Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 866
  • 6 874

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ei ehkä tarvitse ottaa, sillä:



Tulivat sitten päinvastaisesta suunnasta, missä "avustussaattue". "Rauhanturvaajat" ovat menossa kohti Sniznea, millä suunnalla lienee viime päivien kiivaimpia taisteluja käyty.

Tässä vielä ymmärrettävänkielinen linkki: Another “humanitarianâ€￾ convoy: 142 units of military equipment enter Ukraine (see map) | EUROMAIDAN PRESS | News and Opinion from Across Ukraine

Nyt punnitaan EU:n pallit.Jos tieto pitää paikkansa niin kuvio on sama kuin Georgiassa.
Mitä läntinen demokratia voi tehdä, muuta kuin eristää Venäjän entistä tiukemmin kansainvälisiltä foorumeilta?
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tulivat sitten päinvastaisesta suunnasta, missä "avustussaattue". "Rauhanturvaajat" ovat menossa kohti Sniznea, millä suunnalla lienee viime päivien kiivaimpia taisteluja käyty.

Tässä vielä ymmärrettävänkielinen linkki: Another “humanitarian†convoy: 142 units of military equipment enter Ukraine (see map) | EUROMAIDAN PRESS | News and Opinion from Across Ukraine
On hieman nurinkurista, että samaan aikaan, kun tässä ja useassa muussa ketjussa kritisoidaan täysin aiheellisesti eräiden ei-länsimaisten valtiollisten tahojen välittämää propagandaa, tänne linkitetään tippaakaan kyseenalaistamatta "Euromaidan Pressin" uutisia ja "netissä leviäviä twiittejä", joiden sisältö referoidaan sen kummempia miettimättä täytenä totena sanasta sanaan.

Lähdekritiikki, missä pelaa?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ylen tekstitv:lla lukee että avustussaattue on seissyt koko päivän noin 300 km:n päässä Ukrainan rajalta.Selitellään levon tarpeella mutta Ukrainan armeijan tiedottajan mukaan saattue ei olisikaan menossa Harkovaan kuten oli sovittu.

Kuhnivat siellä aikansa jotta toinen avustusryhmä saa kontaktin Ukrainan armeijan kanssa jolloin invaasio aloitetaan.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
On hieman nurinkurista, että samaan aikaan, kun tässä ja useassa muussa ketjussa kritisoidaan täysin aiheellisesti eräiden ei-länsimaisten valtiollisten tahojen välittämää propagandaa, tänne linkitetään tippaakaan kyseenalaistamatta "Euromaidan Pressin" uutisia ja "netissä leviäviä twiittejä", joiden sisältö referoidaan sen kummempia miettimättä täytenä totena sanasta sanaan.

Lähdekritiikki, missä pelaa?

Pitäisikö käydä itse paikanpäällä toteamassa tilanne?
 
Lähdekritiikki, missä pelaa?

Propaganda on ihan hemmetin sakeaa molemmin puolin rintamaa juuri tällä hetkellä. Keskivertoseuraajan on oikeasti todella vaikea yrittää tällä hetkellä hahmottaa tuota avustussaattuerumbaa ja kaikkea sen ympärillä pyörivää.

Kun tuolla "netissä kiertävällä twiitillä" selkeästi viittasit minuun, niin todettakoon, että kyllä täällä lähdekritiikki vielä pelaa. Olen vain pannut merkille, että sekä Ukraina- että Venäjä-ketjussa on myös paljon spekulatiivista keskustelua asian ympäriltä, eikä käyttäjät pelkästään varmistettuja linkkejä sinne liitä. Tällä hetkellä kun kukaan ei tiedä, että mitä Venäjä tuolla avustussaattuella aikoo, niin liitin oheen "netissä kiertävän twiitin" ihan vain itseäni kiinnostavana kuriositeettina.

Mutta ei muuta kuin rauhaa ja rakkautta. Eiköhän tässä pian olla taas viisaampia, että mitä veli venäläinen oikein meinailee.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mielenkiintoinen juttu liittyen tuohon saattueeseen. Eli saattue pysähtyi 500km Moskovasta lounaaseen Voronezhin kyllän. Siellä ne menivät lentotukikohtaan korkeiden aitojen taakse. Lastataanko siellä aseita rekkoihin vai aseita rekoista? Aseita rekoista siksi, että ehkä Putin tajusi, ettei se todellakaan voi tehdä tuota Troijan hevosta. Vai oliko se vain hyvä paikka huilia?

Katsohan perkele. Eilen spekuloin täällä tällaista:

Itse epäilen sellaistakin, että jos kolonna ajaa pitkähkön matkan Moskovasta rajalle, autoihin on jonkun tankkauksen yms. huoltotoimenpiteen aikana helpompi muiluttaa mukaan jotain sotilasmateriaalia. Lento- ja junarahdin kanssa tällaista mahdollisuutta ei olisi.

Saa nähdä, miten tässä tulee käymään. Tämä tilanne alkaa varmaan muistuttaa etäisesti kevyempää versiota Kuuban ohjuskriisin kriittisimmistä hetkistä. Siis ajankohtaa, jossa venäläiset alukset lähenivät yhdysvaltalaisten muodostamaa saartovyöhykettä...

Nyt ei ole ydinsotaa syttymässä, mutta kyllä tuo venäläisen saattueen tarkoitusperä silti herättää pahasti sellaisia ajatuksia, että sotaa kohti kuljetaan. Venäjä on toimittanut Punaiselle Ristille tämän hetken tietojen mukaan vain hyvin alkeellisen peruslistan tarvikkeista. Myöskään siitä ei ole kenelläkään mitään tietoa, aikooko Venäjä noudattaa rajanylityksissä vaadittavia muodollisuuksia, vai tuovatko he tuotteet väkisin...

Jo pelkästään saattueen reitti tuntuu oudolta - muutenkin kuin tuon lentotukikohdan vuoksi. Reitti vie enemmänkin kohti Luhanskia. Harkovaan mentäessä tuo valinta tarkoittaisi tarpeetonta kiertotietä.

Jotenkin jopa tuntuu, että Putin on jonkinlaisessa paniikissa tai muuten vain neuvoton, eikä tiedä enää, miten tässä pitäisi toimia. Jotain tarvitsee tehdä, mutta kaikki vaihtoehdot ovat vain huonoja. Pitäisi palauttaa Venäjän suuruuden päivät, pitäisi saada talous nousuun, pitäisi saada länsi kunnioittamaan Venäjää, pitäisi välttää sotaa, pitäisi käydä sotaa... Jotenkin on sellainen pelko persiissä, että jossain vaiheessa armeija marssitetaan rajan yli, ja Kremlissä todetaan Julius Caesarin sanoin: "Arpa on heitetty".
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ei Putin neuvoton ole sillä neuvonantajia kyllä riittää.Tässä mennään nyt samoilla opeilla kuin Georgiassa ja katsotaan kenen pokka pitää.Nyt jos koskaan EU:n pitää kaivaa ne pallit esiin jos ja kun niitä on.

Tuolla jossain hevonvitunietteessä Venäjä voi pullikoida mielensä mukaan mutta jos tullaan tuohon etupihalle hauiksia näyttelemään niin siihen on reagoitava.
 

Morgoth

Jäsen
Jotenkin jopa tuntuu, että Putin on jonkinlaisessa paniikissa tai muuten vain neuvoton, eikä tiedä enää, miten tässä pitäisi toimia.

Onhan hän ollut vallassa lähipiirineen pian jo 15 vuotta ja tuollainen valta tuossa ajassa turmelee kenet tahansa. Onko tuo sitten enää kylmän laskelmoivaa vai jo jonkinasteista harhaista toimintaa? Ihan hullu kuvio jolle tekisi mieli vain nauraa, mutta ei vain naurata.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Sellaista teoria tuli luettua, että sepateroilla on iso puute tankkien ammuksista ja kuljettajista, mihin tämä "avustussaattue" olisi ratkaisu. Mukana tulee ammuksia ja rekkojen kuljettajat ovat tankkien miehistöä.

Nythän on liikkunut raporttia sepaterojen valmistautuvan vastahyökkäykseen, sillä ovat tehneet isoja joukkojen keskityksiä, jotka pystyvät ihan varsinaisen armeijan kaltaisiin liikkeisiin. Sitä varten olisivat tankit aika tärkeitä.

Kyllä Venäjän intervention todennäköisyys vain kasvaa, sillä kun katsoo ATO:n menestymistä, niin puhutaan ehkä peräti vain kuukaudesta kunnes tuo sepaterojen alue on saatu haltuun. Donetsk ei enää pitkään kestä ilman Venäjän hyökkäystä tai sepaterojen vastahyökkäystä, jolla saisivat taas yhteyden sinne.

Donetskin valtauksen vaikutukset Luhanskin alueen sepaterojen moraaliin olisi todennäköisesti aika ikävä. Saatika jos Luhansk valloitetaan, mikä tuhoaisi sen täysin ja tekisi tilanteesta hyvin epätoivoisen.

Sepaterot tiedottivat muuten tänään Igor "Strelkov" Girkinin haavoittuneen vakavasti taisteluissa Donetskin alueella. Liikkuu huhuja että olisi koomassa asti ja asialla olisivat olleet Ukrainan armeijan erikoisjoukot. Toivottavasti Girkin selviää, haluaisin hänet mieluusti elävänä Kiovaan ja lopulta Haagiin kertomaan mikä sai eläkkeellä olevan GRU:n everstin lähtemään Donetskiin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sepaterot tiedottivat muuten tänään Igor "Strelkov" Girkinin haavoittuneen vakavasti taisteluissa Donetskin alueella. Liikkuu huhuja että olisi koomassa asti ja asialla olisivat olleet Ukrainan armeijan erikoisjoukot.

Tästä liikkuu toistaiseksi ristiriitaista tietoa, hänen omat alaisensa eivät ymmärtääkseni ole suostuneet kommentoimaan asiaa. Tosin voi tietty ajatella, että hiljaisuus on myöntymisen merkki.

Toivottavasti Girkin selviää, haluaisin hänet mieluusti elävänä Kiovaan ja lopulta Haagiin kertomaan mikä sai eläkkeellä olevan GRU:n everstin lähtemään Donetskiin.

Tämä olisi minustakin todella mielenkiintoista. Tosin olen varma - sikäli mikäli näistä tyypeistä yksikään koskaan Haagiin joutuu, mitä en usko, koska Venäjän vaikutusvalta - ettei Girkin tällaisessa tilanteessa pysyisi kovin kauaa hengissä, vaan hänet mystisesti ammuttaisiin, myrkytettäisiin, kävisi onnettomuus tai sitten hän vain yksinkertaisesti katoaisi.
 
AP: Venäjän avustussaattue liikkeellä – suunta kohti etelää

"Saattueen suunnasta on ollut epäselvyyttä. Ukraina ja Venäjä ovat aiemmin sopineet, että avustustarvikkeet toimitettaisiin Ukrainan hallitusten joukkojen valvomalle rajanylityspisteelle Harkovan alueella. Siellä lasti tarkistettaisiin Kansainvälisen Punaisen Ristin johdolla."

Eli toisin kuin on sovittu, Venäjä otti suunnaksi eteläisen tien kohti separatistien hallitsemaa rajanylityspistettä. Ei nyt varsinaisesti yllätä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjän avustussaattue liikkeellä – suunta kohti etelää | Yle Uutiset | yle.fi

Voronezissa oli pitkä tuumaustauko ja avustussaattueen suunta on muuttunut. Nyt mennään NovoRussian rajavalvonnan kautta. Tämä tekee saattueesta kohteen ATO:lle.

Reittimuutoksen syyksi epäilen lastin tarkastusta ja se on samalla tunnustus, että Ukrainan epäilykset olivat oikeutettuja. Minä ole jonkin verran yllättynyt, että tämä ei ollutkaan puhtailla jauhoilla tehty mediatemppu.

eilen kuuntelin radiota kanavana Yle puhe, kun oli matkalla vuokraamaan poraa. Ohjelman asiantuntija väitti, että EuroMaidan uhreineen ja tämä Venäjän hyökkäys on tehnyt Ukrainasta kansakunnan. Osoituksena tästä mainitsi ATO:n vapaaehtoiset ja heidän motivaationsa taistella. Olisi mukava saada kuulla onko ketjun unkarilaiset kontaktit yhtään samaa mieltä tuon väitteen kanssa. Minun korviin kuullosti sangen uskottavalta. Linniä yle areenasta en pikaisella hakemisella löytänyt. Kyllä sen siellä pitäisi olla.
 
Suosikkijoukkue
KK
Eli toisin kuin on sovittu, Venäjä otti suunnaksi eteläisen tien kohti separatistien hallitsemaa rajanylityspistettä. Ei nyt varsinaisesti yllätä.

Voi Venäjä! Nyt tuo lause on taas niin kaikkien huulilla. Eihän siinä, kohta nähdään mitä EU ja USA oikeasti tekee. Puuttuuko miehitykseen mitenkään vai pistetäänkö lisää pakotteita. Eihän tämä hyvältä vaikuta. Ja tullee vaikuttamaan Suomeen todella pahasti mm. Nokiaan, mahdollisesti satamiin ja telakoihin kun juurihan he aikoivat rakentaa 3 jäänmurtajaa Helsingissä ja vähän sinne sun tänne. Muut maat kyllä myy sotakalustoa venäläisille, mutta me saatana hössötetään menemään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Voronezissa oli pitkä tuumaustauko ja avustussaattueen suunta on muuttunut. Nyt mennään NovoRussian rajavalvonnan kautta. Tämä tekee saattueesta kohteen ATO:lle...

Ymmärtääkseni tuosta 280 ajoneuvon saattueesta vain noin 100 ajoneuvoa on (toistaiseksi) ottanut suuntansa kohti etelää. Noin lukee myös YLEn uutisen lopussa.

Sinällään olemme mielestäni saaneet vastauksen toissapäivänä ja eilen pohdittuun kysymykseen siitä, miksi a) saattue lähti liikkeelle niinkin kaukaa, kuin Moskovan läheltä ja b) miksei lastia rahdattu esim. lentorahtina suoraan Luhanskiin tai ainakin lähelle Ukrainan rajaa.

Kuten arvelinkin saattue näyttää lähteneen tarkoituksellisesti kaukaa liikkeelle. Tällä Venäjä on ostanut itselleen aikaa haistella Ukrainan, Punaisen Ristin sekä kv.yhteisön mielialoja saattueen suhteen, sillä toisin kuin Kreml aiemmin väittä, ei saattueella todella siis ole ollut minkään sortin hyväksyntää.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ymmärtääkseni tuosta 280 ajoneuvon saattueesta vain noin 100 ajoneuvoa on (toistaiseksi) ottanut suuntansa kohti etelää. Noin lukee myös YLEn uutisen lopussa.
Uutiseen on tullut päivitys postaukseni jälkeen. Liekö noissa sadassa autossa se lasti, mikä jäisi tullin haaviin.

Vladimir Valloittaja pitää tänään tärkeän puheen Krimillä ja koko duuma on lennätetty yleisöksi. Liekö varkaalle tullut huono omatunto ja haluaa palauttaa Krimin? ;)

edit
Lis odotetaan - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Uutiseen on tullut päivitys postaukseni jälkeen. Liekö noissa sadassa autossa se lasti, mikä jäisi tullin haaviin.

Vladimir Valloittaja pitää tänään tärkeän puheen Krimillä ja koko duuma on lennätetty yleisöksi. Liekö varkaalle tullut huono omatunto ja haluaa palauttaa Krimin? ;)

Minä pahoin pelkään, että Putin antaa symbolisesti juuri Krimillä lausunnon, jossa hän kertoo Venäjän olevan pakotettu ylittämään rauhanturvaamismielessä Ukrainan rajan ja estämään humanitäärisen katastrofin paheneminen ja kansalaistensa tappaminen. Samalla paheksutaan Länttä kaksinaamaisuudesta tai jostain muusta.
 
Ikävänkantaja voi sitten taas napista, kun käytän twiittejä lähteinä, mutta Financial Timesin Moskovan-kirjeenvaihtaja Courtney Weaver twiittasi hetki sitten kuvan kera, miten venäläisen armeijan helikoptereita lentelee kaksin kappalein "avustussaattueen" yllä.
Samalla toimittaja Tom Barton, josta en nopeasti sen enempää tietoa löytänyt, twiittaa näin:

"While #Russia's convoy heads down the border, reports in eastern #Ukraine of tracked vehicles smashing down border fences."

Eli kun Vallun apu lähestyy, niin tanner tömisee ja raja-aitaa kaatuu.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Putin tapaa Niinistön Yle uutiset kertoo, että Putin on kutsunut Niinistön perjantaiksi kylään keskustelemaan Ukrainan tilanteesta. Mitähän mahtavat aiheesta jutella? Suomi vanhana frendinä neuvottelemaan?

Eiköhän siellä ilmoiteta että Ukraina otetaan nyt ja seuraavana on Suomi vuorossa.
 

Carlos

Jäsen
Onko jollain käsitystä mikä tämä on tämä "vakava ulkopoliittinen tilanne" mistä tiedotustilaisuus on/oli? Onko se se että Niinistö on kutsuttu Putinin luokse, vaiko jotain muuta? Venäjä ilmoittanut että haluaa turvata Pietarin turvallisuuden lisä-alueilla?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onko jollain käsitystä mikä tämä on tämä "vakava ulkopoliittinen tilanne" mistä tiedotustilaisuus on/oli? Onko se se että Niinistö on kutsuttu Putinin luokse, vaiko jotain muuta? Venäjä ilmoittanut että haluaa turvata Pietarin turvallisuuden lisä-alueilla?

Mä voisin oikeasti kuvitella, että suomalaisille sovitellaan välittäjän asemaa Venäjän ja lännen tulehtuneisiin väleihin.

Jos näin tapahtuu, niin mielestäni Suomen pitää ehdottomasti suostua ja olla ylpeä siitä, että tässä asiassa suomalaiseen asiantuntemukseen luotetaan.

edit. tosin jos välittäjäksi joudutaan/päästään, niin toivottavasti ei nähdä mitään suomettumista ja myötäilyä Venäjän suuntaan. Toivon tuossakin hypoteettisessa tilanteessa, että Suomen valtiojohto pitää kiinni siitä, että Krimin miehitys oli laiton ja Itä-Ukrainan tilanne Venäjän aikaansaama.

Näitä ei tule korostaa liikaa, mutta ne pitää tiukasti ilmaista, Suomen virallisena kantana.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Eiköhän siellä ilmoiteta että Ukraina otetaan nyt ja seuraavana on Suomi vuorossa.
EuroSenaatintoria ja Imatran separatistiorganisaatioiden aktivoitumista odotellessa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös