Uudet peliasut julkaistu

  • 17 186
  • 64

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Kyllähän tuota perinteistä oranssi-musta-valkoinen -yhdistelmää on fanien toimesta takaisin haikailtu siten, että kotiasussa olisi oranssi päävärinä. Sponsorien takia tuota kuitenkaan tuskin tullaan näkemään.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
sopuli kirjoitti:
Sponsorien takia tuota kuitenkaan tuskin tullaan näkemään.
Meinaat, että Kummilan haamu vielä vaatii yhä sitä sinistä Kerhon paitaan? Vai onko jollain sponsorilla erityinen mieltymys siihen mustaan?
 

d2uce

Jäsen
Pleksi(t) kirjoitti:
Nostellaanpa tätä taas ylös.

Katselin eilen koostetta ECC:n finaalista, ja täytyy myöntää että HPK:n oranssit paidat olivat erittäin tyylikkäät. Kyllä minun mielestä voisi ottaa hyvinkin käyttöön kotoisessa liigassakin, ainakin erottuisi.
Äkkiseltään voisi kuvitella että oranssi ei sovi kentälle mutta väärässä olin, hyvin toimii.

Olihan ne tyylikkäät joo, mutta enemmän mielestäni saisi olla mustaa noissa paidoissa. Ne valkoiset kakkospaidat olivat myös mielestäni hienot "kuvioinnin" puolesta ainakin. Henki sellaista vanhempaa fiilistä. Kaikki typerät kolmiot, nuolet ja muut kotkotukset voisi karsia pois ja tilalle yksinkertaisia ja perinteisiä ratkaisuja.
 

Chello

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Glasgow Celtic
Leon kirjoitti:
Meinaat, että Kummilan haamu vielä vaatii yhä sitä sinistä Kerhon paitaan? Vai onko jollain sponsorilla erityinen mieltymys siihen mustaan?

Sopuli varmaankin tarkoittaa sitä, että kun paidat ovat tuollaiset oranssit, niin eihän siitä mainokset mihinkään näy.

Valkoiset paidat olivat kyllä todella tyylikkäät ja yksinkertaiset. Oransseja täytyy kehua myös.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Pietarin paidat nähneenä alan ehdottomasti vaatia pääsponsorin vaihtoa esim. erääseen lahtelaiseen hitsauslaitevalmistajaan. Olivat ne paidat niin hienot. Kakkospaidat etenkin.

Toki on muistettava sekin, että varmaan monella muullakin väriyhdistelmällä saataisiin hienoja paitoja, jos niitä ei tarvitsisi rahan takia pilkkoa sellaisiksi tilkkutäkeiksi kuin nykyliigassa on tapana.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Laitetaan nyt omakin mielipide tänne noista Pietarin turnauspaidoista :

- Hyvät värit. Oranssi, Musta ja Valkoinen toimii ja oranssi ei mielestäni kyllä ole huono tausta mainoksille. Sehän riippuu siitä miten ne sinne laitetaan ja millä värillä...
- Iso logo ja isot numerot selässä. Tykkään tästäkin. Ja hieman paremmalla mainosten sijoittelulla ja suunnittelulla niillekin jäisi tilaa hartioissa ja paidan helmassa.
- Nauhat kauluksessa. NHL/Old school meininkiä ja peukku ylös tällekin.

Yhteenvetona voisi sanoa että omasta mielestäni kerhon nykyisistäkin paidoista saisi tyylikkäät mutta jos vaihdettaisiin ns. Pietarin malleihin, en näkisi mainoksiakaan isona esteenä. Jos ne on tarpeeksi selkeitä ja isoja, ei sataa pientä mainosta pienellä printillä, niin kyllä ne näkyy. Ja jätetään ne rumat valkoiset laatikot pois sieltä mainoksen taustalta ja ommellaan ne kiinni niin varmasti erottuu melkein jokainen nykyisistäkin mainoksista myös oranssilla pohjalla. Ja mitä olen huomannut muilla joukkueilla, ei firman logo ole kaikissa paidoissa painettuna aina sillä värillä, joka on se virallinen... Eli jos todella haluttaisiin siistit paidat ja että mainokset erottuvat, luulisin olevan mahdollista edes keskustella että Firman X logo joka on oikesti vihreä, painettaisiin oranssiin paitaan mustalla ja valkoiseen vihreällä. Tämä on tietenkin firmakohtaista, mutta kysymällä ei mitään menetä ja pääasiahan kai jokaiselle mainostajalle on kuitenkin se, että mainos erottuu ja näkyy.
 

Jakke Jäyhä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jakub kirjoitti:
Eli jos todella haluttaisiin siistit paidat ja että mainokset erottuvat, luulisin olevan mahdollista edes keskustella että Firman X logo joka on oikesti vihreä, painettaisiin oranssiin paitaan mustalla ja valkoiseen vihreällä. Tämä on tietenkin firmakohtaista, mutta kysymällä ei mitään menetä ja pääasiahan kai jokaiselle mainostajalle on kuitenkin se, että mainos erottuu ja näkyy.
Jos todella haluttaisiin siistit paidat, ei niihin tulisi ollenkaan mainoksia. Vrt. NHL. Ain't gonna happen.

Mutta seuraava siistimis-askel olisi mainoslogojen painaminen suoraan pohjalle kuten Jakub visioikin; pääväri hallitsisi ja logot erottuisivat riittävästi kun vain sponsoritkin ymmärtäisivät hyvän päälle. Nykyisellään jokainen sponssi haluaa logonsa taustalle valkoisen suorakaiteen, että teksti varmasti erottuu. Lopputuloksena hideous-patchwork-for-a-jersey jolla ei oikeasti kelpaa edustaa, mutta joka on sm-liigassa käytäntö.

Olisi sponsoroivan tahonkin eduksi, että sallisi painaa logonsa tyylikkäämmin pohjaan soveltuvalla värillä, vaikkei se olisikaan alkuperäinen väri. Itse ainakin saisin mielikuvan yrityksestä joka seuraa aikaansa (on sitä edellä?) ja älyää jättää erikoisalan asiat niitä taitavien ammattilaisten hoitoon. Toisin kuin nykytilanteen vallitessa mielikuvat kertovat suorakulmiokaavoihin kangistuvista kapitalistikorporaatioista.

PS. Onko meillä tämän alan ammattilaisia?
 

Kana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itse pitäisin paitojen pohjavärin ehdottomasti mustana. Selkeämpi ja jotenkin hillitympi. Mukavampi katsella, vaikka ovatkin nykyisin tilkkutäkkejä mainoksineen. Mutta jos niistä tulisi oranssit samojen mainosten kera... *verbaalioksennus*
 
Etsintäkuulutus:
Onko kellään tallessa yhtään valokuvaa Kerhon 70-vuotis juhlapelistä jossa yksi ketju pelasi 50-luvun historic paidoilla. Pärssinen oli ainakin yksi juhlapaitaa kantaneista. Muistini mukaan oli huikean siisti paita, hieman saman tapainen kuin Pietarissa käytetty vaalea univormu.
 

Em & Em

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK & Mäkiaho
Valokuvaa ei löydy, mutta seinällä roikkuu sellanen oranssipaita millä pelattiin se yksi ottelu Kärppiä vastaan... Samoin löytyy valkoinen ECC-paita... ;)
 

Kgz

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia
musta lokki kirjoitti:
Tuo oli tiedossa, hakusessa olisi kuitenkin valokuva vielä vanhemmasta juhlapaidasta vuodelta 1999, HPK:n 70v juhlaottelusta.

Anyone?

Eikö tuolloin paidoilla pelannut seuraava kentällinen:

Hentunen - Kapanen - Pärssinen
Junkka - ?musta aukko?

Ainoastaan Aki Heino tulee mieleen mutta epäilen suuresti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös