Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 925 085
  • 5 077

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Pointtini olikin todeta Cecil Peoplesin kommenttiin, että onhan noita alapotkuilla lopetuksia nähty muissa sarjoissa ts. kyllä niillä pystyy matsin lopettamaan. UFC:n titteliottelujen 5 x 5 min. ei vain ole nähtävästi oikea paikka alapotkuille. Passiivista pönöttelyä vaikka sitten mieluummin?

Pystyy toki, mutta tosiaan harvemmin näkee, että huippuottelijan jalat potkittaisiin alta täysin ja siinä mielessä tuo Cecilin pointti oli ihan ok. Ja tiedä, vaikka tuo olisi ihan virallisissa "how to score a mma match 101" säätökirjoissakin :)
Tai sitten jokainen soveltaa mielivaltaisesti sääntöjä ilman päätä ja häntää. Tiedä sitten.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Noo joo, olipa huono eventti.

Minusta UFC104 oli kokonaisuutena mainio. Machidan voitto toki jätti pahan maun suuhun, mutta oli mukava nähdä ettei Machida ole mikään koskematon kaveri.

Muissa otteluissa nähtiinki sitten hyviä vääntöjä ja komeita lukotuksia ja tyrmäyksiä. Cainilta aivan huikeaa dominointia. Harmi että Mazzegatti oli taas sekoilemassa ihmeellisine lopetuksineen, mutta eipähän sillä ollut tuossa ottelussa todennäköisesti suurta merkitystä. Näytti siltä että Rothwell oli nousemassa jaloilleen, mutta ehkä Cain vain odotti hetkeä jolloin miehen polvi irtoaa lattiasta ja olisi vetänyt miestä sillä sekunnilla polvella naamatauluun.

Raskassarja näyttää kyllä koko ajan mielenkiintoisemmalta. Cain, Lesnar, Dos Santos, Nog jne. Olisi kyllä huikeaa nähdä Fedor ottamassa mittaa näistä kavereista 2-3 kertaa vuodessa :(
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä olisin haukkunut Mazzagattin liian myöhäisestä lopetuksesta; Mazzagatti ei ollut selvästi hajulla, mitä ekan erän lopulla tapahtui. Ainakin Rothwell näytti olevan taju kankaalla loppusekuntien myllytyksessä, mutta ilmeisesti käden reaktionomainen liike vissiin sitten hämäsi. Olihan tuossa matsissa kyllä myös Rothwellin kulmaukselta melkomoista touhua pistää ukko toiseen erään enää tapettavaksi, kun vähänkään katsoo, miten pahasti jyrän alle Big Ben jo ensimmäisessä erässä jäi.

Itse oli näkevinäni, että Mazzagatti oli kyykistyneenä lähes koko tauon Rothwellin kulmauksessa ja seurasi miehen tilaa. Ilmeisesti teki johtopäätöksen, että jos 2. erässä painavia iskuja alkaa satelemaan, niin pistetään pillit pussiin. Olen itsekin sitä mieltä, että tuo kohta oli väärä keskeytykselle. Luultavasti Mazzagatti oli vain sen verran vakuuttunut Rothwellin saamien iskujen vahingollisuudesta, että refleksinä lähti keskeyttämään, kun näin oli jo mielessään päättänyt.

UFC 104 oli kaikkiaan ihan viihdyttävä tapahtuma. Mielenkiintoista oli seurata Josh Neerin puolustusotteita erikoisessa ottelussa Tibauta vastaan. Ihmeellisen heikkoa mattotyöskentelyä Tibaulta vaikka Neer puolustikin erinomaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Nyt tuli vihdoin katsottua uusintana Machida vs Shogun ja täytyypä myöntää, että kieltämättä aika paljon vaikutelma muuttui. Katsoin nimittäin ottelun ilman selostusta ja tein samalla omaa tukkimiehen kirjanpitoani molempien osumista päähän, ylävartaloon ja jalkoihin. Tämän perusteella olen nyt itsekin sitä mieltä, että ottelu meni 3-2 Machidalle ja niin että 3 ekaa erää menivät Lyotolle ja 2 viimeistä niukasti Shogunille. Myös ensimmäinen erä oli tasainen, Shogunilla oli enemmän osumia, mutta ylävartalo-osumat menivät selvästi Machidalle, joten se ratkaisi.

Paljon jäi ensimmäiseltä kerralta näkemättä/rekisteröimättä Machidan polvipotkuja vartaloon Roganin ölistessä joka ainut kerta, kun Shogun osui sääreen tai reiteen. Etenkin kolmessa ensimmäisessä erässä Machida sai muutaman kerran potkaistua Shogunia kylkeen jälkimmäisen kontratessa jalkoihin kohdistuneella potkulla.

Matsi oli mielestäni edelleenkin todella tasaväkinen, mutta ymmärrän nyt paremmin tuomareiden ratkaisun.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
...

Matsi oli mielestäni edelleenkin todella tasaväkinen, mutta ymmärrän nyt paremmin tuomareiden ratkaisun.

Jees hyvä, että mun itkut Roganista sai edes yhden jatkislaisen kattoon matsin uusiks Rogan-filtterin kera :)

Tuosta Cain vs. Big Ben matsista vielä sen verta, että kyllähän Mazzegatti selvästi istui siellä Rothwellin nurkassa tauolla ja huomautti, että jos vastaavanlainen turpiinotto jatkuu tulee myös matsi loppumaan. Eli eihän tuo lopetus nyt ihan täysin puskista tullut, mutta silti voi spekuloida loputtomiin oliko tuo nyt ihan oikeutettua lopettaa tuossa vaiheessa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
TUF10:n seitsemäs jakso katsottu ja yksi ensimmäisen kierroksen matsi enää jäljellä.

Yllättäen Rashad valitsikin Matt Mitrionen vastustajaksi Scott Junkin eikä "Big Baby" Marcusta. Mitrionen ja Junkin välinen ottelu alkoi lupaavasti kun Junk kävi päälle mutta Mitrione pystyi ainakin kaksi kertaa peräkkäin torjumaan Junkin potkun ottamalla jalasta kiinni ja lataamalla samantien nyrkillä tauluun siten että Junk putosi mattoon. Tuon toisen kerran jälkeen, kun Mitrione pääsi vielä myllyttämään kunnolla ja sai Junkin taas kerran mattoon, Mitrionella olisi ollut paikka lopettaa matsi siihen paikkaan käymällä vähän aggressiivisemmin päälle. Mutta jostain syystä Mitrione päätti antaa Junkin nousta ylös (ilmeisesti pelkäsi että Junk on niin vahva matossa) ja se tilaisuus valui siihen. Sitten Mitrionelta petti kunto ihan täysin ja Junk pääsi erän lopussa mukaan matsiin ja sai muutaman hyvän iskun perille.

Toinen erä olikin sitten pelkkää väsynyttä tönimistä kun molemmat oli aivan puhki. Iskut jäivät pelkäksi huitomiseksi ja läpsimiseksi ja molemmat oli ihan lopussa. Pistevoitto kuitenkin Mitrionelle ja mielestäni ihan oikea päätös.

Rashadin joukkueelle jo siis seitsemäs voitto seitsemästä ottelusta ja alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä että Rashad vie tämän ihan puhtaasti. Hän tekee todella hyvää työtä ottelijoidensa valmentamisessa, taktiikassa ja ennen kaikkea henkisessä valmistamisessa. Rampage sen sijaan on tehnyt itsestään aivan pellen tässä ohjelmassa. Keskittyy ihan vääriin asioihin, on epäonnistunut oikeastaan kaikessa, ja on saanut itsensä näyttämään ihan täydeltä mulkulta. Ei ihme ettei enää halunnut lähteä haastamaan Rashadia vaan siirtyy näyttelemään ja lopettaa MMA-uransa.

Wes Sims on kyllä myös sellainen kaveri joka pitäisi heittää jo vittuun tuosta ohjelmasta. Hänhän hävisi jo ottelunsa niin upottaisivat tuon vitun ylikokoiseksi kasvaneen Haley Joel Osmentin vaikka siihen uima-altaaseen. Varmasti yksi maailman ärsyttävimmistä jätkistä tuo Sims!

Ensi viikolla siis matsina Marcus Jones vs. Mike Wessel. Eli aikamoinen David vs. Goljat -matsi noin ottelijoiden kokoa kun katsoo. Tuota Jonesia olen pitänyt koko ajan sellaisena joka saattaa yllättää ja "Big Baby" saattaakin olla se joka tuon Rashadin puhtaan 8-0 -voiton estää. Mike Wesselistä en tiedä oikeastaan mitään kun on ollut koko ajan vähän taustalla ohjelmassa, mutta ilmeisesti kuitenkin ihan suht' kovasta kaverista pitäisi olla kysymys.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TUF10:n seitsemäs jakso katsottu ja yksi ensimmäisen kierroksen matsi enää jäljellä.

Oli kyllä taas melko surkuhupaisa matsi, minkä toisaalta ymmärtää. Isojen miesten kuntopohja ei kuitenkaan ollut edes sillä tasolla kuin olisin odottanut. Mitrione vei ansaitusti pisteillä ja Rashadin voittoputki sai jatkoa. Vittu että teki gutaa nähdä Rampagen jälleen kerran menettävän totaalisesti hermonsa. Noh, ainakin ovi sai kyytiä, vaikka äijän joukkue ottaakin kerta kerran jälkeen turpaansa.

Big babyn voittoon uskon tuossa viimeisessä matsissa, osin siksi, että kaveriporukkaveikkaukseni Rashadin tiimin 7-1 voitosta alkuerissä osuisi näin kohdalleen. Ei tosin haittaisi, vaikka Wessel painaisi Marcusta pataan, koska silloin Rampagen kyvyttömyys valmentajana saisi viimeisen sinetin, jos se sellaista sitten edes vaatisi. Onhan mies myöntänyt itsekin, että koutsaaminen ei ole hänen juttunsa, mutta olisi sitten jättänyt lähtemättä koko touhuun. Luulin, että Ken Shamrock olisi ollut paskin valmentaja tämän sarjan historiassa, mutta olin totaalisen väärässä. Rampagella pää paukkuu kiitettävästi, mutta mihinkään muuhun ei miehestä ole.

Big Countryhan tulee tämän kauden viemään, mutta katsotaan nyt kuitenkin loppuun asti. Seuraavaan tuotantokauteen toivoisin taas sellaisia äijiä, joilla kunto kestää ja "cardio" on kunnossa. Isot miehet lyövät kovaa, mutta silti, tuo käsien roikottaminen ja suu auki puhaltaminen jo parin minuutin jälkeen ovat surkeaa katsottavaa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onhan mies myöntänyt itsekin, että koutsaaminen ei ole hänen juttunsa, mutta olisi sitten jättänyt lähtemättä koko touhuun.

Niin, tai edes valinnut apuvalmentajikseen osaavia miehiä Tiki Ghosnin kaltaisten keskinkertaisuuksien sijaan. Ghosn on, ihan kuten Rampage itse, keskittynyt liikaa kaikkiin epäolennaisuuksiin valmentamisen sijaan. Rashad sen sijaan on paitsi itse hyvä valmentaja niin valinnut myöskin apulaisensa hyvin, siten että he pystyvät auttamaan ottelijoitaan ja kehittämään heitä. Rashad on tehnyt minusta todella hyvää työtä kaikin puolin.

Huvittava kohtaus uusimmassa jaksossa oli kun Rampagella ja Rashadilla oli taas tuttuun tapaan väittely käynnissä ja Rampage myönsi itsekin tuossa että ei ole mikään valmentaja. Sitten sanoi että on siksi valinnut osaavat apulaisvalmentajat ja he tekevät erittäin hyvää työtä. Ja kun kysyi sen jälkeen vahvistusta vielä omalta joukkueeltaan tälle väitteellen niin kaikki joukkueen jäsenet suurin piirtein katseli varpaitaan ja yksi taisi huutaa sieltä että "joo", todennäköisesti lähinnä säälistä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Voihan hevoisen viulu! Silva vs Belfort peruuntuu UFC 108:sta ja...

Yllättäen Silvalle tulikin kova kiire käsileikkaukseen, kun vastaan olisi tulossa Belfort eikä joku vähemmän vaarallinen vastus tyyliä Henderson/Marquardt/whoever... Onneksi ensi lauantaina on Fedja-sedän matsi, niin se onpi oikein mukavaa vaihtelua tähän UFC:n showpainiin, jollaiseksi homma tuntuu Machida vs. Ruan myötä ja vanavedessä menneen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Boston Bruins
Yllättäen Silvalle tulikin kova kiire käsileikkaukseen, kun vastaan olisi tulossa Belfort eikä joku vähemmän vaarallinen vastus tyyliä Henderson/Marquardt/whoever... Onneksi ensi lauantaina on Fedja-sedän matsi, niin se onpi oikein mukavaa vaihtelua tähän UFC:n showpainiin, jollaiseksi homma tuntuu Machida vs. Ruan myötä ja vanavedessä menneen.

Sanoppa muuta. Itsekin olen fanittanut Fedoria jo useamman vuoden ajan. Totta myös turiset tuolla showpaini kommentilla. Itsehän toivon, että Fedor vetää Rogerssia päihin oikein kunnolla, että Dana White katkaisee päästään verisuonen. Herra on kuitenkin mokannut jo kahdesti mahdollisuuden allekirjoittaa Fedorin kanssa UFC-sopimuksen ja suoltanut järkyttävää "Fedor is overrated" paskaa suustaan kun bisnes ei ole mennyt mielen mukaan.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Onhan se sääli, että Fedoria ei ole syystä ja toisesta UFC:hen vieläkään saatu signattua. Sääli senkin takia, että nyt hän kohtaa Buck Rogerseja yms teuraita milloin minkäkin organisaation riveissä. Ja äijä kuitenkin on ottelija parhaassa iässään, joten olisi mielenkiintoista nähdä Emilianenko ottamassa mittaa vaikkapa Brock Lesnarin kanssa. Mutta niin kauan kuin päät pysyvät rektaalissa molemmilla osapuolilla, joudumme katselemaan, kun Fedor pieksee b-luokan suuruuksia.

Ei ole tarkoitus sen enempää Rogersia tai muita Strikeforcen tyyppejä dissata, mutta ei tuo SF:n raskaan sarjan taso kyllä häikäise.
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yllättäen Silvalle tulikin kova kiire käsileikkaukseen, kun vastaan olisi tulossa Belfort eikä joku vähemmän vaarallinen vastus tyyliä Henderson/Marquardt/whoever... Onneksi ensi lauantaina on Fedja-sedän matsi, niin se onpi oikein mukavaa vaihtelua tähän UFC:n showpainiin, jollaiseksi homma tuntuu Machida vs. Ruan myötä ja vanavedessä menneen.


Silvan käsileikkauksestahan on jo puhuttu pitkään, tiedä häntä, oliko sitä pakko juuri nyt tehdä, mutta eipä taida vaikuttaa asiaan, seuraavaksi kohtaa Belfortin jokatapauksessa...
Fedja-sedän matsia tässä itsekkin odottelee, mutta tässä tapauksessa tuosta UFC:n show-painista vähän eri mieltä eli Dana White:han (joka itse kyllä repäisty jostain vapaapainista) oli ensimmäisenä haukkumassa tuomarit vääräästä tuomiosta, tuon Machida vs. Rua ottelun jälkeen (joka siis minusta ei edes ollut niin paha ryöstö, kun aluksi näytti), sitä paitsi, jos olen oikein ymmärtänyt, tuomarithan tulee ulkoisen järjestön kautta määrättyinä, eivät siis ole UFC:n palkkalistoilla?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Boston Bruins
Silvan käsileikkauksestahan on jo puhuttu pitkään, tiedä häntä, oliko sitä pakko juuri nyt tehdä, mutta eipä taida vaikuttaa asiaan, seuraavaksi kohtaa Belfortin jokatapauksessa...
Fedja-sedän matsia tässä itsekkin odottelee, mutta tässä tapauksessa tuosta UFC:n show-painista vähän eri mieltä eli Dana White:han (joka itse kyllä repäisty jostain vapaapainista) oli ensimmäisenä haukkumassa tuomarit vääräästä tuomiosta, tuon Machida vs. Rua ottelun jälkeen (joka siis minusta ei edes ollut niin paha ryöstö, kun aluksi näytti), sitä paitsi, jos olen oikein ymmärtänyt, tuomarithan tulee ulkoisen järjestön kautta määrättyinä, eivät siis ole UFC:n palkkalistoilla?

Tuomarit tulevat joka osavaltion State Athletic Commissioneilta jotka myöntävät toimiluvat arvostelutuomareille ja kehätuomareille taistelulajeissa ja nyrkkeilyssä. Tässä on vaan se ongelma, että aikanaan kun komissioiden toimenkuvaa laajennettiin koskemaan myös vapaaottelua, muutama jamppa kuten esimerkiksi Cecil Peoples onnistuivat saamaan itselleen toimiluvat kaikkiin suurimpiin osavaltioihin.

Käytännössä alalla ei ole minkäänlaista kilpailua, ja vapaaottelutuomarin homma on eräänlainen suojatyöpaikka ellei satu arvostelemaan komission toimintaa, kuten esimerkiksi Big John McCarthy teki jolloin Nevadan komissio peruutti hänen lupansa tuomaroida otteluita Nevadan alueella. Nevadan komissiota on myös syytetty korruptiosta useita kertoja.

Itseäni ihmetyttää eniten kuitenkin se, miksi UFC käyttää komissioiden tuomareita valtameren tälläkin puolella?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Nyt tuli vihdoin katsottua uusintana Machida vs Shogun ja täytyypä myöntää, että kieltämättä aika paljon vaikutelma muuttui. Katsoin nimittäin ottelun ilman selostusta ja tein samalla omaa tukkimiehen kirjanpitoani molempien osumista päähän, ylävartaloon ja jalkoihin. Tämän perusteella olen nyt itsekin sitä mieltä, että ottelu meni 3-2 Machidalle ja niin että 3 ekaa erää menivät Lyotolle ja 2 viimeistä niukasti Shogunille. Myös ensimmäinen erä oli tasainen, Shogunilla oli enemmän osumia, mutta ylävartalo-osumat menivät selvästi Machidalle, joten se ratkaisi.

Paljon jäi ensimmäiseltä kerralta näkemättä/rekisteröimättä Machidan polvipotkuja vartaloon Roganin ölistessä joka ainut kerta, kun Shogun osui sääreen tai reiteen. Etenkin kolmessa ensimmäisessä erässä Machida sai muutaman kerran potkaistua Shogunia kylkeen jälkimmäisen kontratessa jalkoihin kohdistuneella potkulla.

Matsi oli mielestäni edelleenkin todella tasaväkinen, mutta ymmärrän nyt paremmin tuomareiden ratkaisun.

Itsekin katsoin eilen kyseisen matsin ja ihmettelin suuresti Rogan kommentteja. Samalla kun huusi kurkku suorana Shogunin alapotkuille, niin itse näin Lyoton iskevän napakasti samalla vastaan. Tälläisiä tilanteita oli useita. Osaltaan saattaa vaikuttaa omaan seuraamiseen se että nyrkkeily on tutumpaa niin harrastettuna kuin seurattuna.
Ja osuihan Lyotokin monta kertaa polvella, nekin sivutettiin melkein samantien. Taitaa olla Roganin suhtautuminen karate-miehiä juuri sitä tasoa mitä pelleili ennen ottelua, tyypillistä jenkkitoimintaa.

Niin tasainen matsi oli ja omasta mielestä oikeutettu olisi ollut kummankin voitto. Hävetti Roganin loppuhaastattelu Machidan kanssa, kysytään suoraan menikö tuomio oikein? (en muista tarkkoja sanoja mutta olisi voinut vähän enemmän kunnioittaa mestaria)
Toivottavasti joku selvensi fearfactor-miehelle matsin jälkeen vähän osumakarttaa. Sitä en tunne miten tuomarit painottavat eri osumia, mutta ilmeisesti ei tiedä Rogankaan.



_
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Spoilaa uusinta TUF-jaksoa

Huhhu. En nyt ihan tuollaista esitystä odottanut Marcus Jonesilta. Aivan uskomaton armbar. Toivottavasti voittaa koko paskan, vaikuttaa oikeasti mukavalta kaverilta noin yleensäkkin toisin kuin esim. Roy Nelson.
Rampagen jututkin peräti naurattivat tällä kertaa... ja taasko piti heittää Kimbo is back promoa kehiin? Oliko vasta 4. kerta? Eiköhän tuokin taas osoittaudu ihan pelkäksi rutiinivierailuksi sairaalassa.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Itsekin katsoin eilen kyseisen matsin ja ihmettelin suuresti Rogan kommentteja. Samalla kun huusi kurkku suorana Shogunin alapotkuille, niin itse näin Lyoton iskevän napakasti samalla vastaan. Tälläisiä tilanteita oli useita. Osaltaan saattaa vaikuttaa omaan seuraamiseen se että nyrkkeily on tutumpaa niin harrastettuna kuin seurattuna.

Tämä on kyllä ihan totta. Karatessa ja Taekwondossa on paljon liikkeitä, jossa vastustajan iskiessä siirrytään hieman syrjään alta pois ja samanaikaisesti isketään takaisin. Eihän noita paljon MMA-piireissä näe, mutta ei ole toisaalta mikään yllätys, että juuri Machida ne hallitsee. Roganilta jäi tyystin huomaamatta esim. kaksi hurjaa vartaloiskua Machidalta, jotka hän täräytti Shogunin käydessä päälle. Itse asiassa toinen niistä pysäytti Shogunin etenemisen siihen paikkaan, eikä Roganilta tullut kommenttia tilanteeseen lainkaan.

Täytyy silti sanoa, että Machidan väistöt eivät monesti onnistuneet siinä mielessä, että Ruan potkut tulivat läpi, vaikka hän saikin kontrattua. Olisin kyllä minäkin antanut matsin Shogunille, sillä hän oli koko ottelun ajan aktiivisempi ja jalkojen murjomisen lisäksi sai hyviä osumia keskivartaloon, mutta minäkään en tiennyt, että tuo Peter Aertsin tyylinen kinttujen moukarointi ei ole kovin kovassa huudossa UFC-kehässä.

Kokonaisuudessaan matsi oli mielestäni kuitenkin erittäin viihdyttävä, sillä on hauska seurata kahden teknisen ja strategisesti tarkan ottelijan suorittavan siirtojaan kehässä. Murjojia riittää aina, ja heitäkin toki arvostan, mutta kirurgin tarkkuuteen pyrkiviä tekniikkataitureita ei ole koskaan liikaa.

Ei ole kyllä reilua kysyä ottelijalta, mitä mieltä hän oli tuomareista. Mahdoton tilanne vastata mitenkään tyydyttävästi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Boston Bruins
Spoilaa uusinta TUF-jaksoa

Huhhu. En nyt ihan tuollaista esitystä odottanut Marcus Jonesilta. Aivan uskomaton armbar. Toivottavasti voittaa koko paskan, vaikuttaa oikeasti mukavalta kaverilta noin yleensäkkin toisin kuin esim. Roy Nelson.
Rampagen jututkin peräti naurattivat tällä kertaa... ja taasko piti heittää Kimbo is back promoa kehiin? Oliko vasta 4. kerta? Eiköhän tuokin taas osoittaudu ihan pelkäksi rutiinivierailuksi sairaalassa.

Pitäisiköhän Big Baby vaihtaa Black Fedoriksi? Oli kyllä nätti armbar kerrassaan. Itseäni vaan pelottaa tuo Marcuksen yleiskunto sillä ainakin aikaisemmin kaudella herra hengästyi helposti.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pitäisiköhän Big Baby vaihtaa Black Fedoriksi? Oli kyllä nätti armbar kerrassaan. Itseäni vaan pelottaa tuo Marcuksen yleiskunto sillä ainakin aikaisemmin kaudella herra hengästyi helposti.

Oli sinänsä huikeata että Marcus kerkesi 2 kertaa pääsemään aika lähelle(kimura heti alas viennin jälkeen ja rnc) jo ennen tuota armbaria.
Olisi hienointa ikinä jos Big Baby pääsisi murjomaan Roy Nelsonin ja tekisi sen vielä erittäin nopeasti, aivan uskomattoman ärsyttävä ihminen
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
TUF10:n uusimmasta jaksosta:
Kylläpä oli "Isolta vauvalta" aika vakuuttava esitys! Tuo alasvienti oli oppiesimerkki vittupää Wes Simsille siitä kuinka isoa kokoa käytetään hyväkseen, ja Marcusin mattotyöskentely oli todella vakuuttavan näköistä. Se armbar tuli aivan salamana kuten Rashadkin ihmetteli.

Melkein kyllä toivoisi että tuo Marcus menisi pitkälle tässä kisassa mikäli ei vaan olisi Rampagen joukkueen jäsen. Rampagelle, joka on aivan täysi mulkku, ei voi kyllä suoda sitä iloa että hänen ottelijansa voittaisi tämän. Ei sitten mitenkään! Kyllähän kunnon provoilua ja vittuilua on aina hauska katsoa mutta tuo Rampagen (ja Wes Simsin) touhut on jo niin vitun lapsellista touhua että niissä ei ole enää mitään hauskaa. Kyllä joku Roy Nelsonkin provoaa koko ajan mutta ei hänen käytöksenä minua ärsytä niin paljon koska hän ei kuitenkaan lähde tuollaiseen lapselliseen touhuun mukaan, ainoastaan uhoaa ja kehuu itseään.

Ensi viikon pari on kyllä mielenkiintoinen. Roy Nelsonin esitys Kimboa vastaan ei ollut vakuuttava mutta toisaalta Kimbokaan ei ollut mikään kovin vakuuttava vastustaja joten tuskin tarvitsi ihan kaikkea peliin pistää. Justin Wreniä olen pitänyt koko ajan sellaisena joka saattaa yllättää tässä kisassa ja mennä pitkälle, joten saattaa hyvinkin pystyä yllättämään Nelsonin. Simsin nukutti ainakin naurettavan helposti. Veikataan voittoa kuitenkin Nelsonille.

Toisessa parissa Brendan ei hirveästi vakuuttanut ja minulle jäi vähän sellainen kuva että oli alakynnessä Demicoa vastaan mutta onnistui sitten hyödyntämään tämän yhden virheen voittoisasti. Madsen taas vei aika vakuuttavasti voiton Big-Abesta yhdessä verisimmistä otteluista mitä olen nähnyt. Veikkaan voittajaksi Madsenia.

McSweeney ja Mitrione väsähtivät molemmat pahasti omissa otteluissaan eivätkä pystyneet lopettamaan vastustajaansa vaikka olivat selvästi niskan päällä. Vähän taas vinkkailtiin että Mitrionella olisi ongelmia terveyden kanssa ja Kimbo tulisi tilalle, mutta eiköhän tässä(kin) käy niin että Mitrione ottelee. McSweeney vie kokemuksella.

Viimeisessä parissa "Big Baby" Marcus ja "Titties" Darrill. Marcusin esitys oli kyllä todella vakuuttava ja Darrill on minun käsittääkseni heikoimmasta päästä näistä neljännesfinalisteista. Kokoeroa on tässäkin Marcusin hyväksi mutta ei ihan niin paljon kuin Wesseliä vastaan. Kysymysmerkkinä on miten Marcusin kunto kestää jos ottelu venyy pidemmälle, ja miten hän pystyy pistämään kampoihin jos Schoonover pitää ottelun pystyssä. Veikataan kuitenkin voittoa Marcusille.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Mielestäni selkeä oikeusmurha Machidan voitto, sen verran huonossa hapessa jantterin kylki ja jalat olivat viiden erän jälkeen. Vaikkei kaveri hyvin englantia tunnu osaavan, niin väkisinkin hymyilytti vastaus Roganin kysymykseen uusinnasta. "Whenever you want, i TRY again."

Viisi erää jalkoihin potkimista on perseestä yleisön kannalta ja kyllä sitä itsekin kunnon myllyjä katselee mielummin, mutta kun vastassa on Machida, niin tuskin kaveri mielellään lähtee avoimeen iskujenvaihtoon.
 

Rankkari

Jäsen
Fedor vastaan Rogers

Syksyn mielenkiintoisin vapaaottelu edessä. Historian menestynein ottelija vastaan uusi tappioton ja nouseva kyky.

Fedor on suosikki, mutta paljon kysymyksiä leijuu ilmassa. Vaikka kyseessä on ottelija, joka on voittanut kaikentyyppisiä vastustajia, milloin hänenkin aikansa alkaa olla ohi? Uudentyyppiset ottelijat ovat astuneet esiin, vanhat mestarit ovat saaneet väistyä. Milloin sattuu se yksi ja ainoa osuma Fedorin leukaan, joka muuttaa hänenkin myyttinsä historiaan?

Fedor on taitava ottelija joka osaa löytää vastustajansa virheet, ja ratkaista ottelut niistä. Pystyottelu on hieman aran näköistä, mutta matossa taidot tulevat esille.

Rogers osaa lyödä pystyssä, ja välttää alasviennit. Mikä on hänen heikkoutensa? Olisiko se kuitenkin matto-ottelu?

Tuloksena voi olettaa vain yhtä. Fedorin voittokulku jatkuu. Mutta kuinka pitkään?
 

Orbus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Syksyn mielenkiintoisin vapaaottelu edessä. Historian menestynein ottelija vastaan uusi tappioton ja nouseva kyky.

Fedor on suosikki, mutta paljon kysymyksiä leijuu ilmassa. Vaikka kyseessä on ottelija, joka on voittanut kaikentyyppisiä vastustajia, milloin hänenkin aikansa alkaa olla ohi? Uudentyyppiset ottelijat ovat astuneet esiin, vanhat mestarit ovat saaneet väistyä. Milloin sattuu se yksi ja ainoa osuma Fedorin leukaan, joka muuttaa hänenkin myyttinsä historiaan?

Fedor on taitava ottelija joka osaa löytää vastustajansa virheet, ja ratkaista ottelut niistä. Pystyottelu on hieman aran näköistä, mutta matossa taidot tulevat esille.

Rogers osaa lyödä pystyssä, ja välttää alasviennit. Mikä on hänen heikkoutensa? Olisiko se kuitenkin matto-ottelu?

Tuloksena voi olettaa vain yhtä. Fedorin voittokulku jatkuu. Mutta kuinka pitkään?


Hyvää mietintää, itselläni vähän samat fiilikset, olisiko Fedorin valtakausi vähitellen ohi (tai jos olisi UFC:ssä uskoisin sen ainakin olevan), raskas-sarja täynnä kovia isoja väkivahvoja "moderneja" ottelijoita. Mikä olisi minusta hyvä veto Fedorilta, olisi pikkasen keventää (pitäisi olla aika helppoa) sitä nallekarhumaista olemusta ja siirtyä 205:iin. Se olisi varmaan painoluokka, jossa Fedor voisi olla kunkku vielä vuosia (toisaalta, jos ei siirry UFC:hen niin samapa tuo, raskaan sarjan taso aika matala muualla).
Niin selvennyksenä, että tämän matsin vie Fedor, Rogerssilla perinteinen iskijän mahdollisuus, heijari leukaan, mutta sen toteutumista pidän aika pienenä. Ensimmäinen erä ja lukotuksella voitto Fedorille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös