U20 MM-kisat 2024 Göteborgissa Ruotsissa

  • 100 541
  • 376
Pari kiekollista hasardia (niitä tuli kaikille) mutta myös pari hyvää fyysistä blokkia ja kiekonriistoja mailalla. Olisiko pitänyt painaa vielä pari maaliakin? Aika kova suoritus kun vastassa oli Kanada.

Pehmeä vaikutelma Pulkkisesta jäi. Odotin noilla raameilla hieman kovempaa preesensiä. Napsu lisää jämäkkyyttä puolustamiseen ja kiekolliseen peliin, niin päästään jo positiivisen puolelle.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakialla on lähes sama kokoonpano kohta alkavassa Sveitsi-ottelussa kuin eilen. Ainoassa tehdyssä muutoksessa Suchy ottaa Sotekin paikan 4. ketjun laitahyökkääjänä. Vähän epäilyttää, että Slovakia yrittää taas tehdä asiat mahdollisimman vaikeiksi itselleen ja mennä sieltä, missä aita on matalin eli lähtee Sveitsi-mittelöön keskinkertaisella peli-ilmeellä. Vuosi sitten he toheloivat aivan itse juuri käkikellomaata vastaan ja tuloksena oli Kanadan saaminen puolivälierävastustajaksi.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Jiricekin kisat ohi. Valtava takaisku Tsekille.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Kaipa tuo edellä kuvattu karnevaalimeininki olisi mahdollista myös nuorten kisoissa, mutta ne taas järjestetään usein kaukana, ja pienillä paikkakunnilla. Ja huonoon aikaan. Liputkin näkyvät olleen Ruotsin kisoihin varsiin kalliit. En siten ihmettele ettei suomalaiset jaksa innostua nuorten kisoista massoittain.
Mä veikkaan, että suurin syy lienee juurikin aika. Suomessa alkaa ensimmäiset lämpimät kelit toukokuussa ja vaatetta voi vähentää. Alkaa koko yhteiskunta herätä pitkästä ja kylmästä talvihorroksesta ja jengillä alkaa olemaan taas kivaa. Tietyllä tavalla festarikesä alkaa tuosta. Itselläni tämä kokemus oli erityisen vahva oli 2022, kun koronasta päästiin samalla eroon ja koko areena täyttyi suomalaisista kannustamassa meidän tähtiä.

Toisekseen itse pelaajat ovat varmasti myös iso syy kiinnostavuudelle. Aikuisten MM-kisoissa onnisille yms. pelaa enimmäkseen tuttuja pelaajia. Nuorten MM-kisoissa suurin osa pelaajista ellei jopa kaikki ole karjalahatuille tuntemattomia. Tuskinpa karjalahatuista kukaan tietää kuka on Janne Naukkarinen, vaikka hän pelaa meidän ykkösketjussa.

Itse voin rehellisesti myöntää, että tällä hetkellä minulle aikuisten MM-kisat ovat tärkeämmät. Vielä 2015 - 2019 tuo oli toisinpäin, eli nuorten MM-kisat olivat tärkeämmät. Mua ei lainkaan hävetä, että seuraan intohimolla onnisten ja karjalahattujen kanssa aikuisten kisoja. Tiedostan kyllä, ettei aikuisten kisoissa ole lähellekään kaikkia parhaita mukana. MM-kisoissakin finaalissa pelaavat oikeasti kaksi hyvää joukkuetta täynnä loistavia jääkiekkoilijoita. Ei siellä ilmaiseksi mestaruutta saa. Aikuisten MM-kisoissa kuitenkin Tshekki, Saksa, Sveitsi, Slovakia sekä jopa Latvia ja Tanska saavat hyvän nipun jalkeille. Nuorten MM-kisoissa juuri näiden joukkueiden taso laskee liian paljon, ja täten nuorten MM-kisat ovat tasoltaan liian ohuet minun makuuni. Yhtä kaikki, rakastan kuitenkin paljon myös nuorten MM-kisoja. Olisi kiva, jos kisat vietäisiin joskus Tshekkiin, Slovakiaan, Sveitsiin tai Saksaan, silloin lähtisin varmasti kisoja katsomaan ihan paikan päälle.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Olisi kiva, jos kisat vietäisiin joskus Tshekkiin, Slovakiaan, Sveitsiin tai Saksaan, silloin lähtisin varmasti kisoja katsomaan ihan paikan päälle.
Tshekissähän nuo on taas jokusen vuoden kuluttua, olisiko ollut joskus 5 vuoden päästä. Neljä vuotta sitten ne olivat siellä ja olin itse silloin paikalla alkulohkossa. Ihan hyvä meininki oli, Suomi-Slovakia pelissä oli paljon Slovakian faneja jotka piti hyvin meteliä ja olihan se Kanada-Venäjä alkusarjan peli myös aika hassu kokemus kun siellä oli se n. 10 000 Kanadan fania. Venäjä tosin voitti pelin 6-0, se vähän latisti tunnelmaa.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Tätä juttua en huomannut täällä.

Ei kai näistä Suomen junnu MJ pelaajista suurinosa pelaa liigassa? Tuo analyysi sopisi siihen että on totuttu pelaamaan merkityksettömiä pelejä joissa ei ole tunnetta. Jos meinaisikin hieman läikkyä niin tuomari viheltää heti pilliin.
 

PetriVaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yksi syy myös ettei massoja jaksa nämä kisat innostaa on se, että ne pelataan "aina" Kanadassa. Lähetysajat tänne pohjolaan jotain haistavittua 00:30 aloituksia keskellä viikkoa.
 

Tätä juttua en huomannut täällä.

Ei kai näistä Suomen junnu MJ pelaajista suurinosa pelaa liigassa? Tuo analyysi sopisi siihen että on totuttu pelaamaan merkityksettömiä pelejä joissa ei ole tunnetta. Jos meinaisikin hieman läikkyä niin tuomari viheltää heti pilliin.

Tuo innostuneisuuden puute oli hyvä havainto Nättiseltä. Ihan samoja havaintoja tein itsekin. En nyt itse laittaisi tätä sen piikkiin, että pelaajat pelaavat Liigassa. Kyllä tuo valmennuksesta lähtee. Ja kieltämättä valmennus näytti ihan yhtä aneemiselta penkin takana. Kyllä rauhallinen voi olla, mutta hieman innostuneempaa otetta kaipaisi valmennukselta ja sitä kautta pelaajilta. Samaa jatkumoa eiliselle näyttää olevan Saksa-peli ja tämä ei lupaa kovin hyvää Suomen turnaukselle.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miks helkkarissa meillä liitto ei panosta nuoriin ja nuorten mm-kisoihin?
Miksi vuodesta vuoteen palkataan valmentajia, joilla ei meriittejä, ei taitoa, ei näkemystä eikä auktoriteetti.

Nytkään ei minkäänlaista eloa vaihtopenkillä vaikka turpaan tulossa. Kundit istuu mykkänä ja alakuloisina rivissä ja taustalla näkyy yhtä mykät valmentajat, kuin pystyyn nostetut vahanuket.
Monet kundit on pelannut vuosia samoissa maajoukkueissa, tuntevat toisensa, tietävät pelitavat.
Miten heidät saadaankiin totaalisen kipsiin ja sekasin.
Taitoa riittäisi, kovuutta ja kokemusta.
Mutta mitään edellämainituista asioista ei nyt kentällä näy!

Palaan kysymykseen, miksi liitto ei panosta nuoriin?
"Erkkikin" ymmärtää, et panostus pitää olla nuorissa. He ovat Suomen nykylätkän kuva karuudessaan..
Kundit on panostanut koko ikänsä lätkään ja U18 kuin U20 kisat on heille iso kansainvälinen ikkuna ja ovi.
Ja meillä palkataan puikkoihin joitain harjoittelijavalmentajia, hyvävelityyppejä.
En ymmärrä.
Ja fyrkkaa olis.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Kaksi peliä takana ja tuska loistanut kisan aloituskiekosta saakka Pikkuleijonien pelistä. Aivan karmeaa. Ei siinä, että hävitään hyvällä pelillä Kanadalla tai että tulee työtapaturmana tappio Saksalle, mutta kun ei ole mitään pelitapaa. Ei mitään yritystä. Hyökkääjät ei lauo. Pakit ei puolusta omalla alueella. Aivan ponnetonta ja nuhaista tekemistä. Halttunen maali, mutta miten muuten on edistänyt peliä? En nyt lähde ottamaan tikunnokkaan sen enempää, mutta yksikään ei suorita omalla tasollaan. Rapaa voi antaa useammalle pelaajalle, mutta muutama ihan pirteäkin pelaaja on ollut pelissä. Ihan hyvää peliä on näkynyt Keskiseltä, Nymanilta, Baulta, Männistöltä, Kaskimäeltä, Salinilta, Kulonummelta ja Kankaalta. Muilta sitten enemmän sitä alisuorittamista. Pulkkinen väläytellyt molempia ääripäitä ja jos tämä selittääkin sen varauksen puuttumisen. Ihan viihdyttävä pelaaja silti ja toivon näkeväni huikeita suorituksia kisoissa. Aika sanaton on fiilis tän jengin pelistä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Justsaying

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tosta jengistä puuttuu kunnon työmyyrät. Tietyt kaverit odottaa vaan valmista maalinkuvat silmissä. Ei ne byyrit ilmaiseksi tule. Se vaatii duunia.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Harmittaa, että Mikkola ja sitä kautta liiton johto pilaavat hyvien poikien turnauksen. Minusta joukkue on hyvä ja tuolla voisi mennä vaikka kuinka pitkälle. Tämä on monille hyvä mahdollisuus näyttää osaamistaan ja toisaalta monelle viimeinen maajoukkueturnaus missä pelaa. Tosi ikävä, että siitä viedään mahdollisuus näin huonolla valmentajalla.

Pelissä ei ole minkäänlaista systeemiä. Pakit eivät saa peliä auki, kun avaus saadaan vihdoin liikkeelle hyökkääjät ovat jo pysähtyneet siniviivalle ja ei auta kuin jatkaa kiekko päätyyn. Nyt kaikki ovat jo pysähtyneet, niin vastustajan pakit ehtivät ensin jokaiseen kiekkoon.
Puolustuspäässä keskustassa ja maalin edessä on aivan vapaita vastustan pelaajia.
Kaikki tuo menee valmennuksen piikkiin.

Sen lisäksi joukkue sättii itseään ja kiukuttelee vaihtoon tullessa. Tuo kaikki pitäisi valmentajien ottaa pois ja kannustaa rohkeisiin kiekollisiin liikkeisiin. Luoda henkeä ja uskoa hommaan, sekä saada jalat liikkeelle.

Ainoa tapa saada maalipaikka on, että joku sen taikoo jollakin yksilösuorituksella. "Joukkuepelillä" ei saada aikaiseksi yhtään mitään, koska sellaista ei ole.

Mikkolan Kärpät näytti ihan samalta, onko tosiaan niin ettei parempaa valmennusta ollut saatavilla? Tosi vaikea uskoa, sanoisin jokaisen U20 liigajoukkueen valmentajan olevan parempi kuin tämä esitys.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Puolet alkusarjasta takana ja jako kahtia on jo tapahtunut. Mitalipeleihin mennevät Kanada, USA, Ruotsi ja Slovakia. Tshekki voinee haastaa vielä toisen lohkon kakkosen. Muuten tilanne on harvinaisen selvä.

Saksa on heikko, mutta Suomi onnistui häviämään sille päästäen neljä maalia. Ruotsi päästi nolla. Eli Suomen peli on täysin sekaisin. Sveitsi on heikko, täysin vastaantulija jenkkejä vastaan. Latvia ja Norja karsinevat, jos nyt Suomi sentään onnistuisi Latvian voittamaan.

Toivotaan, etteivät aivan yllätyksettömästi puolivälierät mene. Tietysti Slovakia on eniten hasardi näissä, mutta kun vastaan tullee Saksa, niin eiköhän kaataminen onnistu varsin vaivattomasti. Ja Suomi-USA, kuka olisi valmis lyömään senttiäkään likoon Suomen puolesta. Ainakin tuttu altavastaaja-asetelma toistuu, epäilen sen hyödyllisyyttä näiden peliesitysten jälkeen.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Jotain ne varmaan siellä Ruotsin liitossa tekee eri tavalla kuin täällä meillä Suomessa.

Esimerkki siitä miten resursseja voisi käyttää
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Kanadan ja Ruotsin ottelussa oli kyllä viihdearvo huipussaan. Aikamoista tempokiekkoa, mutta ei kuitenkaan liiaksi junnumaista höntyilyä, kuten lopputuloskin kertoo. Toki paikkoja oli useampaankin maaliin, mutta vakuuttavaa tekemistä kummaltakin maalivahdilta. Yhdysvaltain ja Tšekin ottelusta odotin jenkkien 2–4 maalin voittoa, mutta Tšekki on kyllä hyvin pystynyt nostamaan tasoaan avausottelun jälkeen, ja jenkit voitti ottelun vasta rankkareilla. Kyllä Tšekillä on ehdottomasti saumat kolmanteen perättäiseen välieräpaikkaan tällaisella pelillä.

Slovakian turnaus on sujunut tähän asti mallikkaasti, vaikka puolustuspelin haavoittuvuudet ovatkin nousseet esiin. Strbak on täyttänyt Nemecin roolin paremmin kuin hyvin ja tehoja on syntynyt laajalla rintamalla. Petrovsky on tällä hetkellä hirmuisessa vireessä ja johtaa turnauksen pistepörssiä. En kyllä häneltä ihan tällaista uskaltanut odottaa.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Latvia piti jonkinlaista kriisipalaveria Suomi-ottelun jälkeen kun pelit isoja vastaan olivat päättyneet sinällään odotettuihin tappioihin, mutta maaliero 0-20 + aneeminen peli-ilme olivat hälyttävät. A-maajoukkueen pronssivalmentaja Harijs Vitolins oli käynyt puhumassa pojille jne.

Tänään vastaan tuli ensimmäinen omantasoinen vastustaja eli Saksa ja esitys oli heti parempi! Vastustajan heikkeneminen vaikuttaa toki asiaan paljon, kun Latvian vahvuudet ovat enemmän kiekon kanssa kuin sitä ilman, mutta kyllä Saksankin kanssa saa puristella sen verran että jos häviät jokaisen kaksinkamppailun niin turpiin tulee ennemmin tai myöhemmin. Nyt ryhtiä löytyi alusta alkaen siinä määrin että Latvia vei pelin virtausta läpi ottelun, voitti maalipaikat (oli varaa tuhlata pari läpiajoa jne) ja lopulta ottelun ansaitusti riittävällä maalierolla.

Joukkueen ykköstähdet Locmelis ja Vilmanis pelasivat taas yhdessä. He johtivat joukkoja hyvin edestä viemällä painopistettä oikeaan päähän, hommaamalla tukun ylivoimia ja värkkäsivät myös 3 maalia, mutta joukkueen peli ei pyörinyt 100% heidän ympärillään. Ensi kesän varausta kärkkyvät Eriks Mateiko ja Darels Uljanskis saivat mukavat onnistumiset tililleen maalin ja muutamien luotujen tilanteiden muodossa + secondary scoringia edustavat Bukarts/Bulans/Rullers värkkäsivät yhden yv-maalin sateenvarjo-kuviolla ja toisen tasakentällisin.

Minä olisin laittanut tähän peliin maaliin 05 syntyneen Ozolsin, mutta valmennus heitti maaliin 04 Deivs Rolovsin. Rolovs imuroi karmaisevasti Saksan avausmaalin tilanteen ollessa 3-0, mutta se ei onneksi kääntänyt ottelua ja hän torjui toisaalta 2-3 pahaa paikkaa kriittisillä hetkillä kun peli oli vielä tasainen. Saksa oli tänään yllättävän aseeton ottaen huomioon heidän välipäivänsä ja oletettu noste historiallisesta Suomi-voitosta. Lopussa ei tullut mitään suurta kiriä vaikka 2 maalin tappio olisi tuonut Saksalle ison edun huomiselle. Veskari otettiin pois 15 sekuntia ennen loppua, mikä oli aika outo veto. Latvian veskarivalinta ei siis lopulta vaikuttanut mitenkään mihinkään, voitto olisi tullut jokatapauksessa.


Huomiselle jää yhä jännitettävää koska Saksa otti ikävän ja suht uskomattoman voiton Suomesta. Pitää toivoa että Kanadalaiset eivät sorru ylimielisyyteen/ryyppyputkeen vielä näin junnutasolla. Ruotsi otti onneksi nollapelivoiton kanukeista, joka saa heidät varmaan pelaamaan kunnolla huomenna. Paikka pudotuspeleissä olisi Latvialle vasta toinen tämän ikäluokan MM-kisoissa. Yleensä joukkueen kohtalo on ratkennut karsinnoissa suuntaan tai toiseen..
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Slovakian osalta alkusarja sai aika kehnon päätöksen, kun USA takoi 10 maalia slovakkien nuottaan. Urban ei monelle maalille toki mitään voinut, mutta kiekot hänellä kyllä pomppivat, eikä hän omalla työskentelyllään kyllä helpottanutkaan Slovakian urakkaa. Jos positiivisia puolia haluaa etsiä, niin toisen erän loppuun asti Slovakia pysyi hyvin jenkkien kyydissä ja paikkoja oli kyllä useampaankin maaliin (Roman Kukumberg, katson sinua). Slovakia ei kuitenkaan noista osumista toipunut ja loppu meni miten meni. Täytyy vain toivoa, että joukkue kykenee ottamaan tästä opikseen, ja että Gajan on tervehtynyt puolivälierään mennessä. Ehkäpä hänen poisjääntinsä jokseenkin heijastui koko joukkueen tekemiseen omalla alueella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Puolet alkusarjasta takana ja jako kahtia on jo tapahtunut. Mitalipeleihin mennevät Kanada, USA, Ruotsi ja Slovakia. Tshekki voinee haastaa vielä toisen lohkon kakkosen. Muuten tilanne on harvinaisen selvä.

Saksa on heikko, mutta Suomi onnistui häviämään sille päästäen neljä maalia. Ruotsi päästi nolla. Eli Suomen peli on täysin sekaisin. Sveitsi on heikko, täysin vastaantulija jenkkejä vastaan. Latvia ja Norja karsinevat, jos nyt Suomi sentään onnistuisi Latvian voittamaan.

Toivotaan, etteivät aivan yllätyksettömästi puolivälierät mene. Tietysti Slovakia on eniten hasardi näissä, mutta kun vastaan tullee Saksa, niin eiköhän kaataminen onnistu varsin vaivattomasti. Ja Suomi-USA, kuka olisi valmis lyömään senttiäkään likoon Suomen puolesta. Ainakin tuttu altavastaaja-asetelma toistuu, epäilen sen hyödyllisyyttä näiden peliesitysten jälkeen.

Hyvin vanheni tämä.
 
Minusta tuo Nymanin tuuletuksesta seurannut episodi on mielenkiintoinen. Jäähallillinen ihmisiä siis buuaa just ja just täysikäisille pelaajille siitä, että kehtaavatkin mennä yrittämään voittomaalikilpailussa maalintekoa.

Sitten kun joku pelaajista käytännössä kommentoi, että olkaahan nyt ihmisiksi, niin helvetti on irti.

Avatkaa nyt joku tämä logiikka minulle, meinaa aivot nyrjähtää.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Minusta tuo Nymanin tuuletuksesta seurannut episodi on mielenkiintoinen. Jäähallillinen ihmisiä siis buuaa just ja just täysikäisille pelaajille siitä, että kehtaavatkin mennä yrittämään voittomaalikilpailussa maalintekoa.

Sitten kun joku pelaajista käytännössä kommentoi, että olkaahan nyt ihmisiksi, niin helvetti on irti.

Avatkaa nyt joku tämä logiikka minulle, meinaa aivot nyrjähtää.
Ei siinä mitään logiikkaa olekaan. Se on vain ruotsalaista velliperseyttä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Avatkaa nyt joku tämä logiikka minulle, meinaa aivot nyrjähtää.
Kirjoittelin otteluseuranta ketjuun että itsellä on joku hämärä muistikuva että olisin nähnyt Zlatan Ibrahimovićin tekevän saman tuuletuksen Ruotsin maajoukkuepaidassa. Ainakin hänestä sen vois uskoa, ja onhan toi hyshys-sormi tuuletus potkupallossa arkipäivää. Lätkäsä tota en ole kovin montaa kertaa nähnyt. Nymanilla nyt vaan oli pokkaa tehdä toi tuuletus ruotsalaisten silmien edessä aikamoisen matsin jälkeen ja siitä pointsit hänelle.

Kyllä mä ymmärrän swedujen reaktion. Kyllä muakin ois tommonen tuuletus vituttanut Torinon finaalin jälkeen tai sen matsin jälkeen jossa Suomi johti 5-1. Tai jos joku venäläinen ois sen tehnyt Minskin finaalin jälkeen. Moni sanoo että ruottalaiset on maailman huonoimpia häviäjiä ja voittajia. Jos tulee tappio niin haukutaan sitten omat ja vieraat, ja jos tulee voitto niin heitetään suolaa vastustajan haavoihin ja ilkutaan perää. Sikäli ei vois vähempää kiinnostaa jos siellä nyt ollaan pahoitettu mielensä ja kyllä mä poppareita syön kun niiden komentteja syön. Kanattaa nyt nauttia, kun kyllä sieltä se kuitti jossain vaiheessa tulee. Mutta samaan hengenvetoon on todettava että kyllä tässä viime vuosina maailman menon takia kuva ruotsalaisita on muuttunut entistä lämpimäksi kun tässä on yhteistä NATO-taivalta menty. Ei ole sellaista fiilistä että tässä oltaisiin pikkuveljiä vaan parhaita kavereita. Tosin urheilussahan se ei muuta mitään koska kyllä se parhaan kaverin voittaminen aina maistuu ja kyllä siinä voi pikku kuitinkin antaa.

Mutta kyllä eilinen peli ja tää Nymanin tuuletus taas osoitti miksi U20-kisat on viihdyttävämpi kokonaisuus kun MM-höntsä. Matsit aaltoilee kuin teinien mielentila ja tuntuu että joka vuosi on aina joku pikku episodi josta riittää puhuttavaa. Joku kuuntelee tappion jälkeen kansallislaulua kypärä päässä tai heittää tappio finaalin jälkeen mitallin katsomoon.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Kirjoittelin otteluseuranta ketjuun että itsellä on joku hämärä muistikuva että olisin nähnyt Zlatan Ibrahimovićin tekevän saman tuuletuksen Ruotsin maajoukkuepaidassa. Ainakin hänestä sen vois uskoa, ja onhan toi hyshys-sormi tuuletus potkupallossa arkipäivää. Lätkäsä tota en ole kovin montaa kertaa nähnyt. Nymanilla nyt vaan oli pokkaa tehdä toi tuuletus ruotsalaisten silmien edessä aikamoisen matsin jälkeen ja siitä pointsit hänelle.

Kyllä mä ymmärrän swedujen reaktion. Kyllä muakin ois tommonen tuuletus vituttanut Torinon finaalin jälkeen tai sen matsin jälkeen jossa Suomi johti 5-1. Tai jos joku venäläinen ois sen tehnyt Minskin finaalin jälkeen. Moni sanoo että ruottalaiset on maailman huonoimpia häviäjiä ja voittajia. Jos tulee tappio niin haukutaan sitten omat ja vieraat, ja jos tulee voitto niin heitetään suolaa vastustajan haavoihin ja ilkutaan perää. Sikäli ei vois vähempää kiinnostaa jos siellä nyt ollaan pahoitettu mielensä ja kyllä mä poppareita syön kun niiden komentteja syön. Kanattaa nyt nauttia, kun kyllä sieltä se kuitti jossain vaiheessa tulee. Mutta samaan hengenvetoon on todettava että kyllä tässä viime vuosina maailman menon takia kuva ruotsalaisita on muuttunut entistä lämpimäksi kun tässä on yhteistä NATO-taivalta menty. Ei ole sellaista fiilistä että tässä oltaisiin pikkuveljiä vaan parhaita kavereita. Tosin urheilussahan se ei muuta mitään koska kyllä se parhaan kaverin voittaminen aina maistuu ja kyllä siinä voi pikku kuitinkin antaa.

Mutta kyllä eilinen peli ja tää Nymanin tuuletus taas osoitti miksi U20-kisat on viihdyttävämpi kokonaisuus kun MM-höntsä. Matsit aaltoilee kuin teinien mielentila ja tuntuu että joka vuosi on aina joku pikku episodi josta riittää puhuttavaa. Joku kuuntelee tappion jälkeen kansallislaulua kypärä päässä tai heittää tappio finaalin jälkeen mitallin katsomoon.
Mutta kaveriahan sitä eniten suolaa kun sen voittaa! Itse olisin ymmärtänyt tuon vihastumisen paremmin jos olisi ollut pudotuspeliottelua, mutta ei ollut. Se tässä hämmentää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös