Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 208
  • 6 874

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihan normimeininkä noille ali-ihmisille. Rotta-Lavrovilta saamme pian kuulla kuinka syyllisiä ovat fascistinen Kiovan vallankaapparijuntta.

Ukrainalainen kone tiputti matkustajakoneen konetykillään, todisteet tästä on esitetty telkkarissa, joten väkisinkin totta. Ukrainalaiselle tiesululle ammuttiin heidän omalla raketinheittimellään, ei venäläisillä ole tähän kykenevää aseistusta. Tori-isku oli tietysti länsimielisten uusnatsien ja juutalaisten suorittama provokaatio.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä mieltä olette arvon palstaveljet, tulisiko Venäjä pysäyttää voimakeinoin vai annetaanko ainakin vielä Ukrainan sortua alta pois? Kysymykseni ei ole tarkoitus olla johdatteleva, pidän ihan reaalipoliittisesti mahdollisena asiana, että a) Venäjä miehittää Ukrainan b) Eurooppa ei tee asialle mitään.
'Ei tehdä mitään' olisi aito vaihtoehto mikäli taustalla ei olisi 2008 Georgian sotaa. Nyt voimankäyttö on johdonmukainen osa Venäjän reunavaltiopolitiikkaa ja se ei lopu ottamalla väyrysmäisesti uudestaan ja uudestaan ahteriin. Tai sitten hyväksytään, että Venäjällä on naapureidensa suhteen "legitiimejä" etuja suojeltavana...myös Suomessa.

Nyt täytyy muistaa Ukrainan koko. Siellä riittää miesvoimaa ja aluetta käydä sotaa. Mutta Ukrainalle tulisi antaa eväät käydä sitä. Rahaa talouden sortumisen estämiseksi ja aseet käydä sotaa voitollisesti. Luulen n 20.000 miehen varustamisen modernisti länsimaiseen malliin riittävän sodan kulun kääntäväksi hyökkäysvoimaksi, ml hävittäjäkoneet. Se ei tietystikään riitä yksinään, vaan nykyisen tasoisia defensiivisiä yksiköitä tarvitaan runsaasti. Pointti on, että ukrainalaiset taistelee meidän puolesta, jos vain tahdomme auttaa. Eikä tarvitse kovin kirkasta kristallipalloa tajutakseen, että joko nyt autamme tai taistelemme myöhemmin itse. Tosin aseiden lähettäminen voi olla jo nyt myöhäistä, koulutus vie aikansa...

Eurooppalaisten poliitikkojen kyky hahmottaa maailmaa on kyllä onneton. Tuijotetaan omaa napanöyhtää niin suurella tarmolla, että tulipalo takataskussa jää huomioimatta. Luen tähän joukkoon myös Niinistön. Hän on ollut selkeä pettymys ja YYA-aikainen arvojärjestys näyttää palanneen Suomeen. Vaihtoehtona olisi NATO, mutta sitä askelta ei "yleiset syyt" taida sallia.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
'Ei tehdä mitään' olisi aito vaihtoehto mikäli taustalla ei olisi 2008 Georgian sotaa. Nyt voimankäyttö on johdonmukainen osa Venäjän reunavaltiopolitiikkaa ja se ei lopu ottamalla väyrysmäisesti uudestaan ja uudestaan ahteriin. Tai sitten hyväksytään, että Venäjällä on naapureidensa suhteen "legitiimejä" etuja suojeltavana...myös Suomessa...

Jos pieni leikillinenkin sivupolku sallitaan, niin on mahdollista, että seuraava venäläinen aggressio nähdään 2018 mm-kisojen jälkeen. Hodorkovski vapautettiin ennen Sotshia, Navalnyi vapautuu sopivasti ennen World Cupia. Ukrainan kriisin pahempi vaihe alkoi Sotshin jälkeen, mitä tapahtuu 2018 kisojen päätyttyä...

Se mikä naurattaa vähemmän, onkin sitten kysymys siitä, mikä on Venäjän seuraava suunta. Euroopan Unionia on nyt sohittu kepillä ja EU on todettu turvallisuuspoliittisesti epäyhtenäiseksi ja heikoksi. Sama koskee YK:ta.

Voisiko olla mahdollista, että Venäjä rohkenisi aloittaa levottomuudet Baltiassa, eli Nato-jäsenyys seuraava testauksen kohde... pidetään mielessä, että levottomuuksien aloittaminen Baltiassa on suhteellisen helppoa siten, että voi kuitenkin kiistää oman osallisuutensa, sillä Baltiassa asuu valtava, miljoonapäinen venäläisvähemmistö...

edit. ja loppujuonnoksi muistutus siitä, että mikäli kriisi leviää Baltiaan, on Suomi jo auttamattomasti sotkeentuneena tapahtumien kulkuun...
 
K

kiwipilot

Jos pieni leikillinenkin sivupolku sallitaan, niin on mahdollista, että seuraava venäläinen aggressio nähdään 2018 mm-kisojen jälkeen. Hodorkovski vapautettiin ennen Sotshia, Navalnyi vapautuu sopivasti ennen World Cupia. Ukrainan kriisin pahempi vaihe alkoi Sotshin jälkeen, mitä tapahtuu 2018 kisojen päätyttyä...

Tätä olen itsekin miettinyt. Ainoa toivo - toki siinäkin on omat riskinsä - on Putikan imperiumin totaalinen romahdus a'la Neuvostoliitto.

Päivä päivältä Suomen kansan naivius, tyhmyys ja sinisilmäisyys harmittaa yhä suuremmassa määrin: eletään jossain Toivotaan, toivotaan -maailmassa eikä tajuta, että tulevat valinnat - tai valitsematta jättämiset - tulevat olemaan kriittisiä tämän maan olemassaolon kannalta. Silloin on jo myöhäistä kun Teppo Toppahousu perheineen katselee Kingiä venäjäksi dubattuna.

Olen laskeskellut, että kolme vuotta on aikaa suksia vittuun tästä suomettuneesta perslävestä. Onneksi vaimon kanssa molemmilla on sellainen ammatti, että duunia löytyy käytännössä mistä päin Maailmaa tahansa; tuollainen back up lämmittää kummasti kun seuraa tuon vajakkivaltion temuamista.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Miksi ihmeessä ensimmäisenä lähdettäisiin härnäämään Natoa, siinä ei oikeastaan olisi mitään voitettavaa koska ei Venäjälläkään aidosti ole varmaankaan mitään halua saada koko NATO:n sotakoneistoa kimppuunsa edes konventionaalisessa sodankäynnissä missä vanhentunut neukkukalusto tuhotaan alta aikayksikön kun Natolla on varaa käyttää yksittäisiin tankkeihinkin vaikka mitä etäaseistusta vaarantamatta yhtä ainoatakaan omaa sotilastaan. Tietenkin ehkä Venäjä voisi toivoa että ydinsodan välttämiseksi ei tehtäisi mitään.

Sen sijaan ikävä kyllä Suomi olisi paljon todennäköisempi kohde testata EU:n ja länsimaitten solidaarisuutta ilman että joudutaan aidosti riskeeraamaan Naton kanssa. Onko Suomella tosin sitten mitään varsinaista annettavaa Venäjälle, se on eri asia, toivoa voi että ensisijaisesti tässä doktriinissa on tarkoituksena ensisijaisesti palauttaa Neuvostoliiton valtapiiri joten ehkä eri *stanit ovat nyt jonossa Suomen ja NATO-maitten edellä, Ukrainasta puhumattakaan.

Olennaisempaa kai on miten Venäjän talous oikeasti kestäisi täyden eristämisen ympäröivästä maailmasta jos tulovirta kaasusta ja öljystä pysähtyy ja iPhonejakaan ei enää tuoda maahan, puhumattakaan jos internet katkaistaisiin. Tälle tielle mentäessä toki ongelma on juuri se että sota on ainoa vaihtoehto jos ja kun nöyrtyminen ei kuulu Venäjän arsenaaliin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...

c.) vahingossa tai "vahingossa" tapahtuva sotilaallinen konflikti = Esimerkiksi lännen rauhanturva- tai muihin joukkoihin kohdistuva isku, joka aloittaa vähintään rajatun sotilaallisen konfliktin Venäjän ja lännen välillä Ukrainassa. Seuraus: sotatila, joka johtaa Suomen osalta arvaamattomiin asioihin. Koko Euroopan turvallisuustilanteen syöksykierre.
Tämä on mielestäni suurin riski jos myös länsivallat osallistuisivat aktiivisemmin Ukrainan sotaan. Voisi olla jopa mahdollista, että venäläisjoukoilla olisi ehdoton kielto voimankäytöstä länttä vastaan, mutta ikäväkseen joutuvat operoimaan myös niiden muutaman paikallissoturin kanssa ja riski on olemassa, että ne muutama paikallinen ekstremisti pitäisivät jopa toivottavana että länsimaailma ja Venäjä aloittaisivat täysimittaisen sodan (ja mielellään toki jossain muuallakin, kuin ukrainalaisseparatistin kotikonnuilla).

Baltia olisi Venäjälle seuraava looginen kohde, jos/kun Ukraina jätetään vallattavaksi vastatoimien ollessa sormenheristelyn tasoa. Silovikit ovat osoittaneet sietävänsä (kansan) taloudellista ahdinkoa ja koska näköjään venäläisetkin ovat jälleen revertoituneet suuren ja mahtavan ajatusmalliin (jossa suurta ja mahtavaa on lähinnä vitutus ja kurjuus, mutta jossa jostain syystä koetaan olevan jotain kovinkin loistokasta), niin voimankäyttö jossain muodossa on ilmeisesti ainoa merkki siitä että nyt on iivana menossa liian pitkälle. Baltia on tosiaan vittumaisessa tilanteessa venäläisvähemmistöjensä kanssa, mutta tuo ongelma on lähinnä poliittinen. NATOssa ei "Narvan kansantasavaltaan" uskottaisi, joten aggressioihin vastattaisiin niiden vaatimalla voimalla. Tai jos ei vastattaisi, niin iivana olisi saanut sen viimeisen varmuuden sille, että voimapolitiikalla saa nykymaailmassa vallattua esimerkiksi Euroopan käytännössä ilmaiseksi.

edit. Toisaalta kuten @varjo tuossa yllä totesi, Suomi olisi se todennäköisin seuraava askel. Meillä ei ole tosin venäläisvähemmistöjä joiden varjolla voisi edes russofiileille uskottavasti aloittaa invaasion, mutta toisaalta meillä ei myöskään ole länsimaailman puolustusliittouman antamia turvatakuita suojanamme. Suomen jälkeen sitten Baltia, Ruotsihan liittyy nimittäin turvatakuiden piiriin sillä hetkellä kun idästä näkyy pienintäkään mielenkiintoa Suomen fascistijuntan kukistamiselle kansaa piinaamasta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Baltia on tosiaan vittumaisessa tilanteessa venäläisvähemmistöjensä kanssa, mutta tuo ongelma on lähinnä poliittinen. NATOssa ei "Narvan kansantasavaltaan" uskottaisi, joten aggressioihin vastattaisiin niiden vaatimalla voimalla. Tai jos ei vastattaisi, niin iivana olisi saanut sen viimeisen varmuuden sille, että voimapolitiikalla saa nykymaailmassa vallattua esimerkiksi Euroopan käytännössä ilmaiseksi.

Baltian tilanne on ongelmallinen siksi, että moderni epälineaarinen sodankäynti hämärtää rajoja siitä, milloin mm. Naton 5.artikla astuisi voimaan. Laajan venäläisväestön voimin näissä Baltian maissa on mahdollista masinoida suuren luokan levottomuuksia ja väkivaltaa, jotka Kremlin taholta voidaan saada näyttämään sisäpoliittiseksi kuohunnaksi. Suomen kohdalla - myös Nato-jäsenyyttä silmällä pitäen - tilanne on erilainen, sillä maamme venäläisvähemmistö on kooltaan ihan marginaaliluokkaa vrs. Baltian maat.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jos ryssiä ei pysäytetä, seuraava askel heille lienee helpohko joku Kazakstan mutta sen jälkeen alkaa Euroopassa puntti tutista Tärkeintä olisi kuitenkin nyt saada niin voimakas ja tasainen ruumisvirta Ukrainasta Moskovaan ja Pietariin, että kansa havahtuisi ja alkaisi nousta operaatiota vastaan. Yksinkertaisin ratkaisu tähän on Naton (yhdysvaltain) ilma-ase erityisesti joillakin lennokeilla ja AC-130:lla yms. Kysymykseksi jää, miten jenkkien tulevat presidentinvaalit vaikuttavat. Republikaanihaukat ovat ainakin kovasti pullistelleet kongressissa aseistamisen puolesta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kun kerran venäläiset eivät myönnä että heidän joukkonsa operoivat tuolla, niin voisihan tuonne heittää jotain "olematonta" NATO:n ilmatukea ja laittaa ne Tanskan salmet "kiinni" Venäjällä asioivilta laivoilta.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Toinen Iltapaska tietää kertoa, että rybyt ovat "sattumalta" ostelleet isot siivut maata yhden maan suurimman asevarikon ympäriltä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015012419075257_uu.shtml

Taitaa olla sattumaa. Suomalaiset; Maailman tyhmin kansa. Housut ovat jo nilkoissa, enää puuttuu tiukka etunoja.

Jep, en malta odottaa Keskustan vaalivoittoa.

Saas nähdä miten innokkaasti Venäjä on tästä tämänpäiväisestä raketti-iskusta vaatimassa tutkintaa. Siitä edellisestä siviilejä tappaneesta iskustahan Venäjä muun YKn turvallisuusneuvoston kanssa vaatii tutkintaa.
 
K

kiwipilot

Kun kerran venäläiset eivät myönnä että heidän joukkonsa operoivat tuolla, niin voisihan tuonne heittää jotain "olematonta" NATO:n ilmatukea ja laittaa ne Tanskan salmet "kiinni" Venäjällä asioivilta laivoilta.

Jep. Ryssähän on Marionetti-Lavrovin suulla länkyttänyt pitkin viikkoa ettei Venäjällä ole mitään tekemistä tilanteen eskaloitumisen kanssa. Siispä tilanne on Ukrainan sisäpoliittinen ja näin ollen maa saa hoitaa asian kuten parhaaksi näkee (=massiivinen apu lännestä jolla A) Kapinalliset sekä venäläiset lomailijat taltutetaan ja B) Neuvostoliitto saa selkeän viestin - siis sen ainoan mikä menee kaaliin pahimmallekin silovikille).
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Itse olen suuresti yllätynyt, että venäjä todella hakee ukrainassa sotilaallista ratkaisua kriisiin. Vuoden vaihteen tienoilla alkanut laajamittainen hyökkäys ukrainaa vastaan taisi yllättää aika monet muutkin. Jotenkin Venäjän talouskriisi sai ainakin allekirjoittaneen uskomaan siihen, ettei Putin haluaisi kriisin laajenemista ja uudelleen heräämistä. Eiköhän alkaisi olemaan aika testata, miten länkkäri asejärjestelmät pärjäävät venäläisille hiluille.

Ukrainaa tulisi tukea kaikin mahdollisin taloudellisien ja sotilaallisien keinojen puitteissa; työkistötutkia, Javelin -pst ohjuksia, rahastoja sotaveteraanien hoitoon, lääkinnällistä apua, sotilasneuvonantajia ja taloudellista tukea. Uskoisin erittäin voimakkaan avustamisen olevan paras keino hillitä Putinin porukan sotaintoilua. Nythän Mariupolia on jo ammuttu tykeillä ja siviliuhreja on taas saatu tällekkin päivälle.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kyllähän tässä on alkanut kiinnostaa työ- ja asumismahdollisuudet Kaliforniassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. En esimerkiksi tajua ollenkaan miksei noita varuskuntien ja varikoiden turva-alueiden ulkomaalaisomisteisia maaplänttejä pakkolunasteta. Pakkolunastaminen onnistuu kyllä helposti jos pitää teitä rakentaa tai jostain löytyy liito-oravan paskaa, mutta näille ei mukamas voida mitään.
 
K

kiwipilot

Saas nähdä miten innokkaasti Venäjä on tästä tämänpäiväisestä raketti-iskusta vaatimassa tutkintaa. Siitä edellisestä siviilejä tappaneesta iskustahan Venäjä muun YKn turvallisuusneuvoston kanssa vaatii tutkintaa.

Siis kyseessähän on ollut ukrainalais-amerikkalainen salajuoni tilanteen pahentamiseksi sekä ukrainalaisten jo aloittaman laajamittaisen hyökkäyksen oikeuttamiseksi. Tottakai tästä kuuluu tehdä tutkimus jotta ukrainalaisten homonazifascistien kavala salajuoni saataisiin paljastettua. Hevosnaaman ulostuloa odotellessa...
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kyllähän tässä on alkanut kiinnostaa työ- ja asumismahdollisuudet Kaliforniassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. En esimerkiksi tajua ollenkaan miksei noita varuskuntien ja varikoiden turva-alueiden ulkomaalaisomisteisia maaplänttejä pakkolunasteta. Pakkolunastaminen onnistuu kyllä helposti jos pitää teitä rakentaa tai jostain löytyy liito-oravan paskaa, mutta näille ei mukamas voida mitään.

Vaikka keltainen lehdistö asialla pelotteleekin, niin ei PV oikeasti istu sormi perseessä näiden asioiden kanssa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vaikka keltainen lehdistö asialla pelotteleekin, niin ei PV oikeasti istu sormi perseessä näiden asioiden kanssa.
PV ei istu, mutta valtio istuu. PV ei myöskään säädä lakeja Suomessa.

Jos saa sanoa sivujuonteena tähän jotain, niin Puolustusvoimien asema tässä maassa huolestuttaa minua erittäin paljon. Ongelma on siinä, että Pv on ajettu niin ahtaalle säästötoimilla, lakkautuksilla, reservin pienentämisellä ja monilla muilla toimenpiteillä, ettei se oikein itsekään uskalla enää sanoa poikkipuolista sanaa toimintojensa rajoituksista.

PV:n painoarvo on vähentynyt siinä määrin paljon, että tämä on näkynyt julkisessa keskustelussa PV:n sisäisinä ja ulkoisina kannanottoina, joissa PV:n heikkoa tilaa vähätellään ja pyritään pitämään suut soukemmalla ongelmakohdista.

Annan kaksi esimerkkiä, niin 1.) asevoimauudistus jossa reserviä pienennettiin. On kiistanalaista riittääkö uusi reservi ja aivan varmasti PV olisi halunnut se olevan ainakin vähän suurempi. PV on kuitenkin asettunut hymistelemään uudistuksen mukana, poikkipuolista sanaa ei uskalleta ääneen lausua.

Kohta 2.): mahdolliset kodinturvajoukot, joista MOT esitti peräti oman dokumenttinsa. PV vastustaa joukkoja, mustasukkaisesti omaa reviiriään suojellen. Ymmärrettävää toimintaa armeijalta (katso yllä esittämäni syyt), mutta tosiasiassahan kukaan ei olisi luomassa Suomeen toista armeijaa, vaan joukot toimisivat PV:n alaisuudessa ja kontrollissa. Kodinturvajoukkoihin liittyy sitten muita syitä, miksi toiminta olisi käytännössä hyvin vaikeaa, mutta siitä jossain toisessa ketjussa.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Toinen Iltapaska tietää kertoa, että rybyt ovat "sattumalta" ostelleet isot siivut maata yhden maan suurimman asevarikon ympäriltä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015012419075257_uu.shtml

Taitaa olla sattumaa. Suomalaiset; Maailman tyhmin kansa. Housut ovat jo nilkoissa, enää puuttuu tiukka etunoja.

Niin, tämän strategian tarkoitus on siis motittaa ja lamaannuttaa suomi saaristossa ja strategisilla paikoilla.

Samaa maanostoa on tapahtunut käsittääkseni myös tietoliikenteen kannalta tärkeillä väylillä ja sähkölinjojen taktisten kipu/solmupisteiden yhteydessä. Ei yllättäis yhtään jos nämä maat olisi panostettu niin, että sotatilan alkaessa räjäytyksellä tuhottaisiin kerralla suomen tieto-, sähkö- ja muu infrastruktiiri isommassa mittakaavassa. Samoin lähistöllä olevat suomalaiset kohteet kuten tämä varikko haltuun kovinkin äkkiä.

Pakkolaillahan nämä alueet saataisiin sotatilan yhteydessä kansallistettua välittömästi, mutta jos em. vahinko/sabotaasi on jo tapahtunut, on jo liian myöhäistä.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kun kerran venäläiset eivät myönnä että heidän joukkonsa operoivat tuolla, niin voisihan tuonne heittää jotain "olematonta" NATO:n ilmatukea ja laittaa ne Tanskan salmet "kiinni" Venäjällä asioivilta laivoilta.

Tai saisikohan tuonne Ukrainaan lomailevia ja vapaaehtoisia Yhdysvaltain ja Naton sotilaita? Kalustoakin voisi toki toimittaa, ja sitten Venäjän tyyliin vain kiistää toimitukset ja joukkojen läsnäolo.

Mielipiteeni on, että pakotteita nyt helvetin äkkiä kehiin ja lisää. Ja Ukrainalle myös jotain apuja. Muuten tuosta ei tule mitään.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Mielipiteeni on, että pakotteita nyt helvetin äkkiä kehiin ja lisää. Ja Ukrainalle myös jotain apuja. Muuten tuosta ei tule mitään.

Ei taida tapahtua. Merkel tarjoaa Venäjälle vapaakauppasopimusta, jos Venäjä vaan lupaa olla kiltisti Ukrainassa. Teleghraphin jutun mukaan ainakin. On se hyvä, että meillä on vahva EU..
 
Joo eiköhän Venäjän anneta valloittaa vaikka koko Ukraina ennen kuin EU-maat saavat mitään aseapuun viittaavaa aikaiseksi. Jalkapallon mm-kisatkin taitavat pysyä Venäjällä, vaikka valtaisivat lisäksi koko Baltian. Odotan jo innolla sitä propagandan määrää ja exponentiaalisesti lisääntyviä sotatoimia kisojen jälkeen.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1422066878333

Ja nyt ryssät hyökkäävät Mariupoliin. Jo aamuinen raketti-isku osui aivan henkilökohtaisesti tärkeille seuduille ja perheenjäsenen suvun asunto onkin ilmeisesti ainakin vaurioitunut. Onneksi ovat karanneet tuolta jo ajat sitten. 20 kuollutta on viimeisin lukema aamuisesta iskusta. Välillä mieleen nousee kysymys, miten huono ihminen pitää olla, että puolustelee ryssiä ja näitä terroristeja...
 
K

kiwipilot

Välillä mieleen nousee kysymys, miten huono ihminen pitää olla, että puolustelee ryssiä ja näitä terroristeja...

Mutku USA.

Oksettaa ja vituttaa tuo touhu. Hesarin keskustelupalstalla on tapahtunut jälleen massiivinen Pietarin trollien invaasio: lukukelvotonta paskaa joka tuutista, sananvapauden nimissä. Ryssä käyttää kylmästi hyväkseen mukavuudenhaluista ja demokraattista Eurooppaa ja kairaa armotta kakkoseen joka rintamalla.

Edit. Näköjään Vilpertin linkkaaman uutisen mukaan Zahartsenko kertoo kapinallisten olleen päivän raketti-iskun takana. Elukat. Osumistarkkuushan näillä sankareilla on näköjään samaa luokkaa kuin viime heinäkuussa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Mikähän on tuo EU:n ulkopoliittisen edustaja Federica Mogherinin tarkoittama merkittävä heikentyminen EU:n ja Venäjän välisissä suhteissa jos (kun) Venäjä tilanteen rauhoittamisen sijaan vaan heittää lisää bensaa liekkeihin ja on aloittanut uudelleen valloitussodan hyökkäysvaiheen hetken suvannon jälkeen? Lisää pakotteita, vai jotain oikeasti venäläisiä (siis jopa johtoporrasta, ei pelkästään oligarkkeja) kiinnostavaa toimintaa. Pienin paha taitaa tässä vaiheessa olla venäläisten pysäyttäminen voimakeinoin Ukrainassa, seuraava voimainkoitos voi hyvinkin tapahtua turhan liki kotia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös