Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 851
  • 6 874

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mutta eikös aloite humanitaarisen avun saamiseksi hätää kärsiville tullut nimenomaan Ukrainalta, jos olen uutisoinnin oikein ymmärtänyt.
Onko Porosenko Troijan hevonen?

Ukraina on puhunut humanitäärisen käytävän avaamisesta Donetskiin siviilien pelastamiseksi kaupungista ts. mahdollistaakseen siviilien evakuoinnin kaupungista. Minun ymmärrykseni mukaan Ukrainan hallinto eikä edes presidentti Poroshenko ole ehdottanut kv. humanitääristä interventiota maahan, ei etenkään Venäjän toteuttamana.

Vielä eilen illalla Ukrainan hallinto kieltäytyi ottamasta vastaan separatistien tulitaukoaloitetta ilmoittaen jatkavansa ATO:n operaatiota.

Ukrainan hallitus ja presidentti ovat puheissa tuoneet esille huolensa siviilien kohtalosta ja siksi esim. tänään Donetskin asukkaita kehoitettiin poistumaan kaupungista ennen sotilasoperaation alkua. Näitä puheita ei pidä sekoittaa Venäjän ehdotuksiin kv. humanitäärisen avun jakamisesta Ukrainan itäosiin.

vlad.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Mutta eikös aloite humanitaarisen avun saamiseksi hätää kärsiville tullut nimenomaan Ukrainalta, jos olen uutisoinnin oikein ymmärtänyt.

Varmasti siellä tahdotaan siviileille apua, koska ukrainalaisia hekin ovat ja valtio tahtoo heitä auttaa. Se on taasen eri asia, että kuka auttaa, miten auttaa ja mistä auttaa. Ukrainalle kävisi varmasti erinomaisesti apu heidän puoleltaan aseettomien avustustyöntekijöiden toimittamana, mutta ei Venäjän puolelta toimitettu apu.

Onko Porosenko Troijan hevonen?

Jos olisi, niin se olisi näkynyt jo aiemmin. ATO:han alkoi edetä juuri Poroshenkon valinnan jälkeen paljon paremmin, joten Poroshenko olisi myyrä, niin olisi se jo aiemmin tullut esille.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Noin minäkin uutiset olen lukenut. Venäjä on ilmoittanut lähettävänsä apusaattueita...

Ukraina on puhunut humanitäärisen käytävän avaamisesta Donetskiin siviilien pelastamiseksi kaupungista ts. mahdollistaakseen siviilien evakuoinnin kaupungista. Minun ymmärrykseni mukaan Ukrainan hallinto eikä edes presidentti Poroshenko ole ehdottanut kv. humanitääristä interventiota maahan, ei etenkään Venäjän toteuttamana...

Minulle tuli käytännön asiana mieleen myös se, että miettikää kuinka valtavasta alueesta me puhumme ja kuinka paljon ihmisiä tuolla asuu.

Kuului mahdollisen humanitaarisen avun piiriin sitten pelkkä Luhansk tai paljon isommat alueet, on selvää, ettei mikään perinteinen, yksinkertaisesti ymmärrettävä "saattue" apua pysty tuomaan, vaan tavaraa pitäisi Venäjältä tuoda rajan yli jatkuvalla syötöllä.

Se mitä ajan takaa on seuraava seikka: voihan tuossa hyvinkin olla joukossa kokonaisia kuljetuksia oikeaa siviiliapua, mutta samalla raja-asemat olisivat kiistattomasti siinä määrin auki, että kaikenlaista muutakin voisi Ukrainan rajan yli livahtaa.

Jopa erilaisten tiedustelupalveluiden satelliittitarkkailua pystyttäisiin tällä tavoin hämäämään (toisin kuin tähän mennessä hyvin informoidut venäläiset asekuljetukset Venäjältä Ukrainaan), autoihin punaiset ristit ja sisään laatikoita jne, joita kukaan ei kaikkia pysty/jaksa avaamaan.

Ja millainen on rataverkko Venäjän ja Ukrainan välillä maiden noissa osissa? Junalla tavaraa on helppo tuoda valtavia määriä lyhyessä ajassa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Siirretty KHL-osiosta tänne, koska minusta keskustelu on järkevintä käydä täällä eikä täyttää KHL-osiota sinne kuulumattomilla viesteillä:

Groozie kirjoitti:
Onko se niin vaikea ymmärtää, että -Jonne- kirjoitti tuon viestin 19.32 ja siinä lukee, että Venäjä kertoo saaneensa Ukrainalta luvan.


Ja jos olet hiukkaakaan lukenut uutisointia aiheesta, niin ensimmäisten tuntien aikana uutisointi oli luokaa "Venäjä kertoo saaneensa luvan" mutta kun tuona aikana Ukrainan hallitus ei kertaakaan tiedottanut antaneensa luvan humanitääriselle operaatiolle kuten ei Punainen ristikään, ja vasta nyt illalla 22:25 il:n uutisen mukaan:

"Kansainvälinen Punainen Risti kertoo neuvottelevansa Ukrainan ja Venäjän kanssa Venäjän ehdottamasta humanitaarisesta avusta." (lainaus iltalehti).

Kyse on edelleenkin neuvotteluista eikä mistään Ukrainan hallituksen antamasta ehdottomasta luvasta. Venäjä tietoisesti sekoittaa pakkaa näillä ennenaikaisilla tiedotuksilla tilanteissa joissa on kyse vasta neuvotteluista tai tunnusteluista - tämä kannattaisi aina huomioida tässä kriisissä. Tämä on jatkunut jo kuukausia ja ties kuinka monta kertaa Venäjän on "tiedottanut" asioita jotka eivät todellisuudessa pidä paikkaansa. On tiedotettu joukkojen vetäytymisestä rajalta tilanteessa jossa niitä viikon kuluttua oli tuhansia enemmän, on tiedotettu ettei venäläisillä joukoilla ole osaa eikä arpaa Krimin miehityksessä - mikä sekään ei pitänyt paikkaansa.

Vaikka TosiFani kirjoitti ennenaikaisesti, yrittäkää nyt kuitenkin ymmärtää se tosiasia, että tässä kriisissä Venäjä tiedotuspolitiikallaan pyrkii kaiken aikaa hämäämään ja tuottamaan disinformaatiota jotta tilannekuva olisi mahdollisimman sekava.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ja millainen on rataverkko Venäjän ja Ukrainan välillä maiden noissa osissa? Junalla tavaraa on helppo tuoda valtavia määriä lyhyessä ajassa.

Ymmärtääkseni matkustajaliikenteelle ainoa merkittävä rajanylityspaikka raideliikenteen osalta kyseisellä alueella sijaitsee Harkovan oblastissa Harkovan kaupungista pohjoiseen, mutta kyse on todellakin matkustajaliikenteestä. En siis pitäisi ihmeenä etteikö muun raideliikenteen kohdalla ole rajanylityspaikkoja muuallakin Itä-Ukrainan alueella ja itse asiassa tämä on hyvin oletettavaa, koska Itä-Ukraina, etenkin Donetskin oblast on teollisuusaluetta ja vientiä on harjoitettu Venäjän suunnalle runsaasti, joten en sulje pois sitä mahdollisuutta, että rajan yli kulkee myös junaratoja. (Jaksaisikohan katsoa google mapsin kautta tilannetta tai etsiä sivuja joihin on kuvattu raideverkko Ukrainassa).

Raideliikenne Ukrainassa - kartta jonka mukaan Donetskin ja Luhanskin oblastien alueella olisi kuudessa kohdin rajanylityspaikka raideliikenteellä.

Mutta jos raideliikenne on mahdollista esim. Luhanskin oblastin ja Venäjän välillä niin se tarjoaa venäläisille oivalliset mahdollisuudet tuoda maahan suuret määrät rahtia ja tällöin on hyvin helppoa "kätkeä" joukkoon junavaunillisia aseita ja muuta sotilasmateriaalia.

vlad.
 
Viimeksi muokattu:

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
On se jännä, miten Dagens Nyheterinkin Ukraina-uutisia lukiessa kommenttiosiosta tulee ensimmäisenä vastaan noita tarinoita Kiovan verisestä juntasta ja suklaakeisari Poroshenkosta, sekä jalomielisestä Vova Putinista. Siellä ne on, ensimmäisenä jonossa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

Minua hämmästyttää ja kieltämättä hivenen jopa hymyilyttää se, että Venäjän huoli siviilien kärsimyksistä näyttää ajoittuvan ihan samoille hetkille, kun Donetskin Kansantasavalla Suomen edustusto alkoi keräämään apupaketteja "vapaustaistelijoille".

lainaus edustuston sivuilta:

Novorossijan antifasistinen kansanrintama tarvitsee apuasi! Sinä voit auttaa vapaustaisteluamme monella tavalla. Me tarvitsemme lääkkeitä, säilykkeitä, nuudeleita ja lasten vaippoja. Me tarvitsemme teepusseja, tulitikkuja ja suklaata. Me tarvitsemme taistelijoita, sairaanhoitajia, lääkäreitä, kokkeja ja autokuskeja. Me tarvitsemme kasvonaamioita, sotilasasuja, sotilasjalkineita, vöitä ja remmejä, kenttäpatjoja, kenttälapioita, 50-70 litran reppuja, vedenpuhdistajia, miesten t-paitoja kokoa 46-54, miesten kalsareita ja mustia sukkia. Me tarvitsemme kosteuspyyhkeitä, vessapaperia ja tupakkaa.

Minä väitän, että venäläisissä avustuskuormissa saattaa hyvinkin olla juuri näitä tarvikkeita, eikä pelkästään vaippoja ja lastenruokaa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tää nopeus teettää takaumia Krimin suuntaan. Eilen Venäjä sai luvan, Punaisen Ristin kanssa keskusteltiin ja nyt 280 kuorma-autoa on jo matkalla.
Itar-Tass: Venäjältä lähtenyt 280 kuorma-autollista apua Ukrainaan HS

Viron presidentti Ilves: Venäläispoliitikoilla haaveita Suur-Venäjästä iltalehti
"Korkea-arvoinen nimettömänä pysyttelevä venäläinen virkamies totesi hiljattain, että talouspakotteilla ei ole merkitystä, sota on tulossa joka tapauksessa. Tämä on pelottavaa, Ilves toteaa."
"- Jotkut venäläispoliitikot alkavat elätellä haaveita Suur-Venäjästä sekä Suomen ja Puolan liittämisestä maahan. Itse en ota tällaisia kuvitelmia todesta."

-Sota tarkoittanee Ukrainaa ja siinä kohtaa olen sama mieltä. Kiovan lännettymistä on muuten mahdoton pysäyttää. Epälineaarinen sota ei riitä Vladimir Valloittajan tarpeisiin.
-Venäjän media on luonut Venäjälle rinnakkaisen todellisuuden ja poliitikot näköjään uskovat siihen paskaan myös. Kun uskoo omiin valheisiinsa, niin ollaan hyllyvällä pohjalla.
 
Viimeksi muokattu:

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Minua hämmästyttää ja kieltämättä hivenen jopa hymyilyttää se, että Venäjän huoli siviilien kärsimyksistä näyttää ajoittuvan ihan samoille hetkille, kun Donetskin Kansantasavalla Suomen edustusto alkoi keräämään apupaketteja "vapaustaistelijoille".

Itse voin lähettää sekä lähetystölle että näiden antifasistien johdolle tarpeellista materiaalia-apua. Yksi syanidikapseli per henkilö ja kaupan päälle viisi metriä köyttä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
54 tonnia lääkkeitä ja sairaanhoitovälineitä...

9mm ja isompaa buranaa ja niiden etäinjektointivälineitä?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tulee jotenkin väkisin mieleen näistä Vladimir Jalomielisen avustuslähetyksistä Helsinkiin toimitetut Stalinin leipäkorit. Ei sillä että nuo sentään rekoilla lentopommeja kuskaisivat, mutta eiköhän siellä seassa/ohessa saada toimitettua myös vähemmän terveellisiä eväitä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tulee jotenkin väkisin mieleen näistä Vladimir Jalomielisen avustuslähetyksistä Helsinkiin toimitetut Stalinin leipäkorit. Ei sillä että nuo sentään rekoilla lentopommeja kuskaisivat, mutta eiköhän siellä seassa/ohessa saada toimitettua myös vähemmän terveellisiä eväitä.

Piti itsekin kirjoittaa samaisesta fiiliksestä heti kun pääsen tietokoneen ääreen. Ja kirjoitankin pidemmälti. Korjataan sen verran, että kyse oli Molotovin leipäkoreista, joita Neuvostoliitto pudotti Suomen nälkäänäkeville työläisille. Tästä johdettiinkin nimi Molotovin Cocktailille.

Vähän sellainen fiilis on, että Ukrainassa separatistit saavat kohta aseikseen Putinin vaippoja ja Lavrovin kalsareita...
 
K

kiwipilot

Eiköhän tilanne tule menemään seuraavasti: avustussaattuen kimppuun hyökätään - ja jos ei niin sitten järjestetään "hyökkäys" minkä jälkeen "Venäjä ei voi toimettoman seurata tilannetta" ja rajan takana olevat joukot rientävät apuun torjumaan humaanitäärisen katastrofin ja siinä sivussa työntävät Ukrainan joukot ulos Novorossijasta. Tämän seurauksena Isä Aurinkoisen (vol.2) kannatuslukemat nousevat yli 90 prosenttiyksikön. Sen sijaan pölkkypääsuomalaiset pitävät edelleenkin tärkeinä hyviä suhteita Neuv... Venäjään, kepulaiset haukkuvat EU:n ja usea demaripoliitikko ilmoittaa Natosta puhumisen olevan ei-ajankohtaista.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tätä en ihan ajanut takaa mutta joo, myönnettävä on: kyllä minua vituttaa että suurin suosikkini kautta aikojen kaveeraa Putlerin semi-lähipiirin kanssa.

Teemu Selänne oli Wade Immosen ohella sellaisia jokerihahmoja, joita kunnioitti varauksetta. Ei enää.

edit. kunnioitan siis edelleen valtavasti, mutten enää varauksetta.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Teemu Selänne on suuri idoli, esikuva, vaikuttaa sydämelliseltä, fanit huomioon ottavalta ja hyvin median edessä viihtyvältä tyypiltä.

Mutta ei hän ainakaan minun mielestäni ole miltään penaalin terävimmältä kynältä vaikuttanut koskaan, eikä tällaista kuvaa saanut hänestä kertovassa elokuvassakaan.

Selänne voi realistisesti arvioiden tehdä hallaa bisneksilleen jenkkilässä, mikäli hänen kaveeraamisensa venäläisoligarkkien kanssa saa liian suurta huomiota.

En ihan oikeasti ole ihan varma, onko Selänne ymmärtänyt tätä asiaa kunnolla.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ukraina ei aio päästää avustuskolonnaa rajan yli venäläisten sotilaiden kanssa:

Ukraina ei aio päästää Venäjän avustuskuljetusta rajan yli | Yle Uutiset | yle.fi

Nyt mitataan tosissaan vanjan tarkoitusperät.

Huvittava piirre tässä uutisessa on se, että eilenhän Venäjä julisti, että myös Ukraina olisi jo antanut hyväksyntänsä tälle "humanitaariselle saattueelle".

No, ei sitten yllättäen mennyt kuitenkaan ihan noin. Muttamutta, Venäjähän on ilmoittanut jo "saattueen" lähteneen liikkeelle Moskovan läheltä, jännä nähdä, mitä piakkoin tapahtuu, kun saapuvat rajalle.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Muttamutta, Venäjähän on ilmoittanut jo "saattueen" lähteneen liikkeelle Moskovan läheltä, jännä nähdä, mitä piakkoin tapahtuu, kun saapuvat rajalle.

Ihan 100 % varmaa on, että sellaista saattuetta, kuin uutisissa on sanottu, ei ole edes olemassa. Eiköhän tämäkin case tapahdu pääosin Venäjän median rinnakkaistodellisuudessa. Se mitä Venäjän ja Ukrainan rajalla mahdollisesti faktisesti tapahtuu, onkin sitten toinen juttu.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihan 100 % varmaa on, että sellaista saattuetta, kuin uutisissa on sanottu, ei ole edes olemassa. Eiköhän tämäkin case tapahdu pääosin Venäjän median rinnakkaistodellisuudessa. Se mitä Venäjän ja Ukrainan rajalla mahdollisesti faktisesti tapahtuu, onkin sitten toinen juttu.

Venäjä on ilmoittanut saattueessa olevan mm.viljaa, sokeria, lastenruokaa, lääkkeitä, makuupusseja ja generaattoreita.

Sattumoisin lista näyttää hyvin samalta (pl.lastenruoka), kuin desantti Bäckmanin lista niistä asioista, joita Novorossijan isänmaalliset sankarit tarvitsevat taistelussaan fasisteja vastaan.

Ja epäilemättä joukkoon on livahtanut muutama patruunavyökin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Huvittava piirre tässä uutisessa on se, että eilenhän Venäjä julisti, että myös Ukraina olisi jo antanut hyväksyntänsä tälle "humanitaariselle saattueelle".

Kieltämättä tämä "avustuskolonna" alkaa saada jo farssin piirteitä ja se naurattaisi jollei kyseessä ole todella vakava asia ja jollei kyseinen avustuskolonna ole yksi Venäjän vaihtoehtoisista keinoista puuttua Ukrainan tapahtumiin - tai sitä se itse asiassa on, ja pahimmassa tapauksessa eräs Venäjän keinoista löytää tai saada todella perusteltu syy "humanitäärisen intervention" ja "rauhanturvaoperaation" suorittamiseen.

YLE:n uutinen pitää sisällään mielenkiintoisia seikkoja, kuten:

"Venäjä on kertonut sopineensa avustuskuljetuksesta Punaisen ristin kansainvälisen komitean kanssa, mutta järjestön mukaan sillä ei ole tietoa avustuskuorman sisällöstä tai saattueen määränpäästä." (lainaus yle:n uutinen aiheesta).

Ukrainan äärimmäisen varovaisuuden ymmärtää, mutta seuraavassa kohdassa painottaisin ukrainalaisina sitä, että niiden Punaisen ristin työntekijöiden ei tule olla venäläisiä:

"Ukrainan mukaan Punainen risti voi toimittaa Venäjän antamat avustustarvikkeet rajalta Itä-Ukrainaan." (lainaus yle:n uutinen).

En nimittäin pitäisi laisinkaan mahdottomana sitä etteivätkö venäläiset yrittäisi tässä tapauksessa soluttautua Ukrainan puolelle ns. punaisenristin avustustyöntekijöinä.

vlad.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Sen sijaan pölkkypääsuomalaiset pitävät edelleenkin tärkeinä hyviä suhteita Neuv... Venäjään, kepulaiset haukkuvat EU:n ja usea demaripoliitikko ilmoittaa Natosta puhumisen olevan ei-ajankohtaista.

Länsimaalainen idealismi ei pidä pölkkypääsuomalaisia leivässä. Hyvin pyörivä talous tekee sen ja on täysin ymmärrettävää, jos pölkkypääsuomalaista alkaisi tuumituttamaan tilanteessa, jossa ensin on maksettu etelä-euroopan töhöilyt, kun itse ollaan onnistuttu pitämään omasta taloudesta parempaa huolta ja nyt sitä samaa taloutta olisi oma ehtoisesti alettava rokottamaan, koska jotkut idealistit Brysselissä ja Washingtonissa haluavat tehdä eroja, entisen neuvostokansojen välillä. Samalta jengiltä ne voi pölkkypääsuomalaisen silmiin näyttää ja pölkkypääsuomalaista koitetaan jällein kerran kusettaa maksumiehiksi. Ja jos pölkkypääsuomalainen tohtii kysyä, että mitä me sitten hyödymme tilanteesta, jossa Ukraina mahdollisesti saadaan täydellisesti irti Moskovan otteesta, niin onko sekään vastaus profittia vai päädytäänkö taas eurolompakolle? Onko tässä mitään voitettavaa, muutakuin idealisteille?
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Nyt on vedetty jo Teemukin kehiin. Tuskin kokee mitään tarvetta vaihtaa piiriä jossa pyörii. Enkä ymmärrä kyllä miksi pitäisikään.

Sen sijaan pölkkypääsuomalaiset pitävät edelleenkin tärkeinä hyviä suhteita Neuv... Venäjään, kepulaiset haukkuvat EU:n ja usea demaripoliitikko ilmoittaa Natosta puhumisen olevan ei-ajankohtaista.

Eivätkö hyvät suhteet ole kaikin puolin tärkeitä Itään nyt ja tulevaisuudessakin? Mielestäni tuosta on kyllä pölkkypäisyys kaukana, vaikka sitä naapurissa harrastetaankin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös