Uuden hallituksen uudet kujeet

  • 1 101 135
  • 2 463

Fordél

Jäsen
.. niin "tosi fani" olisi tehnyt.. mutta jostain syystä Vinne haluaa laskea osuuttaan myymällä, itsellen rahaa keräten, ei niin että vain yritys olisi myynyt saaden kaiken rahan...

Tää on musta kummaa kun osa liigajengien faneista on toitottanut kuinka liigakiekkoilussa pelittää yritystoiminnan pelisäännöt. Toisaalta ei haluta, että esim. avoimella liigalla uhataan liigaseurojen toimintaympäristöä. Nyt myös katsotaan vähän huonolla kun osakkeenomistaja haluaa osakkeistaan edes jonkinlaista hintaa.

Oli miten oli niin toivottavasti tästä lähtisi nyt pikku hiljaa hommat järkkääntymään. Voisiko joku asioista tietävä valaista millaisia henkilöitä saimme uuteen hallitukseemme?
 

hoki 60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi ja taitokiekko
Voihan olla että 10 euron osakkeen hinnalla sitoutuu ostamaan mainoksia vaikkapa tuolla 100 eurolla ja tästä esim. puolella maksetaan Vinnien velkoja. Vinnie saisikin kaikista myymällä puolet osuudestaan pois noin 900 000 Euroa ja vielä jäisi osakkeita myöhempää myyntiä varten.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tietystikään kynnyshinta ei saa olla ihan posketon, mutta Ilvekselle menevän rahan on ehdottomasti oltava moninkertainen - ainakin kymmenkertainen - Vinnielle menevään verrattuna.

Jaahas, no mihinkähän se Ilvekselle menevä raha sitten menee jos Ilves on velkaa Vinnielle.

Tähän osaan itsekin vastata: Vincent Manngårdille.
 

Jääkendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Asiahan olisi voitu järjestää niin, ettei Vinnielle mene penniäkään, eli korottamalla osakemäärää rajusti, jolloin kenekään ei tarvitsisi maksaa Vinnelle mitään ja KAIKKI raha menisi Ilvekselle samalla kun Vinnen osuus tippuisi. 250 000 osaketta lisää 10€ hintaan, Vinnen osuus olisi romahtanut ja rahat Ilvekselle...

Nythän kannattaa kuitenkin muistaa, että siellä on muitakin omistajia kuin Vinnie, joten varmaan tässä on saatettu ajatella myös heidän etuaan.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toivottavasti tuo mainossopimuskuvio on rakennettu jotenkin niin, että ostajat sitoutuvat ostamaan mainostilaa Ilvekseltä useina vuosina, jolloin sillä saataisiin varmaa tuloa useana vuonna. Sekään ei siis ole Ilvekseltä pois, jos osa tätä kautta tulevasta tulosta menee suoraan Vinnien velkojen lyhentämiseen. Jos kassa on kuitenkin tyhjä heti ko. kuvion jälkeen, ollaan tilanteessa, jossa joudutaan ottamaan uutta velkaa tästä kaudesta selviytymiseksi.
 

sorbo82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Saamieni tietojen mukaan tuo mainossopimus yhdistettynä osakkeisiin menee niin, että ostaessasi esim. 50 osaketta, sinun tulee ostaa X € arvoinen paketti. Jos taas osakkeita on 100 kpl, on paketti eri hintainen jne.

Näistä sopimuksista tulleet rahat menevät 100% Ilvekselle, eivät Vinnielle. Pääomistaja kuittaa kaupoista ainoastaan tuon 10€ / osake. Mielenkiinnolla odotan, löytyykö ostajia / auttajia joita huhujen mukaan Tampereellakin pitäisi olla jonoksi asti.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Vaikka sopimuksista menevät rahat täysimääräisesti Ilvekselle, menevät ne välillisesti Ilveksen velkojille ennemmin tai myöhemmin.

Mitä sitten? Velat ovat velkoja ja ne pitää maksaa. Jos nyt saatavilla rahoilla pistetään organisaatio vihdoinkin kuntoon ja koko Ilveksen toiminta ammattimaiseksi, niin velatkin pystytään tervehtyneellä toiminnalla maksamaan. Eikö tämä kuitenkin ole ihan normaali kuvio?

Välillisesti siis toki menee osa Vinnielle, mutta välittömästi Ilveksen pelastamiseen. Sitä kai tässä kaikki haluaa, sijoittajia myöden?
 

sorbo82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eli periaatteessa Amerikan setä on yhä edelleen kaiken takana, ja syyttävä sormi voi osoittaa siihen suuntaan, jossei nämä ”miljonäärit” ostakaan osakkeita? Tarkoitus koko hommalla ei liene muuta kuin se, että Vinnie hyötyy maksimaalisesti?

Hiljalleen tuntuu, että vaikka Kummisetä antaisi kaikki osakkeensa veloituksetta pois ja miljoonan päälle, se ei miellyttäisi kaikkia.

Omasta mielestäni on erittäin hyvä, että osakkeen hankkijat sitoutetaan ostamaan Ilvekseltä mainostilaa. Menoja lienee muitakin kuin velat. Mutta kuten sanottua nyt luulisi sijoittajien olevan paikalla rahojensa kanssa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Ilves-foorumilla Mary Mackey kirjoittaa:

"Kokouksessa Vincentin valtakirja oli Jääskeläisellä. Uudet hallituksen jäsenet loistivat poissaolollaan, ainoastaan Nevalainen oli paikalla.

Huhuissa pyörinyttä uutta sijoittajaa ei mainittu sanallakaan, todettin tosin varsinaisessa yhtiökokouksessa päätettävän todennäköisesti annista.

Sijoita ja mainosta-paketista esitettiin materiaalia, joka luvattin toimittaa osakkaille. Eaimerkeistä jäi mieleen yksi, jossa 50 osakkeen oston hnnaksi tuli 10x50 + 6500 euroa eli 7000 euroa. Täatä saisi osakkeen hinnaksi hulppeat 140 euroa. Vincentin osto alle 50% edellyttäisi noin 6000 osakkeen myyntiä,joka maksaisi esellä lasketulla tavalla 140x6000 = 840.000 euroa. Toisin päin laskettuna Ilveksen arvo olisi 62.000x140 =8,7 miljoonaa ja velat päälle."
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo mainossopimuskytkyhän on ainoastaan tapa iskeä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Vinnien omistusta pienemmäksi ja Ilveksen velkoja vähemmäksi. Osakkeen lopullinen hinta on edelleen se sama mitä Vinnie osakkeistaan haluaa. Jos hän olisi myynyt suoraan oikealla hinnalla uudelle omistajalle niin rahat hän olisi toki saanut mutta Ilveksen velat olisivat jääneet edelleen voimaan. Nyt kun myydään osake pilkkahinnalla ja mainossoppari isolla rahalla kylkeen niin raha menee ensin Ilvekselle ja Ilves maksaa sitten velkansa Vinnielle -> Vinnie saa näinkin rahansa mutta nyt myös Ilveksen velat vähenevät.

Tässä kytkykaupassa vielä bonuksena kaikkien muiden osakkeenomistajien osakkeiden arvo nousee koska yhtiön velat pienenevät eikä osakemäärä kasva mihinkään.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jotenkin tämänkin kuvio taas haisee nenään, Vinnie on näet lueskellut fanien laittamaa postia ja päättänyt että Ilves on tärkeä mutta ei niin tärkeä kun ''mun massit''.

Minusta ylittää hyvän maun rajat kytkeä osakeanti johonkin mainossopimuksiin, jolla saadaan konkurssikypsä yritys yhdeksän miljoonan euron arvoiseksi, etenkin kun hallimainonnan arvo lähentelee käytännössä nollaa.

Jos homma menee läpi, Vinnielle menevä raha per osake on luokkaa 70 e, joten ei tässä mikään ole sen osalta muuttunut. Tai no, jos tämä venyy kesään niin osakeanti voi koskea Mestis seuraa.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos homma menee läpi, Vinnielle menevä raha per osake on luokkaa 70 e, joten ei tässä mikään ole sen osalta muuttunut. Tai no, jos tämä venyy kesään niin osakeanti voi koskea Mestis seuraa.

Osake on kuitenkin nyt halvempi kuin edellisen eronneen hallituksen ehdottama. Olisiko parempi, että samaa pakettia tarjottaisiin vanhalla 70€/osake + kallis mainospaketti kylkeen? Ilves on edelleen tolkuttomat summat velkaa Manngardille ja ison siivun myös Meskaselle. Lähes kaikki Vinnien vuosien saatossa sijoittamat rahat on kirjattu pääomalainaksi ja ne on maksettava ajan saatossa takaisin.

Sijoittajat pitää vain vakuuttaa, että noita lainoja lyhennellään sitten tulevaisuuden positiivisista tilinpäätöksistä ja rahat menevät ensisijaisesti toiminnan vahvistamiseen.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ilves on edelleen tolkuttomat summat velkaa Manngardille .

No Mangard näyttää esimerkkiä ja allekirjoittaa sponssisopimuksen Ilveksen kanssa jossa tuon velan määrä vaikkapa puoliintuu. Myös esimerkin voimalla voi johtaa... Tai niin "the bigges Ilves fan" tekisi.. Vinnie ei.

Edelleen... Mangardin osuutta pitäsi laskea osakemäärää kasvattamalla. Jos jollain pienomistajalla on joku oma intressi tässä, niin voi voi, yrityksen arvo on nyt vaan romahtanut, eikä siitä mitään saa.


OmanEdunTavoitelijoiden klubi on kokoontunut Vinnien johdolla tämmösen puljauksen kasaamaan, eihän tota muuna oikein voi nähdä, jos halutaan 140e/ osake rahaa sisään.. siis olemassaoleva osake, eli Vinnien osake.

Eipä taida innokkaita olla jonossa tässäKÄÄN kuviossa, ja samaan aikaan joukkue tappelee olemassaolostaan loukkaantumiskierteessä.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olisiko parempi, että samaa pakettia tarjottaisiin vanhalla 70€/osake + kallis mainospaketti kylkeen?

No ei. Osake pitäisi arvottaa käyvän arvon mukaan, joka on Ilveksen osalta
liigalisenssi. Tästä tulisi osakekohtaiseksi hinnaksi noin 26 e, jos seura olisi velaton.

Okei, pelaajasopimuksille voidaan laskea joku arvo, mutta niistä aiheutuu myöskin kuluja ja sopimukset ovat pääsääntöisesti lyhyitä joten niidenkin arvo on lähellä nollaa.

Mielestäni Vinnien pitäisi nyt tehdä miehen teko ja repiä nuo pääomalainat, koska ne johtuvat Vinnien omista surkeista päätöksistä eikä niitä voida jälkikäteen maksattaa muilla. Pääomistajalla on pääomistajan vastuu.

Nyt punnitaan kuinka pitkä on sijoittajien muisti, edellisen kerran kuumaa ilmaa myytiin kovaan hintaan reilu kymmenen vuotta sitten.

Uncle Vin, this is not the Finnish, this is the END.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
No ei. Osake pitäisi arvottaa käyvän arvon mukaan, joka on Ilveksen osalta
liigalisenssi. Tästä tulisi osakekohtaiseksi hinnaksi noin 26 e, jos seura olisi velaton.

Noh, ei se ihan noinkaan mene. Vaikka Ilvestä on vuosikaudet johdettu päin persettä, ja joukkue on viiksikarvoja myöten veloissa, on Ilveksen brändillä kuitenkin edelleen sen verran potentiaalia että osakkeen arvon mitoittaminen ei ole ihan niin yksinkertaista.

Hieman sama tilanne kuin Nokialla, jonka osakkeen arvo on pitkälti heikon johtamisen ja huonojen päätösten takia tällä hetkellä alhaalla, mutta jo pelkkä kamerateknologia takaisi sen räjähdysmäisen nousun jos markkinoille hiipisi myyntihuhuja (okei, ei Ilveksellä IHAN yhtä vahva brändi ole, mutta se ei ollut pointti).
 

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Edelleen... Mangardin osuutta pitäsi laskea osakemäärää kasvattamalla. Jos jollain pienomistajalla on joku oma intressi tässä, niin voi voi, yrityksen arvo on nyt vaan romahtanut, eikä siitä mitään saa.


OmanEdunTavoitelijoiden klubi on kokoontunut Vinnien johdolla tämmösen puljauksen kasaamaan, eihän tota muuna oikein voi nähdä, jos halutaan 140e/ osake rahaa sisään.. siis olemassaoleva osake, eli Vinnien osake.

Eipä taida innokkaita olla jonossa tässäKÄÄN kuviossa, ja samaan aikaan joukkue tappelee olemassaolostaan loukkaantumiskierteessä.

Tuota osakemäärän kasvattamistahan yritetettiin edellisessä osakeannissa ja puihin meni. Vaikka tämä olisi osaltaan johtunut Vinniestä itsestään, niin kyllä tässä mielestäni on tällä kertaa ihan järkevää lähteä vähän eri taktiikalla liikenteeseen.

Tämä tämänkertainen mallihan on toteutuessaan hyvä. Joku kovemman asiantuntemuksen omaava voi sanoa tarkemmin kuinka hyvä. Toki toteutus on jälleen kysymysmerkki, mutta tästä Ilves-Hockey Oy:n toiminnan ennustamisen mahdottomuudesta ja siihen liittyvistä syistä johtuen on myös mielestäni tässä vaiheessa lauseiden 'miten homma olisi pitänyt tehdä' esittäminen hitusen turhaa.

Katsellaan ja odotellaan positiivisin mielin (samoin kuin kesällä...)
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tuota osakemäärän kasvattamistahan yritetettiin edellisessä osakeannissa ja puihin meni.

Myydään Vinnien osakkeita sen sijaan että yritys myisi, jolloin KAIKKI raha menisi Ilvekselle. 10e osake ja 250 000 osaketta myyntiin ilman merkintäehtoja ja päävelkojien ja Ilves Hockey Oy.n välinen lainalyhennysopimus seuraavalle 10 vuodelle allekirjoitettuna vakuutena, ettei osakerahat siirry heti kokonaisuudessaan pois toiminnasta.

ei toi nyt ton vaikeampaa olisi, mutta Vinniellä tuntuu olevan halu saada rahaa itselleen nopeasti.

.. pettymys on päälimmäinen fiilisi tässä, varsinkin jos se Nevalainen toisaan on lohkaissut "urheilullinen menestys ei nyt ole prioriteetti numero yksi"

Pitäsi olla, koska siitä lähtee tän bisneksen koko olemassaolo ja toiminta. Vaikka kuinka kiikuttas konkan partaalla, niin ilman tuotetta ei ole mitään mitä myydä eikä näin tuloja sisään. Tuote on se joukkue ja sen urheilullinen menestys.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Myydään Vinnien osakkeita sen sijaan että yritys myisi, jolloin KAIKKI raha menisi Ilvekselle. 10e osake ja 250 000 osaketta myyntiin ilman merkintäehtoja ja päävelkojien ja Ilves Hockey Oy.n välinen lainalyhennysopimus seuraavalle 10 vuodelle allekirjoitettuna vakuutena, ettei osakerahat siirry heti kokonaisuudessaan pois toiminnasta.
Yritys ei voi tuollaisia osakeanteja järjestää ilman omistajien hyväksyntää.

Meinaatko että Vinnien pitäisi tuosta noin vaan luopua valtaosasta osuudestaan Ilveksessä ilmaiseksi? Sitähän tuo käytännössä tarkoittaisi. Vinniellä on nyt se 58 % eli n. 36000 osaketta. Tuon sinun kuviosi jälkeen Vinniellä olisi edelleen 36000 osaketta mutta kokonaismäärä olisikin entisen 62000 sijaan 312000 osaketta ja Manngardin osuus siten n. 11,5 %.

Unohdappa kuule koko juttu. Eiköhän se ole tullut jo kohtuullisen selväksi että Manngard ei ilmaiseksi Ilveksestä luovu, kuten ei kukaan muukaan tervejärkinen tekisi. Vincent-boy on varmasti halukas luopumaan omistuksistaan mutta se vaatii rahaa! Ei tässä maailmassa juuri ilmaisia lounaita ole.

Sama asia kun minä vaatisin sinua luovuttamaan autosi ilmaiseksi vaikkapa minulle. Suostuisitko (en tosin tiedä omistatko autoa)?
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Niin ei kai kukaan oikeasti luule, että kukaan ostaa noilla ehdoilla Manngardilta osakkeita? Nyt asiat oikeasti huonosti. Hallitukseen valittiin ihmisiä, jotka ovat vuosikaudet nuoleneet puuhapete Jääskeläisen kanssa Manngardin persettä, vailla mitään tolkkua ja halua tehdä Ilveksen hyväksi yhtään mitään.

Tämä uusin ehdotus on pelkkää showta, tän porukan todellinen agenda selvinnee vasta joskus tulevaisuudessa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Yritys ei voi tuollaisia osakeanteja järjestää ilman omistajien hyväksyntää.

Ei tietenkään voi, ja Vinne voi enemmistöllään estää kaikki päätökset. Kyse on vain ja ainoastaan siitä, mitä Vinnie haluaa.

Rahaa, vai "the biggest Ilves fan" Ilveksen menestystä. Jälkimmäisestä mies puhuu, ensimmäistä toimillaan tavoittelee.



Meinaatko että Vinnien pitäisi tuosta noin vaan luopua valtaosasta osuudestaan Ilveksessä ilmaiseksi?

Ilmaiseksi? No jos haluaa sitä menestystä niin joko panostaa itse, tai antaa muiden panostaa. Omia virheitäänhän makselee. Ja niitäkö pitäisi muiden maksaa? Firman arvon ollessa olematon siitä pitäsi myydessä saada oma sijotukset pois? Sellasta se sijotaminen on, joskus onnistuu, joskus ei ja rahat menee.


Ja on paljon tuottoisampaa omistaa pieni siivu arvokkaasta yhtiötä kuin 60% täysin arvottomasta yhtiöstä.

Kyse on siitä, mitä Vinnie haluaa? Rahaa vai menestystä?

Teot puhuvat sen puolesta, että rahaa.. erikoinen miljardööri, jolle milli kaks on niin tärkeitä, että sen takia torppaa kaikki uudistukset.. tai sitten miehellä on eläkerahat loppu.. tai joku paikallinen PölhöKustaa uskottelee Vinnien eduksi jotain muuta... Kukaan ei tiedä, ja vain Vinnie voi päättää asioista. Yksin.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin ei kai kukaan oikeasti luule, että kukaan ostaa noilla ehdoilla Manngardilta osakkeita? Nyt asiat oikeasti huonosti. Hallitukseen valittiin ihmisiä, jotka ovat vuosikaudet nuoleneet puuhapete Jääskeläisen kanssa Manngardin persettä, vailla mitään tolkkua ja halua tehdä Ilveksen hyväksi yhtään mitään.
Onko tuo kummakaan. Kukaan tervejärkinen ei Ilveksen hallitukseen edes lähtisi ja Manngardin piti pääomistajana kasata pikaisesti jonkinnäköinen hallitus edes malliksi. Aika luonnollista tällöin on että valitut ovat Manngardin lähipiiriä.

Viihteellistähän tätä on seurata näin puoluettomasta näkökulmasta. Koko keissistä puuttuu suunnilleen enää se konkurssi. Eiköhän se sieltä tule kunhan aikaa kuluu. Toivotaan ihan vaan muiden liigajengien puolesta ettei se tule sentään kauden aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös