Uudet vahvistukset, nimiä kansalle?

  • 10 968
  • 52

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti aHab

Tilastojen valossa ei kovinkaan lupaava tapaus, mutta mistäs näitä ikinä tietää. Yritystä ainakin näyttää vielä olevan... toisin kuten toisiksi viimeiseksi ajautuneen joukkueen toimitusjohtajalla...

Olin jo vastaamassa tuohon, ennenkuin tajusin notta hittolainen, sähän puhut Saipasta... Tuntuu suorastaan oudolta nousta pahimmasta suosta ja toivottavasti jatkaakin sitä nousua.


Mitä sitten tulee Pellujen hankintoihin, Jämsen on vähän nähty kortti jo käsittääkseni, mutta tuskin mikään huono veto tähän tilanteeseen. Uutista lukiessani ei voinut kuin hihitellä itsekseen, siinä kun kerrottiin Mendelsonin kontaktien olleen avainasemassa tämän jenkin _saamisessa_ Suomeen. Tuon tason kaverit saisivat olla tyytyväisiä, että täällä riittää kiinnostusta... Taino, mistäs sitä tietää, voihan tuo hyväksikin osottautua. AHL-bojot ovat puolustavalle hyökkääjälle itseasiassa ihan ok, mutta nuo NCAA-pisteet ovat suorastaan surkeat. Nämä todella lahjakkaat kiekkoilijat, jotka saattavat ajoittain keikkua NHL:n porteillakin, mutta jotka pelaavat pääasiassa AHL:ssä, kuten Espoossa tuttu Peter Sarno, tuntuvat pelanneen NCAA:ssa ja vastaavissa sarjoissa lähes 2-3 p/peli -tahdilla. Ja silti hekään eivät Suomessa ole olleet muutamaa poikkeusta lukuunottamatta niin ihmeellisiä kavereita.

Mutta mistäs sitä tietää, kai sokea kanakin hyvän joskus löytää.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti aHab
Ensimmäinen AHL-kausi toi näemmä myös ihan ok tehot. Rooli on varmasti ollut melkoisen pieni ja peliaika sen mukainen.

Mies oli ensimmäisellä AHL-kaudellaan olkapäävamman vuoksi sivussa 32 ottelua. Siihen nähden ihan kohtulliset tehot.

Miestä on kuvailtu ainakin kovaksi työn tekijäksi joka antaa joka vaihdossa kaikkensa. Häntä kuvailtiin jollakin sivulla jopa jonkin näkoiseksi fanien suosikiksi ensimmäisellä Philadelpian kaudella. Omasta mielestäni myös valinta NCAA:n parhaaksi puolustavaksi hyökkaajäksi ei ole mikään huhaa-meriitti.

Jostain luin myös, että hän toi voittamisen asenteen Phantomsiin kaudella 01-02. Toivottavasti Lephart tuo saman asenteen mukanaan Lahteen.

Alla olevassa osoitteessa on videoclippi jossa Lephart tekee näppärän AV-maalin Boston Collegen paidassa.
http://www.hockeyeastonline.com/tourney/2001.html
 

pp33

Jäsen
Juuri eilen oli velipojan kanssa juttua, että jos sieltä rapakon takaa pitää jonkinlainen kaveri hommata, niin tulkoon edes jonkinlainen blakesloan, jolla riittää asennetta ja pelinälkää. Itseäni kun on eniten nykyisessä pelikaanipakassa jäänyt harmittamaan tietynlainen välinpitämättömyys ja todellisen asenteen puute. Turhan usein on puolet joukkueesta lopettanut pelaamisen parin maalin tappioasemassa ja peleistä on jäänyt suuhun todella paha maku. Esim. HIFK-pelin jälkeen yksi kaverini ilmoitti, että tappiot vielä menettelevät, mutta häntä ei kiinnosta tulla näitä pelejä katsomaan jos joukkue kerran luovuttaa kesken kaiken.

Siksipä suupieliin nousi pienoinen hymy, kun kuulin uuden miehen olevan Mike Lephart. OK, kyseessä ei todellakaan ole mikään pistetykki ja tuskin hän pystyy omakätisesti otteluja ratkaisemaan. Mutta kyseessä todellakin on tsemppari, joka pelaa täysillä koko ajan. Tai ainakin oli rapakon takana, jossa hänestä tuli nopeasti Phantoms-kannattajien suosikki ja eräänlainen kulttihahmo. Toivottavasti asennetta riittää vielä täälläkin, toisilla kun se tuppaa jäämään sinne isoon maahan. Soveltuvuus täkäläisiin kaukaloihin on tietysti täydellinen kysymysmerkki.

Juhaht:lle suosittelisin ottamaan hieman selvää pohjoisamerikkalaisista kasvattajasarjoista. NCAA ja Kanadan juniorisarjat eroavat toisistaan huimasti. Harvemmin myöskään tehopisteet kertovat mitään tällaisten kakkos-, kolmosketjun duunareiden taidoista tai tasosta, eikä Lephartin NCAA-tilastoja voi hyvällä tahdollakaan surkeiksi haukkua. Ihan samalla tasolla muiden suunnilleen samanikäisten, vastaavassa roolissa pelanneiden ja edelleenkin NHL-paikka kärkkyvien pelaajien kanssa (mm. Andrews, Bala, Collins, Corrinet, Langfeld, Malone, Ortmeyer, Pandolfo).

Sivuhuomiona Boston Collegen joukkue näyttää olleen kaudella 2000-01 todella kovatasoinen.
 

Pantse67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Detroit Red Wings, ManU, UFC
Eräs matemaattinen fakta

Pelicansilla ei valitettavasti ole mitään asiaa Play-Offeihin tänä vuonna. Tämä on matemaattinen tosiasia. Pelejä Pelikaaneilla on jäljellä tasan puolet eli 28. Jotta Pelicans voisi edes teoriassa päätyä 10:lle sijalle taulukossa, olisi sen voitettava 20 näistä 28:sta ottelusta. Sitä ei usko kukaan. Näin ollen uusiin pelaajiin satsaaminen on tässä vaiheessa enää todellakin pelkkää silmänlumetta.
Toinen hauska juttu oli kun luin Helsingin Sanomista, että Kari Jalosta on kaavailtu Pelicansin valmentajaksi. Miksiköhän?
Eihän Jalonen saanut aikaan mitään paremmalla materiaalilla Tepsissäkään! Lykkäsivät vielä Apuvalmentaja Hantta Virran meille Bluesin siunaukseksi! Molemmat mainioita pelimiehiä, mutta kerrassaan kelvottomia valmentajia.

Miettikääpä sitä!
 

Veijo Esso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Arvoisa pantse67

Voipihan se playoff-paikka jäädä tällä kaudella haaveksi, sen verta on penailtu. Mutta ei se paikka vielä ole Bluusereillekkaan kirkossa kuulutettu. Täytyy sillä makkarakunkulla olla hemmetisti sitä hilloa kun teillä on lähes joka vuosi varaa rämpiä. Samoista sarjasijoituksistahan tässä viime vuodet ollaan tapeltu...
Jalosesta sen verran että olisihan se ensimmäinen ammattivalmentaja+entinen pelimies Pirin jälkeen. Johan meillä näitä "työharjoittelijoita" onkin ollut.


Sitähän tässä mietitään jatkuvasti.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Arvoisa pantse67

Viestin lähetti Veijo Esso
Voipihan se playoff-paikka jäädä tällä kaudella haaveksi, sen verta on penailtu. Mutta ei se paikka vielä ole Bluusereillekkaan kirkossa kuulutettu. Täytyy sillä makkarakunkulla olla hemmetisti sitä hilloa kun teillä on lähes joka vuosi varaa rämpiä. Samoista sarjasijoituksistahan tässä viime vuodet ollaan tapeltu...
Jalosesta sen verran että olisihan se ensimmäinen ammattivalmentaja+entinen pelimies Pirin jälkeen. Johan meillä näitä "työharjoittelijoita" onkin ollut.


Sitähän tässä mietitään jatkuvasti.

EI tokiu tuomita muiden joukkueiden kannattajia siitä, että he sanovat totuuden. Lähes varmaa faktaa on, ettei Pelsut mene jatkoon, ja siinä mielessä uusien pelureiden hankkiminen täksi kaudeksi on hyvin pitkälle silmän lumetta ja turhaa rahan haaskausta. Se, että Blues on pelannut surkeasti ei tarkoita sitä, että heidän kannattajat eivät saisi puhua asioista niiden oikeilla nimillä, varsinkin, kun tuossa ei ollut mitään provoa.

Turhaa alkaa kiihkoilemaan tuollaisesta!
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Re: Arvoisa pantse67

Viestin lähetti heki
EI tokiu tuomita muiden joukkueiden kannattajia siitä, että he sanovat totuuden. Lähes varmaa faktaa on, ettei Pelsut mene jatkoon, ja siinä mielessä uusien pelureiden hankkiminen täksi kaudeksi on hyvin pitkälle silmän lumetta ja turhaa rahan haaskausta.

Vaikka pudotuspelipaikka onkin turhan kaukana niin se ei estä taistelemasta pisteista joka pelissä. Minä ainakin odotan, että uusien pelaajien myötä Pelicans taistelee joka ottelussa. Jos se ei kuitenkaan riitä pudotuspelipaikkaan, niin sitten ei.

Olkoon uusien pelaajien hankinta silmänlumetta eli ei, niin minusta on kuitenkin positiivista, että edes yritetään parantaa joukkuetta. Totaalinen luovuttaminen tässä vaiheessa olisi ikävää. Otteluista on vielä puolet jäljellä, joten mitä vaan voi tapahtua. Nyt ei pitäisi ajatella sitä play-off paikkaa, vaan keskittyä nyky hetkeen ja tämän päivän tilanteeseen sekä saada paketti toimimaan paremmin. Minimi tavoitteena on pelin parantamien, jotta Lahdessa nähtäisiin edes yksittäisiä ilon hetkiä vielä tällä kaudella.

Jotta ei menisi ihan off topiciksi niin tuolla olisi pieni maistiainen Mike Lephartista. Mies pistää Tallasin komesti vipuun:
http://www.phantomshockey.com/media_Sights/gameday0203.asp?CalID=1872
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Katsellessa teidän keskutelua, niin tässä taytyy näin ulkopuolisen silmin huomauttaa, että minusta Pelicanssien ongelmat ei ole maalinteossa. Pelicanssilla on helissyt viimeisen kuukauden aikana joka pelissä 3 maalia tai enemmän, jolla on nyky liigassa hankala voittaa. Samaan aikaan oletta myös tehneet pelissä 4 maalia, mutta pisteitä ei tule. Lukko tuossa käänsi suuntaa ja pelaajat totesi puolustuksen tiivistyneen. Tässä mielessä puolustava hyökkäjä on mielestäni hyvä hankinta. Katsellessa Kauppilan +/- -18 kyllä peli on vähän huonosti alaspäin luistanut.

Tuosta playoffpaikasta. Ässillä on nyt 10 voittoa, 6 tasapeliä ja yksi jatkoaika voitto playoff paikkaan. Eli tästä matemaatikalla kauden loputtua pitäisi olla 20 voittoa ja 12 tasapeliä, 2 jatkoaaika voittoa. Tämä tarkoittiaisi Pelicansseilta 16 voittoa, 6 tasapeliä ja 6 tappiota. Pahlta näyttäisi, muttei mahdottomalta. Toisaalta alkukaudesta oli mielestäni erittäin paljon jatkoaika voittoja eli 3 pisteen pelejä. Ne nyt vähentyneet, joten pistemäärä voi olla vähäisempi. Saipan, Ässien ja Jypin suunta on ollut vahvasti alaspäin, joten ei playoff paikka mielestäni mahdoton ole. Blues nappasi jo Saipan esimerkkinä kiinni.
 

PHG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tesla bensakoneella
Matemaatikko

Minkähänlaiseen matematiikkaan nämä teoriat oikein perustuvat? Ei kait sentään kauden loppupisteet = pisteet nyt x 2 ?
 

#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans.
Moni tuntuu olevan sitä mieltä, että uusien pelaajien hankkiminen tässä vaiheessa on turhaa rahan tuhlausta ja pois ensikauden joukkueesta, muuta onko todella näin? onko tehty joku tutkimus siitä, että Lahtelainen kiekko katsoja ei halliin mene jos mahdollisuudet jatkopeleihin on menetetty, siis ei vaikka peli näyttäisi kuinka hyvältä ja voittoja tulisi jatkuvalla syötöllä(joka on täysin mahdollista uusien pelaajien yms. myötä)?

Itse olen ainakin huomannut, että heti kun vähänkin on toiveita paremmasta niin yleisö reagoi heti, esim. kärppä pelissä taisi olla kolmisen tuhatta katsojaa, ja kun siitä väännettiin voitto niin seuraavassa SAIPA pelissä oli 3800 katsojaa, jos kärpille olisi hävitty niin varmasti 1000 katsojaa olisi jäänyt saipa pelistä pois.

Mielestäni on täysin oikein että joukkuetta vahvistetaan tässäkin vaheessa, parempien peliesitysten toivossa ja ainakin katsotaan, että miten lahtelaiset reagoivat tilanteeseen jossa mahdollisuudet play-off peleihin ovat heikot, mutta peli kulkee ja voittoja tulee. Ainakin itse seuraisin kauden loppuun mieluummin näin kuin viimekauden tapaan. Jos nyt peli kulkisi suht. hyvin loppukauden ja yleisöä kävisi vaikka budjetoidun mukaisesti niin siitä olisi helppo jatkaa seuraavalle kaudelle, eikä kausikorttilaisetkaan tutisi itseään petetyiksi.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Viestin lähetti Eisenhower

Lephartista on paha vielä sanoa mitään. Saattaa olla sukka, saattaa olla ihan oikeakin apu. Jokunen vuosi sitten Pelicansia tuli pelastamaan suunnilleen samanlaisilla meriiteillä muuan Brett Lievers.

Ike

PS. Lehdistötiedotteessa sanottiin, että näiden hankintojen jälkeen "Pelicansin hyökkääjistö on tasapainossa". Pääsi nauru.

Lievers olikin loistava hankinta, muistan itsekkin kun naureskelin, kun näin kaverin haastettelun tv:ssa, ujon oloinen käkkäräpää, ei ollut kummoiset tilastotkaan. No hymy hyytyi :)
 

Miguel

Jäsen
Ari Luostarinen aukoo tänään luukkua, se on varmaa, mutta muuten aina niin luotettava Veikkaaja antaa mielenkiintoista infoa. Lehden mukaan viime kauden Mestis-jyrä Miikka Jäske on mahdollisesti siirtymässä Pelicansiin. Lisäksi Ilveksen kerrotaan olevan kiinnostunut Toporowskista.

Saas nähdä, kuinka käy.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Lephartille oli joku keksinyt hallilla "osuvan" lempinimen Def Lephart.. Perusteli sillä, että mies ei tunnu näkevän ja kuulevan mitään...

No sehän oli vain hänen mielipiteensä. :D
 

LäJa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mun mielestä Lephartin aito ja oikea lempinimi on Lepardi! Siks sitä sanottii mun kaveri piireiissä heti kun tieto siirrosta varmistui...

Ja muutenkin Lepardi tuo mieleen leopardin, joka on nopea, ketterä ja ovela.
Onko yhtäläisyyksiä? =D
 

Nortel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Miikka Jäske oli hallilla pelaamassa kiekkoa Pelicansin reeneissä... Ilmeiseti tulossa rinkiin... =)

Että sellasia nimiä...
 

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
Jäske

Hyvin tuo näytti ainakin tilastojen valossa pelanneen. Syöttäjänä siis molempiin Koivusen maaleihin, eikä ensimmäistäkään jäähyminuuttia.

Ehkä nyt ura Liigassa lähtee vauhtiin. Tapparassa se ei sitä tehnyt...
 

gusta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Reipas, Reipas-Lahti, Pelicans
jäske

Toivottavasti kaverin kanssa saataisiin tehtyä pidempi sopimus. Kaverissa on kyllä pontentiaalia "tulla" hyväksi pelaajaksi. Toivoisinkin, että kaverille lyötäisiin 2+2 lätty käteen ja toivottaisiin, että pää kestää vielä sopimuksen jälkeenkin.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: jäske

Viestin lähetti gusta
Toivottavasti kaverin kanssa saataisiin tehtyä pidempi sopimus. Kaverissa on kyllä pontentiaalia "tulla" hyväksi pelaajaksi. Toivoisinkin, että kaverille lyötäisiin 2+2 lätty käteen ja toivottaisiin, että pää kestää vielä sopimuksen jälkeenkin.

No ei nyt yhden ottelun perusteella kannata liikaa innostua. Eiköhän kannata katsoa kaikki kolme ottelua ennenkuin yhtään minkäänlaista sopimusta sorvataan.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Onko arvon lahtelaisilla mitään tietoa Jari Kauppilan asemasta/tilanteesta? Olen kuullut nyt jo muutamalta ei hemmolta, että kaveria oltaisiin viemässä kirvesrintoihin.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin kyllähän se Kosonen jo julkisti, että Kauppila pelaisi Pelicansissa kauden loppuun asti. Uskoakko tuohon sitten, en tiedä.
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hirveätä lukea tälläisiä juttuja meidän uusista ''vahvistuksista'' (tai no, oli tuo ensimmäinen lause hyvä):

''Sen sijaan hyökkääjä Hermanni Vidman palaa Lahdesta. Pelicansin valmennusjohto olisi lukkolaisen pitänyt mielellään, mutta seuran rahatilanne ei anna mahdollisuuksia lisäsatsaukseen.''

Mitä ihmettä me oltaisiin Hermannilla tehty? Täysin turha äijä, mitä itse häneltä pelejä näin. Esim. Julkunen pystyisi varmasti vähintään samaan. Ei lisää jätkiä kolmos/nelosketjuihin, kiitos.

Ainiin, lähde: http://www.ur.fi/artikkeli.phtml?id=7128
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti LaCew
Hirveätä lukea tälläisiä juttuja meidän uusista ''vahvistuksista'' (tai no, oli tuo ensimmäinen lause hyvä):
Mitä ihmettä me oltaisiin Hermannilla tehty? Täysin turha äijä, mitä itse häneltä pelejä näin. Esim. Julkunen pystyisi varmasti vähintään samaan. Ei lisää jätkiä kolmos/nelosketjuihin, kiitos.

No mutta LaCew Pehmohan toteuttaa vain omia prinsiippejään. Eli tasaisen harmaata saamatonta massa halvalla joukkue täyteen. Ei näy valmentajan kompetenssin puute niin selvästi, kun voi syyttää kädettömiä pelaajia.

Tosiasia on, että Pehmosta on ehdottomasti päästävä kauden jälkeen eroon. Tuolla toisaalla ehdotettu valmentaja voisi olla hyvä vaihtoehto, nyt kun Mällikin meni tuonne Saimaan rannalle ja vielä pitkällä sopparilla.
 

zet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Ritari
Menee osittain vähän aiheen ohi, mutta kysytään silti. Jostain luin Jani Keinäsellä olevan vaikeuksia Lahdessa ja olevan siirtymässä pois Lahdesta. Osaako joku vahvistaa tai kumota tätä tietoa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös