Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 902
  • 6 874
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
No niin. Iltasanomien mukaan Ukrainan asemia tulitettu Venäjän puolelta viime yönä. Näin ilmoittaa Ukrainan armeija facebook sivuillaan. Odotellaan nyt hetki, asia joko kumotaan tai vahvistetaan piakkoin. Mutta mielenkiintoiseksi menee jos tämä vahvistetaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jostain muualtakin luin että ensin oli alkanut kuulua jotain "outoa" koneen ääntä ja sitten vasta räjähdyksiä sekä koneen putoaminen laajalle alueelle. Mitähän tuossa on voinut tapahtua? Luulisi nyt että räjähdys on se ensimmäinen ja sitten tapahtumaketju jatkuu. Voiko siis olla mahdollista vielä, ettei konetta ammuttu alas noilla BUK:lla vaan jollakin muulla tapaa?

On huomioitava se, että silminnäkijähavainnot eivät käytännössä koskaan ole yhtäpitäviä eli aina on havaitsijasta riippuen eroavaisuuksia kertomuksissa ja siksi silminnäkijähavaintoon tulee aina suhtautua tietyllä varauksella (jos siis sen tukena ei ole mitään muuta havaintoa tai tallennetta tms.)

Toisaalta on myös huomioitava se, että ohjuksen taistelukärki räjähti noin 10 kilometrin korkeudessa ja sitten on mietittävä, että kuinka hyvin siltä matkalta maahan kantautuu ääni ja kuinka moni mieltää juuri sen äänen ohjuksen taistelukärjen räjähdykseksi - alueellahan on viimepäivinä taisteltu muutenkin, joten kyseinen ääni on saatettu tulkita tavanomaiseksi räjähdykseksi, sikäli mikäli se on todella selkeänä edes kymmenestä kilometristä kantautunut maahan. (Ääni etenee 21 asteisessa ilmassa merenpinnan tasolla 344 m/s).

Maassa on kenties ensin sitten kiinnitetty oudosti putoavaan koneeseen ja sitten kun se on alkanut räjähdellä on tajuttu yhdistää räjähdysäänet siihen ja näin havainnot ja todelliset tapahtumat eivät enää vastaakaan toisiaan. Eli se räjähdysääni minkä ohjuksen taistelukärki aiheutti on kenties jäännyt vaille merkittävämpää huomiota ja putoavan/syöksyvän koneen epätavalliseen ääneen on jo alettu kiinnittää huomiota ja sen räjähtäminen on sitten vasta kunnolla noteerattu ja näin on syntynyt eriäviä kertomuksia näköhavaintojen perusteella siitä mitä tapahtui - ja nämä eivät vastaa sitten todellisuutta.

vlad.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Saamieni tietojen mukaan Venäjällä BUK-järjestelmään ei ole varusmiehillä mitään asiaa. Vaunuhenkilöstö on kantahenkilökuntaa, ohjusvaunujen johtajat jopa majuritasoa, kuljettajatkin ammattialiupseeristoa.
...

Kyseisen lähteen kokemuksen mukaan kyseessä on oltava ammattihenkilöstö, eli joko Ukrainan armeijasta kapinallisten puolelle loikanneita upseereita (aktiiveja tai evp) tai Venäjältä paikalle tuotuja Venäjän asevoimien upseereja (aktiiveja tai evp). Ei siis mitään ”joskus koulutuksen saaneita varusmiesreserviläisiä”, koska Venäjällä sellaisia ei ole. Ja mikäli toimintakulttuuri Ukrainassa on sama, ei tällaisia löydy Ukrainastakaan. Tästä jokainen voi tehdä päätelmiä siitä minne jäljet mahdollisesti johtavat.
Jep, tämän voin vahvistaa. Eli Venäjällä homma pyörii ammattiupseerreiden voimin. Muista maista minullakaan ei ole tietoa, mutta tosiaan kuten epäilit, niin saattaa systeemi esimerkiksi Ukrainassa olla sitä Neuvostoliiton perua ja siten samanlainen. Teoriassahan laitetta voisi kuitenkin operoidan jonkun muunkin maalainen henkilö. Bukejahan on käytössä melko monessa maassa. Esimerkiksi suomalaisen reserviläisen koulutuksella pystyisi tuon matkustajakoneen pudottamaan. Tosin aika kovahermoinen reserviläinen saisi olla, että lähtisi tuonne harrastusmielessä laittamaan tutkaa päälle, kun niitä tutkaan hakeutuvia saattaa olla tulossa takaisinpäin.

Lähteeni mukaan on myös mahdollista, että ammattisotilaalle tapahtuu nähty erehdys. Syitä voivat olla tilanteen epäselvyys, stressitekijät (jopa pelkän ”kovan” ohjuksen käsittely), ilmatilannekuvan puute, pelko joutumisesta itse maaliksi etc.
Toki aina on mahdollisuus erehdykselle ja kukaan asiaa kokematon ei tietenkään voi kuvitella millaiset paineet ovat silloin päällä kun ihan tositilanteessa laitetaan tutka päälle. Edelleen pitäisin epätodennäköisenä, että aktiivipalveluksessa oleva ammattisotilas noin erehtyisi, mutta mahdollista se on.

Mikäli käytössä olisi ollut kokonainen yksikkö eli myös valvontatutka ja johtokeskus, olisi ilmatilannekuva parempi, mutta silti virhemahdollisuus on suuri: omatunnistusjärjestelmä tunnistaa siis vain omat koneet (lähtökohtaisesti teknillisesti venäläiset sotakoneet, joissa on käytössä omatunnusjärjestelmä).
Edelleen toki virhemahdollisuus on olemassa, mutta mikäli käytössä olisi valvontatutka, niin siinä tapauksessa tuo virhe menisi mielestäni puhtaan ammattitaidottomuuden piikkiin eikä niinkään vahingoksi. Valvontatutka mittaa kuitenkin 160km:n etäisyydelle ja jos ilmassa on ollut lukuisia siviilikoneita olisi niitä silloinpitänyt nähdä useita. Ja tuolloin pitäisi tutkaoperaattorille tai johtokeskukselle olla selvää, että kaikki jonossa (?) korkealla (valvontatutkalla saadaan tarkka korkeustieto) kulkeneet koneet eivät voi olla ukrainalaisia kuljetuskoneita.

Malaysian Airlinesin tapauksessa on tullut ainakin kaksi virhettä yhtä aikaa: ei ole tajuttu, että ilmassa voi olla ulkopuolinen siviilikone ja ei ole ymmärretty katsoa koneen korkeustietoa ohjusvaunussa (korkeustieto näkyy ohjusvaunussa yhdessä mittarinäytössä viisarilukemana, jonka tarkkuus on noin kilometriluokkaa, ts. kyse ei ole digitaalinäytöstä, joka näyttäisi korkeuden metreinä tai jalkoina).
Joo, juuri näin. Korkeustieto ei ohjuslavetilla ole tarkka. Silti siitä kokenut kaveri pystyisi sanomaan, ettei seurannassa oleva kone lennä 7,5km:n korkeudessa (jos tuo oli se ukrainalaisten lentokorkeus) vaan korkeammalla. Kokematonkin kaveri sen toki huomaa, mutta sitten tulee jälleen ne stressitekijät ym. mukaan kuvioon. Lisäksi jos aiemmin mainitsit että ukrainalaisilla on myös Iljushineja käytössä, niin nehän voivat lentää korkeammalla? Itseasiassa tässä tapauksessa on paljon kiinni siitä, millaisilla tiedoilla nämä tuliasemassa olleet kaverit ovat olleet liikkeellä. Onko heille kerrottu mahdollisesta siviililiikenteestä. Ovatko he tienneet mitä konetta etsivät. Ovatko he etsineet mitä tahansa konetta. Ovatko he pelänneet ukrainalaishävittäjia jne.

Mainitaan vielä se, että eräissä kuvissa näkynyt latausvaunu ei siis sisällä tutkaa (kuten ketjussakin mainittu). Mutta siltä voidaan laukaista ohjus, mutta tällöin maalin seuranta ja valaistu tehdään ohjusvaunusta ja jopa ohjuksen laukaisu tehdään ohjusvaunusta. Latausvaunu liitetään ”tahdottomaksi orjaksi” ohjusvaunulle ja latausvaunun miehistön tehtävä on kytkeä yhteys vaunujen välille, pitää latausvaunu virroitettuna ja istua sisällä luukut kiinni.
Jep, käytännössä sanoisin, että latauslavetin päältä ammutaan sellaisessa tilanteessa missä ammutaan paljon ohjuksia samasta tuliasemasta (eli kaikki neljä olisi jo ammuttu ohjuslavetilta) tai jos ohjuslavetilla olisi joku toimintahäiriö laukaisuun liittyen. Tässä tapauksessa kun tuliasemaan todennäköisesti mennään nopeasti ja tullaan nopeasti pois, ei tuolla latauslavetilla ole mitään käyttöä ammunnassa.

Ja sitten joku muu kyseli siitä matkustajakoneiden transponderista, että eikö BUK:lla olisi mahdollista sen avulla välttää matkustajakoneiden ampumista. Nuo ja muut ilmatorjuntaohjusjärjestelmät on tarkoitettu lentokoneiden ampumiseen alas. Jos niissä olisi sellainen esto, ettei matkustajakoneita voi ampua transponderin takia, niin eiköhän hetken päästä jokainen sotilaskone väittäisi olevansa siviilikone.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuo räjähdystä edeltänyt "oudolta kuulostanut lentokoneen ääni" voisi kenties olla bukin ohjuksen ja normaalin lentokoneen äänen sekoittuminen...
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tuo räjähdystä edeltänyt "oudolta kuulostanut lentokoneen ääni" voisi kenties olla bukin ohjuksen ja normaalin lentokoneen äänen sekoittuminen...

Tai itseasiassa pelkkä ohjuksen ääni? Kuuluuko kymmenessä kilometrissä lentävän koneen ääni maahan asti? Tai siten, että siihen kiinnittäisi huomiota. Juutuubistahan voi käydä katsomassa vaikka puolustusvoimien ohjusammuntavideoita ja kuunnella miltä se ohjus kuulostaa. Kyllä sen voisi kai lentokoneeseen sekoittaa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tai itseasiassa pelkkä ohjuksen ääni? Kuuluuko kymmenessä kilometrissä lentävän koneen ääni maahan asti? Tai siten, että siihen kiinnittäisi huomiota.

Ei noin korkealla lentävästä koneesta kyllä oikeastaan mitään ääntä maahan kuulu. Että minä veikkaisin kyllä tuota ohjuksen ääneksi.
 
K

kiwipilot

Ei noin korkealla lentävästä koneesta kyllä oikeastaan mitään ääntä maahan kuulu. Että minä veikkaisin kyllä tuota ohjuksen ääneksi.

Juu, sellainen hyvin vaimea jyrinä noilla korkeuksilla lentävistä kuuluu; ääni pitää melkein "osata" kuunnella ja tunnistaa (=alan harrastajat tms.).
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tai itseasiassa pelkkä ohjuksen ääni? Kuuluuko kymmenessä kilometrissä lentävän koneen ääni maahan asti? Tai siten, että siihen kiinnittäisi huomiota. Juutuubistahan voi käydä katsomassa vaikka puolustusvoimien ohjusammuntavideoita ja kuunnella miltä se ohjus kuulostaa. Kyllä sen voisi kai lentokoneeseen sekoittaa.

Ei noin korkealla lentävästä koneesta kyllä oikeastaan mitään ääntä maahan kuulu. Että minä veikkaisin kyllä tuota ohjuksen ääneksi.

Toisinaan seuraan taivaalle matkalentokorkeudessa lentävien matkustajakoneiden tiivistevanoja (ja itse koneita) ja todella harvoin maahan saakka kuuluu konkreettisesti erotettavaa ääntä, eikä näissäkään tilanteissa kone välttämättä edes ole vielä matkalentokorkeudessa.

Eilen pihalle tullessani kuulin lentokoneen äänen ja kesti jonkin aikaa kunnes paikallistin sen tiivistevanojen perusteella, mutta päätelmäni ja koneen lentosuunnan mukaan se ei välttämättä lentänyt enää matkalentokorkeudessa vaan oli jo hiukan matalampana - mahdollisesti suuntaamassa kohden Helsinki-Vantaata Lahden yli lentäen.

Aiemmin arvelevani teorian lisäksi ohjuksen ääni voi olla hyvin potentiaalinen vaihtoehto sille "oudon" äänen aiheuttajalle.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ukrainan tapahtumat (kriisi kokonaisuudessaan) vaikuttaa näemmä myös Shakhtar Donetskiin YLE:n välittämän uutisen mukaan.

"Kuusi Ukrainan suurseura Shakhtar Donetskin jalkapalloilijaa on jäänyt ilmoittamatta hävöksiin Ranskassa, raportoivat televisiokanava Canal Digitalin toimittajat.

...

Ranskaan jääneet pelaajat eivät kuulemma halua palata enää Ukrainaan. Kyseessä ovat brasilialaiset Alex Xeiteira, Fred, Dentinho ja Douglas Costa, sekä argentiinalainen Facundo Ferreyra.
" (lainaus YLE:n uutinen).

Seuran omistaa Ukrainan rikkain mies Rinat Akhmetov.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
globelsecurity.org:n sähköpostilinkistä poimittua:

Tällä kertaa viesti koskee Ukrainalle myönnettävää ase- ja materiaali apua ja viestin päiväys on 18.7.2014 sekä Yhdysvaltojen kantaa sotilaalliseen väliintuloon.

Tiedonantajana Pentagonita Press Secretary (lehdistösihteeri) laivaston kontra-amiraali John Kirby:

"Kirby said Pentagon officials continue to review requests for Ukrainian military assistance, and the support continues to flow.

"The focus of that remains on the nonlethal side right now," he said, "and some [of the] $33 million that the president has authorized of material has been getting to Ukrainian armed forces and border services."

Recent deliveries include radios, body armor, individual first aid kits, sleeping mats [and] uniform items," Kirby said. "Over the next few months," he added, "additional items will start moving through the procurement process, to include night-vision goggles, thermal imagers, Kevlar helmets, explosive ordnance disposal robots and some additional radios."

Other equipment has been given to Ukraine's border guards, the admiral said, such as barbed wire, alarm systems, excavators, trucks, generators and communications gear.
"

Yhdysvaltojen mahdollisesta sotilaallisesta väliintulosta (julkisuuteen välitetty) kanta on hyvin selkeä:

"Despite continuing to see "escalatory and dangerous" support from Russia to the separatists -- which Kirby said "needs to stop" -- the admiral also re-emphasized President Barack Obama's point that there will not be a U.S. military resolution.

"The president has been very clear from the outset that there's not going to be a U.S. military solution here to the crisis in Ukraine," he said. "What we've been doing has been efforts to … reinforce and support our NATO allies and partners in the region."

Officials are looking for ways to improve interoperability and capability, he said, to demonstrate the U.S. commitment to Article 5 of the NATO treaty, which states that an attack on one member nation is an attack on all.

"And that's what you're going to continue to see us do," Kirby added.
"

(kummatkin lainaukset siis globalsecurity.org).

Jo aiemmin viikolla mainittiin Yhdysvaltojen ryhtyvän antamaan ase- ja materiaaliapua Ukrainan hallitukselle ja tämän viestin perusteella niin ryhdytään tekemään. Mistään raskaasta aseavusta ei kuitenkaan vielä ole kyse vaan ennemminkin juuri materiaaliavusta, mikä etenkin tiettyjen henkilökohtaisten varusteiden kohdalla on hyvin tärkeää ja epäilemättä nostaa ukrainalaisten kykyä operoida riittävän peruskoulutuksen koulutuksen saatuaan. Aiemmin on kuitenkin viitattu mahdollisuuteen ryhtyä tukemaan raskaamman materiaalin myötä Ukrainan hallintoa taistelussa separatisteja vastaan.

vlad.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ukraina julkaisee YouTubessa kaiken maailman puhelinkeskustelunauhoituksia. Helvetin tyhmää. Nauhat ovat joko:
A) väärennettyjä, jolloin niiden julkaisu on todella hölmöä
B) aitoja, jolloin niiden julkaiseminen pitäisi tehdä sopivalla hetkellä ja tällä hetkellä hissun kissun jatkaa puhelimien salakuuntelua. Nyt kapinalliset osaavat olla jatkossa varovaisempia...
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Mielipide kai se on tämäkin In Ukraine, the US is dragging us towards war with Russia | John Pilger | Comment is free | The Guardian . Ainakin Putin-nuoret tuntuvat pitävän totuutena Pilgerin ohella.

Tämä on aivan solid gold-osastoa:
"For the Germans, it is a poignant irony that Putin is the only leader to condemn the rise of fascism in 21st-century Europe." - ironiaa kyllä todella, mutta hiukan ehkä toisessa muodossa kuin miten tässä tekstissä esitetään. Todellinen ironia on siinä että Putinin Venäjä tuomitsee ja syyttää kaikkia mahdollisia tahoja fasismista vaikka Venäjä itsessään on maailmanhistorian suuri ja väkirikkain fasistinen valtio.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Viikonloppu uutispimennössä ja kun sitten selvisi ettei yhtään amerikkalaista kuollutkaan tuli vähän masentunut olo, lienee selvää ettei tästä seuraa yhtään mitään ja parin kk kuluttua tilanne on taas business as usual kun Putin & co tietävät etteivät euronynnyt tee asialle mitään.

Hitto, olisi nyt niitä jenkkejä kuollut niin perseilylle olisi jo tehty jotain.
Edit: ja lienee aika odotettavaa että mitään faktaa ei ikinä tulla saamaan selville, loppujen lopuksi Venäjä vain sanoo "Eipäs" ja siihen koko homma jää.
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko heille kerrottu mahdollisesta siviililiikenteestä. Ovatko he tienneet mitä konetta etsivät. Ovatko he etsineet mitä tahansa konetta. Ovatko he pelänneet ukrainalaishävittäjia jne.
Jos niitä siviilikoneita lentelee suositulla reitillä päivittäin, niin pitäisi tietää, ampumahetkelläkin oli 4 muuta siviilikonetta alueella. Mutta ehkä siellä ei vilkaista taivaalle, kun pitää kiirettä AK-47 ja rukousnauhan kanssa. Voi olla,siis voi, että ampuivat vahingossa MH17, mutta 100 varmasti tiesivät riskin.
Ja sitten joku muu kyseli siitä matkustajakoneiden transponderista, että eikö BUK:lla olisi mahdollista sen avulla välttää matkustajakoneiden ampumista. Nuo ja muut ilmatorjuntaohjusjärjestelmät on tarkoitettu lentokoneiden ampumiseen alas. Jos niissä olisi sellainen esto, ettei matkustajakoneita voi ampua transponderin takia, niin eiköhän hetken päästä jokainen sotilaskone väittäisi olevansa siviilikone.
Minä kyselin ja ajatuksissa ei ollut mikään automaattinen esto. Jos BUKin systeemit osaisi lukea transponderia, niin info näkyisi muiden maalitietojen ohessa, eh? Jättäisi käyttäjälle päätöksen.

BUK on kylmän sodan tuote ja sitä ei ole ajateltu käytettävän epälineaarisessa sodassa, kun siviilihärpättämiä on vaivoiksi asti. Venäjä toimitti rajuja vehkeitä ilman riskianalyysiä. Eiköhän jatkot ole sitä, että Kremli vaatii tutkimusta ja lupaa yhteistyötä ja murhapaikalla sepatiristit estää tutkimukset. Ruumiit saa todenäköisesti viedä pois.

edit
Bloomberg: "Venäjän talous- ja bisneseliitti on kauhun vallassa" - Talous voisi romahtaa kuudessa kuukaudessa - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat

Tod näk kauhuissaan on myös osa Putinin lähipiiristä. Mutta nämä rikkaat eivät päätä. Tahtipuikkoa heiluttaa silovikit, joille tämä rahaeliitti saa olla kiitollinen asemastaan tai sen säilymisestä. Lännessä on esitetty kuvaa, että Putleri muttaa suuntaa, kun kavereiden lompakkoon sattuu. Minä en ole varma, että muuttuisiko Vladimir Valloittajan suunta, vaikka Venäjä ajautuis massiiviseen lamaan.
 
Viimeksi muokattu:

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Jos niitä siviilikoneita lentelee suositulla reitillä päivittäin, niin pitäisi tietää, ampumahetkelläkin oli 4 muuta siviilikonetta alueella. Mutta ehkä siellä ei vilkaista taivaalle, kun pitää kiirettä AK-47 ja rukousnauhan kanssa. Voi olla,siis voi, että ampuivat vahingossa MH17, mutta 100 varmasti tiesivät riskin.

Minä kyselin ja ajatuksissa ei ollut mikään automaattinen esto. Jos BUKin systeemit osaisi lukea transponderia, niin info näkyisi muiden maalitietojen ohessa, eh? Jättäisi käyttäjälle päätöksen.

Edelleen päästäisiin siihen, että koska sodassa kaikki keinot on sallittuja niin kohta kaikki MIG-29:t olis Tupolevin siviilikoneita. Ei siis toimi kuin rehellisten ihmisten käytössä tollainen "herrasmiesjärjestelmä". Ei varsinkaan näiden kavereiden kanssa, joilla epäillään jo nyt olevan "false flag" hyökkäykset käynnissä.

Ja tiedän että on lillukanvarsiin tarttumista, mut nämä kapinalliset tuskin on islamisteja? Samanlainen kärjistys kuin väittäminen että lännen joukot ovat fasisteja, vaikka sellaisiakin taisteluissa on kyllä mukana.


Linkki vie verkkouutisiin:
Separatistit tarjoavat tuhansien eurojen palkkiota ruotsalaisen tarkka-ampujan päästä - Ulkomaat - Verkkouutiset
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ortodokseilla on myös rukousnauhoja. Niitä on myös näkynyt sepataristeilla. En tiedä yleisyydestä, mutta on asia uutisoitu
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ortodokseilla on myös rukousnauhoja. Niitä on myös näkynyt sepataristeilla. En tiedä yleisyydestä, mutta on asia uutisoitu

Kyllä, separatistien joukossa olevat ortodoksit käyttävät myös rukousnauhaa. Suomessa ortodoksien keskuudessa rukousnauhan käyttö on harvinaista mutta muualla ortodoksissa maissa (kuin myös katolisissa maissa) sen käyttö on huomattavasti yleisempää.

Lisäksi separatistien joukossa on tshetsheenimuslimeja tuoden omat tapansa mukanaan, mistä osoituksena esim. kesäkuussa suoritettuja alkoholipitoisten juomien hävityksiä ja tuhoamisia Donetskissa elintarvikeliikkeissä. Kiovan reissuni aikana paikallisissa medioissa uutisoitiin tapahtuneista ja toiminta eräässä vaiheessa oli hyvinkin järjestelmällistä.

vlad.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Venäjän ylin johto on taloudellisesti immuuni kavaltamiensa satojen miljardien kanssa, mutta oligarkit ja keskiluokka eivät ilahdu, mikäli pakoitteet pannaan oikeasti voimaan. Oligarkit ovat hyväksyneet putinistien hallinnan, koska yhteystyöllä he ansaitsevat rahaa. Jos rahaa ei tule, ei oligarkeilla ole enää positiivisia kannustimia putinistien tukemiseen. Sama pätee keskiluokkaan.

Tuo Putinin vaatimus "aidosti" kansainvälisestä tutkimusryhmästä naurattaa. Ilmeisesti sieltä puuttuu Tšetshenian, Trans-Nistrian, Valko-Venäjän ja Etelä-Ossetian edustajat.

Maamme pääministeri on muuten näyttänyt erinomaista johtajuutta ja omaatuntoa reagoimalla voimakkaasti tilanteeseen:

Pääministeri Stubbin mukaan Ukraina-tilanne - Kotimaa - Verkkouutiset

Stubb on kyllä menettäny lähes kaikki pisteensä minun silmissäni tämän kriisin reagoinnissa, joka ollaan faktisesti hiljaa tai sitten todetaan että Suomen taloustilanne on sellainen että Venäjän toimet pitää hyväksyä ettei kauppasuhteet vaarannu. 0/5 tähteä, en suosittele.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Maamme pääministeri on muuten näyttänyt erinomaista johtajuutta ja omaatuntoa reagoimalla voimakkaasti tilanteeseen:

Pääministeri Stubbin mukaan Ukraina-tilanne - Kotimaa - Verkkouutiset

Stubb on kyllä menettäny lähes kaikki pisteensä minun silmissäni tämän kriisin reagoinnissa, joka ollaan faktisesti hiljaa tai sitten todetaan että Suomen taloustilanne on sellainen että Venäjän toimet pitää hyväksyä ettei kauppasuhteet vaarannu. 0/5 tähteä, en suosittele.

Kun vertaa Tuomiojan ja Stubbin kannanottoja niin voisi kuvitella, että niiden perusteella puolueensa olisivat juuri toisinpäin. Toisaalta oivallinen osoitus siitä, että niin kovin monella tässäkin kriisissä - joka on kylmän sodan jälkeen eräs Euroopan vakavimpia, jollei vakavin - talousasiat ajavat ihmisoikeuksien ja yleisen moraalitajun edelle.

Tuomioja on osoittanut pääsääntöisesti oikein hyvää ymmärrystä tämän kriisin kohdalla ja harvaa poikkeusta lukuunottamatta hänen lausuntonsa ovat olleet rehellisiä ja oikealla linjalla olevia, diplomatian kieltä käyttäen on kuitenkin kerrottu asiat siten kuten ne ovat eikä vältetty kertomasta totuutta.

vlad.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuomioja on antanut pari räväkämpää lausuntoa sepataristeista, mutta suhteessa Venäjään hän, Stubb ja Niinistö on vetäneet samaa köyttä. Itään ei ole kritiikkiä lähtenyt. Turha antaa Tuomoiojalle krediittiä tapahtumattomista asioista.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tuomioja on antanut pari räväkämpää lausuntoa sepataristeista, mutta suhteessa Venäjään hän, Stubb ja Niinistö on vetäneet samaa köyttä. Itään ei ole kritiikkiä lähtenyt. Turha antaa Tuomoiojalle krediittiä tapahtumattomista asioista.

Hyvin pieniä nyanssejahan nämä, mutta on minusta Tuomioja näistä kolmesta ollut suorasanaisin myös Venäjän suhteen, ja pari lausuntoa kuulostivat ihan suht. yllättäviltäkin - mutta en tiedä saisiko niistä kalastettua enää linkkiä, kun en muista yksityiskohtia. Joka tapauksessa Suomen linja on ollut aika valheellinen, kun kulisseissa lobbaamme aktiivisesti esim. mahdollisimman lievien sanktioiden puolesta jne. EU ei oikein muutenkaan loista näisssä ulkopoliittisissa kriiseissa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Stubb on kyllä menettäny lähes kaikki pisteensä minun silmissäni tämän kriisin reagoinnissa, joka ollaan faktisesti hiljaa tai sitten todetaan että Suomen taloustilanne on sellainen että Venäjän toimet pitää hyväksyä ettei kauppasuhteet vaarannu. 0/5 tähteä, en suosittele.

Suomi on selvästi juuri näitä maita, jotka jarruttavat EU:ssa kaikkia Venäjän vastaisia toimia taloudellisista syistä. Ymmärrän toki syyn, mutta Venäjän käyttäytyessä näinkin röyhkeästi laittaisin asiat tärkeysjärjestykseen.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tuomioja on antanut pari räväkämpää lausuntoa sepataristeista, mutta suhteessa Venäjään hän, Stubb ja Niinistö on vetäneet samaa köyttä. Itään ei ole kritiikkiä lähtenyt. Turha antaa Tuomoiojalle krediittiä tapahtumattomista asioista.

Kokonaisuus huomioiden minusta Tuomiojalle voi kuitenkin antaa huomattavasti enemmän krediittiä mitä nykyiselle pääministerillemme tai jopa tasavallan presidentti Niinistölle, joka hänkin on ollut minusta yllättävän vaisu eikä ole osoittanut riittävää arvojohtajuutta Ukrainan kriisissä tai siihen olennaisella tapaa liittyvissä Suomea koskettavissa keskusteluissa.

Ja jotain Tuomiojasta kertoo se, että häntä on putinistien leirissä ryhdytty kutsumaan takkinsa kääntäneeksi fasistiksi tjsp.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös