Uudet logot TPS:lle?

  • 117 933
  • 407

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Onhan tätä nähty jo kautta linjan, että yritetään jollain ihme logomuutoksilla tehdä asioista erilaisia.

Joo-o, jos kerran on jotain perinteitä, kuten TPS:llä on, niin miksi niistä pitää väkisin luopua? Tämä on sitä samaa linjaa kuin Destia, Itella, Digia ym. Ihan ihme touhua, ei kaikkea kannattaisi uskoa mitä konsultit sanovat...
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
Todella surullista puuhastelua: en näe tässä logotouhussa yksinkertaisesti mitään järkeä. Ainoa perusteltavissa oleva (joskin halveksuttava) motiivi logon vaihtoon voisi olla esimerkiksi LeKi/Jääsaukko Oy -tyyppinen eeppinen pelleily, jossa yritys osti oman logonsa joukkueen logoksi. TPS:n tapauksessa rahaa ei kuitenkaan ilmeisesti liiku tai ole liikkunut logonvaihtokuviossa muualle kuin logon suunnittelijataholle.

Tulin asiaan liittyen pohtineeksi, mikä mahtaa olla TPS:n ja Louisvillen TPS-varustemerkin nykyinen sopimustilanne. Muistaakseni näiden kesken solmittiin pari vuotta sitten varustetoimituskontrahti, ja varsinkin kolmas logoehdotus, jonka TPS ottaa myös käyttöön uudeksi logoksi, muistuttaa kieltämättä aika paljon TPS-merkin logoa. Kaukaa haettua, mutta voisiko siis sittenkin joku kanadalainen artomerisalo olla tässä perseilyssä aloitteentekijänä?
 
Viimeksi muokattu:

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
HAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!

Teillä on siellä Tepsin toimistossa varmaan Bluesin markkinointipäällikön veli töissä! Noi uudet logot on just sen näkösiä kyhäelmiä joita piirrellään ruutupaperin kulmaan samalla kun kuunnellaan puhelimessa oman Äidin viimeviikon kuulumiset.

Ei jumalauta, mä luulin että vain meillä Espoossa pystytään tällaseen logopesosteluun mutta onnistuu se näköjään Turussakin...

Ei, tosissaan: Toivottavasti teidän toimistolla tullaan tolkkuihin ennenkuin on myöhästä, ei yhden vanhimmista seuroista logoa kertakaikkiaan voi raiskata tollatavalla.

Ja sitte vielä:Nyt äkkiä mainostoimisto vaihtoon ja jotain ammattilaisia tilalle!
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Nyt, kun logot ovat asiallisesti lytätty maanrakoon, olisi minulla vielä muutamia kysymyksiä:

1) Minkälainen mainostoimisto antaa julkaista tuollaisen "äänestäkää te"-kampanjan ihan tuosta vain? Eikö sitä logoa olisi ensin voitu ujuttaa mainoksiin ja vaikka 3. paidaksi (näistä kolmesta kaameasta suosituin) ja pikkuhiljaa.. eivätkö perinteistä ymmärrä?

2) Miksei kukaan edes jaksanut photoshopata paitoja noiden logojen ympärille? Nuo näyttävät surullisen keskeneräisiltä, TODELLA keskeneräisiltä. Sieluttomia, ajatuksettomia ja perinteettömiä (vuosiluvut edes? JOTAIN?)

3) Tämä on oikeastaan se suurin huolenaihe: Miten tämä on voinut mennä TPS:n johdossa läpi? Mainostoimiston kaverit ovat aina vähän irrallaan todellisuudesta, mutta kuka näytti tälle seuran puolesta vihreää valoa? Tuo on niin surkean puolivalmista, että harmittaa oikeasti TPS-fanien vuoksi.

4) uteliaisuudesta kävin katsomassa mainostoimiston sivut. Onko tuo toimisto edes tehnyt ikinä mitään valmiiksi asti?


Jos tällä haetaan yhteisöllisyyttä, niin vähän on kaksijakoinen tunnelma. Toisaalta TPS:n fanit nousevat yhtenä rintamana... TPS:n johtoa (?) vastaan.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Ihme touhua kyllä. TPS:n logo on mielestäni todella tyylikäs, ja nuo uudet ovat todellakin tylsiä ja hengettömiä. Olisivat edes pistäneet pystyyn jonkinlaisen kilpailun aiheen tiimoilta, niin olisi edes aiheesta kiinnostuneet ihmiset päässeet logoa suunnittelemaan.

Toivottavasti logoa ei muuteta, aion kirjoittaa nimeni adressiin, vaikkei TPS suosikkiseurani olekaan!
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Kyllä IFK:n kissalogo oli aikanaan hyvä uudistus. Kilpeähän ei voinut siihen aikaan sopimusteknisistä syistä käyttää ja sitä edelliset paidat olivat tyyliin jotain tällaista. Koffin serpentiinit näyttivät kamalilta paidoissa, eikä logoja oltu ommeltu, vaan painettu. Se tähtikin oli jotenkin ankea, joten siihen verrattuna kissalogo oli askel parempaan suuntaan. Kuten Talviklassikkopaidoista näkee niin tähtikin pitäisi olla nelisakarainen, eikä viisi kuten 90 luvulla oli. Nykyinen kilpi on tietysti vielä parempi logo, mutta aikanaan sitä ei ollut saatavilla ja kissalogo oli siihen paikkaan uudistus oikeaan suuntaan.

HIFK:n kohdalla nimenomaan nuo mainitsemasi sopimustekniset syyt tekivät tilanteesta täysin toisenlaisen kuin nyt Tepsin kohdalla. Käsittääkseni myös nelisakarainen HIFK-tähti oli poissuljettu sopimusteknisistä syistä, mutta halusivat uuden logon liittyvän jollakin lailla seuran perinteeseen ja siksi tähteä hieman muokattiin?

Kissalogo puolestaan liittyi ajan henkeen, sillä samoihin aikoihin Lukko otti kettulogon ja KalPa susilogon. Kettulogo on edelleen käytössä, kissalogo on HIFK:n kakkoslogona ja susilogo hävisi jonnekin. Kissalogoon oli helppo vaihtaa, koska viisisakarainen tähtikin oli varsin tuore tekele. Kyllä minä muistan silti HIFK:n kissalogon parhaiten siitä, miten Jokerikatsomosta irvailtiin "Miau!".

Tepsin kohdalla kyse on pelkästä muutoksesta muutoksen vuoksi ja lapsikin näkee, että varsin lyhyen ajanjakson sisällä edessä olisi vanhan logon palautus. En oikein näe järkeä siitä, että lähdettäisiin säätämään sitä ainoaa osa-aluetta, joka Tepsillä on kunnossa eli logoa. Jos itse saisin päättää, en kajoaisi logoon, mutta selkiyttäisin graafista ilmettä siten, että kotipaita olisi täysmusta ja kakkospaita täysvalkoinen eli kaikki koristeraidat ja vastaavat heittäisin huitsinnevadaan. Valitettavasti talous ei taivu mainoksista luopumiseen.
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:n kannattajana sitä on voinut olla ylpeä seuran perinteistä. Vaikka pallologo onkin seuran alkuperäinen logo, on tuo lehvillä varustettu omasta mielestäni se kaikkein komein seuralogo mitä voi olla. Lehvien poistaminen oli perusteltua, ja samalla seura osoitti tietyllä tavalla tarvittavaa nöyryyttä.

Nyt on sellaiset päättäjät remmissä, jotka vähän välittävät perinteistä. Kunhan vaan saadaan hieman rahastettua, perinteillä ei niin väliä. Jo logon muuttaminen itsessään on täysin älyvapaa idea, mutta nuo logoehdotukset ovat alhaisinta ja halvinta muovikuraa mitä hetken kuvanmuokkaksella voi saada aikaan. Suunnittelijan palkkiosta taitaa käydä maininta Turun Sanomissa, mutta jos noista on oikeasti jotain maksettu, niin ei saatana mitä penailua.

Vielä tämä järjettömyys voidaan perua, mutta TPS:n johdon on viimeistään nyt tultava järkiinsä. Vahinko on tosin jo tapahtunut. TPS on järkyttänyt omat kannattajansa, ja saattanut itsensä naurunalaiseksi tällä tempauksellaan. TPS ei ole hyvissä käsissä, valitettavasti.
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
Liigassa ei montaa joukkuetta ole jotka eivät ole vaihtaneet koskaan tunnustaan ja TPS muistaakseni taitaa kuulua tähän harvinaiseen joukkoon. Muut ovat käsittääkseni Tappara ja Ässät, mutta siihen se sitten jääkin (?) Onhan se aika ikävää jos näiden originaalien tunnustensa pitävien seurojen joukko taas kutistuu yhdellä varsinkin kun TPS:n pallo on ajattoman tyylikäs itsessään, minusta aivan käsittämätön operaatio vaikkei asia minulle nyt kuulukkaan. Allekirjoitan adressin koska käyn itsekin turistireissulla suomen turussa KalPa-otteluita katsomassa ja tottunut tuttuun pallopaitavastustajaan.Maailmassa katoaa aivan liikaa alkuperäisiä asioita ja tämä on kyllä yksi niistä jos saa täältä käsin sanoa.
 

scholl

Jäsen
En kaikkia viestiä lukenut, but mistä noi logoviritykset repäistiin.

Eiköhän se ole helppo parissa minuutissa jonkun graafikon repäistä niitä mistä vain. Mäkihyppääjät yrittivät logokseen jotain kuvapankista hankittua logoa kunnes joutuivat muuttamaan sen. Bluesin uusi logo on suoraan joku fontti jne. Mikä juttu tuo TuTon riverpuhe on, tuleeko Myllysillasta heille uusi logo? Nimihän lienee Turku Burgers, koska Salmela kai nimimuutosta puuhaa.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Bluesin uusi logo on suoraan joku fontti jne.

Älkää nyt todellakaan siellä TPS:ssä muuttako hienoa ja perinteistä logoanne. Noiden ehdotusten mukaiselle linjalle lähteminen voi sitten johtaa samaan paskaan mitä bleg on logojen kanssa tehnyt. Valoja päälle siellä TPS:n toimistolla ja fanit barrikaadeille.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
TPS on järkyttänyt omat kannattajansa, ja saattanut itsensä naurunalaiseksi tällä tempauksellaan.

Sehän tässä pahinta onkin, ettei tuollaisen logomuutoksen jälkeen kehtaisi enää Turun ulkopuolella edes tunnustaa kannattavansa Tepsiä. Kyllä mä voin pää pystyssä sanoa kannattavani Tepsiä, vaikka sarjassa oltaisiin viimeisenä, koska tietynlainen joskus voimakaskin aaltoliike kuuluu urheiluun. Sensijaan uusi logo olisi niin suuri häpeän aihe, että se olisi oikeasti aika kova paikka. Mestikseen putoaminenkin olisi pienempi paha kuin logon vaihtaminen.
 

Titans

Jäsen
Ensin tämä uutinen nauratutti, sitten ihmetytti ja nyt jos tämä tulee toteutumaan surettaa.

Järkyttävä teko TPS:n johdolta jos tälläisen logosähläyksen sallivat, on niin karuja ehdotuksia, että osaisin itsekin tehdä parempia! Toivottavasti tulevat järkiinsä siellä Turun suunnalla...

Tsemppiä Tepsin kannattajille, kyllä muakin hävettäs.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Järkyttävä teko TPS:n johdolta jos tälläisen logosähläyksen sallivat, on niin karuja ehdotuksia, että osaisin itsekin tehdä parempia!

Väsäile parit logot malliksi ja laita tänne meidän ihmeteltäväksi. Ei vie varmasti paljoakaan aikaa kunnon osaajalta. Jäädään odottamaan...
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Edelleen viduttaa niin rankasti että voisin vaikka huomenna lähteä osoittamaan mieltäni ulos kauniiseen kevätsäähän!! Mutta kun en yhden miehen kulkueeseen oikein usko niin toteutetaan edes se kauden avausmatsin uhkaus mitä täällä on esitetty. Paidat jäälle ja ulosmarssi. Toki turkulaisen lätkäkulttuurin tuntien kesä on liian pitkä aika sille että viha kantaisi syksyyn asti!!
 

Migron

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tulin asiaan liittyen pohtineeksi, mikä mahtaa olla TPS:n ja Louisvillen TPS-varustemerkin nykyinen sopimustilanne. Muistaakseni näiden kesken solmittiin pari vuotta sitten varustetoimituskontrahti, ja varsinkin kolmas logoehdotus, jonka TPS ottaa myös käyttöön uudeksi logoksi, muistuttaa kieltämättä aika paljon TPS-merkin logoa. Kaukaa haettua, mutta voisiko siis sittenkin joku kanadalainen artomerisalo olla tässä perseilyssä aloitteentekijänä?

Saa korjata mutta jostain on jäänyt muistikuva että toi varuste-diili purettiin taannoin (en muista koska). Lisäksi saatan muistaa tietysti ihan väärin mutta mielikuva olisi että Torspo toimittaisi Tepsille nykyään ainakin suurimman osan varusteista.
 

Red Tiger #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko huudella nyt vieraaseen halliin. Aivan käsittämätön idea koko logon vaihdos ja vielä karmeammaksi asian tekee umpisurkeat vaihtoehdot. Tässä on taas malliesimerkki suomalaisesta seurajohtamisesta. Kunnon amatöörien puuhastelua! Ei minkäänlaista kunnioitusta TPS:n hienoja ja vahvoja perinteitä kohtaan. Luulin jo, että Lukon johdon sekoilu kettu-logon kanssa olisi ollut pohjanoteeraus mutta ei..

Vaikka näin stadilaisena en mikään Turun ja TPS:n ystävä olekaan, niin tämä on jo niin karmeaa perinteikkään seuran arvon halventamista, että ehdottaisin vahvaa protestia fanien puolesta asiaa vastaan. Piirittäkää toimisto ja älkää ostako yhtään kausikorttia, ennen kuin lupaus vanhan logon säilyttämisestä on tullut.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tepsille ihan sopiva tuo eka logo. En vaan ymmärrä miksei haluta samalla muokata nimeä, nykymallinhaan se olisi tietty Tepsia.
 

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noista logoehdotuksista on sanottu varmaan jo kaikki oleellinen. Ne ovat perseestä. Ei siitä sen enempää.

En myöskään näe mitään syytä logon vaihtamiseen. Pidän siitä lehväslogosta kaikkein eniten, mutta siihen palaaminenkin tuntuisi hölmöltä, kun se on kerran aiemmin vaihdettu pois eikä ole kuitenkaan perinteinen.

Viimeistä logon vaihtoa (2007?) perusteltiin mm. nöyryydellä. Eikös ne kultaiset reunukset olisi voitu vaihtaa vain eri värisiksi, kuten tässä Eurohockeyn sivuilla olevassa logossa?
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
Väsäile parit logot malliksi ja laita tänne meidän ihmeteltäväksi. Ei vie varmasti paljoakaan aikaa kunnon osaajalta. Jäädään odottamaan...

Väsäilin itse aikani kuluksi muutaman hyvinkin yksinkertaisen version (liitteinä), vaikken visuaalisen alan ammattilainen olekaan. Hahmottelin logoa ehdotuksen nro. kolme pohjalta, mutta siten, että logo itsessään on muodoltaan pyöreä. Mielestäni TPS:aan liittyy nimittäin niin vahvasti logon pyöreä muoto, että sen unohtaminen ehdotuksista on anteeksiantamatonta.

Eipä tuo ympyräkään tosin paljoa pelasta...
 

Liitteet

  • Version1.png
    Version1.png
    32,3 KB · kertaa luettu: 1 157
  • Version2.png
    Version2.png
    33,4 KB · kertaa luettu: 1 098

DANSKU

Jäsen
Käsittämätöntä paskaa tämäkin taas. Ehdoton ei tällaisille yläasteen kuvamataidon tunnilla väsätyt logot. Toivon että tämä on vain seuran "paska" läppä ja tämä on ensi viikolla ohi. Miksi vanha pitää vaihtaa jos se on hyvä? Toivottavasti tämä on vain vitsi.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kyllä IFK:n kissalogo oli aikanaan hyvä uudistus.

Noissa on vielä se ero, että kissalogo oli oikeasti tyylikäs. Se näytti jopa jollain tavalla mietityltä, toisin kuin nämä säälittävät ehdotukset.

Jos logo on vaihdon tarpeessa, niin sitten vaihdetaan, oli syy sitten sopimustekninen asia, rumuus vai mikä. Sen sijaan jos korvaavat hommat on noita mitä TPS:n johto on ehdottanut, niin ei jumalauta. Vähän sama homma kuin korvaisi täysin ruostuneen Toyotan vanhalla Ladalla. Ei näin, joko otetaan alle kunnon biili tai vedetään sillä tunnearvoa omaavalla Toyotalla. Turha sitä on vaihtaa teknisesti yhtä huonoon jos tarjolla on yhtä huono tunnearvolla varustettu versio.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Enpä ollut silmiäni uskoa, kun näin vaihtoehdot, jotka ovat toinen toistaan huonompia. Visuaaliselta ilmeeltään suorastaan kammottavia nuo "logot", joista ei edes saa kunnolla selvää.

Kun kerran kannattajille on muka annettu mahdollisuus vaikuuttaa, niin minkä takia vaihtoehtojen joukossa ei ole myös nykyinen, perinteinen TPS-logo? Toivottavasti tämä homma kaatuu omaan järjettömyyteensä, logo on kuitenkin tärkeä palanen osana seuraidentiteettiä ja tepsiläisyyttä, jota aito ja alkuperäinen parhaiten edustaa.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Aika valitettavaa perseilyä tämmöiset logojen vaihtamiset. Esimerkiksi Lukon lukko-logo olisi tosi hieno, mutta sekin mentiin korvaamaan jollain cartoon-henkisellä koiralla ja nyt TPS on sortumassa vielä kammottavampaan perinteisen häpäisyyn.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kun tämä ei ilmeisesti mitään pilaa ollut, niin nyt on TPS-ihmisten aika näyttää voimansa. Oikeasti jokainen kertomaan sinne toimistolle, että kausikortti perutaan, mikäli tämä toteutetaan. Siellä toimistolla kun jokainen käy vuorollaan, niin voisi kuvitella olevan jotain vaikutusta. Muitakin kausikortti-ihmisten lisäksi löytyy, jotka vastustaa tuosta paskaa. NYT KUNNON MIELENOSOITUS. Koko vitun seura pitää hylätä, jos noin idioottimaisia ratkaisuja päästetään läpi. Ei tietenkää lopullisesti hylätä, mutta ei noin idioottimaisia ratkaisuja voi hyväksyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös