Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 261
  • 6 874
Suosikkijoukkue
KK
EU ja jopa USA on totaalisen pihalla tilanteesta, tämä näkyy jo siitä että puhutaan jostain hemmetin "pakotteista". Ei Venäjää ja Putinia voi kukaan "pakottaa" mihinkään millään "pakotteilla", tämä on nyt ihan kunnon sodankäyntiä. Jos joku oikeasti luulee että jotkut muodolliset mutta mitättömät talouspakotteet saavat Putinin perääntymään, niin jopas ko. henkilö(t) elää varsin jännässä never-ever maassa.

- Venäjä PITÄÄ eristää, vaikka kukkahattukommarit tätä niin kovasti karsastavat.
- Kaikki tuonti&vienti Venäjän kanssa pitää lopettaa, maa pitää asettaa täyteen matkustuskieltoon, kaikkia ulkomaiden kansalaisia pitäisi pyytää poistumaan maasta per heti. Rajat kiinni, kokonaan.
- Kaikki Venäjän omaisuus mihin vaan ulkomaat pääsevät käsiksi pitää likvidoida samantien, ei siis vain jäädyttää vaan pistää haisemaan kokonaan.
- Kaikki ulkomaiset yritykset pitäisi pyytää lopettamaan kaikki liiketoiminta Venäjällä per heti.
- Kaikki datayhteys Venäjälle pitäisi katkaista.
- Kaikki venäläiset satelliitit pitäisi saattaa "epäkuntoon", siten että ne vaan lakkaavat toimimasta. Minkä me sille voimme jos avaruusturistit päättävät vähän koodailla niitä.
- Sillä hetkellä kun yksikin ase / aseistettu laite ylittää Venäjän rajan (ulospäin tullessa), se pitää välittömästi saattaa takaisin tai tuhota. Tämä tarkoittaa että esim. EU:n + NATO:n pitäisi ottaa Ukrainan raja valvontaansa (koko pituudelta) ja pitää huoli että sieltä ei virtaa mitään yli. Ukrainaa sitten avustetaan riittävästi järjestyksen palauttamisessa.
Pätkin hieman viestiäsi. Boldauksestani sen verran, että ensin sanot, että mitään pakotteita on turha laittaa ja sitten listaat perään useamman pakotteen, joilla kriisi ratkaistaan. Tähänhän suuntaan tämä menee koko ajan. Ensin Venäjälle lyötiin pieniä pakotteita ja sitten niitä on kasvatettu koko ajan. Tälläkin viikolla on jo mietitty uudet pakotteet. Todellakin jos kaikki pakotteet laitettaisiin päälle hetkessä, niin siinä kärsisi myös koko Eurooppa. Siksi varmaan EU yrittää ensin laittaa hieman vähemmän pakotteita, mutta kriisin edetessä lisää niitä ja aina vain kovemmin.

Miksi EU:n tai Naton pitää ottaa Ukrainan raja hallintaan? Millä mandaatilla?
 

Carlos

Jäsen
ensin sanot, että mitään pakotteita on turha laittaa ja sitten listaat perään useamman pakotteen, joilla kriisi ratkaistaan.

Mainitsemani pointit eivät ole pakotteita, ne ovat sodankäyntiä. Se että Venäjä eristettäisiin muusta maailmasta sen omia satelliitteja myöten, ei ole enää pakotteiden asettamista. Se että jonkun vladimirin pankkitili jossain Belgiassa jäädytetään on "pakote".

Miksi EU:n tai Naton pitää ottaa Ukrainan raja hallintaan? Millä mandaatilla?

Siksi että Ukraina ei sitä pysty itse tekemään. Raja vuotaa niin pahasti että sitä ei käytännössä edes ole. Mandaatti olisi Ukrainan suostumus, jonka se varmasti mielihyvin antaisi.

Ja edellämainittujen lisäksi Mossadin voisi valita junailemaan sopivia sabotaaseja rysslandian sisällä.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Olen Carloksen kanssa samaa mieltä, että jotain konkreettista pitää tehdä Venäjän pysäyttämiseksi. Pienet pakotteet eivät tunnu tarpeeksi, ja Venäjä vaan trollailee vastapakoitteilla ja pelaa omaa peliään kaikessa rauhassa. Joko annetaan Venäjän rellestää tahtonsa mukaan tai sitten lyödään kaikki kanavat kiinni rajalta. Ensimmäisessä vaihtoehdossa tulee pataan taloudellisesti, ihmishenkiä menehtyy ja infra kärsii vaurioita. Toisessa kauppasuhteet tms ja taloudellinen asema heikkenee, mutta saadaan vielä itse määrätä mitä tehdään ja ihmisiäkin on elossa enemmän samoin infra tolpillaan.

Tavallaan ymmärrän, että EU:ssa kukaan ei uskalla sanoa ensiksi ei, koska pelätään, että Venäjä kohdistaa agression seuraavaksi tähän tahoon ja muut kääntää selkänsä ("toi oli itestään näissä jutuissa"), ja lisäksi yritetään pitää omat kauppasuhteet ja businekset kunnossa. Mutta paska on nyt valumassa jo lahkeessa, nyt voidaan vielä pitää polvi, sääri ja jalkaterä puhtaana. Jossain vaiheessa on pakko sanoa EI Venäjälle, joko nyt tai myöhemmin niin miksei sitä sanoisi heti.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Osaako joku sanoa, mitä YK tekee tällä hetkellä auttaakseen Ukrainan siviilejä? Eikö YK:n tulisi tehdä jotain?

No onhan turvallisuusneuvosto istunut hätäistuntojaan, mutta varmaan arvaat, mitä Kansailiitto on saanut aikaiseksi. Siis anteeksi, YK.

Humanitaarisesta avusta jos puhut, niin vastuuhan on ollut (tai pitäisi olla) Punaisella Ristillä, mutta heille ei ole pystytty takaamaan toimintaedellytyksiä kriisialueella.

Ja niin, sitten on vielä tämä Venäjän "humanitaarinen apu", osa rekoista saapui kohteeseen tyhjänä, pois taidettiin kuljettaa ainakin ruumiita, samalla kun separatistit lastasivat itselleen makuupusseja ja generaattoreita.
 

Carlos

Jäsen
Osaako joku sanoa, mitä YK tekee tällä hetkellä auttaakseen Ukrainan siviilejä? Eikö YK:n tulisi tehdä jotain?

En ymmärrä mitä ja miten Venäjä tekee, mutta se pelaa tätä peliä nyt niin taitavasti että kukaan ei tiedä yhtään mitään siitä missä mennään ja mitä pitäisi tehdä ja kenen ja missä ja milloin ja minkä takia ja kenen luvalla ja mitä varten.

Seuraava askel voi hyvinkin olla että Venäjä aloittaa myös 2. ja 3. ja vaikka vieläpä 4. sopan keittämisen hyvinkin pian, edelleen tottakai samalla kaavalla. Loppujen lopuksi tilanne on niin sekava ja hämärä ja monta asiaa tapahtuu yhtä aikaa, että tavallinen mediankuluttaja-tallaaja ei halua enää edes kuulla siitä enää mitään, missään ei ole mitään järkeä, kaikkea hämärää vaan tuntuu olevan meneillään.

Ja siinä kaikessa härdellissä KUKAAN Ukrainan ulkopuolella ei enää jaksa muistaa että niin siellä Ukrainassakin oli joo jotain meneillään. Pahaa pelkään että nyt on nähty vasta alkusoittoa. Strategia on havaittu toimivaksi, nyt vaan häkää pönttöön.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
EU ja jopa USA on totaalisen pihalla tilanteesta, tämä näkyy jo siitä että puhutaan jostain hemmetin "pakotteista".
No etenkin EU on pihalla. Uutispihinä uusien pakotteiden suhteen EU:n taholta on suorastaan pöyristyttävää. Sotaministeri boikottilistalle ja se siitä. Pakotteet pitäisi kohdentaa Venäjän pääasialliseen vientiin eli raaka-aineisiin. Pari kuukautta ilman energiatuloja ja Putinilta voisi löytyä nevotteluhaluja.

Jos nyt mitään uusia "pakotteita" edes ehtii tulla.

Jos uutisvirrasta voi jotain päätellä, niin tulitauko lienee sovittu. Koska se on sovittu kesken Ukrainan perääntymisen, niin itä on joko menetetty tai liittovaltiomalli toteutuu ja Ukraina siirtyy takaisin Venäjän etupiiriin. Joka tapauksessa Ukraina sai sodassa turpaansa eikä oikeastaan edes pystynyt pistämään kampoihin, oikeasti. Säälittävää.

HS: "Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk kertoi Reutersille, että Ukraina aloittaa "seinä-projektin" rakentamisen Ukrainan ja Venäjän rajalle. Sananmuodoista ei selviä, mitä hän tällä tarkemmin tarkoittaa."

Oma veikkaus on, että veikkaan pieleen.. eiku... Ukraina on menettänyt idän ja vlad tarvitsee tulevaisuudessa Venäjän viisumin päästäkseen Donetskiin. Se hinta tulee maksuun, koska Ukraina on laiminlyönyt armeijansa ja aikoo jatkaa lännettymistä. Myös Venäjälle tämä on tappio. Vaikka hitunen maata tuli, niin strategisesti sota epäonnistui.

Jep, hiukain aikaistettuja nämä johtopäätökset. Mutta noin se tuntuu valuvan eteenpäin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Oma veikkaus on, että veikkaan pieleen.. eiku... Ukraina on menettänyt idän ja vlad tarvitsee tulevaisuudessa Venäjän viisumin päästäkseen Donetskiin. Se hinta tulee maksuun, koska Ukraina on laiminlyönyt armeijansa ja aikoo jatkaa lännettymistä. Myös Venäjälle tämä on tappio. Vaikka hitunen maata tuli, niin strategisesti sota epäonnistui.

Jep, hiukain aikaistettuja nämä johtopäätökset. Mutta noin se tuntuu valuvan eteenpäin.

Täydellä varmuudella ei tietenkään voi sanoa mitään, mutta sanotaanko näin, että pidän sitä suurena ihmeenä mikäli Ukraina saa maan itäosat sillä tapaa hallintaansa, että voidaan sen sanoa hallitsevan maa-alaa idässä osassa Donetskin ja Luhanskin oblasteja.

Itse asiassa en oikein ole varma, että onko enää mahdollista toteuttaa "osavaltioajattelua" Ukrainassa, koska tällä hetkellä kortit ovat separatisteilla ja Venäjällä - Putinin puheet kuittaan Putinin puheina. Separatistit tuskin enää suostuvat osavaltioon Ukrainan rajojen sisäpuolella, tai tuskin suostuvat niin kauan kun Kiovassa on vallassa länsimyönteinen hallitus ja presidentti. Enkä oikein jaksa uskoa, että Venäjäkään tällaisen suunnitelman taustalla täydestä sydämestä on - ne on niitä Putinin puheita.

Sanoisin, että Ukrainan yhtenäisyys - nykyiset rajat pl. Krim - on mahdollista säilyttää vain jos Kiova antautuu ja luopuu läntisestä suuntauksesta ja valtaan nousee sellainen johto, joka allekirjoittaa ne sopimukset joita Moskova sanelee. Venäjä ja separatistit eivät varmaan halua luopua saavuttamistaan asemista, Kiova taasen ei halua luopua mahdollisuudesta luotsata maata kohti länttä. Joko edessä on joko "jäätynyt konflikti" tai jomman kumman tahon antautuminen ja suostuminen rauhaan kovin ehdoin - aluemenetyksin.

Toisaalta en oikein jaksa uskoa tulitaukoihin tai muuhunkaan rauhanpuheeseen vaan epäilen, että separatistien ja Venäjän lopullinen tarkoitus on vähintäänkin valloittaa strategiset alueet Luhanskin ja Donetskin oblasteista - jopa koko oblastit ja perustaa Novorossija ja vasta sen jälkeen neuvotella rauhasta Kiovan kanssa.

vlad.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Mikään vähempi kuin yllämainittu ei saa Venäjää muuttamaan linjaansa pätkän vertaa. Nämäkään keinot eivät välttämättä saa Venäjää lopettamaan, mutta ainakin muu maailma näyttäisi että takaisin pesee, ja tätä ei todellakaan hiljaisesti hyväksytä.

Tämä sattuisi kaikkia osapuolia, mutta hei, tämä on sotaa. Siinä on aina vain häviäjiä.

Esittelemäsi pakotteet johtaisivat hyvin suurella todennäköisyydellä oikeaan sotaan, jossa lentäisivät ballistiset ydinaseet. Venäjään pätee suuren ajattelijan Juhani Tammisen lanseeraama ajatus.

Venäjä on kuin pikkulintu, jos puristat sitä liikaa, se aloittaa ydinsodan, jos liian vähän, se valloittaa naapurivaltion. Nyt pitää löytää se oikea pakotteiden taso, ettei ala paukkumaan liikaa ja uhittelu naapureille loppuu.
 

Carlos

Jäsen
Venäjä on kuin pikkulintu, jos puristat sitä liikaa, se aloittaa ydinsodan, jos liian vähän, se valloittaa naapurivaltion. Nyt pitää löytää se oikea pakotteiden taso, ettei ala paukkumaan liikaa ja uhittelu naapureille loppuu.

Miten muuten ICBM:t noin in general suunnistaa? Luulisin että ne tarvitsevat jonkinlaista satelliittipaikannusta, vai sanotaanko niille vaan että x tkm tuohon suuntaan ja sitten alas? Jos tarvitsevat satelliitteja, niin sittehän tuo satelliittien "poistaminen" olisi juuri oikea toimenpide.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Miten muuten ICBM:t noin in general suunnistaa? Luulisin että ne tarvitsevat jonkinlaista satelliittipaikannusta, vai sanotaanko niille vaan että x tkm tuohon suuntaan ja sitten alas? Jos tarvitsevat satelliitteja, niin sittehän tuo satelliittien "poistaminen" olisi juuri oikea toimenpide.

Ymmärtääkseni suurin osa mannertenvälisistä ohjuksista on ennalta varustettu maalikoordinaateilla ja laukaisin jälkeen ei tarvita mitään satelliittipaikannusta tms. Ohjuksen taistelukärjelle/-kärjille on määritetyt kohteensa ennalta ja laukaisun jälkeen ohjukset suunnistavat koordinaattien mukaisesti (suunnistusjärjestelmää sanotaan inertialiseksi suunnistamiseksi).

Sen sijaan esim. Iskander-M taktisella ballistisella ohjuksella on käytössä muitakin suunnistus- ja maalinosoitusjärjestelmiä, kuten GLONASS.

vlad.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Teksti-tv:n mukaan Ranska jäädyttää Mistral-luokan alustoimitukset Venäjälle Ukrainan tilanteen takia.

Nyt alkavat pakotteet sattua myös Venäjän ydinosaamiseen (armeijaan) ja tämä on Putinille paha isku ainakin kulissien takana. Mielenkiintoista, että ainakaan teksti-tv ei maininnut uutisessa sanaakaan EU:sta, vaan siitä sai sen kuvan, että Ranska itsenäisesti (ja Iso-Britannian ja USA:n painostuksesta) jäädytti kaupat.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Voisivat toimittaa nuo Mistralit ryssille yksi ammus kerrallaan.

Mutta hyvä näinkin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Teksti-tv:n mukaan Ranska jäädyttää Mistral-luokan alustoimitukset Venäjälle Ukrainan tilanteen takia.

Sama uutisoidaan YLE:n nettisivuillakin: Ranska ei toimita sota-aluksia Venäjälle.

"Ranskan presidentin François Hollanden kanslia ilmoitti keskiviikkona maan jäädyttävän Venäjälle suunnitellut sota-alustoimitukset. Syy toimitusten keskeytymiseen on Venäjän ja Ukrainan välinen kireä tilanne".

Kyse on toisaalta vasta jäädyttämisestä mutta parempi tämäkin kuin ei mitään - olisi vaan pitänyt tehdä jo keväällä eikä vasta nyt.

Mielenkiinnolla odotan Putinin (Venäjän) vastareaktiota ja mitä niistä mahdollisesti seuraa. Venäjä voi käyttää kiristyskeinona energia-asetta äärimmäisessä hädässä, mutta onko sillä uskallusta siihen ja jos on, kestääkö ranskalaisten ja sen myötä EU:n rivit vai annetaanko periksi ja jatketaan alusten rakentamista ja ne luovutetaan sitten ajallaan.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Teksti-tv:n mukaan Ranska jäädyttää Mistral-luokan alustoimitukset Venäjälle Ukrainan tilanteen takia.

Nyt alkavat pakotteet sattua myös Venäjän ydinosaamiseen (armeijaan) ja tämä on Putinille paha isku ainakin kulissien takana. Mielenkiintoista, että ainakaan teksti-tv ei maininnut uutisessa sanaakaan EU:sta, vaan siitä sai sen kuvan, että Ranska itsenäisesti (ja Iso-Britannian ja USA:n painostuksesta) jäädytti kaupat.

Loistavaa kehitystä! Siitä huolimatta liian hidasta sellaista. Mielestäni EUn pitäisi yhdessä Usan kanssa keskeyttää niin paljon kanssakäymistä Venäjän kanssa kuin suinkin vain mahdollista, samaan aikaan kokoustaa yhdessä ja miettiä uusia kauppakumppaneita, ja pistää kauppadelegaatiot reissuun ympäri maailmaa luomaan kontakteja. Toimintaa kellon ympäri niin kauan kunnes uudet korvaavat kauppakumppanit on löytynyt ja sopparit allekirjoitettu. Sitten kaikki kanssakäyminen Venäjän kanssa nollaan. Ei osteta niiltä yhtään mitään, eikä myydä sinne yhtään mitään. Tämä on toki toiveajattelua, mutta vähän ollaan sentäs eteenpäin menty kuitenkin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Nyt on jo vuorokausi huhuilta tulitauoista sun muista..

Jotenkin homma käryää pahalle, ettei vain olisi kyseessä tarpeellinen huoltotauko, jonka jälkeen Venäjän panssaripataljoonat marssivat Mariupoliin...

..noudattelisi hyvin näitä aiempia tapahtumia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
ISIS-järjestö on Iltalehdessä julkaistun uutisen mukaan jättänyt "hyytävän viestin Vladimir Putinille". Tämä ei ehkä suoraan liity ketjun aiheeseen, mutta välilliset vaikutukset taas ovat hyvinkin mahdollisia. Järjestön uhkailun taustalla ovat Venäjän aiemmin Syyrian hallitukselle toimittamat hävittäjät. Uhkauksessa viestitetään myös Tshetshenian ja Kaukasian vapauttamisella. Tällä voi olla Ukrainaan parikin vaikutusta: 1) Putinin mielenkiinto siirtyy Venäjän suojeluun islamisteilta tai 2) Länsi ja Venäjä löytävät taas toisiaan taistelussa yhteistä vihollista vastaan, jolloin Ukraina jää ehkä länneltäkin lopulta huomaamatta. Todennäköisempää on, että kaikki jatkuu kuitenkin kuin ennen. Linkki uutiseen: Terrorijärjestöltä hyytävä viesti Putinille

Tätä kirjoittaessani puhelimeni näytti uutisotsikkoa, jossa kerrotaan Moskovan lentokenttää evakuoitavan pommiuhkan takia. ISIS, tshetsheenit, FSB:n hämäys?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
200 harjoituksissa on kiusaa. Leikki alkaa olemaan kauempana, kun peliin pistetään neuvonantajat. Sillä tavalla se Vietnamissa lähti liikkeelle...

Sota Ukrainaa vastaan on Venäjän ilmoitus etupiiristä ja tämä harjoitus taas kertoo, että etupiiriajattelua ei hyväksytä. Sellainen pieni alleviivaus.
 
Suosikkijoukkue
KK
200 harjoituksissa on kiusaa. Leikki alkaa olemaan kauempana, kun peliin pistetään neuvonantajat. Sillä tavalla se Vietnamissa lähti liikkeelle...

Sota Ukrainaa vastaan on Venäjän ilmoitus etupiiristä ja tämä harjoitus taas kertoo, että etupiiriajattelua ei hyväksytä. Sellainen pieni alleviivaus.

Niin, pelkästään USA:sta lähtee 200.

Ukrainan länsiosassa järjestettävän sotaharjoituksen johdossa on Yhdysvallat. Harjoitus kestää pari viikkoa ja siihen osallistuu useita Nato-maita. Ukraina ei ole Naton jäsenmaa.

lähde: USA lähettämässä 200 sotilasta harjoitukseen Ukrainaan - HS.fi
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siis harjoituksiin. Länsi on useampaan otteeseen julistanut, että sotimaan ei lähdetä. NATO/EU ei uskalla ottaa riskiä kofliktin leviämisestä Ukrainan ulkopuolelle ja eskalaatiosta ytimiin asti. Edes aseapua ei ole vielä luvattu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös