Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 851
  • 6 874

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tässä on eräs syy sille miksi yritän välttää fb:n tai erilaisten lehtien keskusteluosastojen kirjoitusten lukemista parhaani mukaan, koska huomattava osa kirjoituksista kummallakin puolella on laadultaan sellaisia etteivät ne anna minulle mitään - korkeintaan pistävät hämmästelemään keskustelun tasoa...

Juuri näin. Minä voin lukea noita joskus huumorimielessä, mutta mitään johtopäätöksiä en noista tee, eikä niistä sellaisia oikein saisikaan. Jopa näissä kommenttiosioissa on mielestäni eri "kasteja", jollain YLEn sivulla voi ollan ihan hyviäkin kommentteja seassa, kun taas iltapulun palstaa ei kannata avata ollenkaan. Edes huumorimielessä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mediasyiden lisäksi voisi hyvin kuvitella, että Moskova keskeisenä paikkana on hyvä kriisiavunkin varastolle. Lähetysvalmius on varmaan oltava autoilla, koska harvoin kriisialueelle junalla pääsee...

Mikäli olisi pitänyt paikkansa tuo Venäjän eilinen väite, että kaikkien osapuolien kanssa on sovittu saattueen viemisestä Itä-Ukrainaan, niin ylivoimaisesti helpoin tapa olisi ollut kuljettaa tavarat vaikkapa armeijan kuljetuskoneilla rajalle tai vaikka suoraan Luhanskin alueelle ja sieltä lastaus rekkoihin.

No, nythän on käynyt ilmi, ettei mitään sopua asiasta ole missään vaiheessa ollut ja saattueen lastinkin sisältö on vähintäänkin arveluttava. On myös syytä muistaa, että Venäjällä on alueella valtava määrä joukkoja ja näiden huoltojoukkoja. Todellinen hätäapu olisi voitu aloittaa jo armeijan huoltojoukkojen toimesta, mikäli tämä olisi tarpeellista ja kaikkien mielestä sopivaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjän ulkoministeriön mukaan maan lähettämä avustuskuljetus ylittää Ukrainan rajan kansainvälisen Punaisen Ristin valvonnassa.
Punainen Risti ei ole vahvistanut Venäjän väitteitä.

Järjestö sanoo Twitterissä, että neuvottelut Ukrainan ja Venäjän kanssa ovat vielä kesken.
Ven Ukrainan rajan Punaisen Ristin valvomana - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat
Venäjä näyttää toteuttavan operaatiotaan omassa rinnakkaistodellisuudestaan.

Naton Rasmussen pitää hyökkäystä todenäköisenä ja epäileviä ulkoministereitä on monta. Tuohan on politiikka, kerrotaan että me tiedetään mitä aijotaan.

Tuo aloittaminen ennen kuin neuvottelut on selvät viittaa sotilasoperaatioon. Mutta varmasti ei voi sanoa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Suomi luopui siitä konseptista jo vuonna 1994 kun kansanäänestyksessä valittiin jäsenyys Euroopan Unionissa. Sen jälkeen Suomi ei ole enää ollut puolueeton maa vaikkei sotilasliittoon kuulukaan. EU:n jäsenenä Suomi noudattaa EU:n yhteistä ulkopolitiikkaa. Se ei voi istua missään omassa pöydässään.

Saksa käy omia salaisia neuvotteluitaan Venäjän kanssa, Ukrainan kohtalosta. Ranska ei suostu lopettamaan asekauppojaan Venäjän kanssa, vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Mutta jostain syystä Suomen pitäisi olla samassa veneessä, "Euroopan" kanssa. Kun edes suuret jäsenmaat eivät näytä esimerkkiä, niin on mielestäni varomatonta lähteä Brysselin seikkailupolitiikkaan mukaan. Toki voin jotenkin hyväksyä yhteisen politiikan siinä vaiheessa, kun myös suuret jäsenmaat alistetaan EU:n yhteiseen tahtoon, mutta niin kauan kun muutkin vetävät välistä, on meidän suorastaan idioottimaista leikkiä sitä eu-luokan mallioppilasta asiassa, joka koskee meidän suurinta naapuria/uhkatekijää.

Luuletko ruokahalun loppuu Ukrainaan? Ei ruokahalu loppunut 2008 Georgiassa. Eikä eräällä historian merkkihenkilöllä sudeettialueisiin.

Suomen kaltaiselle pienelle maalle on tärkeää, että itsensä mahtaviksi kuvitteleville ei anneta oikeutta viipaloida maailmaa etupiireihin asevoimin ja että pelisäännöistä -kuten kv.oikeus- pidettäisiin kiinni. Ihan turvallisuuden takia.

En tiedä, mihin ruokahalu päättyy, mutta kuka tahansa ulkopolitiikkaa rehellisesti tarkasteleva ymmärtää, että väli ja etelä-amerikka on Yhdysvaltojen "etupiiriä" ja aivan samoin entiset neuvostotasavallat ovat Moskovan etupiiriä. Toki maailmalla ainoa vakio tuntuisi olevan muutos ja sitäkin kautta Brysselin ambitiot Ukrainan suunnalla ovat ymmärrettäviä, mutta suomalaisesta näkökulmasta hyväksyisin ne vain siinä tapauksessa, että "voitto" olisi läpihuuto juttu. Siis että tilanne olisi samankaltainen, kun Baltian maat liitettiin EU:hun ja Natoon. Nyt tilanne ei näytä samanlaiselta ollenkaan, enkä sen takia näe, että meidän on hyödyllistä olla tässä leikissä mukana.

Ja kun minä jo aikaisemmin peräänkuulutin sitä, että mitä hyötyä toivotun kaltaisesta lopputuloksesta meille on, niin ainoa vastaus on tähän mennessä turvallisuuteen liittyvä. Eli Putinille pitää näyttää kaapin paikka. Toki ymmärrän tämän, mutta onko naapurin hermostuttamisesta meille ihan aidosti hyötyä tilanteessa, jossa olemme edelleen sotilaallisesti liittoutumaton?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minä en ainakaan noin ole koskaan kertonut.
Sinun lausuntosi KHL:n poliittista ulottuvuudesta oli:
"Ihan samalla tavalla kuin vaikkapa Lahden MM-hiihdoilla on selkeä poliittinen ulottuvuus."

Minusta tuo jalkapallokokouksen poliittinen ulottuvuus on ihan helvetin kaukana lahden MM-hiihdoista tai ylipäätään mistään länsimaisesta liitosta tai sarjasta. Jos jääkiekon kohdalla logiikka on samanlaista (ja miksei olisi kun samat puuhastelijat puuhastelevat) niin siihen pätee samat sanat.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En varmuudella osaa sanoa miksi avustuskolonna lähti liikkeelle Moskovan seudulta eikä materiaalia ensin koottu kriisialueen lähelle ja sitten siirretty rajan yli. Ja koska kolonna on ns. polkaistu pystyyn näin pian voidaan olettaa, että itse asiassa kolonnaa on jo valmisteltu pidemmän aikaa ja nyt on otollinen hetki toimia kun kaikki on valmista, mikä ei tietenkään selitä sitä miksi kriisiapua ei toimitettu esim. lento- tai junarahtina alueelle ja vasta siellä siirretty kuorma-autoihin.

Itse epäilen sellaistakin, että jos kolonna ajaa pitkähkön matkan Moskovasta rajalle, autoihin on jonkun tankkauksen yms. huoltotoimenpiteen aikana helpompi muiluttaa mukaan jotain sotilasmateriaalia. Lento- ja junarahdin kanssa tällaista mahdollisuutta ei olisi.

Mikäli twitteriin laitetut kuvat rahdista pitävät paikkansa niin mietityttää, että mitä esim. ilmavalvontatutkat tekevät humanitäärisen avun matkassa? Jokainen tajuaa etteivät ukrainalaiset laske alueelle ilmavalvontatutkia tms. materiaalia. (Painotan, en ole varma ovatko kuvat oikeasti kyseisestä kolonnasta vai onko yhdistelty kuvia useista eri lähteistä. Tulevina päivinä näemme mitä kaikkea apua Ukrainaan on lähetetty).

Näiden kuvien suhteen epäilen kyseessä olevan huijauksen ihan muutamasta järkiperäisestä syystä. Ensinnäkään en usko ilmavalvontatutkan olevan se kaikkein akuutein aseapu, jota saarretut separatistit tarvitsevat. Toisekseen en usko Venäjälläkään olevan sellaista luottamusta mediakontrolliin, että ryhtyisivät noin avoimesti lastaamaan raskasta sotilaskalustoa avustuskolonnan kyytiin. Kolmanneksi: noin ison sotakoneen kätkeminen avustuskolonnan kyytiin olisi erittäin hankalaa, ja siitä jäisi ehdottoman pikaisesti kiinni. Kansainvälinen Punainen Risti voisi näin ollen välittömästi tuon paljastuttua pestä kätensä koko touhusta.

Minä epäilen, että tuon saattueen tarkoituksena voi hyvinkin olla ammusten ja pienempien aseiden toimitus separatisteille. Toisaalta näen, että on ihan mahdollista, että tuo saattue ei sisällä aseita alkuunkaan, vaan juurikin ruokaa ja muuta humanitääristä apua, mitä sen on väitettykin sisältävän. Tällöinkään en usko sen menevän ensisijaisesti Itä-Ukrainan siviilien käyttöön, vaan separatisteille ruokahuoltoon. Veikkaisin nimittäin, että elintarvikkeiden niukkeneminen saarretuilla alueilla alkaa nimittäin melko pikaisesti vaikuttaa separatistien taistelumoraaliin erittäin negatiivisesti. Siksi voi hyvinkin olla, että separatisteilla on jopa suurempi pula ruoasta kuin ammuksista.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tutka kyllä näkyy samalla videolla missä on autojakin, mutta erillään niistä. Tuskinpa kuuluu samaan ryhmään.

- YouTube <- video avustusautoista ja tutkasta

Aah... yritän ottaa silmän käteen seuraavalla kertaa. Itse en havainnut, että tuosta oli ihan videotakin, vaan katsoin vain nuo valokuvat. Noh, tuo vain tarkoittaa, että kyse ei ole muista lähteistä peräisin olevasta kuvamateriaalista. Tutkan muiluttamiseen vaippojen seassa on vielä pitkä matka...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Aah... yritän ottaa silmän käteen seuraavalla kertaa. Itse en havainnut, että tuosta oli ihan videotakin, vaan katsoin vain nuo valokuvat. Noh, tuo vain tarkoittaa, että kyse ei ole muista lähteistä peräisin olevasta kuvamateriaalista. Tutkan muiluttamiseen vaippojen seassa on vielä pitkä matka...

Minäkin näin näin pidemmän videon vasta ensimmäistä kertaa, ja tosiaan sen perusteella on vaikea kuitenkaan kuvitella, että tutkayksikkö siirrettäisi avustuskolonnan mukana Ukrainan puolelle - teoriassa on mahdollista, että sitä ollaan siirtämässä etelään mutta sijoituspaikka on Venäjän puolella ja linkkiyhteydet Luhanskiin niin sen jälkeen separatisteilla on yksi toimiva tutkajärjestelmä käytössä hetimmiten rajan pinnassa.

Mitä netistä luin, kyseistä tutkaa käytetään esim. osana S-300 järjestelmän ilmatorjuntapatteria, kyseinen järjestelmä on pitkän kantaman ilmatorjuntaohjusjärjestelmä, jolla on ballististen ohjusten torjuntakyky. Järjestelmän ohjusten torjuntakyky on versiosta riippuen 90-200 km ja torjuntakorkeus 25 m - 27 000/30 000 m.

Videon perusteella suurin osa kuorma- ja rekka-autoista näyttää olevan Venäjän asevoimien kalustoa (mustat rekisterikilvet joissa kirjaimet/numerot valkoisella). Toisaalta asevoimien oheen hätätilaministeriö taitaa olla toinen ministeriö jolta löytyy riittävästi kuljetuskalustoa tällaiseen operaatioon.

Mutta kuten moni on jo ketjussa todennut. Suurin osa avustuskolonnan varustuksesta on sellaista joka hyödyttää separatisteja sellaisenaan vaikka mukana ei olisi ammuksen ammusta. Sotilaat tarvitsevat ruokaa, lääkkeitä, generaattoreita tms. operoidakseen tehokkaasti ja tätä kaikkea avustuskolonna on viemässä Luhanskin seudulle Ukrainaan.

vlad.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kyselenpäs täällä tyhmiä taas ajankulukseni.Onko kenelläkään tietoa mikä on separatistien vahvuus eli ns. pääluku.Entä miten on mahdollista että tavalliset siviilit, joista separatistit koostuvat, pääsevät käsiksi sarjatuliaseisiin?
Ja vielä kerran, miksi Merkelin ja Putinin salaisesta tapaamisesta ei ole tihkunut mitään tietoja?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Entä miten on mahdollista että tavalliset siviilit, joista separatistit koostuvat, pääsevät käsiksi sarjatuliaseisiin?...

Pääluvusta ei ole varmaan kellään antaa muita kuin summittaisia arvioita. Mitä aseistukseen tulee, niin Donetskin "kodinturvajoukkojen" aseistushan on peräisin vähän sieltä sun täältä. Osa on Ukrainan armeijan asevarikoilta Itä-Ukrainassa, jotka jäivät separatistien alueelle. Raskas ja parempi aseistus (ja sodanjohto eli upseerit) tulevat suoraan - tai no epäsuoraan - Venäjältä.

Merkelin ja Putinin tapaamiset ovat voineet olla joko täydellinen uutisankka tai harkittua propagandaa, epälineaarisen sodankäynnin ja tiedottamisen vaikeus on siinä, ettei kukaan tunnu tietävän totuutta.

Toki on myös mahdollista, että neuvotteluja on oikeasti käyty, mutta viime aikojen tapahtumien valossa on selvää, että neuvottelut ovat joko jäähyllä tai kokonaan peruuntuneet.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyselenpäs täällä tyhmiä taas ajankulukseni.Onko kenelläkään tietoa mikä on separatistien vahvuus eli ns. pääluku.Entä miten on mahdollista että tavalliset siviilit, joista separatistit koostuvat, pääsevät käsiksi sarjatuliaseisiin?
Ja vielä kerran, miksi Merkelin ja Putinin salaisesta tapaamisesta ei ole tihkunut mitään tietoja?
Arvion 10.000 olen nähnyt. Ei noita kukaan kuitenkaan ole laskenut ja eivät ilmoita vahvuuttaan. Onko Vladilla parempaa tietoa?

Aselait ovat sekä Ukrainassa ja Venäjällä tiukat eli siviilipyssyjä ei ole. Armeijan aseita kummaltakin puolelta rajaa. Kun Venäjä toimittaa ns sepataristeille raskasta aseistusta, niin tarpeen mukaan myös kiväärikaliberisia, jos Ukrainan varikot ehtyy. Oikeastaan ainoa tarkempi tieto minulla on se, että ukrainalaiset BUKit, jotka sepataristit kaapasivat, oli tehty toimintakyvyttömiksi poistamalla hyötykuorma. Muuten ei ole käsitystä mitä ukrainalaisia vehkeitä ovat saaneet kaapattua. Paitsi ne mediajulkisuutta saaneet tankit.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kyselenpäs täällä tyhmiä taas ajankulukseni.Onko kenelläkään tietoa mikä on separatistien vahvuus eli ns. pääluku.Entä miten on mahdollista että tavalliset siviilit, joista separatistit koostuvat, pääsevät käsiksi sarjatuliaseisiin?
Ja vielä kerran, miksi Merkelin ja Putinin salaisesta tapaamisesta ei ole tihkunut mitään tietoja?

Saitkin jo vastauksia esittämiisi kysymyksiin, joten hiukan on toistoa mutta kertaus on opintojen äiti.

Separatistien tarkkaa lukumäärää ei oikeastaan tiedä enää kukaan muu kuin korkeintaan he itse ja venäläiset operoijat. Jokin viikko sitten separatistien lukumäärän arvioitiin olevan reilut 10 000 miestä mutta sen jälkeen separatistit ovat koettaneet suorittaa pakkovärväystä idässä (ja osin onnistuneetkin siinä) sekä saaneet edelleen täydennyksiä Venäjän puolelta, joten kun huomioidaan tappiot niin eiköhän määrä ole edelleen aika lailla lähellä sitä 10 000 miestä (ja naista).

Tässä kohdin venyttäisin käsitettä "tavalliset siviilit" huomattavan paljon, koska separatistien joukossa taistelee sotilaita, jotka ovat operoineet venäläisissä erikoisjoukoissa, esim. tshetsheeneistä koostunut Vostok pataljoona - joka sai täydennystä viikko sitten Rostov-na-Donun suunnalta. Samoin separatistien riveissä toimii Venäjän asevoimien GRU:n (Venäjän asevoimien keskustiedusteluelin) upseereita sekä venäläisiä sotilaita, jotka ovat jääneet "eläkkeelle" tämän vuoden aikana ja siirtyneet sitten taistelemaan Ukrainaan.

Kriisin alkuvaiheessa separatistit saivat varsin paljon aseita puolta vaihtaneiden Ukrainan asevoimien ja turvallisuusjoukkojen miesten mukana mutta jo tuolloin Venäjä varusti ja aseisti separatisteja, joista suurin osa on ns. "Putinin turisteja" eli venäläisiä. Arvioiden mukaan 2/10 separatisteista on paikallisia ja loput tuontitavaraa - pakkovärväysten jälkeen suhde on saattanut hiukan muuttua mutta ei olennaisesti.

Aseistus on siis kombinaatio ukrainalaisilta varikoilta varastettua (tai ostettua) aseistusta sekä Venäjän tuomaa laajamittaista apua ja tällä hetkellä tilanne on se, että käytännössä lähes kaikki aseistus tulee idästä. Separatistien hallussa olevilla alueilla ei ole enää merkittäviä asevarikkoja, sellaisia jotka olisivat koskemattomia, joten saadakseen täydennystä separatistien on saatava aseita ja ammuksia ja tällöin ainoa toimiva reitti on Luhanskista itään oleva käytävä. Saarrettuun Donetskiin aseiden ja ammusten saaminen on jo huomattavan hankalaa, mutta ei täysin mahdotonta.

MustatKortit nosti esille olennaiset seikat Putinin ja Merkelin (mahdollisista) neuvotteluista. Tällä hetkellä tämänsuuntaiseen informaatioon tulee suhtautua tietyllä varauksella, epälineaarisen sodankäynnin keinoihin kuuluu disinformaation levittäminen ja puheet neuvotteluista tms. ovat eräs keino aiheuttaa hajaannusta ja sekannusta vastustajassa, vähintäänkin kylvää epäluottamusta vastapuoleen. Neuvotteluja on voitu käydä mutta mitä suurimalla todennäköisyydellä - jos sellaisia on käyty - ne ovat nyt jäähyllä.

vlad.
 

Animal

Jäsen
Kun Venäjä toimittaa ns sepataristeille raskasta aseistusta, niin tarpeen mukaan myös kiväärikaliberisia, jos Ukrainan varikot ehtyy.

Poikkeuksellisen paljon näkee "separatistien" käsissä 100 -sarjan Kalashnikoveja toisin kuin esim. Ukrainan etulinjan eliittijoukoilla.

No mistä tämä johtuu? No siitä, että Ukrainalla ei kyseistä asemallia ole käytössä vaan käyttävät vanhempia kalashnikovin malleja.

Jos joku haluaa kuvia tutkia, niin helpoiten tuollaisen tunnistaa mustasta komposiittitukista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

Tuossakin uutisessa ukrainalaiset viranomaiset kiistivät, että saattueella olisi lupaa ajaa Ukrainan alueelle. Voivoi, mitä tästä mahtaa vielä seurata.

Ei yllättäisi sekään, että pian Kreml informoi saattueen joutuneen hyökkäyksen kohteeksi ja sen takia voimankäyttöä tarvitaan Venäjän vakinaisen armeijan toimesta. Tietyllä tapaahan tilanne on täysin surrealistinen, saattueella ei ole oikeastaan minkään kv.toimijan hyväksyntää, mutta siitä huolimatta se vain liikkuu eteenpäin.

ps. tuli mulle uutena juttuna, että Kiova on valmistellut omaa humanitaarista saattuettaan, vastavetona Putinin lähettämille rekoille.
 
Suosikkijoukkue
KK
Mielenkiintoinen juttu liittyen tuohon saattueeseen. Eli saattue pysähtyi 500km Moskovasta lounaaseen Voronezhin kyllän. Siellä ne menivät lentotukikohtaan korkeiden aitojen taakse. Lastataanko siellä aseita rekkoihin vai aseita rekoista? Aseita rekoista siksi, että ehkä Putin tajusi, ettei se todellakaan voi tehdä tuota Troijan hevosta. Vai oliko se vain hyvä paikka huilia?

The convoy of heavy trucks rumbled out of Moscow region on Tuesday and traveled some 500 km (300 miles) to the southwestern Russian town of Voronezh. There it stopped at an air base behind high fences, according to a Reuters reporter.

Several people who entered the airbase and spoke to Reuters on condition of anonymity said dozens of trucks were still parked at the airbase. It was not clear whether the Voronezh convoy was the only one traveling towards Ukraine.

Ukraine accuses Russia of cynicism over convoy; death toll rises sharply - reauters.com
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

Tuon artikkelin mukaan samaa konstia on käytetty jo 1993 Georgiassa jolloin toimitettiin Abhasian separatisteille aseita.Saas nähdä mitä tästä vielä tulee, pahoja aavistuksia on aikas monella tämän operaation motiiveista.

Se missä kohdin raja ylitetään, jos ylitetään, lienee ratkaisevaa tilanteen kannalta.
Se että Venäjä sooloilee eikä toimi yhdessä Punaisen Ristin kanssa saa todella epäilemään autojen lastin sisältöä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mielenkiintoinen juttu liittyen tuohon saattueeseen. Eli saattue pysähtyi 500km Moskovasta lounaaseen Voronezhin kyllän. Siellä ne menivät lentotukikohtaan korkeiden aitojen taakse. Lastataanko siellä aseita rekkoihin vai aseita rekoista? Aseita rekoista siksi, että ehkä Putin tajusi, ettei se todellakaan voi tehdä tuota Troijan hevosta. Vai oliko se vain hyvä paikka huilia?...

Tuon artikkelin mukaan samaa konstia on käytetty jo 1993 Georgiassa jolloin toimitettiin Abhasian separatisteille aseita.Saas nähdä mitä tästä vielä tulee, pahoja aavistuksia on aikas monella tämän operaation motiiveista...

Ja muistetaan nyt vielä tosiaan se, että vaikkei rekoissa olisi yhtä ainutta asetta tai patruunaa, niin saattue on täynnä tavaraa, joka tulee Luhanskin alueen separatisteille tarpeeseen.

Siitä voidaan spekuloida, onko saattueessa aseita, mutta mielestäni on päivänselvä juttu, että valtaosa näistä tarvikkeista menisi Donetskin Kansantasavallan taistelijoille, eikä siviiliväestölle. Näin tapahtuisi siinäkin tapauksessa, että venäläisillä olisi puhtaat jauhot pussissa, separatisteilla on raskas aseistus ja he luonnollisesti takavarikoivat mahdolliset avustusmuonat sun muut.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ja muistetaan nyt vielä tosiaan se, että vaikkei rekoissa olisi yhtä ainutta asetta tai patruunaa, niin saattue on täynnä tavaraa, joka tulee Luhanskin alueen separatisteille tarpeeseen.

Käytännössä vauvojen ruokia lukuunottamatta materiaali on sellaista jota taistelevat joukot voivat tavalla tai toisella hyödyntää. Miehistö tarvitsee ruokaa - jota kolonna tuo alueelle, taistelijat tarvitsevat lääkintämateriaalia - jota kolonnaan kuuluu aina ambulansseista lähtien, generaattoreille on tilausta taistelevilla joukoilla ja näitäkin kolonnan vahvuuteen kuuluu melkoinen joukko. Ja taisipa kolonna kuljettaa alueelle makuupussejakin, joille tulevana syksynä viimeistään on tarvetta ilmatilan alkaessa viiletä.

Jos kolonna onnistuu pääsemään Ukrainaan ja lasti saadaan toimitettua separatistien hallinnoimalle alueelle Luhanskissa ja sen ympäristössä, tarkoittaa se sitä, että elintarvike- ja lääkintähuolto on hoidossa joksikin aikaa. Lisäksi kolonnaan kuuluvilla säiliöautoilla saadaan toimitettua generaattoreiden tarvitsemaa polttoainetta ja varmasti polttoaine on muutenkin tarpeen - eivät ne tankitkaan pyhällä hengellä kulje.

Kuten ketjussa on ilmaistu, kävi miten kävi, Venäjä varmasti onnistuu saamaan tästä jonkin sortin propagandavoiton ja jos rajalla tulee ongelmia syyllinen on helposti osoitettavissa ja venäläiset "uhriutetaan". Kyse ei ole siitä mitä ulkomilla saattueesta ajatellaan vaan siitä mitä venäläiset ajattelevat saamastaan kohtelusta.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
KK
Siitä voidaan spekuloida, onko saattueessa aseita, mutta mielestäni on päivänselvä juttu, että valtaosa näistä tarvikkeista menisi Donetskin Kansantasavallan taistelijoille, eikä siviiliväestölle. Näin tapahtuisi siinäkin tapauksessa, että venäläisillä olisi puhtaat jauhot pussissa, separatisteilla on raskas aseistus ja he luonnollisesti takavarikoivat mahdolliset avustusmuonat sun muut.
Hommahan menee sillä lailla, että siellä ei tosissaan ole muuta kuin ruokaa. Ruoka jopa toimitetaan siviileille. Siinä vaiheessa separatistit hyökkäävät rekkojen kimppuun ja isoveli-venäläinen tulee "pelastamaan" tilanteen. Näin saadaan joukot maahan muka rauhan aikeissa.

Saa ottaa talteen.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Hommahan menee sillä lailla, että siellä ei tosissaan ole muuta kuin ruokaa. Ruoka jopa toimitetaan siviileille. Siinä vaiheessa separatistit hyökkäävät rekkojen kimppuun ja isoveli-venäläinen tulee "pelastamaan" tilanteen. Näin saadaan joukot maahan muka rauhan aikeissa.

Saa ottaa talteen.
Ei ehkä tarvitse ottaa, sillä:

@StateOfUkraine kirjoitti:
Multiple reports: 142 Russian military vehicles w/ 'peacekeeping' markings (not aid convoy) entered #Donetsk #Ukraine

Tulivat sitten päinvastaisesta suunnasta, missä "avustussaattue". "Rauhanturvaajat" ovat menossa kohti Sniznea, millä suunnalla lienee viime päivien kiivaimpia taisteluja käyty.

Tässä vielä ymmärrettävänkielinen linkki: Another “humanitarianâ€￾ convoy: 142 units of military equipment enter Ukraine (see map) | EUROMAIDAN PRESS | News and Opinion from Across Ukraine
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Tulivat sitten päinvastaisesta suunnasta, missä "avustussaattue". "Rauhanturvaajat" ovat menossa kohti Sniznea, millä suunnalla lienee viime päivien kiivaimpia taisteluja käyty.
...

Hieno tilanne, ryssä tuo mekanisoitua pataljoonaa taistelukentälle ilmiselvänä tarkoituksena osallistua sotatoimiin Ukrainaa vastaan, mutta ovelana vetona maalattu tankkeihin valkoista kylkeen. Jos ukrainalaiset iskevät tätä hyökkäyskiilaa vastaan, venäläiset ilmoittavat (oliko Abhasian tapauksen tyyliin?), että "merkittyjen rauhanturvaajien kimppuun on hyökätty, Venäjän asevoimia tarvitaan turvaamaan rauhanturvaajien toimintaa" ja luonnollisesti jos eivät iske, niin pataljoona liittyy täydessä vahvuudessaan taistelemaan venäläisterroristien rinnalla Ukrainaa vastaan. Ihmeellistä sinänsä että viitsivät edes näennäisesti naamioida näitä touhujansa, luulisi ettei sisäisesti tarvitse selitellä ja ulkopuoliset eivät venäläisten valheita niele sanaakaan.

edit.
Ikävä sanoa näin, mutta hyvä juttu ja toivottavasti pitää paikkaansa. Tämä Strelkov/Girkin tuntuu sellaiselta kaverilta, että vaikka onkin vain pikkunilkki isossa kuvassa, niin ihan parempi jos on siivoutunut pois maailmankartalta.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Ikävä sanoa näin, mutta hyvä juttu ja toivottavasti pitää paikkaansa. Tämä Strelkov/Girkin tuntuu sellaiselta kaverilta, että vaikka onkin vain pikkunilkki isossa kuvassa, niin ihan parempi jos on siivoutunut pois maailmankartalta.
Vostok-pataljoonan komentaja puolestaan ei ole enää kovin innostunut Venäjän puolesta taistelemaan:

‏@StateOfUkraine kirjoitti:
pro-RU Battalion Vostok cmdr now says he doesn't support #Ukraine breaking up & possibly even Russian invasion
Linkki youtubeen (kyrilliset aakkoset hiukan sotkee):
ХодаковÑкий за единую Украину - YouTube
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP

Onpas tärkeä osuma Ukrainan joukoille jos pitää paikkaansa.

Jokohan vapahtajan letka alkaa saavuttamaan rajanylityspaikkaa? Luulisi tässä ajassa olevan lähettyvillä. On erittäin mielenkiintoista nähdä mitä tulee tapahtumaan. Tunkeutuuko veljet väkisin Ukrainaan vai kuinka Putinin show etenee?

Jos muistan oikein, niin jotkut lähteethän kertoi joitain viikkoja sitten, että ryssä hyökkää humanitaarisin? perustein joko 8.8 tai 15.8. Tainut tiedustelu osua kohdilleen...Tässä ketjussa näistä päivistä taidettiin mainita.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös