Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 866
  • 6 874

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ukrainan juutalaiset pakenevat levottomuuksia Israeliin | Yle Uutiset | yle.fi

Ukrainan juutalaiset pakenevat Israeliin. Tuota ei voi pitää kovin ihmeellisenä asiana, kun ottaa huomioon sen, että nykyisessä Ukrainan hallinnossa on avoimen juutalaisvihamielisiä voimia. Taisipa joku näistä fasistisen Svobodan pääjehuista aiemmin todeta, että juutalaisten holokausti oli "valon aikakausi historiassa". Ja tuollaisten sekopäiden valtaa Euroopan Unioni, samalla myös Suomi, siis on tukemassa.

Uutisessahan ei kerrottu syitä paolle vaan kerrottiin, että juutalaisia muuttaa Israeliin nyt enemmän kuin aiemmin, mikä ei yksin johdu vt. hallinnosta vaikka varmasti osan kohdalla vaikutusta senkin kokoonpanolla on, mutta merkityksellisempi seikka on yhteiskunnallisten olojen muuttuminen epävakaiksi ja maan joutuminen sodanpartaalle, jolloin moni jolla on mahdollisuus lähteä näin varmasti tekeekin. Ja toisaalta mistä me tiedämme mistä osasta Ukrainaa nämä juutalaiset ovat kotoisin. En laisinkaan ihmettelisi sitä, että idässä asuvista moni päättää pakata laukkunsa ja lähteä Israeliin jos suinkin mahdollisuutta siihen on.

Juutalaisten paot synnyinmaistaan Israeliin eivät ole mikään poikkeuksellinen asia. Näin tapahtui esim. 90-luvun alussa Neuvostoliiton hajottua ja Venäjän itsenäistyttyä, kenties satoja tuhansia venäjänjuutalaisia muutti tuolloin Israeliin, eikä syynä ollut vainon lisääntyminen vaan yhteiskunnan epävakaus yhdistettynä olojen vapautumiseen, joka soi mahdollisuuden laajamittaiseen maastamuuttoon. Ukrainassakin olettaen suurin syy on yhteiskunnallinen epävakaus ja konkreettinen sodanuhka, johon verrattuna Israel kaikesta huolimatta on turvallisempi vaihtoehto vaikka senkin naapureina on joukko valtioita joiden aikeet Israelia kohtaan ovat vihamieliset.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kiovassa löyhkää CIA, osa 2 Juhani Kähärä

Juhani Kähärältä erinomainen blogi, jossa hän käsittelee Yhdysvaltojen roolia Ukrainassa tällä hetkellä. USA:n roolin hallinnon muodostamisessa voi sanoa olevan samaa luokkaa kuin Neuvostoliitolla oli YYA-Suomessa. Jos oli Ukrainan hallinto aiemmin Venäjän talutusnuorassa, niin nyt näyttää olevan jenkkien ikeessä.

Ei millään pahalla mutta minusta kumpikaan Kähärän blogeista - Kiovassa löyhkää CIA sekä vol. 2 eivät kovinkaan erinomaisia ole, tarkoitan nyt kirjoituksina, koska niissä ei ole minkään analyyttisyyden sijaa tai laajempaa perspektiivien tarkastelua. Ne ovat vain mielipiteitä joiden pohjana on olettamus, että CIAn toimiminen on automaattisesti negaatio - mitä se monissa tapauksissa on mutta ei kuitenkaan aina.

Kuvitelmani oli, että erinomaiseksi mainittu blogi todella olisi sisältänyt erinomaista pohdintaa ja todellisen luotauksen taustoihin, mutta kattia kanssa, täydellistä "tietämättömän" ihmisen suunpieksentää. Seuraava lainaus osoittaa sen kuinka kujalla kirjoittaja on:

"Miettikääpä asiaa omalle kohdalle: Tuntuisi aivan absurdilta, jos USA:n ministerit pohtisivat, kuka pitäisi asettaa Kokoomuksen johtoon tulevissa puheenjohtajavaaleissa." (lainaus: Juhani Kähärä, Kiovassa löyhkää CIA, osa 2 -blogikirjoitus).

Minusta tämä nyt ei tunnu laisinkaan absurdilta ajatukselta, että tällaisia asioita pohdittaisi tilanteessa, jossa Suomen sisäpoliittinen ja ulkopoliittinen sekä sotilaspoliittinen tilanne olisi verrattavissa Ukrainaan, aivan luontevaa pohdintaa miettiä sitä, että kuka henkilö milläkin asemapaikalla hyödyttäisi eniten omia ja kenet olisi hyvä asettaa kyseiseen virkaan. Ennemminkin absurdia olisi se ettei moisia asioita pohdittaisi ehtojen täyttessä.

Ilmeisesti Kähärä ei laisinkaan pidä ongelmallisena sitä, että Janukovitshin aikana Venäjä oli FSB:n avulla miehittänyt omilla miehillään huomattavan joukon merkittäviä virkoja ja ministeriöitä - jos näin ei olisi käynyt, tilanne olisi Ukrainassa nyt olennaisesti parempi ja tällöin Kiovan vt. hallituksen ei tarvitsisi turvautua nähdyssä määrin ulkomaalaisten tiedusteluelinten apuun tai hankkia tietotaitoa esim. FBI:ltä, koska tuskin heidän tapauksessa kyse on muusta kuin tietotaidon hankkimisesta - osaamisen ostamisesta. FBI ei ole tiedusteluelin vaan liittovaltion poliisi ja sen osaamisala on aivan muu kuin tiedustelutoiminta tai muut vastaavat turvallisuustoimet.

vlad.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kiovassa löyhkää CIA, osa 2 Juhani Kähärä
Juhani Kähärältä erinomainen blogi, jossa hän käsittelee Yhdysvaltojen roolia Ukrainassa tällä hetkellä. USA:n roolin hallinnon muodostamisessa voi sanoa olevan samaa luokkaa kuin Neuvostoliitolla oli YYA-Suomessa. Jos oli Ukrainan hallinto aiemmin Venäjän talutusnuorassa, niin nyt näyttää olevan jenkkien ikeessä.

Toisaalta, keneltä Ukrainan hallinnon pitäisi ottaa tiedusteluapua ja kokemusta vastaavasta tilanteesta kun sen omat resurssit eivät selvästikään riitä liian isoa peluria vastaan? EU:lla ei ole cojoneseja suututtaa Venäjää nykyistä enempää, kunhan tyydytään vähän pistämään matkustuskieltoja Putinin lähipiirille.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Eikös CIA ja FBI ole enemmänkin auttamassa hallinnon organisoimisessa kuin niinkään nimeämässä hallinnon edustajia. Tilannehan on sikäli hankala, että vaikka valta vaihtui, niin monin paikoin paikallisjohto ja virkamiehet ovat vanhan vallan puolella/venäläismielisiä. Mutta ilman muuta on myös selvää, että tuota apua vastaanotettaessa joudutaan myös antamaan vaikutusvaltaa maan sisäisistä asioista ulkopuolisille. Tämä ei ole tietenkään suotavaa, mutta kahdesta pahasta on valittu mieluisampi ilmeisesti.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
...teksti...

Erittäin hyvää pohdiskelua kysymykseen, miksi Putin tekee kuten tekee. Lisäisin itse tuohon vielä sen, että tämä Ukraina/NATO -tilanne yksinkertaisesti avasi Putinille tilaisuuden testata. Testata, mitä tapahtuu jos vähän sotkeudutaan Ukrainan asioihin ja se testi on nyt käynnissä. Ja riippuen testin tuloksista, niin mietitään seuraavaa siirtoa. Ukraina/NATO/USA yksinkertaisesti antoi Venäjälle syyn, jonka nojalla kokeilla erinäisiä juttuja.

Tarkoitan siis, että Putinilla ei vielä syksyllä/talvella välttämättä ole ollut varsinaista ajatusta ottaa Krim tai Ukrainan osia haltuun. Mutta nyt tuli sauma, jonka nojalla sitä voidaan yrittää. Kuinka tosissaan tuo yritys nyt on käynnissä, sitä tuskin kukaan Putinia lukuunottamatta tietää ollenkaan.

Valtioiden väliset jännitteethän ovat siitä mielenkiintoisia, että ei kukaan oikeasti osaa täysin varmasti laskea, että mitä tapahtuu jos tehdään näin tai mitä tapahtuu jos tehdäänkin vielä radikaalimpi ratkaisu. Sitähän oli kylmä sota, kukaan ei lopulta uskaltanut tehdä mitään sen suurempaa, kun ei oltu ihan varmoja mitä siitä seuraisi ja pelotti että siinä saattaakin käydä huonosti. Nyt ajat on eri, mutta ilmeisesti Venäjän halut saada lisää maata aivan samat kuin aina historian saatossa ovat olleet. Mutta ei Venäjäkään, kaikesta huolimatta, ole sellainen mahti että se voisi tuosta vain syödä vajaa 50 miljoonaiselta maalta osia ihan oman mielensä mukaan, vaikka se Ukraina naapuri onkin. Siksipä nyt kokeillaan kepillä jäätä, että mitä tästä kaaoksen aiheuttamisesta seuraa, ja ellei minulta nyt ole mennyt jotain todella pahasti ohi, niin Venäjähän ei ole vielä edes uhannut mitään se suurempaa, vaan on pysytellyt aika lailla hiljaa. Toisekseen Venäjä tuskin on niin epätoivoisessa tilanteessa tai Putin niin sekaisin, että heillä mikään pakko olisi saada tämän isompaa kalabaliikkia aikaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Kiovassa löyhkää CIA, osa 2 Juhani Kähärä

Juhani Kähärältä erinomainen blogi, jossa hän käsittelee Yhdysvaltojen roolia Ukrainassa tällä hetkellä. USA:n roolin hallinnon muodostamisessa voi sanoa olevan samaa luokkaa kuin Neuvostoliitolla oli YYA-Suomessa. Jos oli Ukrainan hallinto aiemmin Venäjän talutusnuorassa, niin nyt näyttää olevan jenkkien ikeessä.

Olet nyt tähän ketjuun ja toisaalta Venäjä ketjuun pistänyt linkkauksia jonkun blogiin, ja sitä sitten siinä selitellyt. Vähemmän yllättäen linkkaamasi tekstit vie johonkin kommarin, tai johan backman wannabeen sivuille, mutta ikinä et omaa mielipidettäsi asiaan heitä.

Elikkäs kysyisin sinulta,
Miten Ukraina on tässä kriisissä toiminut? miksi?
Miten EU on tässä kriisissä toiminut? Miksi?
Miten Venäjä on tässä toiminut? Miksi?
Miten USA on tässä toiminut? Miksi?

Olet kovasti puolustanut Venäjää, että miksi toimivat minten toimivat, mutta haluaisin kuulla sinulta nyt ihan perustelut noihin kysymyksiin yllä. Elä siis heitä mitään linkkiä mihinkään vaan sano, mitä itse sinä erku olet mieltä näistä asioista. Onnistuuko tällainen? Nyt ilman linkkauksia erku, mitä olet mieltä ylläolevista asioista?

Kiitos.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mikä tilanne on Donetskissa tänään - ei siis oblastissa vaan itse kaupungissa.

Aamulla sain viestin ystävältäni, että mitkään pankkiyhteydet eivät toimi. Näin on käynyt kerran aiemminkin tämän kriisin aikana, mutta myöhemmin paljastui, että hänen pankkinsa - Ukrainan suurimpiin kuuluva pankki Privat bank oli lopettanut toimintansa Donetskissa ja sen alueella ja syynä oli yksiselitteisesti kaupungin turvallisuustilanne. Privat bank kuuluu Ukrainan länsimielisen johdon kannattajiin ja niinpä Donetskissa ja Ukrainan itäosissa pankin konttorit sekä rahakuljetukset kuin myös pankkiautomaatit ovat joutuneet hyökkäysten kohteeksi ja hyökkääjinä ovat olleet alueen venäläismieliset separatistit. Hyökkäyksiä automaatteja ja konttoreita vastaan on ollut kymmeniä, puhutaan jopa yli kolmestakymmenestä hyökkäyksestä hyvin lyhyessä ajassa, joten pankki teki päätöksensä ettei se enää toimi alueella, koska työntekijöiden turvallisuutta ei kyetä takaamaan.

Alkuun ystäväni puhui ongelmasta, joka kestäisi 12. toukokuuta saakka, mutta myöhemmin illalla tilanne on muuttunut entistäkin huonompaan suuntaan ja nyt Privat bankin hallinto pitää mahdollisena sitä, että katko pankkiyhteyksissä kestää jopa toukokuun loppuun saakka. Tänä aikana konttoreissa ei siis ole rahaliikennettä, pankkiautomaatit eivät toimi, eikä voida taata, että pankin myöntämät pankkikortit toimisivat kaupoissa.

Kun ystäväni vieraili iltapäivällä lähikaupassa, Privat bankin kortti ei toiminut laisinkaan, ostokset oli maksettava rahassa. Myöhemmin illalla tuli informaatiota, että kortit toimivat jälleen, mutta tilanne on se, että kukaan ei uskalla sanoa kuinka kauan kortit toimivat ja että voiko niillä maksaa ostoksensa kaupoissa. Tämä on jälleen yksi esimerkki siitä mihin suuntaan tilanne idässä on kehittymässä.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Mielenkiintoista kyllä seurata tuota nimimerkki erkua tässä keskustelussa. Hienosti heittelee koko ajan uusia asioita, mutta ei mitenkään kommentoi edellisiin postauksiinsa tulleita vastauksia. Tai toki ehkä silloin kun vasta puolen argumentit ovat heikommat kuin hänen. Ihan varmasti uudessa Ukrainan johdossa on äärioikeistolaisia mielipiteitä, mutta tilanne antisemitismin kannalta olisi rajan toisella puolella aivan toista luokkaa.Eiköhän nämä juutalaiset ole paenneet vain sotaa epävarmassa tilanteessa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mielenkiintoista kyllä seurata tuota nimimerkki erkua tässä keskustelussa. Hienosti heittelee koko ajan uusia asioita, mutta ei mitenkään kommentoi edellisiin postauksiinsa tulleita vastauksia. Tai toki ehkä silloin kun vasta puolen argumentit ovat heikommat kuin hänen. Ihan varmasti uudessa Ukrainan johdossa on äärioikeistolaisia mielipiteitä, mutta tilanne antisemitismin kannalta olisi rajan toisella puolella aivan toista luokkaa.Eiköhän nämä juutalaiset ole paenneet vain sotaa epävarmassa tilanteessa.
Olen asiantuntija näissä asioissa, ja tuota kutsutaan ammattilaisten piireissä "trollaukseksi".

Helsingin Sanomilla, eli suomalaisen natomyönteisen keskustelun airuella joka ajaa fasismia yms blaablaa naama vakavana jotkut voi heittää tätä paskaa ihan hyvä pääkirjoitus tänään: Venäjä tekee kaikkensa estääkseen Ukrainan presidentinvaalit - Pääkirjoitukset - Pääkirjoitus - Helsingin Sanomat
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
2. Ensimmäisenä konkreettisena askeleena venäjä ryösti itselleen Krimin, eikö?
Eipä tämä pilkunviilaus muuta päättelyäsi, mutta ensimmäinen askel laajentumisen merkeissä oli Georgian sota 2008.

Tuo hesarin pääkirjoitus Ukrainan pressan vaaleista on hermolla. Uusi tiedonjyvä on, että myös Donetskissa poliisi on Kiovan kannalta epäluotettava. Poliisista on muodostunut varsinaoinen päänsärky Kiovalle. Ja tässäkin on tehty tarpeet omaan karsinaan, sillä poliisien huonolle palkkaukselle ja korruptiolle ei ole tehty mitään. Tästä en toki nykyistä hallitusta syytä.

Tässä kriisissä kuolonuhrien määrä yltää kohta 3 numeroiseksi. Ihan hilkulla ollaan, että voi puhua vain levottomuuksista.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tässä kriisissä kuolonuhrien määrä yltää kohta 3 numeroiseksi. Ihan hilkulla ollaan, että voi puhua vain levottomuuksista.
Jos Janukovitsin/Putinin murhaamat Majdanilaiset lasketaan mukaan, mennään jo reilusti kolminumeroisissa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielenkiintoista kyllä seurata tuota nimimerkki erkua tässä keskustelussa. Hienosti heittelee koko ajan uusia asioita, mutta ei mitenkään kommentoi edellisiin postauksiinsa tulleita vastauksia.

Aiemmin pyrin vastaamaan pitkälti kaikkiin minulle osoitettuihin viesteihin tässä ketjussa. Lopulta en enää viitsinyt. Nytkin viimeisimpään viestiini tuli kolme eri vastausta. Pitkässä juoksussa homma käy mahdottomaksi, jos noihin rupeaa vastailemaan, kun aina löytyy joku uusi russofoobikko, joka alkaa kyselemään älyttömiä. Tuo nimimerkki Alfred E Neumanin viesti on oikein malliesimerkki. Mitään ei itse viestissään tuo esiin, mutta esittää minulle kymmenen kysymystä, joihin vastaamiseen menisi ainakin tunti. Carlokselta taisi tulla samantyyppinen viesti. On mielestäni kohtuutonta ajatella, että tuollaiseen leikkiin ryhtyisin. Samoin joku vilpertin kysymys Janukovitshin EU-neuvotteluista oli aivan älytön. Vaikeaa vastata, kun en ole ollut paikalla neuvotteluissa ja toisekseen en tajunnut mistä ihmeestä hän sellaisen one liner -kysymyksen pieraisi. Ja sitten sama janari syyttää myöhemmin trolliksi, kun en vastaa. Heh.

Mutta joo, asiaan. Tsetsesnian presidentti Kadyrov on lähettänyt joukkoja tukemaan venäläismielisiä mielenosoittajia Ukrainaan taistelussa fasismia vastaan. Myös huhujen mukaan Transnistriassa ja jopa Mongoliassa on haluja mennä auttamaan venäläisvähemmistöä ukrainalaisten harjoittamaa väkivaltaa vastaan. Tokihan Ukrainan rajojen pitäisi olla suljetut, joten haaveeksi kai jää. Tai sitten rajasulku ei olekaan kovin pitävä. Mene ja tiedä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onko tää Tsetsenian presidentti se sama nukkehallitsija, jonka Putin pestille istutti edellisen, aloittamansa, Tsetsenian sodan jälkeen vai onko tämä Moskovan uudempi käsikassara?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Onko tää Tsetsenian presidentti se sama nukkehallitsija, jonka Putin pestille istutti edellisen, aloittamansa, Tsetsenian sodan jälkeen vai onko tämä Moskovan uudempi käsikassara?

Ramzan Kadyrovin edeltäjä presidenttinä oli Alu Alhanov, joka nyttemmin toimii ilmeisesti varaoikeusministerinä Moskovassa. Ja Alu Alhanovin edeltäjä presidenttinä alueella oli Ahmat Kadyrov, Ramzan Kadyrovin isä, Ahmat Kadyrov murhattiin pommilla Groznyin stadionilla toukokuussa 2004 - oliko jopa voiton päivän juhlallisuuksissa. Kaikki ovat olleet Moskovan suosikkeja presidenteiksi.

vlad.
 

Carlos

Jäsen
Jos venäläismieliset ja Tsetsenian lähettämät joukot taistelevat Ukrainassa fasismia vastaan, niin ketkä Ukrainassa taistelevat fasismin puolesta?

Varmaan ne fasistit.

@ erku, minä en kysynyt sinulta 10 kysymystä joiden vastaamiseen menisi tunti. Sinä väitit että venäjällä ei ole propagandapäällikköä. Minä esitin päättelyketjun joka tukee käsitystä että on. Voisit edes kommentoida noin yleisellä tasolla mikä tukee käsitystäsi siitä että ei ole. Varsinkin ottaen huomioon että venäjällä on vahva perinne muunkinlaisessa kuin faktapohjaisessa tiedottamisessa, tätä kai sinäkään et voi kieltää?

Ja vielä toisekseen on älytöntä syyttää nykytilanteessa ketään ihmistä "russofobiksi". Nykyisillä toimillaan venäjä on osoittanut tasan että sen pelkääminen / fobiointi on pelkästään järkevää ja tervettä.
 

abianos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset
Onko tää Tsetsenian presidentti se sama nukkehallitsija, jonka Putin pestille istutti edellisen, aloittamansa, Tsetsenian sodan jälkeen vai onko tämä Moskovan uudempi käsikassara?

Taisteli muistaakseni ensimmäisessä sodassa Venäjää vastaan, mutta liittyi Moskovan rakkikoiraksi myöhemmin. Rakkikoiraksi kutsun siksi, että hänen kerrotaan pitävän maassa varsinaista pelon ilmapiiriä rikollisjoukkoineen, joka hyvin sopii Kremlin politiikkaan. Venäjän resursseilla ja tietotaidolla maa saataisiin kuriin, jos se palvelisi Kremlin tavoitteita. Tästä on turha ruveta muuten vääntämään kuten tässä topikissa näyttää olevan tapana. En ala nimetä Venäjän tavoitteita, tiedän vain kuinka he usein ajattelevat ja toimivat.

Herrasta on "omakohtaisia" kokemuksia sen verran, että tyttärellä on tshetsheenikaveri koulussa. En tiedä kuinka lopulta Suomeen ovat päätyneet, mutta perheen ennen äärimmäisen säikky ja hermostunut, mutta vuosien saatossa silminnähden rauhoittunut isä on kertonut heidän pakoilleen juurikin Kadyrovin joukkoja metsissä ja vuorilla noin vuoden verran kahden pienen lapsensa kanssa ennen Suomeen muuttoa. Kiiruhtivat usein yön turvin pikkukylästä seuraavaan välillä pelkkiä sieniä ravinnoksi löytäen. Nuorempi lapsi oli vielä imetysikäinen, että ei helppo homma ole ollut. Nämä aiheet on noussut pintaan vasta vuosien tuttavuuden jälkeen ja uskon suurimmalta osin olevan totta. Tälle perheelle, jos sollekin suon mielihyvin pakolaisuuden suomat etuudet maassamme. Tekevät kaikkensa sopeutuakseen tai vähintäänkin ollakseen mahdollisimman vähän harmiksi, ja lapset hyvinkin huumorintajuisia ja fiksuja.

Venäjä harrastaa hyvin toimivaa hajoita ja hallitse-politiikkaa. Näitä "petoina" Venäjällä pidettyjä kansallisuuksia usutetaan toisiaan vastaan ja Moskovaa pidetään ankarana, mutta oikeudenmukaisena isänä, joka tulee rauhoittelemaan poikain välisiä kärhämiä. Usein kakkoskansalaisten asemassa olevia esim. juuri kaukaasialaisia on myös helppo käyttää sotatoimissa. Jos jotain huomattavan sekopäistä tapahtuu kriisialueilla Moskova selittää etnisille venäläisille tapahtumien johtuvan kaukaasialaisiten sotilaiden luontaisesta riidanhaluisuudesta ja eläimellisyydestä, jollainen kuva heistä suurella osalla venäläisistä on. Mahdollisia kuolonuhrejakaan ei suuremmin tarvi selitellä juuri sotilaiden kansallisuuksista johtuen. Onhan se nyt selvää, että etnisille venäläisille on helpompi kertoa Aslambekin kuin Andrejn kuolemasta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Aiemmin pyrin vastaamaan pitkälti kaikkiin minulle osoitettuihin viesteihin tässä ketjussa. Lopulta en enää viitsinyt. Nytkin viimeisimpään viestiini tuli kolme eri vastausta. Pitkässä juoksussa homma käy mahdottomaksi, jos noihin rupeaa vastailemaan, kun aina löytyy joku uusi russofoobikko, joka alkaa kyselemään älyttömiä.

Ymmärrän sen ettei kaikkiin esitettyihin kysymyksiin voi vastata, mutta hyvän keskustelukulttuurin kannalta pidän kuitenkin ensiarvoisen tärkeänä, että sellaisissa tapauksissa vastataan esitettyihin vastakysymyksiin jotka ovat saaneet alkunsa sinun - tai kenen tahansa - lainaamasta viestistä ja esittämistä kysymyksistä.

Seuraavaksi viesti, joissa olit alkujaan lainannut minua ja esittänyt minulle kysymyksiä joihin vastasin ja esitin sittemmin sinulle vastakysymyksen - johon et vastannut.

Jatkoajan keskustelupalsta - Yksittäisen viestin lukeminen - Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

Kysymys on vieläpä hyvin selkeä ja yksinkertainen, johon riittää vastaukseksi jopa pelkkä kyllä/ei.

Ja toisaalta jos olet sitä mieltä, että olen jättänyt vastaamatta joihinkin olennaisen tärkeisiin kysymyksiisi niin laita viestit listana niin vastaan mahdollisuuksieni mukaan niin pian kuin mahdollista esittämiisi kysymyksiin.

vlad.
 
Kreml oli pistänyt sivuilleen blogauksen, joka otettiin vähemmän yllättäen salamana alas. Tekstistä nimittäin käy ilmi, että todellisuudessa Krimin Venäjään liittymisen puolesta äänesti ainoastaan 15% krimiläisistä, vaikka "viralliset" tiedot silloin kansanäänestyksen jälkeen väittivät, että 97% Krimin asukkaista olisi ollut Venäjän federaatioon liittymisen kannalla.

(Linkki vie Forbesin sivuilla olevaan englanninkieliseen uutiseen aiheesta)
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Älkää kiusatko erkkua, hän on valinnut tiensä tukien Venäjän laajentumista ja siihen liittyviä ihmisoikeusrikoksia. On tuo Putinin vetovoimamalli todella tehokas, kun kaikki äärihörhöt oikealta ja vasemmalta tumputtaa suuren ja mahtavan tahtiin. Minkäs sille voi jos ihannoi homojen hakkaamista, antisemitismiä, väkivaltaa yleensä ja valtioiden välisessä kanssakäymisessä erityisesti yms

Toi Forbesin uutinen on hillitön. Ensinnäkään me ei tiedetä paljastivastko totuuden, mutta Forbesiin sen verran luotan, että kyseinen 15% postaus on hetken verkosssa ollut. Tuo 15% sotii länsimedian välittämää kuvaa vastaan, jossa krimiläisten pääosa esitetiin pro-RUS. Toisaalta Krimiltä tiedämme, että Kiovaa tukevat äänet tukahdutettiin väkivallalla. Ihan TV-kameroiden edessä nyrkit viuhui. Kolmanneksi orginaali vaalitulos on väärennös, mutta kuinka paha, on arvoitus.

Jos tuo 15% pitää paikkansa, niin länsimedia oli aivan pihalla krimiläisten mielipiteistä. Täytyy sanoa että nuo silovikit osaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Samoin joku vilpertin kysymys Janukovitshin EU-neuvotteluista oli aivan älytön. Vaikeaa vastata, kun en ole ollut paikalla neuvotteluissa ja toisekseen en tajunnut mistä ihmeestä hän sellaisen one liner -kysymyksen pieraisi. Ja sitten sama janari syyttää myöhemmin trolliksi, kun en vastaa. Heh.
No en mä nyt oikeasti edes odottanut, että sä siihen vastaisit. Siinä olisi joutunut ottamaan kantaa ja lukitsemaan mielipiteen mikä on vaarallista. Siihen kun voidaan myöhemmin viitata. Trolli olet ihan muihin kysymyksiin vastaamatta jättämisen vuoksi. Mies myöntäisi.
 

Carlos

Jäsen
Jos tuo 15% pitää paikkansa, niin länsimedia oli aivan pihalla krimiläisten mielipiteistä. Täytyy sanoa että nuo silovikit osaa.

Kyllä ryssä mielipiteenmuokkauksen osaa, näköjään erittäin hyvin. Itse asiassa tuo 30% ja 15% puolesta on erittäin järkeenkäypä prosenttiluku, sitä vaan kun joka paikassa toitotettiin että 99% Krimin asukkaista on ryssiä niin itsekin uskoi että niistä valtaosa halusi liittyä. Mutta nyt vaikuttaa siltä että oikeasti tilanne oli enemmän 50/50, huomioimatta sitä että vastustajia pyrittiin hiljentämään urakalla, ja moni myös boikotoi näitä teatteri-vaaleja, ihan aiheesta.

Mutta nyt kysymys on vaan, miten pitkälle Venäjän annetaan mekastaa? Lienee selvää että Ukraina alkaa olla jo menetetty tapaus, Venäjä saa sen ottaa ilman että länsi tulee sotilaallisesti väliin. Ja siitä seurannee taas muutama Olli Karkki lisää mustalle listalle, tuskin muuta.

Mutta mitä sitten? Onko Suomi todella seuraavana listalla? Ja mitä Suomen suuntaan on mietittynä? Onko kodinturvajoukkoja näkynyt jo jossain lappeen Rannassa?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ja tässäpä tätä, miten erkun suosikkipojat toimii:

Ihmisoikeusjärjestö syyttää Venäjän-mielisiä separatisteja vankien pahoinpitelyistä - Ukraina - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Minulle on jäänyt täysin avoimeksi, miksi jotain paikallispoliitikkoja kaapataan, kidutetaan ja usein jopa tämän jälkeen tapetaan. Olen ymmärtänyt kidutuksen tiedonhankinnan välineeksi. Mitä hittoa joku kunnallispoliitikko tietää, mitä pitäisi kiduttamalla saada selville.

Taitaa tosin sen sijaan olla ihan puhdasta ryssän terrorismia tämä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös