Ukrainan sisä-, ulko- ja talouspolitiikka

  • 1 110 670
  • 6 874

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
...JATKUU:

Ei varmasti moni suomalainenkaan todellisuudessa haluaisi luovuttaa maataan Oulusta Nuorgamiin venäläisten käsiin

Jaa että ei haluttas puolen Suomen joukkuetta eroon Suomesta?!?!?! No eipä!!!

Vitsi vitsinä..

Kerroppa kun olet asioista perillä, mitä ovat nämä hallituksen "palkkaamat" rähisijät? Aika järjetön on kyllä meno siellä, huhhuh
 

abianos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset
Kirjotan myöhemmin lisää. Nyt kaupassa.

Hallitus antanut joukoilleen virallisen luvan ampua kansaa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Hieno meno kyllä ja siellähän protestoijat ampuvat takaisin kovilla, siinä missä niitäkin on ammuttu. Lopussa tapahtuva silmitön maassa makaavien poliisien hakkaaminen puistatti, varoitus: LiveLeak.com - Ukrainian protesters with guns caught on tape. Aika järkyttävää, miten verenhimoiseksi "tavalliset" kansalaiset muuttuvat, kun anarkia ottaa vallan. Jos nuo nyt ovat edes tavallisia kansalaisia, palkattuja huligaaneja opposition puolelta?!

Sisällissotaa odotellessa...

On kuitenkin huomioitava, että oppositio ei ole yhtenäinen ryhmittymä vaan sen joukoissa on myös puolisotilaallisia ryhmiä joista jotkut ovat valmiit jop sisällissotaan, seuraavaksi lyhyt lainaus Kainuun Sanomista:

"Jo 80-luvulla neuvostovaltaa vastustanut Dmitri Jarosh johtaa Stepan Bandera Trident (kolmikärki) -järjestöä sekä Oikea sektori -liikettä. Nationalistivoimien ryppääseen kuuluvat myös Sosiaalis-kansallinen seura sekä Ukrainan patriootit. Mukana on Afganistanin sodan veteraaneja.

Nationalistiryhmät ovat vuosia harjoittaneet jäseniään leireillään. Kun mielenosoittajia on nyt kuollut, pieksetty ja kidnapattu, Jaroshin joukot ovat ottaneet vastuun opposition väkivaltaisesta puolustuksesta – oppositiopuolueista piittaamatta.
"

Nämä usein kooltaan hyvin pienet ryhmät (usein vain korkeintaan muutamia satoja aseellisia taistelijoita per ryhmä) harjoittelevat hyvin aktiivisesti esim. katutaisteluita, taistelemista mellakkapoliiseja vastaan, rakennusten valtaamista ja puolustamista etc. Näiden ryhmittymien taistelijat erottaa usein siitä, että heillä on kypärät ja kaasunaamarit, monilla jopa luotiliivit sekä erilaisia kilpiä ja muita taisteluvarusteita.

Aiemmin ryhmittymät turvautuivat pääasiassa lyömäaseisiin ja polttopulloihin taistellessaan Berkutia ja muita hallinnon tukijoita vastaan mutta tällä viikolla useampi ryhmittymä on pyytänyt jäseniään ja tukijoitaan varustautumaan myös ampuma-asein. Käytännössä nämä ryhmät ovat valmiit sotimaan hallintoa vastaan.

Hyvin pitkään suurin osa mielenosoittajista tuomitsi näiden ryhmien väkivallanteot ja vaati mielenosoitusten pitämistä rauhallisina mutta mitä enemmän hallinto turvautui voimatoimiin ja provokaattoreihin sekä omiin puolisotilaallisiin ryhmiin, sitä enemmän väkivaltainen vastarinta on saanut kannatusta. Nyt kun hallinto on antanut käytännössä luvan rajoittamattomien voimatoimien käyttöön ja kun hallinto on siirtänyt idästä uusia Berkuteja länteen, joukkoja joilla ei ole tunnesidettä länteen ja joista osalla on jopa venäläistausta, ihmisten kyllästymispiste alkaa tulla täyteen. Ja hallinto on siirtänyt idästä Berkuteja länteen siksi, koska lännestä koottujen Berkutien luotettavuutta ei enää voitu taata kun useita sotilaita oli loikannut vastapuolelle. Nyt Kiovaan on siirretty vähintäänkin satoja Berkuteja idästä, joita pidetään ehdottoman luotettavina Janukovitshille ja joilla ei uskota olevan pidäkkeitä ampua heille täysin tuntemattomia länsimielisiä ukrainalaisia.

Jokainen voi kuvitella mitä tekisi tällaisessa tilanteessa, jossa hallinto valmistatuu kukistamaan mielenosoitukset kenties rajoittamattomin voimakeinoin - se on sitten eri asia onnistuuko tällainen enää tänä päivänä vai onko hallinnon kannattajista loikkaavien määrä jo liian suuri.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kyllä, poliiseille jaettu aseita ja annettu lupa ampua. Ihan "kivaa" seurata tarjolla olevista striimeistä meininkejä. Saa nähdä milloin katkeaa netti, televisio ja muut yhteydet.
Erittäin hyvä että on edes tähän saakka saatu livekuvaa ja todellista tietoa tapahtumien kulusta. Ettei kaikki olisi lopulta vain Ukrainan nykyhallinnon ja sen tukena toimivien venäläisten varassa. Sumuttamisen ja instutuutiotasolle yltävän ketkunpelin Venäjä ja venäläismielinen sakki on osannut aina.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kerroppa kun olet asioista perillä, mitä ovat nämä hallituksen "palkkaamat" rähisijät? Aika järjetön on kyllä meno siellä, huhhuh

Kysymystä ei esitetty minulle mutta kun olen aiemminkin ryhmittymien nimiä nostanut esille niin nostetaan niitä uudelleen.

Moottoripyöräjengi Yön sudet (Ночные Волки) tukee avoimesti presidentti Janukovitshia ja sen jäsenet ovat ottaneet osaa mielenosoittajien pahoinpitelyihin ja vainoamiseen, samoin kuin tiedotusvälineiden edustajien uhkailuun sekä pahoinpitelyihin. Yön sudet on venäläinen moottoripyöräjengi ja sen ukrainalaiset jäsenet tukevat maan hallintoa, aivan kuten venäjällä moottoripyöräjengin jäsenet tukevat Putinin hallintoa. Jengin Venäjän presidentti Aleksandr "Kirurgi" Zaldostanov on tavannut useamman kerran Venäjän presidentti Putinin. Ukrainaan on myös siirtynyt moottoripyöräjengin venäläisiä jäseniä ja kannattajia tukemaan Janukovitshia.

Titushkyt (тітушки) on toinen hyvin merkittävä puolisotilaallinen ryhmittymä, joka tukee Janukovitshin hallintoa ja joka on takana useissa provokaatioissa sekä mielenosoittajien pahoinpitelyissä ja heidän tukijoidensa pahoinpitelyissä. Tämän lisäksi ryhmittymä on suorittanut muita iskuja hallinnon suomin valtuuksin ja ryhmän tilillä on myös tappoja. Jo ennen EuroMajdania hallinto turvautui titushkyihin usein kun piti suorittaa likaisia töitä.

Lisäksi Alueiden puolueen riveistä on koottu agitaattoreita ja suojajoukkoja tukemaan hallintoa, esim. Krimin haara on lähettänyt tukijoukkoja Kiovaan ja näitä joukkoja on tuotu myös muualta maasta. Nyt näitäkin joukkoja on ryhdyttä hallinnon toimesta aseistamaan.

Tässä nyt muutama merkittävä hallintoa tukeva ja väkivaltaan turvautuva ryhmittymä. Lisäksi tulevat sitten tietty Berkutit sekä sisäministeriön ja muiden turvallisuusviranomaisten erikoisjoukot, joista osa toimii siviilivaatteissa tehden iskuja milloin keitäkin vastaan - myös hallinnon edustajia vastaan, jokainen voi vaan arvella miksi.

vlad.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Juuri tulleen tiedon mukaan uusia kuolonuhreja on tämän päivän aikana jo yli sata. Yli 500 on loukkaantunut. Ei ole hyvä tämä.

Onko kenelläkään ajankohtaista tietoa Venäjän suhtautumisesta? Entä arvionne, jos armeija alkaa ottaa osaa protestien kukistamiseen, voiko Putin jatkaa tukeaan Janukovitshille? EU ja USA olisivat varmasti siinä vaiheessa viimeistään tulossa väliin. Oppositiohan esittää jatkuvasti tätä pyyntöä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Onko kenelläkään ajankohtaista tietoa Venäjän suhtautumisesta? Entä arvionne, jos armeija alkaa ottaa osaa protestien kukistamiseen, voiko Putin jatkaa tukeaan Janukovitshille? EU ja USA olisivat varmasti siinä vaiheessa viimeistään tulossa väliin. Oppositiohan esittää jatkuvasti tätä pyyntöä.

Viimeisimmän tiedon mukaan Venäjän pääministeri Medvedev on todennut Janukovitshille seuraavaa:

Medvedev: "Ei pidä olla jalkarättinä!"

"Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin mukaan Ukrainan vallanpitäjien on toimittava tehokkaasti, jotta heihin ei pyyhittäisi jalkoja kuten rättiin.

Medvedev ilmaisi kantansa torstaiaamuna hallituksen kokouksessa, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

Ainakaan uutistoimiston välittämissä sitaateissa Medvedev ei lähetä minkäänlaisia surunvalitteluja Ukrainan verilöylyssä kuolleiden omaisille, vaan hän kehottaa Ukrainan "laillista johtoa" toimimaan
." (lähde: IS).

Yllä siis Medvedevin kanta ja jo aiemmin Putin on vaatinut Janukovitshilta kovempia otteita, viimeksi tällä viikolla päivä pari sitten. Putinin kannan mukaan Janukovitshin on kukistettava mielenosoitukset ja tässä toimissa Putin tukee Ukrainan hallintoa.

Ymmärtääkseni Putin on jopa toivonut, että mellakka ja terrorismi - miksi EuroMajdania nyt kutsutaankaan Putinin suulla - tulee kukistaa vaikka asevoimin jos muita mahdollisuuksia ei ole. Joten en näe mitään syytä miksi Putin vetäisi tukensa pois jos Janukovitsh lähettää tankit kadulle. Ennemminkin tällöin tilanne voi olla se, että Putin saa Janukovitshilta vapaammat kädet toimia ja maahan saatettaisi lähettää venäläisiä erikoisjoukkoja auttamaan EuroMajdanin kukistamisessa.

Tosin mikäli Janukovitsh käskee asevoimat kadulle tilanne voi kääntyä hyvin nopeasti ennakoimattomaksi, koska osa asevoimista on ilmaissut tukensa EuroMajdanille ja haluaa pysyä puolueettomana niin kauan kuin mahdollista. Asevoimien edellinen, juuri erotettu, komentaja Volodimir Zamana oli ehdottomasti sitä mieltä, että asevoimia ei saa käyttää kansaa vastaan. Uusi komentaja Juri Iliin taasen on Janukovitshin tukija, joten hän voi tässä suhteessa kääntää asevoimien kurssin mutta se voi sitten tarkoittaa toisaalta sitä, että asevoimat hajoaa osiin ja osa siirtyy avoimesti opposition puolelle, kuten jo pienessä mitassa on tapahtunut.

vlad.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Lähinnä kai tuossa tulisi kysymykseen Ukrainan hallinnon varojen jäädyttämistä (sikäli kun sitä on ulkomailla) ja jotain matkustuskiellon tapaisia symbolisia eleitä. Kaiken kaikkiaan kauhistuttava tilanne. Meikäläisellä on kiinnostus Sotshikin kisoihinkin mennyt oikeastaan täysin noiden tapahtumien takia.

Angela Merkel on esittänyt vaatimuksia joiden mukaan Janukovitshin ja hänen tukijoidensa (Ukrainan hallinnon) ulkomaille sijoitetut varat tulisi jäädyttää. Janukovitshilla on varoja myös EU-maissa, joten näiden varojen jäädyttäminen voisi kirpaista hiukan, mutta toisaalta kun Janukovitsh sai juuri miljardeja Venäjältä niin tuskin satojen miljoonien menettäminen niin kauheasti kirpaisee. Nimittäin en usko hetkeäkään, että Venäjän "lainaamat" miljardit sijoitettaisi maan olojen parantamiseen vaan eiköhän rahoille löydy parempia sijoituskohteita - kuten omat ja lähipiirin taskut.

Janukovitshin aikana korruptio on syventynyt entisestään ja esimerkkinä vallan väärinkäytöstä voidaan nostaa esille Janukovitshin pojan asema. Isänsä valtakauden aikana hän on hetkessä noussut Ukrainan rikkaimpien ihmisten joukkoon, miettikääpä sitä!

vlad.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Armeijalla on tässäkin kriisissä se lopullisen ratkaisijan osa. Romaniassa 25 vuotta sitten homma meni muistikuvieni mukaan niin, että sotilaat käskettiin murskaamaan kapinaa kaduille. Alkuun armeija totteli, mutta yksiköitä siirtyi ensin vähän ja sitten vähän enemmän kansan puolelle. Tuossa siirtymävaiheessa sotilaat kahakoivat keskenään. Lopulta tilanteen ratkaisi se, että armeija kääntyi kokonaisuudessaan Ceausescua vastaan. Tämän jälkeen kahakoitiin vielä muutaman päivän ajan armeijan ja salaisen poliisin välillä.

Sama voi toistua nyt Ukrainassa. Jos armeija valitsee kansan, niin mahtaako Venäjälläkään olla munaa lähettää vielä joukkoja Ukrainan nykyjohdon tueksi? Se olisi jo sota.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Miten nämä käynnissä olevat olympiakisat vaikuttavat? Taitaa olla että kun pöly Sotshissa laskeutuu,Mr Putinkin uskaltaa ottaa asiassa voimakkaamman kannan. Taitaa olla oppositionkin laskelmointia että aika toimia on nyt kun vielä kisaillaan.


Sent from my iPad using Tapatalk
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Äärimmäisen vastenmielistä katseltavaa! Aivan avoimesti näytetään ihmisten teloituksia, ruumiita, ihmisten vammoja. Toki hallituksen joukkojen pahoinpitelyjä löytyy. Täydeltä sodalta näyttää valitettavasti jo nyt.

Äärimmäisen huolestuttavaa ja vastenmielistä seurattavaa - todellakin. Jos en nyt aivan väärässä ole, niin eiköhän kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia ole rikottu reippaasti lähinnä hallinnon toimesta. Venäjä on taas Venäjä. Toivoisin, että Suomessa tajuttaisiin viimein mihin Venäjä on menossa herr Putinin johdolla. Natoon ja heti. Ettei meille käy kuin muille Venäjän rajanaapureille...
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Armeijalla on tässäkin kriisissä se lopullisen ratkaisijan osa. Romaniassa 25 vuotta sitten homma meni muistikuvieni mukaan niin, että sotilaat käskettiin murskaamaan kapinaa kaduille. Alkuun armeija totteli, mutta yksiköitä siirtyi ensin vähän ja sitten vähän enemmän kansan puolelle. Tuossa siirtymävaiheessa sotilaat kahakoivat keskenään. Lopulta tilanteen ratkaisi se, että armeija kääntyi kokonaisuudessaan Ceausescua vastaan. Tämän jälkeen kahakoitiin vielä muutaman päivän ajan armeijan ja salaisen poliisin välillä.

Oliko todella näin? Jos nyt uusimpia historiantulkintoja oikein tulkitsen, niin kommunistisen puolueen sisältä lähti tämä vallansiirtoprojekti. Projektin aloitti "Timisoaran verilöyly". Securitas taisteli Ceausescun puolella armeija ei. Lopputulos tiedettiin jo etukäteen. Länsimaihin näytti lähinnä siltä, että Ceausescun hallinto armeijan tuella teurastaa tuhansia siviilejä. Näin asia kuitenkaan ollut. Kommunistijohtaja vaihdettiin toiseen kansan ja armeijan tuella.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Oliko todella näin? Jos nyt uusimpia historiantulkintoja oikein tulkitsen, niin kommunistisen puolueen sisältä lähti tämä vallansiirtoprojekti. Projektin aloitti "Timisoaran verilöyly". Securitas taisteli Ceausescun puolella armeija ei. Lopputulos tiedettiin jo etukäteen. Länsimaihin näytti lähinnä siltä, että Ceausescun hallinto armeijan tuella teurastaa tuhansia siviilejä. Näin asia kuitenkaan ollut. Kommunistijohtaja vaihdettiin toiseen kansan ja armeijan tuella.

Kai siinä lopulta oli kyse enemmän vallankaappauksesta kuin vallankumouksesta. Yhtä kaikki, se oli kuitenkin keskeinen osa tapahtumaketjua joka johti yhden puolueen diktatuurin kaatumiseen ja maan siirtymiseen demokratiaan ja monipuoluejärjestelmään. Eli ei sitä sinänsä vähätellä voi vaikka kyse ei ehkä ollutkaan niin spontaanista kansannoususta mistä silloin uutisoitiin. Muistan muuten hemmetin hyvin vielä sen. Vaikutti muuten tulevaankin siten, että siitä lähtien on joulunaikanakin tullut joka päivä uutislähetyksiä.

Varmaan kommunistisen puolueen sisäpiirissä enemmistö tajusi ettei vanhaan malliin voi enää jatkaa vaan uudistusten tielle on lähdettävä. Samoinhan kävi myös esim. Tshekkoslovakiassa ja DDR:ssä jossa parlamentti (pelkästään kommunisteista koostuva) erotti vanhan johdon ja määräsi pidettäväksi vapaat vaalit.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oliko todella näin? Jos nyt uusimpia historiantulkintoja oikein tulkitsen, niin kommunistisen puolueen sisältä lähti tämä vallansiirtoprojekti. Projektin aloitti "Timisoaran verilöyly". Securitas taisteli Ceausescun puolella armeija ei. Lopputulos tiedettiin jo etukäteen.

Osaltaan toki näin. Valta siirtyi kommunistidiktaattorilta toiselle kommunistille, mutta fakta on joka tapauksessa, että Romania siirtyi sen jälkeen yksipuoluejärjestelmästä monipuoluejärjestelmään. Kansallisen pelastuksen rintama oli tuo vallan ottanut porukka, jonka keulakuva oli kommunisti Ion Iliescu.

Homma alkoi tosiaan Timisoaran kahakoista, jotka sitten levisivät muuallekin maahan. Kansannousun spontaaniutta on tosiaan myöhemmin kyseenalaistettu, ja on pohdittu, olisiko Ceausescu syrjäytetty joka tapauksessa, vai käytettiinkö tässä vain "tilaisuutta hyväksi". Joka tapauksessa maassa kahakoitiin rajustikin, ja armeijan yksiköidenkin välillä käytiin alkuun taisteluja. Käsittääkseni isoin kritiikki kohdistui nimenomaan taistelujen rajuuteen. Aluksi väitettiin, että kuolleita olisi tullut jopa kymmenia tuhansia, mutta nykyinen arvio taitaa olla vain tuhannen henkeä.

Securitas ei onneksi ottanut osaa kahakoihin, joten se saa edelleen toimia Suomessa vartiointiliikkeenä. Romanian salainen poliisi oli nimeltään Securitate.

Länsimaihin näytti lähinnä siltä, että Ceausescun hallinto armeijan tuella teurastaa tuhansia siviilejä. Näin asia kuitenkaan ollut. Kommunistijohtaja vaihdettiin toiseen kansan ja armeijan tuella.

Minulle on jäänyt noista ajoista mieleen se, että kahakoiden vielä jatkuessa muistan isäni sanoneen jotain tyyliin: "siellä tappelee nyt armeija ja poliisi". Itse alle kymmenen vuoden ikäisenä ihmettelin, miten poliisillakin voi olla niin paljon miehiä ja aseita. Mutta taisipa tuo Securitate olla yksi parhaiten varustetuista kommunistimaiden salaisista poliiseista...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Äsken haastateltiin ruotsinkielisissä uutisissa pitkän linjan diplomaattia (nimi meni ohi), joka oli sitä mieltä, että Ukrainan tilanne EI enää ratkea millään kolmannen osapuolen (esim Saksa) tulemisella mukaan neuvotteluihin. Tilanne on tätä silmällä pitäen eskaloitunut liiaksi.

Hän myös huomautti ihmishengen arvon laskevan tällaisissa yhteenotoissa päivä päivältä, etenkin kun suurvaltapolitiikasta pohjimmiltaan on kysymys.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Minulle on jäänyt noista ajoista mieleen se, että kahakoiden vielä jatkuessa muistan isäni sanoneen jotain tyyliin: "siellä tappelee nyt armeija ja poliisi". Itse alle kymmenen vuoden ikäisenä ihmettelin, miten poliisillakin voi olla niin paljon miehiä ja aseita. Mutta taisipa tuo Securitate olla yksi parhaiten varustetuista kommunistimaiden salaisista poliiseista...

Jos tarkastellaan vain ja ainoastaan Varsovanliiton maita niin salaisista poliiseista tai muista turvallisuuselimistä esille voidaan nostaa kolmikko eli KGB, Stasi ja Securitate. Ja jos verrataan väestöpohjaan niin Stasi DDR:stä ja Securitate Romaniasta olivat selkeästi suurimmat organisaatiot ja kummankin vahvuus laajimmillaan oli useita satoja tuhansia miehiä ja naisia, eikä tähän lukuun lasketa satunnaisia ilmiantajia. Aseellisten joukkojen osuus oli tietty osa tästä kokonaisuudesta mutta Romaniassakin Securitaten ns. aseistettu salainen poliisi ja turvallisuusjoukot käsittivät reilusti yli sata tuhatta sotilasta, sotilaiksi heitä saattoi perustellusti kutsua.

Tietty tuolloin Pohjois-Korean salainen poliisi ja muut sisäisestä turvallisuudesta vastaavat joukot olivat vieläkin suuremmat ja vastaavasti Kiinan vastaavat joukot miesluvultaan suurimmat maapallolla.

vlad.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Janukovitshin aikana korruptio on syventynyt entisestään ja esimerkkinä vallan väärinkäytöstä voidaan nostaa esille Janukovitshin pojan asema. Isänsä valtakauden aikana hän on hetkessä noussut Ukrainan rikkaimpien ihmisten joukkoon, miettikääpä sitä!


Äskettäin BBC:llä ukrainalainen kansanedustaja (oppositiopuolueen) kertoi Janukovitshin poikien (siis 2 kpl) paenneen maasta. Melkoista.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mites muuten Vlad, kun sinulla tuntuu olevan syvällisempää tietoa ja näkemystä Ukrainan asioista, uskotko että maan oppositiojohtajilla on riittävää auktoriteettia suhteessa mielenosoittajiin?

Ennen näitä väkivaltaisuuksia olisin ollut valmis sanomaan, että suurin osa EuroMajdanin tukijoista tukee myös oppositiojohtajia ja että ainakin tietyillä oppositiojohtajilla on riittävää auktoriteettia olemassa ja että heidän sanoja kuunnellaan mielenosoittajien joukossa pl. ne muutamat pienet puolisotilaalliset ryhmittymät, jotka ovat puhuneet sisällissodan mahdollisuudesta jo aiemmin.

Mutta nyt, kun tilanne on mikä on, eikä neuvotteluilla tunnuta saavan aikaan mitään konkreettista ratkaisua ja samalla hallinto tiukentaa otettaan ja ottaa entistä kovempia otteita käyttöön - kuten myös mielenosoittajat tekevät - niin minun on entistä vaikeampi nähdä asiaa sellaisena, että oppositiojohtajilla olisi enää todellista auktoriteettia huomattavaan osaan mielenosoittajista. Mitä enemmän kuolleita tulee, sitä pienemmiksi oppositiojohtajien auktoriteetti ainakin tiettyjen ryhmien silmissä laskee. Kun puhutaan kymmenistä kuolleista yhden päivän aikana eikä oppositio saa neuvottelemalla vaatimuksiaan läpi edes jossain määrin niin millainen tulevaisuus sitten voi olla? Tällaisena hetkenä sellaisenkin ihmisen halu tarttua turvautua väkivaltaan tulee potentiaaliseksi vaihtoehdoksi, joka alkaa menettää uskoaan neuvotteluihin ja mahdollisuuteen ratkaista kriisi siten.

Sanoisin kuitenkin, että seuraavat päivät ovat ratkaisevia. Jos opposition edustajat saavat pääosan tavoitteistaan läpi he varmasti pelastavat kasvonsa, mutta jos kuolleita tulee lisää ja puheet pysyvät puheina niin en näe kovinkaan valoisaa tulevaisuutta neuvottelujen jatkolle.

***

Tänään ainakin Donetskissa ihmiset ovat alkaneet hamstraamaan elintarvikkeita. Ystäväni välittämien viestien mukaan useimmissa hänen lähikaupoissa ihmisiä on todella paljon ja elintarvikkeita hamstrataan minkä keritään.

vlad.
 
Hallitus antanut joukoilleen virallisen luvan ampua kansaa.

tulevaton kirjoitti:
Ihmiset rukoilevat sotilaiden laskevan aseensa ja lopettavan oman kansansa teurastamisen.

tulevaton kirjoitti:
Ukrainalaisia Afganistanin sodan veteraaneja on mennyt Maidanille "etulinjaan" puolustamaan kansaa

tulevaton kirjoitti:
Joku venäläinen ministeri pitää kaikkia EU:n mainitsemia pakotteita (mm. aiemmin mainittua rahojen jäädytyksiä) provokaationa, jolla pyritään saada hallitus hyökkäämään vielä voimakkaammin kansaa vastaan.

Boldaukset mun.

Lueskelin eilen muutamia Voice of Russian twiittejä. Siellä länsimielisten mainittiin olevan natsien kanssa yhteistyössä olleiden poliittisia perillisiä.

Lainauksissa tulee sitten toisen laidan propagandaa. Eli eipä tämä konflikti tuo sinänsä uutta. Omat on aina hyviä ja vastapuoli hirmuinen.

Kaikella kunnoituksella nimimerkki tulevatonta ja hänen asiapitoiselta vaikuttavia viestejä kohtaan, niin minulle on syntynyt se mielikuva, että tämä mainittu kansa on jotain muuta kuin niitä, jotka käyvät töissä ja leipovat pullaa. Eivätkö he ole aggressiivisia mielenosoittajia, vallankumouksellisia, kapinallisia? Ei kai vallankumous ole mikään rippileiri? Eivätkö he ole toiminnallaan kaivaneet verta nenästään? Jos tuolle tielle lähtee, pitää olla valmis kulkemaan se loppuun saakka.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Suomalaiset tiedotusvälineet (muiden muassa Etelä-Suomen Sanomat) ovat uutisoineet noin puoli tuntia sitten, STT:n välittämien ja venäläisen uutistoimisto Itar-Tassin toimittamien tietojen perusteella, että Kiovassa on lähtövalmiudessa 64 "vip-henkilöille" varattua yksityislentoa.

Onko Janukovitsin lähipiiri lähdössä huhupuheiden mukaan maanpakoon, vai lähteekö maan länsimielinen eliitti nyt kirjaimellisesti kohti Europpaa?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Parlamentti on äänestänyt ja keskeyttänyt tuon "terrorismin vastaisen operaation", eli hyökkäyksen mielenosoittajia vastaan. Mielenkiintoista, sillä eikös tuolla parlamentissa ollut kuitenkin enemmistö alueiden puolueella? Ja asettuuko parlamentti nyt presidenttiä vastaan? Vai keneltä nuo käskyt alunperin tulivatkaan?

Näin YLE puoli tuntia sitten: Ukrainan parlamentti kumosi terrorismin vastaisen operaation | Yle Uutiset | yle.fi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös