesi, minäkin olen täysin eri mieltä siitä etteikö Tuppurainen olisi sellainen pelaaja joka kiinnostaisi itäisen naapurimme seurajohtajia. Kyseessä on kuitenkin nopea ja hyvä viimeistelijä. Saman tyylinen pelaaja kuin viime kaudella Kärpissä pelannut ja nyt KHL:ssä uraansa jatkava Toni Koivisto. Kun lisätään tämä oletettu Tuppuraisen halu pelata ulkomailla ensi kaudella, hän saattaisi olla kuitenkin se potentiaalisin pelaaja joka JYPistä siirtyisi muualle. Jos Tuppurainen olisi lähtemässä pois JYPistä ensi kaudeksi, hyväksyisin vaihtokaupan jo nyt. Jos taas tuo oletettu halu ulkomaille ei pitäisi paikkaansa, vaan Tuppurainen haluaisikin jatkaa JYPissä... No sanotaanko etten olisi lainkaan niin innoissani vaihtokaupasta (riippuen tietysti siitä kuka tulisi JYPiin). Tuppurainen on pelannut mielestäni vahvan kauden tähän asti ja on tällä hetkellä joukkueelle tärkeä pelaaja.

Jään siis mielenkiinnolla odottelemaan mitä tuleman pitää. Eihän tässä tarvitse kuitenkaan kuin kolmisen viikkoa suunnilleen odotella. Silloin pitäisi, tuon yhden viestin perusteella, tapahtua jotain virallista.
 

Hele

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä huhu mennee samaan kastiin niiden "Moravec on nähty Hannikaisenkadun Essolla pelaamassa hedelmäpeliä JYPin lippis päässä", "JYPin treeneissä on nähty englantia puhuvat rightin pelaaja numerolla 87" jne. Herättäähän se keskustelua palstalla, mutta lähinnähän tuo on huhun levittäjältä huomion hakua.
 

Fordél

Jäsen
Nämä venakkojen tarjoukset ovat kyllä kaksipiippuisia juttuja. Jos niitä lähdetään aavistuksen syvällisemmin perkaamaan niin voimme miettiä esim. sitä, että mikä SM-liigajoukkueen, tässä tapauksessa JYP:n, toiminnan ensisijainentavoite? Onko se a) voittaa Suomen mestaruus vai b) tehdä osakeyhtiönä mahdollisimman hyvä tulos?

Toki nuo eivät ole toisiaan mitenkään poissulkevia, mutta tällaisissa siirtotapauksissahan niitä joutuu arvottamaan, niin seuran johto kuin fanit. Jos JYPin ensisijaisena tavoitteena on voittaa Suomen mestaruus, ja hakea sitä kautta positiivinen tulos, ei Pihlmanista kannata luopua. Korvaajan täytyisi olla aivan takuuvarma onnistuja (luokkaa Immonen) ja siltikin kauppaan sisältyisi riski.

Toisaalta jos taas halutaan tehdä mahdollisimman hyvä tulos ja sitä kautta hakea mestaruus tulevina vuosina, kannattaa Pihlman myydä. Toisaalta voimme miettiä, että koska se mestaruus kyetään voittamaan, jos aina joulun tienoilla paras pelaaja myydään Venäjälle? Kannattaisiko jossain vaiheessa vain sanoa tyly EI rahatukulle ja hakea mestaruutta nykyisellä joukkueella, joka toimii.

Pahoja ongelmia ja vaikka nämä ovat tavallaan positiivisia ongelmia, en haluaisi olla suomalainen seurajohtaja pohtimassa näitä kuvioita.
 

Jypjyrää:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #44,#82
Sen sijaan, kuten Rostislav tuossa ylempänä jo totesi, minäkin olen täysin eri mieltä siitä etteikö Tuppurainen olisi sellainen pelaaja joka kiinnostaisi itäisen naapurimme seurajohtajia. Kyseessä on kuitenkin nopea ja hyvä viimeistelijä. Saman tyylinen pelaaja kuin viime kaudella Kärpissä pelannut ja nyt KHL:ssä uraansa jatkava Toni Koivisto.

Tuppurainen voi näyttää JYP lasien takaa hyvältä, mutta kyllä KHL karkeloihin Tuppuraisen meriitit ja tilastot ovat aika köykäisiä. Pitää olla aika optimisti jos kuvittelee, että Perrin voitaisiin saada Tuppuraiseen vaihdossa. Pihlmanin tapaisia isokokoisia voimalaitureita ei ole Venäjällä Kanadan lailla omasta takaa pahemmin, joten markkinat löytyy. Seppäsellä luulisi olevan hyvä yhteys Kazaniin Immosen myynnin myötä. Immonen on pelannut Venäjällä hyvin, toisin kuin N.Kapanen ainakin pisteiden valossa. Kapasen soppari loppuu myös tämän kauden jälkeen. Kazanin voisi luulla olevan kiinnostunut saavansa Pihlmanin riveihinsä ja Seppäsen havittelevan kauppaa jossa JYPiin siirtyisi N.Kapanen ja tukku rahaa vaihdossa Pihlmaniin. Mikään mahdottomuushan tämä ei olisi varsinkaan Vehanen->Tellqvist kaupan jälkeen.

Itse kyllä juhlisin kuin mitalia jos Pile siirtyisi vaihdossa N.Kapaseen+ n.1 miljoona euroa. Toki ymmärrän myös niidenkin fanien kannan, että tässäkin tapauksessa JYP häviäisi koska N.Kapanen on aika tusina sentteri ja miljoona on taskurahaa JYPin budjetissa...
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tuppurainen voi näyttää JYP lasien takaa hyvältä, mutta kyllä KHL karkeloihin Tuppuraisen meriitit ja tilastot ovat aika köykäisiä. Pitää olla aika optimisti jos kuvittelee, että Perrin voitaisiin saada Tuppuraiseen vaihdossa.

Aivan turha tosiaan odotella mitään megaluokan tarjouksia Tuppuraisesta ja ylipäätään pitää miestä houkuttelevana kauppatavarana esim. KHL:n suuntaan.

Ja kyllä tämä huhumylly on tästä epämääräisestä huhusta taas paisunut paisumistaan, vaikka mitään nimiä ei alkuperäisessä "huhussa" esitettykään. Todenperäisyyttä tähän kaipailisin edelleen huhun ilmoille heittäneeltä nimimerkiltä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo huhu vaikuttaa niin epämääräiseltä, että siitä tulee helposti "totta", mikäli jotain tapahtuu. Ja jos sitten sentteri tulee, eikä menetetä yhtään hyökkääjää, niin voi hän vai sanoa, että "olinpa melkein oikeassa". Jos taas mitään ei tapahdukaan, niin sitten vain ihmetellään, että jotain meni kuitenkin pieleen, vaikka mitään ei olisi ollut vireilläkään.

Eli huhuun en juurikaan jaksa uskoa, mutta jos sattuu paikkansa pitämään, niin toivottavasti lähdössä ei ole kukaan kovan luokan hyökkääjä. Tuppuraisesta vielä voisin luopua, mutta Pihlman ja Hytönen eivät tule kysymykseenkään. Tuppurainen muuten esitti ihan kelpo otteita EHT:lla aiemmin syksyllä, joten ovathan KHL-pomot voineet hänet sieltä bongata.
 

Bosse

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Diskos
Parikin sentteriä on kiikarissa, toisen sukunimi alkaa K:lla ja toisen P:llä.
Onko toinen vai molemmat tulossa, uskon että parin viikon päästä olemme viisaampia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös