Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 323
  • 6 874

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Euroopan etu on tietenkin ennemmin Venäjän kuin Ukrainan tukemisen puolella. Business is business. Samaan aikaan kun annetaan esim YKn ja NATOn pitää yleviä puheita, niin valtioiden päämiehet huolehtivat siitä että kaupankäynti ei vaarannu. Eiköhän puhelimitse ole sovittu, että viekää vaikka koko Ukraina, kunhan kauppa käy.

Lyhytnäköisesti ajatellen näinhän se menee. Pitkällä tähtäimellä tämä on kuitenkin yhtä kestämätöntä, kuin pelastaa suuret pankit valtion kassasta, ettei talous kärsi liikaa.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Kuinkas paljon porukka näkee tässä miehityksessä yhtäläisyyttä vuoden 1968 Tsekkoslovakian miehitykseen? Ainakin Wikipediaa tutkiessa tuntuu, että nämä kaksi tapahtumaa on kuin kaksi marjaa, ainakin pääpiirteiltään. Noudattaako Venäjä siis eräänlaista Bretznevin opin jatketta tässä keississä, jonka "laukaisi" Ukrainan muutos venäläisvastaisempaan suuntaan, kun he säätivät Venäläisten oikeuksia vähentäneet lakiuudistukset?

Jos näin on, ongelman voitanee ratkaista antamalla Krimille erittäin vahva autonominen asema, jossa alueen venäläisenemmistöinen kansa saisi päättää täysin itse omista asioistaan. Samalla Putin ei menettäisi kasvojaan vaan esiintyisi jopa eräänlaisena pelastajana, joka vapautti vieraan vallan alla olleen venäläisen sisarkansan.

Tšekkoslovakian miehitys 1968 – Wikipedia
 

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos näin on, ongelman voitanee ratkaista antamalla Krimille erittäin vahva autonominen asema, jossa alueen venäläisenemmistöinen kansa saisi päättää täysin itse omista asioistaan.

Eikös Krimillä ollut jo pitkälti tällainen? Jos sitä entisestään kasvatettaisiin, niin aika lailla itsenäisenä de facto tuota aluetta voitaisiin pitää. Korjaan: de facto Venäjän osana.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Eikös Krimillä ollut jo pitkälti tällainen? Jos sitä entisestään kasvatettaisiin, niin aika lailla itsenäisenä de facto tuota aluetta voitaisiin pitää. Korjaan: de facto Venäjän osana.

Niin. Eiköhän tässä ole tavoitteena ottaa tuo Hrushtsevin Ukrainalle antama lahja takaisin.

Erikoista muuten sotilaallinen hyökkäys jota perustellaan venäläisväestön suojelulla Krimillä. Suojelu miltä? Krimillä on tähän mennessä ollut mielenosoituksia joissa on tullut yksi kuolonuhri kun joku vanhus sai sydärin.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tänään venäläismieliset protestoijat ovat vallanneet hallintorakennuksen ensimmäisen kerroksen Donetskissa. Pääsy ylempiin kerroksiin on toistaiseksi estetty. Uutinen ei toistaiseksi kerro kuinka suuresta joukosta on kyse ja kuinka organisoitua toiminta on.

Päivitystä uutiseen:

"Itar-Tassin mukaan Donetskin kaupungin hallintorakennuksesta on vallattu kaksi kerrosta. Poliisi ei estänyt valtausta. Uutistoimiston mukaan toimittajat ovat poistuneet rakennuksesta." (lainaus: YLE).

Lähde on toki Itar-Tass mutta eiköhän uutinen pidä suurella todennäköisyydellä paikkansa. Alkaa olla todellakin ajankysymys milloin koko hallintorakennus siirtyy venäläismielisten käsiin.

Merkille pantavaa on kaksi asiaa: poliisi ei estänyt valtausta ja että toimittajat ovat poistuneet rakennuksesta.

Vielä viikonloppuna ilmapiiri kaupungissa oli rauhallinen mutta viikon alku on näemmä muuttanut kaiken, eivätkä muutkaan uutiset kovinkaan hyviltä Ukrainan nykyisen hallinnon kannalta tunnu, kuten:

"Donetskin alueellinen neuvosto on päättänyt järjestää kansanäänestyksen alueen kuulumisesta Ukrainaan. Venäjänmieliset mielenosoittajat haluavat äänestyspäiväksi 30. maaliskuuta, kertoo Reuters. Ukrainan nykyhallinnosta äänestys on laiton." (lainaus: YLE).

Joten pahimmassa tapauksessa Ukrainan jako kahdeksi valtioksi voi konkretisoitua jopa tämän kevään kuluessa. Enää ei siis puhuta mistään Krimistä vaan laajemmasta alueesta maan itä- ja kaakkois-osissa.

vlad.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Totuus tuli viimein esille.
Eikä tarvinnut kuin mennä peilin eteen ja katsoa siihen ja kysyä: Mitä Äiti Venäjä on viimeisen 100 vuoden aikana tehnyt toisten tiluksilla ja kuinka muu maailma on siihen suhtautunut?

Unkarin kansannousu 1956, länsimaailmalta unkarille teetä ja sympatiaa,
Tsekkoslovakia miehitys 1968, teetä ja sympatiaa,
Afghanistan 1980, teetä ja sympatiaa.( Venäjä vetäytyi itse kun kyllästyi paikallisiin sisseihin)

Ukraina 2014, jälleen teetä ja sympatiaa. Länsi ei vaivaudu jeesaamaan yhtään senenempää ukrainaa kuin edeltäjiäkään: Venäjä tietää vanhastaan tämän ja luottaa siihen että historia toistaa itseään. Venäjä tahtoo Krimin osaksi Venäjää, lyö pikasodassa Ukrainan pienen armeijan, seuraa kaikenmaailman boikottia ja kovaäänistä piereskelyä valtiollisen koskemattomuuden puolesta kunnes kukaan ei enää muista mistä kaikki alkoi ja Venäjä saa pitää saaliinsa aivan kuten aiemminkin.

Mutta onhan se tietysti hienon näköistä kun diplomaattien päivärahoille tulee edes vähän vastinetta , saa ottaa osaa maailmanpoliitikan ongelmien selvittämiseen missä ei ole ratkaisua olemassa. Ja puhdas omatunto!

Olemme syvästi huolestuneita Ukrainan tilanteesta myös täältä liigajumbon konjakkikerhosta ja vaadimme ainakin Krimin alueen konjakkikellareiden koskemattomuuden turvaamista! Tästäpä oli apua tuli ihan hyvä mieli

: D
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kyllä tässä olen myös Venäjän puolella asiassa. Katsotaan sopivan läheltä kun paska leviää Ukrainassa. Lännestä paskat koska eivät kykene niin mitään tekemään. Putin on sankari.

Suomessakin väki sekoaa:)
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
IS Krimill - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat

Krimiläinen naisopettaja: "Ennen Venäjän sotilaiden tuloa minua pelotti, sillä natsit tulivat valtaan Kiovassa". Ja hän jatkaa: "Olen äärettömän pahoillani siitä, että amerikkalaiset tukevat heitä. Venäjä on meille vapauden, vaurauden ja oikeudenmukaisuuden tae."
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllä tässä olen myös Venäjän puolella asiassa.

Ainakin siinä mielessä, että lännessä on turha valittaa, jos lähtee kerjäämään verta nenästään elättelemällä toiveita runsaan venäläisvähemmistön omaavan Ukrainan liittymisestä EU:hun tai muihin läntisiin liittoumiin. Myös Venäjää ja sen etupiiriä täytyy kunnioittaa. Ei Venäjän ratkaisuissa ole mitään eroa USA:n vastaaviin. Ihan hyväkin, jos Putin laittaa vähän kampoihin imperialistisille anglosakseille.

Nopein ja vaivattomin ratkaisu tähän konfliktiin on Ukrainan hajottaminen. Krimm ja itäinen Ukraina voidaan liittää Venäjään.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Tämän perusteella Venäläiset tosiaan tarvitsevat suojelua... Not. Taitavat olla tällä hetkellä pahimmat riehujat tuolla.

Ei koko touhussa ole enää järjen hiventäkään. Täysi anarkia, ja Putinin puheet Ryssien suojelusta ovat täyttä paskaa(Kuten kaikki varmasti jo tietävätkin), intressit aivan jossain muualla.

Nyt vain odotellaan kuka vetää ensimmäisenä liipasimesta.

(Linkki IL:n uutiseen ja videoon)

EDIT: Samaisen lehden mukaan venakkonaiset paikanpäällä iloitsevat uutisesta, jonka mukaan venäläiset hyökkäävät tukikohtiin Krimillä jos Ukrainalaiset eivät antaudu. Tämäkin kai liittyy jotenkin niiden siviilien "puolustamiseen"?


Nopein ja vaivattomin ratkaisu tähän konfliktiin on Ukrainan hajottaminen. Krimm ja itäinen Ukraina voidaan liittää Venäjään.

Varmasti olisi nopein ja vaivattomin, mutta samalla annettaisiin Venäjälle signaali että tehkää mitä lystäätte, ei kiinnosta. Siitä vaan miehittämään sellaisia maita ja mantuja mistä löytyy edes murtaen Venäjää puhuvia ihmisiä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
IS Krimill - Ulkomaan uutiset - Ilta-Sanomat

Krimiläinen naisopettaja: "Ennen Venäjän sotilaiden tuloa minua pelotti, sillä natsit tulivat valtaan Kiovassa". Ja hän jatkaa: "Olen äärettömän pahoillani siitä, että amerikkalaiset tukevat heitä. Venäjä on meille vapauden, vaurauden ja oikeudenmukaisuuden tae."

Hyvin on propaganda mennyt perille.

Uskoisin tuossa olleen huonon suomennoksen ja naisen puhuneen oikeasti fasisteista. Venäjällä (Neuvostoliitossa) ei ole puhuttu natseista, koska kyseinen termi viittaa kansallissosialisteihin ja bolsevikit eivät halunneet kutsua heitä minkäänsorttisiksi sosialisteiksi. Nimitystä "fasisti" onkin sittemmin käytetty suunnilleen kaikista, jotka ovat heidän kanssaan erimieltä, kuten Dubcekin hallituksesta Tshekkoslovakiassa ja Imre Nagyn hallinnosta Unkarissa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaikuttaa, että tämä on huolellisesti suunniteltu plan B, kun sen erotetun prerssan kanssa meni sateliitin tekeminen pieleen.

Ammunta alkaa viimeistään kun venäläiset miehittäjät tunkeutuu Itä_Ukrainaan. Tai sitten klo 5 putinistien toimesta.
 

chubster

Jäsen
Kyllähän tämä nyt kovasti siltä vain vaikuttaa, että kohta alkaa paukkumaan. Venäjä on ainakin mielestäni antanut jo täysin selkeän signaalin siitä, että tämä juttu viedään loppuun saakka. Tarkoitti se sitten aktiivisia sotatoimia tai ei. Sillä ei liene enää mitään merkitystä.

Tietysti tällä asialla tykätään nyt mediassakin "mehustella" kovasti ja maalailla suurempiakin uhkakuvia seinälle, joka tietysti lietsoo Suomalaisiakin nyt sitten pelkäämään oman turvallisuutensa vuoksi. Ei ole ihan yksi tai kaksi kahvipöytää, jossa tänään kuultu jo pohdiskeltavan sillä, että tulisiko Suomessa laittaa kertausharjoituksia rullaamaan välittömästi.

Toivotaan, että tämä kuvio saadaan nyt päätökseen "rauhallisesti". Maailma ei tarvitse yhtäkään uutta sotaa, varsinkaan sellaista, missä suurvallat asettuvat toisiaan vastaan.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Joten pahimmassa tapauksessa Ukrainan jako kahdeksi valtioksi voi konkretisoitua jopa tämän kevään kuluessa. Enää ei siis puhuta mistään Krimistä vaan laajemmasta alueesta maan itä- ja kaakkois-osissa.

vlad.

Ohessa muuten kuvaa siitä, miten tuo jako voisi mennä. Kuva imgurissa.

http://i.imgur.com/pGbw5rU.jpg

Jännä miten noi eteläiset oblastit on kanssa noin vahvasti venäläismielisiä. Harkovan nyt ymmärtää maalaisjärjellä kyllä. Jotenkin olen mieltänyt esim. Odessan olevan länteenpäin kallellaan koska ovat lähempänä eurooppaa, suoraan Romanian ja Moldovan naapurissa.
 

Kaarle6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Eisbären Berlin
Huh huh, alkaa olla melko järkyttävää toimintaa kun tuota iltalehden klippiä katsoi Harkovasta. Aivan sairasta nöyryyttämistä.

Toivottavasti löydettäisiin nopeasti ratkaisu rauhanratkaisu. Helpoimmalla kai tuosta selvittäneen, jos Krimin alue ja muut venäläismieliset itä-ukrainan alueet saisivat oman itsehallinnon. Päättäköön sitten keskenään haluaako kuulua kenen leiriin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
YLEn liveseurannasta tuoreeltaa:
YLE klo 18:22 kirjoitti:
Uutistoimisto Reutersin mukaan YK:n turvallisuusneuvosto järjestää tänään kolmannen hätäkokouksen Ukrainan kriisin takia. Kokouksen on tarkoitus alkaa kello 22.30 Suomen aikaa. Tällä kertaa kokous järjestetään Venäjän pyynnöstä.

Positiivisia merkkejä että Venäjäkin on vaihteeksi aloitteellinen kriisin ratkaisemisesta neuvottelupöydässä. Nyt on enää toivottava ettei kyseessä ole temppu siirtää YK:n ja länsivaltojen huomio toisaalle samalla kun venäläisjoukot aloittavat "fasistien" aseistariisumisen. (Ei sillä että mitään väliintuloja tapahtuisi vaikka hyökkäisivät saman tien, sanktiot järkätään joka tapauksessa viiveellä.)
 

ile

Jäsen
Suosikkijoukkue
Racing Club de Cannes
Muutamia ajatuksia, joita on tullut mieleeni seurattuani tätä ns. Ukrainan-kriisiä suomalaisen tiedonvälityksen avulla.

Ensinnäkin koko kriisin tausta taitaa aika pitkälle juontua kahden suurvallan (Venäjä ja Yhdysvallat) ja yhden suurvallaksi (EU) aikovan intressipiirijaosta, kun taas kolmas olemassa oleva suurvalta (Kiina) vetelee sikeitä omassa rauhassaan.

Ukrainan kriisissä ei sinänsä ole mitään outoa, jos asetamme tilanteen laajempaan perspektiiviin. Tokihan jokainen muistaa Korean sodan 50-luvulla, Vietnamin sodan 60- ja 70-luvuilla, Keski-Amerikan tapahtumat 80-luvulla unohtamatta vuoden 1961 Sikojenlahden maihinnousua ja sitä seurannutta Kuuban ohjuskriisiä. Näissä muutamissa tapauksissahan Yhdysvallat puolusti omia intressejään. Eikö vain? Nyt puolustaa Venäjä eli mitä erikoista siinä on?
Ison osan suomalaisia käytös muistuttaa itsenäistymisen ajan ja viime sotien välistä aikaa. Uhottiin ja uhottiin, kunnes oli pakko ottaa lusikkaa kauniiseen käteen. Mikä huolestuttavinta, mielestäni hyvin samankaltainen tilanne on nykyään. Uhoaminen ja negatiivisten asioiden etsintä ja uutisointi itäisestä naapurista oli silmiinpistävää ennen olympialaisia ja olympialaisten aikana, jossa kunnostautuivat myös niin sanotun asiallisen median edustajat.

Meidän poliittisen eliitin käytös on myös tietyllä tavalla huolestuttavaa.
Hienoa, sankarillista ja kunnioitettavaahan se on puuttua epäkohtiin, varsinkin jos se on tasapuolista ja kaikkia osapuolia koskevaa. Näin ei kuitenkaan ole. Sitä paitsi rääpäleiden (Suomi) on toisinaan vain pidettävä turpansa kiinni, jotta eläminen ei kävisi mahdottomaksi. Se on realismia ja ihan meidän kaikkien etu.

Kyllä vain, mielestäni Paavo Väyrynen puhui viisaita sanoja. Olkoonkin, että se oli ehkä sitä suomettumista. Väitän kuitenkin, että jos sotien jälkeisenä aikana ei noita suomettumista harrastaneita poliitikkoja olisi ollut, emme mekään välttämättä olisi päätämme aukomassa maha täynnä irtokarkkeja, Pepsiä tai pizzaa. Ne silloiset äijät hoitivat älyllä asiat, joten hattu päästä vain, kun heistä puhutaan. Silloin kun on älyä, ei tarvita hauista.

Lopuksi. Muistakaa, että olette koko ajan epäsymmetrisen informaation varassa, älkääkä missään tapauksessa unohtako meidän suomalaisten omia 20-luvun molemminpuolisia imperialistisia pyrkimyksiämme Karjalassa.
 

sierramies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vituttaa, myös sekin.
Kyllä tuolla päin maailmaa taas kehoillaan. Varsinkin Venäjä. Itser ehdottaisin Ukrainalle jämäkkää, suunnattua ja päättäväistä iskua Venakkojen valtaamille alueille. Katsottaisiin sitten sen jälkeen, vieläkö rauhaa rakastavat itänaapurimme tehoilisivat muiden itsenäisten maiden alueilla.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Lopuksi. Muistakaa, että olette koko ajan epäsymmetrisen informaation varassa, älkääkä missään tapauksessa unohtako meidän suomalaisten omia 20-luvun molemminpuolisia imperialistisia pyrkimyksiämme Karjalassa.

Taidat olla taistolaisen historiankirjoituksen varassa itsekin, jos kutsut 1920-luvun heimoveljien veljeilyä imperialismina. Karjalan kansahan sitten tuhottiin, kun siellähän järjestettiin "kansanäänestys" samaan tapaan kuin kohta Ukrainassa ja koko kansa on sen myötä lähes kokonaan kadonnut niin olemassaolosta kuin näköjään historiankin sivuilta.

Ukrainalaiset tulemme kuitenkin muistamaan. Ikävää, ettei lännestä löydy halua estää vanhan vainoojan uhoa. Älytöntähän tämä on, mutta minkäs teet.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Nopein ja vaivattomin ratkaisu tähän konfliktiin on Ukrainan hajottaminen. Krimm ja itäinen Ukraina voidaan liittää Venäjään.

Mitä jos annettaisiin ukrainalaisten itse päättää? Ja vaikka vielä vaaleilla?

Kansanäänestys alueilla, EU:n ja Venäjän tarkkailijat valvomaan äänestystä ja tulosta kunnioitetaan.

Ja sitten heräsin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös