Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 447
  • 6 874

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Kyllä tuolla päin maailmaa taas kehoillaan. Varsinkin Venäjä. Itser ehdottaisin Ukrainalle jämäkkää, suunnattua ja päättäväistä iskua Venakkojen valtaamille alueille. Katsottaisiin sitten sen jälkeen, vieläkö rauhaa rakastavat itänaapurimme tehoilisivat muiden itsenäisten maiden alueilla.

Et voi ehdottaa sotaa missään nimessä, edes läpällä. Sota on sellaista kauheutta ettei sitä oikeasti suo kenenkään kokevan. Toki saat varmasti sen mitä pyydät jos Venäjä päättää oikeasti viedä tämän ns. päätyyn saakka.

Tosta Krimin autonomisuudesta sen verran, että ei taida olla niin laaja kuin Ahvenanmaalla, sillä Kiova taitaa tota paikkaa silti ohjailla. Asiasta tietävät voi toki täsmentää tai korjailla.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Ukraina on kyllä toiminut aika hyvin tässä kiistassa, kun se ei ole provosoitunut mistään ja aloittanut sotilaallisia toimia. Seisotuttaa vain kriisiä ja pakottaa Putinin itse hyökkäämään, mistä seuraa voimakkaampi reaktio.

Nyt vain katsovat tuon Venäjän uhkauksen ja onko kyse bluffista vai ei. Kumpikin aiheuttaa omanlaisia ongelmia Venäjälle kansainvälisessä politiikassa.
 

sierramies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vituttaa, myös sekin.
No kyllähän tuossa tilasteessa pitäisi Ukrainan jo pikku hiljaa toimia, suuntaan tai toiseen. Eipäs vuonna 1939 kovin kauaa tsekkailtu, ennen kuin otettiin torrakko käteen. Jotain heidän pitäisi tehdä. Joko pyssyt piiloon, samovaari esiin ja ripaskaa tanssimaan naapurin kanssa. Tai sitten välittävät itsenäisyydestään ja pistävät vastaan.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tosta Krimin autonomisuudesta sen verran, että ei taida olla niin laaja kuin Ahvenanmaalla, sillä Kiova taitaa tota paikkaa silti ohjailla. Asiasta tietävät voi toki täsmentää tai korjailla.

Uskoisin että piakkoin autonomiaa laajennetaan ja Krimi julistetaan demilitarisoiduksi vyöhykkeeksi, pl. Sevastopol. En usko että mitään varsinaisia taisteluja tullaan alueella näkemään, ehkä jotain pieniä yhteenottoja ensi yönä jos tuo takaraja pitää paikkansa. Uskoisin että Ukrainan joukot pitkälti laskevat aseensa ja vetäytyvät alueelta.

Itä-Ukraina on sitten oma lukunsa, saadaanko siellä tilanne rauhoitettua ja miten paljon tämän hetkiset levottomuudet ovat Venäjän puhtaasti masinoimia. Siellähän voi osalla alueista olla oikeaakin halua liittyä Venäjään ja siinä vaiheessa tilanne menee vähän vaikeammaksi.
 

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Mitä jos annettaisiin ukrainalaisten itse päättää? Ja vaikka vielä vaaleilla?

Kansanäänestys alueilla, EU:n ja Venäjän tarkkailijat valvomaan äänestystä ja tulosta kunnioitetaan.

Ja sitten heräsin.

Minunkin mielestä on ihmeellistä kuinka jotku kirjoittelevat tänne, että antaisivat vaan venäläisille osan maasta ja kaikki olisivat tyytyväisiä. Kyseessä on itsenäinen valtio ja ryssillä ei ole sinne mitään asiaa.

Sama asia kun Ruotsi valtaisi Ahvenanmaan ja vaatisi vielä Suomelta osaa länsirannikosta (ruotsinkieliset alueet). Joutuisi liigakin hakemaan taas uuden joukkueen sarjaansa.
 
Toisaalta parempi antaa isojen poikien hoitaa homman. Tuskin Venäjän ministeri olisi edes vaivautunut Haglundia tapaamaan. Luulen että miehellä oli jotain tärkeämmäksi priorisoitua. Ehkä asia sovittiin vain niin, että parempi Haglundin peruuttaa.
Voepi olla. Olisi tosin saanut jättää tuollaiset täysin naurettavat kravattileikit väliin. Tuollaisesta ei ole niin mitään hyötyä kenellekään. Paitsi ehkä herralle itselleen, jos joku lämpenee moisista mielenilmauksista.

Jos asetutaan jomman kumman puolelle, niin sitten pitäisi tehdä oikeasti tukevia toimia, eikä heilutella jotain kravatteja.
 

sierramies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vituttaa, myös sekin.
Joidenkin lähteiden mukaan Isä taivainen, karhunkaataja, syvänmerenvalloittaja ja Donetskin ylikauhoja Putin olisi menettänyt kosketuksena reaalimaailmaan. Harottavasta katseesta päätellen arvio ei ole kaukana, mikä pahentanee tilannetta. Äijän pitäisi ottaa videopuhelu Pjongjangiin ja tiedustella/verrata paikallisen vapahtajan lääkitystä omaansa. Jos vaikka pikku viilaus auttaisi asiaa?

Niin, itse määräisin äijänkäppyrälle ronskin annoksen Leponexia kankkuun ja pistäisin kuvatuksen harhailemaan Kremlin kellarikäytäville. Sama hyöty, mutta vähemmän haittaa ko. tyypistä.
 
Viimeksi muokattu:

ile

Jäsen
Suosikkijoukkue
Racing Club de Cannes
Taidat olla taistolaisen historiankirjoituksen varassa itsekin, jos kutsut 1920-luvun heimoveljien veljeilyä imperialismina. Karjalan kansahan sitten tuhottiin, kun siellähän järjestettiin "kansanäänestys" samaan tapaan kuin kohta Ukrainassa ja koko kansa on sen myötä lähes kokonaan kadonnut niin olemassaolosta kuin näköjään historiankin sivuilta.

Ukrainalaiset tulemme kuitenkin muistamaan. Ikävää, ettei lännestä löydy halua estää vanhan vainoojan uhoa. Älytöntähän tämä on, mutta minkäs teet.

Voit ihan vapaasti tutustua aiheeseen esim. Jouko Vahtolan teoksen Nuorukaisten sota avulla. Kirjoittaja ei käsittääkseni ole millään muotoa taistolainen, päinvastoin. Toinen saman kirjoittajan teos, josta myös voi tutustua aiheeseen, on Suomi suureksi, Viena vapaaksi Molemmat teokset on varustettu muun muassa lähdeviitteillä, joten jos epäilet jotain tietoa, niin voit hyvin tarkistaa ne lähdeviitteistä.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Onhan tuo kääpiö rajan toisella puolen sellainen kusipää, että oksat pois. Toivotaan että lähtee johtamaan joukkojaan eturintamaan.

Kyllä kansalaisiaan pitää suojella, voi vi*tu. Ja nyt on heidän mukaan myös meriväkensä vaarassa. Iltalehdessä oleva video kertoo oikein mojovasti ken hilluu ja lietsoo. Joku voisi lähettää papatin naapuriin.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
http://www.talouselama.fi/uutiset/suomivenajaseuran+puheenjohtaja+ukrainan+tilanteesta+mika+tahansa+maa+olisi+toiminut+samoin+kuin+venaja/a2235655

Suomen entinen Venäjän suurlähettiläs Heikki Talvitie näkee, että Venäjä toimii juuri niin kuin kaikki muutkin suurvallat toimisivat vastaavassa tilanteessa.

Minun on ainakin helppo yhtyä tuohon näkemykseen. Jos Meksikossa joku demokraattisesti valittu USA-mielinen hallinto vaihtuisi vallankaappauksen myötä johonkin USA-vastaiseen hallintoon, niin ihanko oikeasti joku uskoisi jenkkien katselevan sivusta tapahtumia?
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Nopein ja vaivattomin ratkaisu tähän konfliktiin on Ukrainan hajottaminen. Krimm ja itäinen Ukraina voidaan liittää Venäjään.

Niin, tämä on yksi vaihtoehto, mutta samalla jo uuden konfliktin siemen.

Osassa itäistä Ukrainaa venäläismielisyys on erittäin vahvaa (esim Janukovichin kannatus vuoden 2010 vaaleissa yli 90%), MUTTA tämä ei ole koko itäistä Ukrainaa koskeva ilmiö.

Jugoslavia menneisyydestä sanoo terve.
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Itse olen viime päivät miettinyt, mitä tässä muut maat voivat tehdä? Jos USA lähettää sota-aluksiaan lähistölle, tilanne voi eskaloitua entisestään. Yhtä kaikki, tilanteesta kärsivät tavalliset tallaajat: pörssit sukeltavat kautta maailman, öljy kallistuu ja laskun maksaja tiedetään.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Positiivisia merkkejä että Venäjäkin on vaihteeksi aloitteellinen kriisin ratkaisemisesta neuvottelupöydässä. Nyt on enää toivottava ettei kyseessä ole temppu siirtää YK:n ja länsivaltojen huomio toisaalle samalla kun venäläisjoukot aloittavat "fasistien" aseistariisumisen. (Ei sillä että mitään väliintuloja tapahtuisi vaikka hyökkäisivät saman tien, sanktiot järkätään joka tapauksessa viiveellä.)

Ikävä kyllä minä en enää luota siihen, että venäläisillä on aitoa halua palata neuvottelupöytään vaan ennemminkin pidän tätä YK:n turvaneuvoston kokousta ajanpelaamisena tai yrityksenä saada tilanne näyttämään siltä, että neuvotellaan ja samalla Krimillä tullaan tekemään provokaation seurauksena lopullinen vallansiirto separatisteille ja sen myötä sementoimaan venäläisten joukkojen asema Krimillä ja niemimaan ero Ukrainasta. Näin toimien Venäjä voi vetäytyä vastuusta, sanoa neuvotelleensa viimeiseen saakka mutta "fasistit" päättivät toisin ja niinpä venäläisten oli ryhdyttävä aseellisesti suojelemaan alueen venäläisvähemmistöä.

Kuka sitten uskoo tällaista todeksi? Tuskin kukaan mutta eiköhön Putinille olekin tärkeintä se miten hän voi asian venäläisille kertoa ja jos heille voidaan sanoa neuvotellun viimeiseen saakka mutta fasistien tarttuneen ensinnä aseeseen kaikenmaailman "opettajat" ympäri Venäjänmaata ja Krimiä kyllä laulavat sen jälkeen Putinin lauluja ja kiroavat fasistien julmuutta ja häikäilemättömyyttä.

***

Jos olisin idealisti niin voisin kuvitella, että vielä on mahdollisuus, että Krim säilyy osana Ukrainaa mutta realistina minun on pakko todeta ettei tällaista mahdollisuutta ole enää olemassa (ts. se on niin pieni etten usko siihen) vaan käytännössä Krimin niemimaa tulee eroamaan Ukrainasta ja tulevaisuudessa liittymään osaksi Venäjää.

vlad.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jugoslaviassa oli myös ihan oikeasti vähemmistöllä henki enemmän kuin höllässä ja sinne menemisen vaihtoehtona oli antaa albaanien ynnä muiden serbien alempiarvoiseksi katsomien kuolla sukupuuttoon.

Venäjä toimii varmasti kuten suurvallat tuppaavat toimimaan, mutta tuossa riehumisessa ei siltikään ole pienintä järjenhiventä. Janukovitshia ei voida enää pistää presidentinpallille, maa on sen näyttänyt. Ja Krimin aluetta ei epävakauttanut yhtään mikään ennen venäläisjoukkojen suorittamaa paikallishallinnon rakennusten kaappausta ja paikallispresidentin nostamista valtaan kutsumaan Moskovaa pelastamaan heidät ukrainalaisten ikeeltä. Olisivat nyt vaan kaikki osapuolet odottaneet jo sovittuja (näissä sopimuksissa oli jopa Janukovitsh mukana ennen seuraavan yönä suorittamaansa katoamistemppua) toukokuun vaaleja ilman riehumista mihinkään suuntaan.

Antisemitistisiä ajatuksia on varmasti molemmilla puolin rajalinjoja, venäläisethän tykkäävät levittää käsitystä että juutalaisten salaliitto ohjailee länsivaltojen toimia pankkien kautta ja Venäjä on ainoita tästä vapaita vyöhykkeitä taistelussa rahanhimoisia koukkunokkia vastaan. Lisäksi "pogrom" on terminä slaavilaistaustainen, eikä lainkaan suotta.
 

Fremont

Jäsen
Sama asia kun Ruotsi valtaisi Ahvenanmaan ja vaatisi vielä Suomelta osaa länsirannikosta (ruotsinkieliset alueet)..

Ruotsi ei pysty valtaamaan yhtään mitään, sen sijaan sinne voi mikä tahansa naapurivaltio kävellä halutessaan. Tämä ilmaisena vinkkinä Suomen hallitukselle, Ruotsin tärkeitä strategisia kohteita pitäisi "suojella" miehittämällä ne, oikeutuksena esim. lähialueiden epävakaa tilanne.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ukrainan ainoa mahdollisuus estää koko Itä-Ukrainan menetys olisi saada aikaan varsinainen sota. Krimin he toki ovat jo menettäneet kävi mitä tahansa, mutta maan itäosat voisi ehkä säilyttää, mikäli sota syttyisi ja lyhyen taisteluvaiheen jälkeen jotkut YK joukot saataisiin maahan. Ukrainan ongelmana taitaa vain olla, että Venäjä ei missään nimessä itse haluaisi aloittaa sotaa, vaikka koittaakin kaikin keinoin saada Ukrainan provosoitua johonkin.
Ukrainan pitää nyt pohtia halauvatko he ylipäätään pitää kiinni maan itä-osista. Mahdollisuudet näyttävät aivan minimaalisilta, mutta mikäli ovat valmiita kestämään lyhyen sodan, niin pieni mahdollisuus tuohon vielä voisi olla. Kansainvälinen yhteisö ja erityisesti EU eivät tee mitään kauppasuhteita vaarantavaa ellei varsinainen sota ala. Mikäli sotaa ei tule, EU ei tee mitään ratkaisevaa ja Venäjä vie mitä haluaa ilman, että sen tarvitsee laukaustakaan ampua.
 

ile

Jäsen
Suosikkijoukkue
Racing Club de Cannes
Itse olen viime päivät miettinyt, mitä tässä muut maat voivat tehdä? Jos USA lähettää sota-aluksiaan lähistölle, tilanne voi eskaloitua entisestään. Yhtä kaikki, tilanteesta kärsivät tavalliset tallaajat: pörssit sukeltavat kautta maailman, öljy kallistuu ja laskun maksaja tiedetään.

Ja entäpä, jos tämän myötä ei nykyisellä fiat-rahalla enää ole arvoa eli uusien setelien painaminen ei auta...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Venäjä toimii varmasti kuten suurvallat tuppaavat toimimaan, mutta tuossa riehumisessa ei siltikään ole pienintä järjenhiventä. Janukovitshia ei voida enää pistää presidentinpallille, maa on sen näyttänyt...

Nyt kun näitä Putin = Hitler vertauksia on viime päivinä ollut medioissa, niin itselleni tuli hyvin mieleen, että Il Ducen pelastaminen Waffen-SS:n toimesta syyskuussa 1943 muistuttaa hieman tätä Janukovichin ilmestymistä Venäjän puolelle rajaa.

Yhtäläistä on myös se, että kaikille on jo selvää, ettei Janukovichilla ole paluuta johtoon, kuten ei käytännössä ollut Mussolinillakaan. Sen sijaan Hitl... siis Putin marssittaa valtansa menettänyttä presidenttiä median edessä jonkin sortin keulakuvana.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Harjoitukset ovat käynnissä myös Suomen rajan tuntumassa. Itse Vladimir suuri on ainakin Telegraphin mukaan nähty siellä tarkastamassa tykistöä ja panssarivaunuja, mikäli Iltasanomien artikkeliin on uskominen:

Putin n - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Jos Venäjän joukot ovat ylittäneet Ukrainan rajan, niin käytännössä tuo vastaa sodan aloittamista.

Ellei sitten vapailla vaaleilla valittu sekä laittomasti vallasta syösty presidentti ole pyytänyt apua sloboilta laittomasti vallan kaapanneita vastaan....yksi näkökulma tämäkin.

Sitä kyllä ihmettelen, että miksi Ukrainan sotilaat eivät puolusta maataan, vaan kököttävät jossain aitauksen sisällä. Eikö armeijan tehtävä ole puolustaa maataan, jos toinen valtio julistaa sodan ja sotilaat alkaa vyöryä rajan yli?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Ukrainan pitää nyt pohtia halauvatko he ylipäätään pitää kiinni maan itä-osista. Mahdollisuudet näyttävät aivan minimaalisilta, mutta mikäli ovat valmiita kestämään lyhyen sodan, niin pieni mahdollisuus tuohon vielä voisi olla...

Jos tahtotila löytyy puolustaa maata, niin mikä ettei. Yksi Ukrainan tilanteen tiimoilta haastateltu turvallisuusasiantuntija totesi mahdollisuuksien olevam huonot, mutta muistutti samaan hengenvetoon, että loppuen lopuksi Suomen valinta aikanaan taistella oli ainoa oikea ja näin ollen Suomen armeija omilla toimillaan teki mitättömäksi Terijoen hallituksen.

Toisekseen Ukrainan ei pidä pystyä lyömään puna-armeijaa, vaan aiheuttaa niin isoja tappioita, että miehittäminen käy sietämättömäksi.* Ukrainan puolustuksen "ylpeydenaihe" on ymmärtääkseni varsin ok tasolla oleva ilmapuolustus ja tätä asiaa ei saa vähätellä, sillä ilmatorjunta pystyy aiheuttamaan myös taloudellisesti tuntuvia tappioita.

*Samaan asiaan perustuu Suomen oma puolustusdoktriini.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Sky News....

Harjoitukset ovat käynnissä myös Suomen rajan tuntumassa. Itse Vladimir suuri on ainakin Telegraphin mukaan nähty siellä tarkastamassa tykistöä ja panssarivaunuja, mikäli Iltasanomien artikkeliin on uskominen:

Putin n - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat

....näytti kuvaa Putinista venäläissotilaiden kanssa seuraamassa näitä uusien "Mainilan laukausten" harjoituksia, tällä kertaa kera tankkien ja taisteluhelikoptereiden.

Telegraphilla on siten yhteys todellisuuteen....
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Harjoitukset ovat käynnissä myös Suomen rajan tuntumassa. Itse Vladimir suuri on ainakin Telegraphin mukaan nähty siellä tarkastamassa tykistöä ja panssarivaunuja, mikäli Iltasanomien artikkeliin on uskominen:

Putin n - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat

Jumalauta, väkisinkin menee vähän kylmät väreet kun lukee että Suomen armeijan entisellä Perkjärven tykistöleirillä on venäläinen sotaharjoitus.

Ja heh, Kaukjärven nimi on näemmä vaihdettu itänaapurin toimesta "Kamenkaksi" :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös