Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 486
  • 6 874

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jostain olen kuullut, että Naton perustamisasiakirjan mukaan sotilasliittoon otettaisiin mukaan vain maita, joissa kansan enemmistö puoltaa liiton jäsenyyttä. Siitä huolimatta Natossa ollaan ajettu Ukrainaa ja Georgiaa jäseneksi kuin käärmettä pyssyyn, vaikka kummassakaan maassa kansan enemmistö ei kaiketi koskaan ole kannattanut Nato-jäsenyyttä.

Täten katson...

En tykkää yleistää, mutta pääsääntönä voidaan kaiketi pitää, että vaikka keksisit päästäsi mitä ja kehtaisit niitä totuuksina tänne kirjoittaa, ei se kuitenkaa tee väitteistäsi totta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tietääkö joku palstalaisista, mitä Ukrainassa oli kirjattu lakiin armeijan tehtävistä Zamananin erottamisen hetkellä?
Löytyikö vastaavaa mainintaa kuin Suomessa?
Puolustusvoimien tehtävänä on:

1) Suomen sotilaallinen puolustaminen, johon kuuluu:

...valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen.


Mikäli Ukrainassa oli Zamananin erottamisen hetkellä vastaavanlainen määritelmä laissa, hänen potkut vaikuttavat perustelluilta. Hän ei suorittanut työtehtäväänsä, vaan rupesi politikoimaan.

En todellakaan osaa sanoa mitä eksaktisti Ukrainan laissa on kirjoitettu maan asevoimien tehtävästä ja millainen rooli sille on annettu, mutta hyvin monissa tapauksissa entisissä itäblokin maissa ja nyttemmin Neuvostoliiton hajottua entisissä neuvostotasavalloissa on maan puolustaminen ulkoista hyökkääjää vastaan ja vastaavasti maan sisäisten olojen turvaaminen roolitettu selkeällä tavalla eli asevoimat (joita hyvin usein Neuvostoliiton aikaan kutsuttiin "kansanarmeijoiksi") vastaavat maan puolustamisesta ulkoista hyökkääjää vastaan tai vaihtoehtoisesti hyökkäävät toiseen maahan - mitä toki sosialistisessaretoriikassa kutsuttiin usein puolustustoimenpiteeksi, ja vastaavasti maan sisäisestä turvallisuudesta vastasivat turvallisuuspoliisi ja/tai sisäministeriö sekä muut erilaiset erikoisyksiköt.

Tällainen jaottelu Ukrainassakin on (oli) eli oli noin 200 000 miehen vahvuinen armeija ja sitten oli reilun 30 000 miehen vahvuinen sisäministeriö (jonka alaisuuteen berkutit kuuluivat) ja lisäksi rajavalvonnasta vastasivat omat joukot ja näiden oheen maalla on turvallisuusvirasto SBU, jonka alaisuudessa toimi terrorisminvastaisia erikoisyksiköitä sekä salainen poliisi. Tehtäväjako Ukrainassakin on ymmärtääkseni yksiselitteinen, mutta en todellakaan osaa sanoa kuinka se on lakiin kirjattu, eli armeija hoitaa maan puolustamisen ja muut viranomaistahot (pääasiassa sisäministeriö ja SBU) vastaavat sisäisen turvallisuuden säilymisestä.

Jos Zamanan ryhtyi politikoimaan, olivat hänen potkunsa tietty perustellut, aivan kuten perusteltuina voidaan pitää myös Janukovitshin nimeämän Ilijinin potkuja mikäli hän ei ole tunnustanut uutta hallitusta vaan piti sitä syystä tai toisesta rikollisena, jolloin luottamuspulan vuoksi ei ole olemassa muuta vaihtoehtoa kuin erottaa Ilijinin.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Tätä luottoahan ei oikeastaan koskaan kunnolla edes testattu. Turvatakkuut on myönnetty vain kerran historiassa WTC iskujen aikaan.

Naton 5. artikla Wikipedia

Jos iso sota syttyisi, niin en usko että ihan kaikki pelaisivat pykälien mukaan. Vasta todellinen tilanne näyttäisi, onko luottoa? En tosin usko, että Venäjäkään kovin herkästi haluaa testata miten käy. Mielestäni on kuitenkin hyvin luultavaa, että kyseessä on tietynlainen illuusio, mikä on vain myyty isojen toimesta pienemmille maille. USA käyttää Natoa mm. paljon omien etujensa ajamiseen ja hyötyy muista jäsenistä paljon mm. sotakaluston myynneissä.

Pitää paikkansa, käytännössä tuota maiden luottoa toisiinsa & turvatakuu pykälää ei ole tositilanteessa milloinkaan testattu. Kirjoitin jo aiemmassa viestissäni, että sodan syttyessä saa sopimuksilla suurilta osin pyyhkiä persettä ja skenaario muuttuu täysin toiseksi ja pakka sekoitetaan & kortit jaetaan uudestaan.

Suomella ei liittoutumattomana maana ole mitään hätää, kunhan tositilanteesa johtajamme osaavat pelata kulloisellakin hetkellä käsissämme olevat korttimme oikein. Nykyisen hallituksemme kykyyn ja taitoon pelata tälläistä venäläisen ruletin kaltaista peliä en luota, heistä puuttuu lähestulkoon täysin ns. valtiomiesaines.

USA ja muutkin puolustusliittoon kuuluvat maat käyttävöt NATOA tottakai omien intressiensä, kuten sotateollisuuksiensa tarpeita varten. Islannin valvontalennot suomalaisella hävittäjillä vielä jollain tasolla hyväksyn, vaikkakin tämänkin vastuun NATO sysäsi Islannista poistuessaan esim. puolustusliittoon kuulumattomille, Ruotsille ja Suomelle. Islanti on kuitenkin yksi pohjoismaista ja jos joidenkin, niin näiden maiden kesken tulisi esim. sotatilanteessa liittoutua. Vaikkei tuolla pienellä NATO-maalla omaa armeijaa olekaan, niin tositilanteessa on pahanpaikan tullen hyvä olla ystäviä, joilta voi saada muunlaista apua..

Ihmettelen kuitenkin suuresti, että mm. Ruotsikin on kuitenkin näin pitkään pysynyt NATO:sta irrallaan, vaikka maa on todella suuri kaupankävijä eripuolilla maailmaa mm. aseteknologiassa ja hehän pystyivät mm. kehittämään ja valmistamaan oman JAS-hävittäjänsä.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
YLE:n uutisen mukaan Venäjän parlamentin ylähuone on hyväksynyt voimatoimet Ukrainassa.

"Venäjän parlamentin alahuone pyysi aikaisemmin lauantaina Putinia käyttämään kaikkia mahdollisia keinoja suojellakseen Krimillä olevia Venäjän kansalaisia. Parlamentin ylähuoneen puheenjohtaja Valentina Matvijenko puolestaan ilmoitti, että rajoitetun joukko-osaston lähettäminen Krimille on mahdollista." (lainaus YLE:n uutinen).

Tosin Matvijenkon tulisi tietää se seikka, että Venäjä on jo lähettänyt joukkoja Krimille ennen tätä päätöstä eli ne tarvittavat joukot ovat jo siellä - kenen luvalla? Ai niin, venäläisethän totesivat, että joukkojen siirtoon on jo aiemmin saatu lupa Ukrainan hallinnolta, jollaisen luvan on korkeintaan antanut hallinto, joka on jo syrjäytetty Ukrainassa jokunen päivä sitten. Tai sitten venäläiset yksinkertaisesti valehtelevat ja kuvittelevat, että valheensa niellään niine hyvine muissa maissa - jokainen voi tehdä omat johtopäätökset venäläisten luotettavuudesta.

vlad.

edit: YLE:ltä lainattua:

"Ukrainalainen oppositiojohtaja Vitali Klitško kehottaa parlamenttia mobilisoimaan armeijan Venäjän takia."

Tämä siis sen jälkeen kun Venäjän parlamentin ylähuone hyväksyi voimatoimet Ukrainassa.
 
Viimeksi muokattu:

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Venäjän parlamentin ylähuone aikoo pyytää Putinia kutsumaan Venäjän suurlähettilään takaisin Yhdysvalloista.

Näin YLE:n livepäivityksessä.

Tilanne on nyt äärimmäisen vakava ja kireä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Toisella palstalla tiedetään kertoa, että Harkova, Donetsk, Odessa, Melitopol ja Mariupol olisivat Krimin ohella venäläismielisten käsissä tällä hetkellä.

Ylen mukaan Klitshko on kehottanut Ukrainan parlamenttia mobilisoimaan armeijan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuulostaa todella vakavalta tilanteelta ja on täysin mahdotonta ennustaa mihin tämä eskaloituu. Toivottavasti jää lähinnä uhitteluksi, mikä kuitenkin lienee todennäköisintä. Kuitenkin esim. maailmansodat ovat molemmat alkaneet tilanteista, joista kukaan ei etukäteen uskonut seuraavan laajaa konfliktia.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Toisella palstalla tiedetään kertoa, että Harkova, Donetsk, Odessa, Melitopol ja Mariupol olisivat Krimin ohella venäläismielisten käsissä tällä hetkellä.

Tohdin hiukan epäillä tätä uutista, tai että kaikki nämä alueet olisivat voimallisesti venäläismielisten käsissä, koska ystäväni - joka asuu Donetskissa - ei ole tänään viestittänyt mitään sellaista, että Donetskissa venäläismieliset olisivat kaapanneet vallan. Mikäli näin olisi käynyt, uskoisin saavani siitä tiedon hyvin pian tapahtuneen levittyä paikallisten tietoon eri uutiskanavia myöten.

Tänään jossain vaiheessa iltaa saan epäilemättä raporttia siltä suunnalta, toistaiseksi tapahtumia Donetskissa ei hirveästi ole ollut. Ennen Janukovitshin pakoa alkoi olla pientä Janukovitshin vastaista liikehdintää Donetskin alueella mutta laajoja mellakoita siellä ei nähty. Toisaalta eipä kauheita presidenttiä tukeviakaan mielenosoituksia ole järjestetty vaikka aina maan johdon ja paikallishallinnon taholta lähetettiin ukaaseja eri laitoksiin ja instituutteihin järjestää presidenttiä tukevia mielenosoituksia Kiovan EuroMajdanin ollessa tiiviimmillään. Ystävänikin työpaikalle moinen ukaasi tuli ja hänen osastoltaan eräältä yliopistolliselta instituutilta lähti presidenttiä tukevaan mielenosoitukseen kokonaista kaksi henkilöä.

vlad.
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Venäjä on tosiaan todella suuri energiamahti maailmassa. Venäjä taitaa olla nykyään jopa suurempi öljyntuottaja kuin Saudi Arabia:

Uutisvirta - Kauppalehti Kauppalehti

Eli eihän Euroopalla ja USA:lla ole oikeasti mitään keinoja asettaa taloudellisia pakotteita Venäjälle. Venäjä voi halutessaan romahduttaa koko maailman talouden pistämällä vain hanat kiinni vastapakotteilla

Venäjän taloushan on täysin energiariippuvainen, siis sen myynnistä saaduista tuloista. Mitähän kuvittelet Venäjän taloudelle tapahtuvan jos "hanat laitetaan kiinni"?
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Kuulostaa todella vakavalta tilanteelta ja on täysin mahdotonta ennustaa mihin tämä eskaloituu. Toivottavasti jää lähinnä uhitteluksi, mikä kuitenkin lienee todennäköisintä. Kuitenkin esim. maailmansodat ovat molemmat alkaneet tilanteista, joista kukaan ei etukäteen uskonut seuraavan laajaa konfliktia.

Maailmanpolitiikan tämänhetkinen tilanne mm. Krimillä ja Syyriassa on räjähdysherkässä tilassa. Toivottavasti pikaista, kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua & kompromissia saisivat aikaan näillä alueilla.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Toisella palstalla tiedetään kertoa, että Harkova, Donetsk, Odessa, Melitopol ja Mariupol olisivat Krimin ohella venäläismielisten käsissä tällä hetkellä.

Piti oikein varmistaa jos tässä vaiheessaa iltaa, että mikä mahtaakaan olla tilanne Donetskissa tällä hetkellä.

Toistaiseksi siellä on ollut rauhallista, iltapäivällä ei ollut minkään sortin liikehdintää ystäväni ollessa keskustassa eli alueella jossa myös hallintorakennuksia sijaitsee. Ilmapiiri saattaa olla hiukan jännittynyt mutta eiköhän se olisi jokaisessa maassa jonka suvereeniteettia olisi loukattu nähdyllä tapaa.

vlad.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
archieG kirjoitti:
Venäjän taloushan on täysin energiariippuvainen, siis sen myynnistä saaduista tuloista. Mitähän kuvittelet Venäjän taloudelle tapahtuvan jos "hanat laitetaan kiinni"?

Tottakai se vaikuttaa Venäjäänkin, jos rahaa ei tule ja koko maailmantalous menee sekaisin. Ehkä pieni takaportti Venäläisille on Kiina. Kiina tuskin lähtee Venäjä pakotteisiin ja todennäköisesti sinne Venäläiset saisivat myytyä öljyä, sekä ostettua tuotteita. Toisin sanoen uskoisin vaikutusten olevan suhteessa kovempia muille, kuin Venäjälle. Venäjällä ehkä eniten rahaa menettäisivät rikkaat, mutta tavallinen kansa nyt ei taida muutenkaan olla tuttunut hirveään elintasoon ja heilahtelut ovat tuttuja.

Euroopassa on totuttu korkeampaan elintasoon ja velkaannuttu hirveästi. Eurooppa ei kestä enää uutta talouskriisiä. Kreikka ja monet muut maat uhkaisivat mennä aika nopeasti maksukyvyttömyyteen, jos yleinen taloustilanne heikkenisi selvästi. Ehkäpä koko EU olisi vaarassa hajota. USA ei myöskään taida kaivata yhtään lisää taloudellisia huolia, joskin siellä Venäläisiin suhtaudutaan huomattavasti Eurooppaa tiukemmin. Obama on vaikeassa paikassa, jos jotain pitäisi tehdä äänestäjien mielestä tässä tilanteessa.

Edit: Lisätään vielä sen verran, että muut joutuvat tekemään ensimmäisen siirron talouspakotteiden suhteen Venäjää kohtaan. Tällöin pitää huomioida, että mitäs jos Venäjä lähtee vastapakotteisiin? Suomen kannalta talouspakotteet olisivat todella huono vaihtoehto ja kauppa kärsisi varmasti.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Venäjän taloushan on täysin energiariippuvainen, siis sen myynnistä saaduista tuloista. Mitähän kuvittelet Venäjän taloudelle tapahtuvan jos "hanat laitetaan kiinni"?

Tätä voi jokainen todellakin miettiä, että kuinka pitkäikäiseksi Putinin hallinto mahtaisi käydä jos maa ei saisi vientituloja öljyn ja maakaasun viennistä. Mitä jää sen jälkeen jäljelle? Hyvin vähän eli lähinnä muuta raaka-ainevientiä sekä teknologia ja teollisuustuotteista vientituloja maa saisi lähinnä aseista sekä energiatekniikan ja -teknologian viennistä mutta näillä tuloilla ei maa mitenkään voi korvata niitä saamatta jäämiä tuloja jotka eivät kilahtaisi kassaan jos kaasu- ja öljyhanat laitettaisi kiinni.

Toki kaasua ja öljyä tultaisi viemään edelleen EU:n ja länsimaiden ulkopuolelle, mutta näihin maihin vienti on toistaiseksi selkeästi pienimuotoisempaa eikä siltä sektorilta ihan hetkessä saataisi riittävästi korvaavia vientituloja kapasiteetin yksinkertaisesti tullessa vastaan. Länsimaat löytäisivät nopeammin korvaavia tuontimaita mitä Venäjä vastaavasti löytäisi korvaavia vientimaita ja tulisi viemään vuosia kunnes venäläiset saisivat yksinkertaisesti rakennettua riittävästi siirtokapasiteettia potentiaalisiin vientimaihin, ja tätä aikaa Putinin hallinto ei nähdäkseni kestäisi jaloillaan ilman todella ankaria ponnisteluja ja kenties rajuja sisäisiä levottomuuksia jos maan kassaan ei kilahda euroja ja taaloja öljyn ja kaasun viennistä entiseen malliin. Lähes kaikki talouslaskelmat ja suunnitelmat Venäjän kehittämisessä perustuvat siihen, että kaasusta ja öljystä saadaan vähintäänkin tietty hinta, eikä hintojen ole varaa laskea kovinkaan jotta raja-arvot alkavat tulla vastaan. Venäjän talous perustuu aivan liiaksi muutamiin vientituotteisiin, mikä tekee taloudesta haavoittuvan mutta toisaalta myös maasta arvaamattoman.

vlad.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Suomi kuuluu EU:hun jonka kautta unionin mailla on keskinäiset myös sotilaalliset avustusvelvoitteet eli suomeen ei voi hyökätä koska se on hyökkäys myös iso-britanniaa, ranskaa ja saksaa vastaan. Näiden solttujen saapuessa hesaan kaljalle heitä vastaan ammuttuja laukauksia pidetään sodanjulistuksena myös NATO:lle.
Suomella ei tässä sotkussa ole pierun vertaa osinkoa eikä täällä kannata asiaan kiinnittää enempää kun EU:n maitokiintiön verran ajatusta. Ennemminkin on jännempää nähdä koska tähän asti hiljaa ollut rajanaapuri ydinasevalta Kiina saa tarpeekseen ja ärähtää Putinille, että nyt herra sotshi new russia lopettaa ukrainassa koheltamisen, vetää joukkonsa kotiin ja jättää Kinuskien rajaseudut rauhaan. Muutoin 1200 miljardia keltaista sotilasta vaeltaa ensin rauhoittamaan ukrainan, jatkaa sieltä matkaa samalla reissulla moskovan kautta laatokan rannalle ja niinpä suomen teollisuutta ei tarvitse enää siirtää kiinaan koska kiinan uusi raja on heti lappeenrannasta 40 km itään.
Suurvaltapolitiikka on helppoa kuin heinänteko.
 
Hyvinkin maksaisi enemmän, koska Nato suosittelee puolustusbudjetin 2% bkt-osuutta, mutta toki jäsenyys tekisi puolustuksesta reilusti nykyistä uskottavamman. En tiedä, mitä Vihreät sun muut tästä ajattelee. Varmaan sielläkin on monenlaisia mielipiteitä. Ehkä tämä ei kuitenkaan kuulu tähän ketjuun.

Eiköhan kaikki vihreät kuitenkin ole piilokommareita ja muita desantteja. Niiden toive lienee Venäjään liittyminen. Kysykää vaikka Satu Hassilta.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Euromajdanin mielenosoituksissa mukana ollut äärinationalistinen Oikea sektori on pyytänyt tunnettua tsetseeni-terroristia Doku Umarovia mukaan taisteluun Venäjää vastaan. Aikamoista touhua.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Euromajdanin mielenosoituksissa mukana ollut äärinationalistinen Oikea sektori on pyytänyt tunnettua tsetseeni-terroristia Doku Umarovia mukaan taisteluun Venäjää vastaan. Aikamoista touhua.

"Enemy of my enemy is my friend." Todennäköisesti löydät myös Krimin venäläisten toimesta sorretun tataariväestön joukosta sellaisia ketkä saattavat kaukasialaisia uskonsotureita sympata.

Venäjän uhitteluilla on muuten myös erittäin selkeä sisäpoliittinen agenda. Kansalaiset pysyvät onnellisina kun heille muistutetaan että "voihan täällä vähän köyhää olla ja vituttaa, mutta me ollaan jumalauta SUPERVALTA ja meille ei mitkää ukrainat ryppyile".

Tuo on totta että talouspakotteet (etenkin jos ne kohdistuvat energiaan) tulisivat potkimaan Putinin hallinnon perseelle todella lujaa. Muutama vuosi sitten öljyn hinnan ollessa ennätysalhaalla, laskivat talouslehtien analyytikot Venäjän pysyvän minimihintaisen öljyn tuloilla toimivana valtiona kolmisen kuukautta. Eiköhän tuossa raflaavuuslisää ole jonkin verran, mutta kusessa siis olisivat jos öljytuloihin tulisi tuntuvia tiputuksia. Ja talouspakotteethan koskettavat nimenomaan tavallista kansaa, ei se pankkiiri (kuvaannollisesti) ole nälkään kuolemassa. Ja siinä vaiheessa kun vittuuntunut venäläinen lähtee kymmenien miljoonien kohtalotovereiden kanssa kaduille, niin muutoksia tapahtuu.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Euromajdanin mielenosoituksissa mukana ollut äärinationalistinen Oikea sektori on pyytänyt tunnettua tsetseeni-terroristia Doku Umarovia mukaan taisteluun Venäjää vastaan. Aikamoista touhua.

Valitettavaa, jos näin on. Tuo kääntyy Maidania itseään vastaan kansainvälisen yhteisön silmissä, vaikka olisi kyse kuinka marginaalista ryhmästä tahansa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Suomen Eurooppaministeriä ei ainakaan huolet ja murheet paina: http://i.imgur.com/hxfRKzC.jpg (Linkki vie Stubbin ja Appelsinin twitter-viesteihin)

Ihan hyvä, että tuo janari ei sentään ulkoministerinä enää ole.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Euromajdanin mielenosoituksissa mukana ollut äärinationalistinen Oikea sektori on pyytänyt tunnettua tsetseeni-terroristia Doku Umarovia mukaan taisteluun Venäjää vastaan. Aikamoista touhua.

Eiväthän nämä lausunnot meidän silmissämme kovinkaan järkeviltä vaikuta ja epäilemättä lyövät leimansa ainakin osittain koko EuroMajdanin ylle ihmisten yhdistäessä kovin helposti lausunnon antajan puhuvan koko EuroMajdanin suulla. Järkevää olisikin jos tällaisista lausunnoista pyrittäisi pääsemään eroon ja tekemään selvä pesäero niiden antajien ja maltillisempien tahojen välillä, voi olla, että tämä on mahdotonta vallitsevassa tilanteessa, jossa houkutus turvautua tällaisiin lausuntoihin voi kasvaa liian suureksi.

Toisaalta jos raadollisesti ajatellaan niin Oikean sektorin edustajien esittämällä pyynnöllä - jos pyynnön on antanut Oikean sektorin nimimies jonkin pyssysankarin sijaan, jolloin sillä on painoarvoa enemmän - on varmasti selkeä taka-ajatus ja mikäli Venäjä saa lisää ajateltavaa omalle takapihalleen Kaukasuksella paine Ukrainassa olennaisella tavalla vähenee ja sen myötä Venäjän into puuttua sotilaallisesti tapahtumien kulkuun voi pienentyä.

Maailman sivu kriiseissä on tehty yhteistyötä sellaisten tahojen kanssa joiden poliittista tai uskonnollista tai muuta arvoa ei jaa ja jotka toisena hetkenä saattaisivat olla se ensisijainen vihollinen. Voisin kuvitella ettei Doku Umarovin ja Oikean sektorin arvomaailma kovinkaan yhteneväinen ole vaikka yhdistäviä teemoja voi olla, ainoa konkreettisella tavalla yhdistävä linkki löytyy yhteisestä vihollisesta eli Venäjästä.

vlad.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylen liveseurannasta:

Ukrainalaisen sotilaslähteen mukaan kaksi Venäjän sota-alusta on ilmestynyt Ukrainan rannikolle Sevastopolin lähelle. Asiasta kertoo Interfax.

Ukraina on pyytänyt EU:ta, Yhdysvaltoja ja Natoa tutkimaan kaikkia mahdollisia keinoja sen alueellisen koskemattomuuden suojelemiseksi.


Huolestuttavalta näyttää tilanteen kehittyminen. Eihän tässä voi kuin jännityksellä seurata mitä tuleman pitää ja toivoa, että pahimmalta säästyttäisiin.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihmetyttää kyllä suunnattomasti miten pitkälle Venäjä on valmis menemään suurvaltailluusion ylläpitämiseksi. Ovat jälleen tilanteessa jossa ei ulkopoliittisesti ole kuin hävittävää, YK kokoontuu ylimääräisesti jo toista kertaa vuorokauden aikana ja jossain vaiheessa Venäjä pistetään ihan virallisesti sinne rosvovaltiolistalle P-Korean ja vastaavien kanssa. Kyllä ne aivan varmasti saisivat Krimin vallattua, mutta hintaa saattaa tulla enemmän kuin mitä Mustanmeren laivastotukikohta kustantaa. Ei ole kovin suuri tai ainakaan pitkäaikainen strateginen voitto jos tukikohta säilyy, mutta valtio ajautuu jälkimainingeissa (kauppasaarrot yms) konkurssiin ja monta kertaa Kiovaa isommat hulinat alkavat Moskovassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös